DAGBOEK van ons B-nestje 2006

                    

Ons B-nestje werd geboren in de vroege ochtend van 12 april 2006 

Moeder: Promiss from Roma's Choice     Vader: Siemagic's Athos

Kittens: 1 poesje B'Elanna. En 3 katers Bolleke Balou, Bommel en Beertje Ollie

 

                                            5 februari 2006

Afgelopen donderdag werd onze lilac poes Promiss krols! We hebben haar gisteren naar de schitterend blauwe dekkater Athos gebracht. Het is gebruikelijk dat een poes bij de kater gaat logeren. Meestal is de poes even van slag, dit door de reis, vreemde omgeving en ja, ook heeft de kennismaking met de kater natuurlijk even tijd nodig. Meestal keert de krolsheid echter snel terug en zullen er dekkingen plaats vinden. Maar dit heeft even de tijd nodig en dus moeten de poes en kater een paar dagen samen zijn.

Promiss was heel rustig toen ze Athos ontmoette. Stoere Athos daarentegen was op slag verliefd! Hij kon gewoon NIET wachten om Promiss nader te bestuderen en dook gelijk bóvenop haar. Dáár was Promiss niet van gediend en zij heeft Athos vervolgens een behoorlijke mep verkocht... Toen we Promiss weer moesten verlaten zat zij nog steeds in het hoekje van het (gezellige) dekverblijf... Het was best moeilijk haar achter te laten. We bellen regelmatig om te horen hoe het met Promiss gaat. Blijkt dat een paar uurtjes later het ijs al helemaal gesmolten was bij Promiss en nu vind zij Athos de áller-állerliefste kater ter wereld!

                                        8 februari 2006

Ondertussen zijn er heel wat dagen voorbij gegaan en gelukkig kon ik onze Promiss gisteren weer opgehalen. De reis verliep voorspoedig en rond een uur of 1 's middags  was ik weer in Culemborg. Ach, ik simpele ziel, ik dacht dat Promiss heel blij zou zijn mij weer te zien, je weet wel, net als in de film zou ze mij in de armen springen…… Nou, mooi niet dus…… Promiss bekéék me nog niet, onze lellebel had alleen oog voor Athos! Toch stond ik al snel met een kat in mijn armen, maar wel met Athos hoor! Wat een lieverd is dat toch. Echt mensen, ik stond versteld van onze Promiss. Ons lieve schatje…… geheel getransformeerd in een lellebel 1e klasse! Als Athos het had willen doen dan had hij haar weer kunnen dekken, onze dame had er ogenschijnlijk nog wel zin in! Och ja, ze waren inmiddels dikke vriendjes en konden het prima met elkaar vinden. We hebben ze dus nog maar even samen de tijd gegeven om afscheid van elkaar te nemen. Hieronder een paar foto's van de lover van Promiss.

                                               Siemagic's ATHOS                                                                   

Onderweg naar huis werd ik erg nieuwsgierig hoe de rest van onze Britjes op de katergeur zou reageren. Want Promiss rook natuurlijk hélemaal naar Athos... Onze poezen Anouk en Ysabeau hebben even aan haar gesnuffeld en vonden het meteen de gewoonste zaak van de wereld dat Promiss weer thuis was. Onze gecastreerde katers. Snoopy, Chakotay en Cisko waren niet bij haar weg te branden, die katergeur vonden zij maar bedreigend en zij hebben urenlang met een dikke staart en een hoge rug achter Promiss aan gelopen.

                                                                        16 februari 2006

De rust is weer helemaal terug bij onze Britjes. Promiss loopt weer door het huis alsof zij nooit is weg geweest. Ze is erg aanhankelijk en zij loopt mij overal achterna.' Nachts slaapt zij steevast bij ons op bed. We kunnen nog niets ontdekken aan haar, daar is het ook nog veel te vroeg voor. Mocht zij zwanger zijn, dan zou zij vandaag precies 12 dagen ver zijn. Op zaterdagavond 4 februari vond de eerste dekking plaats en 24 uur vanaf die tijd, kunnen we beginnen met tellen. Een poes is tussen de 60 en de 70 dagen zwanger.

                                                                        23 februari 2006

Een vriendin van mij gaat verhuizen en zij had 2 leuke rieten stoeltjes over. Omdat wij dit voorjaar een grote kattenren in onze tuin gaan bouwen, zodat onze Britjes straks op een veilige manier van de buitenlucht kunnen genieten, wilde ik deze stoeltjes wel hebben en heb ik ze zolang op een slaapkamer gezet. De stoeltjes zijn nu al erg in trek bij alle 6: élke dag slaapt er wel een poes of een kater op. Of gezellig met z'n tweetjes natuurlijk zoals je hieronder kunt zien.

 

                                                                    27 februari 2006

Gisteren was de carnavalsoptocht van "De Waterratte" van ons dorp Schin op Geul. Deze optocht trekt elk jaar langs ons huis. Onze katjes vonden het geweldig om te zien en zaten allemaal wel ergens nieuwsgierig voor een raam te kijken. Hierdoor hadden ook zij veel bekijks van de langstrekkende carnavalsvierders! Hieronder zie je Cisko en Ysabeau naar de optocht kijken.

 

Als onze Promiss zwanger is, dan is zij vandaag precies 23 dagen zwanger. We hebben de indruk dat haar logeerpartijtje bij kater Athos succesvol is geweest, maar 100 % zekerheid durven we (nog) niet te geven. Deze komende week zal alles wel duidelijk worden.

Onze website heeft deze week haar 15.000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! In totaal zijn er circa 46.600 pagina's van onze website bekeken en is al 183 keer een bericht in ons gastenboek achter gelaten! Bedankt allemaal voor deze overweldigende belangstelling!!

                                                                     3 maart 2006

HIEP HIEP HOERA !!

Onze Promiss is zwanger en als alles zo goed blijft gaan als nu, dan zal het allemaal rond 10 april gaan gebeuren! Héél erg spannend allemaal want het is Promiss haar állereerste keer dat ze in verwachting is. Promiss heeft goed kunnen oefenen afgelopen zomer. Zij ontpopte zich tot een gedreven hulpmoedertje bij de 7 kittens van onze Anouk: wasbeurtjes en zelfs kontjes wassen, zij draaide haar pootjes er niet voor om. Zij wist meteen wat zij wilde worden later: MOEDER! Wij verwachten dan ook dat onze aanstaande moeder een súper mamma zal worden.

                                                                                8 maart 2006

Vandaag is onze Promiss precies 32 dagen en het gaat goed met onze zwangere schat! Promiss lijkt zelfs nog nieuwsgieriger als anders want toen Snoopy besloot om IN een papieren zakje te gaan slapen was zij er als de kippen bij. "Ongelooflijk dat jij in die zak past, laat mij ook eens proberen!!" lijkt zij op de foto hieronder te zeggen. Promiss heeft zo een hele tijd zitten miauwen naar Snoopy. Maar onze maffe kater trok zich hier allemaal niets van aan, het was ZIJN zak en zo heeft hij heerlijk een uurtje liggen snurken!!

 

                                                                                    14 maart 2006

Vorige week al zijn we begonnen met o.a. de aanleg van een kattenren in onze achtertuin. De bestrating van de kattenren ligt ondertussen al op z'n plek. Straks komt daar een kattenren op te staan, opgebouwd uit stevige gaaspanelen, zodat de katjes dit voorjaar veilig van de buitenlucht kunnen gaan genieten. In de buitengevel van ons huis komt dan een kattenluik wat toegang geeft tot het nieuwe buitenverblijf van onze Britjes! Natuurlijk is zoveel bedrijvigheid rondom ons huis té gek voor katjes die niks willen missen. Er is een heleboel te zien en te horen voor hen en ze lijken het haast jammer te vinden als ze slaperig worden en toch echt een uurtje moeten gaan slapen...

                                                                            20 maart 2006

Vandaag is officieel de LENTE begonnen! Hopelijk kunnen we snel aan de bouw van onze kattenren beginnen zodat onze katjes, zodra het zonnetje gaat schijnen en de temperaturen stijgen, hun nieuwe buitenverblijf in kunnen.

We hebben onze zwangere Promiss alvast laten kennismaken met de bevallingskist. Het duurt immers nog maar zo'n 3 weken. Promiss zat er metéén in!! Ze voelt volgens ons écht dat de kist nu alleen voor háár op onze slaapkamer staat en dat ze nu eindelijk haar eigen baby's mag krijgen! Ze heeft een hele tijd in de kist gezeten, gelegen, gestaan en heeft alles gróndig besnuffeld en geïnspecteerd. Tevreden kwam ze er na een tijdje weer uit en ging toen lekker in het zonnetje zitten soezebollen.

   

Dit is de tweede keer dat we de werpkist kunnen gebruiken, voorheen hadden we wat geknutseld met een kartonnen doos en dat is toen de bevallingsdoos geworden. Deze doos was best oké maar moeilijk schoon te maken en al snel te klein voor een verse moeder met haar baby's. Je wilt als moederpoes natuurlijk wel wat ruimte om die mooie kittens, die je net ter wereld hebt gebracht, goed te kunnen verzorgen! Mijn zwager heeft de kist destijds voor ons ontworpen en gemaakt. Hij is ontzettend veelzijdig en praktisch in het gebruik en bovendien ziet de kist er knus en veilig uit. Ook de andere katjes vinden de kist reuze spannend!

Vandaag is onze Promiss 44 dagen in verwachting. Een foetus ziet er dan ongeveer uit als hieronder.

                                                                                    22 maart 2006

Precies 46 dagen is onze Promiss zwanger vandaag. Maar wát gebeurt er nu eigenlijk allemaal in haar poezenbuik?

Nou, van dag 38 tot 44 verandert de huid van het kitten. Deze wordt dikker en rimpelt. De oortjes worden groter en het staartje wordt langer. Het binnenoor is gevormd, maar nog van kraakbeen. De longblaasjes ontwikkelen zich. De hypofyse van de hersenen wordt gelobd. In de darmen groeien darmvlokken. De oogleden zijn compleet aanwezig, de ogen zijn gesloten. Het embryo meet 50-80 mm (afhankelijk van het ras). Met dag 44 meet het embryo zo'n 59-94 mm en er komen haartjes, de foetus is bedekt met een fluweelachtig laagje. Vanaf dag 48 ( 65-125mm) is de eventuele pigmentatie zichtbaar. Tenslotte het eindstadium van de ontwikkeling vanaf dag 58. Dit is het stadium, vlak voor geboorte. Alle organen zijn voldoende volgroeid om de foetus levensvatbaar te maken. Een normale bevalling vindt plaats, tussen dag 60 en dag 69. Voor dag 59 zullen kittens nog niet levensvatbaar genoeg zijn om te overleven zonder speciale medische hulp.

Promiss zelf voelt zich kiplekker en maakt zich nog nergens druk om. Ze eet lekker veel en slaapt regelmatig en lang. Nog even en dan kunnen we de kittens in haar buik zien bewegen!!

 

                                   25 maart 2006

Al onze Britjes zijn NIET bang voor water. Wij horen van veel mensen dat zij dit vreemd vinden omdat zij denken dat elke kat standaard bang is voor water. Nou, daar merken Ron en ik dus hélemaal niks van, want onze Britjes zijn er dol op. Natuurlijk is er altijd ééntje die er nóg gekker op is als de rest: onze poes Ysabeau. Zij is wel héél erg GEK op water! Zij kan het geluid van een stromende waterkraan maar moeilijk weerstaan. Als wij onze tanden poetsen dan zit zij HOPLA zo op het badkamermeubel. Ze steekt zelfs haar koppie gewoon onder een stromende waterkraan...!!

 

                                    29 maart 2006

We krijgen regelmatig de vraag: "En de andere 5 katjes, gaan die ook wel eens in de bevallingskist snuffelen?"

Nou, ik kan jullie vertellen dat werkelijk IEDEREEN in die kist zit. Alles wat nieuw is en waar je als katje IN kunt kruipen is populair! Was vorig jaar niet veel anders toen onze Anouk haar baby's verwachtte. Het typische vorig jaar was, dat de andere katten zodrá de bevalling begon, NIET meer de kist in gingen. Ze probéérden het zelfs niet eens. Ze voelden feilloos aan wat de bedoeling was. Bovendien konden ze door het plexiglazen raampje gewoon zien wat er in de kist gaande was. De enige die toen op een gegeven moment wél de kist in durfde (en mocht) was onze Promiss. Anouk vond dat prima want die 2 meiden zijn dikke vriendinnen! En al heel snel mocht Promiss ook de kittens van Anouk wassen. Onze katers Snoopy en Cisko zaten de eerste weken geboeid van een afstandje te kijken, die 2 vonden alles reuze interessant! Chakotay en Ysabeau daarentegen hebben de eerste 6 weken alléén maar tegen de kittens geblazen en gegromd. Wát een helden hè...??!!

Momenteel wisselen de katjes zich hier netjes af, dan ligt Ysabeau in de bevallingskist te slapen en dan weer Cisko. Laten we het zo zeggen: iedereen brengt heel wat uurtjes door naast, in of op de kist en soms liggen ze er zelfs met z'n drieën in!

Daarom zetten we de kist ook ruim van tevoren neer. Dan is de nieuwsgierigheid van de rest voor een groot deel bevredigd en kan onze aanstaande moeder Promiss op een gegeven moment van een zekere dag haar definitieve intrek nemen.

                                     31 maart 2006

We genieten intens van Promiss haar zwangerschap!! Het is zó wonderlijk om je een voorstelling te maken van wat er in haar buik aan het gebeuren is... Het is geweldig om het zo bewust mee te mogen maken en aan de hand van de foto's, die we ook regelmatig in dit dagboek hebben geplaatst, kunnen we zien in welk stadium de kittens van Promiss zijn. Promiss zelf toont ons de veranderingen in haar lijfje. Wanneer Promiss ergens ligt te slapen kun je de kittens in haar buik zien bewegen!! Je ziet dan allemaal bobbels heen en weer bewegen in haar buik, een máchtig mooi gezicht!

Vandaag is Promiss precies 55 dagen zwanger en we zitten nu in de fase vlak voordat de geboorte kan gaan plaatsvinden. Een geheel volgroeide foetus van zo'n 63 dagen ziet er ongeveer zo uit:

 

                                                                                    5 april 2006

Vandaag 60 dagen precies! Vanaf vandaag kan het in principe élk moment gaan gebeuren... Ron en ik worden al een klein beetje zenuwachtig en alles staat al klaar voor hét moment dat het allemaal gaat beginnen... Vannacht ga ik voor het eerst de wekker om de 2 uur zetten om Promiss te checken, want we willen natuurlijk niets missen! Ik gok zelf op de nacht van komende zondag op maandag?

Het gaat verder goed met onze zwangere schat! Ze heeft het wel moeilijk nu, ze weet niet meer zo goed hoe ze moet gaan liggen en die gigantische buik zit haar constant in de weg. Ze slaapt veel maar wel maar kort en vluchtig, de activiteit van de kittens is nu zodanig dat ze vaak wakker wordt van al dat gerommel. Haar eigen kontje wassen lukt ook al niet meer met die buik. Gelukkig mag ik haar hierbij helpen.

Een normale bevalling begint met ontsluitingsweeën. De poes zal wat slijm verliezen. Dit stadium kan tot wel 36 uur duren, vooral bij een primipare poes (= poes die voor het eerst kittens krijgt) zoals Promiss. Het belangrijkste dat Ron en ik in die tijd voor onze zwangere meid kunnen doen is: bij haar zijn… veel poezen vinden het prettig als men ze gezelschap houdt en onze Promiss behoort zeer zeker tot deze categorie. Ernst wordt het, als de poes persweeën krijgt. Deze sterke contracties kon ik de vorige keren goed voelen als ik mijn hand op de buik van de poes legde. Het eerste jong laat vaak het langst op zich wachten. Afwachten maar hoe het dit keer zal gaan. Duimen jullie allemaal met ons mee???

                                                                    7 april 2006

We hebben een rustige nacht achter de rug. Nog geen tekenen dat de bevalling snel gaat beginnen. Promiss heeft het er zwaar mee en is al dagen erg onrustig. Spánnend...!!!

                                                                    10 april 2006

Promiss maakt het wel héél erg spannend... Gisterenavond konden we zweren dat het begonnen was, de rest van de nacht verliep dan ook rommelig en Promiss was extreem onrustig. Tegen de ochtend viel zij echter in slaap in haar mandje naast ons bed en op dit moment zit Promiss (topfit !!) naar de koolmeesjes in de tuin te kijken... Vandaag is onze meid 65 dagen zwanger.

                                                                    11 april 2006

Een hele rustige nacht gehad en dag 66 is begonnen. Promiss neemt steeds vaker onderstaande houding aan, voelt schijnbaar lekker.

                                                                                      12 april 2006

Vanmorgen rond 7 uur begonnen de weeën van onze Promiss! Om 08:30 uur werd het eerste blauwe kitten geboren. We denken dat het een katertje is en hij weegt 96 gram. Om 08:50 komt een tweede bolletje ter wereld, het is lilac van kleur en waarschijnlijk een poesje wat 91 gram weegt. Promiss krijgt er zin in en om 09:10 uur wordt nummertje 3 al geboren. Ook dit is een blauw kitten en weer lijkt het een katertje. Dit is de zwaarste en weegt 102 gram. Dan neemt Promiss een uurtje pauze en om 10:05 uur ziet nog een lilac kitten-katertje het levenslicht! Dit hekkensluitertje weegt 94 gram. Alles ging heel snel en perfect. Volgens mij heb ik er meer aan geleden dan Promiss want binnen 3 uur had ze gewoon vier prachtige kittens op de wereld gezet.

Helaas sloeg ook het noodlot toe... Ruim 6 uur later, om 15:57 beviel Promiss van een levenloos lilac poesje... Dit slaat er aardig in moet ik zeggen... Zodoende dat we even de nacht willen aankijken hoe een en ander gaat verlopen. Promiss oogt nog niet heel fit maar dat kunnen we wellicht ook nog niet verwachten na zo'n enerverende dag. We houden haar vannacht in de gaten en genieten ondertussen van het lieve moedertje en haar vier heerlijke bolletjes.

Bedankt allemaal voor de leuke reacties in ons gastenboek, de lieve e-mailtjes en de overweldigende aandacht voor onze website.

                                                                                           13 april 2006

Eerst even goed nieuws: Ondanks dat Promiss niet helemaal in orde is, zijn de kleintjes allemaal (gisteren én vandaag) al een beetje in gewicht toegenomen. Promiss geeft dus goed en voldoende melk. Het helaas slechte nieuws is dat we het met Promiss, na een slechte nachtrust, nog steeds niet vertrouwden. Dus vanmorgen meteen de dierenarts bezocht. Voor de zekerheid heeft hij 2 röntgenfoto's van haar buik gemaakt. Op deze foto's was iets te zien wat de dierenarts niet vertrouwde en wat bovendien verdacht veel op een zesde kitten leek. Vanmiddag heeft onze arme Promiss een keizersnede gekregen... Op dit moment ligt ze vredig na te slapen in de werpkist met de kleintjes al drinkend aan haar toch wat gehavende buikje.

Omdat het buikje toch een beetje zeer doet laat Promiss haar kindjes minder drinken als anders. Logisch natuurlijk. De kittens vonden dit niet zo fijn en laten dit duidelijk hoorbaar merken. Om Promiss wat te ontlasten heb ik zodoende vanavond een flesje met moedervervangende melk geprobeerd te geven en dat was een waar succes! Alle 4 dronken de kleine beertjes gretig aan het flesje en ze liggen nu met lekker volle buikjes op een kluitje te slapen.

                                      14 april 2006

Het gaat goed met Promiss en het gaat heel erg goed met de vierling! Promiss hersteld voorspoedig en eet goed! Ze is wel nog erg onzeker in alles naar haar baby's toe. Omdat we nu al zoveel pech hebben gehad, hebben we besloten dat we de eerste weken extra voorzichtig zullen zijn. Het 'mamma zijn' heeft bij Promiss een valse start gehad. Rust in huis is de eerste weken na de geboorte altijd al nodig, maar nu is het pure noodzaak. Alleen dan zal Promiss zich op haar gemak gaan voelen, vaker voor haar baby's willen zorgen en voldoende melk blijven geven. Dus geen nieuwsgierige bezoekers de eerste weken en Promiss véél rust geven. Dan zal ze het moederschap snel onder de knie hebben.

Vanaf morgen of overmorgen hebben we een héle leuke verassing voor alle bezoekers van onze website, trouwe lezers van ons dagboek en voor de kittenbaasjes van straks !! We hebben een IP webcam gekocht waardoor de kittens LIVE in de werpkist bekeken kunnen worden via onze website. Wellicht een troost voor de mensen die toch stiekem in de komende weken op een bezoekje aan ons, Promiss en haar kittens gehoopt hadden.

                                                                   16 april 2006

                        Wij en onze Britjes wensen U fijne Paasdagen!

De kittens groeien alle 4 als tiereliertjes! (zie grafiek met gewichtjes onderaan)

Promiss doet het dus heel erg goed allemaal en ze geeft voldoende melk. Ze is veel bij haar baby's te vinden om met ze te tutten, te wassen en te voeden. Promiss is wel nog wat van slag, want soms gaat zij met de kittens 'slepen'... Gisteren was Promiss ineens met 1 van haar kittens in een hele andere kamer in een mandje gekropen. Ook vanavond ging ze plotseling met 1 van de bolletjes aan de wandel, dit keer ging ze in een mand vlak naast de werpkist liggen.

                                                                                  

                                                                       18 april 2006

Promiss laat ons elke dag zien hoe je een goede moeder voor je kittens moet zijn. Haar gedrevenheid is hartverwarmend en ze is heel erg gek op haar kindjes. Twee van de bolletjes zijn hun navelstreng al kwijt.

Promiss 'praat' veel tegen haar kittens en dat is heel erg lief om te horen. De kontjes van haar baby's wassen kan Promiss als de beste! Er is dan als kitten ook geen ontkomen aan...ze neemt zo'n kleintje haast in een houdgreep en als het moet, zet ze er gewoon een mamma-poot bóvenop. De kittens zijn niet zo dol op die wasbeurtjes, het is dan ook heel erg lachwekkend om die kleintjes dan moord en brand te horen gillen!! Snoetjes wassen vinden de meeste kittens wel erg prettig en zij leunen dan tevreden en gedwee achterover. Ze vinden het ook heerlijk als wij ze over het buikje aaien, ze maken dan een ontspannen pruttelend geluidje.

 

Promiss voelt zich goed en het lijkt alsof ze nog maar weinig last heeft van haar buik. Op de foto hieronder kun je duidelijk het grote litteken op haar buik zien. We merken wel dat Promiss nog altijd snel van slag is. Door het minste of geringste kan ze erg onrustig worden.

Elke avond tussen 22:00 en 22;30 uur is de dagelijkse weegbeurt. Rond 23:00 uur staan de actuele gewichtjes dan in de grafiek onderaan deze pagina vermeld.

                                                                            21 april 2006

Al 9 dagen op deze wereld ! Tussen de 9e en de 12e dag gaan de oogjes open, dus daar zitten we vol spanning op te wachten. Kittenoogjes zijn altijd blauw, naarmate de kittens ouder worden komt de oorspronkelijke oogkleur te voorschijn. Deze oogkleur is vachtkleur gebonden en in het geval van onze B-tjes wordt de oogkleur oranje/koperkleur, net als mamma Promiss en pappa Athos. Alle navelstrengetjes zijn eraf gevallen en we hebben er 2 kunnen bewaren. Die laatste 2 heeft Promiss denk ik als een snack gezien, want die konden we nergens meer vinden... Promiss eet dan ook álles wat wij haar voorzetten, zij is nooit een kieskeurige poes op eetgebied geweest. Eten is haar hobby!

 

De kittens gillen heel erg hard als we ze wegen. Ze vinden het hélemaal niks om vanuit die warme kist op zo'n koude weegschaal te worden gelegd. Promiss wordt daar behoorlijk nerveus van en probeert dan het kitten wat op de weegschaal ligt via het nekvelletje eraf te grissen. Laatst was het haar zelfs gelukt en was zij ons heel even te snel af. Alle vier hebben ze hun geboortegewicht inmiddels verdubbeld.

Promiss haar eerste nestje bestaat uit 1 blauwe poes, 1 blauwe kater en 2 lilac katertjes. Dit weekend proberen we 'portretfoto's' van het viertal te maken, zodat wij hen één voor één aan jullie voor kunnen stellen.

                                                                        24 april 2006

Het goed nieuws is dat alle oogjes open zijn! Vol verwondering kijken ons nu 4 paar hemelsblauwe oogjes aan als we boven de kist hangen! Ze kunnen ons nu ook horen en als we tegen ze kletsen, dan willen ze graag geaaid worden.

Maar met onze schat en mammapoes Promiss is het heel erg slecht gegaan het afgelopen weekend... Ze had ineens hoge koorts en was helemaal apathisch. Ze wilde niet eten, niet drinken en niet bij haar kittens... Naar de weekendarts geweest die een echo heeft gemaakt van haar baarmoeder. Die bleek ontstoken te zijn. Er was ook geen melkproductie meer door de hoge koorts. Na een heleboel spuitjes en een antibiotica kuur mochten we haar weer mee naar huis nemen.

De koorts is inmiddels weg en Promiss voelt zich weer redelijk goed. Ze eet en drinkt goed en loopt ons weer vrolijk achterna. Ondanks dat zij zich nog niet topfit voelt, zorgt ze toch super voor haar baby's!! Wat een moeder hè? Samen met onze hulp merken de kleine mopjes er gelukkig niet zo veel van dat mamma nog een beetje ziek is.

Die portret foto's van de kittens laten dus nog even op zich wachten, dat snappen jullie wel.

                                                                         26 april 2006

Toen we dachten dat we alle ellende wel gehad zouden hebben, bleek Promiss na het weekend ook nog een borstontsteking te hebben. Weer naar de dierenarts, weer allerlei spuitjes en andere antibiotica. Nu lijkt het weer best goed te gaan, maar de angst zit er goed in dit keer. Wat zal het volgende zijn...? We houden Promiss nauwlettend in de gaten en het lijkt dat het allemaal best goed gaat. Haar moederinstinct heeft niks geleden van dit alles, ze staat altijd voor haar baby's klaar!

Onze 4 kleine mopjes zijn er trouwens ook niet minder vrolijk door. Ze worden steeds sterker en hobbelen af en toe al wat door de kist heen. Hun gewichtjes zijn weer op peil en zij hebben er met z'n viertjes voor gezorgd dat de melktoevoer bij mams weer goed functioneert, écht teamwork!

                                                                        1 mei 2006

De borstontsteking van Promiss heeft nog aardig wat complicaties gekregen... Ons moedertje wordt nauwlettend in de gaten gehouden door onze dierenarts. De mopjes groeien ondanks alles heel erg goed en we zijn SUPER trots op onze Promiss !! Ze doet alles zó goed en haar baby's gaan voor alles !

Hieronder foto's van de 4 kindjes van onze Promiss. Hierboven en als eerste hieronder ons poesje van het stel, dan de 3 katertjes op volgorde van geboorte.

                                                                            3 mei 2006

Het gaat gelukkig allemaal best goed hier. Af en toe geef ik een flesje extra om Promiss wat te ontlasten, maar echt nodig is het niet eens. Sinds gisteren zijn de kleintjes verhuisd van de werpkist naar de grote bench in de keuken. De kittens vinden dit reuze spannend en zitten nieuwsgierig te kijken naar alles wat wij doen in de keuken.

Vanmorgen na de eerste nacht in de bench, lagen alle 4 de kittens in één kittenmandje te slapen! We hadden niet gedacht dat dit nog zou passen, want de mandjes zijn echt heel erg klein.

 

                                                                               6 mei 2006

Afgelopen woensdag werden onze kindjes al 3 weken en donderdag heeft het stel voor het eerst zelfstandig van een bordje  gegeten!! Het menu was: mini-kipfiletjes met moedervervangende melk. Dit is érg snel, het zijn dus echt kinderen van hun moeder, mamma Promiss heeft haar liefde voor eten zeer zeker overgeërfd. Vaak duurt het dágen eer kittens snappen dat ze met hun kopje omlaag moeten om te kunnen eten, maar dit stoere stel snapte het metéén!!

Nu wast mamma Promiss de kontjes van de kittens nog tientallen malen per dag maar hoe vaker de bolletjes zelf eten, des te minder zal zij dit gaan doen. De zindelijkheidstraining kan dus snel beginnen!! Het kattenbakje staat al klaar in de bench, maar tot nu toe hebben ze daar nog weinig interesse voor. Ze proberen nog steeds samen in één mandje te slapen en dit lukt nog maar net...met z'n tweetjes is toch wel wat ruimer ontdekten de lilac katertjes.

Ze wassen zichzelf en ook elkaar al een beetje en de eerste snijtandjes komen door. Een van de lilacjes heeft ook het krabpaaltje ontdekt en hij vond het reuze leuk!

Met Promiss gaat het elke dag beter. Ze springt al zonder opstapje de bench in en ze speelt weer veel. Ze durft haar baby's nu ook wat vaker alleen te laten.

                                                                                            10 mei 2006

Alle kittenbaasjes zijn inmiddels de eerste keer op kraambezoek geweest en de namen van onze kleintjes zijn bekend! Onze kleine blauwe meid krijgt de naam B'Elanna en de 3 jongens heten Bolleke Balou , Berendinus Bommel  (blauwe katertje) en Beer Olivier.

Ze zijn vandaag alweer 4 weken jong geworden en voor het eerst ontwormd. Geen van allen waren ze hier blij mee, het is dan ook zulk smerig spul...maar ja het moet en het is voor hun eigen bestwil. Zo nu en dan mogen de vier een kwartiertje door de keuken heen scheuren en de boel ontdekken. Ook het speelgoed in de bench krijgt steeds meer aandacht. Eten gaat nog steeds goed, al willen de 2 blauwe bolletjes er wat minder van weten. De lilacjes daarentegen (vr)eten ons de oren van de kop! Mamma Promiss blijft de kontjes maar wassen dus tot nu toe zitten de kittens alleen maar voor de lol in het kattenbakje te graven. Komt vanzelf wel.

Nog steeds wil de vierling bij elkaar in één van die kleine kittenmandjes slapen, ondanks dat dit gewoon NIET past. Het gaat steeds meer van alle kanten uitpuilen...

                                                                       15 mei 2006

Woensdag worden de kittens alweer 5 weken. De lilacjes Bolleke Balou en Beertje Ollie zijn al goed zindelijk en plassen en poepen keurig op de bak! B'Elanna en Bommel snappen er nog niet veel van, die 2 menen dat het kattenbakje bedoeld is om een dutje in te doen... Nog steeds eten de blauwe kittens minder goed als de lilac kittens en hen moet ik elke keer even helpen en laten proeven hoe lekker het eten is wat ik voor ze gemaakt heb.

De kittens mogen pas vrij in de keuken rondlopen als ze alle 4 goed en zelfstandig eten en alle 4 zindelijk zijn. Dat zal dus nog wel een paar daagjes duren. Tot die tijd zal ook de camera blijven, daarna heeft het weinig zin meer en zal de kittencam wel snel verdwijnen.

De zwaarste van het stel is duidelijk Beertje Ollie die bij de laatste weegbeurt bijna een halve kilo woog (496 gram)!!

Promiss voelt zich kiplekker en is weer helemaal de vrolijke meid die we kennen. Ze speelt en rent weer door het huis! Als haar kindjes hun speelkwartiertje krijgen, dan is ze wel wat onrustig en raakt ze het overzicht een beetje kwijt.

                                                                            18 mei 2006

Dag 1 van week 6 is begonnen en nog héél even, dan mogen de kittens de hele dag vrij in de keuken-speeltuin rondsjezen. Bommeltje moet nog iets beter de bedoeling van het kattenbakje snappen en B'Elanna wil nog niet zo enthousiast eten als ik zou willen. Zij heeft het veel te druk met alle nieuwe dingen ontdekken en vergeet dan gewoon te eten, dat zal dus in de bench moeten gebeuren.

De vierling rent de afgelopen dagen vaak al urenlang achter elkaar door de keuken, maar dan ben ik er wel bij. Als een kitten nog maar net zindelijk is, kan dit ook heel snel weer omslaan. Ik kan ze dus (nog) niet even alleen laten hierdoor. Overal in de keuken staan kattenbakjes, want als een kitten moet, dan moet het ineens en als er dan geen kattenbak in de buurt is...

Ondertussen ontdekken de kittens alle nieuwe dingen die in hun grote speeltuin staan, zoals de torenhoge keukenstoelen en een héle grote krabmuis. Hieronder een paar foto's.

                                                                            22 mei 2006

Héle stoere kittens, die vierling van onze Promiss! Nu al zijn ze niet bang voor die grote, herriemakende stofzuiger en ze komen nieuwsgierig kijken als ik aan het stofzuigen ben. Niet van afstandje hoor, néé...ze kruipen haast erin!! Dat is dan ook het 'probleem' met de rest van de Britjes. Het klikt namelijk nog niet zo tussen de grote katten in huis en de kleintjes. Want uiteraard moeten de ouderen wennen aan 4 van die speelse bolletjes die telkens maar achter elkaar aan door de keuken heen vliegen. Meestal gaat een kitten op zijn ruggetje liggen als er een vreemde kat komt en tegen hem blaast. Een teken van onderdanigheid. Maar de kindjes van onze Promiss zijn bepaald niet bang, zij dagen de grote katten echt uit, blazen gewoon terug en zetten zelfs hoge ruggetjes op!  Vooral onze Cisko en Ysabeau moeten daar heel erg aan wennen, maar het gaat elke dag een stuk beter.

Het eten van B'Elanna gaat steeds beter en ze eet nu gezamenlijk mee van een bordje samen met haar broertjes en met mamma. Ook dit gaat erg snel want de kleintjes eten al een tijdje gewelde kittenbrokjes. Beertje Ollie is nog steeds de onbetwiste koploper en woog gisterenavond al 673 gram, op de voet gevolgd door Balou die toch ook al 658 gram weegt. Ook Bommel is nu goed zindelijk en doet alles keurig op de bak. Grote vent!

                                                                                    26 mei 2006

De kittens hebben al 3 nachten buiten de bench geslapen. De bench zou dus weg kunnen maar wij laten hem altijd staan omdat dit voor de kittens toch altijd een veilig nestje is waar zij zich in terug kunnen trekken. Het eten 'serveer' ik ook altijd in de bench, want buiten de bench is veel te veel leuks te beleven. Zo ontdekken ze inmiddels alle verschillende krabpalen in de keuken en de ene is nog leuker als de andere!

Het viertal is heel erg lief en aanhankelijk. Ze kruipen lekker veel bij ons op schoot om geknuffeld te worden en meestal valt er dan wel eentje in slaap...

                                                                        27 mei 2006

Mamma Promiss is weer krols...zitten wij hier al dik een half jaar te wachten tot onze Ysabeau krols wordt...Vanaf gisteren krijgt Ysabeau zelfs een homeopathisch middeltje wat haar krolsheid kan bevorderen. Ook een krolsheid van onze Anouk zou welkom zijn, maar néé hoor...degenen die al baby's hééft hier in huis wordt dus gewoon krols... Lachwekkend wel!

Promiss is ook niet maar 'een beetje' krols, ze gaat haast met haar kontje óp onze Snoopy zitten!! Hahaha. De kittens vinden het ook maar vreemd om mamma telkens zo te zien rollen over de grond en te horen kirren. Zodra deze krolsheid voorbij is, gaat ze aan de poezenpil.

De kittens wegen doen we nog steeds elke dag, maar we noteren de gewichtjes nog maar om de dag in het groeischema. De ukkies doen het prima en amuseren zich opperbest in de kittenspeeltuin.

                                                                        30 mei 2006

Het wordt steeds gekker in huize van Liesbrit. Onze Anouk is gisteren krols geworden en mag morgen al gaan logeren bij de golden blotched kanjer-kater: Kampioen Georgio Armani van Cryptanthus in Heerde (Overijssel). Jullie zouden het spektakel in huis eens moeten horen hier, 2 krolse dames die er samen een waar jankconcert van maken!! We hebben beiden nog nooit zó krols gezien/gehoord. Onze Ysabeau luistert naar de krolse muziek en eet haar homeopathische tabletjes braaf 3 maal daags op, maar verder? Verder slaapt zij lekker veel op bed of zit naar de vogels in onze tuin te loeren in de kattenren. Wát een giller...!

   Ch. Georgio Armani van Cryptanthus

                                                                    6 juni 2006

Eindelijk weer een update van het dagboek! We hebben een hele drukke week achter de rug.

Na ruim 900 km autorijden is onze Anouk gelukkig weer thuis nadat zij 3 lange dagen amoureuze avonturen had beleefd met kater Georgio Armani. Het went écht NOOIT om je poes achter te moeten laten bij een vreemde kater, het is alsof je een stuk van jezelf achter laat... Want geen enkele poes is meteen enthousiast als zij haar kater-partner ziet en áls ze enthousiast wordt ben je als baasje al láng weer thuis. Zaterdag hebben we onze meid weer opgehaald en ik geloof dat ze best nog een paar dagen bij Georgio had willen blijven...

Onze kittens hebben vorige week hun eerste enting gehad bij de dierenarts. Ze zijn alle 4 goed nagekeken en kerngezond verklaard! Niemand heeft last gehad van de enting, ze hebben wel veel geslapen die dag. Uiteraard waren onze dierenartsen zeer gecharmeerd van onze lilac en blauwe bolletjes. B'Elanna was de enige die een miauwtje liet horen toen ze haar eerste spuitje kreeg, maar oké, ze is dan ook de enige dame van het stel en dan mag je best effe 'anders' zijn dan de jongens.

De speeltuin van de kittens is uitgebreid met onze huiskamer en met name de knispertunnel is een favoriet speeltje!

 

                                                                    7 juni 2006

Acht weken vandaag!! Het wordt eens tijd onze kindjes fatsoenlijk aan jullie voor te stellen:

Dit is de eerstgeborene van onze Promiss én de enige dame van de vierling: B'Elanna van Liesbrit. Jean en Marion uit Vaesrade worden de pleegouders en samen met de kinderen Sharon en Bjorn gaan zij héél erg goed voor dit meisje zorgen.

Dit is het eerste katertje: Bolleke Balou van Liesbrit. Hij gaat in Venray logeren bij Jack en Veronique en hun dochtertjes Maryse en Bibi. Zij verheugen zich waanzinnig op de komst van dit lieve bolletje.

Dan is het tijd voor ons tweede katertje Bommeltje. Hans en Tilly en hun 2 katjes Sjeng en Archie (Archie = óók een van Liesbritje!) hebben een warm nestje voor hem in Klimmen. Zijn officiele stamboom naam, gegeven door zijn nieuwe personeel is: Berendinus B. van Liesbrit, of zoals Hans altijd zegt: Bommel for friends!

Als laatste geboren, maar zéker niet de minste (want hij is al vanaf het begin zo'n beetje DE koploper in het groeischema!) is ons katertje Beertje Ollie, officieel Beer Olivier van Liesbrit. Ollie gaat straks Sjoerd en Marthe blij maken in Maastricht. Zij hebben al 2 hele mooie voskonijnen Bamse en Mimi die Ollie het nodige gezelschap gaan geven.

De foto's zijn dit keer eens niet door onszelf genomen maar door Hennie Boetier één van de medewerkers van Cats Groove.

                                                                        8 juni 2006

Binnenkort zal de kittencam verdwijnen. De kittens hebben de bijkeuken ontdekt dus zij zullen steeds minder in beeld verschijnen want er zijn nu zóveel verschillende plekken waar ze kunnen gaan spelen en slapen. Deze bijkeuken hebben ze op eigen houtje ontdekt. Er staat een houten plank in de deuropening om de doorgang te verhinderen. Maar met een flinke aanloop en je als kitten dan met je spierballen optrekken aan de plank en eroverheen wippen, wil natuurlijk wel lukken als je al 8 weken bent... B'Elanna was de eerste die dit in de gaten had. Niet zo gek natuurlijk, de kittens zien mij en de grote Britjes dagelijks vele malen over die plank heen en weer gaan en dan wordt het voor een kitten wel erg interessant te ontdekken wát daar dan precies te beleven valt.

In de buitenmuur van onze bijkeuken zit een kattenluik wat naar het buitenverblijf van onze Britjes voert. Zal ons benieuwen hoelang het duurt eer de vierling in de gaten krijgt dat ze ook hier doorheen kunnen. Ze kijken telkens heel verbaasd als ze een van de grote katjes door dat luik zien verdwijnen en hen vervolgens niet meer terug zien komen ???? Soms staat er ook al een kitten bij het luik te kijken maar ze snappen (nog) niet dat ze dan eerst het klepje weg moeten duwen om verder te kunnen.

Wie zich trouwens afvraagt wat ons Brits Langhaartje Ysabeau allemaal doet op een zonnige dag als vandaag (buiten NIET krols worden...) hieronder een foto van haar.

                                                                10 juni 2006

JAAAAAAAA !! Onze Ysabeau heeft zich onze woorden hierboven kennelijk aangetrokken en werd donderdagavond KROLS!! En hoe! Ron en ik hebben er de halve nacht wakker van gelegen omdat zij telkens achter onze Snoopy aanliep te miauwen. (Snoopy is echter een apart geval als 'je weet wel' kater. Hij is namelijk monogaam en heeft maar één meisje hier in huis en dat is onze Anouk.) We hebben onze Ysabeau vandaag naar Freddie Mercury van de Beverkrul gebracht in Spijkenisse (Zuid-Holland). Freddie woont daar heel gezellig bij Aukje en Hans van de cattery Mr.Mistoffelees. Het is een práchtige kater die al ruim een half jaar op Ysabeau aan het wachten is, dus hij was dolgelukkig toen hij onze mooie dame zag! Freddie draagt het langhaargen dus bij een gehoopte zwangerschap van Ysabeau is er 50 % kans op halflangharige kittens!

Na een voorspoedige reis werden we hartelijke ontvangen door Aukje en Hans. Freddie heeft een eigen kamer die ruim en prachtig ingericht is met een fijn groot raam waardoor hij de tuin in kan kijken. Om te wennen hebben ze een kleine bench in deze ruimte staan waarin Ysabeau op haar gemak aan Freddie kan wennen. Vanavond nog contact gehad met Aukje en toevallig hebben we via de webcam de eerste dekking van ons meisje met haar verloofde live kunnen aanschouwen! Te gek he al die techniek! 250 km verderop en wij kunnen alles hier in Schin op Geul live aanschouwen.

Met de kittens gaat het prima. Ze waren dolgelukkig toen we weer thuis kwamen van de reis naar Spijkenisse en willen dan allemaal tegelijk geaaid worden, sommigen spinnen dan al! Ze vermaken zich enorm in ons huis en rennen vaak keihard achter elkaar wanneer ze tikkertje aan het doen zijn. Ze klimmen ook al met gemak op de hoogste krabpaal, eraf komen is een ander verhaal...

 

                                                                                    16 juni 2006

Weer zo'n drukke week gehad en we hebben met onze Ysabeau de nodige kilometers gereden. Maar gelukkig is ook zij weer lekker thuis! De dekking was goed gegaan, maar de eigenaren van Freddie hadden wel het 'broekje' van Ysabeau flink moeten bijknippen. Want door al dat zwierige haar aan haar kontje had Freddie een beetje moeite met 'de daad'. Na deze knipbeurt was alles 'in een wip' gebeurd... Hopelijk zijn beide dames zwanger!! Zou mooi zijn als Ysabeau samen met onze ervaren Anouk zwanger zou zijn, dan kan onze benjamin Ysabeau alles een beetje leren/afkijken bij haar vriendin Anouk.

Gisteren hebben we een gigantisch groot krab-speel-klimmeubel voor onze Britjes gekocht. Het staat in onze bijkeuken waar genoeg ruimte is voor zo'n gevaarte. Het meubel heeft ontzettend veel mogelijkheden zoals een trapje, een hangmatje, een ligrondje, een zetel, ligplanken met gaten erin, een speeltouw en 3 speeltonnen met gaten en trapjes erin. Een gedeelte van deze mega krabpaal reikt zelfs tot aan het plafond! De kittens zijn er nu al dol op en mamma Promiss kijkt lekker relaxed toe hoe haar kroost zich amuseert.

    

                                                                                    21 juni 2006

Vandaag begint officieel de zomer en wat ook officieel is, is dat de bovenverdieping van huize van Liesbrit sinds maandagavond geopend is voor onze kleintjes. Dat doen we altijd zo rond de 10 weken, dan zijn ze groot genoeg om de trap aan te kunnen. Ze klauteren voorzichtig de open wenteltrap op, soms worden ze wat overmoedig als ze naar beneden willen en dan gaat het bij de laatste paar treden fout en denderen ze toch nog een stukje naar beneden. Maar het gaat meestel gewoon goed en vooral Baloutje pendelt al heen en weer tussen beide verdiepingen. De andere 3 vinden het boven zijn zó leuk dat ze amper nog naar beneden zijn gegaan. Dat komt wel weer als het nieuwe er een beetje af is. 's Nachts slaapt het spul lekker bij ons op bed! Heerlijk is dat!

Nog een grappige foto hieronder. "Hebben ze bij IKEA kittens????"                                                            

                                                                     26 juni 2006

Van onze Noekiepoekie (dit is ons koosnaampje voor onze oudste poes Anouk) durven we wel met zo'n 90 % zekerheid te zeggen dat zij zwanger is! JIPPIE !! Omdat dit met gezondheid en wat geluk haar derde nestje zal worden, hebben Ron en ik wat ervaring Anouk betreffende en menen we het nú al te kunnen zien. Ze zou dan vandaag precies 25 dagen in verwachting zijn!! Kan Anoukje eindelijk weer haar intrek nemen in de bench straks! Ik weet nog goed dat ik voor Promiss en haar kroost de bench aan het opzetten was en dat Anouk metéén erin ging liggen en er NIET meer uit wilde!! Alsof ze wilde zeggen: "die bench is van MIJ !!" Ze is écht weer toe aan eigen baby's. De poes met de kittens in huis is namelijk de zogenaamde 'opperpoes', zeg maar de 'baas in huis'. Ondanks dat Promiss haar dikke vriendin is, kan Anouk het maar moeilijk verkroppen dat Promiss nu degene is die kindjes heeft.

Ooit vertelde een oudere vrouw mij een gezegde van vroeger en het lijkt me leuk dit in ons dagboek te vermelden: "9 dagen jagen, 9 weken dragen, 9 dagen blind....dát is een kattenkind."

                                         27 juni 2006

Bijna 11 weken en de tijd van afscheid nadert razend snel... We proberen er nog maar niet teveel aan te denken en we genieten intens van de 4 mini Britjes! Overal in huis komen we ze tegen en de trap is inmiddels een hindernis die met gemak genomen wordt. Op z'n tijd mogen ze als 'toetje' bij Promiss drinken, maar niet té lang, daar heeft mamma geen zin meer in...

Ze sjezen soms als gekken door het huis. Als ik er één langs zie vliegen, kan ik erop wachten dat de andere 3 er heel snel achteraan komen. Ze eten alle 4 prima, maar willen liever geen zachtvoer. Wat voor lekkers ik ze ook voor zet, ze willen eigenlijk alleen maar de kittenbrokjes. Op Bommeltje na, die wil nog wel eens een hapje met mamma en de grote Britjes mee snoepen. Zachtvoer krijgen onze katjes maar zo nu en dan, alleen voor de verwennerij. Brokjes zijn namelijk veel beter voor de tandjes en de darmpjes. Slapen doen de kleintjes natuurlijk ook nog erg veel en het liefste kruipen ze dan bij elkaar of bij ons op schoot. Vanavond zullen we het stel nog eens wegen, ze zitten al een hele tijd ruim boven de kilo.

 

                                                                        1 juli 2006

De stambomen zijn binnen en die zien er erg mooi uit dit keer! Heel leuk om die lieve namen die onze nieuwe kittenbaasjes hebben verzonnen op zo'n officiële stamboom te zien staan.

De komende week krijgt de vierling alweer de laatste enting van onze dierenarts en als alles goed gaat dan verhuizen ze het weekend daarna naar hun nieuwe pleegouders. Dus Ron en ik zijn ons langzaam geestelijk aan het voorbereiden op het ras naderende afscheid... Gelukkig blijft kleine B'Elanna 2 weken langer omdat haar baasjes op vakantie gaan, dus we hoeven niet in korte tijd van ál onze kindjes afscheid te nemen!

Op de mafste plekjes in ons huis komen we de kleintjes tegen zoals IN ons bidet op de badkamer! ALLES is leuk speelgoed voor de kittens, dus óók het touwtje van de wandlamp op de logeerkamer.

 

                                                                    3 juli 2006

Het is 100 % zeker dat onze Anouk baby's krijgt, we twijfelen totaal niet meer. Ze is vandaag ongeveer op de helft met 32 dagen en heeft al een mooi bol buikje!! Van Ysabeau dénken we het nu te kunnen zien, maar van haar durven we het nog niet met 100 % zekerheid te zeggen. Haar buikje voelt wat voller aan, maar we kunnen niet zo goed haar tepels bekijken met al dat zwierige haar. Haar achterste tepels zien er wel wat dikker uit en de haartjes rondom lijken al wat te wijken. Ysabeau loopt dan ook een tijd achter op Anouk en zou dan vandaag zo'n 22 dagen ver zijn. Nog eventjes afwachten voor we het met volle overtuiging kunnen vermelden...

Aan de dakrand van ons huis zitten 2 zwaluw-nesten en deze vogeltjes vliegen heel erg veel heen en weer. Vanuit het raam kun je dat prima bekijken, dus vinden we de kittens regelmatig op de vensterbank voor de ramen boven.

Met dit warme weer worden de Britjes loom en er wordt meer geslapen als anders, dus ook door de kittens.

                                                                        5 juli 2006

Het laatste bezoekje aan de dierenarts is achter de rug en de kittens hebben hun tweede enting gehad. Ze hebben tijdens het onderzoek en het spuitje geen kick gegeven. Ons dierenartsen echtpaar was super tevreden over onze schatjes en volgens hen blaken ze álle 4 van gezondheid!! Heerlijk om te horen! De kittens hebben tot nu toe geen last gehad van de enting, dus hopelijk blijft dat zo.

Ik had dit keer mamma Promiss thuis gelaten en de kittens per 2 in een mandje gezet, want met z'n viertjes in één mandje zoals 4 weken geleden past niet meer! Maar de kittens waren het er niet mee eens! Ze hebben de hele tijd zitten miauwen in de reismandjes en vonden het allemaal maar niks... Op zich wel bijzonder dat ze alle 4 miauwden, want onze lilac katertjes Bolleke Balou en Beertje Ollie hadden we nog niet eerder gehoord. Zij waren zelf dus ook wel wat verbaasd over het feit dat ze een stemmetje hebben!

Bij de dierenarts zijn ze nog een keertje officieel gewogen voor het dierenpaspoort. Winnaar in de groeiwedstrijd is ons lilac katertje Bolleke Balou met 1640 gram. Op de voet gevolgd door zijn broertjes Beertje Ollie met 1590 en Bommeltje met 1550 gram. B'Elanna is altijd al de lichtste geweest en is gewoon wat kleiner als poesje. Maar ook zij is een flinke meid en weegt toch al 1320 gram.

Vanavond nog een nieuw speeltje gekocht voor onze Britjes. Bolleke Balou is helemaal verliefd op het muisje wat in het speeltje zit en wil hem alsmaar een wasbeurtje geven! Onze Bommel ligt graag in de buurt van de ventilator die we met dit warme weer op de slaapkamer hebben staan. Allerlei dingen beginnen door het briesje wat de ventilator veroorzaakt spontaan te bewegen en dat vind hij erg spannend! Hieronder zie je hem duidelijk genieten.

                                                                            8 juli 2006

Beertje Ollie hebben we gisteren naar zijn nieuwe pleegouders gebracht. Jeetje...wat doet afscheid nemen toch altijd pijn van zo'n kleine uk... Zoiets went dus NOOIT !! (en dat is maar goed ook)

Met Ollie zelf ging alles uitstekend en heel erg soepel. Hij voelde zich al snel thuis in zijn nieuwe kasteeltje! Hij heeft inmiddels al kennis gemaakt met Bamse en Mimi, de twee prachtige Voskonijnen die dolgraag zijn speelkameraadjes willen worden. Deze eerste ontmoeting ging erg goed, de konijnen accepteren Olliebollie helemaal. Alleen Ollie zelf moet nog een beetje wennen aan die langharige beestjes met die vreemde lange oren... Gaat vast allemaal goed komen!

Hieronder een foto van Ollie in zijn nieuwe stulpje met zijn nieuwe vriendjes.

Morgen zijn de broertjes Bolleke Balou en Bommeltje aan de beurt om te verhuizen... GELUKKIG mag B'Elanna 2 weekjes langer hier blijven en zitten wij en mamma Promiss niet ineens zonder kleintjes in huis!!

                                                                10 juli 2006

Ook Bolleke Balou en Bommeltje zijn inmiddels door ons persoonlijk naar de nieuwe pleegouders gebracht. Vooral bij Balou ging alles erg goed en de meiden Maryse en Bibi waren dolgelukkig dat het kleine ventje eindelijk bij hen mocht komen wonen! En MOE werden ze van al die heerlijke opwinding...alle drie wel te verstaan! (zie foto)

 

Ook met Bommel ging het wel goed, maar waar hij is gaan wonen, leven ook al 2 andere katjes Sjeng en Archie van Liesbrit. Voor zulke katjes is een kitten de eerste tijd nog een soort van 'indringer', dus dat heeft even de tijd nodig. Maar al met al gaat het beide kereltjes erg goed in hun nieuwe thuis.

Grafiek van de gewichtjes.

(onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes')

                                         

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<