DAGBOEK van ons F-nestje

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes'.

Hierin kunt U bij ons E-nestje de zwangerschap van onze Promiss en de eerste 9 weken van haar E-nestje nalezen. Alleen de laatste weken van het E-nestje zitten namelijk verwerkt in dit F-dagboek.

_________________________________________________________________________

Ons F-nestje werd geboren op dinsdagochtend, 24 juli 2007

Moeder: Silver Ysabeau van Elsdieck            Vader: Freddie Mercury van de Beverkrul

Kittens: 4 katertjes Ferdie, Flebster, Frenkie en Freddie

_________________________________________________________________________

                                                                24 juli 2007

Vandaag, 24 juli en op dag 67 van haar zwangerschap, zijn de baby's van Ysabeau geboren!! JIPPIE!!!!

Na een zéér onrustige nacht kwam om 07:59 uur de eerste ter wereld, een heftige stuitbevalling. Om 09:00 uur diende zich het tweede schatje aan, om 09:25 kwam nummertje 3 al, maar dit keer alweer in een stuit. Alle 3 zijn het black silver tabby's. Nummertje 4 kwam om 09:51 uur en dit mopje is een enórme verassing namelijk een blue silver tabby kittentje. Net als onze Delsin vorig jaar! We hadden nooit verwacht dat Ysabeau en Freddie het dit keer zou lukken weer zoiets bijzonders als cadeautje erbij te doen!

Moeder en kinderen maken het goed, maar na het drama van het plotseling overlijden van een van de kittens van Promiss na 2,5 dag durven we pas over een weekje écht gelukkig te zijn.... Door deze nare ervaring hebben we er lang over nagedacht hoe te handelen bij een volgend nestje, maar we hebben toch besloten alle potentiële pleegouders van het blije nieuws in kennis te stellen en de website aan te passen. Gisterenavond waren 2 kittens wat afgevallen. Dit is op zich wel normaal de eerste 24 uur, maar dit keer zijn we toch bezorgder als anders. We zijn echt bang weer een kleintje te verliezen...

                                                                              Ron haalt de navelstreng los van de placenta

Kersverse mamma Ysabeau doet het uitstekend en is een zéér lieve en toegewijde moeder. Ze neemt zich amper de tijd om de kist uit de komen om te eten, maar als ik haar in de kist wat aanbiedt, dan eet ze lekker alles op! Ze heeft dit keer geen last van haarballen, iets waar ze vorig jaar enkele dagen behoorlijk beroerd van is geweest. Via de dierenarts hebben we een middeltje waardoor ze hier minder last van zal hebben.

In tegenstelling tot de andere poezen staat de bevallingskist van onze Ysabeau en haar kittens niet bij ons op de slaapkamer. Dit is wel jammer, maar het belang van de kittens staat voorop! Vorig jaar was zij namelijk een zeer neurotische moeder met een extreme beschermingsdrang naar haar kittens toe. Hierdoor is zij toen vrij snel na de geboorte de baby's gaan verslepen en was zij vrijwel niet tot rust te krijgen. Na een hele dag stress wilde ze destijds maar op één plek zijn en wel onder het logeerbed. Daar heeft zij toen een hele tijd gelegen met haar baby's in een specifiek mandje. Daarom hebben we het dit keer anders aangepakt. De kist hebben we precíes op de plek gezet als het mandje vorig jaar. De deur van deze slaapkamer is voorlopig dicht zodat zij in alle rust voor haar kindjes kan zorgen en geen redenen ziet iets te veranderen. Ron heeft vannacht naast de kist bij Ysabeau geslapen en dat vond ze heel erg fijn! Tot nu toe gaat dit prima en Ysabeau is heerlijk rustig en relaxed met haar grut aan het tuttelen.

                                                            26 juli 2007

Om aan te geven wat een moederpoes wel al niet allemaal te verduren heeft met 4 van die kleine, ondeugende bengels om zich heen, onderstaande foto's. Eirinn vond het nodig om eens in mamma's oren te gaan bijten om vervolgens met haar staart te gaan spelen. Maar na het bijten ging ze mamma ook heel lief wassen. Promiss laat alles gelaten over zich heen komen en slaapt gewoon rustig door...

 

Gelukkig groeien de baby's van Ysabeau en óók de 2 die gisteren wat afgevallen waren beginnen langzaam maar zeker aan te komen in gewicht, weliswaar geholpen door ons. Vooral 1 of 4 kon de tepels van Ysabeau onmogelijk vinden. Binnenkort zal ook de kittencam op de bevallingskist worden gericht, maar eerst willen we Ysabeau nog wat rust gunnen. Het is altijd effe een gedoe om e.e.a. op te stellen en we willen haar niet al te veel verstoren in deze fase.

Onze website heeft in de afgelopen dagen haar 60.000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! In totaal zijn er ruim 175.000 pagina's van onze website bekeken en is al 658 keer in ons gastenboek een bericht achter gelaten! Alleen gisteren al kregen we maar liefst 19 lieve berichtjes in ons gastenboek naar aanleiding van de geboorte van de 4-ling van onze Ysabeau. En dan hebben we het nog niet eens over al die leuke e-mailtjes en telefoontjes die we mochten ontvangen. We kregen zelfs een schítterende bos rozen thuis bezorgd van een toekomstige adoptiemoeder. Lieve mensen, BEDANKT allemaal voor deze overweldigende belangstelling!!

 

                                                                27 juli 2007

Normaal is het onze kleine Emily die van de kittens van onze Promiss bij alles de eerste is, maar laatst heeft ze toch iets leuks gemist omdat ze lag te slapen samen met haar 2 zusjes Elderiekje en Eirinn. Alleen Enya was wakker op het moment dat Ron aan het werk was aan het kattenluikje want daar was iets aan los gegaan. Dit kattenluik geeft toegang tot de kattenren in onze tuin. Enya zag het luikje open staan en hups-hopla, buiten was ze!  En een lol dat ze heeft gehad ! Buiten kwam ze onze kater Chako tegen en ze was helemaal in haar nopjes met dit avontuur! We zijn benieuwd of Enya haar zusjes gaat vertellen wat ze allemaal heeft gezien en geroken buiten!

 

De kleintjes van Ysabeau groeien goed en drinken prima bij mamma Ysabeau, op 1 of 4 na dan, die helpen we dag én nacht, want op de een of andere manier kan dit mupke de tepels heel slecht vinden, raakt daar helemaal gefrustreerd van en ging weer afvallen. Verder oogt het kitten heel erg fit en is het best druk wat natuurlijk ook weer veel energie kost. Om de 2-3 uur geven we moedervervangende melk en daarnaast regelmatig wat suikerwater. Nou, dat gaat erin als zoete koek! Als ik help met de tepel vinden, dan gaat het soms ook een tijdje goed maar meestal is het maar van zeer korte duur. Gisterenavond was 1 of 4 éindelijk gegroeid tot een gewicht wat bíjna weer bij het geboortegewicht ligt. Hoera!!

Met de kersverse moeder gaat het echt heel erg goed. Ze eet uitstekend en laat haar kindjes amper alleen. Tot nu toe is ze nog steeds heel erg ontspannen.

                                                            28 juli 2007

Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat ons allereerste nestje ter wereld kwam van onze poes Anouk en onze kater Snoopy. Het waren 4 lieve katertjes. Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko: van harte gefeliciteerd !! Afstand doen van onze kittens valt ons tot en met de dag van vandaag zéér zwaar, dus toen al helemaal! Zodoende dat we 2 katertjes zelf gehouden hebben en er een heus kattengezinnetje in huize Liesbrit woont.

Hieronder een foto van het viertal toen ze de laatste keer met z'n viertjes bij mamma Anouk aan het drinken waren. Vlak daarna was Shadow de eerste die ging verhuizen...

1 of 4 groeit goed nu, wel dag en nacht voeden maar dat hebben we er graag voor over!! Vanavond heeft het moppie voor het eerst de tepel zelf kunnen vinden. En het geboortegewicht is nu overschreden!!! Drie van de kittens is het navelstrengetje al verloren.

                                                            29 juli 2007

5 dagen zijn ze nu op de wereld, de 4 schitterende baby's van onze Ysabeau!!

1 of 4 is nu zover dat hij zelfstandig kan drinken bij mamma! En hoe !! We zijn zó opgelucht!! Ook is hij het navelstrengetje kwijt. Ysabeau wijkt amper van hun zijde en ligt het liefste de hele dag in de kist met haar baby's te tuttelen. Zo af en toe strekt ze eens de benen maar dan rent ze snel weer terug naar haar pasgeboren kittens. Gisterenavond is ze voor het eerst sinds de geboorte eens langere tijd van de kist geweest, alsof ook zij aanvoelt dat het nu pas met ál haar kindjes lekker begint te gaan.

Sinds gisterenavond staat ook de kittencam opgesteld bij de baby's van Ysabeau. Er staat ook nog een cam op het grote krabmeubel.

                                                                31 juli 2007

Vandaag zijn de baby's van onze Ysabeau alweer 1 hele week oud! Ze doen het heel erg goed en mama Ysabeau verrast ons met haar rust, wát een verschil met vorig jaar! We verwachten nog wel wat problemen met haar als de kittens een week of 3 zijn, dan verhuizen ze namelijk van de bevallingskist naar de bench in de keuken. Het zal ons benieuwen of Ysabeau het daarmee eens zal zijn. Ook voor de andere poezen hier in huis was dit altijd een behoorlijk rigoureuze verandering waar ze minimaal een dagje aan moesten wennen.

De baby's van Ysabeau groeien heel erg goed en worden al heuse mini katjes. Ook bij de 2 iets donkerder lijkende kittens wordt het patroon steeds duidelijker. Het blue silver kitten ligt graag op zijn ruggetje te slapen. De oogjes van alle 4 beginnen al wat te 'piepen' en lijken al open te willen gaan!!!!

De 4 meisjes van onze Promiss zijn vandaag alweer 10 weken! Ze hebben nu de gehele huiskamer tot hun beschikking gekregen dus dat is weer feest en allerlei nieuwe dingen ontdekken, zoals voor het raam zitten en naar buiten kijken en hun favoriete bezigheid is tegenwoordig: samen lekker lui met mamma op de bank slapen!!

                                                            2 augustus 2007

Vandaag is onze kersverse mamma Ysabeau jarig! Zij wordt 3 jaar vandaag. Hieronder een foto van Ysabeau. Het is de foto hoe zijzelf eruit zag toen ze nog een klein kittenmeisje was. Dit is dé foto die altijd linksboven in beeld staat op onze website.

 

Alle baby's van Ysabeau kunnen de jarige mamma al zien, want sinds dinsdagavond en woensdag hebben zij alle 4 de oogjes al open! Snel hè, sommigen al met 7 dagen ! De een kijkt wat kwieker uit de oogjes als de ander en soms blijft een oogje nog wat dicht plakken. Met een beetje afgekoeld, gekookt water lossen we dat dan snel op.

Eergisteren weer eens de meiden van Promiss gewogen. Ook Eirinn zit inmiddels dik over de kilo heen en Dirkje staat nog steeds aan kop in onze groeigrafiek van de E-tjes.

                                                            5 augustus 2007

De baby's van Ysabeau groeien prima en worden elke dag een beetje sterker. Ze proberen alle 4 al op hun kontje te zitten en vallen dan meestal pardoes weer om! Alle 4 zijn ze even actief.

Ze kruipen al heel wat af door de kist wat mamma Ysabeau erg onrustig maakt. Ze wil haar kindjes het liefste op een hoopje bij elkaar zien. Daar had ze vorig jaar ook al zo'n last van in deze fase, ze is een zéér bezorgde moeder.

Vanmorgen bedacht zij zich dat ze haar kroost bést uit de kist kon halen om ze onder het bed te leggen... Vanzelfsprekend hebben wij daar een stokje voor gestoken en ze weer veilig terug gelegd in de warme kist. Maar sindsdien blíjft Ysabeau het proberen, dus het lijkt erop dat de rust voorbij is...

22:00 uur: Ysabeau heeft gelukkig vanaf 12:00 uur vanmiddag niet meer geprobeerd haar kittens te 'verhuizen'.

                                                            6 augustus 2007

Vandaag zijn onze C-tjes jarig, de zondagskindjes van onze Anouk en Georgio geboren tijdens de hittegolf van 2006!! Het drietal wordt 1 jaar!! PROFICIAT lieve schatten van ons!

Katertje Chrisje (Christiano Ronatio van Liesbrit) is inmddels een échte bolle Chris geworden en nog áltijd even ondeugend als hij was als kitten. Samen met zijn silvertabby blotched halfzusje Aagje maakt hij het huis tot een gezellige boel! Chrisje is dol op drinkrietjes en de plumeau en die wil hij dan het liefste ín de kattenbakken verstoppen! Met de kinderen in huis, met name met Tom, kan Chrisje het érg goed vinden.

 

Met onze enige poes Cita (C'est moi Cita van Liesbrit) uit het C-nestje gaat het ook heel erg goed. Helaas hebben haar pleegouders afstand van haar moeten doen na 13 maanden. Ze woont nu weer lekker bij ons, bij haar mamma en alle andere Britjes en hier gaat het uitstekend!! Het is een lieve en speelse meid.

 

 

Ook Breezer (Charlie Breezer van Liesbrit) is een flinke, stevige kater geworden en nog altijd de enórme knuffelkont van toen hij hier bij ons woonde! Hij is heel close met zijn silvertabby spotted vriendinnetje Didi, ook een Britje én het dochtertje des huizes Evi. Hij haalt nauwelijks kattenkwaad uit, alleen eten is niet veilig voor hem... Het heeft een tijdje geduurd eer Breezer de boterham van de peuter Evi met rust wilde laten want hij dacht elke keer mee te mogen snoepen??! Verder is hij dol op álle mogelijke accessoires van de Barbie poppen van Evi!!

 

 

                                                            9 augustus 2007

Onze E-dames zijn alweer ruim 11 weken. Komende maandag krijgen ze hun tweede enting en gezondheidscheck bij de dierenarts. De meiden amuseren zich kóstelijk met van alles en nog wat, maar de knispertunnels zijn toch écht hun favoriet. Emily is kampioen vliegjes vangen, Dirkje in kopjes geven tegen onze benen. Eirinn volgt ons nog steeds óveral door het huis en Enya is gisteren weer lekker buiten in de kattenren geweest en kletst heel wat af!

Hieronder in de stoel liggen Emily (r) en Dirkje (l). Op het kleedje voor de kattenbak zijn Enya (r) en Eirinn (l) te zien.

De afgelopen 3 weken zijn de schilders in de weer geweest buiten en hebben alle houtwerk van ons huis van een frisse laag verf voorzien. Vanzelfsprekend was dit héél erg spannend voor de vier meisjes van Promiss en wilden zij alles, maar dan ook álles op de voet volgen! Waar kan dat beter als met z'n viertjes op de vensterbank voor het raam??

De 4 mini kereltjes van Ysabeau groeien heel erg goed. Ze kunnen al een beetje lopen en proberen zichzelf en hun broertjes al wat te  wassen, zóóó lieffff!! In volgorde van geboorte zullen we van ieder een mooi fotootje plaatsen:

                                                              13 augustus 2007

Vandaag zijn de 4 meisjes van onze Promiss precies 12 weken geworden. Ook zijn ze vanmorgen voor de tweede keer geënt en nogmaals van top tot teen onderzocht. Dat ging heel erg goed en ze hebben geen kick gegeven. Onze dierenartsen waren zéér tevreden over het viertal en alles was hartstikke in orde! Hieronder een impressie van zo'n onderzoek.

Ogen, oren, gebit, longen, hart, reflexen, skelet, vachtje álles wordt nog eens nauwkeurig bekeken. De chip van Dirkje was op mysterieuze wijze verdwenen, dus zij heeft een nieuwe chip geplaatst gekregen.

Promiss hadden we dit keer thuis gelaten en dat ging prima, ze heeft tijdens de afwezigheid van haar kindjes lekker geslapen en haar kroost niet eens gemist. Langzamerhand is zij er wel aan toe om haar kinderen los te laten, ze mogen wel nog allemaal bij haar drinken zo nu en dan. De verhuisdata staan al vast en als eerste gaan we over een weekje kleine Dirkje naar haar nieuwe thuis brengen...pfffffft....nog maar niet te veel aan denken en zo veel mogelijk genieten van deze heerlijke blauwe dames!

                                                                14 augustus 2007

Er zijn er 4 jarig, HOERA HOERA, dat kun je hieronder wel zien, dat zijn zij!!! De allereerste baby's van onze Ysabeau, onze D-tjes zijn jarig vandaag. Zij vieren vandaag hun állereerste verjaardag! Van harte gefeliciteerd mannekes van ons!!

Katertje Dusty (Dusty van Liesbrit) was destijds de eerste baby van onze Ysabeau. Hij is op een zéér ongebruikelijke manier geboren, namelijk op de tegelvloer van onze keuken, Dusty lag namelijk in een zeer gecompliceerde stuit en Ysabeau wist niet wat ze ermee aan moest en dacht letterlijk: 'wat heb ik nou aan mijn kontje hangen???'. Ysabeau keek totaal niet naar Dusty om toen hij eenmaal geboren was en was behoorlijk geshockeerd van alles...

Dusty lijkt als 2 druppels water op zijn vader Freddie en is het zonnetje in huis, samen met het Britje Vets. Ze spelen heel braaf samen en slapen graag samen bij Monique en Ralph op bed. Dusty is een lieverd maar haalt, zoals een waar kitten, een hoop kattenkwaad uit en probeert álles uit wat niet mag... Aan alles likken was zijn hobby als klein kitten en nu nog steeds!  Zijn nieuwe vrouwtje werd al snel zwanger en sinds kort woont er ook een baby in huis. PROFICIAT Ralph en Moninque met de geboorte van jullie baby Jargo!!

Diablo (Diablo van Liesbrit) was het katertje wat vlak ná Dusty ter wereld kwam. Het is een tweeling want zij deelden samen één placenta. Deze bevalling ging een stúk makkelijker, Ysabeau kreeg na Diablo de smaak goed te pakken en snapte wat de bedoeling was van die kleine wurmpjes en begon hem meteen hartstochtelijk te wassen.

Diablo groeide hier bij ons in de cattery uit tot een ware schat en dat is hij nu nog steeds! Hij is dé man in het leven van Kelly. Kelly neemt Diablo óveral mee naar toe en hij is ontzettend sociaal naar álle andere katten die hij tijdens deze uitjes ontmoet. Kwaad zit absoluut  niet in hem en bang is hij zeker ook niet. Het liefste wil hij met iedereen spelen. Kammen vind ook hij erg lekker, maar wel alleen als hij een snoepje als beloning mag hebben...! Als de deurbel gaat, dan staat Diablo als eerste aan de deur om de bezoekers te verwelkomen. Diablo is het eerste langharige kindje van onze Ysabeau en is inmiddels een práchtige langharige en vooral stoere kater geworden!

Delsin (Delsin Charko van Liesbrit) werd als derde katertje geboren en heeft een bijzondere kleur, namelijk blue silver tabby. En dan ook nog eens halflangharig, net als zijn broertje Diablo. Dit is heel erg bijzonder daar zowel onze Ysabeau als pappa-kater Freddie maar één blauwe voorouder in hun lijnen hebben zitten.

Delsin was als kitten een rustig kereltje en O zo lief. Dat is hij nog steeds trouwens, hij woont samen met 2 dames Britjes waaronder onze Ashley van Liesbrit en de rustige Romy. Delsin is buiten zijn pleegvader Alois, dus de enige man in huis! Zijn vrouwtje Cathy adoreert hem en ondanks zijn enórme formaat waar hij tot uitgegroeid is, is Delsin een schootkater gebleven. Hij wil bij iedereen wel op schoot zitten! Kammen van zijn lange haren vind hij een waar feest. Delsin heeft het geluk dat hij regelmatig kan genieten van een grote kattenren in de tuin. Delsin kan het super vinden met de 2 poezen en samen spelen zij heel wat uurtjes af. Zijn lievelingseten is verse vis!

            

Diablo en Delsin lijken het meeste op hun mamma Ysabeau, deels zal dit door hun lange haren komen, maar qua snoetje lijken ze toch echt het meeste op haar.

Driesje ( Driesje D. Dribble van Liesbrit) was het hekkensluitertje destijds en werd als laatste geboren, ruim een uur na zijn 3 broertjes. Dries was écht een scheetje als kitten!! Dries woont samen met Abigail, ook een van Liesbritje, in Rhoon bij Rotterdam. Hij is een echte man: zijn liefde gaat door zijn maag, hij is een lekker kroeldier, leest 's morgens graag de krant mee en zo nu en dan laat hij zelfs scheetjes... hahaha Hij is in ieder geval geheel het tegenovergestelde van Abigail, want dat is een keurig dametje! Dat verschil is heel erg leuk voor zijn nieuwe pleegouders. Iedere ochtend als de wekker gaat springt hij bovenop het bed en dan gaat hij op zijn rug liggen en wil hij een ochtendkroel, dat is een echt ritueel.

Dries is een van de weinige kittens die we na hun verhuizing nog niet live terug hebben gezien, maar daar zal dit najaar vast en zeker verandering in komen!!! Ron en ik willen ál onze kittens ook na hun verhuizing graag regelmatig bezoeken.
 

                                                            17 augustus 2007

Geen van de kittens van onze Promiss heeft last gehad van de tweede enting en ze zijn al een tijdje onze bovenverdieping aan het verkennen. De open wenteltrap is altijd een gevaarlijk obstakel, maar met 12 weken leeftijd stelt dit niet meer veel voor en word deze hindernis met gemak genomen. Lekker over ons bed heen racen, in het ligbad tikkertje spelen en meekijken op de monitor van de PC.

Inmiddels zijn onze F-jes verhuisd van de bevallingskist boven op de slaapkamer naar de bench beneden in de keuken. Mamma Ysabeau was het totáál niet eens met deze verandering, maar als kittens zo'n 3 weken zijn wordt het de hoogste tijd dat de kleintjes beginnen te wennen aan alle geluiden van het dagelijks leven en dan moet iedere moederpoes even door deze fase heen.

De kittenmandjes, vanzelfsprekend de blauwe dit keer, zijn altijd meteen favoriet bij de mopjes.

Ook de F-jes proppen zich het liefste met z'n allen in één mandje. Dat past nog best goed op deze leeftijd..!!

Promiss en haar kittens vinden het gewéldig dat de kleintjes van Ysabeau nu in de keuken staan! Af en toe springt een van hen spontaan in de bench om even te gaan buurten. Natuurlijk was Promiss zelf de eerste die de F-jes ging bezoeken!

 

                                                            19 augustus 2007

Gisteren ben ik Eldierkje Dirkje naar haar nieuwe thuis gaan brengen en dat zijn altijd héle zware dagen... Ron kon helaas niet mee, want we kunnen Ysabeau en haar baby's nog niet zo lang alleen laten. Van mamma Promiss kreeg Dirkje nog een laatste wasbeurtje in de ochtendzon...

Gelukkig ging het meteen erg goed tussen Dirkje en die goedzak Bolleke Balou van Liesbrit, die overigens haar lilac halfbroertje is. Balou volgde Dirkje óveral in huis, alsof hij aan haar vastgeplakt zat!! Heel erg komisch. Een beetje eng vond hij het wel, maar zijn nieuwsgierigheid had voornamelijk de overhand. Geen blazen of grommen, wel zo nu en dan een geluid wat aangaf dat hij het maar allemaal vreemd vond, zo'n kleine meid ineens in huis!

Dirkje voelde zich zowat meteen thuis in haar nieuwe omgeving, heeft alles grondig onderzocht, een dutje gedaan, wat gespeeld en ze heeft ook al snel wat gegeten, gedronken en gebruik gemaakt van de kattenbak zodat ik na een paar uurtjes met een goed gevoel, maar met de tranen in de ogen, afscheid van haar kon nemen. Dirkje krijgt het zéker fantastisch daar bij Balou, haar nieuwe pleegouders en hun 2 lieve dochtertjes. Daaaaag lieve meid, veel plezier met Balou en de rest, we komen je snel weer bezoeken hoor!

                                                        20 augustus 2007

Ook onze kleine Emily hebben we gisteren naar haar nieuwe thuis gebracht. Het was een beetje een kopie van de verhuizing van Dirkje, want ook Emily heeft kennis mogen maken met haar lilac halfbroertje Beer Olivier van Liesbrit en bovendien met het mooie voskonijn Mimi. Van stoere Ollie was Emily totaal niet onder de indruk, maar wel van Mimi: zoiets geks had ze nog nóóit gezien en ze wist dan ook niet zo goed wat ze ermee aan moest!! Ze zette een hoge rug op en kreeg een dikke staart van schrik...

Maar goed, dit was allemaal van korte duur, want Emily zou Emily niet zijn als ze niet meteen en onverschrokken de boel zou zijn gaan verkennen, óveral klom ze meteen op, achter of in waarna madam een uitgebreid dutje ging doen in het mandje wat speciaal voor haar gekocht is. Een mooie gelegenheid voor Ollie om haar eens goed te bekijken en te besnuffelen!! Nou, dat komt wel goed met Emily, Ollie en Mimi, daar zijn we 100 % van overtuigd, ze heeft bij Sjoerd en Marthe écht een gouden (roze) mandje gevonden!!

De kleine mannekes van onze Ysabeau hebben we inmiddels leren pap eten! Vooral 3 en 4 of 4 kunnen dat al héél erg goed, we hoeven hen niet meer te helpen of te voeren en zij eten samen al zelfstandig van een bordje, goed he? Toen ik daar een foto van wilde maken, klommen Enya en Eirinn stiekem op de keukentafel (wat ten strengste verboden is in huize Liesbrit!!!!!). Maar goed, omdat het zo'n leuk tafereeltje was, heb ik het eventjes toegelaten en onderstaande foto is het resultaat.

De andere 2 mopjes moeten we nog helpen, maar ook zij eten al pap van een theelepeltje of van onze vinger. Het is niet makkelijk voor een kitten van amper 4 weken om door te krijgen dat ze omlaag moeten met hun hoofd om zelf te kunnen eten. Uiteindelijk zal het kwartje ook bij die andere 2 wel snel vallen.

                                                                21 augustus 2007

Snif snif... onze blauwe lieve mopjes hebben alle 4 het vertrouwde nestje verlaten...

Het was gisteren een zware dag, want we moesten na precíes 13 weken onze laatste taak volbrengen: Enya én Eirinn naar hun nieuwe logeeradres brengen. Ieder kitten is uniek en we zullen ze alle 4 héél erg missen, maar 2 van die lieverds tegelijk weg te moeten brengen was nieuw voor ons en viel zwaar, héél zwaar... Vooral Eirinn had er onderweg naar haar nieuwe thuis moeite mee, alsof ze aanvoelde dat er een ingrijpende verandering aan stond te komen. Haar blik en haar miauwen ging door merg en been...

Voor de kittens zelf is het natuurlijk gewéldig om samen te mogen verhuizen, ze zijn nooit alleen en 2 nestgenootjes hebben voor de rest van hun leventje een hele bijzondere band samen. Eenmaal in hun nieuwe thuis werd de boel meteen verkend. De nogal bescheiden Eirinn trok zich op aan 'haantje de voorste' Enya en samen hebben ze allemaal leuke dingen ontdekt. Vooral de volledig ommuurde patio was een bonus die de meiden niet hadden verwacht en viel heel erg in de smaak! Enya en Eirinn vielen op een gegeven moment lekker knus tegen elkaar aan op de bank in slaap en tussen de dutjes door gaven ze elkaar om de beurt wasbeurtjes. Zóóó lief!!

 

Het uiteindelijke afscheid van de 2 schatten viel me héél erg tegen en de rest van de dag is somber gebleven...

Onze Promiss lijkt gelukkig niet te merken dat al haar dochtertjes zijn uitgevlogen, althans zij is hen niet gaan zoeken en heeft ze ook niet geroepen met haar speciale moederpoes-miauwtje. Ze is lekker bij ons op bed gaan liggen en heeft eens goed bij geslapen.

                                                            23 augustus 2007

Ondertussen voelen wij ons hier alweer ietsje beter. Na alleen maar goede berichten van de logeeradressen van onze E-tjes kan dat ook haast niet anders. Alle 4 de meiden van onze Promiss hebben het heel erg naar hun zin in hun nieuwe thuis. Het is natuurlijk allemaal nog wel wat wennen, maar alles gaat prima: ze eten goed, gaan keurig netjes naar de kattenbak en verblijden hun nieuwe adoptiegezinnen met hun vrolijke en schattige aanwezigheid! Als de dames geheel gewend zijn, zullen we weer wat foto's van hen plaatsen in hun nieuwe thuis.

Ook onze Promiss doet het gelukkig príma zonder haar kindjes. Ze gaat gewoon haar gangetje, alsof er niets anders is als anders. Ze staat (zoals gewoonlijk) te popelen dat het moment aanbreekt dat de F-jes vrij de bench uit mogen en ze weer als surrogaat mamma mag gaan optreden, het grondig wassen van kittens is namelijk Promiss haar specialiteit!

Zo nu en dan springt Promiss even stiekem de bench in en kán ze het gewoon niet laten om ze effe snel te wassen. Ze kijkt dan met een blik naar Ysabeau alsof ze wil zeggen: " Hééé, was die baby's van je eens wat beter zeg! Die meiden van mij zagen er véél beter uit want bij die van jou zie ik allemaal strepen op hun vachtjes zitten...!! "

                                                            24 augustus 2007

De F-jes van onze Ysabeau worden al echte kereltjes! Ze durven tot bovenin het kleine krabpaaltje te klimmen en hebben al behoorlijk wat praatjes als ik tegen ze aan sta te kletsen. De een miauwt nog harder dan de ander voor aandacht!! Aaien vinden ze heerlijk en ze gaan er dan ook echt voor staan. Ze zijn nu 4 weken en 3 dagen oud en hebben hun eerste ontworming achter de rug. Alleen mister Blue heeft hier een beetje van moeten spugen, dus hij moest opnieuw de dag erna en toen ging het prima.

Het kattenbakje wordt al volop gebruikt...om in te slapen wel te verstaan...!!! De kleintjes snappen er nog hélemaal niks van... Pas als ze zindelijk zijn mogen ze vrij door de keuken gaan rennen en de boel gaan verkennen. Zo nu en dan krijgen ze wel een speelkwartiertje buiten de bench.

We weten de namen van de mannekes al een tijdje, maar omdat onze toekomstige pleegouders deze namen zelf mogen kiezen, weten we op dit moment nog niet wie nu precies welke naam krijgt. Dat blijft dus nog effetjes een geheimpje! Alhoewel, eentje kunnen we al heel snel verklappen, want vandaag komt de eerste adoptiemoeder op kraamvisite!

                                                            25 augustus 2007

Dit schatje hierboven is FLEBSTER FELIX van Liesbrit !! Flebster mag straks bij Annebel & Thomas en hun beide kinderen Auguste en Aube in Antwerpen gaan wonen, dus dit kereltje wordt dan genaturaliseerd tot Belg. Annebel en haar gezin wachten al zo'n 1,5 jaar op een (kortharige) baby van onze Ysabeau en dit jaar is hun vurige wens eíndelijk in vervulling gegaan!! De naam Flebster is een fantasienaam en heeft een zeer speciale betekenis voor Annebel: het was namelijk haar eigen kleuterwoord voor een spinnetje. Haar overleden grootvader noemde vroeger íedere kat steevast Felix, of dat nu de naam was of niet. Zodoende dat zij voor deze bijzondere combinatie van namen heeft gekozen.

                                                                26 augsutus 2007

De pap die onze kittens hier voorgeschoteld krijgen is niet zomaar pap. Het is een mengsel van moedervervangende melk, rijstebloem met vanillesmaak en daarin micro kipfiletjes. In het begin moesten we de kleintjes allemaal helpen met eten maar inmiddels gaat die lekkere pap bij de meeste erin alsof het niks is!  Alleen Flebster wil nogal eens tegen de draad in zijn, hij drinkt nog het liefste bij mamma.

Met name 3 of 4 is een heftige eter! (kijk maar eens in het groeischema onderaan deze pagina) Hij eet zelfstandig gewelde brokjes en zelfs al regelmatig van de harde babycat brokjes!! Samen met 1 of 4 is hij trouwens één van de 2 halflangharige baby's van Ysabeau, oftewel: we hebben weer 2 ontplofte bolletjes in het tweede nestje van onze Ysabeau en kater/vader Freddie zitten! Flebster is nu al nét zijn pappa en hij is, samen met de aparte blauwe silver tabby 4 of 4, kortharig. Op de foto's is te zien hoe de kleine kereltjes van onze Ysabeau de állereerste papmaaltijd van ons kregen.

                                                                28 augustus 2007

En dit ontplofte bolletje is dan FRENKIE FIEVEL van Liesbrit !! Frenkie is het als derde geboren katertje van onze Ysabeau. Petra & Joris en hun 2 jarige dochtertje Luna mogen kleine Frenkie straks adopteren en dan gaat hij exact 500 km (heen en terug)verderop wonen in het Noord-Hollandse Purmerend.

Dit alleraardigste gezin heeft al langere tijd de wens ooit een halflangharig black silver tabby katertje van onze Ysabeau als huisgenootje te mogen begroeten! Wij hebben hen geadviseerd alvast een héle berg kittenbrokjes in te slaan, want Frenkie is nu al een echte dikkerd en kan (vr)eten als geen ander... De naam Frenkie is gekozen omdat het zo lekker 'bekt' en dat kunnen Ron en ik alleen maar beamen!! Fievel is afkomstig van de naam van het schattige Russisch stripfiguur muisje Fievel Mouskewitz.

 

De namen van de andere 2 mopjes zijn bij ons al bekend, maar die blijven voorlopig nog een verassing tot ook deze pleegouders op kraamvisite zijn geweest.

                                                                1 september 2007

Vandaag is het dubbel feest in huis, want Ron én Snoopy zijn jarig !! Lang zullen ze leven in de gloria !! Ron wordt 45 en Snoopy 4 jaar.

                                                                2 september 2007

En dit is dan FREDERIK FLORIJN van Liesbrit !! Zijn roepnaam is Freddie, net als zijn pappa. Hij is het als vierde geboren zoontje van Ysabeau en nu al een écht haantje de voorste!

Freddie gaat straks bij Ibolya & Thijmen logeren in Zoetermeer, overigens samen met een dames grasparkietenkoppel van ongeveer vijf jaar oud: Tommy en Kim.
Frederik betekent in het Germaans 'machtige beschermer'. Florijn verwijst naar de oude Nederlandse gulden en is tevens een oud Hongaars munteenheid. Ibolya is namelijk van oorsprong opgegroeid in het Hongaarse deel van Roemenie, haar vader is Roemeen en haar moeder was Hongaars. 

                                                               4 september 2007

Inmiddels lopen de kleintjes van onze Ysabeau al een hele week vrij rond in onze woonkeuken en dat is natuurlijk dikke pret voor ze!! Op de meest grappige plekken en houdingen kom je ze tegen of vallen ze spontaan in slaap!! Freddie hieronder op de foto is in slaap gevallen in de grote gatenkaas. Verder naar beneden zie je Flebster en Frenkie samen slapen óp een kattenspeeltje. Flebster kruipt gewoon ín een beeld wat in de keuken staat en ons kleinste mopje klimt bóvenop de babytrapeze, want dat is een leuk hangmatje gebleken waar je lekker in kunt slapen.

 

Vorige week was de 4-ling al keurig zindelijk en ze eten allemaal goed en zelfstandig. Mamma Ysabeau heeft er érg aan moeten wennen dat haar kindjes zomaar vrij mogen rondrennen. Gelukkig ziet ze er tegenwoordig ook vaak de lol van in maar in het begin kon ze daar heel erg slecht tegen. Ze wil er regelmatig eentje in zijn nekvel pakken in een poging hem naar elders te verhuizen, maar wij zorgen ervoor dat haar dit maar zelden lukt. De kittens zelf verzetten zich inmiddels ook tegen deze praktijken van mamma want ze vinden dat helemáál niet leuk!

Hoe dan ook, we moéten alert blijven op ons bezorgde moedertje hoor! Soms verrast ze ons in een onbewaakt moment tóch nog door ineens met een kitten in de huiskamer te zitten. Om daar te komen, moet ze over een houten plank springen, mét een kitten in haar bek... Vandaag was Frenkie een keer de klos...de zwaarste van het viertal dus geen slimme keuze van Ysabeau...

                                                            6 september 2007

En dit is dan onze Benjamin: FERDINAND FROEMEL van Liesbrit !! Onze eerstgeborene van Ysabeau gaat straks bij pleegmoeder Martine en haar stoere blauwe Brits Langhaar kater Wally in Geervliet bij Rotterdam wonen.

Martine zocht naar een speciale naam die klasse moest hebben, net als de katjes zelf en bovendien met een adellijke klank. Haar kater Wally heet op zijn stamboom Walewijn en daar past Ferdinand voor het nieuwe huisgenootje perfect bij! De roepnaam van Ferdinand wordt dan Ferdie en zo past ook Wally en Ferdie heel mooi bij elkaar. Ron en ik mochten van Martine de tweede voornaam voor ons mopje uitzoeken en dat is de ongebruikelijke fantasienaam 'Froemel' geworden... Waarom? Omdat wij als koosnaampje onze kittens áltijd 'froemel' noemen. De 2 katers uit ons allereerste nestje die bij ons wonen noemen we nu nog steeds vaak Chako-froemel en Cisko-froemel ondanks dat zij het kitten-tijdperk al jaren gepasseerd zijn. We hebben van deze koosnaam zelfs een werkwoord gemaakt, dus als de kittens aan het spelen zijn zeggen wij: ze zijn weer aan het froemelen.

                                                                10 september 2007

Soms zijn onze kittens nét fotomodellen !! Vooral de 2 korthaartjes Flebster en Freddie gaan er écht voor liggen zo lijkt het:

                                                                14 september 2007

Onze beide langhaartjes spelen ook wel voor fotomodel, maar dan op een andere manier als die 2 schatten hierboven.

Er zitten behoorlijk wat verschillen tussen onze 2 pluisjes: Ferdie (links) is de lichtste in gewicht van de 4-ling en Frenkie (rechts)is duidelijk de zwaarste. Het haar van Frenkie is iets langer als dat van Ferdie. Maar dat zou nog wel wat kunnen veranderen na verloop van tijd. Beiden lijken ietwat zachtaardiger als hun kortharige broertjes. Ferdie en Frenkie komen metéén naar ons toe gerend als zij ons 's morgens vroeg weer zien, terwijl Flebster en Freddie eerst een tijdje doorgaan met hetgeen waar zij mee bezig zijn en dan pas komen.

 

De langhaartjes zijn dol op iets extra's op het gebied van eten, terwijl de korthaartjes het liefste (gewelde) kittenbrokjes hebben. Vooral Freddie vind dat zachtvoer maar niks en kijkt er amper naar om. Ferdie daarentegen is er dól op en hij smakt dan van jewelste ! 

                                                            17 september 2007

Morgen worden de baby's van onze Ysabeau alweer 8 weken en de derde keer ontwormen is al achter de rug. Dit keer niet met een simpele pasta maar met een heus tabletje. Altijd een klein 'gevecht' met de kleintjes, niet eenvoudig om ze zo'n tabletje te laten afslikken...maar het is goed verlopen en gelukkig achter de rug!

Gewelde brokjes zijn echt hun favoriete eten, hier in huize Liesbrit worden brokjes nooit zinloos geweld. Als ik met mijn nagels op de rand van het bordje tik, dan komen ze alle 4 razend snel aanrennen om met z'n allen te gaan smullen van een heerlijk vers maaltje! Na het eten kruipt Flebster dan graag op schoot om vervolgens op onze schouders te gaan zitten/liggen, hij is namelijk gek op onze haren!

De melkgebitjes van de vierling zijn nu volledig ontwikkeld, ze eten ook prima van de harde brokjes en kunnen in principe zonder moedermelk. Dat wil niet zeggen dat ze geen moedermelk meer drinken maar het is een soort van 'toetje' geworden. Al onze poezen zogen hun kittens tot ze mogen verhuizen, dus minimaal tot ze een week of 13 zijn. Hieronder zien jullie onze Ysabeau liggen bedolven onder haar kroost. In de moedermelk zitten voorname antistoffen die de kittens beschermen tot ze ongeveer 9 weken zijn en ze hun eerste enting krijgen. Volgende week krijgen ze deze eerste enting en een uitgebreide gezondheidscheck bij ons dierenartsen echtpaar, dus dan staat ook het eerste autoritje op het programma!

Sinds afgelopen week hebben de F-jes onze bijkeuken als speeltuin erbij gekregen! Daar staat het gigantisch grote speel-krab-en klimmeubel en een lekker 2-zits bankje waarop ze zich zich lekker kunnen uitleven. Op dit meubel staat nu ook onze kittencam gericht, want ze slapen er graag. In onze bijkeuken staat ook de heteluchtoven en als deze aan staat draait een plateau daarin rond. Hiernaar kijken is een ware attractie voor de kittens!

                                                            19 september 2007

De afgelopen dagen zijn wij hier in Limburg behoorlijk verwend met héérlijk nazomerweer! Onze Ysabeau is dol op buiten zijn dus het leek haar wel leuk als zij dit geluk zou kunnen delen met haar kroost. Maar hoe krijg je als moederpoes je kindjes zover dat ze je volgen door het kattenluik naar de kattenren toe? Nou, dan ga je gewoon buiten voor het luik zitten en dan probeer je zo hard en zo lokkend mogelijk je moedergeluid te produceren! En dat? Dat werkte perfect! Één voor een gingen de kleintjes door het luik naar buiten toe. Frenkie leek als eerste te durven, maar hij trok zich op het laatste moment toch terug. Toen nam kleine Ferdie het initiatief en kroop er in één keer doorheen, snel gevolgd door Freddie. Toen durfde Frenkie ook wel en even later volgde Flebster met wat hulp van onze kant.

 

Ze vinden het gewéldig buiten!!! Al die kleine dwarrelende herfstblaadjes en dat heerlijke zonnetje, bovendien vliegt er zo nu en dan een spannend vliegje de kattenren in. Na al dat gespeel is het heerlijk even slapen op een stoel of effe wat drinken bij mamma!

                                                            26 september 2007

Er is een heleboel gebeurd de afgelopen week en er was amper tijd ons dagboek bij te werken. Vandaag dus een hoop nieuwtjes vanuit huize Liesbrit!

Afgelopen maandag zijn Ysabeau en haar baby's bij de dierenarts geweest voor hun eerste controle, hun eerste enting én het aanbrengen van een microchip. Alles is weer zorgvuldig nagekeken en gelukkig was alles meer dan oké met het viertal. De kleine jongens waren héél erg stoer en hebben bij al die enge spuitjes geen énkele kick gegeven!! Alleen het lichamelijk onderzoek vonden de meeste niet zo leuk, vooral Frenkie had al snel zoiets van: "Ja, klaar! laat me nu maar weer gaan!" De gewichtjes in de groeigrafiek zijn de actuele gewichtjes gewogen bij de dierenarts.

                                         Ferdie                                                                        Flebster

Het zonnetje hier bij ons in het Geuldal blijft maar schijnen en daar genieten wij én de kleintjes intens van! De foto's hierboven en hieronder spreken voor zich. De foto's zijn geplaatst op volgorde van geboorte.

                                            Frenkie                                                                        Freddie

                                                            27 september 2007

Vandaag is ons jongste mupke jarig!! Onze Inneke wordt namelijk 1 jaar oud. Proficiat klein wit spookje van ons!

                                                                28 september 2007

Inmiddels hebben we geheel onverwacht gezinsuitbreiding gekregen hier in huize Liesbrit. Soms lopen dingen namelijk anders dan we hadden gedacht...Maar hoe dan ook, Ron en ik zijn erg blij te mogen mededelen dat onze CITA (C'est moi Cita van Liesbrit), een dochter van onze eigen Anouk en Georgio Armani van Cryptanthus en zusje van onze jongens Chrisje en Charlie, weer bij ons woont!!!

     

We hebben haar zondagavond opgehaald en ons meisje voelde zich eigenlijk metéén weer thuis!! Met onze Ysabeau klikte het vrijwel direct. Cita vind de kittens van Ysabeau superleuk en lief en speelt heel wat met ze af. Ook met haar mamma Anouk, onze Snoopy en Cisko gaat het prima. Alleen Promiss, Chakotay en Inneke kijken een beetje 'de kat uit de boom'.

                                                            2 oktober 2007

Hier gaat alles heel erg goed! Onze Cita voelt zich na een weekje terug op het oude nest al zó thuis dat het gewoon aandoenlijk is om naar haar te kijken. Ze loopt hier rond alsof ze nooit is weg geweest. Gisterenavond sprong ze al voor het eerst bij me op schoot en ze vind het heerlijk als ik haar over d'r buikje en kinnetje kriebel. Ze slaapt graag helemaal bovenin het grote krabmeubel in onze bijkeuken of op onze slaapkamer. Plekjes waar onze Ysabeau ook graag slaapt met haar baby's maar zij is zo lief dat Cita daar nu regelmatig van haar mag slapen. Dat Cita hier bij ons lekker veilig naar buiten kan, was ze beslist niet vergeten dus na amper 1 dag (her)ontdekte ze al onze gezellige kattenren.

 

Afgelopen weekend heb ik de oude waterfontein weer terug in de keuken kunnen zetten. Dit is een plastic bol gevuld met enkele liters water. Bovenin de bol zit een systeem waardoor het water middels een elektrische aandrijving over de buitenkant van de bol kan stromen. De bol was stuk gegaan en na lang wachten hebben we eindelijk een nieuwe gekregen. Zoiets nieuws is natuurlijk erg spannend voor de 4 kleine bolletjes én onze Cita. De andere katten kennen het ding al jaren dus zij waren niet zo onder de indruk.

 

                                                            4 oktober 2007

WERELDDIERENDAG vandaag! Dus onze Britjes worden vandaag nog eens extra verwend!! Om de katjes te verwennen krijgen ze dan gekookte kipfilet en verse tonijn te eten en natuurlijk zo nu en dan een lekker kattensnoepje.

Vanaf gisteren is ook de bovenverdieping van ons huis voor geopend verklaard. Zo rond de leeftijd van 10 weken zijn onze kleintjes groot en stoer genoeg om onze (toch wel een beetje gevaarlijke) open wenteltrap aan te kunnen. Het grote voordeel van deze enge trap is dat iedere trap die onze kleintjes in hun latere leven tegenkomen een makkie zullen zijn!

Hierboven zie je dat onze onze kleine Flebster heeft besloten dat onze trap helemaal niet akelig is en best geschikt om op één van de tredes middenin een dutje gaan doen. Onze Inneke bekijkt dit allemaal met zeer veel verbazing...!!

 

De trap werd vanzelfsprekend eerst met de nodige voorzichtigheid bekeken en de hindernis kan inmiddels door alle 4 de kittens met gemak genomen worden.

                                                            9 oktober 2007

Afgelopen weekend hebben onze Britjes weer volop van het mooie weer kunnen genieten. Ysabeau moedert nog steeds volop over haar kroost. Hieronder waakt ze over Frenkie en je ziet ze tegelijkertijd gapen, heel grappig !

Ysabeau vind het heerlijk dat haar 4 jongens nu overal in huis kunnen komen en ze ligt regelmatig met al haar kindjes om zich heen op bed te slapen. Ook moedert Ysabeau over onze Cita. Cita is vorig jaar geboren als dochter van onze Anouk, maar Ysabeau had tegelijkertijd ook een nestje. De kittens uit beide nestjes hadden toen dus 2 moeders: Anouk én Ysabeau, zodoende dat Cita ook veel als baby bij Ysabeau gedronken heeft. Het lijkt wel alsof Ysabeau zich dat tijdens deze moederperiode herinnert.

Cita gedraagt zich dan ook als een kitten en ze is veel in de buurt van de kleintjes te vinden.

                                                                14 oktober 2007

Nu de kleintjes van Ysabeau door ons hele huis mogen rennen, kom je ze op de gekste plekjes tegen. Woorden zijn overbodig...

 

Ze zijn al zó stoer, die kleine kereltjes. Ze klimmen met het grootste gemak bóvenin de allerhoogste krabpaal die we hebben en op onze slaapkamer staat. Samen met mamma kunnen ze daar dan heerlijk spelen/klauteren hun evenwicht oefenen en slapen.

Volgende week worden ze alweer 12 weken en woensdag komt ons dierenartsen echtpaar naar ons toe om de kittens voor de tweede keer na te kijken en ze hun laatste enting te geven. Ook onze Chakotay, Cisko en Promiss worden dan geënt, zij zijn in oktober aan de beurt en dat kan dan mooi in één moeite mee.

                                                            19 oktober 2007

Dik 12 weken zijn onze F-jes en de laatste enting is alweer voorbij. De kittens van onze Ysabeau zijn wederom goed nagekeken door onze dierenartsen, thuis dit keer. Alles was méér dan oké: hartje, longen, oogjes, oortjes, gebitje, kortom álles is nog eens nauwgezet nagekeken. Ze zijn wel nog een beetje hangerig van deze enting en ze slapen veel.

Over een weekje zijn onze jongens dan helemaal klaar voor de grote buitenwereld. Als eerste brengen we volgende week Frenkie weg, de grootste en de zwaarste van de 4-ling. Frenkie is er dan ook echt aan toe want hij slaat een plekje aan de melkbar van zijn moeder steeds vaker over, een héle stoere vent is het al! De 3 anderen slaan (nog) geen enkele keer over en hangen erg aan mamma Ysabeau. Zo nu en dan wil Frenkie nog wel eens meedrinken met zijn broertjes. (zie foto)

Ysabeau geeft trouwens niet op met moederen, nog geen enkele keer heeft zij haar kleintjes afgewezen. Als haar kindjes aandacht vragen gaat zij hen áltijd geduldig wassen en mogen ze meteen bij haar drinken. Wát een moeder! Ron en ik zijn apentrots op haar!

 

Onze Senegal papagaai Bas zorgt bij íeder nestje kittens voor de nodige opwinding bij de kittens want een vogel wakkert nu eenmaal het jachtinstinct aan bij een kat. Bij de F-jes zijn het voornamelijk Ferdie en Freddie die onze Bas súper interessant vinden! Ze kunnen dan minútenlang onderaan de zware voet van zijn hoge kooi gaan zitten en naar hem kijken. Onze Bas is daar bepaald niet van onder de indruk, Bas redt zichzelf uitstekend! Op het moment dat de kittens zo goed hebben leren springen zodat zij onderaan de rand van zijn kooi kunnen gaan bungelen met hun voorpootjes, knipt onze Bas deze kat vakkundig de nageltjes met zijn vlijmscherpe snavel.... dus dat doet een kitten (maar ook de volwassen katten) maar één keer... (en dat is maar goed ook!!!)

                                                            23 oktober 2007

Onze wasmand is een geliefde speel-en slaapplaats voor onze kittens, het liefste op onze schone was.

Slapen op ons bed is ook favoriet! Als we 's avonds gaan slapen, dan liggen de 4 meestel gezellig bij ons. Van slapen komt minimaal het eerste uur niet veel, want bewegende voeten onder het dekbed zijn onweerstáánbaar voor de F-jes en er worden dus regelmatig aanvallen op onze tenen uitgevoerd!

 

Alle 4 hebben ze andere slaapgewoontes, de beide langhaartjes Ferdie en Frenkie slapen veel in elkaars armen/pootjes op bed, lief he? Blauwe Freddie slaapt het liefste op zijn rug en Flebster ligt graag in een bolletje gerold.

                                                               25 oktober 2007

Onze allerliefste, kleine Frenkie, als derde van vier jongens geboren op 24 juli 2007 en de mannelijke kopie van zijn mamma Ysabeau, is verhuisd...

We hebben hem in zijn eigen reismandje met daarin zijn eigen dekentje helemaal naar Purmerend gebracht... O wat is dat toch iedere keer weer moeilijk... Maar toch, toch voelde het tevens zo goed want zijn nieuwe pleegouders zijn van een grote klasse!!

 

Het hele huis straalde 'WELKOM' uit en al snel voelde Frenkie dat ook. In het begin was hij duidelijk op zoek naar zijn mamma en zijn broertjes en kon hij plotseling miauwen. Maar gelukkig was dit maar van korte duur.

's Nachts slaapt hij al bij zijn nieuwe pleegouders op bed en loopt hij door het hele huis alsof hij niet anders gewend is. Spelen met kleine Luna van bijna 2, knuffelen met zijn nieuwe verzorgers Joris en Petra, lekker eten en drinken. Onze kleine man kan zich niets meer wensen! Daaaaaaag lieve schat van ons, we zullen je NOOIT vergeten...!              

                                                               26 oktober 2007                                                    

Nadat we Frenkie naar Puremerend hadden gebracht, hadden we een hele leuke afspraak in het dorpje Vogelenzang effe boven Haarlem. Daar woont namelijk onze Amber, een dochter van onze Anouk geboren in de zomer van 2005. Dit is het poesje wat regelmatig en met veel plezier meereist met haar pleegouders op hun zeilboot!  Héél erg bijzonder: 'Schipper' Amber

 

We hadden Amber vanaf dat zij 13 weken was in oktober 2005 niet meer terug gezien en we waren héél erg nieuwsgierig hoe het met Amber zou zijn. Nou, het gaat uitstekend met Amber en het was geweldig haar na die lange tijd weer eens in levende lijven te mogen knuffelen en bewonderen.

                                                            29 oktober 2007

Alles wat onze kittens ontdekken in huis vinden ze leuk of spannend. Zo is TV kijken een favoriete bezigheid van kleine Flebster en is onze vaatwasser altijd al iets onweerstaanbaars geweest voor Freddie. Zowel Ferdie, Flebster en Freddie vinden onze douche zeer interessant, voorál als wij net gedoucht hebben.

 

Want wie denkt dat alle katten bang zijn voor water, komt bij de Brits Korthaar bedrogen uit! Niks leuker als een natte handdoek of een kletsnatte douchecel. Mamma Ysabeau deinst er zelfs niet voor terug haar koppie zo onder een keihard stromende kraan te steken! Dit doet zij regelmatig (zie foto hieronder) als wij onze tanden staan te poetsen! Dus de F-jes vinden water, net als hun moeder, reuze fijn!

                                                          

                                                        2 november 2007

Een kitten wat goed gesocialiseerd is, zal zich ten opzichte van een volwassen kat altijd onderdanig opstellen. Onze kleine Freddie die hieronder met Inneke aan het spelen is, geeft een perfecte demonstratie op de foto's. Hij rolt zich op zijn rug en stelt zich hiermee kwetsbaar op. Op deze manier geeft een kitten aan geen bedreiging te zijn voor de volwassen kat en zal het spelen altijd leuk en gezellig blijven en geen vijandige/serieuze vormen aannemen. Daarom gaat het plaatsen van een kitten bij een volwassen kat vrijwel altijd na een bepaalde gewenningstijd goed.

Een volwassen kat bij een andere, vreemde volwassen kat(ten) plaatsen is echter een heel ander verhaal en ligt véél gecompliceerder. Hierbij speelt ook de hiërarchie in een kattengroep een voorname rol. Zo hebben wij hier in de cattery de 15 maanden oude Cita terug gekregen. Met de 6 volwassen Britjes en met name met de kittens in ons huis kan Cita het heel erg goed vinden, maar met onze Promiss blijft het helaas heftig botsen...

Onze Promiss zit overigens al langere tijd niet lekker in haar vel. Toen zij deze zomer haar kittens kreeg was ze ontzettend onvriendelijk tegen onze 'opperpoes' Anouk. Dit vervelende gedrag van Promiss naar Anouk ging gelukkig na enkele maanden vanzelf weer over. De poes met de kittens is altijd de baas in huis, maar deze status moest Promiss al snel delen met Ysabeau toen ook zij haar baby's kreeg. Op zich ging dat best goed, tot het moment dat de kittens van Promiss uitgevlogen waren. Promiss is toen haar ongenoegen ten opzichte van de kittens van Ysabeau gaan uiten. Dit is zeer ongebruikelijk gedrag voor Promiss, want in principe was zij altijd dol op kittens, ook als deze niet van haarzelf zijn.

Sinds Cita bij ons woont heeft Promiss haar boze pijlen ook op háár gericht en het kan dan écht vuurwerk worden, Promiss gedraagt zich soms als een ware duivelin... Cita is doodsbenauwd voor Promiss geworden wat heel erg jammer is. Cita is namelijk een schat van een poes. Het is heel erg vervelend dat hierdoor veel onrust in onze kattengroep is. Met name onze oudste kater Snoopy kan daar heel erg slecht tegen, dat gekibbel en geruzie van Promiss met iedereen, en grijpt regelmatig in. Als hij hoort dat Promiss weer bezig is, dan twijfelt hij geen seconde en springt hij tussen de kibbelende partijen in. Hij neemt het áltijd op voor de zwakste partij, dus Promiss krijgt regelmatig een lel om haar oren van Snoopy. Snoopy lijkt wel een echte Unifil soldaat!

We geven Promiss én Cita sinds kort een middeltje van onze dierenarts en hopen dat het snel wat beter zal gaan tussen die twee meiden. We willen onze Cita namelijk niet kwijt en zien graag dat zij hier bij ons gelukkig mag worden. Mocht het niet gaan lukken, dan zullen wij genoodzaakt zijn kleine Cita te herplaatsen naar een fijn thuis waar geen andere katten wonen.

Verder moeten we echt even bijkomen...zeer emotionele dagen met de verhuizingen van Flebster en Ferdie en straks ook nog Freddie... Afscheid nemen valt beslist niet mee... Na het weekend voelen we ons hopelijk weer wat beter en fit genoeg om goede berichten en leuke foto's van de laatste 3 kittens van onze Ysabeau in hun nieuwe thuis te plaatsen.

De kittencam hebben we inmiddels verwijderd en werkt niet meer.

                                                                6 november 2007

Flebster is het tweede kitten (na Frenkie) die verhuisd is. We hebben hem naar zijn nieuwe pleeggezin in Antwerpen gebracht en hij heeft daar een enórm groot huis tot zijn beschikking gekregen én een ruime, geheel ommuurde tuin! Onze Flebster heeft de komende maanden dus heel wat te ontdekken daar in dat mooie België.

Het ging meteen heel goed met kleine Flebster, de kinderen des huizes vonden hem práchtig en hij kon het al snel erg goed met hen vinden. Flebster ging als eerste actie meteen spelen met zijn lievelingsmuis en effe later ging hij keurig eten en op de kattenbak. De vele berichten die we inmiddels hebben mogen ontvangen zijn geweldig leuk en dat maakt de pijn van het gemis een stuk draaglijker!

                                                                7 november 2007

Nadat we Flebster naar Antwerpen hadden gebracht, hadden we een hele leuke afspraak elders in België: in Leuven. Daar woont namelijk onze Anna Wilhelmina van Liesbrit, dochter van onze Anouk geboren in de zomer van 2005. Zulke afspraken maken dat we weer weten waarom wij onze kittens laten adopteren, namelijk om anderen net zo gelukkig te maken met een van Liesbritje als wij dat zijn met die van ons!

   

We hadden haar vanaf oktober 2005 niet meer terug gezien en ze was toen 13 weken. Natuurlijk hebben we in die tijd regelmatig foto's gekregen van haar nieuwe pleegouders, maar toch, in het echt een poes terug zien is natuurlijk heel anders dus we waren vreselijk nieuwsgierig hoe het met Mieneke en haar stiefzusje Nelleke zou gaan. Nou, het ging uitstekend met beide dames en het was gewéldig haar na die lange tijd weer eens in het echt en als volwassen poes te zien. Mienneke is nog steeds de enórme knuffelkont die zij was toen ze nog een kleine meid was, heerlijk!

                                                                        9 november 2007

Het eerstgeboren kitten van onze Ysabeau, het halflangharige katertje Ferdie, is inmiddels ook naar zijn nieuwe pleegmoeder en stiefbroer Wally in het Zuid-Hollandse, pittoreske dorpje Geervliet verhuisd.

Ferdie was de eerste 5 dagen na zijn geboorte ons zorgenkindje omdat hij maar niet begreep hoe hij bij zijn mamma Ysabeau kon drinken. Zodoende hebben we hem zo'n 5 dagen lang, 24 uur per dag, om de 2-3 uur een flesje moedervervangende melk gegeven en dat maakt dat Ferdie een heel erg bijzonder kitten voor ons is. Zelfstandig drinken en eten kan hij al láng en met ruim 14 weken was hij er dan ook echt aan toe om te verhuizen. De ochtend van zijn verhuizing was heerlijk zonnig, dus 's morgens heeft hij nog een tijdje met zijn mamma in onze kattenren rondgerend en heeft hij de laatste keer bij haar gedronken.

De reis naar Geervliet verliep voorspoedig en Ferdie heeft onderweg vredig liggen slapen. Eenmaal bij zijn nieuwe thuis aangekomen, werd hij geconfronteerd met Wally, een enórm grote, blauwe halflangharige kater. Wally schrok wel een beetje van onze kleine dondersteen maar na een paar uurtjes waren die 2 al vredig samen aan het spelen. Tegenwoordig spelen, slapen en eten die 2 al gezellig samen en lijken ze elkaar nu al niet meer te kunnen missen!

  

                                                            11 november 2007

Nadat we afscheid van Ferdie hadden genomen, zijn we richting Rhoon gereden. Daar wonen onze Abigail én Dries D. Dribble van Liesbrit. Abigail is nu ruim 2 jaar en Dries heeft op 14 augustus zijn 1e verjaardag gevierd. Dries is een behóórlijk flinke kater geworden wat goed te zien is op de foto hieronder waar hij naast de veel kleinere Abigail zit!! 

Het leuke is dat Dries toen hij nog heel klein was, behoorlijk lang moeite had om zelfstandig te eten en een tijd lang de állerkleinste was van het D-nestje. Maar toen hij het eten eenmaal in de gaten kreeg...toen was Dries écht niet meer te stuiten. En daar is hij tot op de dag van vandaag nog niets in veranderd! Dries is zó dol op eten dat hij zichzelf metéén na zijn castratie met veel pijn en moeite naar de voerbak heeft gesleept. Slaapdronken en half liggend met zijn koppie ín het voerbakje is hij wat gaan eten om vervolgens daar ter plekke in slaap te vallen...

Dat een kater in de regel groter wordt als een poes is overigens een veel voorkomend verschil tussen beide geslachten. Verder zijn katers vaak wat gemoedelijker en aanhankelijker als poezen (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk).

Dries is een échte man: zijn liefde gaat grotendeels door zijn maag omdat eten een echte grote hobby van hem is, hij is een heerlijke knuffelbeer, leest 's morgens graag de krant mee met zijn pleegouders en zo nu en dan laat hij zelfs scheetjes... Abigail is echt een typische poes, een eigenzinnig, keurig dametje die precíes weet wat zij wel en niet wil.

                                                            14 november 2007

Óók de laatste telg van onze Ysabeau, Freddie, logeert al een tijdje in zijn nieuwe thuis. En wat helemaal gewéldig is: Freddie is niet alleen verhuisd, maar sámen met onze Cita!! Er wonen nu dus 2 van Liesbritjes in Zoetermeer!!

Helaas ging het gewoon niet tussen onze Promiss en Cita. Promiss stond Cita op het laatst zelfs naar het leven en in plaats dat het na verloop van tijd wat beter zou gaan tussen de 2 dames, ging het alléén maar meer en meer bergafwaarts... Soms lusten volwassen poezen elkaar gewoon niet en daar doe je als mens niets aan...zelfs niet met medicijnen. Cita kon het uitstekend vinden met alle andere katjes hier in huis en met name met onze kittens had zij een bijzonder warme band. Freddie was haar 'grote' vriend en als Promiss die arme Cita weer eens onder het bed had gejaagd, dan was Freddie áltijd degene die Cita onder het bed ging troosten. Vaak vielen die 2 dan samen onder het bed in slaap.

Ibolya en Thijmen, de pleegouders van Freddie waren al vanaf het begin zeer gecharmeerd van die lieve Cita en zij wilden heel graag óók Cita een warm en veilig thuis bieden zodat zij eindelijk eens rust mag krijgen in haar nog zo korte leventje. Rust die zij zó hard verdient. Een moeilijke beslissing voor Ron en mij, maar aangezien het welzijn van Cita voor alles gaat zagen wij ook dat samen met Freddie verhuizen gewoon een geweldige begin is van een nieuw en goed leven voor Cita. Een thuis voor ons meisje zonder een vijand die haar het leven onmogelijk maakt.

Natuurlijk was het niet makkelijk voor Cita om wéér te moeten verhuizen en het deed ons nóg meer pijn haar weg te brengen als de pijn die we altijd al voelen bij het verhuizen van onze kittens. Maar het is goed zo, Freddie en Cita zijn nu voorgoed samen en na wat opstartproblemen gaat het iedere dag weer een stuk beter met die lieve meid. Freddie en Cita spelen en eten graag samen. Cita is al aardig goed gewend maar heeft soms wel nog wat moeite met het zogenaamde 'ADHD uurtje' van Freddie als hij wat ál te onstuimig door het huis heen en weer rent. Want Freddie heeft, net als alle andere kittens, totaal geen moeite met zijn nieuwe omgeving en is nu al 'the King of the house'!!

     

Grafiek van de gewichtjes van onze F-jes   

                                                   

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<