DAGBOEK van ons L-nestje 2009  

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes'

Ons L-nestje werd geboren in de middag van donderdag 16 april 2009

Moeder: Silver Inneke van Elsdieck        Vader: Hobbes de Boucheron

Kittens: 1 poesje Luna Llenaen 2 katertjes Little Prins en Lars

alle 3 Black Shaded Silver

Bijzonderheden: Lars heeft in zijn Black Shaded Silver vachtje gouden vlekken.

_________________________________________________________________________

16 april 2009

Donderdag 16 april 2009, op dag 66 van haar zwangerschap was het zover: onze Inneke is voor de tweede keer mamma geworden!! Net als bij haar eerste zwangerschap had Inneke een zeer vlotte en makkelijke bevalling.

Er was nog niets aan de hand toen ik die middag voor een klein half uurtje de deur uit ging. Maar toen ik thuis kwam zei Ron meteen dat Inneke veel zat te miauwen. Ze zette grote ogen op en lag verder wat stilletjes in een klein speeltentje. We hebben het tentje toen met Inneke en al in de bevallingskist gezet. Al snel kwam Inneke uit het tentje en binnen 10 minuten werd het eerste kitten geboren, ondanks dat het in een stuit lag. Het was inmiddels 14:15 uur. Het is een poesje, black shaded silver van kleur en zij weegt 74 gram.

Nadat Inneke dit schatje helemaal had droog gewassen en de navelstreng had door gebeten kreeg zij alweer nieuwe weeën en om 14:50 uur werd een tweede kittentje geboren, een katertje dit keer wat 94 gram weegt. Ook hij is black shaded silver.

Dan krijgt Inneke last van enorme naweeën en gaat ineens vanuit de kist óp het logeerbed liggen. Daar blijft ze een hele tijd napuffen van de pijn. Haar beide kindjes wil ze perse bij zich hebben, zij wil niet dat ze alleen in de kist liggen maar zij wil ook niet bij hen in de kist. Als wij ze terug leggen, dan haalt Inneke ze weer op .... we laten haar maar een tijdje zo. Ze komt helemaal tot rust en ligt duidelijk te genieten.

Zo tegen vijven leggen we Inneke in een grote mand met haar beide baby's en zetten de mand in de kist. We weten dat Inneke dol is op deze mand en zich er veilig in voelt. Ze vind het allemaal geen probleem (meer). Precies om 17:00 uur brengt Inneke een derde baby ter wereld, een katertje wat exact 100 gram weegt en eveneens black shaded silver.

Inneke geeft duidelijk aan dat ze het wel mooi vind zo. Ze gaat lekker ervoor liggen en laat haar drieling uitgebreid drinken. Ze is tot 's avonds laat niet de kist uit geweest. Pas rond elf uur 's avonds heeft ze even haar pootjes gestrekt, wat gegeten en gedronken om daarna als een speer weer naar haar baby's te gaan.

                                    18 april 2009                                                                

De drie kleine silvertjes groeien hartstikke goed! We horen ze totaal niet piepen en ze zijn hartstikke voldaan. Hieronder in de groeigrafiek kun je zelf bekijken hoe fijn ze al gegroeid zijn. De kittencam staat ook weer op, dus de liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen. Kersverse mamma Inneke is helemaal in haar nopjes en ligt heel vaak met melkende pootjes in de lucht intens te genieten van haar kroost!

              

                                                                22 april 2008

Met onze kersverse mamma en haar 3 baby's gaat het prima! De navelstrengetjes zijn verdwenen en ze liggen tevreden bij mamma te drinken en te slapen. Meer doen kittens van 5 dagen ook niet. Inneke vind de rust op haar eigen kamertje heerlijk en gaat amper de kist uit. De baby's groeien dan ook uitstekend! 's Avonds wil Inneke even met de rest van de Britjes neuzen en na een kwartiertje rondlopen vind zij het wel welletjes en wil ze terug naar haar kroost. De Kaatjes mochten van Inneke ook even naar de baby's kijken. Kira vond het zéér interessant, Kliff vond het maar eng en kreeg een dikke staart. Kouros en Kruimel hebben alleen even door de kamer heen gelopen en zijn toen weer weg gegaan.

Inneke en haar 5 dagen oude baby's

De Kaatjes gaan ook hartstikke lekker. 16 weken zijn onze schatten alweer en ze hebben erg veel lol samen. De vaatwasser blijft interessant voor ze en als ik onze Senagal papagaai Bas een schone kooi geef, dan kan hij gegarandeerd op gezelschap rekenen van de Kaatjes.

Kruimel en Kira bij Bas

Buiten is het práchtig voorjaarsweer, dus in de kattenren amuseren de Kaatjes zich ook heel erg!! Als alles goed blijft gaan, dan gaan dit weekend de eerste 2 mopjes het ouderlijk huis verlaten....namelijk Kliff en Kouros. Kruimel breng ik volgende week pas naar zijn pleegouders in Hoofddorp

Kruimel klimmen

                               Kira ziet een balletje op tafel liggen

                                                                25 april 2009

Gisteren is ons eerste Kaatje verhuisd... Onze Kouros was degene die het spits af moest bijten. De kennismaking met Indigo van Liesbrit, zoon van onze Promiss, ging erg goed! Indigo zag het wel zitten, zo'n speelkameraadje in huis! De oude poes Gizmo vond het, net als destijds bij de komst van Indigo, wel prima allemaal en liet alles gelaten over zich heen gaan.

Natuurlijk is het voor Kouros nog heel erg wennen allemaal, maar we hebben er alle vertrouwen in dat die 2 het snel goed met elkaar zullen kunnen vinden. Het is raar, zo zonder Kouros in huis en we missen hem erg... Hij was heel erg knuffelig altijd maar degene die Kouros het meeste mist is onze Ysabeau, want Kouros was haar lieveling. Gelukkig heeft ze Kliff nog, want ook hij reageert sterk op de moedergevoelens van onze surrogaat moeder.

De baby's van onze Inneke zijn alweer een hele week op deze wereld en de beide katertjes hadden gisteren hun oogjes al open!!! Ons kleine poezenmeisje heeft besloten daar nog even mee te wachten, maar ook haar oogjes beginnen al langzaam 'te piepen'. Zodra ze alle 3 de oogjes open hebben zullen we portretfoto's van hen proberen te maken.

                                                                28 april 2009

Na Kouros heeft ook ons Kliffje zijn geboortehuis verlaten... Zondagmiddag ben ik hem naar zijn pleegmoeder Myriam, de beide hondjes Sjefke en Pas Doux en de ruim 4 weken oudere Brits Korthaar kater Armani (Moos) gaan brengen. Myriam heeft in het verleden altijd 2 Britjes gehad die zich maar een paar weken scheelden in leeftijd. Helaas is Verdi 2 jaar geleden overleden op 16 jarige leeftijd en verliet Jimmy haar precies een jaar later op een leeftijd van maar liefst 17 jaar...

Nu is het leven van Myriam weer compleet! Daaaaaaaaaaaaaag lieve Kliff, veel stoeiplezier daar in dat gezellige huis in Roermond!

                                                                1 mei 2009

Nu is onze Kira nog maar alleen van de 4 Kaatjes in huize Liesbrit.....want woensdagochtend ben ik ook Anne Marieke en Marcel in Hoofddorp blij gaan maken met de komst van onze Kruimeltje!

Kruimel is bij de beide zwarte katjes Elvis en Minty gaan wonen, hij valt dus goed op tussen die 2! Vanzelfsprekend waren die 2 niet meteen gecharmeerd van Kruimel, maar hij is zo'n lief en tevens stoer katertje, dat komt vast snel goed. De eerste dagen zijn dan ook uitstekend verlopen en Kruimel voelt zich al hartstikke thuis in Noord-Holland.

                                                            5 mei 2009

We hebben een hele zware week achter de rug...3 van Liesbritjes verhuisd naar de nieuwe adoptieouders, 1 ziek van Liesbritje en 2 Liesbritjes die (succesvol) herplaatst zijn. Zodoende was het even stil in ons dagboek.

Ooit las ik op een kattengedrag website een uitspraak die ik graag even onder de aandacht wil brengen:

"Een kat is een kat en geen kleine hond of een mens op 4 pootjes. "

Logisch zullen nu de meesten denken... maar tóch is dit de manier waarop de kat nog vaak benaderd wordt en ook het gedrag van de kat wordt nog te vaak verklaard vanuit mensengedrag of hondengedrag met véél misverstanden, frustraties bij eigenaars en gedragsproblemen bij katten als gevolg....

We roepen het hier zo vaak: "Denk als een kat" en je zult je kat stukken beter begrijpen en je band met je kat zal alleen maar sterker worden. Soms oordelen mensen zo snel over hun kat omdat ze problemen of gedrag vanuit hun mensenverstand verklaren en dan zal de kat uiteindelijk altijd de dupe zijn. Een kat neem je voor het leven en het gedrag van je kat leren kennen, begrijpen en verklaren hoort daar zéker bij....

Morgen zal er zéker weer een update van ons dagboek volgen, maar dit moest ik even kwijt...

                                                                6 mei 2009

Morgen worden de baby's van onze Inneke alweer 3 weken. Komend weekend of meteen erna zullen ze dan ook verhuizen van de bevallingskist naar de knusse bench beneden in onze woonkeuken. Maar natuurlijk niet voor we onze 3 jongste van Liesbritjes aan jullie hebben kunnen voorstellen!

Hieronder de eerstgeborene van het stel én tevens de enige poes van de L-baby's, samen met mamma Inneke.

Het kleintje hieronder is het katertje wat als tweede ter wereld kwam die mooie middag van 16 april. Hij zwaait naar jullie!

En als laatste het als derde geboren katertje, hij heeft een iets andere tekening als de rest en heeft een licht gouden vlekje aan de linkerkant van zijn gezichtje wat heel lief uitziet! Tot nu toe lijkt dit kereltje de meest actieve van het stel. Zoals jullie kunnen zien is mamma Inneke dol op haar baby's en neemt ze er regelmatig eentje in haar pootjes.

 Hieronder dan nog het complete drietal op een rijtje. Helemaal links ons poezenmeisje.

                                                                           10 mei 2009

Moederdag vandaag én de dag dat onze kersverse mammie en haar 3 baby's zal gaan verhuizen van de veilige kist boven op de slaapkamer naar de grote, drukke keuken beneden... Altijd een vervelend moment voor de moederpoes maar voor de kleintjes doorgaans een groot avontuur! Omdat de overgang, met name voor onze gevoelige Inneke, zo groot is, hebben we afgelopen week langzaam een begin gemaakt met allerlei veranderingen. De afgelopen weken lag de drieling met mamma IN de mand.

Met mamma IN de mand

Daarna de 1e verandering namelijk de baby's UIT de mand. Dit ging hartstikke goed en Inneke wilde ze ook niet terug leggen. We hebben de mand zo een tijdje in de bevallingskist laten staan.

Met mamma NAAST de mand

Vervolgens hebben we de gehele mand weg gehaald en warempel, ook dit vond mamma Inneke geen slecht idee en vond het eigenlijk wel lekker wat meer ruimte met haar kleine spruitjes.

Met mamma zonder mand

Vanaf vandaag dus de dag van de grote verhuizing en hierdoor gaat de kittencam even een tijdje uit en zal weer aan gaan als mamma Inneke aan deze overgang is gewend. Hopelijk gaat alles snel goed...!!!!

Vorige week zondag ging onze Inneke ineens met haar baby's slepen, dit omdat de kleintjes zo actief worden en dat maakt een moederpoes als Inneke erg onrustig. Haar oplossing is dan om ze te gaan verhuizen naar bv. de onderkant van ons bed. Onze Ysabeau heeft daar rond deze leeftijd van kittens ook altijd zoveel last en begint dan ook steevast met haar kroost te slepen. Onze Anouk en Promiss doen dit eigenlijk maar zelden of nooit, zal wel aan het Britse Langhaar van Ysabeau en Inneke liggen?

Vanaf donderdag sleept Inneke gelukkig niet meer.

Zonder mamma in de kist

                                                                                13 mei 2009

Zoals het zou moeten gaan, gaat het beslist niet na de verhuizing van Inneke en haar baby's naar de bench. Maar toch zijn we niet  ontevreden. Inneke wil in ieder geval zelf NIET in de bench zitten! Hoogstens om haar kindjes even wakker te wassen, maar daarna wil ze maar één ding en dat is wég, het liefste mét een baby... En dat laatste, nou dat kan natuurlijk niet. Op zich zijn we toch wel wat verbaasd over de resolute Inneke, want vorig jaar vond ze de bench gewoon een prima plek voor haar vierling destijds. Alleen van onze Ysabeau zijn we dit eigenwijze gedrag gewend. Dit jaar is Inneke echter niet van mening te veranderen, zodra we ons gezicht even niet laten zien, kidnapt Inneke metéén een kitten. Zodoende slapen we, net als bij onze Ysabeau gebruikelijk is, beneden om de boel goed in de gaten te houden en zijn we begonnen met de drieling met wat moedervervangende melk bij te flessen.

Na veel geduld, begrip en het toedienen van wat natuurlijke middeltjes om mamma Inneke wat geruster en ontspannen te krijgen, hebben we de mand met de drieling eens vlak buiten, dus vóór de bench op de grond gezet. Nou en dat was hélemaal GOED! Gelukkig kruipen de kleintjes (nog) niet de mand uit, maar het voornaamste is dat Inneke zo úrenlang met haar baby's in de mand ligt en de kleintjes goed bij haar kunnen drinken. Een flesje is prima, maar moedermelk is veel beter natuurlijk. Misschien dat Inneke in een latere fase minder moeite met de bench zal hebben? We zullen het zien.

De kittencam staat vanaf vandaag weer aan, maar vaak zal op de cam in de bench dus niets te zien zijn. We hebben zodoende een tweede camera speciaal op de mand gericht. Ook hiervan staat een link op de kittencam pagina. Het kan zijn dat jullie opnieuw de Active X instellingen voor deze extra cam even opnieuw moeten instellen. Vaste kijkers zullen hier geen last van hebben, omdat we deze tweede cam in het verleden al vaak gebruikt hebben.

's Nachts gaan de kittens wel de bench in en gaat het deurtje dicht. Inneke heeft hier, na een uurtje wat klagen, wel vrede mee en gaat dan zelf in de mand voor de bench slapen. 's Morgens vroeg mag ze dan weer met haar drie kleintjes in de mand liggen.

Op de momenten dat de kittens in de bench zitten, spelen ze al veel en gaan ze regelmatig met z'n drietjes in een van de kittenmandjes liggen slapen. Ziet er best vol uit zo met z'n drietjes, maar wij weten uit ervaring dat er zelfs makkelijk een vierde bij zou passen dus op zich hebben zij het met z'n drieën best 'ruim'.

Wordt vervolgd....

                                                                       16 mei 2009

Echt beter gaat het hier nog steeds niet. Soms lijkt het erop dat Inneke vrede heeft met de bench en dan ineens....als je het niet verwacht...pfffft Op zich is het heel natuurlijk gedrag wat Inneke vertoont. Haar moederinstinct is enórm ontwikkeld, het zou wel wat minder mogen zijn zelfs. Verder verdenken we onze Ysabeau ervan dat zij degene is die Inneke op deze ideeen heeft gebracht... Want alléén onze langharige mamma's hebben hier de behoefte om met hun baby's te gaan slepen.

Maar goed, we houden de boel goed in de gaten, want helaas kunnen we Inneke gewoon niet haar gang laten gaan, hoe zielig dit ook voor haar en de kittens soms is. Kittens van deze leeftijd moeten nu eenmaal midden in het leven verder opgroeien en dat sociaal opgroeien nemen wij hier erg serieus. Ons er makkelijk vanaf maken en de kittens en mamma op een kamertje zetten is uit den boze! 's Avonds laat lijkt Inneke pas goed tot rust te komen en ligt ze keurig met haar kinders in de bench!! Dan vind ze het wél ineens een prima plekje! Echt een giller! Vanzelfsprekend heb ik daar meteen een foto van gemaakt.

Zoals het zou horen te zijn...

De kleintjes eten zo nu en dan al een beetje lamshart of tonijn dus ondanks de vele lichaamsbeweging die ze hebben in de bench groeien ze best aardig door. Mamma en de drieling zijn gisteren voor het eerst ontwormd.

Ondertussen amuseren de kindjes van Inneke zich uitstekend als zij in de bench kunnen zijn. De jongens zijn een stuk zwaarder als de kleine poezenmeid en dat merk je goed, die 2 zijn telkens haantje de voorste! Af en toe krijgen ze bezoek van Kira, Oom Snoopy of tante Promiss. Tante Promiss moedert driftig mee en wast de kittens regelmatig en helpt ook mee met de kontjes van het drietal wassen!

Tante Promiss in aktie met waar zij het beste in is: moedertje spelen

De beide jongens van Inneke

Onze Kira amuseert zich ook best als enige, grote kitten in huis. Ze kan gelukkig erg goed alleen spelen, maar ze krijgt ook vaak Cisko en Snoopy zover dat ze met haar tikkertje spelen. Ze is heel erg lief en aanhankelijk en ligt veel op schoot, met name als ik achter de PC zit.

KIRA

                                                                18 mei 2009

Het begint beter te gaan met Inneke. Ze laat haar baby's nu in de bench liggen en gaat weer ontspannen haar gangetje! Zelf ligt ze zeer regelmatig erbij in de bench en doet er graag een dutje in.

De kleintjes eten al keurig netjes van een bordje. Klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het beslist niet. Vaak begrijpen kittens pas laat wat de bedoeling is en er gaat veel geduld en tientallen malen oefenen en leren eten van mijn vinger aan vooraf. Hier hebben we leuke foto's van:

poezenmeid eten

3 of 3 eten

2 of 3 eten

Vaak lopen kittens ook dóór het eten heen, maar onze kleine belhamels snappen nu al drommels goed dat ze daar hele vieze pootjes van krijgen en die hebben ze liever niet. Katten zijn namelijk de schoonste dieren die er bestaan. De beide jongens zijn dól op lamshart maar het enige poesje vind dit maar niks en krijgt iets anders lekkers te smikkelen. Hieronder zie je ze alle 3 eten van een bordje in de bench.

Na het eten moet er dan flink gewassen worden en dat doen de kittens ook al keurig zelf, kijk hieronder maar! Uiteraard helpt ook mamma Inneke flink mee met wassen en krijgen de baby's dagelijks meerdere malen een wasbeurtje van haar.

De namen van de kittens zijn al bekend, althans van de beide jongens. Maar die houden we nog even geheim tot de toekomstige pleegouders op eerste kraamvisite zijn geweest. Hieronder nog een mooie foto van de enige poezenmeid van het drietal.

 

                                                                        21 mei 2009

Vandaag zijn onze kleintjes precies 5 weken geworden en ze ontwikkelen zich heel erg goed en snel. Ze eten al alle 3 netjes van een bordje en ze poepen en plassen ook al keurig op het kattenbakje, zo nu en dan nog wel een klein ongelukje maar dat is normaal op zo'n jonge leeftijd. Over enkele dagen verwachten we dat we de kleintjes de vrijheid in de keuken kunnen geven.

De beide kittenmandjes in 'kater-blauw en poes-roze' worden driftig gebruikt. Vaak ligt het drietal in de kleur die bij hen 'hoort'.

Tante Promiss gaat zich steeds meer met de baby drieling bemoeien en dat is zoooo lief om te zien! Mamma Inneke vind het prima dat Promiss dit doet, want die 2 zijn dikke vriendinnen. Vorig jaar waren zij zo'n beetje tegelijkertijd mamma en zij hebben toen een enorme band met elkaar opgebouwd.

Met mamma Inneke zelf gaat het ook erg goed. Ze durft zelfs regelmatig overdag naar de kattenren toe om een uurtje van het zonnetje te gaan genieten, iets wat ze nóóit zou hebben gedurfd als ze geen mamma zou zijn. Het moederschap doet onze Inneke heel erg goed. Zelfs de stofzuiger vind zij minder eng als anders. De kleintjes reageren ook goed op de stofzuiger trouwens. Ik kan de zuigkracht van de stofzuiger handmatig instellen en in het begin zuig ik op de laagste stand zodat ze er langzaam maar zeker aan wennen.

 

                                                                            22 mei 2009

Vandaag zijn de E-dames van onze Promiss jarig en vieren zij hun tweede verjaardag. We wensen Elderiekje, Enya en Eirinn van harte PROFICIAT !!!! Hieronder wat baby-foto's van de E-tjes.

Helaas mag onze lieve Emily deze dag niet meer meemaken, want toch wel een schaduw over deze blije dag werpt...

 

                                                                23 mei 2009

We hebben nog een leuk nieuwtje: Onze poes Ysabeau is momenteel bij kater Freddie, haar vaste partner en verloofde in Spijkenisse van de cattery van Aukje en Hans, Mr.Mistoffelees  Het is alweer de vierde keer dat Ysabeau een aantal dagen bij haar lover logeert en zoals elke keer klikte het héél snel tussen die 2 en beleven zij momenteel amoureuze avonturen met elkaar. Hieronder een stel leuke foto's van Freddie.
 

Freddie heeft ons hier in huize Liesbrit de meeste kittens geschonken: 12 kindjes voor Ysabeau en 5 voor onze Anouk. Hopelijk mogen er dit jaar van beide poezen nog een stel bij komen?!

Want helaas zal dit Ysabeau's laatste keer zijn dat zij naar Freddie mag gaan, want hij wordt eind dit jaar gecastreerd om van zijn welverdiende pensioen te kunnen gaan genieten. Onze poes Anouk mag nog als allerlaatste poes bij hem gaan logeren, daarna mag Freddie gaan uitrusten van zijn schitterende carrière als dekkater!

Altijd heel raar als een poes een paar dagen niet thuis is. We missen onze Ysabeau, maar gelukkig weten wij dat zij het heel erg naar de zin heeft en dat zij uitstekend verzorgd wordt bij Aukje en Hans!

We ontvangen altijd de leukste e-mailtjes met foto's van de pleegouders van onze kittens. Hieronder een leuke verjaardagsfoto van Elderiekje Dirkje van Liesbrit op haar gisteren gevierde 2e verjaardag!

                                                                    27 mei 2009

Tijd om het eerste L-van Liesbritje voor te stellen!!! Dit kereltje hieronder is LITTLE PRINS van LIESBRIT, het als tweede geboren zoontje van onze Inneke. Zijn roepnaam wordt Prins.

Prins gaat straks bij Marco en Hilde en hun dochtertje Maartje in Berg en Terblijt wonen. Maartje heeft de naam voor hun nieuwe huisgenootje uit mogen zoeken. Het gezin heeft vorig jaar met veel verdriet afscheid moeten nemen van hun katje Morris wat op 14 jarige leeftijd overleed. Sindsdien is hun huis en leven gewoon niet meer compleet. Hopelijk mag onze Prins dit gaan veranderen!

Prins is gék op eten en groeit zodoende heel erg hard. Hij lust dan ook álles: lamshart, tonijn, zalmmousse, kipfilet, gewelde brokjes, het maakt niet uit wat ik hem voor zijn neusje zet want Prins eet het wel!!

                                                                    31 mei 2009

Inmiddels zijn onze L-baby's zover dat zij los in onze woonkeuken rond mogen rennen en álles om zich heen aan het ontdekken zijn! Ze vinden het waanzinnig leuk om alle nieuwe dingen te onderzoeken. Zo ontdekte het enige poezenmeisje de knispertunnel en de waterdruppelaar.

De verschillende ronde speeltjes met een balletje zijn erg favoriet bij de drieling, soms zijn alle nieuwe indrukken zó vermoeiend dat er pardoes eentje ergens in slaap valt...

Zoals alle kittens die hier opgroeien is ook de grote blauwe, luie stoel in onze keuken een geliefde plek om te slapen en te spelen:

                                                                        6 juni 2009

Dit mopje hieronder is ons katertje LARS van LIESBRIT. Lars is op 16 april 2009 als laatste van de drieling van onze Inneke geboren.

Lars is een lekker druk ventje, hij is vrijwel áltijd het langste wakker terwijl zijn broer en zus al láng ergens liggen te slapen. Je kunt dus wel zeggen dat Lars energie heeft voor 3! Lars heeft een gouden karakter en met zijn gouden vlekjes op zijn snoetje en elders op zijn lijfje valt hij metéén op.

Lars gaat straks, als hij stoer en groot is, bij Eric en Andrea en hun dochtertje Rena in Valkenburg wonen. Zij hebben daar al een gezellige dierentuin: 2 huis-tuin-en keuken poezen Snoes en Vlekje, een mooie en grote Drentse Patrijshond Sako en een heleboel konijnen Bloemetje, Vlindertje, Bambi Blaadje en Glittertje. Het was al langere tijd een vurige wens van hen om ooit een Brits Korthaar katertje te mogen adopteren.

Lars is genoemd naar het ijsbeertje Lars uit de gelijknamige Belgische tekenfilmserie.

Lars en Rena

                                                                    8 juni 2009

Onze kleine poes Kira (inmiddels 5 maanden oud) lijkt natuurlijk helemáál niet klein als zij samen met de L-baby's van Inneke (van ruim 7 weken) mee eet aan een bordje met lekkere tonijn!

Onze Kira vind de baby's van Inneke hééééél erg leuk en ze is vrijwel altijd in hun directe nabijheid te vinden. Spelen met hen vind zij supergaaf!

                                                                    14 juni 2009

Alles gaat uitstekend met de L-baby's van onze Inneke !!! Ze kunnen sinds afgelopen week ook onze bijkeuken tot hun speeltuin rekenen! Daar staat het allergrootste klim-krabmeubel van ons huis en ze vinden het allemaal prachtig!! In de bijkeuken is ook het kattenluik naar onze gezellige kattenren buiten, dus hopelijk ontdekken ze dat ook snel. Kunnen ze lekker met mamma buiten vliegjes gaan vangen! Voorlopig zijn de kleine ukkies nog druk met alles te ontdekken. Hieronder zijn ze samen met mamma Inneke op het grote krab-klimmeubel. De kittencam zal binnenkort op dit meubel gericht staan.

Slapen doen onze 'ijsbeertjes' graag op de keukenstoelen, sinds kort ook graag in de bijkeuken maar het liefste slapen ze nog altijd samen in de vismand:

Afgelopen week zijn de kleintjes voor de derde keer ontwormd, met een pilletje dit keer, en dat ging hartstikke goed. Deze week worden de mopjes 9 weken en begin volgende week krijgen ze hun eerste enting, de eerste gezondheidscheck en de chip bij ons dierenartsen echtpaar. De oogjes van de kittens beginnen al aardig te verkleuren van het babyblauw naar het groen wat bij het black shaded silver vachtje van hen hoort.

Spelen doen de kleintjes de hele dag door, als ze tenminste niet heel zoet liggen te slapen.

Binnenkort zullen we eindelijk óók de laatste telg van onze Inneke aan jullie voorstellen, de enige poes van het stel. Dit had namelijk nogal wat voeten in aarde dit keer....  Ron en ik zijn iedere keer zooooo dol op onze baby's dat we telkens weer de neiging hebben een poesje zelf te willen houden ... maar soms gebeuren er ook hele mooie, onverwachte dingen die ons dan toch anders doen denken en die achteraf gewoon zo hadden moeten zijn!

                                                                            18 juni 2009

Precíes 9 weken worden zij en haar beide broertjes vandaag en ze heet: LUNA LLENA van LIESBRIT. De enige poes van de drieling van onze Inneke op die mooie 16e april als allereerste geboren! Luna is een vliegensvlug en eigenwijs opdondertje, iets wat je op onderstaande foto goed kunt zien!

La Luna Llena is Spaans voor De Volle Maan. De maan staat voor transformatie, verandering. En natuurlijk is de maan wit met donkere schaduwen, net als het black shaded silver vachtje van Luna. Een héle mooie naam voor onze "kleine muis", want dat is al sinds weken haar bijnaam hier in huize Liesbrit gezien haar mini-formaat. Het zit in haar genen want mamma Inneke is ook zo'n klein, fijn poppetje.

Luna's toekomstige pleegouders mogen Anne Marieke en Marcel uit Hoofddorp worden. Deze namen komen de vaste lezers van ons dagboek misschien wel bekend voor en dat klopt!! Onze Krisje Kruimel van Liesbrit, zoon van onze Anouk en broertje van Kira, Kouros en Kliff, is namelijk al recent bij hen in Hoofddorp gaan wonen, op 29 april dit jaar om precies te zijn! Hun huis is één groot kattenparadijs en samen met Elvis, Minty en Kruimel kan Luna daar straks lekker de boel op stelten gaan zetten!

                                                            19 juni 2009

Het is een dolle, krolse boel hier in huize Liesbrit! Mamma Inneke was al een tijdje krols en onze Promiss is nu ook (weer) krols! Hahahaha, er worden hier echt concerten gegeven door beide dames, want samen zingen zij de mooiste liedjes en trekken veel met elkaar op! Gelukkig zijn de meiden niet al te luidruchtig en klinkt het echt heel erg lieffffff !

Helaas zal onze Promiss volgend jaar, waarschijnlijk samen met onze Anouk, gecastreerd worden. Haar schitterende carrière als super-poezenmoeder zit er namelijk op... Ondanks haar vele negatieve HCM testen heeft Promiss' zoontje, Beertje Ollie, HCM ontwikkeld maar gelukkig wel in de meest milde vorm. Hierdoor willen wij vanzelfsprekend met Promiss geen enkel risico meer lopen. Promiss zelf snapt er natuurlijk helemaal niks van en ons hart breekt iedere keer als zij ons aankijkt met een blik van: "Heeeeee,vergeten jullie niet iets? Wanneer gáán we nu naar mijn verloofde Bodhi???"

Krolse Promiss en Inneke

Gelukkig heeft Promiss al haar hele leven lang de rol van 'tante Promiss'. Want íeder kitten wat hier in huis geboren word kan rekenen op extra wasbeurtjes en héél veel liefde van onze bolle schat. Promiss besloot dus al op zeer jonge leeftijd, voordat zij zelf ooit moeder was geweest, dat zij eigenlijk áltijd wel mamma zou willen zijn. Maar helaas is het haar niet gegeven en heeft het lot anders bepaald. Ook onze wens, al vanaf 2004, ooit een blauwe dochter van haar te mogen houden, zal hierdoor niet in vervulling gaan. Promissje mag van haar welverdiende pensioen gaan genieten.

Onze Anouk is ongelooflijk snel en goed hersteld van het opvoeden van onze vier K-dondersteentjes! We hebben haar eigenlijk maar zelden zó mooi vol gezien en zó lekker in haar vacht en vel. Het moederschap heeft haar overduidelijk goed gedaan!! Daarbij is Anouk natuurlijk wel de meest gefortuneerde poes hier in huis want zij heeft als enige poes kinderen van haar bij zich wonen: onze beide blije broertjes Chakotay en Cisko van ons allereerste nestje én haar dochter Kira van ons laatste nestje.

                                Een gelukkige Anouk

Iedereen geniet met volle teugen van het mooie zomerweer en al onze Britjes zijn in volle getale buiten in onze kattenren te vinden. Alleen de baby's van Inneke hebben de weg naar buiten nog niet gevonden, al zitten zij wel steeds vaker geïnteresseerd bij het kattenluik te kijken waar al die volwassen katjes én hun vriendinnetje Kira toch steeds naar toe gaan. Ze snappen er nog niks van.... maar onze ervaring is dat dit wel eens heel snel kan veranderen. Jammer genoeg voorspellen ze voor de komende dagen wat minder mooi weer.

                                                                    23 juni 2009

Vandaag zijn de L-kittens van onze Inneke voor het eerst van huis geweest! Er stond namelijk een ritje naar ons dierenartsen echtpaar op het programma. Dus met z'n drietjes in een reismandje, mee in de auto. Ze vonden het héél erg spannend allemaal en ze keken onderweg hun ogen uit!!

Een voor een zijn onze kleine drommels van tot tot teen nagekeken en alles was dik in orde met onze drietal!! Ook hebben ze alle 3 hun eerste enting (over 3 weken krijgen ze nog een enting) én een identificatie -chip gekregen. Ze waren allemaal héél erg dapper toen ze hun spuitjes kregen en ze gaven geen van allen een kick!! Alleen bij het plaatsen van de chip moest Larsje heel eventjes piepen....maar dat is ook wel een héle dikke spuit....

                                                                    25 juni 2009

Kittens halen kattenkwaad uit en zijn verschrikkelijk nieuwsgierig. Een keukenkastje even open laten staan is dan ook vragen om een kitten in de kast! Hieronder zien jullie hoe Lars een van onze keukenkastjes grondig aan het inspecteren is!

                                                                28 juni 2009

Dat onze Luna de áller-kleinste en Little Prins duidelijk de áller-grootste van de drieling is, is duidelijk te zien op onderstaande foto als broer en zus samen Wimbledon aan het kijken zijn.

Met name Luna vind bewegende beelden op tv heel erg spannend en ze kan er minutenlang en intensief naar zitten kijken.

Het verschil in gewicht tussen broer en zus is maar liefst 300 gram! Luna is een heel fijn poppetje, onze kleine muis. Mamma Inneke is ook een hele kleine poes en weegt maar zo'n 2,5 kilo. Vandaag zijn de kleintjes weer eens officieel gewogen. De actuele gewichtjes zijn hieronder in de groeigrafiek na te kijken. Lars is trouwens óók een flinke vent aan het worden hoor, hij scheelt zich maar 100 gram met zijn broertje.

De volgende keer wegen zal pas weer over 2,5 week zijn, als we voor de tweede enting, plús wederom een gezondheidscheck, naar ons dierenartsen echtpaar gaan.

                                                                   30 juni 2009

Sinds vorige week komt ons mini drietal ook op onze bovenverdieping!! Sterker nog: ze zijn er amper meer weg gegaan sinds ze de trap en al die spannende kamers boven ontdekt hebben.

Slapen op bed, op het bankje, in de kattentoren, op een van de vele krabpalen of in het knusse speeltentje: als het met z'n allen is dan vinden de kleintjes het sowieso heel erg fijn!!

                                                                5 juli 2009

Op deze warme zomerdag superleuk nieuws: onze Ysabeau is zwanger!!!!!!! We weten dit natuurlijk al veel langer, maar we wilden het nog niet officieel bekend maken. Vandaag de hoogste tijd om het te melden en te vertellen dat onze bolle meid alweer 46 dagen in verwachting is. Rond 28 juli verwachten we haar hopelijk gezonde baby's.

De toekomstige mamma voelt zich uitstekend en vertoeft met dit warme weer het liefste buiten in de kattenren. Het kan haar niet warm genoeg zijn....

                                                                    10 juli 2009

Na een forse internet-storing van een paar dagen zijn we er weer! De 3 kleine kleutertjes van onze Inneke komen nu ook buiten in onze kattenren. Ze vinden het heel erg spannend buiten, ook als het regent en niet zo'n mooi weer is zoals vandaag.

Luna, Little Prins en Lars zijn alweer 12 weken op deze wereld. Inmiddels zijn ze al voor een vierde keer ontwormd. Volgende week weer naar de dierenarts voor de tweede enting en weer een gezondheidscheck. Mamma Inneke zorgt nog steeds vol overgave voor haar 3 kindjes en de kleintjes zijn dol op haar!

Onze aanstaande mamma Ysabeau is alweer op dag 51 van haar zwangerschap aan gekomen. Ze ligt graag met haar vriendje Chakotay op het tafeltje in de kattenren te luieren. Nog maar 2 weken!!!!

                                                                        15 juli 2009

De kattenren is nog steeds favoriet bij de L-peuters, daarna staat onze bovenverdieping met stip op een tweede plaats! Mamma Inneke gaat soms in een hokjes van de krabpalen die in de kattenren staan slapen, vaak samen met de beide zoontjes Little Prins en Lars. Er is dan écht geen plaats meer voor nóg een kitten, want zelfs met 3 is het 'stapelen'... Dochter Luna heeft het bijna altijd te druk met vliegjes vangen en komt er dan te laat achter dat mamma lekker met haar broertjes in de krabpaal ligt te slapen. Tóch wil ze er dan bij.... Ze gaat er dan maar bovenop zitten en kijkt me klagend miauwend aan....lukt helaas niet hè moppie...

Onze Ysabeau is inmiddels 56 dagen zwanger. Eergisteren zag ik haar ongeboren baby's duidelijk in haar buik bewegen!!! De eerste keer dat ik leven zag....zooooooo mooi!

Morgen, 16 juli, is onze schat Promiss jarig! Zij viert dan met de rest van onze Britjes alweer haar vijfde verjaardag HIEP HIEP HOERA !!! Op haar verjaardagsmenu staat Zalm-mousse, want dat vind zij het állerlekkerste.

                                                                                    17 juli 2009

Luna, Little Prins en Lars zijn deze week voor de tweede keer mee geweest in de auto om naar de dierenarts te gaan. Nogmaals een complete gezondheidscheck en de tweede enting. Ging allemaal prima met het trio. Luna had wat last van haar oogjes, maar dat is gelukkig zo goed als voorbij. Haar traanbuisjes waren wat verstopt, maar naarmate haar hoofdje groeit heeft ze er steeds minder last van.

Onze Ysabeau is vandaag precies 58 dagen zwanger en voelt zich prima. Het kan haar niet warm genoeg zijn en ze ligt urenlang buiten in onze kattenren te soezenbollen.     

                                                                21 juli 2009

Vandaag is het alweer 4 jaar geleden dat ons A-nestje van Anouk geboren werd! Ons grootste nestje tot heden, want Anouk bracht die dag maar liefst 7 kittens ter wereld!! 5 meisjes: Amber, Anna (Mienneke) Abigail, Aagje en Ashley en de 2 jongens Armani en Archie. Het was ook de dag in 2005 dat Lance Amstrong voor de 7e keer winnaar werd van de Tour de France. Zal ons benieuwen of hem dit in 2009 weer zal lukken.

Van harte gefeliciteerd alle 7 !!!!

Gisteren is onze hoogzwangere Ysabeau aan de laatste 10 dagen van haar zwangerschap begonnen. Een poes draagt namelijk tussen de 60 en 70 dagen. Statistisch gezien worden de meeste kittens zo rond dag 63-64 geboren, maar hier in huize Liesbrit dragen onze poezen vrijwel altijd een stuk langer en vinden de bevallingen hier bij ons meestal pas rond dag 67-68 plaats. Om de 2 uur zetten wij nu 's nachts de wekker en overdag gaan we nooit meer langer als een uurtje weg van huis. Vandaag is voor onze Ysabeau alweer dag 62 aangebroken.  

                         

                                                                22 juli 2009

Vandaag is het weer feest want dit keer vieren onze J-tjes hun állereerste verjaardag!!! PROFICIAT voor James, Jewel, Jadzia en Jake van Liesbrit. Precies 1 jaar geleden kwamen deze geweldige kittens ter wereld en bracht mamma Ysabeau, na 2 nestjes met louter katertjes, ook 2 poesjes ter wereld!!!!

Beide dames en hun 2 broertjes zijn inmiddels gegroeid tot prachtige Brits Langhaartjes!

Het is hier momenteel héél spannend, vol verwachting of alles goed mag gaan en wanneer en wat de hoogzwangere Ysabeau ons dit keer zal mogen schenken. Vandaag dag 63.

                                                                24 juli 2009

Alwéér jarige van Liesbritjes vandaag!

Dit keer is ons F-nestje van Ysabeau, welke in 2007 geboren werden, aan de beurt. Ze worden 2 jaar. Lang zullen Ferdie, Flebster, Frenkie en Freddie leven !!!!!! Een bijzonder nestje die F-jes, stuk voor stuk. Maar de als eerste geboren Ferdie was de eerste week ons zorgenkindje, want hij wilde maar niet drinken bij zijn mamma. Hij probeerde het wel, maar het lukte niet en hij raakte hierdoor helemaal gefrustreerd waardoor hij fors ging afvallen. We hebben die kleine schat iedere 2-3 uur gevoed en op een gegeven moment kon hij God zij dank zelf drinken en begon hij pas goed te groeien. Met ieder kitten hier in huis ontwikkelen wij een hechte band maar het is bijna niet voor te stellen wat voor speciale band dat je dan met zo'n kitten krijgt...

Hieronder nog een foto van die bijzondere, maar ook zeer zorgelijke tijd dat we kleine Ferdie dagelijks geflest hebben.

Op de foto in de mand waren de F-jes ruim 5 weken.

Het gaat nu uitstekend met onze 2 jarige F-jes! Flebster maakt de patio-tuin in Antwerpen onveilig. Freddie is dikke vrienden met een ander van Liesbritje, Cita, in Zoetermeer. Frenkie is de koning van het huis én de afgezette tuin is Purmerend! En flessenkind Ferdie? Die weegt inmiddels ruim 5 kilo en aan níets hebben we ooit gemerkt dat hij tijdens zijn eerste levensweek een valse start had!

Rondom onze zwangere Ysabeau is het nog rustig. Alles staat in de starthouding klaar voor de aanstaande bevalling. Ik heb Ysabeau's lange haren rondom haar staart flink kort geknipt met het oog op de aanstaande bevalling. Dat scheelt een hoop wassen voor haar. Een langharige poes kan na een bevalling alleen al misselijk worden van al de haren die ze daarmee binnen krijgt.

Ysabeau ligt de afgelopen dagen graag met haar dikke buik op de tegels van onze badkamer te dutten. Vandaag alweer dag 65.

Groeigrafiek L nestje

                                        

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<