DAGBOEK van ons M-nestje 2009

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes'

Ons M-nestje werd geboren op vrijdag 24 en zaterdag 25 juli 2009

Moeder: Silver Ysabeau van Elsdieck            Vader: Freddie Mercury van de Beverkrul

Kittens: 3 katertjes : Miles, Morris en Moon  en 1 poesje : Micky

Bijzonderheden: Dit keer zijn alle 4 de kittens kortharig! Enige poesje van het nestje, Micky, werd ruim 18 uur later en als enige op zaterdag 25 juli 2009 geboren. Micky is bij ons blijven wonen en is het tweede officiële "van Liesbrit" poesje in huis na onze Kira. Ons M-nestje is het vierde en meteen het laatste nestje van onze Ysabeau samen met haar vaste partner Freddie. Samen hebben zij 16 gezonde kinderen mogen krijgen waarvan 13 katers en maar 3 poezen. Freddie is op 1 december 2009 met pensioen gegaan.

Direct naar: recentste dag

 

                                                                    24 juli 2009

Vrijdag 24 juli, op de 2e verjaardag van de F-jes, zijn hun nieuwe M-broertjes geboren!! Ysabeau heeft namelijk een zeer regelmatige cyclus.

Het was inmiddels dag 65 van haar zwangerschap en rond het middaguur werd Ysabeau onrustig. We hebben samen een tijdje op bed gelegen, Ysabeau ónder het dekbed en mijn hand op haar buik want dat voelde schijnbaar veilig. De weeën kwamen steeds meer op gang en Ysabeau had er erg veel moeite mee... De eerste baby lag namelijk in een stuit, dus het kontje éérst... Ysabeau werd daar zó onrustig van dat ze niet in de kist wilde zijn en het eerste katertje kwam zodoende om 14:30 uur ter wereld ergens op een willekeurige plek op onze slaapkamervloer. Het kleine kereltje woog 96 gram. Het interesseerde onze Ysabeau eigenlijk allemaal niet zo hoe het kitten eraan toe was, want ze had veel pijn. Om 15:22 uur werd er een tweede katertje geboren wat 92 gram woog. Ysabeau kreeg toen wel interesse voor haar baby's en ging ze beiden uitgebreid wassen. De 2 kleintjes hebben even bij haar gedronken toen om 16:30 uur een derde katertje werd geboren. Dit manneke woog 102 gram.

De 3 katertjes van Ysabeau

                                                                    25 juli 2009

De kleine baby's hebben alle 3 goed bij mamma kunnen drinken, maar Ysabeau was niet helemaal zichzelf. Althans anders dan we van haar gewend zijn. Toch viel de avond en de nacht en alles leek rustig. Twee katertjes waren bij het opnieuw wegen al flink gegroeid, het andere katertje bleef zo'n beetje op zijn geboortegewicht steken en groeide 2 gram. Ron heeft bij Ysabeau geslapen en zette om het uur de wekker. Daarom kunnen we zeggen dat kitten nummertje 4 zo rond 10:00 uur in de ochtend geboren moet zijn. Tot onze vreugde was het dit keer een meisje! Het poesje woog 94 gram en ondanks dat zij maar liefst bijna 18 uur later wereld kwam, lijkt ze kerngezond.

de enige poezenmeid

                                                                        26 juli 2009

Het katertje wat gisteren al maar 2 gram gegroeid was, is nu helemaal terug gevallen naar zijn geboortegewicht. Hij laat zich erg makkelijk door zijn nestgenootjes van de tepel verdringen en heeft dus extra energie en hulp van ons nodig. Zodoende hebben we hem 2 dagen regelmatig een flesje met moedervervangende melk gegeven en zo nu en dan wat suikerwater zodat hij ook goed alert blijft. Het kleine ukje laat zich de extra voeding maar al te goed smaken! Nu eens kijken of hij het ook alleen kan...

3

ons zorgen-katertje

Mamma Ysabeau is helemáál niet lekker. Eten kan ze amper binnen houden en haar darmpjes zijn behoorlijk fors van streek. Ze wil veel weg bij haar baby's en heeft zelfs een paar keer buiten in de kattenren gezeten. Absoluut geen gedrag wat wij van onze Ysabeau gewend zijn als zij net mamma is. Onze dierenarts Mieke was zo vriendelijk om ons te bellen en ze is even naar Ysabeau komen kijken. Zij heeft Ysabeau een spuitje gegeven waardoor ze zich wat beter zou moeten gaan voelen.

                                                                        27 juli 2009

Het spuitje van gisteren lijkt goed te helpen en Ysabeau transformeert al snel in de moeder zoals wij die kennen: toegewijd en amper weg bij haar baby's. 

Vandaag was het katertje mooi gegroeid, zonder onze hulp. Hij kan het nu helemaal zelf! We wegen hem wel nog wat extra keren om het goed in de gaten te kunnen houden. Hij was vanmiddag in ieder geval al 6 gram zwaarder dan gisteren. Het enige poesje van de 4-ling wat bijna 18 uur later werd geboren groeit overigens prima. Aan niets is te merken dat zij zoveel later ter wereld kwam.

                                                                    28 juli 2009

Vandaag zijn de 4 katertjes van ons állereerste nestje jarig!! Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko zijn vandaag alweer precies 5 jaar geleden geboren. Hieperdepiep HOERA !!!i

Onze 4 kleine streepjespyjama's en hun mamma doen het prima! Katertje 3 of 4 raakte zijn navelstrengetje gisterenavond al kwijt. Hij weegt dan ook al 144 gram, dus dat zal wel een Frenkie worden? Frenkie is een van Ysabeau's zonen uit haar tweede nestje en dat is een enórme grote BEER geworden! Gelukkig heb ik het navelstrengetje gevonden en die bewaar ik dan altijd om later op de stamboom van het betreffende kitten te plakken. Meestal lukt me dat wel, behalve bij het huidige nestje van onze Inneke, daar heb ik er niet één van terug kunnen vinden helaas...

Het katertje wat we met de fles hebben moeten helpen was geheel zelfstandig 12 gram gegroeid!!!! Ook onze Ysabeau is met zekerheid weer helemaal zichzelf. Ze geniet volop van het moederschap.

Onze 7 maanden oude puberpoes Kira staat, net als destijds toen de de L-baby's van onze Inneke pas geboren waren, regelmatig en zéér geïnteresseerd naar de baby's en Ysabeau te kijken. Práchtig vind ze het! Ze heeft toch net genoeg respect voor Ysabeau dat ze niet de kist in springt.

            Kira en de M-baby's

Kira is dan ook een zeer ongecompliceerde, vrolijke en heerlijk aanhankelijke poes die aardig is voor iedereen. Ze is nergens bang voor en staat zeer onbevangen en open ten opzichte van alles wat vreemd is. De L-kittens van Inneke hebben aan haar een hartstikke leuk speelkameraadje. Vooral met kleine Lars kan ze minutenlang wild tikkertje doen en lekker samen stoeien.

Kira in de wasbak badkamer

Onze Lars gaat ons deze week nog verlaten, want we brengen hem einde deze week naar zijn nieuwe logeeradres toe... Gelukkig krijgt hij ook daar 2 speelkameraadjes. Altijd een zéér moeilijk als de tijd van het afscheid nemen aanbreekt...

                                                                   2 augustus 2009

Vandaag is onze kersverse mamma Ysabeau jarig! 5 jaar alweer. Lang zal ze leven! Hieronder een foto van Ysabeau. Het is de foto hoe zijzelf eruit zag toen ze nog een heel klein kittenmeisje was. Dit is dé foto die altijd linksboven in beeld staat op onze website.

Onze jarige dame is erg in d'r nopjes met haar 4 baby's en geniet zichtbaar van het leven in huize Liesbrit. Afgelopen vrijdag werden haar M-baby's alweer 1 hele week oud! Het 18 uur later geboren poesje loopt natuurlijk altijd een dag achter, maar dat is aan helemaal níets te merken, want ze groeit lekker mee. Ze doen het trouwens allemaal heel erg goed en mama Ysabeau verrast ons wederom met haar rust, wát een verschil met haar eerste keer dat zij moeder werd! We verwachten nog wel wat problemen met haar als de kittens een week of 3 zijn, dan verhuizen ze namelijk van de bevallingskist naar de bench in de keuken. Het zal ons benieuwen of Ysabeau het daarmee eens zal zijn. Ook voor de andere poezen hier in huis is dit altijd een behoorlijk rigoureuze verandering waar ze minimaal een dagje aan moeten wennen. Maar goed, zover zijn we nog lang niet. De oogjes en de oortjes van de kittens zitten nog dicht, dus het zijn nog echt pasgeboren baby's op dit moment.

Luna komt regelmatig kijken als we de M-baby's wegen

We hebben nog meer nieuws vandaag: Onze Lars, het als derde geboren zoontje van onze Inneke is inmiddels verhuisd... Ver hoefden we niet te rijden om hem te brengen, want Lars is van alle Liesbritjes tot nu toe het dichtste bij ons vandaan gaan logeren, amper 4 km verderop in het mooie dorpje Valkenburg aan de Geul. Alles ging en gaat boven verwachting heel erg goed, ondanks dat er nog 2 huis-tuin-en keukenkatjes wonen, 4 konijnen én een hele grote hond, de Drentse Patrijs Sako. Zijn nieuwe adoptieouders Andrea en Eric en de 8 jarige Rena zullen heel goed voor hem zorgen en zijn hartstikke blij met zijn komst! Hieronder wat foto's van Lars zijn eerste kennismaking met de grote hond (door het glas van het raam weliswaar) en met de poes Vlekje.

            Lars en Sako                                                            Lars en Vlekje                                                    

Daaaaag lieve Larsje, we hebben van je genoten en we zullen je heel erg missen. Braaf zijn hè en snel dikke vriendjes worden met al die lieve, andere beestjes in huis!

                                                                4 augustus 2009

De M-baby's hebben de oogjes open! Altijd een machtig mooi gezicht en een kitten krijgt dan meteen een stukje individualiteit. Hieronder de eerste foto's van deze hemelsblauwe baby-oogjes.

                                                            6 augustus 2009

Ons C-nestje is jarig en ze worden vandaag 3 jaar!! Hieperdepiep HOERA! Het was 3 jaar geleden een periode van 7 weken aan één stuk heel warm weer, geen of amper regen en verschillende hittegolven die elkaar opvolgden. Op een warme zondagochtend werd de drieling van onze Anouk en Georgio geboren: Cita, Chrisje en Charlie.

Cita

Chrisje

Charlie

Zondagskinderen dus, onze C-tjes, geboren voor het geluk zou je denken. Maar toch hadden onze Cita en Charlie niet zo veel geluk in de eerste periode van hun leven... Cita en Charlie zijn namelijk inmiddels herplaatst. Gewoon omdat mensen zich niet realiseren waar ze aan beginnen als ze een katje in huis nemen en ze beslissen dan na een tijdje 'ergeren' heel simpel de kat 'weg te doen'.... Het asiel zit er vol door, maar ook bij raskatten heb je triest genoeg mensen die achteraf toch in een impuls of op een trend hebben gereageerd. De Brit is namelijk door de reclame van merken als Sheba, Whiskas en Catsan waanzinnig populair waardoor mensen wél een wensbeeld hebben qua uiterlijk maar daarbij niet aan de gewoontes van een kat met alle voor én nadelen denken. Ik heb het al eens vaker in ons dagboek geschreven maar wil het toch nóg eens benadrukken:

"Een kat is een kat en geen kleine hond of een mens op 4 pootjes. "

Logisch zullen nu de meesten denken... maar tóch is dit de manier waarop de kat nog vaak benaderd wordt en ook het gedrag van de kat wordt nog te vaak verklaard vanuit mensengedrag of hondengedrag met véél misverstanden, frustraties bij eigenaars en gedragsproblemen bij katten als gevolg....

Een kat zit niet braaf stil op een stoel, dan zou het geen normale kat zijn. Een kat heeft een jachtinstinct, verliest haren, heeft scherpe nagels en haalt kattenkwaad uit. Soms sneuvelt er ook wat in huis. We roepen het hier zo vaak: "Denk als een kat" en je zult je kat stukken beter begrijpen en je band met je kat zal alleen maar sterker worden. Soms oordelen mensen zo snel over hun kat omdat ze problemen of gedrag vanuit hun mensenverstand verklaren en dan zal de kat uiteindelijk altijd de dupe zijn. Een kat neem je voor het leven en het gedrag van je kat leren kennen, begrijpen en verklaren hoort daar zéker bij....

Gelukkig hebben zowel Cita als Charlie lieve, nu nieuwe pleegouders die wél begrijpen hoe een kat in elkaar zit en hebben inmiddels het leven wat ze verdienen!

                                                                    7 augustus 2009

Morgen gaat onze kleine muis Luna verhuizen naar Hoofddorp....haar laatste dag vandaag in huize Liesbrit.... Alleen Prins zal dan nog hier zijn, maar hij gaat pas later verhuizen omdat zijn toekomstige pleegouders momenteel op vakantie zijn.

Luna en Little Prins zijn gisteren precies 16 weken geworden. De afgelopen dagen zijn de kleintjes en hun mamma Inneke veel buiten in onze kattenren geweest. Ze drinken nog altijd dagelijks bij mamma, als een soort van toetje. Ook vandaag liggen ze lekker buiten te luieren en mamma wat te vervelen. Hieronder een soort van afscheidsfoto van moeder en dochter.... Daaaaag állerliefste mamma van de hele wereld, bedankt voor al je goede zorgen...Ik zal je nooit vergeten!

De M-baby's van onze Ysabeau worden elke dag een klein beetje sterker in hun pootjes en proberen zo nu en dan al wat te lopen. Maar de meeste tijd liggen ze lekker te tuttelen met mamma of met elkaar. Ze worden vandaag precies 2 weken!

Er wordt over het algemeen wel nog 90 % van de dag diep geslapen want slapen = groeien! Als er dan eentje wakker wordt, kunnen ze zo heeeeeeeeeeeeerlijk uitgestrekt gaaaaaaaapen! Zijn ze niet om op te vreten??

                                                            11 augustus 2009

Onze kleine muis Luna is afgelopen zaterdag verhuisd en zij is bijzonder dapper tussen de 3 andere katjes!!! De beide huis-tuin-en keuken katjes Elvis en Minty én onze eigen Kruimel van Liesbrit wonen óók in Luna's nieuwe thuis en ze vonden elkaar in het begin alleen maar ééééng.... Minty liet zich zelfs de eerste tijd helemaal niet zien. Minty is een poesje wat in het wild geboren is en er ook maanden heeft geleefd en wat hierdoor erg bang is aangelegd.

Luna met Kruimel en Elvis

Inmiddels is Luna wel wat gewend en eet zij al met Kruimel van één bordje. Wanneer zij vind dat de andere katten té dicht bij haar komen of willen spelen met iets waar zíj haar zinnen op heeft gezet, dan zet madammeke gewoon haar 'sirene' aan....hahaha Stoer he? We zijn erg trots op ons dappere meisje! Want ieniemienie is érg klein, ondanks haar 16 weken. Ze woog bij vertrek bijna 1400 gram. Het zit 'm in de genen want mamma Inneke is op haar zwaarst ook maar 2,2 kilo.

7 maanden oude Kruimel en 16 weken oude Luna

                                                                                    12 augustus 2009

Omdat (Little) Prins nog alleen hier in huize Liesbrit over is van de drieling van Inneke zoekt hij ons veel op. Zo ligt Prins ieder avond bij het avondeten bij Ron op schoot.

Prins op schoot

Hij is wel nieuwsgierig naar wat er allemaal op tafel aan de hand is, maar hij gedraagt zich verder keurig en blijft netjes op schoot liggen. Tenminste....wél alleen maar als Ron hem lekker blijft aaien.

Onze Kira heeft een nieuw slaapplekje gevonden...bóvenop onze hoge keukenkast, ín een glazen schaal...Hoe verzin je het....zij is in ieder geval de eerste hier in huis! Kira slaapt nu al enkele dagen 's nachts opgevouwen in de kom. Als dát maar goed blijft gaan...

Kira in de glazen kom

De kleine ukkies van Ysabeau zijn nu op zijn leukst: eigenlijk kunnen ze nog hélemaal niks en toch proberen ze van álles... Stoeien samen lukt al aardig en soms zie ik er eentje wat onhandig zijn vachtje wassen! Zo nu en dan zit een van de kleintjes voor het raampje van de bevallingskist naar buiten te kijken. Mamma Ysabeau is super ontspannen en geniet intens van haar kroost. Over een week zullen de baby's verhuizen naar de bench.

                                                                        14 augustus 2009

Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat onze Ysabeau voor de eerste keer mamma werd, dus de D-tjes zijn jarig vandaag!!!! LANG ZULLEN DUSTY, DIABLO, DELSIN en DRIESJE LEVEN!!!!

Dusty

Diablo

Delsin

Driesje

Ysabeau's eerste keer als mamma is dus alweer 3 jaar geleden! Als we dáár nog aan terug denken....jeetje wát een andere moeder bleek onze Ysabeau toen te zijn ten opzichte van onze relaxte Anouk en Promiss!!!!!! We hebben de handen méér als vol aan Ysabeau gehad.... Ysabeau werd zo bezorgd en onrustig van deze verantwoordelijkheid dat wij destijds hebben moeten besluiten om Diablo en Delsin een aantal dagen bij Anouk te leggen om verzorgd te worden. Die lieve Anouk vond het allemaal meteen prima en verzorgde hen alsof het haar eigen kindjes waren!

Maar goed, dat was toen en tot nu toe hebben we absoluut géén klagen en is onze Ysabeau een perfect moedertje. Heel erg ontspannen en zij heeft nog niet één keer voor haar kindjes een plekje elders verzonnen, wat op zich al erg knap van haar is! Zal ons benieuwen hoe het dit keer zal gaan wanneer we de baby's van de bevallingskist naar de bench gaan verhuizen. Meestal begint dan alsnóg het feest van baby's verslepen....

                                                                        16 augustus 2009

We kunnen nog steeds niet goed zien of de 4 baby's van onze Ysabeau langhaar hebben óf korthaar.... Vreselijk moeilijk te zien dit keer. Nog een weekje geduld en dan zal alles wel duidelijk worden. Vooral in deze leeftijd (3 weken) kunnen kittens er erg 'wollig' uitzien, waardoor het lijkt alsof het langhaartjes zijn. Héél erg lastig dit keer....

Hierboven nog een schattige foto van de poes (L) en 2 van de katertjes in de bevallingskist waarop ze samen in de camera kijken.

                                                               17 augustus 2009

Het is lang geleden dat we een kitten hier hadden wat hier ook verder is opgegroeid. Onze beide katerbroertjes Chakotay en Cisko zijn in 2004 geboren, dus alweer 5 jaar geleden. Momenteel groeit onze puberpoes Kira, dochter van Anouk en Freddie (ook de pappa van de huidige M-baby's) hier op. Zij is nu bijna 8 maanden oud. De kittens van Inneke vond zij het einde en fijne speelkameraadjes. Ze kan niet wachten tot de M-baby's van Ysabeau groot genoeg zijn om mee te kunnen spelen. Kiraatje is een ontzettend lieve meid die op haar eigen kittenmanier heel erg nieuwsgierig is. Zo kan zij lange tijd voor de wasmachine gaan zitten om de bewegingen van de trommel te volgen!

                                                            19 augustus 2009

Ook onze Little Prins van Liesbrit heeft het nestje van mamma Inneke verlaten. Morgen 18 weken oud. De laatste is altijd de moeilijkste, want ook mamma Inneke gaat zo'n laatste heel erg missen. Ze is dan ook een supermammie, verzorgt haar grut tot de laatste seconde. Alles deden ze samen....eten, slapen, spelen, buiten naar de vogeltjes loeren.

  Moeder en zoon

Vanmorgen ben ik Prins gaan brengen naar zijn nieuwe adoptieouders Hilde en Marco en hun dochtertje Maartje! Mamma Inneke heeft nog niet in de gaten dat hij weg is... ze ligt buiten in de kattenren in de warmte te soezebollen.

Hoeveel verdriet het ons en Inneke ook doet....één ding is zeker: Prins krijgt een prinsheerlijk leven bij deze lieve mensen. Altijd hadden zij een of meerdere katten in huis, tot vorige winter toen hun 15 jarige Morris stierf. Nu is Prins er om die leegte een beetje op te vullen, want vanzelfsprekend is Prins geen vervanging voor Morris. Iedere kat is uniek in zijn doen en laten.

Prins en Maartje

                                                                    20 augustus 2009

Soms is er in onze tuin iets gaande waar de Britjes hélemaal niks van snappen!!! Het is dan alsof ze water zien branden zooooo verbaasd is hun blik! Zo ook toen er een héle dikke egel over het gras voor de kattenren rondscharrelde in de schemering. Beetje jammer dat het zo donker was, maar de foto's zijn best nog aardig geworden. Op de foto zien jullie Chakotay (hij is golden van kleur, dus het moeilijkste te ontdekken, hij zit achterin de kattenren), Prins, Inneke, Ysabeau, Kira en Snoopy. Het was de avond vóór de verhuizing van Prins, dus zodoende dat hij er ook op staat, welliswaar veilig verscholen achter zijn mamma...

6 Britjes in de ban van de dikke egel!

                                                                    22 augustus 2009

In de afgelopen week is er heel wat actie geweest rondom de M-baby's. We hebben ze vorige week al verhuisd naar de bench in de keuken. Kittens vanaf de leeftijd van 3 weken moeten namelijk mídden in het dagelijkse leven verder groot en sterk worden. Zoals we al verwacht hadden, was mamma Ysabeau het hier niet mee eens... Ze wil sowieso alléén maar in de bench als de grote, blauwe mand erin staat. Staat die er niet in? Dan gaat Ysabeau er ook niet in!! Dus regelmatig zal de mand helaas vóór de kittencamera staan.

We hebben katertje 1 of 4 een beige bandje om gedaan en 3 of 4 een rood bandje om ze makkelijker uit elkaar te kunnen houden. Hieronder zien jullie de vierling in de kittenmandjes zitten die ook deze keer weer driftig gebruikt worden!

achteraan de enige poes, voor haar zit 3 of 4, linksvoor 2 of 4 en rechts 1 of 4

Het kittenkattenbakje wat ook in de bench staat wordt ook driftig gebruikt! Om in te slapen....!!!!

Gisteren werden de kittens precies 4 weken en hebben zij hun eerste wormkuurtje gekregen. Ze eten alle 4 al van een bordje met vleespap!

                                                                24 augustus 2009

Van alle uitgevlogen L-kittens krijgen we de leukste verhalen te horen en mooie foto's. Het gaat supergoed met ze alle 3!! Lars slaapt 's nachts graag tussen de benen van zijn nieuwe pleegpappa, kleine Luna is al aardig gegroeid en onze Prins is inmiddels gepromoveerd tot de Koning van zijn nieuwe thuis! Mamma Inneke mist haar kindjes, dat merken we wel... En dat ondanks dat Prins toch al 18 weken was toen hij verhuisde. Gelukkig kan zij met dit mooie weer lekker buiten zijn en daar afleiding vinden. Vanzelfsprekend geven wij haar ook veel extra aandacht en dat vind ons witte prinsesje heel erg fijn.

De 4 baby's van Ysabeau zijn weer allemaal om óp te vreten! Ze zijn heel erg op ons gericht en zodra als zij ons zien, gaan de mini-sirene's aan: ze willen dan dat wij ze aaien, oppakken en ze knuffelen! Ze zijn alle 4 kortharig dit keer. Lang getwijfeld, maar het is echt waar. Geen ontplofte bolletjes dit keer. Zo zetten Ysabeau en Freddie ons iedere keer weer voor verassingen... Maar dit keer schenken beiden ons wel wat Ron en ik zoooooo graag wilden: een kortharig poesje!!!!

Hieronder van ieder kitten van onze Ysabeau een leuke foto op volgorde van geboorte:

                    De eerstgeborene!

Nummertje 2...

Deze schat werd als derde geboren

En als hekkensluitster de enige poes van het stel, als laatste en bijna een hele dag later dan haar broertjes geboren. Dit madammeke eet trouwens als enige al enthousiast aan de harde babybrokjes!!

                                                                    25 augustus 2009

Ongeveer een week geleden belde de pleegmoeder van Poppetje ons op, in tranen.... Poppetje is de dochter van Inneke en Beer. Poppetje is erg ziek maar de knappe dokters van de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit in Gent weten niet zo goed wat haar mankeert. Vermoedelijk gaat het om een ontsteking op de spieren en de botten. Ze krijgt hier sinds dit weekend ontstekingsremmers en cortisonen injecties voor. Ze is al negatief getest op de meest enge en dodelijke virussen zoals FIP, FeLV en FiV, maar kennelijk kunnen ze nooit 100 % negatief testen op FIP...

Gelukkig eet Poppetje weer, want dat was vorige week wel anders. Nu eet ze zelfs weer heel erg goed! Ze speelt ook weer veel en laat zich lekker knuffelen. Ze schrijft zelfs weer in ons gastenboek, want ze is een trouwe bezoeker van onze website.

Poppetje kijkt enthousiast naar onze kittencamera!

Maar de situatie blijft ondanks dit zorgwekkend. Misschien dat we allemaal héél erg positief kunnen denken, een kaarsje kunnen opsteken of Poppetje een beterschap-mailtje kunnen sturen. Zou haar en haar bezorgde pleegmamma erg goed doen...!

                                                            26 augustus 2009

Ons streven is dat onze kittens bij hun adoptieouders een heerlijk kattenleven krijgen. Alle kittens worden dan ook heel erg verwend en deze zomer kreeg onze Kliff bij zijn pleegmoeder zelfs de beschikking over een heus strandbed! Niet aan het strand natuurlijk, maar in zijn eigen kattenren. Kan hij lekker in de schaduw liggen genieten van het heerlijk zonnige zomerweer waar we in Nederland de afgelopen maanden zo rijkelijk mee verwend worden. Moet je hem daar eens eigenwijs zien liggen!

                                                                28 augustus 2009

We schreven het laatst al eens in ons dagboek: Little Prins van Liesbrit is inmiddels al gepromoveerd tot de KONING van zijn nieuwe thuis! Zie hem eens Prinsheerlijk liggen bij Maartje op de deken, de knuffelkont!

 

Prins is ook kampioen vliegen vangen en zijn pleegouders Hilde en Marco en hun dochtertje Maartje zijn super-super blij met dit lieve, aanhankelijke kereltje! Óók dat laatste straalt deze foto enorm uit, vinden jullie niet?

Mamma Inneke zoekt Prins gelukkig niet meer. Ze is heel erg knuffelig naar ons toe en we genieten daar erg van! Ze staat ook regelmatig geïnteresseerd bij de bench naar de kittens van Ysabeau te kijken. Ze slaapt nog steeds beneden, terwijl ze zonder kittens meestal de voorkeur geeft aan de bovenverdieping van ons huis.

                                                            30 augustus 2009

Omdat wij de baby's van Ysabeau dagelijks zien, zien wij ook steeds hoe piepklein ze nog zijn. 5 weken zijn ze afgelopen vrijdag geworden en ze wegen nu allemaal zo rond de 500 gram. Nog altijd de helft van een kilo suiker dus. Op onze kittencamera lijken de M-kinders al best groot, maar dat komt omdat de kittencam op kittenhoogte hangt en ze lijken dan alleen maar zo groot.

Kraamvisite hebben we nog niet gehad, omdat Ysabeau nog steeds erg onrustig is. We willen de rust zo lang als mogelijk bewaren in huis. Om naar onze bezoekers van de website toch wat beter aan te kunnen geven hoe ienie-mini onze mopjes momenteel nog zijn wat leuke foto's waarop dit erg duidelijk overkomt. Ze passen nog gewoon in je hand!

                                                                31 augustus 2009

Kijk eens hoe lieffffff de inhoud van dit mandje is!! Kruimel (8 maanden) en Luna (4,5 maand) van Liesbrit samen slapen in elkaars pootjes in hun favoriete mandje bij hun pleegouders in Hoofddorp...!!!

Vannacht hebben we voor het éérst de bench overdag én 's nachts open gehad en Ysabeau heeft haar baby's keurig laten liggen. Dat was heel erg spannend, vooral 's nachts....Het sleepgedrag lijkt voorbij en ze is er nu wel aan gewend dat haar kittens beneden zijn. We zullen Ysabeau hopelijk kunnen vertrouwen nu, want het zal niet al te lang meer duren eer de M-baby's los in onze keuken mogen gaan rondrennen en ontdekken wat voor leuks er allemaal buiten de bench te beleven valt. Alle 4 zijn ze al een tijdje zindelijk, zelfstandig eten gaat ook uitstekend al moeten we 2 of 4 zo nu en dan paaien met wat extra lekkers. Hij is namelijk een beetje kieskeurig!

Op de foto hierboven liggen alle 3 de katertjes in één kittenmandje, lekker knus!

                                                                    1 september 2009

Vandaag zijn Ron en onze Snoopy jarig! Ron viert zijn 47e en Snoop zijn 6e verjaardag! Lang zullen ze leven in de gloria!!!

                Baby Ron met zijn pappa, bijna 47 jaar geleden.

                                                        Baby Snoopy met zijn golden zusje, bijna 6 jaar geleden.

                                                                2 september 2009

Jammer genoeg zijn er plotseling 2  katertjes van onze Ysabeau beschikbaar. Al lang stond vast dat de 2 kereltjes samen zouden mogen verhuizen naar Alphen aan de Rijn, maar helaas hebben de nieuwe pleegouders geheel onverwacht een andere baan gekregen waardoor ze maar liefst 2 keer in 1,5 jaar tijd zullen moeten verhuizen. Bovendien moeten ze voor werk regelmatig een week naar Zweden waardoor de kleintjes frequent naar een pension zouden moeten. Geen goede omstandigheden voor 2 piepjonge van Liesbritjes dus. Hierdoor gaat de adoptie niet door.

                                                                   3 september 2009

Voorlopig heeft een gezin uit Amsterdam een optie op beide kereltjes. Zij belden binnen een half uur nadat we het op de website geplaatst hadden. Hoezo snel?

                                                                    7 september 2009

Alle pleegouders zijn het afgelopen weekend op kraamvisite geweest. We hebben dus ook al kennis gemaakt met het gezin uit Amsterdam wat de beide katertjes graag wil adopteren die ineens beschikbaar waren vorige week. Het klikte meteen heel erg goed en het bezoek verliep dan ook heel erg gezellig. Ron en ik vinden het erg moeilijk als adoptieouders pas zo laat in het proces instappen. Dit omdat we voornamelijk gewend zijn dat onze kittens al vóór hun geboorte pleegouders hebben die we al hebben leren kennen en waar we alle vertrouwen in hebben. Het komt gelukkig maar zelden voor dat we pas kennis maken met potentiële adoptieouders als onze kittens al op de wereld zijn, laat staan dat ze al bijna 6 weken oud zijn...

We weten nu ook welke kittens waar naar toe gaan. De keuzes zijn gemaakt. Later deze maand zullen de namen bekend worden gemaakt.

Dat het enige poezenmeisje van dit M-nestje bij ons en haar mamma mag blijven wonen, dat weten de vaste bezoekers van ons dagboek wel. Het laatste en 16e kitten van de afgelopen 4 jaar van het 'echtpaar' Ysabeau en Freddie is dan EINDELIJK een kortharige poes. Onze laatste kans, want dit jaar nog wordt onze 'hofleverancier', kater Freddie, gecastreerd. Alleen onze opperpoes Anouk mag nog bij die lieverd gaan logeren, zodra zij krols wordt dit najaar. Ook voor Anouk zal het haar laatste keer zijn dat ze mamma kan worden. Daarna mag onze lieve schat ook met pensioen, samen met onze poes Promiss. Beiden hebben dan een mooie 'carrière' achter de rug en hebben zij met veel liefde en toewijding voor hun kinders gezorgd!

Ondertussen hebben de M-kittens de vrijheid in onze keuken gekregen!! De bench blijft gewoon staan en ze slapen er zo nu en dan nog wel in, maar de knispertunnels, de lectuurmand, de grote, houten gatenkaas en de keukenstoelen waren toch snel de meest favoriete slaapplekjes! Alle speeltjes die de kittens her en der tegenkomen in de grote keuken worden in eerste instantie met argwaan en vervolgens met veel enthousiasme begroet. Kortom: de kleintjes hebben het héél erg naar de zin!

De waterdruppelaar is, gedurende het jaar dat we hem nu in huis hebben, bij ál onze Britjes een grote hit! We kregen hem vorig jaar van Martine, de pleegmoeder van Ferdie, langharige zoon van onze Ysabeau. Het is net een druppelende kraan. Kittens worden door het ding enorm aangetrokken en ze leren zo spelenderwijs genoeg water te drinken. We willen eigenlijk helemaal geen reclame maken, maar moeten toch vertellen dat deze waterdruppelaar nu gratis te krijgen is bij aankoop van een zak van 1,5 kilo kattenvoer. Een echte aanrader!

                                                                    11 september 2009

Ron heeft eindelijk vakantie, we gaan nooit echt weg, maar we besteden dan wel wat minder tijd om de website bij te werken. Maar het gaat super met de alle Britjes hier in huis. De kleine ukkies worden vandaag alweer 7 weken en maken de hele keuken op een geweldig lachwekkende manier onveilig! Onze Kira van inmiddels 8 maanden vind het prachtig allemaal en is veel bij het kleine grut. Net als onze Inneke trouwens, die ondanks dat al haar kindjes al een hele tijd verhuisd zijn, nog veel beneden is en nog steeds erg dapper is. Kittens heeft Inneke altijd al leuk gevonden.

Vandaag nog even een leuke foto van ons kleine poezenmeisje van Ysabeau. We denken ons nog steeds suf over een mooie naam voor onze Benjamin, maar we komen er dit keer slecht uit. Gelukkig is er nog tijd om na te denken. Tot dan noemen we haar gewoon schatje, mopje, froemeltje, liefje etc. Denk dat we er MICKY van LIESBRIT van maken! Binnenkort zullen de toekomstige pleegouders er wel uit zijn welke namen de 3 katertjes zullen krijgen en dan zullen we onze jongste van Liesbritjes één voor één aan jullie voorstellen.

                                                                21 september 2009

Daar zijn we weer! De vakantie is voorbij en het is nu toch echt de hoogste tijd de eerste namen van onze M-baby's bekend te gaan maken.

Deze 2 schatjes hieronder zijn MILES en MORRIS van LIESBRIT!!

Miles is als eerste geboren en Morris als tweede.

Horizontaal in het mandje ligt Miles en de ander is Morris. Deze 2 kereltjes mogen als ze straks stoer en sterk zijn verhuizen naar Amsterdam waar zij bij Tamara en Frank en hun 3 kindjes Ise (6), Amy (3) en Maxime (0) gaan wonen.

De kleintjes hebben inmiddels hun speelterrein ver uitgebreid zien worden: de bijkeuken én de kattenren buiten behoort al tot hu speeltuin. Het zouden geen kindjes van onze Ysabeau zijn als ze niet binnen de kortste keren het kattenluik zouden ontdekken! Alle 4 komen ze graag en veel buiten. Vooral nu we uitgebreid getrakteerd worden op zulk mooi nazomerweer! Miles zat als állereerste buiten. Hij zal wel gedacht hebben dat je als eerstgeborene het goede voorbeeld moet geven.

De kleintjes zijn afgelopen vrijdag 8 weken geworden. Volgende week krijgen ze hun eerste enting, de identificatiechip en hun eerste gezondheidsonderzoek bij ons dierenartsen echtpaar.

                                                                27 september 2009

Vandaag is onze Inneke jarig! Ons witte spookje viert haar 3e verjaardag vandaag. PROFICIAT lief meisje !!

jarige Inneke

Morgen zullen de M kittens hun eerste ritje in de auto meemaken want dan gaan ze voor het eerst buiten de deur naar de dierenarts. Altijd heel erg spannend voor de kittens, zo'n uitje. Ze gaan dan 2 aan 2 in een reismandje mee. Mamma gaat ook mee, want zij krijgt ook haar jaarlijkse enting. Hieronder zie je de M kindjes lekker in de kattenren banjeren in het zonnetje!

                vierling van Ysabeau samen met babysitter Kira

                                                                       File boomstam-klimmen!

                                                                       29 september 2009

Ze zeggen weleens: "die kat van ons is zo gek als een deur!!" Onze poes Kira, die gisteren precies 9 maanden oud werd, neemt dit wel héél erg letterlijk!!! Eigenlijk zijn van al onze Britjes alleen de 3 jongens acrobatisch ingesteld. Onze poezen zijn niet zo gecharmeerd van hoogte. Maar onze Kira is wel ontzéttend behendig en klimt óveral op/in of onder. Maar dat zij zelfs tegen een deur op kan springen om er parmantig bovenop te gaan zitten, hadden we niet verwacht!

Tóch is onze poes Promiss degene van al onze Britjes die ooit op het áller-állerhoogste punt van ons huis geweest, namelijk helemaal in de nok van het dak! Maar in principe is Promiss helemáál niet zo'n spingster/klimster. We waren destijds de boel aan het verven en met behulp van een ladder die nabij de hele hoge kleerkast stond maakte dat Promiss tot onze stomme verbazing ineens op dit abnormaal hoge plekje zat! Eerlijkheid gebied ons echter om jullie ook deze foto van Promiss hier te laten zien. Want per slot van rekening heeft zij de hoofdprijs op dit gebied behaald!

                                                                3 oktober 2009

Tijd voor een nieuwe voorstelronde! Het lieve ventje hieronder is MOON van LIESBRIT!! Moon draagt een rood halsbandje.

Moon mag straks in Maastricht gaan logeren bij Roger en Diane en hun dochtertje Luna van 4. Luna betekent 'maan' en zodoende dat zij ook voor die kleine man een naam hebben gekozen met dezelfde betekenis.

Moon en zijn beide broertjes en zusje zijn afgelopen week geënt, gechipt en van top tot teen door de dierenarts nagekeken en alles was tip-top in orde met ze. De vierling vond het wel spannend bij de dierenarts en ze hebben er weinig last van gehad. Bij het plaatsen van de chip hebben ze allemaal een beetje gepiept, behalve Moon! Stoer van hem he? Over 3 weken krijgen ze dan nog een enting. Dan gaan ook tante Promiss, Oom Chakotay en Cisko mee naar de dierenarts omdat zij dan aan de beurt zijn voor hun jaarlijkse enting. Mamma Ysabeau is afgelopen week samen met haar kindjes mee geweest en is ook weer geënt.

                                                            4 oktober 2009

WERELDDIERENDAG vandaag !! Natuurlijk een extra reden om de 12 Britjes in huize Liesbrit eens goed te verwennen, want eigenlijk is het hier iedere dag al dierendag! Hieronder zijn de M-kindjes alvast lekker aan het smikkelen, samen met Ome Snoopy, Tante Promiss en Tante Inneke.

 FIJNE dierendag allemaal!

                                                                      8 oktober 2009

Onze M-kittens hebben inmiddels heel huize Liesbrit ter beschikking gekregen!! Na zorgvuldig onderzoek van het kleine, stenen trapje naar de huiskamer en de speciale katten-doorgang naar de hal werd ook de grote open wenteltrap, trede voor trede, voorzichtig geïnspecteerd!

Onze open wenteltrap naar de bovenverdieping is best eng als je nog zo klein bent... Zodoende mogen kittens ook pas naar boven toe als ze minimaal 10 weken oud zijn. Ze moeten zorgvuldig leren deze trap veilig te nemen. Het grote voordeel van deze moeilijke trap is, dat iedere andere trap in het verdere leven van onze kleintjes, een fluitje van een cent is!

Inmiddels is de trap geen enkele hindernis meer voor de kleine van Liesbritjes! Ze rennen hem op en af alsof ze nooit anders gedaan hebben.

                                                                        10 oktober 2009

Ron en ik proberen onze uitgevlogen kindjes allemaal nog eens te bezoeken als ze ouder worden. Een mooi voornemen, maar hoe meer kittens bij ons geadopteerd worden, des te moeilijker wordt het deze doelstelling te halen jammer genoeg. We lopen dus best wel achter en er staan heel wat namen van kittens die we nog willen gaan bezoeken op ons verlanglijstje .... Natuurlijk is het een feit dat we kittens die redelijk in de buurt wonen wat makkelijker kunnen bezoeken dan de schatjes die erg ver bij ons vandaan wonen...

Afgelopen weken ben ik twee van de drie broertjes van onze poes Kira gaan opzoeken: Kliff en Kouros van Liesbrit!! Zonen van onze Anouk en haar verloofde Freddie. Het is elke keer gewéldig om de kittens, (die in onze beleving en gedachten nog altijd klein zijn) in groot formaat terug te kunnen zien!! Maar ook de buikpijn op weg naar ze toe is herkenbaar....het is alsof ik dan weer de pijn voel die ik voelde toen ik afscheid van ze moest nemen...

Hieronder zien jullie Kliff!

En dit is Kouros!

Zijn het beiden geen ontzettend MOOIE kerels geworden??? Kliff was nog altijd even eigenwijs als toen hij bij ons woonde en ook Kouros was gewoon die lieve knuffelbeer van toen. Beiden hebben een práchtige dikke staart, net als onze Kira (én Kruimel die helemaal in Hoofddorp woont) trouwens.

Als bonus zag ik ook Indigo weer! Indigo van Liesbrit is een (blauwe) zoon van onze Promiss en woont gezellig samen met Kouros. Dus ook van hem een foto!

                        Indigo & ik

                                                                    15 oktober 2009

De griep heerst behoorlijk in huize Liesbrit en zowel Ron als ik liggen onder de wol... Gelukkig ontbreekt het ons niet aan kattenverpleging! En zo ziet dat een beetje uit:

Zij vinden het wel lekker zo en komen er gezellig bij liggen. Eerst beter worden, dan volgt weer een update...

 

                                                                    19 oktober 2009

Onze oudste kater (en destijds onze állereerste Brits Korthaar) in huis, Snoopy, is voor álle kittens en katten in huis altijd even aardig. Ook nu weer zoeken onze M-kindjes hem heel erg veel op. Morris hieronder op de foto mag zelfs knus bij hem slapen.

Morris en Snoopy

Micky en Snoopy

Ook met onze kleine muis, Micky, kan hij het ontzettend goed vinden en dat is mooi, want Micky blijft gezellig bij ons wonen!

Snoopy is een ware bemiddelaar hier in huis. Als er eens onenigheid is, dan grijpt 'blauwhelm'-Snoopy altijd in om de rust snel te herstellen.

De kleintjes amuseren zich prima in huis en zijn, nu wij ziek zijn, voornamelijk boven te vinden. Ze slapen graag op bed of op de verschillende krabmeubels. Hun meest favoriete spelletje, buiten achter elkaar aan razen over het bed, is het ronde speeltje. Moon demonstreert het hieronder even.

Moon met het favoriete speeltje van álle Britjes

                                                            Miles lekker luieren op de krabpaal.

                                                                        20 oktober 2009

Gisteren zijn we met 7 katjes tegelijk naar de dierenarts geweest, een hele volksverhuizing dus! We hadden in totaal 5 reismandjes in de auto staan. Kittens gaan gezellig met z'n tweetjes in één mandje en de volwassen Britjes hebben natuurlijk een reismandje voor zichzelf.

Waarom we met zo velen waren? Miles, Morris, Moon en Micky kregen hun tweede gezondheidscheck en hun tweede enting. Verder waren onze Promiss, Chakotay en Cisko aan de beurt voor hun jaarlijkse check en enting. Dan kun je net zo goed met z'n allen gaan.

Gebitje van Morris bekijken

Kijken of Miles schone en gezonde oortjes heeft

Zoals jullie op de foto's kunnen zien, worden ze van top tot teen nagekeken. Oortjes, oogjes, gebitje, longen en hart worden beluisterd, skelet bekeken, reflexcontrole etc. Natuurlijk worden ze ook weer officieel gewogen. De actuele gewichtjes van onze 3 jongens en de kleine meid staan hieronder in het groeischema.

Hartje en longen van Moon beluisteren

Chipcontrole bij Micky

vanzelfsprekend kregen de kittens ook hun tweede enting en werd de identificatiechip nog even gecontroleerd. Bij ons E-nestje bleek namelijk dat één van de kittens haar chip kwijt was. Dat kan in de eerste dagen na het plaatsen van de chip gebeuren, al komt het maar zelden voor. Maar voor de zekerheid checken we altijd alles.

Onze arme Cisko was de pechvogel... Zo rond de leeftijd van 5-6 jaar komt het bij veel katten voor dat ze wat veel tandsteen krijgen. Teveel tandsteen kan te zijner tijd voor ernstige problemen zorgen. Een zorgvuldige gebitsreiniging en polijsten zorgt er dan voor dat de tandjes weer als nieuw zijn en de kans dat ze op latere leeftijd last van hun tanden krijgen blijft zo klein. De kat krijgt dan een heel klein roesje en na een paar uurtjes mogen alweer naar huis. Cisko heeft er amper iets van gemerkt en had achteraf nergens last van. Met zijn broer Chakotay was het gebit en alles andere oke, evenals dat met onze Promiss alles okidoki was!

                                                              23 oktober 2009

Dertien weken zijn onze M-metjes alweer geworden vandaag. Ze hebben een heerlijke, onbezorgde jeugd hier! Het vele speelgoed wat ze overal in huis vinden word driftig gebruikt, maar soms vallen dingen om mee te spelen in de smaak die hier eigenlijk niet voor bedoeld zijn. Zo zien jullie hieronder de 4  kittens enthousiast spelen met een leeg toiletpapier-rolletje en Miles speelt met de staart van zijn mamma!

vlnr: Moon Morris Micky en Miles

Van al dat spelen worden kleine katjes al snel moe en vallen dan pardoes in slaap tijdens het spelen. Dat ziet er dan zo uit als hieronder: dit katertje (Miles) heeft zich letterlijk in slaap gespeeld...!

                                                            27 oktober 2009

Wie denkt dat Britten bang zijn voor water hebben het mis...de meesten zijn er zelfs dól op!! Ysabeau, de mamma van de M-kittens spant hier in huis echt de kroon!

Die steekt haar koppie zó onder een straal water van de wasbak.... Kijk hierboven maar naar de foto.

Zo moeder, zo zoons, zo werkt dat nu eenmaal. Hieronder liggen Miles (L) en Morris (R) lekker knus op een drijfnatte handdoek, vlak nadat wij gedoucht hadden.

                                                            1 november 2009

Precíes 1 jaar en 1 week na haar laatste krolsheid, werd onze Anouk krols!! Ik heb haar woensdag naar haar vaste partner en verloofde Freddie gebracht van cattery Mr.Mistoffelees van Aukje en Hans in Spijkenisse! Het is alweer de derde keer dat Anouk een aantal dagen bij haar vriendje Freddie logeert en zoals elke keer klikte het héél snel tussen die 2 en beleefden zij de afgelopen dagen amoureuze avonturen met elkaar. Hieronder nog een héle mooie foto van Freddie. Wát een knapperd hè?

Freddie (foto: Martine)

Helaas zal dit onze laatste keer zijn dat wij met een van onze poezen naar Freddie kunnen gaan. Freddie wordt namelijk eind dit jaar nog gecastreerd om van zijn welverdiende pensioen te kunnen gaan genieten. Onze poes Anouk is de állerlaatste poes die bij hem mag logeren, daarna mag Freddie gaan uitrusten van zijn schitterende carrière als dekkater!

Je zou Freddie onze 'hofleverancier' kunnen noemen, want Freddie heeft ons hier in huize Liesbrit de meeste kittens geschonken. Inmiddels 16 kindjes voor Ysabeau en 5 voor onze Anouk. Hopelijk mag er eind 2009/begin 2010 van Anouk en Freddie nog één nestje bij komen?! De kindjes van Freddie in combinatie met onze damespoezen zijn namelijk elke keer weer en één woord: gewéldig!

Het is altijd heel raar als een poes een paar dagen niet thuis is. We missen onze Anouk, maar wij weten inmiddels dat zij het heel erg naar de zin heeft bij Freddie en dat zij uitstekend verzorgd wordt door Aukje en Hans! Vanmiddag komt onze Anouk gelukkig weer thuis en ze wordt zelfs thuis gebracht. We hoeven haar niet te gaan halen, want al vanaf het najaar 2007 brengt Martine onze dames-logeetjes van Freddie naar huis! Lief van haar hè? Zodoende willen we vandaag graag Martine eens in het zonnetje zetten!

Martine is sinds juli 2007 de pleegmoeder van onze Ferdie Froemel van Liesbrit. Ferdie woont, samen met Martine en de 4 jarige kater Wally, in het dorpje Geervliet wat vlak onder de rook van de stad Spijkenisse gelegen is. Freddie, de pappa van Ferdie, woont dus heel dichtbij hen.

Toen onze Anouk in oktober 2007 voor het eerst bij Freddie logeerde, groeide Ferdie van Martine nog als een baby hier bij ons op en kwam Martine hem regelmatig opzoeken. Zie foto hieronder.

                                            Martine met baby Ferdie Froemel toen hij pas 7 weken was

                                                

Zo kwam het dat Martine ons aanbood om Anouk bij Freddie te gaan ophalen en dan meteen ook onze Anouk mee naar Schin op Geul te nemen. En op die manier is het een traditie geworden dat elke keer als Ysabeau of Anouk bij Freddie logeerden, Martine de betreffende poes naar ons terug kwam brengen! (Soms met samen met Aukje, bij wie Freddie woont) Martine ziet het als een ware eer dat zij ervoor kan zorgen dat de poes veilig weer bij ons thuis komt. Vandaag doet zij dit, helaas voor de laatste keer, maar wel ook al voor de vijfde keer! BEDANKT MARTINE voor alle waardevolle ritjes die je voor ons hebt willen maken !!!

                                                            5 november 2009

15 weken zijn onze kleintjes nu en mamma Ysabeau is nog altijd de liefste mamma van de hele wereld voor hen! Ze mogen álles bij haar doen en drinken dagelijks nog een paar keer bij haar. Beide partijen kunnen maar geen genoeg van elkaar krijgen. Hieronder wat lieve plaatjes die aangeven hoe de kindjes nog aan mamma hangen maar ook ÓVER haar heen hangen!!

Hier hangen Morris (R) en Moon (L) óver mamma heen bovenop de krabpaal.

Miles maakt het wel heel bont en kruipt BOVENOP mamma in de rol van de krabpaal. Je ziet hem kijken met een blik van: "Is niet krap hoor....plaats genoeg...!!!

De verhuisdata van de kittens staan ook al vast. Nog een week en dan brengen we hen naar hun nieuwe pleegouders.... Nog maar even niet aan denken....

Onze Anouk is weer lekker thuis! Ze is al weer helemaal eraan gewend, al heeft ze de eerste paar dagen wel nog vaak om Freddie geroepen... Hieronder ligt ze heerlijk te kroelen op bed.

Anouk

                                                                    9 november 2009

We zijn sinds vorige week aan het verbouwen, want in december krijgen we een nieuwe keuken. Het oude keukenblok is er al uit.Zo'n klus moet je natuurlijk goed plannen, zéker met 12 katjes in huis. Tot nu toe gaat alles heel voorspoedig en af en toe mogen de katjes een kijkje komen nemen wat er allemaal in de keuken is veranderd én of het wel goed gedaan is!

                Moon wil zich overal mee bemoeien...

                                                 Kira en haar kleine halfzusje Micky samen op onderzoek uit...

Ondertussen zijn onze M-kittens alweer 15 weken, de tijd om uit te vliegen komt steeds dichterbij...

Onze Moon gaan we binnenkort als eerste naar zijn nieuwe pleegouders brengen. Nog maar 2 dagen.... Roger en Diane en hun dochtertje Luna van 4 jaar kijken al héél erg lang uit naar zijn komst. Luna heeft de afgelopen maanden op een speciale kittenkalender iedere dag een stickertje mogen plakken zodat zij op die manier kon zien wanneer Moon precies bij hen zou mogen komen wonen. Hieronder nog een mooie foto van die schat! Lieverd, we gaan je héél erg missen....

Moon van Liesbrit

                                                                13 november 2009

Onze Moon is inmiddels als eerste van Ysabeau's M-van Liesbritjes verhuisd. Altijd vloeien er dan tranen, want het is net een kindje wat je afgeeft... Moon is ondertussen aardig gewend in zijn nieuwe logeerhuis en we horen alleen maar goede verhalen over hem. Hij begint al dikke maatjes met Luna te worden, de kleine meid van 4 jaar waar hij gezellig mee zal opgroeien. Hieronder zie je Moon spelen met Luna.

Moon en Luna samen spelen

Nog maar heel even en dan gaan we ook Miles en Morris brengen en dan kan onze kleine muis Micky alle aandacht voor zichzelf opeisen. Micky is een heel erg zelfstandig poesje, super nieuwsgierig en voor niks bang. Alle sleufhamers, boormachine's, decoupeerzagen en waterstofzuigers in huis tijdens de verbouwing kunnen haar niet deren! Onvoorstelbaar, ze kijkt alleen even (verstoord) op en slaapt vervolgens gewoon weer verder! En dat terwijl al dat geweld en geluid uit de ruimte komt naast die waar zij zijn !!!! Moon en Miles hadden/hebben dat trouwens ook. Morris is het meest bescheiden van de vierling en hij blijft liever boven als er herrie is. Maar 's avonds als iedereen weg is en alles weer opgeruimd, is ook Morris van de partij om alles te onderzoeken en te besnuffelen. Onze Chakotay en Snoopy hebben het ook niet zo op, op al die herrie. Promiss en Ysabeau komen zo nu en dan eens kijken. Maar Anouk, Kira, Cisko en de 3 kleintjes zijn nergens van onder de indruk en hen moet je constant in de gaten houden en soms apart in de bijkeuken zetten.

                                                                    16 november 2009

Gisteren zijn we Miles en Morris naar Amsterdam gaan brengen. Op de laatste avond samen met mamma en zusje Micky, hebben we nog een leuke foto van het drietal gemaakt.

De kennismaking van de beide katerbroertjes met de beide zusjes Ise en Amy verliep voorspoedig. Ze hebben veel plezier met elkaar en kunnen al echt leuk samen spelen! De beide meiden van Frank en Tamara zullen samen met baby Max opgroeien én nu ook met Miles en Morris. Volgens hen is hun gezinnetje nu compleet. Gezellige boel zal dat worden!

        Ise en Morris (Miles zit nog in de reismand)

                                                                                Onze Miles wil mee kleuren met Amy

Het afscheid nemen viel vanzelfsprekend weer beslist niet mee.... Gisterenavond en vanmorgen was de hotline met Amsterdam op volle sterkte en we krijgen de meest leuke verhalen te horen en hoe goed het met onze beide jongens gaat. Miles en Morris krijgen natuurlijk volop de aandacht en dat vinden jonge kittens natuurlijk superleuk! En niks leukers voor een kitten om sámen met een nestgenootje te mogen blijven de rest van 't leven. Ron en ik zeggen altijd: het leukste 'speelgoed' voor een kitten is een nestgenootje of een jong soortgenootje. Miles en Morris hebben altijd elkaar.

                                                            20 november 2009

De verbouwing van onze keuken is nog steeds volop aan de gang vanaf de startdatum 4 november. We zijn alweer ruim 3 weken bezig. Inmiddels zijn alle soorten leidingen aangelegd, het plafond is eruit en er is een nieuw plafond gemaakt, de wanden zijn voorzien van stucwerk en vandaag wordt het plafond gepleisterd waardoor er gisteren al een grote steiger door de hele keuken is opgebouwd.

De Britjes vinden het allemaal prachtig en spannend! Overdag moet het negental natuurlijk toch grotendeels in de woonkamer en op de bovenverdieping blijven. Tussen de woonkamer en de keuken staat voorlopig een verschuifbare, houten wand die de doorgang geheel kan afsluiten. Behalve Anouk en Cisko, want moeder en zoon zijn beiden onverstoorbaar en rustig. Promiss, Ysabeau, Kira en kleine Micky zijn weer net iets té nieuwsgierig en die moet ik regelmatig verplicht de keuken uit zetten. Snoopy en zijn zoon Chakotay en ons Inneke zijn toch liever boven met al die drukte en willen niet zo nodig door de keuken overdag als we druk aan het werk zijn.

Maar...als 's avonds de bouwvakkers weg zijn, dán mogen ze alle 9 weer gewoon overal rondlopen en dat doen ze dan ook: állemaal! De eerste uren hebben ze het daar maar druk mee hoor, want letterlijk álles MOET onderzocht worden, zéker nu er gisterenavond ineens een steiger stond!! Óp de steiger, náást de steiger of wat ook leuk is: ónder de steiger en dan lekker naar elkaar gaan hengelen door de spleetjes die tussen de steigerplanken zitten! Leuk toch? Ze doen alsof het één grote speeltuin is!

Hieronder een paar foto's om een indruk te geven hoe relaxed onze Britjes zijn tijdens een toch zeer ingrijpende verbouwing. Micky kroop laatst zelfs bijna IN een open zak met gips!!! Ik kon haar daar nog maar net van weerhouden.... Zelfs onze, normaliter zeer bang aangelegde Inneke, komt gewoon naar beneden 's avonds en we zijn dan ook héél erg trots op haar!

                     Micky hierboven en Snoopy hieronder óp de steiger

                            Micky ónder de steiger

Morgen gaat de oude tegelvloer er helemaal uit...een gigantische klus.... Als de vloer eruit is, kunnen we beginnen met de vloerverwarming aan te leggen. Daarna moet er natuurlijk nog een nieuwe tegelvloer gelegd worden. We hebben nog dik 3 weken voor alles klaar moet zijn en de nieuwe keuken geplaatst zal worden. We zitten dus ruim in de tijd en dat is een geruststellend gevoel.

Met onze Moon in Maastricht en Miles en Morris saampjes in Amsterdam gaat het GOED!!! We hebben nog geen foto's van de nieuwe pleegouders gekregen, maar zodra we die ontvangen zullen we er daar een paar van laten zien.

                                                             23 november 2009

In augustus vertelden wij in ons dagboek over Poppetje. 3 maanden later is Poppetje niet meer.... Zij is vanmiddag rond half 3 vredig in de armen van haar pleegmoeder Ann bij de dierenarts in Gent ingeslapen... Ann vroeg ons om onderstaande foto te plaatsen als eerbetoon aan Poppetje. De foto is gisteren nog genomen. Ze had gisteren nog een hele mooie, fijne dag waarop zij zich naar omstandigheden erg goed voelde.

Rust zacht lief Poppetje...

Poppetje is de dochter van Inneke en Beer. Poppetje werd in augustus ineens erg ziek maar de knappe dokters van de faculteit dierengeneeskunde van de Universiteit in Gent wisten niet zo goed wat haar mankeerde. Het ging waarschijnlijk om ontstekingen op de spieren en de botten en ook in haar hersentjes waren ontstekingen. Ondanks dat Poppetje negatief getest werd op FIP maar er geen 100 % zekerheid gevende test bestaat maar daarbij vrijwel alle andere ziektes konden worden uitgesloten, moesten de dierenartsen er toch vanuit gaan dat Poppetje FIP had...

De afgelopen maanden heeft Poppetje gelukkig nog een heerlijke tijd gehad. Ze kreeg regelmatig een spuitje met cortisonen en dat werkte als een tierelier, Poppetje leek gewoon een gezonde poes! Maar de situatie bleef ondanks dit zorgwekkend. Poppetje had steeds vaker cortisonen nodig. Sinds afgelopen vrijdag had pleegmoeder Ann ineens de indruk dat het bergafwaarts met Poppetje ging. Vandaag stelde de dierenarts vast dat de FIP al een groot deel van het skelet aangetast had en dat ook haar oogjes al tekenen vertoonden. Poppetje had ook duidelijk pijn waardoor Ann ter plaatse en helemaal alleen een verschrikkelijke beslissing moest nemen...Een beslissing die moet nemen, want je houd van je dier.... Maar het is hierdoor ook één van de moeilijkste beslissingen die je als mens in je leven moet nemen.... STERKTE lieve Ann, Frank en Lynn, we denken aan jullie... We zullen Poppetje missen.

We zullen ook de vele berichtjes van Poppetje in ons gastenboek missen, ze was een fanatieke bezoekster van onze website en ze schreef daarnaast ook heel vaak de liefste e-mailtjes aan haar mammie Inneke.... Gisteren nog heeft ze speciaal voor haar mammie een mailtje geschreven:

Mijn liefste Mammie,

het was een enge donkere winterdag toen je mij op de wereld zette.  Vele weken was ik gegroeid in je warme buikje en toen was ik plots groot genoeg om de wereld te ontdekken.   Mama Annelies stuurde meteen een foto aan Vrouw en Vrouw wist gelijk dat IK bij haar ging komen wonen hoewel dat toen hélemaal niet zeker was. 

Ik heb de fijnste tijd van mijn leven gehad bij jou, mijn broertjes, mama Annelies en papa Ron.  Jullie hielden zo ontzettend veel van mij en hebben mij alles geleerd wat ik moest weten voor de Grote Wereld en om bij Vrouw te kunnen gaan wonen.  Ik heb bij jou, Mammie, ook leren trappelen (melken) zodat Vrouw altijd wist wanneer ik iets fijn vond.

Nu neem ik afscheid van jou, mijn liefste Mammie.  Vertel jij aan Mama Annelies en Papa Ron dat ik heel heel erg van hen hou en dat zij de liefste en de beste tweebeners zijn die er voor kleine poesjes bestaan ?

Dikke Kus en Knuffel, 

Je Poppetje

___________________________________________________________________________________________________________

Wie behoefte heeft wat meer over Fip te lezen:

Wat is FIP eigenlijk? FIP is een belangrijke doodsoorzaak bij katten. De ziekte wordt veroorzaakt door het Coronavirus.
Bijna alle katten (84%) zijn drager van dit Coronavirus. Het virus vermenigvuldigt zich binnenin de kat en tijdens deze vermenigvuldiging kan er af en toe iets mis gaan, waarbij het virus muteert. Door zulke mutaties ontstaat het eigenlijke FIP-virus dat de kat zwaar ziek kan maken. (Je zou het kunnen vergelijken met kanker bij de mens: al onze cellen vermenigvuldigen zich, en als hierbij een fout gebeurt kan een ‘slechte’ cel zich verder delen en een tumor veroorzaken.)
Men spreekt dan bij katten van Feliene (kat) Infectieuze (ontsteking) Peritonitis (buikvlies).
Waarom het FIP virus bij de ene kat wel ontstaat en bij de andere niet is helaas volstrekt onduidelijk.

De ziekte kan zich in twee vormen voordoen :
Natte FIP
Dit is de acute vorm van deze ziekte. In dit geval zijn vele bloedvaten beschadigd.
Wanneer dit in de buikholte voorkomt zwelt de buik op door buikwaterzucht (ascites).
Bij beschadiging van de bloedvaten in de borstholte, lekt er vocht in de borstholte en krijgt de kat ademhalingsproblemen. De verdere symptomen zijn koorts, verlies van eetlust, vermageren, geelzucht en bloedarmoede.
De algemene toestand van de kat gaat zeer snel achteruit. De kat heeft nog enkele dagen tot hooguit weken te leven nadat ze FIP heeft gekregen.
Droge FIP
Dit is de chronische vorm van de ziekte. Aanvankelijk zijn er vage klachten zoals verminderde eetlust, karakterveranderingen, sloomheid, verminderde activiteit. Er doet zich ook hier geelzucht voor die je kan waarnemen aan de binnenkant van het ooglid en de oren, die er geel uitzien. Vele katten vertonen eveneens symptomen in de ogen : de iris (het gekleurde deel rond de pupil) verandert van kleur en heeft vaak een troebel uitzicht. Bij droge FIP zijn veel gevallen bekend waarbij een kat met medicatie nog best lang en goed kan leven.
Maar hoe dan ook, bij zowel droge als natte FIP heeft de ziekte een dodelijke afloop. Tot nog toe is er geen behandeling voor FIP. Door het toedienen van medicatie kan men het verloop wel vertragen, maar ook dit vertraagde verloop wordt gevolgd door het overlijden van de kat.

Jullie zien wel, zowel voor dierenarts, fokker als eigenaar is FIP een enorm frustrerend probleem. Niemand kan de ziekte voorkomen, je kunt de ziekte niet genezen en een juiste diagnose stellen is vaak heel moeilijk, een vaccin geeft zo goed als geen bescherming…
Vele mensen die hun levenlang katten hebben, krijgen vroeg of laat met FIP te maken.

Hoe kun je het risico verkleinen dat het coronavirus muteert naar het FIP virus?
· Minimaliseer de stress bij de kat(ten)
· Optimaliseer de voeding
· Maximaliseer de kattenbakhygiëne

___________________________________________________________________________________________________________

 

                                                          25 november 2009

Geluk en verdriet liggen heel dicht bij elkaar. Met gepaste vreugde willen we bekend maken dat onze schat Anouk weer zwanger is !!! Al 28 dagen vandaag !!! Hieperdepiep HOERA !!! We zijn waanzinnig blij hiermee! Onze zwangere schat eet graag en veel van alle lekkere hapjes die ze extra krijgt en ze rust heel goed uit. Als alles goed mag blijven gaan, hopen we rond de jaarwisseling haar baby's op deze wereld te mogen begroeten !!!

Update verbouwing:

De keukenvloer is er nu helemaal uit en het begin van de vloerverwarming is gemaakt. Omdat er op zondag niet gewerkt wordt, hebben we de Britjes die dag de keuken weer eens  laten zien. Óók nu vinden zij het stoffige en muffe resultaat spannend, want ze gaan bijna allemaal uitgebreid op hun ruggetje liggen rollen als ze al die fijne puin en zand zien! Hier zien jullie Snoopy, Ysabeau en kleine Micky.        

Kira kijkt op onderstaande foto alsof ZIJ met de zware Hilti drilhamers heeft gewerkt...!!

                                                                    27 november 2009

De verbouwing schiet goed op. De vloerverwarming ligt erin en doet het prima. Nu nog wachten op de tegelzetter. Die komt waarschijnlijk dinsdag pas. Gedurende deze tijd kunnen we er gewoon voorzichtig overheen lopen. Er komen vandaag nog brede planken overheen, dat loopt zich wat makkelijker.

Hoe het uitziet als een kat over zo'n dikke noppenvloer met warme waterleidingen erin loopt, demonstreert onze Snoopy hierboven overduidelijk: héél voorzichtig! Het geeft in ieder geval een grappig plaatje met al die mooi gelegde buizen om hem heen. Op de vloer gaan liggen bevalt de Britjes ook erg goed, want het is natuurlijk heerlijk warm!! Hieronder zien jullie mamma Ysabeau en haar dochter Micky samen 'grillen'.

Groeigrafiek M nestje

                                        

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<