DAGBOEK van ons Q-nestje 2010

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Ons Q-nestje werd geboren op dinsdag 17 augsutus 2010

                                           Moeder: Silver Ysabeau van Elsdieck                                            Vader: Robocop Smooth Operator (Robbie)

Kittens: 5 katertjes Quarterback Diesel, Quinto, Queiro, Quanjel, Quintijn         En 1 poesje Quinty Coco

Bijzonderheden: Na 4 nestjes met haar vaste verloofde Freddie Mercury van de Beverkrul en tekens 4 kittens is dit Ysabeau's 1e nestje met haar nieuwe partner Robbie en krijgt ze het op n na grootste nestje van onze van Liesbrit geschiedenis namelijk maar liefst 6 kittens!

5 langhaartjes, alleen Quanjel is een kortharig katertje.

Quarterback Diesel en Quinto zijn samen gebleven.

_________________________________________________________________________

Wanneer een PC stuk gaat is dat altijd erg vervelend en lastig, zo ook in huize Liesbrit. Onze hele website is ervan afhankelijk. Gelukkig maken wij iedere dag een back-up van de belangrijkste zaken. Omdat dit nu al de zoveelste crash is van mijn PC hebben we de oude vervangen door een nieuwe en alles functioneert weer als vanouds. Gelukkig maar, want we hebben erg veel en vooral leuk nieuws te vertellen!  

                                                       17 augustus 2010

De baby's van Ysabeau zijn geboren!! Dinsdagmiddag rond 14:00 uur, dag 63 van haar zwangerschap, zag ik al aan het gedrag van Ysabeau dat de bevalling niet lang meer op zich zou laten wachten. Ron was nog op zijn werk. Vanaf toen ging alles razendsnel! Om 15:08 uur werd het eerste kitten geboren, om 15:33 uur een tweede en om 15:50 uur kwam de derde er al aan. Toen besloot mamma even een pauze in te te lassen om vervolgens om 17:30 uur, om 17:33 uur n om 18:12 uur nog aan 3 baby's het leven te schenken! ZES kittens??? Ja, onvoorstelbaar maar waar! Iets wat we nooit verwacht hadden. Ysabeau is immers al 4 keer eerder moeder geweest en toen kreeg zij telkens 4 kindjes. Je zou denken dat het aan Robbie ligt, haar nieuwe loverboy, maar aangezien de poes het aantal kittens bepaalt en niet de kater.... Alle kittens hebben trouwens een streepjespyama aan wat wil zeggen dat ze Black Silver Tabby Blotched zijn, net als mamma en pappa. We denken dat het 5 katertjes zijn en 1 poesje.

 

                                                              19 augustus 2010        

Met de kersverse moeder en haar 6 kotertjes lijkt alles voorspoedig te gaan. Soms geven we een extra flesje bij, maar Ysabeau lijkt genoeg melk te hebben om 6 mondjes te voeden. We wegen ze nu wel 2 keer per dag om eventueel te helpen mocht dat nodig zijn.

De P-tjes van Kira gaan als een speer! Vijf weken en 2 dagen oud en nu al helemaal zindelijk! Wauw, wat zijn ze snel! Gisteren hebben we zodoende het plexiglazen plaatje wat de kittens van de rest van de keuken scheidde uit de bench gehaald en nu mogen ze lekker de keuken gaan verkennen. Mamma Kira wordt daar wel ietwat nerveus van en loopt constant met haar typisch moedergeluidje achter ze aan te kirren! Ze is erg bezorgd en moet nog aan de nieuwe situatie wennen.

Helaas zullen de kleintjes nu stukken minder op de kittencam te bewonderen zijn. Ze slapen graag samen met mamma Kira op de grote blauwe stoel en daar staat de kittencam dan ook op gericht.

 

                                                                   20 augustus 2010            

Ysabeau is weer helemaal de 'oude' want ze vond het vannacht nodig l haar 6 baby's van de kist naar de slaapkamer aan de overkant van de gang te verhuizen. En wij maar denken dat ze dat niet (meer) zou doen met vers geboren kittens! Iets wat ze bij haar eerste moederschap trouwens wel deed, maar daarna beslist niet meer. In het verleden begon Ysabeau 'pas' weer met kittens te verslepen als zij zo'n 3 weken oud zijn en de kittens erg beweeglijk worden. Daar wordt Ysabeau erg onrustig van want haar moedergevoel loopt dan letterlijk over!! Maar goed, vannacht herinnerde Ysaebau zich kennelijk de tijd dat ze wel met pasgeborenen door het huis liep en zij besloot de daad bij deze gedachte te voegen.... We hebben de grote blauwe mand waar Ysabeau zo dol op is maar in de kist gezet en nu is zij weer intens tevreden... De kleintjes groeien nu allemaal mooi door, knap van Ysabeau en we zijn dan ook erg trots op haar!

Komende dagen mogen alle pleegouders van de P-tjes voor het eerst sinds de geboorte op kraamvisite komen. Wachten duurt altijd lang, maar gelukkig is er onze kittencam dat maakt dit wachten mr dan draaglijk. Alle namen van de P-tjes zijn inmiddels al bekend, maar we wachten met de officile voorstelrondes tot alle pleegouders geweest zijn.

                                                                    22 augustus 2010

Ysabeau maakt er nu regelmatig een gewoonte van om haar baby's naar een ander plekje te verhuizen. Gisteren ging het de hele dag goed, maar toen we gisterenavond in bed nog wat tv zaten te kijken zagen we Ysabeau ineens voorbij sluipen met een baby in haar bek... Ze dacht cht dat we haar niet gezien hadden. We hebben echt hartelijk erom gelachen.

De tweede kittencam zal snel online zijn zodat jullie ook de kleine schatjes van onze Ysabeau kunnen bewonderen! Hieronder het groeischema van de baby's.     

                                                                    26 augustus 2010

De P-tjes maken de keuken onveilig en dat doen ze op een geweldige manier! De hele dag is het lachen hier! Het zijn echt kinderen van mamma Kira want ze verzinnen dingen die we nog maar zelden gezien hebben. Klimmen langs het sierpleister? Ja hoor, dat kan best als je nog zo klein en licht bent...  Hoe vinden jullie dit stoere katertje? Zijn vertikale avontuur duurde vanzelfsprekend maar heel even, want de grip is maar minimaal. Ons fototoestel ligt hier continu in de aanslag, dus dan kun je dit soort foto's snel maken!

Ze zijn inmiddels 6 weken geworden en voor de tweede keer ontwormd. Samen met mamma slapen ze in alle lekkere mandjes in de keuken maar vooral met z'n viertjes op de blauwe stoel.

Mamma Kira en haar beide dochters

De poesjes liggen achteraan en de katertjes vooraan.

De kleine Q-baby's van Ysabeau gaan harststikke goed! Ook de kleinste kittens zijn helemaal op gewicht. Omdat een poes zo'n 4-5 dagen bij een kater logeert zijn de laatste baby's die verwekt zijn vaak wat lichter in gewicht dan de rest. De oogjes beginnen al te 'piepen' dus het zal niet meer lang duren eer de zesling de omgeving om zich heen kan gaan bekijken. Tot nu toe zijn de oogjes van alle 6 nog dicht en ze passen met z'n allen nog met gemak in n kittenmandje. Kijk hieronder maar....

Vaste bezoekers hier in huize Liesbrit weten hoe piepklein deze mandjes zijn!!! Alles lijkt op de kittencam en op foto's altijd groter dan het in werkelijkheid is. Mamma Ysabeau vindt haar kindjes geweldig en sinds een dag of 4 behoort het slepen gelukkig tot het verleden. Hoe lang dit zal duren durven we in het geval van Ysabeau echt niet te zeggen...   

                                                                    27 augustus 2010

Tijd om de P-tjes aan jullie voor te stellen! Dit is  PEPPER van Liesbrit! Het unieke kortharige katertje van Kira. Pepper mag straks gaan logeren bij Ilona en Agnes in Stabroek, ten noorden van Antwerpen in Belgi. Is het geen schatje? Wij vinden Pepper op deze leeftijd sprekend lijken op zijn mamma en op oom Kruimel! Pepper is een ondeugend schatje en het kitten dat laatst probeerde langs de muren omhoog te kruipen... Ilona en Agnes krijgen hun handen dus vol aan dit lieve manneke!

Pepper van Liesbrit

                                                                    30 augustus 2010

De oogjes van alle 6 de Q-baby's van Ysabeau zijn open!! Wt een mooi gezicht is dat, het zijn dan ineens echte mini-katjes, zoooo lief! We gaan nu ook wat verschillen zien in de gezichtjes, want met de oogjes dicht zagen we amper onderscheid en was het een en al streepjes. Ieder kitten is met nagellak gemerkt aan n van de pootjes, zodoende dat we precies weten wie nu wie is.

Ze groeien alle 6 lekker door en mamma Ysabeau is vrijwel altijd bij haar baby's omdat ze het heerlijk vindt om ze te wassen en met ze te tuttelen. Maar ze gaat nu ook weleens een kwartiertje naar buiten de kattenren in om een frisse neus te halen.

                                                                                1 september 2010

Vandaag is onze kater Snoopy jarig, samen met Ron. Snoopy wordt 7 jaar en Ron viert zijn 48e verjaardag.

Hieperdepiep ! HOERA voor beide mannen !!

4 september 2010

Ysabeau heeft het maar druk met haar zesling! Nu ze allemaal de oogjes open hebben en al wat proberen te lopen door de kist wordt Ysabeau langzaam nerveus en gaat ze onverwachte dingen doen. Zo besloot zij enkele dagen geleden dat de andere bevallingkist, die nog altijd op onze slaapkamer staat, een betere plek zou zijn voor haar baby's. Nu moeten jullie weten dat onze Ysabeau in het verleden nit bij ons op de slaapkamer wilde liggen met haar kindjes! Maar goed, dat is dus nu wel het geval en het bevalt Ysabeau uitstekend! Hieronder een foto van de kleine ukkies op een hoopje, vlak nadat ze bij mamma gedronken hadden.

Zo nu en dan komt O'Lily bij Ysabeau en haar kindjes op kraamvisite. Lily staat ook altijd in de buurt te kijken wanneer we de Q-kittens hun dagelijkse weegbeurt geven. Vindt ze hartstikke leuk om te zien!

Lily kan het met iedereen erg goed vinden in huis, maar wanneer zij Kira ziet, is ze doodsbang. Die 2 kunnen nog steeds niet met elkaar overweg. Zodoende durft Lily helaas alleen maar op de bovenverdieping van ons huis te zijn...

                                                                            5 september 2010

Deze fiere dame hieronder is POEKA van Liesbrit! Poeka is een schatje en om haar aan het spinnen te krijgen, hoeven we alleen maar naar haar te kijken. Op de foto zit zij triomfantelijk bvenop het puntje van de lange krabpaal!

POEKA van Liesbrit

Poeka is een vrolijke meid en zij mag straks bij Rob en Angelique en hun beide kinderen Dahnee en Kyan in Maastricht mag gaan wonen. Poeka zul hun allereerste katje zijn, dus zij vinden alles hl erg spannend! Al langere tijd wensen zij zich een Brits Korthaar in huis. Hiertoe hebben zij enkele jaren 'geoefend' bij de beide nestgenootjes Amber en Abel. Deze 2 Britjes wonen bij directe familie in de buurt en zijn in 2005 geboren bij Maud en Merlijn van Cattery Doeroecoeli in Heerlen. Onze tweede, gezellige bevallingskist (waarin onze Ysabeau altijd graag wil bevallen), komt bij hen vandaan. Bedankt dat we deze kist van jullie in bruikleen mogen hebben! Helaas heeft deze cattery maar n nestje mogen krijgen en dat zijn Amber en Abel.

                                                                             6 september 2010

Hrlijk ... zo'n hangmatje! Slapen is iets wat de P-tjes nog steeds het liefste samen doen. Dit hangmatje is dan toch wel hun favoriete plek!

Inmiddels rennen ze met z'n viertjes ook al door de bijkeuken en komen ze in de kattenren. Lekker genieten van de nazomer!

Morgen worden de P-tjes precies 8 weken en zullen de Q-tjes 3 weken worden. De P-tjes zijn inmiddels voor de derde keer ontwormd met een tabletje Milbemax.

                                                                                8 september 2010

Omdat de Q-tjes met z'n zessen zijn, is het vaak erg dringen tijdens het drinken bij mamma Ysabeau. Zodoende dat sommige kittens zo nu en dan niet zo hard of te langzaam groeien. Om Ysabeau en de kittens een extra steuntje te geven, geven we iedere dag een paar flesjes met moedervervangende melk. Dat gaat er bij de meeste wel goed in! Ysabeau vindt dat flessen altijd erg leuk en komt gaat dan op de kist genteresseerd zitten kijken. Zij krijgt dan altijd het laatste restje uit de fles. Ook Lily zit er ltijd bij te kijken, ze vindt de kittens heel erg leuk! De kleintjes worden dan ook steeds actiever en ze spelen al een beetje met elkaar.

Gisteren zijn de Q-baby's alweer 3 weken geworden. Normaal gesproken de leeftijd dat we de kittens vanuit de bevallingskist naar de bench verhuizen. Omdat het zo'n groot nestje is en de kittens wat meer zouden moeten groeien voor de verhuizing, hebben we besloten dat we dit nog even uitstellen. Voor Ysabeau is zo'n verhuizing namelijk een ware ramp.... Als het aan haar lag, dan zouden haar kindjes ergens in het donker onder een bed opgroeien... Omdat we uit ervaring weten dat de kittens de eerste dagen na de verhuizing maar weinig op hun moeder kunnen rekenen omdat ze zo gestresst is, willen we dat de kittens een weekje ouder zijn voor we ze verplaatsen. Dan kunnen ze nog even lekker en in alle rust doorgroeien!

                                                                                9 september 2010

Hier het derde voorstelrondje van de P-tjes:

Mamma Kira en Pappa Robbie hebben voor 2 unieke kittens gezorgd waarvan het ontplofte bolletje hieronder er n is. Hij heet POWERCAT SAMMY van Liesbrit! Zoals iedereen wel ziet, is hij een Brits Langhaar katertje wat Black Silver Tabby Spotted is. Een langhaartje met deze vachtkleur hadden wij nog niet gehad in onze cattery!

POWERCAT SAMMY van Liesbrit

Zijn roepnaam zal Sammy zijn. Sammy's nieuwe pleegouders mogen straks Tresi en Martin uit Kerkrade worden. Het huis is al helemaal klaar voor zijn komst want het grote klim-en krabmeubel staat al opgesteld. Voorlopig groeit Sammy hier verder op en oefenen we alvast veel met kammen, zodat Sammy daar goed aan gewend raakt.

                                                                                12 september 2010

De kleintjes van Ysabeau wegen nu allemaal boven de 300 gram en ze dragen sinds vrijdag een gekleurd halsbandje. In het groeischema hieronder staat wie precies wie is. Alle kittens drinken de extra flesjes met moedervervangende melk die ze van ons krijgen met smaak op. Vooral het katertje met het rode bandje is daar de kampioen in!

Vrijdagavond wilden 4 van de 6 kittens al wat van de vleespap smullen! Ze vonden het hrlijk! Ze spelen onderling erg veel met elkaar en dat levert altijd lieve plaatjes op!

Onze kleine Lily van bijna 7 maanden zoekt veel contact met de zesling van Ysabeau en zij met haar. Ysabeau is ook erg op Lily gesteld en ze mag zelfs n de kist erbij!!

 

Omdat de Q-tjes dinsdag alweer 4 weken worden, is het de hoogste tijd dat ze er wat ruimte bij krijgen en kennis kunnen maken met de mini-kattenbak. Dit keer proberen we eens iets anders met Ysabeau. Zij heeft de afgelopen jaren iedere keer weer bewezen dat ze een gruwelijke hekel heeft aan de verhuizing van haar baby's naar de bench beneden in de keuken. Om slepen te voorkomen, hebben we de bench zodoende boven op onze slaapkamer tegen de bevallingkist aan geschoven. Via het luikje van de kist aan de zijkant kunnen de kittens, wanneer ze willen, zo de bench in wandelen. Tot nu toe doen ze dat (nog) niet, wel ligt mamma Ysabeau en/of Lily regelmatig in de bench.

                                                                            20 september 2010

Ron heeft vakantie, zodoende even wat minder updates van ons dagboek. Alles gaat prima met de P-tjes en de Q-baby's.

We moeten nog altijd het laatste kitten van onze Kira aan jullie voorstellen. Ook een uniekje, want zij is als enige van het viertal gestreept (blotched) getekend.

Dit is ze dan: POEMEL PROMISS van Liesbrit

Haar roepnaam zal Poemel zijn. Haar tweede naam Promiss is een eerbetoon aan onze overleden schat... Poemel mag straks in Bocholtz gaan wonen, bij Mariejella en Nol. Zij hebben altijd een poesje gehad wat helaas overleden is. Na een hele tijd zonder katje in huis verheugen zij zich nu enorm op de komst van Poemel!

                                                                        30 september 2010

De vakantie zit er weer op, dus hoogste tijd jullie op de hoogte te brengen van alle ontwikkelingen rondom onze 10 kittens!

De 4 P-tjes van onze Kira zijn al voor de eerste keer naar de dierenarts geweest. Alles was oke met het viertal en ze hebben hun identificatiechip gekregen. Hieronder zie je dat de oogjes van Poemel worden nagekeken. Volgende week krijgen ze alweer hun tweede enting.

Inmiddels mogen de P-tjes ons hele huis onveilig maken en ze vinden het prachtig om de hele bovenverdieping te verkennen! Zo kom je nog eens een dikke spin tegen, dus samen op spinnenjacht met mammie, hartstikke spannend!

De zesling van Ysabeau gaat als een trein nu! Ze zijn keurig zindelijk en eten al allemaal harde brokjes. Afgelopen zaterdag hebben we ze van de bench boven naar de bench beneden verhuisd en op zondag mochten ze al vrij in de keuken. Ysabeau had daar, zoals gebruikelijk, veel moeite mee. Inmiddels is ze er grotendeels aan gewend. Hieronder zie je ze allemaal in de camera kijken. Ze lijken ontzettend veel op elkaar, dus alle toekomstige pleegouders hadden het er erg moeilijk mee een keuze te maken uit al dat liefs! De namen die alle adoptieouders verzonnen hebben zijn al bekend, maar we zullen ze later n voor n aan jullie voorstellen.

Bovenop de stoel zit het katertje met het blauwe bandje. Op de stoel zit tegen de rugleuning vlnr het katertje met het gouden en het gele bandje. Op de armleuning zit het enige poesje van het zestal. Vooraan op de stoel zit achteraan het enige kortharige katertje van de Q-tjes samen met zijn broer die een rood bandje draagt. Het zijn maar liefst 5 langhaartjes gebleken en 1 korthaartje. Zijn het stuk voor stuk geen plaatjes????

                                                                    4 oktober 2010

Werelddierendag vandaag! Natuurlijk een extra reden om de 18 Britjes in huize Liesbrit eens goed te verwennen, want eigenlijk is het hier iedere dag al dierendag! Hieronder zijn de Q-tjes alvast lekker aan een extra bordje kip aan het smikkelen, samen met 'zusje' Lily! Want Lily voelt zich alsof ze bij de zesling hoort, een soort van grote zus. Ook de mamma van de Q-tjes, Ysabeau, voelt dat zo. Jammer dat Lily zo bang is voor mamma Kira, dat geeft enorm veel onrust.

 

                                                                                    5 oktober 2010

Onze website heeft in het afgelopen weekend haar 200.000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! Dit komt neer op zo'n 90.000 bezoekers per jaar.

In totaal zijn er al ruim 545.000 pagina's van onze website bekeken en is al meer dan 2000 keer een bericht achter gelaten in ons gastenboek! We hadden in 2005 nooit kunnen denken dat het z leuk zou zijn om de avonturen van onze Britjes via een website met de buitenwereld te delen. n ding is zeker: mede door jullie enthousiaste bezoekjes aan het dagboek van huize Liesbrit raken we maar niet uitgepraat over dit heerlijke ras. Bedankt allemaal voor deze overweldigende belangstelling!!

 

                                                                                    7 oktober 2010

Tijd voor een paar leuke foto's van onze 10 kittens! Het gaat hartstikke goed met ze. De P-tjes hebben inmiddels hun 2e enting gehad bij de dierenarts en ze zijn nu ruim 12 weken oud. Ze zijn nog steeds bezig met de bovenverdieping te verkennen. Ze komen ook wel naar beneden toe, maar ze zijn liever boven.

Hieronder is Pepper met zijn beide zusjes Poeka en Poemel aan het spelen en Powercat Sammy is lekker in de wasmand gaan liggen. Als je goed kijkt, zie je Pepper nog net links in de bovenhoek van de foto op de grond liggen.

 

 

We hebben een verdrietig besluit genomen over de toestand rondom Kira en Lily...  Na maandenlang alle mogelijke middelen te hebben ingezet zien we in dat er geen oplossing is. Om voor beiden de beste beslissing te nemen hebben we lang, hl lang nagedacht... n van hen zal ons gaan verlaten en wel degene voor wie een verhuizing het meest natuurlijk zou verlopen. Maar hierover later... kan er nog amper over praten...

 

De Q baby's zijn ongelooflijk lief en schattig! Ruim 7 weken zijn ze momenteel. Ze spelen erg veel met elkaar en natuurlijk met onze kleine Lily. Een genot om naar te kijken! Hieronder liggen ze met z'n zessen in het rieten mandje van de krabpaal. Ze vinden het hrlijk om daar met z'n allen in te slapen!

en mamma past er dan k nog bij!!!

                                                                11 oktober 2010

Hier is hij dan, het allereerste Q-kitten wat we voorstellen: QUIERO BEAU van Liesbrit. Hij draagt een donkerblauw bandje en is echt een haantje de voorste.

'Te Quiero' is Spaans voor 'ik hou van jou'. Beau = mooi en een verwijzing naar mamma Ysabeau. Quiero zal straks bij Irene in Castricum gaan wonen, samen met het konijn Bentley! 

                                                               12 oktober 2010

Een leuke bezigheid van kittens is om naar de draaiende trommel van een wasmachine te gaan zitten kijken. Poeka en Sammy kunnen zo minutenlang blijven staren!

13 oktober 2010

Zoals veel bezoekers van onze website weten, woont mijn dementerende moeder in een verpleeghuis. Voordat zij daar woonde haalde ik mijn moeder ieder nestje even naar ons, zodat ze kon genieten van de kleintjes. Toen zij in december 2008 in het verpleeghuis werd opgenomen kon dat niet meer. In mei zijn we zodoende met de mini O-kittens naar haar en de andere bewoners toe gegaan want met name jonge dieren hebben een zeer rustgevende en heilzame werking op mensen. Begin november zou ik met de Q-tjes weer een bezoekje gaan brengen. Maar tot ons grote verdriet is mijn moeder afgelopen maandagavond plotseling overleden... Gelukkig heeft zij niet lang hoeven te lijden... Hieronder nog een lieve foto van mijn moeder met onze Kira hier bij ons thuis.

Zodoende deze week even geen updates meer. Er is een hoop te verwerken en natuurlijk is er veel te regelen om mijn moeder naar haar laatste rustplaats te begeleiden.

Als je ouder wordt en niet meer weet waar je bent, als je mensen ziet, maar ze vaak niet meer herkent,

als je toch blijft strijden om bij ons te leven, dan hopen wij dat je nu de rust is gegeven....

18 oktober 2010

Ik merk dat ik het heel erg moeilijk vind om de draad weer 'gewoon' op te pakken. Het is allemaal nog erg vers en het verdriet is, ondanks dat de dood een soort bevrijding voor mijn moeder was, erg groot. Alles wat we moesten regelen is inmiddels achter de rug maar toch... Rekenend op ieders begrip willen wij nog even een tijd voor onszelf hebben om het verlies een plekje te kunnen te geven...

                                                                          22 oktober 2010

Zijn naam voorspelde het al een beetje "Powercat Sammy van Liesbrit" want wat is Sammy GROOT!! Hij zou zo een maand ouder kunnen zijn dan zijn nestgenootjes. Zijn dikke pootjes beloven nog wat qua groei! Om het verschil duidelijk te laten zien heb ik een foto van Sammy samen met zijn 5 weken jongere halfbroertje Quiero terwijl ze gewelde brokjes aan het eten zijn :

Onze grote lummel drinkt ook graag mee met de Q-tjes bij mamma Ysabeau, samen met zijn (kleinere) broer Pepper (beiden drinken helemaal rechts), kijk hieronder maar:

Pepper is daarmee begonnen en ontdekte als eerste dat er naast Mamma Kira ng een melkbar beschikbaar was!

                                                                       23 oktober 2010

Wat klopt er niet aan dit plaatje?

Juist ja, de poes waar Poemel en Sammy bij liggen te drinken is onze Micky van 15 maanden!

We hebben hier in huis 2 jonge poezen die zich nu al gedragen als heuse moedertjes! Ervaring heeft geen van beiden. LIEFFFF h? Onze Micky laat de kindjes van Kira zelfs 'bij haar drinken' en onze Lily denkt dat ze onderdeel is van de zesling van Ysabeau. Beiden vertonen veel van het gedrag wat onze lieve Promiss, die 2 mei dit jaar plotseling overleed, ook altijd liet zien. Promiss was dol op lle kittens en zorgde ook altijd zo graag voor die kleine ukkies.

28 oktober 2010

Dit schatje hieronder is onze QUINTO van Liesbrit. Quinto mag straks bij Genine en Willy in Maastricht gaan wonen. Hun gezin is sinds een week al uitgebreid met 2 Main Coon kittens: poesje Joshita & katertje Jimuta! Genine is namelijk dol op Main Coons en Willy op onze Britjes. Dat wordt straks dus dolle pret voor Quinto met 2 bijna even oude speelkameraadjes!

 

29 oktober 2010

Quinto showde jullie gisteren al het jaarlijkse extraatje wat ProPlan deze maand weer gratis geeft als je 1,5 kilo brokjes koopt. ProPlan noemt het zelf een krab & lounge sofa. Onze Britjes, groot en klein, waren er meteen dol op! Kijk hieronder maar:

 

We willen liever geen reclame maken, maar ProPlan verzint nu al een aantal jaren achter elkaar hele leuke gadgets die bij katten ook vrijwel altijd in de smaak vallen en dat alleen al is een vermelding waard.

Inmiddels zijn onze P-kittens van Kira alweer ruim 15 weken geworden. De komende weken zullen we dus bezig zijn met hun verhuizingen. Aangezien de afgelopen maand erg emotioneel was en het persoonlijk wegbrengen van onze schatjes naar de nieuwe pleegouders ook altijd een behoorlijk impact op ons heeft, zullen we deze verhuizingen niet zoals gebruikelijk n voor n in ons dagboek vermelden. In plaats daarvan zullen we de komende tijd de andere 4 Q-kittens aan jullie voorstellen.

                                                                          3 november 2010

Dit zijn QUARTERBACK DIESEL en QUINTY BEAU COCO van Liesbrit. Hun roepnamen zullen Diesel en Coco zijn. Broer en zus mogen hun leven lang samen blijven en gaan straks in Amsterdam logeren bij Kim! Is het niet net een verliefd stelletje?

                                                                        12 november 2010

De Q-tjes bereiken volgende week alweer de leeftijd van 13 weken. Ze spelen vrijwel altijd met z'n zessen en komen graag buiten in de kattenren. Afgelopen week hebben ze hun tweede enting gekregen bij de dierenarts. De gewichtjes van de Q-tjes zijn aangepast in het groeischema.

 

                                                                        14 november 2010

Wij stellen jullie graag voor aan QUINTIJN van Liesbrit. Zijn roepnaam zal Tijn worden (en we noemen hem vaak liefkozend 'Tijnemans'). Tijntje is het rustigste van de zesling en kijkt graag de kat uit de boom! Tijn mag straks bij de kater Paljas gaan wonen bij Daphne en Jos en de kinderen Cas en Eva in het mooie Sittard.

                                                                     18 november 2010

Vandaag weer met onze kittens naar het verpleeghuis (Hornerheide) gegaan waar mijn moeder de laatste 2 jaar van haar leven gewoond heeft. Ik had deze afspraak al voor haar overlijden gemaakt.

De kleinschalige woonvorm en de fijne manier waarop het verzorgend personeel werkt met de dementerende bewoners maakte destijds het schuldgevoel naar mijn moeder draagbaar. Mijn bezoekjes aan mijn moeder in Hornerheide gaven me hierdoor ook altijd het gevoel dat ik haar als het ware thuis ging opzoeken. En alleen al daarom wil ik naar Hornerheide toe blijven gaan wanneer we een nestje met kittens hebben. Iedere bewoner van Hornerheide belichaamt in feite een stukje van mijn moeder. Dus ook na haar overlijden wil ik hier zeker mee door blijven gaan!

De bewoners waren weer dolblij met de komst van onze schatjes. Ik had er 3 mee genomen: Quiero, Quinty en Quanjel. De rest is lekker bij mammie gebleven. Met name Quiero had het erg naar zijn zin. Hieronder een impressie van afgelopen middag.

Sinds het plotseling overlijden van mijn moeder heb me niet meer z goed gevoeld! Ook op weg naar huis had ik een heel goed gevoel en dat komt door de blijdschap die onze kittens aan deze mensen kunnen geven. Het is zoooo mooi te zien hoe gelukkig wij de bewoners kunnen maken met het kunnen zien, kunnen aanraken en kunnen aaien van een katje!

                                                                20 november 2010

En als laatste stellen we jullie het meest unieke kitten van het Q-nestje van onze Ysabeau voor: QUANJEL van Liesbrit!

Quanjel werd als vijfde geboren en is de enige van de zesling die kortharig is.

Quanjel mag straks bij Peter en Monique in het Midden-Limburgse Haelen gaan wonen.

28 november 2010

Het is alweer bijna 2 maanden na ons berichtje op 7 oktober. De dag dat we een verdrietig besluit hadden genomen omtrent de toestand rond Kira en Lily... Wanneer 2 poezen cht niet met elkaar overweg kunnen, dan MOET je iets beslissen ook al kn je dat eigenlijk niet... 'Houden van' wil dan ineens zeggen dat je n van beiden zal moeten loslaten... Zodoende hebben we (op 24 oktober alweer) onze lieve schat Kira smen met haar zoontje Sammy laten verhuizen. Iets wat ons zr, zr zwaar viel... zker omdat ik toen nog niet zo goed in mijn vel zat zo vlak na het overlijden van mijn moeder. In de tijd die volgde, wilde ik Kira wel 10 keer per dag terug gaan halen... Zodoende hebben we ons in die tijd op de website beperkt tot het verder voorstellen van de Q-tjes.

Waarom Kira? Kira is immers de dochter van de oppermoeder des cattery: onze poes Anouk. Zonder Anouk zou er geen cattery bestaan. Door Kira te laten mee verhuizen met Sammy, zouden we voorgoed de lijnen van Anouk kwijt raken. Maar voor Kira zou een verhuizing het makkelijkste kunnen verlopen en dat is wat de doorslag gaf.

Kira is een zeer zelfstandige en zelfbewuste poes die voor niets bang is. Dit in tegenstelling tot O'Lily die maar liefst 4 maanden van haar leven opgejaagd werd door Kira en erg angstig was geworden. Door Kira samen met haar zoon te laten verhuizen zou de gewenning ng makkelijker voor haar maken en andersom natuurlijk ook. En zo geschiedde: Kira was binnen de kortste keren gewend in haar nieuwe thuis en samen met Sammy heeft zij het hl erg naar haar zin bij Tresi en Martin in Kerkrade. Kira doet bij hen exact dezelfde dingen als hier en wel in precies dezelfde volgorde. Geweldig! En Sammy? Sammy is gewoon bij zijn mammie gebleven en dan went alles gewoon extra snel.

Hieronder een foto van Kira en haar langharige zoon Sammy! Hun nieuwe thuis heeft een lekker warme kachel en daar liggen ze vaak samen op 'n matje voor te slapen (met in het midden Kira's eeuwige tic: een vochtig vaatdoekje...)

Kira (R) en Sammy (L) in hun nieuwe thuis...

En onze Lily? Vanzelfsprekend duurde het even eer Lily in de gaten had dat Kira er niet meer was... Maar langzaam maar zeker kreeg zij in de gaten dat het veilig was. En tegenwoordig dartelt zij als een blij kitten van 9 maanden door het hele huis, nog altijd zeer frequent in het gezelschap van de Q-tjes die komende week 15 weken oud worden.

                                                                    30 november 2010

Er ligt sneeuw!! En de Britjes vinden dit leuk! Kijk maar eens naar Quarterback Diesel in de kattenren n naar alle pootafdrukken in de sneeuw.

                                                                1 december 2010

Afgelopen maandag heeft onze Micky voor het eerst al haar gezondheidstesten gehad van de cardioloog Barbara Vandevelde. Alles was ok met onze 'Miep' (= haar koosnaampje).

Zodra ons meisje krols wordt, mag ook zij bij Robbie in het Zeeuwse Ossenisse gaan logeren. Robbie is ook de verloofde van Micky's moeder Ysabeau en tante Kira. 

                                                        2 december 2010

Alle verhuisdata staan inmiddels vast... Als eerste ga ik volgende week Quanjel naar zijn nieuwe logeeradres brengen. Voorlopig zal Quanjel het enige Britje zijn. Maar nu staat al vast dat daar later een ander van Liesbritje bij zal gaan wonen. Wanneer het onze Lily gegeven is net zulke lieve en gezonde baby's te mogen krijgen als haar mamma Inneke, dan zal straks bij Quanjel een van hen gaan wonen.

Ondertussen genieten de boefjes van de sneeuw buiten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, houden Britten namelijk van water en dus ook van sneeuw! Quarterback Diesel probeert de sneeuw uit de lucht te vangen!

Ze staan 's morgens gewoon te dringen voor het luikje om naar buiten te mogen! 's Nachts is hier het luik namelijk dicht. Hieronder nog wat leuke plaatjes van vanochtend. Het was heerlijk buiten, want het zonnetje scheen!

 

         Lily en Diesel samen stoeien                                    Quiero klimmen in de sneeuw

                                                                9 december 2010

Zoals ik hierboven al schreef: Britjes houden van water! Als wij onder de douche staan, dan zit er meestal een groepje kittens te wachten tot de glazen deur open gaat en ze lekker natte pootjes kunnen krijgen!

 

Ook de druppels water die langs het glas naar beneden lopen, vinden ze leuk om deze proberen te vangen.

14 december 2010

Sinterklaas is alweer terug naar Spanje en de Kerst staat voor de deur. Een tijd voor veel mensen om een Kerstboom in huis te halen. Iets wat wij hier in huize Liesbrit al vanaf 2004 niet meer gedaan hebben. In die tijd zaten onze katers Chako en Cisko en onze poezen Promiss en Ysabeau, zij waren toen nog kittens van een half jaar oud, regelmatig IN de Kerstboom en dat is nou net niet de bedoeling van zo'n boom. Het is bovendien erg gevaarlijk, katten kunnen bijvoorbeeld verstrikt raken in de bedrading van de kerstverlichting. Of ze meppen een bal uit de Kerstboom die stuk gaat en dan kunnen zij zich ernstig bezeren.

Er zijn echter ook katten die niet eens naar een Kerstboom omkijken. Nou, hier lukt het in ieder geval niet meer. Gelukkig kun je op genoeg andere manieren de Kerstsfeer in huis brengen. Maar over het algemeen is het wel lachen als je met een kitten in huis een Kerstboom zet. Kijk hieronder maar eens naar de foto waar onze Promiss in de Kerstboom is geklommen. Ze was toen 5,5 maand oud.

Op de andere foto zien jullie Poeka eveneens n de Kerstboom in haar nieuwe thuis. Haar nieuwe pleegouders hebben zaterdag geprobeerd een Kerstboom op te zetten...

Zoals jullie zien is dat prima gelukt en Poeka vond het helemaal geweldig. Ze begon met eens even aan de takjes te voelen en te ruiken, vervolgens klom ze van beneden helemaal naar boven. Ze hebben haar maar even laten doen wat ze wilde en vervolgens de boom maar weer afgebroken...

 

Wie een heel bijzonder verhaal wil lezen over twee poezen die zelfs helpen bij het optuigen van de kerstboom moet eens een kijkje nemen op de volgende site:  http://www.fluffytails.ca/christmas.asp We hebben dit in 2005 al eens geplaatst maar is leuk om hier nog eens te vermelden. Het verhaal is in de Engelse taal en hl erg lollig !

                                                                                15-16 december 2010

Kijk eens, is dit een Britje in kerstsfeer of niet? Quiero poseert er echt voor! Wat een ventje is hij toch... Ooit hebben we dit kussen laten maken door Gerda van "Happy Cats" en iedere Kerst is dit kussen voor de Britjes een populair kussen om op te zitten of te liggen. Er zitten namelijk spannende knisperballetjes in.

Morgen is onze oudste Brit, onze poes Anouk jarig. Zonder Anouk (en Snoopy natuurlijk) zou er geen cattery zijn! Anouk haar zoon Body (Graaf Harley) van Liesbrit is samen met zijn mammie jarig want in 2007 kregen we dit kereltje als verjaardagskadootje! Anouk zal op 16 december 8 jaar worden en haar Body bereikt die dag alweer de leeftijd van 3 jaar. Beiden van harte Proficiat gewenst! Hieronder een foto van Anouk en een nog piepkleine Body.

                                                                    27 december 2010

Na een drukke en emotionele tijd en na heel wat kilometers met de auto te hebben afgelegd zijn we er weer. Onze kittens zijn inmiddels allemaal verhuisd en maken straks bij hun nieuwe pleegouders de eerste jaarwisseling mee.

Veel mensen vinden dit lawaai schitterend, naar de meeste dieren zijn er alles behalve blij mee. Honden en katten, maar ook veel vogels zijn ontzettend bang voor het totaal onverwachte geknal. Zeker honden met een jachtinstinct worden helemaal wild van dat al dat knallen. Veel mensen met huisdieren zien daarom vreselijk op tegen de Oudejaarsavond en durven hun geliefde huisdier niet alleen te laten. Dat is ook de beste oplossing. Door zelf thuis te blijven kan het huisdier op zijn gemak worden gesteld.

Mogelijke oplossingen voor het vuurwerk:

- Gordijnen/rolluiken gesloten houden, de felle flitsen komen dan minder door en het geluid wordt ook een beetje  gedempt.

- Zet de radio/tv aan. Dit helpt goed als afleiding van de harde geluiden van het vuurwerk.

- Zelf thuis blijven (en geen vuurwerk afsteken) en rustig blijven, zodat de hond of kat steun heeft aan het normale gedrag van ons. Het beste is de kat/hond en het geknal te negeren of positieve aandacht te geven. Schrikt de hond of kat blijf dan zelf rustig, want het dier gaat heel vaak op onze reactie af.

- Dieren op oudejaarsdag al binnen houden. Laat de hond eerder op de avond uit dus niet meer om 23:00 uur.

- Bij de dierenarts zijn tabletjes te krijgen tegen angst. Deze tabletjes kalmeren alleen en zijn niet erg sterk. Een dierenarts heeft ook tabletjes die een iets sterkere werking hebben. Als uw dier erg angstig is is dit een betere oplossing.

- Voor katten is er een speciaal middel te verkrijgen dat Feliway heet. Het bevat de stof/feromonen die de kat afgeeft tijdens het geven van kopjes. Dit heeft op veel katten een kalmerend effect.

- Tegenwoordig zijn er ook dvd's te koop met beelden en geluiden van vuurwerk. Je kunt met je huisdier oefenen met deze dvd waarbij het al een beetje aan de geluiden went. Let wel hier moet geruime tijd van te voren mee begonnen worden. Ook op YouTube zijn natuurlijk filmpjes te vinden met daarop vuurwerk.

                                                        28 december 2010

Vannacht, precies 2 jaar geleden, werden de K-tjes van onze Anouk geboren. Kira was als eerste die nacht, gevolgd door Kliff en Kouros. Kruimel liet die dag nog lang op zich wachten en kwam maar liefst 10 uur na Kira ter wereld. Wat waren we blij met deze 4 baby's!

Vandaag viert het viertal dus alweer hun 2e verjaardag. Proficiat allemaal!

Hierboven nog een paar foto's van de mini K-tjes toen ze net 1 dag oud waren.

                                                                        1 januari 2011

IEDEREEN EEN GELUKKIG EN GEZOND NIEUWJAAR!!!!

In plaats van de restjes oliebollen of appelbeignets op te eten reden wij op de eerste dag van het nieuwe jaar zo'n slordige 350 kilometer heen en weer richting Zeeland want onze Micky is krols geworden en logeert momenteel bij Robbie!! Micky is nu 1,5 jaar en dat is de perfecte leeftijd voor een eerste logeerpartij. We zijn erg blij dat ze nu krols wil worden, want voor hetzelfde geld had ze ons allemaal in spanning gehouden tot het voorjaar.

                                                                        3 januari 2011

Onze 'Miep' zoals we Micky altijd altijd noemen is hlemaal dol op haar bink Robbie en hij op haar, ze knuffelen dan ook veel en wassen elkaar heel lief. Emmy, waar Micky logeert, zal proberen daar een dezer dagen wat foto's van te maken.

                                                                       4 januari 2011

Vandaag worden de N-kindjes van onze Anouk 1 jaar! Hiep hiep hoera!

Nigel Bono, Nanook, Noekie's Marcel en Nino zijn de llerlaatste baby's van Anouk en onze trouwe kater uit Spijkenisse: Freddie. Beiden zijn daarna gecastreerd. Anouk meteen bij de keizersnede die zij moest ondergaan om ook Marcel en Nino ter wereld te brengen en Freddie was de maand ervoor al geopereerd. Hl bijzondere kittens dus. Hieronder wat foto's van deze speciale vierling.

                                                                        12 januari 2011

Onze Micky is weer lekker thuis. Het is Emmy in Zeeland helaas niet meer gelukt om mooie foto's van het verliefde koppel te maken. Daarom een foto van onze Miep terwijl ze slaapt op een van de krabsofa's in huis. Het is nog veel te vroeg om te zeggen of haar logeerpartijtje succesvol was.

Ondertussen is onze benjamin O'Lily voor het eerst krols geweest. Nog nooit hebben we een zo luidruchtige poes meegemaakt!!! Het enige vergelijk wat bij me opkomt is een gillende keukenmeid... Vanzelfsprekend gaat Lily nog lng niet naar een mooie kater logeren, ze is immers pas 11 maanden. Dit voorjaar zal zij eerst al haar gezondheidstesten krijgen we dan mag ze wellicht begin van deze zomer een verloofde uitzoeken.

                                                                        20 januari 2011

Het is erg stil in huis zonder de kittens en ik mis ze stuk voor stuk hl erg... Het jaar 2010 was een zwaar jaar in huize Liesbrit en dat komt er nu pas uit. Ik zit niet lekker in mijn vel maar hoop me snel weer beter te voelen.

                                                                        18 feburari 2011

Vandaag is onze Benjamin jarig: O'Lily en dus ook Lily's zusje Oona en haar beide broertjes Otis en Olaf! Zij vieren vandaag hun allereerste verjaardag. Een goede reden ons dagboek weer eens aan te vullen na een lange stilte... Het gaat uitstekend met onze Lily. Sinds onze Kira verhuisd is, is het alleen maar bergopwaarts gegaan met die kleine, witte muis. Het is een vrolijk en aanhankelijk mopje en ze is nog steeds klein van stuk, net als haar mamma Inneke.

Hieronder zijn de O-tjes nog erg klein, een week 2, samen met die lieve mammie Inneke.

                                                                                   4 maart 2011

Ik voel me nog steeds niet best, maar wil desondanks de draad langzaam weer oppakken omdat we zulke mooie dingen te melden hebben die ik normaliter al lng eerder in ons dagboek geplaatst zou hebben. Omdat ik die jullie niet langer wil onthouden, eindelijk weer eens een update uit huize Liesbrit...

Laat ik beginnen met te vertellen dat het met onze 7 Britjes uitstekend gaat. Iedereen leeft in harmonie met elkaar en ze zitten allemaal lekker in hun vachtje. Mooier kan het natuurlijk niet, maar er is ook nog supernieuws en dat is dat onze Micky vandaag op dag 61 van haar eerste zwangerschap is aangekomen! Haar logeerpartijtje bij Robbie, wat begon op Nieuwjaarsdag, was dus succesvol!! Vanaf gisteren kan het in principe iedere dag gebeuren!!!! Een poes draagt tussen de 60 en 70 dagen. Statistisch gezien worden de meeste kittens geboren op dag 63-64. Maar onze ervaring hier is dat het meestal wel wat langer duurt. Maar je weet maar nooit, dus vanaf gisteren zetten wij hier 's nachts weer om de 2 uur de wekker.

Het gaat uitstekend met onze hoogzwangere dame. Ze heeft tot nu toe een probleemloze zwangerschap gehad en we hopen vurig dat ons meisje  zonder problemen voor de eerste keer mamma mag worden van gezonde kindjes! Nog altijd is Micky zelf een mamma's kindje, dat is altijd zo geweest. Haar moeder Ysabeau is dan ook een echte kloek die niet van ophouden weet op het gebied van moederen. (Onze 6 jaar oude kater Chakotay is ook zo'n moederskindje gebleven bij zijn mamma Anouk. Heel erg schattig!) Hieronder zie je Micky gezellig bij haar mamma Ysabeau bovenin de krabpaal liggen.

We hopen dat de bevalling nog even zal duren, ergens in de helft van de volgende week of zo. Hoe langer de baby's veilig in mamma's buik kunnen blijven, des te sterker kunnen ze groeien. De foto hieronder is van gisterenmiddag. Micky slaapt graag op de strijkplank en je kunt hier heel goed haar bolle buik zien.

Groeigrafiek Q-nestje

Groeigrafiek P-nestje

                                     

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<