DAGBOEK van ons R-nestje 2011

 

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Ons R-nestje werd geboren op 9 maart 2011

                                                                Moeder: Micky van Liesbrit (Miep)                     Vader: Robocop Smooth Operator (Robbie)

             Kittens: 5 katertjes Robbie Jr., Richman M. Roosevelt, Raspoetin Gijsje, Rocco Mojo en Richie van Liesbrit

             Bijzonderheden: 1 langhaartje Raspoetin Gijsje

_________________________________________________________________________

09 Maart 2011

Na alweer flink wat nachtjes de wekker gezet te hebben en om de 2 uur bij onze Micky gekeken hebben of de bevalling aanstaande was is ze toch heel netjes in de middag van deze woensdag begonnen met haar eerste bevalling.

Ik (Ron) was de dag ervoor thuis gebleven omdat de nachtdienst die ik ervoor gedraaid had toch iets te zwaar was geweest. Op deze woensdag wel weer aan het werk maar tegen half 11 kwam er al een sms'je van Annelies dat de slijmprop zichtbaar was. Dan duurt het geen 12 uur meer dus inpakken en weer terug naar Schin op Geul.

Ik was thuis om 1 uur en om half twee begon Micky rustig met persen. Dit heeft wel tot bijna 4 uur geduurd voordat er haar eerste kitten was. Een flinke brok van 117 gram. Micky wist vrij snel wat te doen en waste en moederde al heel goed. Micky had onze huiskamer uitgekozen en uiteindelijk vond ze het bolle banana leaf mandje het beste.

Het persen begon alweer snel na deze geboorte en dik een uur later was nummer twee op de wereld. En toen had ze de snelheid erin zitten. Haast ongemerkt lag er een kwartier later het derde kitten en een dik half uur na deze zelfs nummer 4. Allemaal flinke brokken hoor van 116g(2) 103g(3) en maar liefst 120g van nummertje 4.

En toen rust. Kittens lekker laten drinken en moeders uitgeput doezelen. Ons geboorte gemiddelde is voor de afgelopen 18 nestjes nagenoeg 4 dus het was heel goed mogelijk dat dit het was. Na een poosje zagen we echter een klein spektakel in Micky's buikje alsof er iemand wilde zeggen :"HALLO, IK BEN ER OOK NOG!".

En inderdaad, na een klein uurtje rusten kwam vrij gemakkelijk nummertje 5 ter wereld. Alweer een keurig gewicht van 110g. Het is inmiddels 7 uur op dag 66 van haar zwangerschap. In alle rust alles naar de werpkist op onze slaapkamer verplaatst en met zijn allen van de rust gaan genieten.

We hebben toen nog even getwijfeld maar dit was het dan toch echt. Lekker gaan slapen maar toch nog maar even om de twee uur checken, zeker is zeker maar stiekem is het ook zo mooi om naar te kijken.

 

10 Maart 2011

Een rustige eerste dag. Micky moet nog aan het moederen wennen. Ze is vaak bij Annelies te vinden en als die beneden is lijkt ze soms te vergeten dat ze kittens heeft. Dit is niet echt een probleem omdat ze warm liggen en goed gegeten hebben. Als mama te lang weg blijft en ze honger krijgen melden ze zich direct en snelt Micky toe (Oh ja, ik heb kittens, ik kom, ik kom lijkt ze terug te mauwen).

De kittens krijgen aan hun gewicht te zien genoeg melk, ze schieten zoals jullie in de grafiek (link hieronder) kunnen zien flink omhoog.

 

11 Maart 2011

Vandaag gaat het minder met moeders. Ze is vaak misselijk en spuugt veel. Ook lijkt ze alleen nog maar plichtsmatig bij de kittens te gaan en is regelmatig aan de wandel. Dit hebben we bij haar moeder (Ysabeau) eerder gezien en die is binnen een dag opgeknapt van een middel van de dierenarts om de rust in de darmen terug te krijgen en de baarmoeder schoon te maken. Dus bellen met de dierenarts en alles inpakken voor een snel bezoek. Vlak voor het vertrek, alsof ze iets aanvoelt, begint Micky voor de eerste keer met een kitten te slepen. In de krabpaal naast de kist moet ze ermee liggen. Als ze maar niet zo wordt als haar haast neurotisch moedertje is onze eerste gedachte.

Eerst maar naar de DA en dan verder zien.

Een volle wachtkamer en zeker 45 minuten wachten verder zijn we aan de beurt. Helaas is onze DA op vakantie en zitten we bij de vervanger. Het zou ons anders nooit gebeuren dat we met een kersverse moederpoes zolang moeten wachten. Daarbij staan we ook nog in dezelfde behandelruimte met dezelfde DA waar we een klein jaar geleden met het ontzielde bolle lichaam van onze Promiss hebben gestaan. Emoties genoeg zullen jullie begrijpen. Het gaat gelukkig goed met Micky, niets ernstigs aan de hand en ook geen achtergebleven kitten voelbaar in haar buik. Dezelfde medicatie als moeders en weer snel terug naar de kleintjes.

Thuis gekomen was het echter gedaan met die lekkere relaxte moeder die ze nu een dikke dag geweest was. Alle kittens MOESTEN uit de kist en de krabpaal in. Gelukkig een holte op vloer niveau dus we kunnen dat voor nu even goedkeuren. Eerst maar tot rust laten komen na dat vervelende DA bezoek.

Op dit moment ligt ze weer lekker in een mand in de kist. De krabpaal heeft een hele smalle basis dus voor de zekerheid staat die ook in de kist! Je weet niet wat je ziet!! Ik (Ron) had zoiets van, jij wilt in de krabpaal? Ik wil dat je in de kist zit. Dus krabpaal in de kist. Sindsdien heeft ze zelf beslist dat die mand in de kist ook wel prima is. We zien wel hoe het zich ontwikkeld en houden jullie op de hoogte. Op het moment dat er een stabiele slaapplaats gevonden lijkt zullen we de kittencam plaatsen zodat jullie mee kunnen genieten.

 

12 Maart 2011

Het is nog pril en veel kun je nog niet zien maar we hebben toch maar stiekem de kitten cam opgesteld. Hij moet nog een beetje om het hoekje kijken om Micky niet onrustig te maken maar een beetje kunnen jullie al zien.

We hebben sinds kort ook wat Apple apparatuur in huize Liesbrit en we hebben dan ook gevonden hoe we de cam zichtbaar kunnen maken op de Mac. Veel plezier alvast.

                                                                                                                        14 maart 2011

Het gaat goed met Micky en haar vijf baby's. De kersverse mamma voelt zich nu prima en verzorgt haar kroost vol overgave. Vijf van die wurmpjes tegelijk voeden valt niet mee en die kleintjes schreeuwen dan om het hardst om net die ene tepel. Ze groeien ondertussen als kool en ze zijn héél erg sterk! We merken dat heel erg goed wanneer we ze hun dagelijkse weegbeurtje geven. We gebruiken hiervoor een weegschaal met daarop een washandje. Daar leggen we de kittens dan één voor één op en wegen ze dan. We hebben er wel vaker foto's van in ons dagboek geplaatst. Soms wil er dan wel eens eentje van de weegschaal af kruipen, maar dat gebeurt maar incidenteel. Zo rond de 3 weken werkt die methode echt niet meer en hebben we een grote kom nodig om ze in te leggen om ze goed te kunnen wegen. Nou, die kom hebben we bij het vijftal van Micky NU al nodig! Dat hebben we nog nooit meegemaakt! Hieronder nog een mooi plaatje van ons heerlijke vijftal !

                                                                                                                              17 maart 2011

Een week zijn onze R-baby's alweer op deze wereld!! De navelstrengetjes zijn verdwenen en de oogjes beginnen al een beetje te 'piepen'. Groeien gaat in een ijltempo!!! Het moederkwartje is nu helemaal gevallen bij Micky hoor, ze snapt het volkomen en ze vindt het allemaal heel erg leuk!

Wat niet zo leuk is voor Micky is dat haar mamma Ysabeau sinds de geboorte van de kittens heel akelig tegen haar doet... Nou zijn wij dat wel gewend van Ysabeau, ze heeft nu eenmaal een gruwelijke hekel aan de kittens van een ander... Ysabeau vindt kittens van een ander pas leuk wanneer ze een week of 10 zijn. Maar stiekem hadden we toch wel gehoopt dat het bij de kittens van haar eigen dochter anders zou zijn, zeker omdat moeder en dochter zo'n ontzettend hechte band met elkaar hebben. Maar helaas, Ysabeau is gewoon Ysabeau en ze wil het liefste niks meer met Micky te maken hebben... Op onze slaapkamer, waar de bevallingskist staat, komt ze nog maar zelden. Micky daarentegen blijft even onbevangen ten opzichte van haar moeder als voorheen. Dat snapt Ysabeau niet zo goed en hierdoor laat zij af en toe haar schild vallen en krijgt Micky toch een paar snelle likjes over haar hoofdje. Zou Ysabeau misschien vinden dat ze nog veel te jong is om oma te zijn...???

                                                                                                           19 maart 2011

O ja, onze R-baby's zijn trouwens 5 jongens! We krijgen die vraag natuurlijk al vanaf dag 1 en we vergeten het steeds te vermelden, waarschijnlijk omdat we dat zelf eigenlijk helemaal niet zo belangrijk vinden. Oma Ysabeau was al een kanjer in louter katertjes maken, want van de 5 nestjes die zij mocht krijgen zijn er maar 4 meiden geboren tegenover maar liefst 18 zonen!!! Sterker nog: onze kersverse moeder Micky is zelfs haar enige kortharige dochter. Het moge duidelijk zijn dat Micky dit talent dus van haar moeder geërfd heeft...

Vanaf vandaag zijn ook alle oogjes OPEN !!!! Foto's volgen...

                                                                                                                          24 maart 2011

Toch is mamma Micky weer gaan slepen en toch weer naar die grote krabpaal die vlak naast de bevallingkist staat. De krabpaal staat dus weer in de kist... Och ja, waarom niet?We hebben nog geen echt supergoede foto's kunnen maken van de kittens met de oogjes open maar hebben wel een paar schattige kiekjes voor jullie waarop je ziet dat het al heuse katjes aan het worden zijn nu de oogjes open zijn.

Hieronder is een van de kereltjes zijn pootjes aan het wassen! Hoe klein ze ook zijn, alle gedragingen van een volwassen kat beginnen zich al te openbaren!

 

En op de andere foto gebruiken 4 kittens de vijfde als kussentje! Slaapt schijnbaar lekker, want zo hebben ze heel lang liggen slapen!

                                                                                                                          25 maart 2011

Drie jaar geleden lag er sneeuw in Schin op Geul en was het feest: de dag dat onze Inneke voor het eerst mamma werd van 4 bolletjes: Hermelyn (Poppetje), Huey, Hummel en Hugging Gizmo. Helaas is Poppetje op 1,5 jarige leeftijd overleden aan het dodelijke FIP virus, maar we zullen haar nooit vergeten!

                                                                                                                    27 maart 2011

De jongste van alle van Liesbritjes, onze O'Lily, is inmiddels ook getest op alle mogelijke erfelijke en besmettelijke ziektes zoals HCM, PKD, FiV en FeLV. Alles is oké en ons meisje is kerngezond verklaard door specialist Barbara Vandervelde. Lily is uitgegroeid tot een hele mooie, volwassen dame. We waren al langere tijd aan het zoeken naar een geschikte verloofde voor haar en deze hebben we nu eindelijk gevonden: Caercath Cromwell!

Cromwell woont bij Davy en Wendy van cattery van Uytvange in het Belgische Kaulille. Hieronder foto's van het pas verloofde stelletje. Links is ons dametje Lily en rechts is stoere Cromwell.

 

                                                                                                                        1 april 2011

Eindelijk een paar foto's van mooie blauwe baby kattenoogjes!! Drie weken zijn de ukkies inmiddels en we hebben de bench aan de bevallingskist gekoppeld. Gisteren wilden de jongens al van de kipfilet van mamma Micky meesmikkelen!

                                                                                            8 april 2011

Precies 4 weken oud zijn de R-jongens van Micky alweer en wat zijn ze razend snel met alles!!!! Ze zijn gewoon nú al zindelijk en 3 kereltjes eten ook al hartstikke goed. Volgens mij gaat ons R-nestje een record breken! En... Micky en Robbie hebben er één speciaal cadeautje bij gedaan, een Brits Langhaartje!!!!!!!! Sascha en Ivar uit Rijswijk zullen straks zijn pleegouders mogen worden want zij hadden dit kleine wonder als lang gekoesterde wens! Zijn roepnaam zal Gijsje zijn en over een officiële voornaam met de letter R zijn ze nog aan het nadenken.

 

Kater Romeo wordt dan straks het huisgenootje van Gijsje. Romeo wordt dit jaar alweer 13 en hij is een mix van verschillende rassen en heeft eveneens lang haar. Hieronder zien jullie hoe nieuwsgierig Romeo is naar zijn nieuwe stiefbroertje en dat hij graag met Ivar en Sascha meekijkt naar Liesbrit-tv!

                                                                                    11 en 12 april 2011

Drie jaar geleden kreeg onze Promiss een schattig blauw I-nestje: Indigo, Imke, Irsyn, Ikara en als laatste Ingo. Vandaag zijn ze dus jarig!!!

Van harte gefeliciteerd!

  

Morgen, 12 april, is de vijfde verjaardag alweer van Promiss haar B-nestje: B'Elanna, Bolleke Balou, Bommel en als laatste Beertje Ollie. B'Elanna en Bommel zijn blauw van vachtkleur. Balou en Ollie zijn lilac, net als mamma Promiss.

Proficiat!

        

                                                                                    14 april 2011

5 weken oud alweer en wat zijn ze snel! Op één na eten alle jongens kipfilet, tonijn en dat soort lekkers maar ook al harde babycat brokjes. In het groeischema kun je duidelijk zien wie er al goed zelfstandig kan eten. Het katertje wat nog nergens zin in heeft geef ik iedere dag een flesje met pap zodat ook hij zijn buikje goed vol heeft. Bovendien is mamma Micky altijd voorhanden, dus hij komt beslist niks tekort. Onze ervaring is, dat er altijd wel eentje bij zit die wat langzamer is met zelfstandig leren eten.

De zindelijkheid zit er ook al abnormaal vroeg in en zodoende zullen de schatjes ergens deze week nog vrij de keuken in mogen. Kunnen ze lekker rondrennen! We zijn razend benieuwd hoe mamma Micky hierop zal reageren, maar we denken dat ze het nu wel oke zal vinden. Een paar keer per dag mogen de kittens nu ook al 'los' op ons grote bed rondlopen en dat vindt mamma inmiddels prima. De kittens zien dit uitje op ons bed echt als een mega speelkwartiertje en ze zijn daarna doodmoe.

Vooral de eerstgeborene is een enorm bijdehandje, gevolgd voor het enige langhaartje Gijsje. Beiden rennen als gekken over het bed en doen al tikkertje met elkaar en de andere broertjes.

 

                                                                                    16 april 2011

De L-kindjes van onze Inneke vieren vandaag hun 2e verjaardag! Hieperdepiep Hoera voor Luna, Little Prins en Lars van Liesbrit!! Hieronder een paar foto's toen het drietal nog heel klein was en natuurlijk ook een foto samen met hun lieve mammie!

                                                                                    25 april 2011

Het is altijd lastig te realiseren maar gisterenavond lukte het dan eindelijk eens een keer: een foto maken waarbij de kereltjes alle 5 tegelijk in de camera kijken!

De eerste paar pleegouders zijn al op kraamvisite geweest en de rest volgt vandaag en de komende weken. Drukte is goed voor de vijfling, hoe meer mensen ze zien des te beter het voor ze is.

                                                                                    1 mei 2011

Alle keuzes zijn gemaakt en alle namen zijn bekend, dus tijd voor het eerste voorstelrondje.

We beginnen met het meest unieke kereltje uit het R-nestje, het enige langhaartje: RASPOETIN GIJSJE van Liesbrit. Zijn roepnaam zal Gijsje zijn.

Deze prachtige foto's zijn gemaakt door Gijsje zijn toekomstige pleegvader Ivar die fotograferen als hobby heeft (www.ivarborst.nl).

                                                                                    2 mei 2011

Vanavond laat is het alweer 1 jaar geleden dat we onze poes Promiss zo plotseling verloren... We missen haar nog elke dag... Promiss was een unieke poes, een super mamma en zij was altijd zéér prominent aanwezig.

In de loop van het afgelopen jaar besloten Ron en ik dat er ooit een effen Britje bij zou mogen komen in huize Liesbrit. Uiteraard een poes afkomstig van Maria en Roel van de cattery 'From Roma's Choice' in Arnhem. Daar is ook onze Promiss geboren en Maria was en is sindsdien onze 'mentor' op cattery-gebied.

Sinds het moment dat in 2003 mijn 22 jarige huis-tuin en keukenpoes Laila stierf, was mijn wens ooit een blauwe Brit te mogen verwelkomen. Onze Promiss was echter lilac van kleur. Hahaha Vorige week is poes Maika voor de eerste keer mamma geworden van maar liefst 6 kittens !! Dit nestje bestaat uit 5 blauwe katertjes en.... 1 lilac poesje ! Och ja, het heeft zo moeten zijn. Wij zijn er in ieder geval hartstikke gelukkig mee! Als alles goed blijft gaan mag dit meisje straks bij ons komen wonen.

Hieronder een eerste foto van haar en d'r 5 broertjes samen met mamma Maika. Waar ligt dat lilac donderkopje? Ahum vooraan hè... Zij was sowieso bij de geboorte het zwaarste van alle 6...!!

                                                                                                    5 mei 2011

Dit boefje hieronder is RICHIE van Liesbrit. Richie is het kitten wat eigenlijk helemaal niet graag zelfstandig eet en alleen maar te porren is voor vers vlees zoals Carnibest en Prins vleesbolletjes uit de diepvries.  Maar ook dan eet hij nog maar een heel klein beetje. Zoiets hebben we ooit één keer eerder meegemaakt met Noekie's Marcel, een katertje uit het allerlaatste nestje van onze Anouk. Komt vanzelf een keer goed. Richie groeit hierdoor geen gram minder hoor en daarnaast is de melkbar van zijn mamma Micky 24/7 beschikbaar voor hem.

Richie blijft in de familie, want Richie mag straks bij Astrid gaan wonen, de dochter van Ron. Astrid woont samen met Ivo en de poes TeeBee van ruim 3 jaar oud in het gezellige Eindhoven.             

                                                                                  13 mei 2011

Soms is het zó druk met alle bezoek, poetswerk en alle andere perikelen rondom de katjes, dat ik nergens energie voor over heb en in gedachten besluit om het rustiger aan te gaan doen. Maar een mens kan soms wispelturig zijn en dan toch besluiten om een krolse poes naar de kater te brengen...

Zo was het vorige week, toen onze O'Lily krols werd... Ons meisje logeert momenteel dus bij Cromwell en ze heeft het heel, heel erg naar haar zin bij haar verloofde!

                                    

                                                                                  16 mei 2011

RICHMAN M. ROOSEVELT van Liesbrit is de naam van dit boefje hieronder.

Het is een kereltje met een enorme wilskracht, hij is zéér aanwezig en eten van álles (behalve brokjes!!!) is zijn grootste hobby!

Richman gaat straks bij zijn GROTE OOM wonen: James Ayrton Beau van Liesbrit, langharige zoon van onze Ysabeau en een volle broer van Richman zijn mamma Micky.

James woont al 2,5 jaar samen met Jarno, een oudere kater die heel erg lief voor hem is maar wel niet meer zo van spelen houdt. Zodoende dat een jonger neefje erg welkom is bij de pleegmoeder van beiden, Vrouwtje Hilda! Hilda heeft net een nieuw huis laten bouwen in Driel en tegen de tijd dat Hilda, James en Jarno gewend zijn in de nieuwe woning mag Richman de gelederen daar gaan versterken.

                                                                                22 mei 2011

4 jaar geleden kreeg onze Promiss een damesnestje bestaande uit Emily, Elderiekje, Enya en Eirinn. We wensen de dames Proficiat en Emily en mamma Promiss vanuit de poezenhemel...

 

                                                                                28 mei 2011

Dit is ze dan: LAILAH from Roma's Choice!!

Vier weken oud en al lekker bijdehand! Binnenkort gaan Ron en ik haar voor het eerst bezoeken en dan volgen er beslist meer foto's.

                                                                                4 juni 2011

Hoogste tijd voor weer een voorstelrondje van onze eigen kittens en een update.

Alles gaat anders als anders, dit eerste nestje van Micky... Vanaf dat de kittens 6-7 weken oud waren kreeg mamma Micky last van haar darmen. Nu komt dat wel vaak voor bij moederpoezen maar nog nooit zo lang en zo heftig als bij onze arme Micky want zij heeft deze klachten tot op heden nog steeds. En het ergste is nog wel dat niks haar echt kan helpen. Het voornaamste is echter dat we inmiddels wel 100 % zeker weten dat Micky niks ernstigs mankeert. Ze is de afgelopen maanden helemaal op de kop gezet door onze dierenartsen en ze is kerngezond, alleen haar darmen reageren sterk op de hormonen die een moederpoes aanmaakt en de stress die bij het moederschap hoort. Micky is namelijk een extreem bezorgde poes die haar vijfling het liefste 24/7 in de gaten wil houden. Nou zijn wij hier wel wat gewend van Micky's moeder Ysabeau, maar achteraf bekeken is Ysabeau véél minder erg! Micky is zelfs bezorgd wanneer de andere 6 volwassen katten in huis eens een beetje scheef naar haar kittens kijken en zij kan op zulke momenten erg overdreven reageren... Dat geeft dan weer stress bij iedereen, inclusief bij mij... Dus het zal daar aan liggen dat ik dit keer wat minder puf heb om updates te schrijven.

Genoeg gezeurd, terug naar de leuke dingen die onze cattery met zich meebrengt want dit heerlijke katertje hieronder is onze ROCCO MOJO van Liesbrit. Zijn roepnaam zal Mojo zijn. Mojo is de braafste van alle kittens, samen met het langhaartje Gijsje dat ook al zo'n zacht karakter heeft. Je hoeft maar naar Mojo te kijken en hij begint al te spinnen.

 

Mojo is een wenskatertje van Jade en Emile uit Almere. Beiden hadden van jongs af aan altijd katten om zich heen. Nu zij samenwonen in een mooi appartement missen ze de aanwezigheid van een katje. Jade studeert rechten en is zodoende veel thuis zodat Mojo niet veel alleen zal zijn de komende jaren. Later zal er dan een ander katje bijkomen.

                                                                               5 juni 2011

Soms krijgen we de leukste foto's van onze uitgevlogen kittens! En soms zit daar een foto bij waar je elke keer weer van in de lach schiet wanneer je ernaar kijkt, of je nu wil of niet! Hieronder een foto die we echt graag met alle lezers van ons dagboek willen delen omdat het volgens Ron en mij de leukste foto is die wij ooit ontvangen hebben:

Dit is LUNA van Liesbrit, zusje van onze O'Lily, dochter van onze Inneke. Luna woont samen met onze Kruimel van Liesbrit, Elvis en Minty in Hoofddorp en hebben daar een superleven bij Anne Marieke en Marcel. Sinds kort hebben de boefjes een prachtige kattenren van hun pleegouders gekregen. De vier katjes kunnen deze kattenren bereiken via een kattenluik.

Poezenmeid Luna hierboven snapte in het begin het principe van zo'n luik nog niet helemaal en kijkt ook zo... Inmiddels heeft Luna het helemaal door en geniet er erg van om op een veilige manier van de buitenlucht te kunnen genieten.

Deze foto zou zo een reclamefoto kunnen zijn voor fabrikant van deze kattenluiken, vinden jullie niet?

                                                                            9 juni 2011

Vorige week zijn we baby Lailah gaan bezoeken. Ze was toen nog net geen 5 weken oud. Een ondernemende dame tussen 5 blauwe broertjes. Ze is schattig, lekker bol, eigenzinnig en waanzinnig mooi!

 

                                                                                            14 juni 2011

Als laatste geboren en als laatste voorgesteld: ROBBIE JUNIOR van Liesbrit! Robbie heeft de naam van zijn pappa gekregen wat natuurlijk heel erg bijzonder is. Dit lieve kereltje gaat straks bij de 2 effen Britjes Charlie en Chica wonen in het Belgische Deurne. Joke en Nancy worden zijn nieuwe pleegmoeders.

Robbie is gek op kopjes geven langs de benen hij hoopt zo dat er handen aan te pas komen om hem te knuffelen, kan hij heel lang volhouden dat spelletje. Maar zijn liefde voor benen, voeten, sokken en schoenen is gewoon opvallend!

                                                                                            15 juni 2011

Het is weer gezellig in huize Liesbrit. Mamma Micky is, na een dag of 4-5 in een soort van quarantaine te zijn geweest, weer vrijwel normaal in haar gedrag en ook met haar darmen gaat het nu stukken beter. Deze tip kregen we van Emmy, de pleegmoeder van Robbie, de pappa van onze laatste 3 nestjes met kittens. Emmy heeft regelmatig te maken met dominante moederpoezen en wist ons te vertellen dat een aantal dagen afstand nemen vaak goed kan helpen. Zo kon Micky in die dagen als het ware wat onthechten van haar kittens, haar overdreven bezorgdheid is hierdoor sterk afgenomen waardoor zij zich nu toleranter kan opstellen naar onze 6 andere volwassen Britjes. Hadden we dat maar weken eerder gedaan! Bedankt voor de gouden tip Emmy!

Micky gedraagt zich nu heel anders, ze durft ook zonder haar kittens ergens te gaan slapen en is eindelijk ontspannen. Ze is nog altijd dol op haar kroost maar ze mogen nu wel veel minder bij haar drinken.

                                                                               16 juni 2011

Vandaag precies een week geleden zijn we voor de tweede grote gezondheidscheck bij onze dierenartsen geweest met de vijfling van Micky. Ruim een week later dan normaal door alle feestdagen. Ze gaan immers alweer richting 15 weken.

Alles was weer dik in orde met de kleine ukkies. Richie kreeg zijn identificatiechip dit keer, want de vorige keer hadden ze er niet genoeg op voorraad. Iedereen heeft zijn tweede enting gekregen. Ze zijn nu helemaal klaar voor de grote wereld. Volgende week beginnen we met de eerste verhuizing...zal weer een zware, emotionele tijd worden...

Hieronder Richman op de foto bij de dierenarts.

                                                                                          23 juni 2011

We zijn druk bezig met de grote kitten verhuis show.... Pffft wat is dit toch een zware tijd altijd. In deze tijd overweeg ik altijd serieus om met de cattery te stoppen want wat doe ik me toch aan iedere keer... Maar goed, hierover later meer. Wanneer iedereen bij de nieuwe pleegouders woont, zal ik van ieder kitten een klein verslagje in ons dagboek zetten.

Gelukkig zijn er ook leuke dingen. Zo waren we dit weekend weer bij onze kleine Lailah, haar 5 broertjes Lance, Layton, Latino, Lacoste en Leroy en bij haar mamma Maika.

 

Ze hadden net een speelkwartiertje toen we daar waren, dus we hadden mazzel! Ze renden als gekken door het huis, heerlijk om te zien.

                                                                                        25 juni 2011

Ik schreef laatst al eens dat het weer gezellig is in huize Liesbrit. En elke dag lijkt het gezelliger te worden. Oma Ysabeau, mamma Micky en de kittens liggen vredig samen op bed te slapen. Oma Ysabeau gedraagt zich zelfs weer zoals altijd bij kittens van deze leeftijd: zij laat ze bij zich drinken!!!

 

                                                                                        2 juli 2011

In onze oprit staat een grote boom, een Plataan. In deze boom heeft een duivenkoppeltje een nestje gebouwd en het vrouwtje zit daar trouw te broeden. Het nestje is precies vanuit een van de ramen zichtbaar dus de katten zijn daar veelvuldig te vinden.

Ondertussen moedert oma Ysabeau lekker verder over Rocco Mojo, het enige kitten nog in huis... Het is werkelijk een geweldig gezicht om te zien hoe lief Ysabeau haar kleinzoon vindt! Hopelijk zal zij zich straks net zo bekommeren over onze kleine Lailah die over enkele weken bij ons mag komen wonen!

                                                                                    6 juli 2011

Naar aanleiding van de foto van het broedende tortelduifje in de boom van onze oprit werden we gewezen op het volgende artikel met grappig filmpje op de website van het AD: Klik op deze link om het te zien en te lezen: Tortel tart kat

                                                                                    11 juli 2011

De eitjes van de tortelduifjes zijn uitgekomen! Het zijn er minimaal 2. Een schattig gezicht om te kunnen observeren hoe een moederduifje haar jongen voert vanuit haar krop. Wat een uitvinding!

                                                                                   13 juli 2011

Vorig jaar op 13 juli kreeg onze eerste van Liesbrit poes, Kira Nerys, haar allereerste en tevens laatste nestje. Het waren 2 meisjes en 2 jongens: Poeka, Poemel, Powercat Sammy en Pepper. Vandaag zijn ze dus jarig en worden ze 1 jaar oud. Lang zullen ze leven, HOERA HOERA !!

Mamma Kira is vannacht speciaal lang op gebleven zodat zij tenminste als állereerste een felicitatie in het gastenboek kon schrijven voor haar kindjes!! Lief hè? Kijk, dat noem ik nou nog eens een supermoeder! Neem maar eens een kijkje in ons gastenboek.

Hieronder een paar lieve foto's van een jaar geleden. Wat was het een mooie tijd en wat was Kira een fijne en makkelijke mamma... Lieve Kira, jij ook proficiat met je kindjes hè?

                                                                                            14 juli 2011

Kijk hier toch eens! Poemel Promiss van Liesbrit op haar 1e verjaardag gisteren! Feestelijke foto van het jarige meisje hè?

                                                                                            15 juli 2011

Op 13 mei brachten we onze O'Lily naar Cromwell om daar te logeren. Ze heeft daar een superleuke tijd gehad, maar helaas zonder resultaat. Ons witte prinsesje is dus niet zwanger. Ze heeft ons een hele tijd in het ongewisse gelaten, bijna 9 weken lang. We zagen ook geen veranderingen aan haar, niet lichamelijk en ook niet in haar gedrag. Maar we bleven een beetje twijfelen omdat ze maar niet krols werd.

  

Natuurlijk hadden we het eerder zeker kunnen weten en hadden we een echo kunnen laten maken bij de dierenarts. Maar aan dat soort pret-echo's doen wij uit principe niet. Er is immers geen enkele medische noodzaak en dus ook geen geldige reden om een poes al die onnodige stress aan te doen. Het is puur de nieuwsgierigheid en het ongeduld van de mens waar je dan aan toegeeft en dat gaat ten koste van het welzijn en rust van de poes.

Daarbij krijg je vanzelf wel een keertje duidelijkheid en dat was afgelopen weekend het geval toen Lily krols werd. In overleg met de baasjes van kater Cromwell wachten we nu een volgende krolsheid af. We verdenken Lily en Cromwell er trouwens van dat ze dit samen zo hebben afgesproken...

                                                                                                21 juli 2011

Ons állergrootste nestje was Anouk's tweede nestje, haar A-nestje samen met de Zeeuwse bink Ramses van Elsdieck. Er werden maar liefst 7 Britjes geboren!!!! Het was de dag van de finale van de Tour de France en de dag dat Lance Amstrong voor de zevende keer de Tour won, toepasselijke getal op die zondag! Het waren 5 meisjes en 2 jongens!!! De meisjes kregen de namen Amber, Abigail, Annemieneke, Aagje en Ahsley en de jongens Archie en Armani. Op de foto zijn ze net een paar dagen oud.

Vandaag worden ze 6 jaar oud. HARTELIJK GEFELICITEERD allemaal! Op de foto hieronder zitten ze met z'n allen in de reismand maar helaas kijkt alleen Armani niet in de camera.

 

                                                                                    22 en 24-25 juli 2011   

Ysabeau is een zeer ervaren poes. Ze werd voor het eerst moeder toen ze net 2 jaar oud was en daarna is ze nog 4 keer mamma mogen worden. Maar liefst 4 keer was Freddie Mercury van de Beverkrul de vader van haar baby’s. Ysabeau wordt meestal maar een keer per jaar krols en vrijwel niet vaker. Meestal is dat eind mei, begin juni. Zodoende dat er maar liefst 3 nestjes van haar vlak achter elkaar in de maand juli geboren zijn op 22 juli en 2 nestjes op 24 juli. Alhoewel, poes Micky is als enige op 25 juli geboren, zo’n 18 uur na haar 3 broertjes.

22 juli is de geboortedag van Ysabeau’s J-nestje: James, Jewel, Jadzia en Jake van Liesbrit. Bijzonderheid aan dit nestje is dat ze álle 4 langharig zijn. Zij vieren alweer hun 3e verjaardag.

Op 24 juli zijn zowel de F-jes als het M-baby’s geboren.

De F-jes werden in 2007 geboren. Flebster, Ferdie, Freddie en Frenkie van Liesbrit worden dus 4 jaar oud. Freddie is het enige blue silver kitten.

Het M-nestje was erg bijzonder omdat het dit keer allemaal kortharige kittens zijn: Moon, Micky, Miles en Morris van Liesbrit worden 2 jaar. Onze Micky was de grootste verassing, want zij kwam ruim 18 uur na haar 3 broertjes nog gezond en wel ter wereld en is een van de weinige vrouwelijke nakomelingen van Ysabeau. Bovendien is zij tot nu toe haar enige kortharige dochter.

Ook namens mamma Ysabeau en pappa Fredie willen wij álle jarige van Liesbritjes van harte PROFICIAT wensen!!!!!

                                                                                            27-28 juli 2011

Ruim 8 jaar geleden stierf mijn poes Delilah op de hoog bejaarde leeftijd van 22 jaar. Een tijd lang wil je dan geen kat meer, het verdriet is té groot... Ik had haar op het moment van overlijden langer dan de helft van mijn leven. Maar wanneer je altijd een kat om je heen hebt gehad ga je dat heel erg missen. Zodoende dat we in het vroege voorjaar van 2004 onze kater Snoopy als herplaatskater van 7 maanden in huis kregen en een week later onze poes Anouk, eveneens een herplaatspoes van 1,5 jaar. Beiden waren niet gecastreerd, Anouk werd krols en toen.... Tja, precies 7 jaar geleden veranderde ons leven en dat van Snoopy en Anouk want Anouk beviel in de nacht van 27 op 28 juli van 4 kerngezonde kittens, 4 katertjes. Het waren alle 4 snoepjes, 2 silver en 2 golden.

                Shadow                                            Crespo

                                                                                                    Cisko                                          Chakotay

Chakotay en Cisko zijn beiden bij ons blijven wonen. Crespo woont bij zijn halfzusje Aagje en zijn halfbroer Chrisje in Heerlen. Shadow is bij Kerstin in Kerkrade gaan wonen en zit daar nu mídden tussen állemaal Main Coon dames! Kerstin heeft namelijk een Main Coon cattery.

Maar vandaag is het dus feest voor de 4 kittens uit ons állereerste nestje. Deze jongens hebben wel een Felikat stamboom maar niet de cattery achternaam 'van Liesbrit' omdat we toen officieel nog geen cattery waren.

                                                                                29 juli 2011

Wij doen ons uiterste best om voor onze kittens de beste pleegouders te vinden en gaan daarbij niet over een nacht ijs...Toch kunnen wij helaas nooit 100 % zeker zijn van onze keuze en dat doet dan heel erg veel pijn en verdriet.

Zo zoeken wij momenteel voor maar liefst 2 van onze uitgevlogen katjes een nieuw thuis. Sinds ruim 3 jaar zijn beide katjes samen. Het betreft kater Diablo van bijna 5 jaar (zoon van onze Ysabeau) en poes Ikara van Liesbrit van ruim 3 jaar (dochter van onze Promiss).

Aanvulling 10 mei 2012: Inmiddels wonen Diablo en Ikara al sinds najaar 2012 bij Cécile en Frank en hun zoontjes Jente en Finn in het mooie Belfeld. Ze zijn daar supergelukkig, hebben een groot huis tot hun beschikking met tuin (die had Diablo erg gemist) en slapen lekker op bed!

   

                                                                                    2 augustus 2011

Vandaag wordt onze poes Ysabeau 7 jaar! Hieperdepiep HOERA !! Ze viert haar feestje met name in de kattenren waar vandaag volop de zon schijnt, samen met haar dochter Micky en alle andere Britjes!

                                                                                            6 augustus 2011

Het wemelt van de verjaardagen in juli en augustus! In 2006 hadden we een heuse hittegolf, dat kunnen we ons nu amper voorstellen. Tijdens deze superwarme dagen kwamen op een mooie zondagochtend 3 prachtige C-kittens ter wereld: Chrisje, Cita en Charlie Breezer van Liesbrit. Ze worden 5 jaar vandaag. Proficiat!

 

                    Chrisje                                                                    Charlie                                                Cita

                                                                                    14 augustus 2011

Vandaag is het alweer 5 jaar geleden dat Diablo, Delsin, Dusty en Dries geboren werden, Ysabeau's állereerste baby's uit 2006. Diablo en Delsin zijn 2 prachtige Brits Langhaar katers en Dusty en Dries zijn kortharig. Ze zijn dus jarig vandaag, van harte gefeliciteerd!

            Diablo                                                                                                            Delsin

                                   Dusty                                                                              Dries

                                                                                17 augustus 2011

Nog één verjaardag vandaag en dan hebben we voorlopig wel alle verjaardagen van de uitgevlogen kittens gehad.

Want wie zijn vandaag jarig?

De Q-tjes, de jongste kindjes van onze Ysabeau die vorig jaar maar liefst met z'n zessen geboren werden. Ongekend veel voor Ysabeau want al haar eerdere nestjes bestonden steevast uit vier kittens.

5 katertjes en 1 poes waarvan 4 katers en de poes langhaartjes zijn en 1 katertje een korthaartje is. Quintijn was de eerste gevolgd door Quarterback Diesel, Quiero Beau, Quinto, Quanjel en als laatste kwam poezenmeid Quinty Coco ter wereld. Een práchtig zestal en bovendien de eerste kindjes die onze Ysabeau van haar Zeeuwse verloofde-kater Robbie mocht krijgen. Kijk hieronder maar eens hoe knap de Q-tjes als kittens waren.

 

Vandaag vieren de Q-tjes hun állereerste verjaardag!!! Altijd een heel speciale verjaardag, ook voor de pleegouders. Lang zullen ze leven, Hoera!!

                                                                                                30 augustus 2011

Ze woont al een tijdje bij ons: Lailah from Roma's Choice. We hebben haar eerst eens een hele tijd laten wennen voor we haar wilden voorstellen in ons dagboek. Lailah heeft de eerste weken dan ook grotendeels in een bench doorgebracht om op die manier op een veilige manier te kunnen wennen aan ons grote kattengezin.

Inmiddels is die kleine schat al aardig ingeburgerd. Met de 3 jongens Snoopy, Cisko en Chakotay ging het al heel erg snel goed. Gecastreerde katers zijn toch zó ongecompliceerd! Heerlijk gewoon. Ook met onze oudste, de gecastreerde poes Anouk, ging het allemaal al rap aardig goed. Maar poezen zouden geen poezen zijn wanneer zij niet voor de meeste problemen zouden zorgen. Onze poezen zijn immers allemaal vruchtbare meiden en die hebben nu eenmaal altijd last van hun humeur en hun wervelende hormonen... Zodoende dat Ysabeau, Micky en Lily het lilac bolletje nogal eens afwijzen, maar op zich gaat dat niet met veel agressie gepaard. Nog steeds gaat het iedere dag een beetje beter. Het is ook niet niks om te moeten integreren in een familie van 7 op elkaar ingespeelde Britten.

De vloerverwarming kan Lailah wel bevallen! Kijk haar eens rollen over de keukenvloer!

Kattenkwaad uithalen vindt Lailah ook leuk, want daar ben je tenslotte een kitten voor:

En natuurlijk is onze vogel Bas erg interessant en die kun je het beste bekijken wanneer je stiekem op een van de kastjes in de keuken klimt...

We zijn Maria van de Cattery "from Roma's Choice' erg dankbaar voor dit brokje liefde wat hier mag rondlopen!

                                                                           1 september 2011

Het is weer feest in huize Liesbrit!! Ron en kater Snoopy zijn jarig vandaag. Ron viert zijn 49e en Snoopy zijn 8e verjaardag. Proficiat mannen!

                                                                                    16 september 2011

Konden we onze poezen maar krols KIJKEN !!! Helaas lukt dat niet en is de natuur ondoorgrondelijk en onvoorspelbaar. Zowel onze Ysabeau als Lily kunnen bij hun verloofdes gaan logeren zodra ze krols worden, maar voorlopig is alles hier rustig en lopen er geen gillende poezen door het huis. Beide dames nemen zich lekker de tijd en genieten van de nazomerdagen.

Voor onze uitgevlogen herplaatskatjes Diablo en Ikara (zie dagboek 29 juli) hebben we inmiddels een perfect nieuw thuis gevonden. Zij gaan in de herfstvakantie in oktober bij Cécile en Frank en hun beide kinderen Finn en Jente in het Noord Limburgse Belfeld wonen, een heel leuk gezin van onze wachtlijst. Zij hebben altijd 2 Britten gehad, Romeo en Julius die helaas vlak na elkaar op 14 en 15 jarige leeftijd zijn overleden. Het gemis van zo'n bolle Brit in huis werd steeds erger. Ze verheugen zich dus heel erg op hun komst! En wij zijn blij dat we weer een gezin gelukkig kunnen maken met 2 van Liesbritjes...

                                                                                   18 september 2011

En wat doet Ysabeau dan wel, in plaats van krols worden? Voor haar grote, 2 jarige dochter Micky zorgen! Want die gekke Micky is nog altijd dol op haar mamma en 'drinkt' nog regelmatig bij haar. Die 2 zijn onafscheidelijk en dat is heel erg schattig om te zien. Ysabeau vindt alles oke van haar meisje en wast haar dat het een lieve lust is!

                                                                                   27 september 2011

Sinds dit voorjaar hebben we een overkapping aan ons huis laten bouwen met daar bovenop een veranda-zonwering. Heerlijk! Voor poes Micky een reden om vanaf ons dakterras bovenop de overkapping te springen! Iets wat de 7 andere (brave) Britjes niet eens proberen! Nou, Micky wel! Vooral met die zonwering ligt zo'n overkapping ook nog eens erg lekker....

Vanuit de overkapping is het maar een mini-stapje naar het dak van de kattenren. Micky liet zich niet van de wijs brengen en wist héél erg goed dat ik op die plekken amper of niet bij haar kon komen. Ze heeft het zich er lekker van genomen, ze is zelfs helemaal ónder het dak van de kattenren gekropen!!! Ik had weinig te willen op dat moment dus heb ik er maar foto's van gemaakt.... Uiteindelijk heb ik haar met snoepjes naar de rand van de kattenren kunnen lokken en kon ik haar van het dak af halen...

Mamma Ysabeau heeft dit avontuur van haar dochter vanuit de kattenren zitten bekijken. Toen ik Micky weer veilig in de kattenren had gezet, stonden de loksnoepjes nog op het dak, een reden voor Ysabeau om er naar toe te klimmen want ook zij lustte er wel een paar .... Zo moeder zo dochter...!!

                                                                                            11-11-2011

Op deze mooie datum eindelijk weer eens een update. Het is schandalig lang geleden en dat realiseer ik me maar al te goed. Na de laatste update leek het wel een week of 2 zomer! Deze zomer/najaar was de éérste keer sinds 2004 dat we géén kittens hadden in huize Liesbrit. Een reden om eens lekker tijd voor mezelf te nemen dacht ik zo! Ik ben heel erg veel gaan fietsen en wandelen en ben  met de fiets veel uitgevlogen van Liesbritjes gaan opzoeken. Natuurlijk moest het wel binnen een straal van zo'n 30 km. te bereiken zijn, anders werd het een beetje te ver. Met het schitterende najaarsweer van de afgelopen 6 weken ben ik dus veel in de weer geweest en zodoende heb ik ons dagboek bewust even laten wachten.

Inmiddels hebben we ook eindelijk goed nieuws! Onze Lily werd krols en heeft inmiddels lekker een weekje bij haar lover Cromwell in het Belgische Kaulille gelogeerd. Ze was binnen een mum van tijd gewend en ze heeft een fijne tijd samen met die mooie man gehad.

Een weekje later werd ook onze Ysabeau EINDELIJK krols, maar zij was zodra zij in Ossenisse bij verloofde Robbie arriveerde meteen krols-af... Ze is een hele tijd bij Robbie geweest in afwachting van maar zeer waarschijnlijk is er niet veel tussen die 2 aan de hand geweest. Maar naar haar zin heeft Ysabeau het zeker wel gehad, want ze kan het erg goed vinden met Rob. Ik roep het zo vaak: de natuur is ondoorgrondelijk en niet te plannen of te dwingen. Maar eens afwachten wat de toekomst ons wellicht mag brengen! Heel erg spannend allemaal!

Met onze kleinste muis Lailah gaat het heel erg goed! Ze is inmiddels 6 maanden oud en wordt steeds mooier en steviger. Het is een waanzinnig lief poezenkind en ze kan nu ook steeds beter met de volwassen dames opschieten. De 3 katers Snoopy, Cisko en Chakotay blijven echter haar favorieten. Hieronder een recente foto van haar van gisteren in de kattenren.

         

 Lailah en Cisko zijn ook geïnteresseerd in de laatste technische snufjes zoals spelletjes voor katten op de iPad!

De foto's zijn aan de donkere kant omdat ze 's avonds in bed zijn gemaakt. Ondanks de slechte kwaliteit vinden we ze te leuk om ze niet te laten zien.

Links zie je onze Cisko een spelletje spelen en rechts is Lailah mijn Facebook aan het bekijken.

                                 

                                                                                                14 december 2011

Goed nieuws, want EINDELIJK mogen we hier in huize Liesbrit weer baby's verwachten!!!! Onze O'Lily is zwanger en wel 51 dagen vandaag!!!! We hebben zoooooo lang getwijfeld, maar goed laten we het daar maar niet over hebben. Ons meisje is zwanger en wanneer ze 's avonds naast me komt liggen en haar hand op haar buikje leg, dan voel ik allemaal kleine 'ploepjes' in mijn handpalm. FAN-TÁS-TISCH...!!!!!

Vanaf 24 december mogen we haar baby's verwachten! Dus wie weet worden het Kerstkittens. Maar het kan ook gewoon nog tot in het nieuwe jaar duren hoor. Die laatste 10 dagen moet het in ieder geval allemaal een keer gaan gebeuren! SUPER spannend!

                                                                                            16 december 2011

Vandaag is onze Opperpoes Anouk jarig! Ze bereikt de mooie leeftijd van 9 jaar. Anouk is onze oudste schat. Samen met Anouk is ook haar zoon Graaf Harley van Liesbrit jarig, hij wordt 4 jaar oud! PROFICIAT !!!

 

25 december 2011

Wij wensen alle bezoekers van onze website mooie Kerstdagen en een gezond 2012!

Vandaag alweer dag 61 van de zwangerschap van onze O'Lily. Het gaat prima met onze zwangere schat. Ze is constant in mijn buurt te vinden, vooral 's nachts. Het liefste heeft Lily dat ik constant mijn hand op haar buik heb liggen. Ze gaat dan demonstratief op haar ruggetje naast me liggen en kan dit úren volhouden...

Haar buikje begint eigenlijk nu pas snel te groeien. Tot voor kort kon ik amper een foto van haar maken waarop je ook echt duidelijke ziet dat ze baby's in haar buik draagt. Maar enkele dagen geleden lukte het me wel. Je ziet duidelijk haar 'zadeltasjes' zitten.

Inmiddels groeien deze uitstulpingen iedere dag fors door. Lily komt nog steeds graag en veel buiten. Sinds vannacht zetten we weer om de 2 uur de wekker om te kijken hoe het met de hoogzwangere dame is. Een poes draagt tussen de 60 en 70 dagen. Statistisch gezien bevallen de meeste poezen op dag 63-64. We gaan dus een spannende tijd tegemoet!

                                                                                                28 december 2011

Rond O'Lily nog altijd alles rustig. Dag 64 is begonnen. Iedere dag komt er een beetje spanning bij... De nachten verlopen rustig. Lily ligt dan vrijwel constant naast me, heel af en toe slaapt ze ook een uurtje op een stoel. Ze is erg ontspannen. We kunnen niets anders doen dan er zijn en afwachten...

Drie jaar geleden zaten we in dezelfde positie. Die nacht kreeg onze Anouk om even voor 5 uur als eerste een prachtige dochter Kira gevolgd door de 2 mooie katertjes Kliff en Kouros. Als allerlaatste werd er een kleine Kruimel kater geboren maar deze besloot pas om even voor 15:00 uur geboren te worden, ruim 10 uur na het eerste kitten. Wát een cadeautje was hij toen! Kan al de emoties nog zo oproepen... heerlijk! Vandaag worden Kira en haar 3 broertjes dus 3 jaar oud. Proficiat!!

Hieronder een serie foto's van het K-nestje toen ze nog baby's waren. Het was een geweldige tijd!

 

 

 

 

Groeigrafiek R-nestje

                                     

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<