DAGBOEK S-nestje 2011

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Ons S-nestje werd geboren op 29 december 2011

                                                                    Moeder: O'Lily van Liesbrit                            Vader: Caercath Cromwell

                                                            Kittens: 1 poesje Shinto'lily                 En 2 katertjes Stitch Spikey en Shiro

Bijzonderheden: llereerste nestje van onze eigen Lily. Shinto'lily en Shiro zijn samen verhuisd.

_________________________________________________________________________

                                                                                                29 december 2011

Op dag 65 was het zover: Ons witte prinsesje O'Lily is voor het eerst mamma geworden!! De ween begonnen 's middags rond 15:00 uur. Lily kwam ons letterlijk in de keuken halen door met een interval van 2 seconden minutenlang voor ons te gaan staan miauwen. Ze werd pas rustig toen we boven met haar op bed gingen zitten. Tot 19:00 uur hebben Ron en ik samen met Lily op bed gezeten/gelegen en wilde ze vaak dat we een hand op haar buik legden. Daarna werden de ween heviger en hebben we Lily in de bevallingskist gezet. Helaas lag het eerste kitten in een stuit en dat is altijd verschrikkelijk om te zien... Maar Lily was heel erg dapper en heeft geheel zelfstandig om 19:45 uur haar eerste spruit ter wereld gebracht, een poezenmeid met een gewicht van 86 gram. Samen met haar eerstgeborene heeft Lily zo een tijd lekker in een mandje liggen tuttelen. Rond 21:27 uur werd een tweede bolletje geboren wat 90 gram woog, gevolgd door een derde kitten om 21:44 met een geboortegewicht van 92 gram. Beiden katertjes!! Deze winter (tot nu toe nog tenminste) geen sneeuw, maar wij hebben hier 3 beeldschone, kleine sneeuwballetjes! Een mooi aantal, want 3 kittens is heel erg overzichtelijk voor een moederpoes en al helemaal wanneer het haar allereerste keer is. Kittens maken ook niet zoveel ruzie met elkaar om nt die ene tepel wanneer ze met z'n drietjes zijn. Hieronder een foto van onze trotse, maar uitgeputte moeder met haar baby's vlak na de bevalling.

                                                                                                30 december 2011

Na de gebruikelijke opstartprobleempjes die vrijwel iedere poes heeft wanneer ze voor het eerst moeder wordt, kunnen we alleen maar zeggen dat onze Lily een SUPER moedertje is!! Ze is erg beschermend. Wanneer we de kittens willen wegen, gaat Lily half over haar kroost heen hangen, want ze vindt het nog niet zo leuk wanneer we haar baby's bij haar weg pakken. Kijk die blik in haar ogen!!

                                                                                                    31 december 2011

Inmiddels is Lily meer ontspannen en geniet ze volop van het moederschap.

Kijk hieronder zelf maar!

Het heeft even geduurd, maar hij staat er weer: De kittencam bij de bevallinsgkist van onze Lily en haar 3 schattige mopjes! Veel kijkplezier! Het duurt soms even voor je contact krijgt met de kittencam, dus blijven proberen.

 

                                                                                                   1 januari 2012

We wensen alle bezoekers van onze website een gezond en gelukkig 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Als 2012 kan doorgaan zoals 2011 eindigde dan mogen we niet klagen! Drie beeldschone black shaded silver baby's en de meest gelukkige moederpoes die we ooit hebben mee gemaakt. Het vuurwerk vannacht deerde de kersverse moeder totl niet, ze bleef gewoon tevreden bij haar kroost liggen.

Vandaag ben ik richting Zeeuws Vlaanderen gereden om onze Ysabeau weer op te halen. Zij heeft de Kerst namelijk doorgebracht bij haar verloofde Robbie en ze hebben samen amoureuze avonturen mogen beleven. Onze 'diva' is dus inmiddels weer lekker thuis! Dit tot groot genoegen van Ysabeau's dochter Micky, want nog stds zijn die 2 heel klef met elkaar...

                                                                                    4 januari 2012

Vandaag is het alweer 2 jaar geleden dat onze opperpoes Anouk haar laatste nestje kreeg: Nigel Bono, Nanook, Noekie's Marcel en Nino. Net als Anouks eerste nestje waren het weer 4 katertjes! Wat was het koud en wat lag er veel sneeuw die dag! (Dit jaar lijkt het wel herfst buiten en het is hier bijna 13 graden...) Het was de eerste keer dat we hier in huize Liesbrit een keizersnede mee moesten maken. Anouk kreeg na de geboorte van Nigel Bono en Nanook namelijk vrijwel geen ween meer en zodoende zijn Noekie's Marcel en Nino niet op de natuurlijke wijze geboren maar ruim 14 uur later bij onze dierenarts via een operatie. Het N-nestje is hierdoor erg speciaal voor ons. Vandaag hebben de jongens feest vieren zij hun tweede verjaardag. Hieperdepiep HOERA! Hieronder een paar foto's van de mopjes toen ze nog maar net geboren waren.

Voor het hele verhaal kunnen jullie eventueel bij 'vorige nestjes' onder 'N & O nestje 2010' kijken.

                                                                                        6 januari 2012

Het schattige trio de Wit is alweer 1 week oud! Ze hebben alle 3 hun geboortegewicht al ruimschoots verdubbeld en de navelstrengetjes hebben los gelaten. Gisterenochtend zag ik dat n van de mopjes zijn oogjes al bijna open had en bij de andere 2 staan de oogjes ook al op het punt van open gaan! Wat zijn ze snel!

Lily is helemaal in haar nopjes met haar baby's en lag tot gisteren 99,9 % van de dag bij ze. Nu strekt Lily wat vaker haar beentjes en ze ligt ook regelmatig vol verwondering bovenop de bevallingskist naar haar kroost te kijken.

Iedere dag tussen 20:00 en 21:00 uur wegen we de kleintjes. Mamma Lily begint daar nu langzaam aan te wennen, maar de eerste dagen vond ze dat wegen maar helemaal nks...

                                                                            12 januari 2012

Een paar dagen geleden begon het: Lily had haar zinnen gezet op een klein krabpaaltje met een open gedeelte, wat ongeveer op 2 meter afstand van de bevallingskist staat. Dr moesten haar baby's liggen! Vooral poezen die voor het eerst mamma zijn moeten er erg aan wennen wanneer de kittens wat beweeglijker worden. En sinds de kleintjes hun oogjes open hebben is dat zker het geval, ze beginnen steeds actiever te worden! Gelukkig konden we Lily's behoefte in de kiem smoren en vergat ze het krabpaaltje.

Vandaag echter was mamma Lily niet te houden en ook niet te kalmeren. Zodoende staat dit kleine krabpaaltje nu n de kist. Mamma is weer tevreden! Voorlopig laten we het even zo.

Vanavond is het precies 2 weken geleden dat onze S-baby's werden geboren! Waarom de kittencam een tijd lang niet goed te ontvangen was, weten we niet. We weten wel dat de problemen nu zijn opgelost.

                                                                                                        18 januari 2012

Eindelijk een foto waarop ze alle 3 wakker zijn en een beetje in de camera kijken. Valt niet mee op deze leeftijd...

Het gaat uitstekend met het drietal en hun mammie. Bijna 3 weken alweer! We hebben onze Lily nog nooit zo in haar element gezien, elke dag weer een genot om naar te kijken...!

                                                                                                25 januari 2012

Omdat de kleine S-baby's inmiddels ruim 3 weken oud zijn, hebben we het trio verhuisd naar een ruime bench. Dit keer staat de bench niet beneden in de keuken maar net als bij Ysabeau op onze slaapkamer, gekoppeld aan de bevallingskist. Dit om onnodige stress bij mamma Lily te voorkomen.

 

Lily lijkt erg snel aan de verhuizing gewend maar is wel nog wat nerveus. Zo vindt zij vaak dat ze al haar baby's bij zich moet hebben in het kleine krabpaaltje wat nog steeds in de kist staat. Maar het gaat iedere dag beter en mamma wordt steeds geruster.

De kleine, witte bolletjes vinden het allemaal sper spannend, al die nieuwe dingen en geluiden om hen heen. Vanzelfsprekend zijn de kittenmandjes weer erg in trek! Lekker met z'n allen bij elkaar slapen in n mandje. Zie foto hieronder.

15:00 uur: Te vroeg in juichstemming gekomen... Lily is weer aan het slepen geslagen. Ze had de kleinste en de lichtste van het drietal, het poesje, mee gesleept naar een mand die onder een stoel naast ons bed staat. Ik betrapt haar toen ze bezig was een van de katertjes ook mee te nemen naar die mand, maar dit katertje is eigenlijk al wat te zwaar voor mamma. Lang leven de kittencam, zo kan ik ook wanneer ik beneden ben de boel goed in de gaten houden. Lily is gewoon rg bezorgd en heeft last van haar enorme sterke moederinstinct.... Zij wil eigenlijk dat haar baby's alleen maar n de kist en n het kleine krabpaaltje liggen en vooral niet te veel bewegen en geluiden maken, want daar wordt ons kersverse moedertje hypernerveus van... Onze Ysabeau was ook altijd zo'n bezorgd moedertje in deze periode van opgroeien en wilde alsmaar met haar kittens slepen, zij hield daar pas mee op rond een leeftijd van 7-8 weken.. Nou, dan staat ons nog wat te wachten...

Voorlopig is het weer even rustig want de kleintjes hebben flink bij mamma gedronken en ik heb geprobeerd ze wat te laten eten. Op zich wel een leeftijd om daar al eens mee te beginnen. Bij een van de katertjes was dit wel een succes, maar de beide anderen hadden er nog geen trek in.

                                                                                                1 februari 2012

De winter is nu echt begonnen! En wij hebben meteen een geweldig nieuwtje wat we niet meer langer voor ons willen houden: Onze Ysabeau is hartstikke zwanger!!!!!! O wat spannend weer. Ik had dat ook zo erg bij de laatste zwangerschap van onze Anouk. Alsof het dan ng spannender is allemaal. Hopelijk mag onze schat eind februari/begin maart voor de laatste mamma worden van een fantastisch nestje kittens met streepjespyjama's aan!!! Dit jaar nog zal Ysabeau dan 'met pensioen' gaan. Zij is nu 7 jaar oud en dat is een mooie leeftijd hiervoor. Ysabeau heeft ons al zoveel mooie kittens geschonken en al zoveel lieve pleegouders dolgelukkig gemaakt met een of meerdere van haar kindjes. Op de een of andere manier vind ik de kittens van Ysabeau extra speciaal. Misschien omdat bij haar kittens de kans op langhaar zo groot aanwezig is en Ysabeau het iedere keer presteert om ons hierin te verassen? Of omdat Ysabeau zo'n eigenwijze moederpoes is en dat haar kittens altijd heel wat te verduren krijgen met zo'n mamma? Of dat speciale moederpoesgeluidje wat alleen Ysabeau kan maken? Maar goed, laten we maar flink gaan duimen met z'n allen! Hieronder een paar mooie foto's van onze meid in een sfeer die mooi in deze tijd past!

                                                                                    9 februari 2012

Onze S-baby's doen het prima! Ze waren al erg vroeg zindelijk en ze eten alle 3 erg goed van de verse vleesvoeding van Carnibest maar ook een bordje lamshart vinden ze heel erg lekker! In brokjes hebben ze nog geen zin maar dat komt vanzelf wel een keertje.

De kleintjes lopen inmiddels vrij rond op onze slaapkamer en amuseren zich daar opperbest! Vooral het enige poesje van het drietal is een ontzettend behendig en nieuwsgierig ding! De jongens doen het iets rustiger aan. Hieronder zie je ons kleine poezenmeisje zitten onder het bedlampje.

Normaal gesproken zouden onze kittens op deze leeftijd al lang naar de keuken verhuisd zijn. Zoals gebruikelijk zetten we dan deze ruimte af met trespa platen zodat de bewegingsvrijheid van de kittens beperkt blijft en langzaam kan worden opgevoerd. Maar nu moeten we echter rekening houden met onze zwangere Ysabeau die,  op dag 48 van haar zwangerschap, n al ontzettend dik is.

We kennen Ysabeau erg goed en weten dat zij dan telkens over die planken heen gaat springen wat we dit keer, gezien haar enorme buik, de komende weken geen goed idee vinden. Ysabeau heeft standaard een hekel aan de (kleine) kittens van een ander en we weten dat zij niet zal proberen om over de plank die voor de slaapkamerdeuropening staat gaat springen. Want natuurlijk moeten we ook boven de bewegingsvrijheid van de kittens nog een hele tijd beperken, ze zijn immers vandaag pas 6 weken oud geworden.

Zodoende is ons bed overdag grotendeels bezet door de familie de Wit! Supergezellig hoor, want ze slapen ook 's nachts graag op bed! Verder is er op de slaapkamer veel te beleven aan speeltjes en krabpalen. Door de tuindeuren kunnen ze ook de sneeuw zien vallen. Ondanks dat ze een hele ruimte ter beschikking hebben, slapen ze toch ook nog wel graag in de bench in de kleine kittenmandjes en op het kleine krabpaaltje.

                                                                                        18 Februari 2012

Ons kersverse moedertje O'Lily is vandaag jarig en wordt 2 jaar. Samen met haar zusje en broertjes Oona, Olaf en Otis. Hartelijk gefeliciteerd!

Hierboven een foto samen met mammie Inneke toen ze nog kleine baby's waren.

                                                                                        23 februari 2012

Acht weken zijn de S-jes vandaag geworden. Binnenkort maken we hun namen bekend. De toekomstige pleegouders zijn er weer allemaal in geslaagd mooie stamboomnamen en roepnamen te verzinnen maar zijn er nog niet 100 % uit.

Maar eerst wachten we alweer een tijdje vol spanning op de bevalling van onze Ysabeau. Vandaag heeft zij dag 62 van haar zwangerschap bereikt. Zoals de meeste bezoekers van onze website wel weten, draagt een poes tussen de 60 en 70 dagen. Onze hoogzwangere jongedame heeft het zwaar en slaapt het grootste deel van de tijd op de keukenvloer. Buiten in de kattenren komt Ysabeau ook nog altijd graag en vaak. Vooral gisteren was Ysabeau nog veel buiten want het was hier in Schin op Geul heerlijk zacht en zonnig weer. De foto hieronder is gisteren gemaakt.

Zodra Ysabeau bevallen is, verhuist mammie O'Lily en haar drieling naar beneden naar de keuken. De kleintjes zijn wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ze racen over het bed, nemen de grootste krabpalen al met gemak en stoeien onderling lekker veel. Met de staart van mamma spelen vinden zij een heel leuk spelletje, of tikkertje spelen! 

Ze eten hartstikke goed hun vleesmaaltijd. Brokjes willen ze nog steeds niet, maar geweld in water en door het vlees gemengd gaat het er toch wel in.

Lekker chillen doen ze nog altijd het liefste met z'n drietjes!

 

En wanneer ze van al dat rennen, spelen en stoeien moe geworden zijn, slapen ze ook nog steeds gezamenlijk! Lief he?

                                                                                26 februari 2012

Dag 65 van Ysabeau. Nog altijd alles rustig. Ysabeau eet veel, drinkt veel en slaapt veel. Zo nu en dan kijkt ze of ze ergens een nestje kan bouwen in een reismandje of in een of ander hokje van een van de krabpalen. Naar de bevallingskist kijkt ze (nog) niet om. Wij wachten zo rustig mogelijk af. In theorie kan het allemaal nog tot komende vrijdag duren.

 

Groeigrafiek S-nestje

                                     

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<