DAGBOEK van ons T-nestje 2012

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Ons T-nestje werd geboren op zondag 26 februari 2012

                                                                Moeder: Silver Ysabeau van Elsdieck              Vader: Robocop Smooth Operator (Robbie)

Kittens: 4 poesjes Tasha Yar, Tammy, Teuntje en Tessa Moniek               En 1 katertje Tobie Paul

Bijzonderheden: Het állerlaatste nestje van onze lieve poes Ysabeau... In 2012 zou Beautje 8 jaar worden en dat is volgens ons de perfecte leeftijd om met pensioen te gaan. Ysabeau kreeg met haar partners Freddie (2006 t/m 2009) en Robbie (2010 en 2012) maar liefst 6 keer een nestje: 19 zonen en 8 dochters. En maar liefst de helft van die 8 dochters zaten in dit T-nestje. Van de 27 kittens waaraan onze Ysabeau het leven schonk zijn er 15 langharig en 12 kortharig. Geen enkele zwangerschap of bevalling van Ysabeau leverde noemenswaardige problemen op. Álle kittens werden gezond geboren en zijn allemaal uitgegroeid tot gezonde en vooral héle lieve en ondeugende Britten! Op haar als allerlaatste geboren dochtertje Tessa na... Tot onze grote ontzetting kreeg die kleine schat van vandaag op morgen de virusziekte FIP. FIP is een sluipmoordenaar die bij iedere kat kan toeslaan, ongeneeslijk en een ziekte die binnen enkele dagen een zeer pijnlijke dood ten gevolge heeft... pas 14 weken oud was onze kleine Tessa en ze stond op het punt van uitvliegen, samen met haar broertje Tobie zou ze een geweldig leven tegemoet gaan... Ik heb toen het enige juiste gedaan voor ons poezenkind, zodat ze niet meer hoefde te gaan lijden... Dit is het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb moeten beslissen... We hebben kleine Tessa een mooi grafje gegeven in onze tuin...

_________________________________________________________________________

                                                                 Zondag 26 februari 2012

In de ochtend rond een uur of half acht vinden we Ysabeau rustig in een krabton. Ze ligt best hard te spinnen in haar eentje. Een teken dat er wat weeën weg gespind moeten worden. De nachten daarvoor hebben we steeds om de twee uur gechecked hoe het ging en was er geen sprake van bevallingssignalen. Het zou dus zomaar snel kunnen gebeuren vandaag.

De hele dag blijft het echter rustig en gaat ze her en der een keer liggen, af en toe spinnen maar soms ook niet. Toch weten we zeker, vandaag gaat het gebeuren!  Rond 7 uur die avond verliest ze wat vocht en wordt het spinnen afgewisseld met hijgen. Het echte werk is begonnen... Vandaag dus niet met het bord op schoot voetbal kijken. Onze Queen of the house heeft anders besloten.

Op ons klein kamertje zoekt ze dichtbij ons goede plekken om die vervelende weeën aan te kunnen. Lange tijd heeft ze daarvoor zelfs bij Annelies onder het dekbed gelegen, aandoenlijk.

Na flink wat gehijg en gekreun, onrustig op zoek naar de juiste plek maar zonder oerkreten wordt om 20:32 uur het eerste kittentje geboren wat 96 gram weegt. Een heel mooi gewicht want meestal zitten kittens van Ysabeau daar behoorlijk onder.

De volgende twee komen met tussenpozen van een half uur om 20:54 en 21:28 uur. De derde lag in een vervelende stuit en is een katertje. Ze wegen respectievelijk 98 en 102 gram. Knap gedaan Beautje!

Dan wat pauze en na wat voeden, verschonen van de mandjes en dekentjes worden om 22:43 (98 gram) en 23:37 uur (86 gram) de laatste twee baby's van haar kersverse vijfling geboren. Wij weten dan natuurlijk nog niet of ze klaar zou zijn, want ze was best nog dik. De volgende uren trekken echter de bevallingssignalen weg en ligt ze heerlijk ontspannen in de bevallingskist haar ploepertjes te voeden. Ze heeft tussen de bevallingen door ook nog met smaak gegeten en gedronken en heeft zich de gehele bevalling als een echte routinier gedragen. Dat dikke wat wij menen te zien is dus gewoon haar nieuwe postuur.

We gaan nu afwachten hoe lang alles rustig blijft want uit ervaring weten we dat over een aantal dagen door Ysabeau gezocht gaat worden naar een betere plek voor haar kindjes. Nu heeft ze daar de fut nog niet voor.

Onze eerste hele voorzichtige inschatting is dat Ysabeau er deze keer maar liefst vier meiden bij gedaan heeft. Zeker is dat nog niet want de lijfjes zijn nog wel erg vers voor een eenduidige bepaling. Dit zou zeer bijzonder zijn omdat onze Ysabeau in haar vorige vijf nestjes in totaal maar vier meiden heeft gehad. We zijn dus heel benieuwd!

                                                                                29 februari 2012

Alles gaat goed met de kersverse mamma Ysabeau en haar 5 wondertjes. Ze groeien lekker en mamma is niet weg te slaan bij hen. Wel heeft Ysabeau sinds vanochtend, zoals vaak gebruikelijk is na een bevalling, toch nog wat last van haar darmen en maag gekregen. Ze slaat zich er echter dapper doorheen. Zodoende wachten we nog even met de kittencam opstellen want Ysabeau voelt zich het beste wanneer we de deksel van de bevallingkist potdicht houden. Het voornaamste is nu dat mamma ondanks de buikpijn bij haar baby's is en dat ze lekker kunnen gaan groeien en dat willen we niet verstoren.

Mamma O'Lily en haar drieling wonen nu in de keuken en leuk dat ze dit vinden!!!! Er was amper last van gewenning.

Ron en ik zijn ziek, zodoende maar een korte update. Later meer wanneer we ons weer beter voelen.

                                                                                        5 maart 2012

1 week zijn de 5 bolletjes van Ysabeau alweer bij ons. Ze groeien goed en Ysabeau wijkt amper van hun zijde. De oogjes en oortjes zijn nog steeds dicht.

Ron is alweer een tijdje beter maar ik ben alleen maar zieker geworden. Omdat onze Ysabeau een zeer rijke reputatie heeft graag met haar kittens te slepen, hebben we nog steeds de deksel op de kist en dat geeft Ysabeau alle rust. Daarmee voorkomen we dat ik haar met mijn zieke kop nauwlettend in de gaten moet gaan houden. Dat gaat nu echt even niet. Door deze deksel kan de kittencam nog niet worden opgesteld, want die moet van bovenaf de kist in gericht worden. Onze excuses, maar het is even niet anders...

Met de familie de Wit gaat het uitstekend. Hun speelterrein is inmiddels uitgebreid met de bijkeuken. Het kattenluik naar de kattenren is nog niet ontdekt. Ze willen nog steeds geen harde brokjes eten maar gewelde brokjes vinden ze wel heel erg lekker.

                                                                                        7 maart 2012

De kittencam staat er weer! Veel kijkplezier.

                                                                                        9 maart 2012

1 jaar geleden werd onze poes Micky voor het eerst mamma en werd onze Ysabeau voor het eerst oma!

Richman, Rocco Mojo, Raspoetin Gijsje, Richie en Robbie junior vieren vandaag hun allereerste verjaardag. HARTELIJK GEFELICITEERD jongens, vanaf vandaag zijn jullie kitten-af en echte mannen!

 

Bovenstaande foto is lange tijd de foto geweest die de homepagina van onze website heeft gesierd en het is dan ook een geweldige foto waar het jarige vijftal prachtig in de cameralens kijkt!

Hieronder zien jullie een speciale verjaardagsfoto van Gijsje, het enige langhaartje uit Micky's eerste nestje wat bij Sascha en Ivar in Rijswijk woont. Hij heeft voor de gelegenheid een zelf gemaakt strikje om zijn nekje.

                                                                                                12 maart 2012

De Familie de Wit is inmiddels voor het eerst geënt, gechipt en gezond verklaard bij onze dierenartsen. Zij amuseren zich prima met z'n drietjes en zijn vandaag voor het eerst de kattenren in geweest. Ze hebben de leeftijd van 10 weken bereikt.

De vijf baby's van Ysabeau zijn alweer 2 weken op de wereld en hebben allemaal de oogjes open. Ysabeau is een supermamma en laat haar kindjes amper alleen. Om ze goed te laten groeien helpen we regelmatig een handje door de baby's een flesje met moedervervangende melk te geven. Maar mamma heeft beslist de voorkeur bij het kleine grut hoor, die flesjes zijn puur om mamma wat te ontlasten.

                                                                                    16 maart 2012

Een zéér trieste dag voor Alois en Cathy, die al ruim 7,5 jaar de pleegouders zijn van poesje Romy. Romy is vanochtend zeer plotseling overleden, van de ene seconde op de andere, waarschijnlijk aan de gevolgen van een acuut herseninfarct. Voor Romy een mooie manier om te gaan want zij heeft niet hoeven lijden... maar voor de achterblijvers is dit natuurlijk een ware schok. Hieronder een recente foto van Romy in het prille voorjaarszonnetje.

Romy had een superleven bij Alois en Cathy en kreeg later maar liefst 3 van Liesbritjes bij zich wonen die haar leven nóg leuker maakten. Zeker toen ook Irsyn (zoon van onze Promiss) zich bij het stel voegde, want Irsyn ontfermde zich over Romy alsof hij een beetje verliefd op haar was. Romy kreeg vrijwel iedere dag wasbeurtjes van Irsyn en dat deed Romy zichtbaar goed. Maandag zal Romy gecremeerd worden... Dag lief Roompje, we zullen je missen...

                                                                                               17 maart 2012

Wie zelf katten heeft zal de volgende foto beslist niet verbazen. Neem een doos en zet die ergens neer. Binnen de kortste keren zal er een kat in liggen! Zo kocht ik laatst 2 paar schoenen en die dozen kwamen na het passen op het bed terecht. De dozen staan er nu nog steeds want er ligt vrijwel altijd wel een van onze katjes in! Onze Snoopy brengt zelfs een hele nacht in de doos door! Die dozen staan dus voorlopig nog wel even op ons bed...

                                                                                            18 maart 2012

Precies 3 weken oud zijn de jongste van Liesbritjes vandaag. En wat zijn ze weer schattig!!! Vandaag een paar foto's met open oogjes. De mopjes worden steeds sterker en proberen al door de hele kist heen te lopen uuuh... te waggelen... Ysabeau is een supermamma en tot nu toe heeft zij nog niet gesleept met haar grut... We kunnen ons bijna niet voorstellen dat ze dit straks niet alsnog zal gaan doen maar voorlopig gedraagt mamma Ysabeau zich voorbeeldig!!

                                                                                            25 maart 2012

Vandaag is ons H-nestje jarig! Het eerste nestje van Inneke (en Beer). Alweer 4 jaar geleden werden Huey, Hugging Gizmo, Hummel en hun enige zusje Hermelyn geboren op een koude sneeuwdag in 2008. Wát een verschil met het prachtige lenteweer van de afgelopen week!

Helaas is Poppetje in november 2009 overleden aan FIP. Vandaag gedenken we haar speciaal...

                                                                                            26 maart 2012

Eindelijk een foto gevonden om het eerste lid van de familie de Wit voor te stellen. De mopjes zijn zo ontzettend mooi en toch vind ik telkens dat ik niet kan vastleggen met een foto hoe mooi ze wel niet zijn.

Daarom een prachtige foto die de toekomstige pleegouders van onze STITCH SPIKEY van Liesbrit hebben gemaakt.

Staat die stoere kerel er niet práchtig op? Echt zoals hij is: 'de serieuze'. Want dat is inmiddels zijn bijnaam hier omdat hij altijd een beetje ernstig kijkt. Stitch is een rustig en bescheiden katertje wat dol is op knuffelen en daarbij het liefste op zijn ruggetje gaat liggen. Eten kan hij als de beste van het drietal en hij is zodoende het grootste en het zwaarste. Zijn karakter en postuur doet ons erg aan Little Prins van Liesbrit denken, dat is Stitch zijn oom (broer van mamma O'Lily). Stitch mag straks bij Monique en Peter én bij QUANJEL van Liesbrit in Haelen gaan wonen. Quanjel is de enige kortharige zoon van de zesling van het Q-nestje van Ysabeau geboren in de zomer van 2010. Hopelijk worden beide van Liesbritjes straks dikke vriendjes met elkaar!

Stitch' zijn tweede naam Spikey is een eerbetoon aan het overleden Britje van Peter en Monique die Spikey heette.

                                                                                          28 maart 2012

Dit kleine poezenmeisje hieronder in het zonnetje is de OMA van de familie de Wit: Silver Inneke van Elsdieck. Zonder haar zou hier in huize Liesbrit geen familie de Wit meer kunnen zijn, dat is duidelijk. Op de foto heeft Inneke geen langharige vacht omdat ze recent bij de poezenkapper was. Persoonlijk vind ik haar dit kapsel superschattig staan maar wat het voornaamste is, is dat dit kapsel het lievelingskapsel is van mammie zelf!

Op de andere foto kunnen jullie Oma Inneke zien mét haar weelderige vacht. Inneke woont alweer bijna 2 jaar bij Ann en de poes Fientje Poezenpluis in het Belgische Lier. Ze is daar samen met haar dochter Oona gaan wonen en is inmiddels heel erg gelukkig en met name héél erg dapper. Hier bij ons was Inneke een schuchter en bang poesje. Ze vond ons huis te groot en al die katten om haar heen maar eng. Bij Ann op het appartement is Inneke in de loop der jaren getransformeerd tot een compleet andere poes en geloof het of niet: ze is nu zelfs de opperpoes in huis en er is nog maar weinig wat ze niet durft! Geweldig hè?

                                                                                            4 april 2012

Deze 2 lieve schatjes zijn broer en zus en zullen de rest van hun leven samen mogen doorbrengen. Zij gaan namelijk straks met z'n tweetjes bij Sonja en Peter in het mooie Heijenrath wonen en die 2 hebben van hun toekomstige pleegouders de mooie namen

SHINTO'LILY (L) en SHIRO (R) van Liesbrit gekregen.

Het katertje heet dus Shiro hetgeen 'wit' in het Japans wil zeggen. Sonja en Peter hebben namelijk al vele jaren van die mooie en grote Japanse Koikarpers in hun vijver zwemmen. Een witte Koi hebben ze nooit kunnen krijgen. In plaats daarvan komen straks deze beide witte van Liesbritjes binnenshuis alles onveilig maken! De naam van ons enige poezenmeisje zal later vanzelf wel Shinto of Lily worden, maar het is duidelijk dat dit een eertbetoon aan mamma O'Lily is omdat dit haar eerste en enige dochter is.

Shiro en Shinto'lily trekken heel erg naar elkaar toe en wanneer ze in het voorjaarszonnetje in de kattenren een dutje doen? Dan delen ze zelfs de hangmat met elkaar. Als dat geen echte liefde is! We hebben dan ook lang gewacht voor we definitief besloten hebben wie er straks samen zouden gaan verhuizen. Niet dat Shiro en Shinto'lily het niet met Stitch kunnen vinden hoor, integendeel! Maar deze broer en zus hebben toch de sterkste band met elkaar. Zij komen ook het liefste buiten. Stitch is wat luier en kiest er vaker voor om te gaan slapen. Hieronder ligt Shinto'lily lekker buiten in de schaduw.

  

13 weken zijn de witjes nu alweer, dus over een week of 3 zullen ze het ouderlijk huis gaan verlaten... De tweede enting hebben ze afgelopen week gehad. Shiro zat daarbij zó hard te spinnen dat de dierenarts een hele tijd heeft moeten wachten eer zij ook zijn hartje en longetjes kon beluisteren! Want spinnen dat kunnen ze alle 3 als de beste! Je hoeft maar naar ze te kijken en ze zetten het motortje al aan! Shinto'lily is echt een meisje en moet daarbij ook nog altijd een miauwtje (een soort van sirene!) laten horen... Dit lieve poesje is bij vrijwel alles haantje de voorste en durft het meeste. Want de hele familie de Wit is wel wat voorzichtig van aard. En toch was het Shiro en niet zijn zusje die als eerste de trap naar boven durfde te nemen omdat hij zo graag bij mij wilde zijn. Je ziet hem op de foto zitten. Een lief kenmerk van Shiro is dat hij een ietsiepietsie scheel kijkt.

                                                                                    11 en 12 april 2012

Vandaag en morgen is het weer feest want er zijn een hele hoop van Liesbritjes jarig, dit keer allemaal kindjes van onze helaas veel te vroeg overleden schat Promiss! Op 11 april 2008 werd Promiss haar laatste nestje geboren: allemaal blauwe bolletjes: Indigo, Imke, Irsyn, Ikara en Ingo. Ze worden dus 4 jaar vandaag.

Op 12 april 2006 werd het allereerste nestje van Promiss geboren: B'Elanna, Bolleke Balou, Bommel en Beertje Ollie. Bolleke Balou en Beertje Ollie zijn lilac van vachtkleur net als Promiss en B'Elanna en Bommel zijn blauw als hun pappa Athos. Deze 4 worden dus alweer 6 jaar vandaag.

Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

                                                                                                14 april 2012

15 weken is de familie de Wit alweer en nog maar even en dan zullen we afscheid moeten gaan nemen van deze schatten... Gelukkig begint mamma O'Lily nu eindelijk een beetje afstand te nemen van haar kindjes, want voorheen was ze 24-7 een ware kloek...

De kleine ukkies van onze Ysabeau zijn inmiddels bijna 7 weken oud en lopen al lekker los rond onder in de keuken! Ze eten erg goed en zijn heerlijk actief. Ze amuseren zich opperbest met alle speelgoed in de grote speeltuin en ze zijn zéér fotogeniek. Met gemak maken we foto's waarbij ze alle 5 in de camera kijken.

 

Er zitten 2 "ontplofte" bolletjes in ons L-nestje: het enige katertje is een Brits Langhaar en één van de 4 poezenmeiden is een langhaartje. Hieronder een foto van beiden. Links het poesje en rechts het katertje.

 

En natuurlijk zijn ze, net als álle kinderen van onze Ysabeau, waanzinnig lief! Ze kunnen het ook al erg goed vinden met de familie de Wit. Alles integreert op dit moment in huize Liesbrit en het is één grote en verdraagzame familie. Hieronder zien jullie hoe dat zo gaat. Samen eten, samen spelen.

 

 

                                                                                            16 april 2012

En ja hoor, alweer feest! Vandaag is het precies 3 jaar geleden dat op een zonnige donderdagmiddag het tweede nestje van onze Inneke werd geboren! Luna Llena, Little Prins en Lars van Liesbrit zijn dus jarig. HOERA!

 

                    Luna Llena                                                                             Lars                                            Little Prins

                                                                                            29 april 2012

Vandaag is ons eigen Prutje jarig oftewel onze jongste telg Lailah wordt 1 jaar! Lailah is een heerlijk poesje wat lief en ondeugend is. Ze is heel open van karakter en naar de andere katten tevens voorzichtig van aard. Ze kan het inmiddels wel met iedereen goed vinden. Lailah is wel geïnteresseerd in de kittens van O'Lily en Ysabeau, maar heeft er niet zo'n belangstelling voor als onze O'Lily op die leeftijd.  Lailah blijft dan ook het liefste weg uit de keuken omdat daar de kittens van Ysabeau lekker rondrennen. Spelen doet Lailah dus liever met de grote jongens Snoopy, Chako en Cisko.

Hierboven een paar babyfoto's van ons jarige meisje. En hieronder een foto zoals ze nu zo'n beetje is. Een lekkere bolle Britse dame.

                                                                                                2 mei 2012

Twee jaar geleden was het voor ons een zwarte dag... de dag dat onze Promiss ons ontvallen is... Er gaat geen dag voorbij dat we niet aan die altijd aanwezige, gezellige en vooral lieve dikzak denken. Vandaag denken we extra veel aan Promiss en vieren we haar prachtige leven hier bij ons. We zijn we dankbaar voor alle lieve kindjes die Promiss heeft mogen krijgen. Heerlijke katers en poezen die allemaal een beetje van hun mamma in zich mee dragen en die elders hun pleegouders zo gelukkig mogen maken.

Bedankt lieve Promiss!

                                                                                            3 mei 2012

De 3 witte schatten van onze O'Lily zijn inmiddels uitgevlogen...

Shinto'lily en Shiro zijn op 21 april met z'n tweetjes verhuisd en maken inmiddels het hele huis van Sonja en Peter in het pittoreske gehuchtje Heijenrath onveilig. Poes Shinto voelde zich al snel thuis in haar nieuwe omgeving, maar zij was altijd al het haantje de voorste uit dit nestje. Shiro heeft iets meer moeite gehad met de verhuizing en was de eerste dag een beetje stilletjes. De aanwezigheid van zijn extraverte zusje maakte echter dat ook Shiro al snel los kwam. Hieronder een paar foto's o.a. een hele lieve van broer en zus in een innige omstrengeling op een van de vele krabpalen in hun nieuwe thuis.

Stitch daarentegen had het een stuk moeilijker. Hij ging afgelopen vrijdag bij een oudere kat wonen, namelijk bij Quanjel van Liesbrit, de enige kortharige zoon uit Ysabeau's Q-nestje geboren in de zomer van 2010. Stitch zocht meteen contact met Quanjel, maar deze was daar nog niet zo happig op. Begrijpelijk. Na enkele dagen elkaar aftasten, afsnuffelen en observeren heeft Quanjel zich erbij neergelegd dat er toch echt een soortgenootje in zijn huis met Monique en Peter in Haelen is komen wonen. Hij begrijpt nu dat al dat geblaas geen indruk op Stitch maakt en dat die kleine witte dikkerd best gezellig is. Quanjel en Stitch spelen inmiddels al wat samen en we hebben er alle vertrouwen in dat het helemaal goed komt met die 2! Binnenkort krijgen we betere foto's. Nu alvast een van Quanjel en Stitch na hun eerste kennismaking.

Mamma Lily heeft gelukkig nergens last van... daar hadden we ons wel erg veel zorgen om gemaakt. Lily werpt zich nu gewoon op als extra mamma en speelkameraadje van de baby's van Ysabeau. Hieronder zien jullie de kleinste van het Ysabeau nestje samen met Lily een dutje doen. Lief he?

                                                                                            7 mei 2012

10 weken zijn ze gisteren alweer geworden. Vandaag zijn de T-tjes voor het eerst de deur uit geweest en hebben ze, samen met mamma Ysabeau, een bezoekje aan de dierenarts gebracht. We hadden ze verdeeld over 3 mandjes. En wat waren ze rustig onderweg! Heel wat anders ging het bij de familie de Wit een aantal maanden geleden, want die lieten wel flink van zich horen! Niks van dit alles bij de stoere streepjespyjamaatjes van Ysabeau, die waren eigenlijk alleen maar nieuwsgierig. Zo'n eerste keer nemen we ook altijd mamma mee voor een extra controle, dat werkt voor de kleintjes meestal geruststellend.

Iedereen is zorgvuldig van top tot teen bekeken door Gaston en Mieke Gigase, onze dierenartsen. Alles was gelukkig tiptop in orde met de vijfling! Ze hun eerste enting en een identificatiechip gekregen en zijn officieel gewogen. De actuele gewichtjes zijn terug te vinden in de groeigrafiek hieronder evenals een paar sfeerplaatjes bij de dierenarts toen het enige katertje van ons stel aan de beurt was.

                                                                                                9 mei 2012

We willen vandaag de eerste 2 kittentje van ons T-nestje aan jullie voorstellen: TAMMY van Liesbrit, het enige langharige poesje van het vijftal en met stip de állerbraafste van het stel! Is het geen plaatje?! Tammy gaat straks samen met haar kortharige zusje wat we meteen hieronder voorstellen verhuizen en zullen gezellig samen opgroeien! Dat is het grootste cadeau wat je een kitten kunt geven, een nestgenootje om je verdere leven mee door te brengen!

In ieder nestje is er altijd wel één die het brutaalste is en heel erg bijdehand. In dit geval is dat het heerlijke ADHD meisje wat hieronder demonstreert dat onze Britjes soms net aapjes zijn... Zodoende is dit poezenmeisje ook zeer geschikt om straks in een gezellig en druk gezin te gaan wonen in Maarheeze namelijk bij Linde en Huub en hun 3 lieve kinderen Lars, Fleur en Maud. Ze noemen haar TEUNTJE van Liesbrit, een geweldige naam die verzonnen is door Fleur.

 

 

Het hele gezin verheugt zich enorm op de komst van Tammy enTeuntje en met name Fleur is zich theoretisch erg goed aan het voorbereiden op hun verdere opvoeding straks. Fleur heeft al wat ervaring opgedaan via haar nichtje Maartje want daar woont sinds zomer 2009 Little Prins van Liesbrit, broertje van onze Lily. Omdat het gezin in juli/augustus eerst op vakantie gaat zullen Tammy enTeuntje langer bij ons blijven en pas na deze vakantie naar Maarheeze verhuizen. Dat vinden Ron en ik natuurlijk helemáál niet erg!! Kunnen we des te langer van beide dametjes genieten. Inmiddels zijn de meiden dikke vriendinnen geworden!!

                                                                                         10 mei 2012

Één poesje heeft ons hart gestolen en dat is de kleinste van het vijftal. Hier een paar lieve foto's van onze lieve mini dame! Het is een heerlijk aanhankelijk ding, lekker brutaal en bijdehand. We hebben haar TASHA YAR van Liesbrit genoemd. Zoals gezegd is zij de kleinste van iedereen, zodoende had zij haar eerste bijnaam 'kleine muis', al snel te pakken. Iedere avond slaapt ze, als een van de weinigen van dit nestje bij ons op bed. Hartstikke gezellig! Tasha zal als derde van Liesbrit poesje bij ons blijven wonen!!

                                                                               

                                                                                        22 mei 2012

Vandaag is ons E-nestje jarig, het damesnestje van onze Promiss: Emily, Elderiekje, Enya en Eirinn. Ze worden alweer 5 jaar oud. Helaas is eerstgeborene Emily in de poezenhemel...

                                     Proficiat!                                                      

                                                                                       25 mei 2012

Zoals beloofd een foto van Stitch en Quanjel nu het wat beter tussen beiden gaat. De sfeer is nog steeds niet helemaal ontspannen maar het gaat steeds beter. Vaak hebben oudere katten er een hele tijd wat moeite mee wanneer er ineens gezinsuitbreiding is. Maar ook bij Quanjel gaat dat iedere dag beter.

Speciaal voor de beide van Liesbritjes is pleegvader Peter dit voorjaar begonnen met de bouw van een prachtige kattenren in de tuin en deze is sinds vorige week in gebruik. Stitchke vindt het helemaal geweldig en protesteert als hij weer naar binnen moet. Ook Quanjel blijft er zonder problemen een hele tijd in zitten.

                                                                                        2 juni 2012

Morgen worden de T-tjes van Ysabeau alweer 14 weken. En wat zijn ze weer leuk, brutaal en om óp te vreten met z'n vijfjes! We hebben dit nestje extra van hen genoten want dit zal Ysabeau's laatste nestje zijn... Zij wordt deze zomer 8 jaar oud en dat vinden wij hier in huize Liesbrit een pensioengerechtigde leeftijd.

Ysabeau kreeg met haar partners Freddie (2006 t/m 2009) en Robbie (2010 en 2012) maar liefst 6 keer een nestje: 19 zonen en 8 dochters. Hiervan zijn 15 kittens langharig en 12 kortharig. Geen enkele zwangerschap of bevalling van Ysabeau leverde noemenswaardige problemen op. Álle kittens werden gezond geboren en zijn allemaal uitgegroeid tot gezonde en vooral héle lieve en ondeugende Britten!

Vandaag willen we jullie onze laatste 2 kittens van Ysabeau voorstellen. Letterlijk de laatste 2 kittens, want deze 2 zijn daadwerkelijk als laatste 2 geboren. Het katertje als vierde en als allerlaatste het poesje.

Het is een klef stel en ze zoeken elkaar voortdurend op. Als enige kater van het stel heeft hij zich de mooiste poes uitgezocht om de rest van zijn leven mee door te brengen. Zodoende dat deze broer en zus straks samen mogen gaan verhuizen naar Ransdaal, een dorpje verderop. Zij gaan daar wonen bij Maria en Wim en zij hebben hen de namen TOBIE PAUL van Liesbrit en TESSA MONIEK van Liesbrit gegeven. De tweede naam van beide kittens verwijzen naar de reeds volwassen kinderen van Maria en Wim, Paul en Moniek.

    

                                                                                    Tobie                                                                    Tessa

Tobie is een typische kater: open van karakter, onbevangen en áltijd in voor een knuffel of stoeien. Tessa daarentegen is een échte dame, zij is nogal eigenwijs, voorzichtig en bescheiden van aard en voor haar moet je als mens echt moeite doen om haar voor je te winnen. Tobie heeft een weelderige, lange vacht en Tessa heeft een kortharig jasje aan. Maria en Wim adopteren dus 2 compleet andere Britjes qua karakter maar ook qua uiterlijk en geslacht, meer verschil kon Ysabeau hen niet schenken!

Omdat álle kittens van Ysabeau echte klimmers zijn, hebben Maria en Wim hun gehele tuin afgelopen week helemaal catproof laten maken. Tobie en Tessa boffen dus maar met zulke pleegouders!

7 juni 2012

Omdat het af en toe regent, genieten we pas echt van de zon.

Er bestaat geen eb zonder vloed.

Je weet pas echt dat je gelukkig bent als je verdriet hebt toegelaten.

Huize liesbrit is gisteren gezegend met een flinke portie verdriet...

Onze lieve Tessa, dochter van Ysabeau, pas 14 weken oud en op het punt van uitvliegen is plotseling overleden. De pijn die we voelen is puur en rauw. Een bloem in de knop en dan ineens niets meer. Ze gaat haar plaats naast Tobie bij haar pleegouders dus niet invullen. Als zeer bescheiden en timide meisje heeft ze stiekem een grote plek in ons hart veroverd. Die plek zal niet snel opgevuld worden.

Gelukkig voor haar pleegouders is onze Tasha meteen bereid gevonden om haar plek naast Tobie in te nemen. Ze ziet hiermee af van een riant bestaan als Liesbrit diva en verheugt zich op een leven lang ravotten en knuffelen met Tobie, Maria en Wim in Ransdaal.

Lieve schat, we houden van je. Geef een knuffel aan Promiss, Emily, Poppetje en Delilah...

9 juni 2012

Nu de eerste heftige emoties een klein beetje gezakt zijn, zijn we er pas aan toe wat feiten te vertellen rondom de plotselinge dood van onze kleine Tessa. Maar niet zonder eerst alle lezers van ons dagboek te hebben bedankt voor de meelevende mailtjes, kaartjes, telefoontjes en alle lieve berichtjes in ons gastenboek. Jullie reacties zijn hartverwarmend...

Tessa is overleden aan FIP, de sluipmoordenaar onder virussen, de angst van iedere katteneigenaar... Wanneer een kat FIP heeft, is dit in alle gevallen dodelijk. We hebben er in ons M-dagboek in 2009 al eens uitgebreid bij stil gestaan. Er bestaan veel misverstanden over FIP. We zullen dit stukje uit 2009 helemaal onderaan nog eens plaatsen.

De medische wetenschap weet nog steeds niet veel meer over FIP maar men weet inmiddels gelukkig wel dat het niet besmettelijk is. Met Tessa was dinsdag ogenschijnlijk nog helemaal niets aan de hand. Ze speelde lekker met haar broer en zusjes, was opgewekt en monter. Woensdagochtend viel wel meteen op dat Tessa helemaal alleen boven lag te slapen, terwijl de andere 4 helemaal wakker en druk beneden aan het spelen waren. Maar goed, dat kan natuurlijk best eens voorkomen dat een van de kittens slaapt terwijl de rest wakker is. Ik gaf de kittens vlak na het middaguur wat speciale kattenmelk. Omdat ik weet dat Tessa dol is op extraatjes en het zielig vond dat zij deze traktatie mis liep, ben ik haar boven het laatste restje gaan brengen. Ze lag op de krabpaal op onze slaapkamer te slapen en begon meteen enthousiast het kommetje leeg te likken. Op een gegeven moment heb ik Tessa opgepakt en haar op de grond gezet met het kommetje. Toen viel me meteen op dat ze een enorm dik buikje had. Ze was ineens zó enorm dik dat het te vergelijken was met een hoogzwangere poes. Ondanks dat wij FIP nog nooit zelf mee hebben hoeven maken, hebben we wel ontzettend veel verhalen gehoord en gelezen over FIP en vreesde ik er meteen voor. Onmiddellijk heb ik contact opgenomen met onze dierenartsen en ik kon een paar uurtjes later al terecht. In de tussentijd heb ik Tessa nauwkeurig geobserveerd. Haar ontlasting zag er normaal uit, ze at en ze dronk, maar spelen met haar zusje Tasha wilde ze beslist niet. Tasha drong echter nogal aan, waardoor Tessa wat geïrriteerd raakte en zich terugtrok op een van de keukenstoelen en weer ging slapen... De rest van de dag bleef ze heel erg sloom. Bij de dierenarts bleek na een buikpunctie (waarbij men met een naald vocht uit de buikholte haalt) dat het daadwerkelijk FIP was... Het vocht was dradentrekkend (ten gevolge van een hoog eiwitgehalte en fibrine) en dat is het bewijs voor natte FIP...Ik heb toen het enige juiste gedaan voor ons poezenkind, zodat ze niet meer hoefde te gaan lijden... Dit is het moeilijkste wat ik ooit in mijn leven heb moeten beslissen... Ik mis mijn babytje... We hebben kleine Tessa donderdagavond een mooi grafje gegeven in onze tuin...

 

________________________________________________________________

Als ik oud ben, of ziek en zwak

en pijn verjaagt de slaap...

...als onrust neemt van mij bezit,

doe dan wat onvermijdelijk is

... laat me gaan ...

de laatste goede daad.

 

Beslis dan voor mij en wees niet laf...

Eigenliefde past niet bij

de vriendschap die ik gaf

of uitstel tot het beter past,

bij een verloren strijd ...

 

Ik ben niet bang

tijdens die laatste gang...

Jij loopt niet weg

je kijkt me aan,

je noemt me bij de liefste naam

en houdt mij stevig vast...

 

Vandaag voor het laatst

groet ik je met mijn kattenstaart ...

Wat jij liet doen

deed jij voor mij

je hebt me nog meer pijn bespaard...

________________________________________________________________

 

 

Wie behoefte heeft wat meer over Fip te lezen:

Wat is FIP eigenlijk? FIP is een belangrijke doodsoorzaak bij katten. De ziekte wordt veroorzaakt door het Coronavirus.
Bijna alle katten (84%) zijn drager van dit Coronavirus. Omdat het een onschuldig virus is, heeft de kat er totaal geen last van. Het virus vermenigvuldigt zich binnenin de kat en tijdens deze vermenigvuldiging kan er af en toe iets mis gaan, waarbij het virus muteert. Door zulke mutaties ontstaat het eigenlijke FIP-virus dat de kat zwaar ziek kan maken. (Je zou het kunnen vergelijken met kanker bij de mens: al onze cellen vermenigvuldigen zich, en als hierbij een fout gebeurt kan een ‘slechte’ cel zich verder delen en een tumor veroorzaken.)
Men spreekt dan bij katten van Feliene (kat) Infectieuze (ontsteking) Peritonitis (buikvlies).
Waarom het FIP virus bij de ene kat wel ontstaat en bij de andere niet is helaas volstrekt onduidelijk. Wel komt het vaker voor bij jonge (0-2) en bij oudere katten (>10) omdat bij hen het immuunsysteem nog niet of niet meer optimaal functioneert.

De ziekte kan zich in twee vormen voordoen :
Natte FIP
Dit is de acute vorm van deze ziekte. In dit geval zijn vele bloedvaten beschadigd.
Wanneer dit in de buikholte voorkomt zwelt de buik op door buikwaterzucht (ascites).
Bij beschadiging van de bloedvaten in de borstholte, lekt er vocht in de borstholte en krijgt de kat ademhalingsproblemen. De verdere symptomen zijn koorts, verlies van eetlust, vermageren, geelzucht en bloedarmoede.
De algemene toestand van de kat gaat zeer snel achteruit. De kat heeft nog enkele dagen tot hooguit 1 week te leven nadat ze FIP heeft gekregen.
Droge FIP
Dit is de chronische vorm van de ziekte. Aanvankelijk zijn er vage klachten zoals verminderde eetlust, karakterveranderingen, sloomheid, verminderde activiteit. Er doet zich ook hier geelzucht voor die je kan waarnemen aan de binnenkant van het ooglid en de oren, die er geel uitzien. Vele katten vertonen eveneens symptomen in de ogen : de iris (het gekleurde deel rond de pupil) verandert van kleur en heeft vaak een troebel uitzicht. Bij droge FIP zijn veel gevallen bekend waarbij een kat met medicatie nog best lang en goed kan leven.

Maar hoe dan ook, bij zowel droge als natte FIP heeft de ziekte een dodelijke afloop. Tot nog toe is er geen behandeling voor FIP. Door het toedienen van medicatie kan men het verloop wel vertragen, maar ook dit vertraagde verloop wordt gevolgd door het overlijden van de kat.

Jullie zien wel, zowel voor dierenarts, fokker als eigenaar is FIP een enorm frustrerend probleem. Niemand kan de ziekte voorkomen, je kunt de ziekte niet genezen en een juiste diagnose stellen is vaak heel moeilijk, een vaccin geeft zo goed als geen bescherming… Er is wel een vaccin voor FIP maar de resultaten zijn wisselend. Er zijn zelfs gevallen waarbij na vaccinatie juist FIP is ontstaan of het ziektebeeld verergerde. Op dit moment wordt nog steeds geadviseerd om niet te vaccineren. tegen FIP.
Vele mensen die hun levenlang katten hebben, krijgen vroeg of laat met FIP te maken.

Hoe kun je het risico verkleinen dat het coronavirus muteert naar het FIP virus?
· Minimaliseer de stress bij de kat(ten) en geef voldoende aandacht
· Optimaliseer de voeding
· Maximaliseer de kattenbakhygiëne

                                                                                        9 juli 2012

Nog steeds spelen de emoties hier in huize Liesbrit een grote rol. We kunnen niet zomaar vergeten wat allemaal is geweest en dat is denk ik ook wel normaal.

Tasha en Tobie zijn inmiddels verhuisd. Omdat ze met z'n tweetjes zijn is wennen niet zo heel erg moeilijk en al snel voelden beiden zich al helemaal thuis bij Maria en Wim. De tuin van hun nieuwe thuis is een paar maanden geleden speciaal voor hen helemaal catproof gemaakt, dus dat is pure verwennerij, zeker met het mooie zomerweer de afgelopen weken.

Tasha kruipt langs de boom omhoog en samen klimmen ze via de omheining achter de vliegjes en de vogeltjes aan!!! Wanneer ze moe zijn kunnen ze overal in huis of in de tuin uitrusten van al dat geklauter, maar de plankjes die speciaal voor hen langs de schutting zijn gemaakt hebben toch wel de voorkeur. Wat een heerlijk leven hebben die 2!!!

10 juli 2012

Omdat het zomer is een paar leuke plaatjes van verschillende uitgevlogen van Liesbritjes. Dit is Quiero Beau van Liesbrit, zoon van Ysabeau (en Robbie) geboren in de zomer van 2010. Zijn pleegmoeder Irene in Castricum gaf vorige week de koelkast en diepvries een grondige poetsbeurt. Quiero zag zijn kans schoon om even lekker af te kunnen koelen... Slimme kater!!!

11 juli 2012

Jake van Liesbrit, zoon van onze Ysabeau (en Freddie) geboren in de zomer van 2008, slaapt graag IN de tas van zijn pleegmoeder Barbara met dat warme weer! Is hij niet geweldig?

13 juli 2012

Twee jaar worden ze alweer, de 4 mopjes van onze poes Kira Nerys van Liesbrit met verloofde Robbie. De vierling Poeka, Poemel Promiss, Powercat Sammy en Pepper is dus jarig vandaag! Hiep Hiep HOERA!! Hieronder een foto genomen vlak nadat ze geboren waren.

 

Kira woont sinds 2010 niet meer bij ons maar samen met haar langharige zoon Sammy bij Tresi en Martin in Kerkrade en heeft daar een leven als een ware Koningin met haar eigen troon en haar eigen Prins! Je ziet Prins Sammy vooraan op het aanrecht zitten en zijn mammie Queen Kira achteraan op haar troon (lees: afzuigkap!).

                                                                                            21 juli, 22 juli, 24-25 juli, 27-28 juli juli 2012

Een hoop jarige van Liesbritjes de komende week!!!

Zo worden de A-tjes, Anouks tweede nestje met verloofde Ramses, vandaag 21 juli 7 jaar oud. Armani, Archie, Amber, Annamieneke, Abigail, Aagje en Ashley waren ook met z'n zevenen, ons grootste nestje ooit. Hieronder van ieder een leuke foto uit hun kittentijd.

                Armani                                                Archie                                         Amber en mamma Anouk       

                                                                                                                                  

                            Mienneke                                            Abigail

                                                                                            Aagje                                               Ashley

Morgen, 22 juli 2012, worden de J-tjes (Jewel, Jadzia Mimy, James Ayrton Beau en Jake), het derde nestje van Ysabeau 4 jaar.

                    Jewel                                            Jadzia

                                                                                              James                                                     Jake

En dinsdag 24 juli 2012 zijn maar liefst 2 nestjes van onze Ysabeau jarig. De F-jes worden 5 jaar ( Ferdie Froemel, Flebster Felix, Frenkie Fievel en Frederik Florijn). Hieronder wat foto's nadat de oogjes net open waren gegaan.

        Froemel                                        Flebster                                        Frenkie                                                Freddie

En het M-nestje (Miles, Morris, Moon) wordt diezelfde dag alweer 3 jaar. Onze Micky is als enige op 25 juli jarig omdat zij úren na haar 3 broertjes geboren werd.

                            Miles                                                        Morris

Moon                                                        Micky

Héél bijzonder was natuurlijk ons áller-állereerste nestje van Anouk en onze eigen Snoopy!! Zij werden op een mooie late zomeravond in 2004 geboren, 27 juli. Zij mogen alle 4 alweer hun 8e verjaardag vieren. Op 27 juli 2004 werd Shadow als eerste van Liesbritje in deze wereld welkom geheten. De 3 katertjes Crespo, Chakotay en Cisko werden pas op 28 juli geboren. Een geweldige avond en nacht en een geweldige tijd voor ons volgde! Hieruit ontstond ook pas het idee om dit vaker te willen meemaken en zodoende is onze cattery ontstaan. Chakotay en Cisko wonen sindsdien, samen met hun ouders, lekker bij ons in huize Liesbrit.

 

                  Chakotay                              Shadow

                                                                                                Crespo                                            Cisko

Wij wensen iedereen, ook namens mamma Anouk en Ysabeau, een fijne verjaardag toe en nog vele jaren in goede gezondheid.

                                                                            2 augustus 2012

Ook Tammy en Teuntje hebben sinds dinsdag 31 juli het ouderlijk huis verlaten (hierover later meer), zodoende viert mamma Ysabeau vandaag haar 8e verjaardag in alle rust want ondanks dat onze Britjes nu weer met z'n achten zijn voelt het stil en zelfs een beetje leeg in huis. We missen de kleintjes. Maar goed, desalniettemin vieren we vandaag het feit dat Ysabeau jarig is en zij geniet wél van al die rust. Dat mag ook wel na het opvoeden van 5 fantastische kinderen! Ysabeau, je bent een supermamma, bedankt voor al die mooie en lieve kittens en dat je nog vele jaren in goede gezondheid erbij mag krijgen en nog lang van je pensioen mag genieten!

5 augustus 2012

Tussen al deze vrolijke mededelingen over allemaal verjaardagen helaas ook zéér triest nieuws... Otis van Liesbrit, pas 2,5 jaar oud is in de nacht van zaterdag 21 juli overleden aan leukemie. Otis is een keertje per ongeluk buiten gesloten en is in de nacht die volgde in een heftig gevecht terecht gekomen met een zwerfkat die zijn territorium wilde verdedigen. Waar wij onze pleegouders van onze kittens altijd frequent voor waarschuwen overkwam die lieve Otis... deze zwerfkat heeft Otis behoorlijk toegetakeld en door dit gevecht heeft hij met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid het dodelijk virus FeLV opgelopen (=kattenleucose oftewel leukemie). Een hoog percentage buitenkatten draagt namelijk dit virus (én het FiV=kattenaids) en door vechten en/of seksueel contact kan dit virus makkelijk worden overgedragen...

De pleegouders van Otis merkten een maand of 5 na het incident dat Otis heel langzaam steeds futlozer werd, begon af te vallen en minder eetlust had. Toen duidelijk werd dat hij écht niet in orde was, hebben ze meteen actie ondernomen. Zijn bloedwaardes waren schrikbarend slecht, hij maakte geen rode bloedlichaampjes meer aan en ook zijn witte bloedlichaampjes zagen er zorgwekkend uit... Otis is vervolgens enkele dagen opgenomen in het St.Catharina ziekenhuis in het Belgische Hasselt waar leukemie is gediagnosticeerd. Men heeft er alles aan gedaan hem er bovenop te krijgen en met medicatie nog een aantal goede maanden te kunnen geven, maar helaas is Otis in het ziekenhuis overleden... We hebben Otis op maandag 23 juli begraven in de tuin van zijn nieuwe thuis in het Belgische Vroenhoven... Een ingrijpende gebeurtenis waar wij bij mochten zijn... We zijn er erg verdrietig van, maar natuurlijk is ons verdriet niet te vergelijken met het leed van Otis zijn verzorgers... Bruni en Ralph en de 3 kinderen Jurre, Benthe en Finn zijn ontroostbaar dat ze die lieve schat niet meer in hun midden hebben...

De foto hierboven is recent genomen begin juli...

                                                                                       6 augustus en 14 augustus

Omdat er maar 8 dagen tussen de geboorte van het C en het D nestje zaten, hebben we destijds van beide nestjes een gezamenlijk dagboek gemaakt.

Door een valse start van Ysabeau (het was haar eerste nestje en Anouk was al ervaren met haar derde keer) heeft Anouk zelfs een week óók voor 2 kittens van Ysabeau gezorgd. Daarna heeft Ysabeau het weer geheel overgenomen. Op de foto's hieronder kun je goed zien dat er 2 silvertabby baby's die een stuk jonger zijn tussen de 3 golden babytjes van Anouk liggen.

De kittens groeiden dus zowat gelijk op en beide moeders deden qua opvoeding alles gezamenlijk. Prachtig om te zien en mee te mogen maken! Ook de kittens zagen qua moeder niet eens het verschil tussen Anouk en Ysabeau. Het was onze eerste keer dat we voor 2 nestjes tegelijk mochten zorgen.

Cita, Chrisje en Charlie 2 weken oud

Vandaag worden de C-tjes Cita, Chrisje en Charlie alweer 6 jaar oud en over een weekje zijn de D-tjes Dusty, Diablo, Delsin en Dries aan de beurt. Namens ons en hun respectievelijke mamma's Anouk en Ysabeau van harte gefeliciteerd!!!!

Dusty, Diablo, Delsin en Dries 2 weken oud

17 augustus 2012

Precies 2 jaar geleden kreeg onze Ysabeau voor het eerst baby's van die lieve kater Robbie uit het mooie Zeeland. Het werd meteen haar grootste nestje ooit want 6 kindjes is behoorlijk veel! Quintijn, Quarterback Diesel, Quiero Beau, Quinto, Quanjel en Quinty Coco zijn dus jarig vandaag!!!!!

                                                                                            1 september 2012

Vandaag zijn Ron en Snoopy samen 59 jaar oud! We vieren dus vandaag een leuk feestje met z'n allen!

Hiep hiep HOERA Ron 50 en Snoopy 9 jaar vandaag!

                                                                                                12 september 2012

Vandaag hebben Micky en O'Lily van Liesbrit hun tweede, jaarlijkse HCM echo gehad bij Monique Lecluijze, een dierenarts-cardiologe-radiologe. Verder kregen onze poezendames hun enting en een nieuwe FeLV- FiV test. Onze benjamin Lailah from Roma's Choice was ook mee en zij heeft daarnaast ook nog een PKD echo gehad. Deze laatste echo is eenmalig en hoeft niet jaarlijks herhaald te worden. Omdat onze Micky en Lily best makkelijk zijn bij zulke echo-onderzoeken heeft Lailah al die tijd vanuit haar reismandje mogen toekijken en dit had een gunstig effect op haar eigen gedrag toen zijzelf uiteindelijk als laatste aan de beurt was.

Na onze (positieve) ervaringen met Valerie Bavegems bij de faculteit dierengeneeskunde op de Universiteit in Gent (België) en Barbara Vendervelde als dierenartsen/ radiologen/cardiologen maakten we deze keer voor het eerst kennis met Monique Lecluijze bij dierenkliniek Pijls in Geleen. Heel fijn voor ons geregeld door dierenkliniek Pijls! Hartstikke handig voor ons en lekker dichtbij.

Net als Valerie en Barbara is ook Monique officieel erkend en heeft zij sinds kort een eigen dierenechocentrum in Rijckholt (Gronsveld) nabij Maastricht (www.dierenechocentrum.nl).

Op verzoek is Monique naar Geleen gekomen met een mobiel echo-apparaat maar voor louter echo's kan ook een afspraak in haar kliniek worden gemaakt. Omdat de dames ook een bloedonderzoek nodig hadden en hun enting was het fijner en makkelijker om in Geleen af te spreken omdat daar de nodige materialen en een dierenartsassistente aanwezig is. Normaliter zijn we een hele dag met onze poezen weg en dit keer waren dat maar 3 uurtjes!! Heerlijk voor de katjes en voor onszelf. Monique is een hele fijne arts die onze poezen echt heel erg goed kon 'lezen' en haar eigen benadering van onze katjes daar geheel op aanpaste. Super gewoon!

Voor Lailah was dit haar eerste uitje buiten huize Liesbrit sinds Maria van Dun van cattery 'from Roma's Choice' haar vorige zomer naar ons toe kwam brengen. Volgens Maria heeft ze toen alles bij elkaar gegild, dus we waren op het ergste voorbereid. Inderdaad was Lailah behoorlijk verbaal op de heenreis, maar op de terugweg hebben we geen van drieën meer gehoord. Moe van alle nieuwe indrukken natuurlijk. Omdat alles maar kort heeft geduurd zijn de dames dit avontuur weer snel vergeten.

Hieronder een foto van onze Lailah terwijl de dierenarts uit haar rechterachterpootje een bloedmonstertje haalt. Ron stelt Lailah ondertussen gerust.

Het voornaamste heb ik nog niet verteld: gelukkig was alles 100 % oké met onze dames!! Voorlopig zijn we weer van deze testen verlost.

                                                                                            4 oktober 2012

Werelddierendag vandaag!

Geen dag om je eigen dieren te verwennen, want dat doen we als het goed is toch al iedere dag... Onze dieren hebben het goed en hebben niks aan Werelddierendag. Nee, Werelddierendag zou een dag moeten zijn waarop iedereen een gift overmaakt aan de Dierenbescherming of lid worden. Bel: 0800-8113 (gratis) of word online donateur. (www.dierenbescherming.nl) Je kunt je gift ook overmaken op bankrekeningnummer 39.63.156 ten name van de Dierenbescherming in Den Haag. Kan al vanaf 4 Euro per maand! Dus nog minder als bv. samen een kopje koffie drinken in de stad of voor mensen die deze gewoonte nog steeds hebben een pakje sigaretten. Je kunt ook, net als ik, in je eigen straat collecteren voor de Dierenbescherming. Alles wat je doet heeft zin.

Of steun een andere organisatie waar mensen zich particulier nog echt inzetten voor onnodig dierenleed te verzachten of te voorkomen zoals bv. Dierenthuis (www.dierenthuis.nl) waar je zieke katten financieel kunt ondersteunen. Voor iedereen die dieren een warm hart toedraagt is er wel een organisatie die je aanspreekt.
Het heeft zin om dit soort organisaties te ondersteunen. Dan doe je ook daadwerkelijk wat op Werelddierendag.

                                                                                                27 oktober 2012

Regelmatig besteden we in ons dagboek aandacht aan de Stichting FIV-FeLV waar wij en vele andere bezoekers van onze website financieel een ziek katje geadopteerd hebben.

Op 8 oktober l.l. overleed helaas 'ons' poesje Laurie. Over het wel en wee van de adoptiekatjes worden we regelmatig op de hoogte gehouden en stuurt de Stichting ons een verhaaltje over het betreffende katje vergezeld met altijd een of meerdere foto's. Laurie kwijlde de laatste tijd en verzorgde haar vacht niet meer zo goed. Ook werd ze magerder. Ze heeft antibiotica gehad, dit deed wel wat maar niet genoeg. Bij inspectie van haar bekkie zag Alice dat het tijd werd om alles er uit te laten trekken. Dat is dus gedaan. Een tijdje hebben we gehoopt dat ze hiervan op zou knappen, want ze is zo een schat! Ze hadden ook hier en daar wat vacht weggeschoren, kammen vond ze niet zo prettig, haar vacht werd door haarzelf niet meer onderhouden waardoor toch hier en daar klitten waren ontstaan. Begin oktober werd ze naar de dierenkliniek gebracht, ze was erg achteruit gegaan. Na een noodzakelijke operatie at ze nog 1 dag, daarna niet meer. Laurie is ingeslapen, het zou anders voor Laurie een lijden geworden zijn...

De filosofie van onze cattery is dat wij er álles aan doen om onze dieren in perfecte conditie te houden en de kans op supergezonde kittens zo optimaal mogelijk te maken. Hierdoor testen wij in onze cattery onze poezen jaarlijks op de erfelijk overdraagbare ziektes HCM en PKD en de besmettelijke ziektes kattenaids (FIV) en kattenleucose (FeLV). Ook de vader-katers die wij uitzoeken voor onze meiden moeten ieder jaar getest zijn, anders zou het strenge en regelmatig testen van ons immers geen enkele zin hebben. Gezondheid staat bij ons voorop, daarna komt het karakter en dan pas de schoonheid. In de vrije natuur spelen echter vele andere factoren een rol en lukt gezond blijven natuurlijk niet altijd...

Daarom hebben wij in 2006 als allereerste de poes Minneke én haar kitten geadopteerd die samen bij de Stichting FIV-FeLV in Aarle Rixtel woonden. Dit kitten was een katertje en hij heette Manneke. Manneke was toen al ziek want hij had kattenaids, net als zijn moeder... Helaas zijn beiden al veel te vroeg overleden... Hieronder een lieve foto van deze schat van een kater en zijn mamma. Zij blijven natuurlijk een plekje verdienen op onze website!

              Manneke                                 Mamma Minneke

Helaas zijn beiden en helaas nog andere poezen en katers die we in de afgelopen jaren financieel geadopteerd hebben inmiddels ook al overleden, het blijven natuurlijk zieke katjes bij de Stichting die vaak geen lang leven meer gegund is... Ondanks het droevige nieuws van de altijd te vroege dood van onze financieel geadopteerde katjes willen we natuurlijk toch 2 katjes bij de stichting Fiv-FelV blijven adopteren, een poes en een kater.

Sinds Minneke en Manneke zijn overleden hebben we besloten geen katjes meer 'uit te zoeken' maar bij de stichting na te vragen wie van ál die arme sloebers nog helemaal géén adoptanten heeft. Blijkt dat poes Pinkje nog door niemand geadopteerd was en dat gaan wij dus als eerste doen! Sinds de dood van kater Picasso eerder dit jaar hebben we als adoptiekater de bink Hendrick geadopteerd.

Pinkje                                                             Hendrick

Bij 'onze poezen' en 'onze katers' stellen wij deze poes en kater die we nu geadopteerd hebben verder aan U voor. Er is nog niet zo heel erg veel over Pinkje bekend, want ze woont nog niet zo lang bij de Stichting FIV-FeLV.

De laatste jaren zijn er door diereninstanties al diverse uiterlijk gezond lijkende dieren gevangen, dieren waarbij níets wees op kattenaids maar die tóch aidspositief bleken. Een verraderlijk virus dus. Één van de tientallen redenen waarvoor wij de pleegouders van onze kittens altijd waarschuwen: NOOIT een kat zonder begeleiding vrij naar buiten laten gaan. Maak je tuin kattenproof, gebruik een tuigje of bouw een kattenren voor ze, allemaal goede alternatieven. Deze waarschuwing geldt vanzelfsprekend niet alleen voor raskatten maar óók voor onze lieve huis-tuin-en keukenkatten. Mensen realiseren zich gewoon niet dat het kattenaids en kattenleucose virus heel eenvoudig van kat naar kat kan worden overgebracht omdat het uiterst besmettelijk is. Het virus maakt geen onderscheid en wij zijn van mening dat je je kat niet vrij naar buiten moet laten want dan stel je ze bloot aan ál die gevaren buiten en op die manier blijft het virus zich verspreiden!
 

Katten die besmet zijn met het leucosevirus en/of kattenaids, zijn ontzettend vatbaar. In die kattenlijfjes zit immers een virus dat de weerstand van de kat aantast. Dit kan vele gevolgen hebben, maar algemeen gezegd hebben dit soort katten snel last van allerlei ontstekingen. Als ze daar niet aan geholpen worden, gaan ze niet direct dood. Wel hebben ze pijn en voelen zich ellendig, kortom: de kwaliteit van hun leven holt achteruit. U begrijpt het al; leucosekatten en katten met kattenaids hebben vaker dan gemiddeld de dierenarts nodig. Ook de dagelijkse zorg is extra intensief en daarom kostbaar.

Zulke schatjes verdienen toch net zo een goed leven als onze katjes dat hebben? Zij zullen de rest van hun leven worden vertroeteld door de vrijwilligers van de Stichting FIV/FeLV en natuurlijk kost dit meer dan 7 euro per maand, daarom is het mogelijk dat een katje meerdere adoptie-ouders heeft!
Wilt U Pinkje en/of Hendrick ook adopteren, of één van hun lotgenootjes? Kijk dan op
www.fiv-felv.nl of op het logo hieronder en meld je aan als donateur!

 

Groeigrafiek T-nestje

 

 

                                     

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<