DAGBOEK van ons U-nestje 2012

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Ons U-nestje werd geboren op 18 december 2012

                                                                    Moeder: O'Lily van Liesbrit                        Vader: Caercath Cromwell

Kittens: 3 poesjes Uffizi Moef, Uxie en Ursula Chablis            En 1 katertje Uvidius

Bijzonderheden: 2e nestje van onze Lily en Cromwell.

_________________________________________________________________________

                                                                                                                    18 november 2012

De afgelopen maanden heb ik niet zo frequent als anders ons dagboek bijgehouden. Dat gaat vanaf nu weer langzaam veranderen. De dagen worden korter en de avonden langer. Het laatste en tot nu toe enige nestje van dit jaar van onze Ysabeau, Tasha, Tammy, Teuntje en Tobie, is alweer maanden geleden uitgevlogen. Hoogste tijd om eens wat foto's van deze 4 van Liesbritjes te plaatsen gemaakt in hun nieuwe thuis. Broer en zus Tasha en Tobie zijn samen verhuisd en ook de zusjes Tammy en Teuntje zullen de rest van hun leven samen mogen doorbrengen.

 

                  Tammy en Teuntje spelen met Fleur en Maud in Maarheeze

                                                                                                                    Tasha en Tobie in Ransdaal

                                                                                                20 november 2012

Onze diva Ysabeau en haar dochter Micky hebben elkaar inmiddels weer hervonden. De onvoorwaardelijke liefde tussen beiden stond een beetje op een laag pitje door de baby's die Ysabeau te verzorgen had maar tegenwoordig liggen beiden weer gezellig samen in de bevallingskist alsof Micky nog steeds een kitten is. Wasbeurtjes, lekker samen tegen elkaar aan slapen, ja zelfs drinken mag Micky nog steeds bij haar mamma! Zoooo lief altijd om te zien hoe close moeder en dochter nog steeds zijn en dat terwijl Micky toch al ruim 3 jaar oud is. Ysabeau is een eeuwige moeder voor haar dochter en Micky wil voor altijd wel een kitten zijn.

                                                                                                    22 november 2012

Met de 8 boefjes in huize Liesbrit gaat het uitstekend! Iedereen zit lekker in zijn of haar vel. Hieronder staan er maar liefst 7 op n foto: van achter naar voren en van links naar rechts: Snoopy, Chakotay, O'Lily, Ysabau, Micky, Anouk (etend) en Cisko. Alleen Lailah staat er niet op.

Over onze jongste gesproken, we noemen haar (gek genoeg) eigenlijk nooit Lailah maar bij haar koosnaampje Prutje... Die lilac bol van ons is een heerlijke poes geworden. Alweer dik 1,5 jaar oud en een zeer ongecompliceerde meid. Iedere nacht ligt ze bij ons op bed of op de ombouw achter ons bed in een mandje te slapen. Soms wil ze zelfs voor kussen spelen!

                                                                                        11 december 2012

Wat vliegt de tijd! Al langere tijd willen we GROOT nieuws bekend maken maar door de drukte kwam het er maar niet van. Nu toch de hoogste tijd om het met jullie allemaal te delen: ons witte prinsesje O'Lily is ZWANGER!!! En wel precies 56 dagen vandaag. Een poes is 9 weken zwanger en tussen dag 60 en 70 zal een poes bevallen. We hopen dus dat onze schat vlak voor de Kerst voor de tweede keer mamma mag worden. Kerstkindjeskittens???

Op 14 oktober 2012 is Lily weer bij haar verloofde Cromwell gaan logeren en beiden waren vrijwel op slag verliefd. Lily heeft samen met Cromwell een heerlijke week gehad en zij werd door Wendy en Davy weer als in een 5 sterren hotel verzorgd en verwend. Hieronder nog een mooie foto van de aanstaande pappa Cromwell van de nog ongeboren kittens n een foto van het verliefde stel samen.

 

Hieronder kunnen jullie de ontwikkeling van een embryo eens goed bekijken.

                                   

                            

Onze Lily voelt zich uitstekend en ze is (nog) niet ontzettend dik. Sommige mensen die bij ons op bezoek komen zien het zelfs niet eens. Wij wel en ook mensen die Lily goed kennen zien het wel. Maar het is een feit dat Lily's buikje ook bij haar eerste zwangerschap pas de laatste weken echt duidelijk begon te groeien. Sinds kort kunnen we de baby's in haar buikje voelen en zien bewegen. Altijd een magisch moment!

                                                                                        16 december 2012

Vandaag is onze oudste Brit jarig en de basis van alles van onze cattery: Anouk wordt namelijk 10 jaar vandaag! Jippie!! En dat doet zij natuurlijk samen met haar zoon Graaf Harley van Liesbrit die precies 5 jaar geleden als enige kitten op haar verjaardag werd geboren. Harley woont al die jaren al in Barneveld bij Hans en Lisenka. Hieronder een foto van beiden. Een ware feestdag dus vandaag!!

17 december 2012

Dag 62 inmiddels! Het gaat goed met onze kleine witte muis. Om de 2 uur gaat 's nachts de wekker om even te checken hoe het met onze hoogzwangere dame is.

Ineens heeft zij besloten om niet meer bij ons op bed te slapen, maar beneden in de keuken.

Zo zorgt Lily ervoor dat wij nachtelijke wandelingen door het huis maken ;-)

                                                                                                18 december 2012

Zoals ik gisteren al in ons dagboek schreef, sliep Lily de laatste tijd tijdens de nachtelijke uren beneden in de keuken. Vanmorgen rond half 6 kwam ze me wakker maken en toen dacht ik intutief al dat het begonnen was. Maar soms zijn het ook gewoon voorween en is er toch nog niet veel aan de hand. Ron vertrekt om kwart voor 6 naar zijn werk en ik heb maar niks gezegd. Het was immers pas dag 63 van haar zwangerschap. Een poes draagt tussen de 60 en 70 dagen, dus op zich is er niks mis met dag 63. Maar hier in huize Liesbrit maakten we tot nu toe eigenlijk nog nooit mee dat een poes vr dag 65 bevalt.

Tot half 8 heb ik met Lily samen in bed gelegen. Ze lag veel te spinnen (teken van pijn in dit geval) en ging vaak op mijn borst en buik liggen. Haar buikje was keihard wat op ween duidt. Op een gegeven moment begon ze zelfs te persen. Ik ben toen meteen op gestaan en heb alles klaar gezet, de absorberende onderleggers, de verwarming flink hoog etc. Het had toen weinig zin om Ron nog te gaan bellen dus ik heb het maar zo gelaten. Lily liep mee naar beneden maar daar bleef ze maar dwingend naast me staan miauwen. Van die miauwtjes van de pijn alsof ze wilde zeggen: Kom nououou, schiet eens op! We moeten naar boven toe want ik ga bevallen!" Ik ben met haar in het kleine kamertje gaan zitten waar we meestal de bevallingen laten plaatsvinden. Dat is een klein maar hierdoor een goed overzichtelijk kamertje waar het lekker warm is en ik haar goed in de gaten kon houden. Het was inmiddels 8 uur geworden en Lily bleef wat onrustig. Ze kroop overal in en onder wat maar kon, ondanks dat er maar weinig in dit kamertje staat, juist om te voorkomen dat ze op een onmogelijk plek zou gaan liggen. Op een gegeven moment verdwijnt ze even onder het droogrekje wat in het kamertje staat. Ze komt echter al snel terug en gaat zich uitgebreid op een stoel zitten wassen. Ik zie ineens bloed aan haar kontje! Ik loop naar de plek waar ze geweest was en daar had ze, znder enig geluid, gewoon een kitten ter wereld gebracht!!! Het lag daar nog helemaal in het vlies! Ik heb het kitten uit het vlies gehaald en droog gewreven en aan Lily gegeven. Ze begon het kleine ukje toen metn te wassen. Het kwartje was gevallen! Het was 08:50 uur geworden en deze eerste uk woog 84 gram.

Daarna volgden er nog 2 baby's in een behoorlijk snel tempo. Het tweede kitten werd om 09:14 uur geboren (86 gram) en het derde kindje om 09:42 uur (80 gram). Om de kittens goed uit elkaar te kunnen houden, zeker met het dagelijks wegen straks, willen we precies weten wie nu wie is en derhalve lakken we de nageltjes van een bepaald pootje met rode nagellak. Nageltjes lakken wanneer je alleen bent bij een pas geboren kitten valt beslist niet mee!!! :-))) Ondanks de beperkingen dat ik alleen was, ging het toch allemaal best goed. Het is niet de eerste keer dat ik alleen ben tijdens een bevalling, dus gelukkig wel wat ervaring.

Het laatste kitten liet wel even op zich wachten en was het lastigste voor zowel Lily als voor mij. Ze kroop toen naast een kast (hele smalle ruimte tussen een kast en de muur) een plekje z smal waar nt de ingeklapte strijkplank tegen de muur kan staan en Lily deed dit tezamen mt een van haar kleintjes in haar bekje! Ik kon er amper bij... Ik heb haar daar met moeite weg kunnen halen omdat ik er amper met mijn handen bij kon komen. Snel de baby weer terug in de warme kist gelegd en Lily in een mand gezet. Gelukkig bleef Lily daar ook en bracht in deze mand vrijwel meteen haar vierde baby ter wereld om 11:19 uur. Dit kleintje woog 88 gram.

Maar goed, een heel verhaal dus om te vertellen hoe het ging vanmorgen en waarom Ron er niet bij kon zijn. Een klein kwartiertje na de geboorte van de laatste telg lag Lily al heerlijk met de 4 baby's aan haar borst in de inmiddels beroemde blauwe mand in de warme kist en keek me dolgelukkig aan! Ze heeft al vrij snel daarna wat speciaal voer gegeten en water gedronken en ook de 4 ukkies lijken er goed aan. Ik hoor ze in ieder geval niet en dat is altijd een goed teken! Tijdens de bevalling heb ik ze genoeg horen piepen, dus niks mis met de stembandjes! We zijn erg trots op onze schat en haar baby's!!!

Hieronder een eerste foto van de kersverse mamma en haar 4 baby's vlk na de geboorte.

En deze plaatjes zijn van een paar uurtjes later.

                                                                                        20 december 2012

Dag 2! Het gaat goed met Lily en haar pas geboren baby's! Iedere dag groeien de kleintjes lekker en mamma gaat amper de kist uit. Zelfs eten wil Lily n de kist en meestal gaat ze zelfs dan niet helemaal de mand uit maar blijft ze met haar beide achterpootjes in de mand staan. Een zr verliefde en toegewijde moeder dus. We laten haar de eerste dagen zo veel als mogelijk met rust. Dan komt die voorname eerste melk tenminste goed op gang en kan de kist tenminste blijven zodat het goed warm is. Later deze week zal de kittencamera weer worden opgesteld, maar voorlopig gunnen we mamma en haar kindjes nog wat privacy. Zodra we vinden dat we de kittencam kunnen opstellen, melden we dit in ons dagboek. De groeigrafiek maken we ook zo snel mogelijk zodat jullie kunnen meekijken.

Hier nog een foto van zojuist (14:00 uur) waar de baby's heerlijk dicht tegen elkaar en mamma aan liggen te dutten. We horen de kleintjes amper en ze drinken heel braaf op een rijtje zonder ruzie met elkaar te maken. Een voorbeeldig stel tot nu toe!

 

22 december 2012

De kittencam is sinds vanavond weer online en ook de groeigrafiek is gemaakt!

Drie van de 4 kittens is het navelstrengetje al kwijt en verder groeien de kleintjes als kooltjes! Mamma Lily is dan ook niet of maar amper bij ze weg, dus drinken kunnen zij in overvloed. Binnenkort moet het ijverige en toegewijde moedertje toch echt eens wat meer tijd voor zichzelf vrijmaken en wat vaker de benen strekken, want tot nu toe is Lily alleen maar te porren om uit de mand te komen wanneer zij iets extra's te eten krijgt, brokjes eet, water drinkt of naar de kattenbak moet. Supermoedertje!

Hieronder nog een paar foto's van ons moedertje en haar baby's. Misschien kunnen jullie ook duidelijk zien hoe goed ze al gegroeid zijn in 4,5 dag? Wij zien het overduidelijk.

                                                                                        23 december 2012

Iedereen is al zo'n beetje in Kerststemming, zo ook Lars van Liesbrit. Lars is het oudere broertje van Lily en woont o.a. samen met zijn andere broertje Olaf in de Kerststad Valkenburg aan de Geul. Toen zijn pleegouders laatst een (Merry Christmas)kopje chocomelk hadden gemaakt en even niet aan het opletten waren, zag Lars zijn kans schoon om stiekem wat mee te snoepen...

Ook onze Miep (Micky) is al hlemaal in de Kerstsfeer en zij slaapt hl erg graag op de heerlijk comfortabele, door Hennie Boetier gemaakte, katten-kerstkussens.

25 december 2012

We wensen alle bezoekers van onze website hle mooie Kerstdagen toe...!!

 

 

Vandaag preces 1 week oud, onze Kerstkindjes-kittens van mamma O'Lily!!!

Het gaat hartstikke goed allemaal en daar zijn we erg dankbaar voor.

We konden het natuurlijk niet laten om wat Kerstsfeer-achtige foto's van onze baby's te maken...

De oogjes van de mini's beginnen al te 'piepen' dus het zal beslist niet lang meer duren eer onze kleintjes de wereld om zich heen zullen kunnen zien en horen!

Ook het laatste kitten verloor gisteren zijn navelstrengetje. We bewaren die altijd (wanneer mamma ze tenminste niet opeet!) om ze dan later op de stamboom van het betreffende kitten te kunnen plakken.

We hebben de mand vervangen door een dekentje zodat Lily en de baby's wat meer plaats hebben.

Tot nu toe vindt Lily dit prima, zo niet dan krijgt ze de mand natuurlijk weer gewoon terug in de kist.

                                                                                                        27 december 2012

De oogjes zijn OPEN!!!! Zoooo schattig om die kleine ukjes daadwerkelijk in hun oogjes te kunnen kijken. Ze zijn er vroeg bij, alle 4! Het zijn trouwens 3 poezen en 1 katertje. Zodra de oogjes een aantal dagen open zijn en we niet te veel hoeven te flitsen, zullen we foto's maken. Op de kittencam is het echter heel erg duidelijk te zien, uiteraard alleen als het grut wakker is.

                                                                                                        28 december 2012

Vandaag is ons K-nestje jarig: Kira, Kliff, Kouros en Kruimel van Liesbrit, dochter en zonen van onze opperpoes Anouk en kater Freddie worden alweer 4 jaar vandaag!

vlnr: Kruimel Kouros, Kira en Kliff

 

PROFICIAT !!!

                                                                                            29 december 2012

Ng meer jarigen, want vandaag zijn Shinto'Lily en haar beide broertjes Stitch en Shiro van Liesbrit jarig en vieren zij hun llereerste verjaardag in hun nieuwe thuis! Hieronder nog wat leuke foto's uit de tijd dat ze met z'n drietjes opgroeiden in huize Liesbrit en een onafscheidelijk stel waren.

Ook namens mamma O'Lily van harte gefeliciteerd lieve schatten!

                                                                                    2 januari 2013

IEDEREEN een VROLIJK en met name een GEZOND 2013 gewenst!

Precies 2 weken oud vandaag, onze U-tjes! De oogjes zijn open en de kleintjes proberen al heel wat door de kist heen te waggelen. Over een dikke week zullen de kleintjes alweer naar de bench verhuizen. Mamma Lily is nog altijd 98% van de tijd bij haar baby's. Als ze al niet bij haar baby's n de kist ligt, ligt ze wel in het aparte deel van de kist naar ze te kijken f ze ligt bovenop de kist van waaruit ze via het plexiglazen deksel ook zicht heeft op haar kroost. Tijdens de jaarwisseling deerde het vuurwerk Lily totaal niet en lag ze rustig bij haar kindjes te slapen. Hieronder nog wat leuke plaatjes van de afgelopen week.

4 slapende kroketjes keurig op 'n rijtje

                                                            de eerstgeborene (linksvoor de nageltjes gelakt) met de oogjes open.

                                                                                        10 januari 2013

3 weken zijn de baby's van onze Lily alweer geworden eergisteren. Zodoende dat het gezinnetje gisteren verhuisd is van het bevallingskamertje naar een warme kist op onze slaapkamer die gekoppeld staat aan een ruime bench. Daar kunnen ze dan langzaam aan alle geluiden van het leven wennen.

Zo'n verhuizing valt voor een moederpoes niet mee, Lily is dus nerveuzer en ng bezorgder... Maar ze lijkt zich er langzaam maar zeker bij neer te leggen, al mag nemand van de andere Britjes op kraamvisite komen!! En de kittens mogen ook nog niet de bench in van mamma! Daar is ons prinsesje nog lang niet aan toe... Het liefste wil mamma dat de 4 netjes in een mand blijven liggen, maar die tijd is inmiddels wel voorbij en de kittens klimmen er dus met gemak uit. Maar om Lily een plezier te doen, zetten we zo nu en dan een mand in de kist.

Hieronder een foto van mamma die via een stoel over haar kroost waakt en 4 wakkere baby's die tegelijk in de lens keken!!

                                                                                        17 januari 2013

4 weken is de familie de Wit alweer geworden. Ze zijn erg snel met alles, zo waren ze al voor de vierde levensweek zo goed als zindelijk en eten willen ze ook wel, al is het nog lang niet goed genoeg naar mijn zin. Pas wanneer dat zelfstandig eten goed gaat, mogen ze vrij op onze slaapkamer rondopen, anders groeien ze niet goed genoeg door. De bench vinden ze geweldig met de kittenmandjes om in te slapen.

Mamma Lily lokt ze wel zeer regelmatig terug de kist in met haar moedergeluidjes en haar mobiele melkbar, daar vindt Lily het toch nog altijd het veiligste.

De toekomstige pleegouders mogen nu langzaam op 1e kraamvisite komen en lekker knuffelen met dit heerlijke viertal!!

                                                                                        20 januari 2013

De familie de Wit eet nu ook goed, een kwestie van tijd eer ze vrij mogen gaan rondrennen op de slaapkamer om alvast te oefenen voor de grote keuken straks. Carnibest is een verse vleesmaaltijd die ze alle 4 erg lekker vinden en bovendien ook nog eens hartstikke goed is voor de maag en darmpjes van een kitten. Het benaderd immers het meeste de natuur. Hieronder zie je ze met z'n viertjes smullen van een bordje vlees en daarna gaan ze dan lekker samen slapen!

                                                                                            2 februari 2013

Ruim 6 weken is de familie de Wit alweer en wat groeien ze goed! De Carnibest vinden ze hrlijk. Ondertussen ontdekken ze lles op de slaapkamer, ook de grote krabpalen. Laatst scheen ook eens een keer de zon en fijn dat ze dat vonden, ze gingen meteen met z'n allen in het zonnetje slapen, kijk hieronder maar.

's Nachts slapen ze graag met z'n viertjes in een mandje wat achter ons bed staat. Ook hier een leuke foto van.

Op onze Facebook pagina, die ook door iedereen bezocht kan worden die geen eigen Facebook account heeft, staan nog wat leuke filmpjes. O.a. van een van de kittens die al spelletjes speelt op de iPad! De kittencamera staat er nog steeds, maar omdat de kleintjes zo beweeglijk zijn en veral waar ze willen kunnen gaan slapen, zijn ze helaas niet meer zoveel in beeld. In de keuken zal dit straks waarschijnlijk wel weer wat verbeteren.

                                                                                            15 februari 2013

8 weken alweer! De vier ukkies spelen zich suf op de slaapkamer en kruipen al op de hoogste krabpalen. Heel behendig en slim zijn ze n zeeeeeeer sociaal. Wanneer er bezoek komt, komen ze meteen nieuwsgierig kijken. De stofzuiger vinden ze maar eng helaas, maar dat komt ook omdat mamma Lily het verkeerde voorbeeld hierin geeft. De kleinste van de 4 vindt de stofzuiger juist weer heel erg interessant en komt steeds van dichtbij kijken wat ik toch allemaal aan het doen ben.

Omdat mamma Lily een klein, onschuldig virusje op haar maag had heeft ze daarmee ook een beetje haar kindjes aangestoken. Spugen was het gevolg. In overleg met de dierenarts licht verteerbaar voedsel gegeven en het immuunsysteem de rest laten doen. Dat is altijd het beste. Te snel naar medicijnen grijpen is helemaal niet verstandig omdat katten, zeker kittens, hun immuunsysteem verder moeten ontwikkelen. Ze waren er ook beslist niet ziek van, maar na het eten kwam het er best snel weer uit, om vervolgens weer wild verder achter elkaar aan te rennen en door de kamer heen te vliegen! Alsof er niets aan de hand was geweest!! Zelfs het groeien stagneerde niet omdat ik vloeibaar en licht verteerbaars te eten gaf waardoor ze genoeg vocht en voedingsstoffen binnen kregen. Maar dat is wel de reden dat de kittens nog altijd boven vertoeven en nog steeds niet beneden in de keuken zijn. Eerst moeten we 100 % zeker weten dat het virus bedwongen is. Een verhuizing, zelfs in hetzelfde huis, is dan beslist niet verstandig omdat iedere ruimte weer zijn eigen bacterin en virussen bevat, ongeacht de hygine die je vanzelfsprekend in huis in acht dient te nemen. Gelukkig hebben we een rg grote slaapkamer die we als een soort huiskamer gebruiken, dus er zijn prikkels genoeg voor ze en het is n grote speeltuin voor kittens geworden. Inmiddels lijkt het ergste achter de rug. Dus volgende week zullen we ze wel met de keuken laten kennismaken.

                                                                                            18 februari 2013

Vandaag is mamma O'Lily jarig en wordt zij 3 jaar, samen met haar grote zus Oona en haar broertje Olaf. Tot ons grote verdriet is broer Otis immers afgelopen zomer overleden aan leukemie... Maar ook hij is vanzelfsprekend in onze gedachten vandaag...

Ons O-nestje werd geboren op een mooie donderdagmiddag in 2010. Dit is nog steeds met stip de snelste van de tot nu toe 23 bevallingen die we mee hebben mogen maken in huize Liesbrit: 4 kittens binnen 1,5 uur!! Het was bovendien de eerste bevalling waarbij Ron niet aanwezig kon zijn. Het was de derde en de laatste keer dat onze Inneke mamma werd.

Inmiddels is onze Lily al voor de tweede keer zelf mamma van een eigen familie de Wit en wat vindt zij het heerlijk om mamma te zijn! Vandaag viert ze haar 3e verjaardag dan ook gezellig met haar eigen 4 kotertjes.

                                                                            26 februari 2013

Vandaag is het laatste nestje van onze Ysabeau jarig, ons T-nestje!! Het is hun eerste verjaardag vandaag en dat is altijd heel speciaal!

Kreeg Ysabeau in haar 5 voorgaande nestjes vrijwel alleen maar katertjes, in dat laatste nestje zaten maar liefst 4 dames: Teuntje, Tammy, Tasha en Tessa. Ik denk dat Ysabeau het beu was om alsmaar te moeten aanhoren dat ze vrijwel alleen maar katertjes op de wereld kon zetten en wilde daar vlak voor haar pensioen eens even voorgoed mee afrekenen. Voordat Tessa als allerlaatste geboren werd, kwam er ook nog n katertje bij: Tobie.

Tammy en Tobie zijn Brits Langhaar en de anderen zijn allemaal korthaartjes. Hieronder 2 prachtige foto's van het vijftal. De T-tjes zijn in koppeltjes van 2 verhuisd: Teuntje en Tammy wonen samen en ook Tasha en Tobie mogen het leven samen delen.

Het was een heerlijk nestje, lief, ondeugend en adembenmend mooi !!!

Het was ook het nestje waar we het meeste verdriet aan hebben moeten beleven want het laatst geboren dochtertje van Ysabeau, onze schat Tessa, hebben we op een leeftijd van 14,5 week naar de poezenhemel moeten laten gaan omdat zij plotseling de dodelijke virusziekte FIP had ontwikkeld... Speciaal op deze dag denken we natuurlijk extra veel aan haar... Hieronder een superlieve foto van Tessa met Ysabeau want Tessa was een echt mamma's kindje...

6 maart 2013

Gisteren was de familie de Wit alweer 11 weken op deze wereld en wat hebben ze het gezellig samen in de keuken en bijkeuken! Sinds gisteren mogen ze ook de rest van het huis tot hun speeltuin rekenen, dus binnenkort zullen we die schatjes op de gekste plekken in huis tegenkomen. Wat zeg ik? Dat is natuurlijk ook nu al het geval, kijk hieronder maar eens hoe ondeugend ze soms zijn.

Afgelopen vrijdag zijn de kleintjes, samen met mamma, voor het eerst de deur uit geweest. Dit voor een bezoek aan onze dierenarts. Daar zijn ze helemaal van top tot teen nagekeken, hebben ze hun eerste enting gekregen en de identificatiechip. Alles was dik in orde met ze! Helaas geen foto's van dit uitje omdat ik het fototoestel stomweg vergeten was... Het virusje is helemaal weg, niemand heeft meer ergens last van. Ze eten allemaal al harde brokjes maar gewelde brokjes of een blikje tonijn/kip vinden ze ook hl erg lekker.

Mamma Lily is nog steeds een ware kloek voor haar kits. Ze mogen lekker vaak bij haar drinken en ze is ltijd in de buurt van haar baby's. Van al dat spelen, eten en drinken worden kittens heel erg moe en dus slapen ze ook een heel groot deel van de dag. Het liefste bij elkaar of in de vele (kitten)mandjes die her en der verspreid staan.

Zittend slapen lukt de kittens goed!

9 maart 2013

Vandaag alweer 2 jaar geleden werd onze Micky voor de allereerste keer mamma en werd Ysabeau voor het eerst oma! Een heugelijke dag!! Daar is het tot nu toe wel bij gebleven. Dit omdat mamma Micky na de verhuizing van haar 5 jongens behoorlijk wat overgewicht heeft ontwikkeld. Niet gewoon een pondje teveel, neeeeee Micky is echt serieus veel te dik. Maar daarover zo meteen meer. Dit schattige R-nestje van Micky bestaat uit 5 katertjes: Richman, Rocco Mojo, Raspoetin Gijsje, Richie en Robbie Junior. Het vijftal viert dus vandaag hun 2e verjaardag. Van harte gefeliciteerd! Hieronder een fantastische foto van het hele stel. Van links naar rechts: Gijsje (enige langhaartje van het R-nestje) Richie, Richman, Mojo en Robbie Jr.

Even verder over de mamma van dit heerlijke stel: het overgewicht van onze Micky hield ons het afgelopen jaar tegen haar weer gezellig bij haar verloofde Robbie te laten logeren. Dat zou medisch niet verantwoord zijn voor Micky, rst zal ze toch echt wat moeten afvallen. Ze is zo dik dat ze amper nog de dingen kan die ze vroeg wel allemaal kon en dat is puur te wijten aan haar overgewicht. We zullen dus hieraan echt iets moeten doen. Ook mamma Ysabeau mag wel een kilootje kwijt... Na haar pensioen is ook zij behoorlijk de breedte in gegaan.

Hier in huize Liesbrit is het echter vrijwel onmogelijk om een of meerdere katten op dieet te zetten. Er lopen immers regelmatig kittens rond die ten alle tijde brokjes met een hoge caloriewaarde tot hun beschikking moeten hebben, moederpoezen of zwangere poezen die zoveel moeten kunnen eten als ze willen en ook alle andere en niet te dikke van Liesbritjes hebben continu brokjes nodig om van te eten. Dieetvoer zou niet goed zijn voor al deze andere katten en kittens. Er zit te weinig voedingswaarde in.

Zodoende willen we dit voorjaar een apart kattenverblijf met kattenren in onze tuin gaan bouwen waarbij die kattenren gekoppeld zal worden aan onze bestaande en oorspronkelijke kattenren zodat de katten in de verschillende ruimtes elkaar buiten toch nog vaak kunnen zien en zodoende niet van elkaar kunnen vervreemden. Aangezien Ysabeau en Micky zo close met elkaar zijn, kunnen we ze mooi samen op dieet zetten en zullen ze het helemaal niet zo erg vinden om een tijdje een beetje apart van de rest te wonen. Ze hebben immers elkaar en de rest kunnen ze dagelijks zien,

Zo'n aparte kattenverblijf in de tuin geeft nog veel meer voordelen. Stel je voor er wordt een katje ernstig ziek. We hopen natuurlijk dat dit nooit zal gebeuren maar in het ergste geval kun je een katje dan wel apart zetten van de rest en daar beter verzorgen. Soms krijgen we ook de vraag van pleegouders van onze uitgevlogen kittens of deze inmiddels volwassen van Liesbritjes bij ons kunnen komen logeren wanneer zij op vakantie gaan. Vanzelfsprekend is dit zoals de situatie in huis nu is, onmogelijk. Onze moederpoezen herkennen hun kinderen niet meer na al die jaren en andersom zal dit ook het geval zijn. Wanneer het extra, separate kattenverblijf in onze  tuin een feit is, zou dit dus wel kunnen! Lijkt ons enig om onze verhuisde 'kindjes' na al die tijd weer een tijdje dicht bij ons te hebben en ze lekker te mogen verwennen. Hoe dan ook altijd beter dan een pension, want buiten de nieuwe pleegouders houdt natuurlijk niemand zoveel van de kittens die hier ooit geboren zijn als Ron en ik.

                                                                                            11 maart 2013

Morgen alweer 12 weken! Hoogste tijd om de leden van de familie de Wit eens met hun officile naam voor te stellen. Soms moesten de pleegouders lang nadenken en soms werd er eens een naam gewijzigd, maar nu vorige week ook de stambomen zijn aangevraagd en de chip op naam is geplaatst is er geen weg meer terug.

Dit is het enige katertje van de kittenfamilie en zijn naam zal UVIDIUS GREY van Liesbrit zijn.

Uvidius zal straks bij Melanie in Maastricht gaan wonen. Het zal Melanie's eerste Britje zijn na jarenlang een hele lieve Engelse Buldog genaamd Diesel te hebben verzorgd. Na het overlijden van Diesel, nu alweer ruim 3 jaar geleden, vindt Melanie het tijd om weer de gezelligheid en het geknuffel van een huisdier terug te halen in haar leven. Uvidius zal haar daar zker niet in teleurstellen want het is een heerlijk en aandacht vragend kereltje!

                                                                                            22 maart 2013

Het tweede mopje van de familie de Wit wat we gaan voorstellen is de kleinste van het viertal en een van de 3 poezenmeisjes:

UXIE LILY van Liesbrit

Uxie gaat straks bij Ilona en haar kinderen Sandro en Kim in Oirsbeek wonen. Bovendien woont de ruim 2 jarige Ragdoll kater Chico ook daar, dus Uxie zal een fijn soortgenootje en hopelijk speelkameraadje hebben. Iets wat echt bij haar zal passen, want ondanks dat Uxie de kleinste is, zit er het meeste pit in en vraagt zij zowat de hele dag om aandacht. Een super combinatie dus met een gezin met kinderen en een volwassen kater.

  Hiernaast zien jullie Uxie, samen met Kim. Uxie is de enige van de familie de Wit die wat last van haar traanbuisjes heeft waardoor zij vaak wat natte plekjes onder haar oogjes heeft. Het geeft haar hierdoor een extra schattige uitstraling. Wanneer ik Uxie zie, moet ik vanzelf lachen! De dierenarts denkt dat wanneer Uxie haar hoofdje groeit naarmate zij ouder wordt het probleem vanzelf over zal gaan. Uxie zelf weet natuurlijk niet beter. We hebben ook de indruk dat het steeds een beetje minder aan het worden is. Uxie is een enorme knuffel en bij iedereen die hier op bezoek komt, wil ze op schoot kroelen en zelfs slapen. Kijk hieronder maar!

De kinderen hebben ook de naam Uxie bedacht. Uxie is n van de vele Pokmon figuurtjes: De naam Lily verwijst natuurlijk naar mamma O'Lily, een soort eerbetoon. Omdat Uxie duidelijk de kleinste is van het stel, is de bijnaam Ukkie ook op zijn plaats. Ron en ik noemden haar al snel als bijnaam: Calimero.

                                                                                    25 maart 2013

Hieronder is ons H-nestje (mamma Inneke en pappa Beer) pas 4,5 week oud, maar vandaag worden ze alweer 5 jaar!! Op hun geboortedag in 2008 lag er hier in Schin op Geul ook al een dik pak sneeuw, net als vandaag. Zo vreemd is dat dus niet eens eind maart. Poppetje, het enige sneeuwwitte prinsesje en poesje van dit nestje, heeft daar beslist voor gezorgd vanuit de poezenhemel...!!!

                                                                                29 maart 2013

Vandaag stellen we jullie de meest serieuze en meest verbale dame van het viertal voor: URSULA CHABLIS van Liesbrit. Zij gaat straks in Hasselt (Belgi) wonen bij Liese en haar kater Chivas. Liese heeft deze naam met een reden gekozen want Ursula betekent 'klein vrouwelijk beertje' wat het een zeer toepasselijke naam maakt. Chablis is een knipoog naar Chivas natuurlijk. Haar roepnaam zal overigens Lola zijn.

Dit lieve meisje is dol op een extraatje op eetgebied, of het nu een snoepje is of natvoer, dit madammeke is dan beslist haantje de voorste! Ze is dan ook als allereerste geboren die mooie dag in december. Verder is zij de meest rustige en bescheiden poes van de 3 dames. In hoeverre een kitten berhaupt rustig kan zijn natuurlijk, dat voorop gesteld!! Ze kan wel met haar stemmetje duidelijk aanwezig zijn. Zoals alle leden van de familie de Wit is Lola er helemaal dl op wanneer we over haar buikje kriebelen, ze gaat er dan echt voor liggen!

                                                                                5 april 2013

Nog n meisje de Wit wat we aan jullie moeten voorstellen: UFFIZI MOEF van Liesbrit! (Oefietzie)

Haar roepnaam zal Moef zijn, een naam die Laurey en Remco uit het Brabantse Nuenen al hl lang in hun hoofd hadden voor hun toekomstige Britje. Aangezien Laurey en Remco allebei veel van Italiaanse kunst houden lag de officile naam al snel voor de hand. Dat werd dus Uffizi , naar de Galleria degli Uffizi in Florence. Een van de oudste en mooiste kunstmusea ter wereld. Uffizi Moef van Liesbrit klinkt best chique niet?:)

Moef gaat volgende week als allereerste verhuizen... :-(   Zij en haar zusjes en broertje worden komende week namelijk 16 weken. Precies ook de tijd dat Moef haar toekomstige pleegmamma Laurey zwanger is! Dat kn toch geen toeval zijn...??!! Proficiat Laurey en Remco!!!

Moef werd als tweede van het viertal geboren en was toen al eigenwijs. Op de eerste plaats werd zij in een stuit geboren en haar vachtkleur was in het begin anders dan die van de rest, veel donkerder en onregelmatiger. In het begin was Moef het makkelijkste eruit te halen en hoefde ik helemaal niet naar de gelakte nageltjes te kijken om te zien wie nu precies wie was. Tijdens het opgroeien bleek Moef vaak geen behoefte te hebben aan de rest van de familie de Wit en bleek dat zij zich als beste in haar eentje kon amuseren.

                                                                                11 april 2013

En toen waren er nog maar 3... De familie de Wit is niet meer compleet want gisteren ben ik Uffizi Moef naar haar nieuwe thuis gaan brengen. Verdrietig altijd, wat een gemis... maar de eerste berichten zijn goed, Moefje heeft al op schoot tv gekeken bij haar kersverse pleegouders! Het is eindelijk lente in het Brabantse Nuenen!

Vandaag is ook de verjaardag van ons I-nestje! Indigo, Imke, Irsyn, Ikara en Ingo worden alweer 5 jaar vandaag! Het derde en laatste nestje van onze helaas overleden supermoederpoes Promiss. Proficiat allemaal!

Morgen 12 april, zullen de halfbroertjes en het halfzusje (zelfde moeder, andere vader) van deze I-tjes hun 7e verjaardag vieren. Ons B-nestje en het eerste nestje van onze Promiss: B'Elanna, Bolleke Balou, Bommel en Beertje Ollie van harte gefeliciteerd!!

                                                                                        15 april 2013

Ook Ursula Chablis, alias Lola heeft haar geboortehuis verlaten... Gisteren bracht ik haar naar het Belgische Hasselt. Wat een contrast van verdriet en geluk elke keer. Ik helemaal verdrietig en de nieuwe pleegouder(s) natuurlijk helemaal blij... Want wennen doet het NOOIT...

Gelukkig was Lola heel erg dapper en haar eerste ontmoeting met de 7 jarige blauwe Brits Korthaar kater Chivas verliep vlekkenloos! Chivas wist niet wat hem overkwam en Lola deed net alsof het de normaalste zaak van de wereld was toen ze hem zag. Echt heel erg stoer en met haar staartje recht omhoog liep ze op hem af en gaf ze hem haar eerste kusjes... Zoooo lief!

Lola at ook meteen van een bordje met wat lekkers, maakte in het eerste uur al keurig gebruik van de kattenbak en ging al snel een lekker dutje doen in een van de krabpalen. De eerste nacht is rustig verlopen en ondanks dat beiden zo nu en dan een beetje blazen en grommen naar elkaar gaat het al hartstikke goed na dik 24 uur. Dat gaat helemaal goed komen met die 2!

                                                                                    16 april 2013

En wr jarige van Liesbritjes vandaag! Dit keer is het ons L-nestje: Luna Llena, Little Prins en Lars. Ze worden alweer 4 jaar vandaag. Wt een feest! We wensen jullie alle 3 een hele mooie verjaardag toe.

Luna Llena

                                                                                        Little Prins                                                                Lars

 

                                                                                        29 april 2013

Vandaag is onze jongste telg van onze kattenfamilie jarig: Lailah from Roma's Choice ! Vlak voor Koninginnedag werd zij geboren, precies 2 jaar geleden. Proficiat lieve schat van ons!

Op de foto's hieronder is ze nog een kleine ukkepuk. Lailah is een hele lieve en stoere poes geworden hier in huize Liesbrit! Ze is altijd heel erg vrolijk, kijkt bij vreemden een beetje de kat uit de boom maar heeft een heel erg evenwichtig karakter en zij is niet snel van dingen onder de indruk. Zij kwam destijds ineens tussen 7 vreemde en volwassen katten in te wonen maar ze ging hier vrijwel meteen geruisloos haar gangetje.

Inmiddels is de hele familie de Wit naar de nieuwe pleegouders verhuisd... Maar goed, hierover later deze week meer. We hebben namelijk echt last van het empty nest syndroom...

                                                                                15 mei 2013

Het heeft even iets langer geduurd, deze update. We hebben het namelijk razend druk in huize Liesbrit, want de Alpe D'HuZes komt steeds dichterbij!

Ron en zijn team van werkgever Anteryon in Eindhoven doen hier aan mee. Nog 21 dagen, 16 uren, 10 minuten en 30 seconden tot we aan de start staan van Alpe d'HuZes 2013!!!

Voor die paar mensen die wellicht niet weten waar de Alpe D'HuZes over gaat even een toelichting: Alpe D'HuZes is opgericht door het KWF Kankerfonds met als doel de onmacht die door kanker ontstaat bij zowel patinten als hun dierbaren, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen. Alpe D'HuZes is gegrondvest op de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Dit ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden, ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn. Onder het motto "Opgeven is geen optie" accepteren we geen beperkingen in wat we kunnen en zullen bereiken. Wat we gaan bereiken? Alpe D'HuZes zal telkens een beroep doen op al die mensen die zich bij ons betrokken voelen. Om hun grenzen te verleggen. Te gaan waar nog niemand geweest is: bij het werven van sponsoren, het zo vaak mogelijk beklimmen van de Alpe D'Huez, het organiseren van een enorm evenement zonder dat het een cent kost en dit alles om een medisch programma op te zetten dat de gezondheidszorg revolutionair gaat veranderen. Hoe onrealistisch dit doel jaren geleden leek, des te realistischer is dit doel nu steeds meer aan het worden!!

Alleen een dwaas blaast tegen de wind in, maar met zijn allen veranderen we zijn richting!

Onze droom is dat kanker van een dodelijke naar een chronische ziekte evolueert. Wij willen kankerpatinten optimaal ondersteunen om hun de mogelijkheid te geven goed, gelukkig en gezond te leven met kanker. Iedere Euro die we als donatie ontvangen telt! Het hoeft helemaal niet veel te zijn, iedereen kan wel wat missen, het emballage geld wellicht wanneer je lege flessen in de supermarkt inlevert. Gewoon even doen! Op de actiepagina van Ron staat precies hoe je dat op een makkelijke manier kunt doen. Wie kent niemand die aan kanker is overleden of er tegen aan het vechten is? Helaas zullen dat beslist niet veel mensen zijn... Samen staan we sterk en kunnen we een verschil maken. Doneer...

Hieronder de link naar de actiepagina van Ron.  

Alpe d'HuZes - Mijn Actie - Ron Vriezema

Aan zo'n actie meedoen doe je niet onvoorbereid en ongetraind natuurlijk. Vanaf december vorig jaar zijn we er hier in huize Liesbrit dagelijks mee bezig. Iedere week traint Ron kehard voor deze geweldige actie!! Onze katten zien Ron minimaal 2 keer per week op zijn wielrenfiets, die op de Tacx trainer in onze garage staat, stappen en virtueel de Alpe D'Huez fietsen. In het weekend of op een vrije dag maakt hij tochten van ver de 100 km. met natuurlijk zoveel mogelijk klimkilometers, gelukkig wonen we in Zuid-Limburg waar veel, veel steile heuvels zijn. De beruchte Keuteberg ligt zo'n beetje in onze achtertuin en de voet van de beroemde Cauberg ligt amper 4 kilometer hier vandaan. Deze tochten maakt Ron vaak alleen, meestal met zijn team en soms met mij erbij. Van deze trainingen in onze garage en de bijeenkomsten van ons team hier in ons huis daar hebben natuurlijk ook de kittens van mee kunnen genieten.

Brengt me op de verhuizing van onze laatste kittens van de familie de Wit, inmiddels alweer ruim 3 weken geleden, Uvidius en Uxie. Het gaat hl erg goed met de kleintjes, ook met Uffizi Moef en Ursula Chablis die nog eerder hun geboortehuis verlaten hebben. Het enige katertje van mamma Lily's nestje, Uvidius,  bracht ik als eerste en enige kitten tot nu toe met de trein naar zijn nieuwe thuis! Wij wonen hier in Schin op Geul heel erg dicht bij het station en ook pleegmoeder Melanie woont maar zo'n 600 meter van het station in Maastricht vandaan. Aangezien ik erg graag wandel en zker na het afscheid nemen van een van onze kindjes altijd ontzettend behoefte heb aan afzondering en rust, had ik besloten Uvidius met de trein te brengen en te voet terug te lopen naar huis. Hieronder wat foto's van dit openbaar vervoer avontuur van Uvidius. Hij vond het allemaal hartstikke spannend onderweg en was helemaal niet bang! We hadden natuurlijk wel heel wat bekijks en de Ooooh's en de Aaaah's waren dan ook zeer vaak om ons heen te horen.

(Ieniemini) Uxie was het laatste kittentje wat ons huis verlaten heeft, ook wel Ukkie of Calimero door ons genoemd... Zo'n laatste kitten brengen is altijd het ergste, zeker in het geval van Uxie want zij is echt een knuffelmeisje 1e klas! En ook omdat Uxie bij een ruim 2 jaar oude Ragdol kater kwam te wonen. Meestal gaat het dan de eerste weken wat stroef zoals ook tussen Uxie en de kater Chico het geval was. Inmiddels gaat het nog steeds iedere dag beter tussen die 2. Uxie staat heel dapper haar mannetje en Chico moet eigenlijk alleen maar aan haar wennen. Hieronder een foto van de eerste ontmoeting tussen die 2 en daarnaast eentje van een paar weken later. Wat een verschil al h? Komt helemaal goed!

Soms krijg je foto's van pleegouders van de uitgevlogen kittens die MOETEN we dan gewoon met de lezers van ons dagboek delen. Hieronder 1 stoute en 1 superschattige foto van Uffizi Moef.

En om deze update compleet te maken nog heeeeeeeeeeel mooi nieuws, wat we bewaard hebben tot het laatst: Onze Lailah is ZWANGER!!!! En wel al 56 dagen precies vandaag!! Iedere zwangerschap is heel speciaal voor ons, maar deze is wel heel erg bijzonder want wanneer alles goed mag blijven gaan krijgen we hopelijk voor het eerst sinds 2008 weer blauwe kittens. Er is net zoveel kans op lilac kittens (=kleur van onze Lailah) en dat zou dan weer voor het eerst sinds 2006 zijn! Superspannend dus...en een beetje eng want dit is Lailah haar eerste zwangerschap dus we weten niet wat we kunnen verwachten. Allemaal duimen dat het goed gaat... Vanaf de komende Pinksterdagen kan ons meisje bevallen, dan zit ze op 61 dagen. Een poes draagt tussen de 60 en 70 dagen. Dus het kan ook nog helemaal tot eind mei duren. Lailah voelt zich prima, ze komt iedere avond en nacht naast me in bed liggen op haar ruggetje en dan ligt mijn hand vaak wel een uur op haar buikje en kan ik de baby's voelen bewegen. Dat is een magisch gevoel, z mooi om mee te mogen maken en dat een poes zoveel vertrouwen in je heeft dat je dit mag voelen.

Hieronder wat foto's van Lailah en haar lieve verloofde Baileys! Deze mooie man is een een blauwe Brits Korthaar kater. Baileys woont in Arnhem bij Nathalie en Hessel van cattery "Blue Eldar".

Wt een knap stel h? Je ziet ook best goed het verschil in vachtkleur op deze foto's.

Lailah moest wel erg wennen aan Baileys, ondanks dat hij een echte gentleman was voor onze meid. Het was immers haar eerste keer en ze wist niet zo goed wat ze met die mooie kerel aan moest en hij met haar. Zodoende heb ik Lailah maar liefst 3 keer voor een logeerpartijtje naar Arnhem moeten brengen eer zij zwanger werd. Dat zijn dus 6 ritten van Schin op Geul naar Arnhem en 6 ritten van Arnhem naar Schin op Geul  van 1 uur en 3 kwartier per stuk...

Omdat een poes ook schijnzwanger kan zijn, hebben we lang gewacht met het bekend maken van dit prachtige nieuws. De toekomstige pleegouders hadden we wel al langere tijd geleden op de hoogte gebracht zodat ze kunnen meeleven met deze eerste zwangerschap van onze Lailah.

                                                                                    20 mei 2013

Tweede Pinksterdag vandaag en de 62e dag van Lailah's eerste zwangerschap! We hebben de afgelopen paar weken een serie foto's van haar buikje gemaakt waarop je best goed ziet dat vooral de laatste 2 weken de kittens het hardste groeien:

                                                                                                                45 dagen zwanger

57 dagen zwanger

foto van afgelopen nacht: 62 dagen zwanger

De nachtdiensten in huize Liesbrit zijn in ieder geval weer begonnen en we zetten 's nachts om de 2 uur de wekker om te kijken hoe het met Lailah gaat. Gelukkig is ze vrijwel altijd heel dicht in onze buurt want buiten haar vaste slaapplekjes op de achterbouw van ons bed ligt Lailah graag op bed of op een klein krabpaaltje aan de voet van ons bed. Ron is de komende week stand-by en kan ieder moment verlof nemen/naar huis toe komen wanneer de baby's zich aankondigen. Hij wil van deze eerste keer van Lailah het liefste niets of zo min mogelijk missen. Hopelijk gaat hem dit ook lukken, want de vorige 3 bevallingen heeft hij helaas helemaal verstek moeten laten gaan.

Interesse, in welke vorm dan ook, in n van de beide bevallingskisten die op 2 verschillende kamers voor haar klaar staan heeft Lailah totl niet. Ze associeert deze veilige plekjes natuurlijk ook (nog) niet met het moederschap. Alles is immers nieuw voor haar en volgens mij heeft ze geen benul wat haar te wachten staat. Lailah is nog altijd erg ontspannen en laat haar buik regelmatig en volop aan ons zien om te kunnen aaien. Soms voel je dan een keiharde buik, een soort voorween die volstrekt normaal zijn in dit stadium van de zwangerschap. De baby's zie je en voel je door haar buik heen en weer dansen. Mooi, met hen gaat het goed daarbinnen. Hopelijk mogen zij ergens eind van deze week gezond ter wereld komen!

                                                                                    22 mei 2013

Zes jaar geleden werd hier in huize Liesbrit ons E-nestje geboren, het tweede nestje van onze Promiss en haar eerste nestje met Bodhi als verloofde. Een bijzonder nestje want het bestaat uit louter poesjes: Emily, Elderiekje, Enya en Eirinn.

We hopen natuurlijk altijd dat onze katjes heel oud mogen worden, maar soms hebben poesjes niet zo veel geluk want zowel Emily als mamma Promiss zijn een aantal jaren daarna naar de poezenhemel verhuisd... Dat moet hier toch altijd even vermeld worden als eerbetoon en extra herinnering aan deze beide heerlijke poezen!

Met Elderiekje , Enya en Eirinn gaat het gelukkig al die jaren al zeer voorspoedig. Elderiekje woont bij haar oudere halfbroer Bolleke Balou van Liesbrit in Venray en de beide zusjes Enya en Eirinn wonen lekker met z'n tweetjes in het mooie Oirsbeek. Proficiat met jullie zesde verjaardag dames!

Hieronder wat foto's van de tijd dat het viertal hier opgroeide.

Onze hoogzwangere dame Lailah heeft vandaag dag 64 van haar eerste zwangerschap bereikt. Ze kan ons allemaal zo nog een hele week laten wachten... Ze wijkt amper van mijn zijde en gedraagt zich erg ontspannen. Over haar buikje laten kriebelen door Ron of mij is een van haar favoriete bezigheden! We wachten rustig af...

                                                                                        25 mei - 27 mei 2013

Afgelopen zaterdagmiddag, dag 67, is onze schat Lailah bevallen van een prchtige vijfling! Drie lilacjes en twee blauwe baby's zijn het geworden en ze zijn zoooooo schattig!

De eerstgeborene was een waar drama waarbij ik mijn handen vol had om die arme schat te helpen want ze kreeg dit kitten er op eigen kracht niet uit en ik moest wel 3 kwartier aanzien dat er alleen maar een staartje en een pootje uit bungelde... Mijn steun en toeverlaat Maria gebeld die me vertelde dat ik met wat olie moest proberen het tweede pootje te pakken te krijgen waardoor Lailah wellicht wat makkelijker zou kunnen doorpersen. Zo gezegd, zo gedaan. Viel niet mee en Lailah heeft me zelfs even gebeten, maar het begin was er toen wel om door te kunnen persen. Maar toen het lijfje millimeter voor millimeter tevoorschijn kwam en ik tijdens iedere wee met een washandje om het kitten heen voorzichtig wat meetrok, was Lailah helemaal uitgeput toen ze uiteindelijk bij het hoofdje was aangekomen. Ook toen ik gelukkig met wat olie meehelpen doordat ik het kleintje in het nekvel kon pakken en er voorzichtig uit kon trekken. Ik was hartstikke bang dat deze baby dood ter wereld zou komen, maar niets was minder waar! Na wat wrijfwerk met een handdoek ademde het heel snel! Het bleek achteraf het zwaarste kitten te zijn waar ze mee begonnen was...: 108 gram en lilac van kleur. Het was inmiddels 12:25 uur geworden. Vlak na dit slechte begin kwam Ron thuis. Ik had hem 's morgens naar de visvijver gebracht, want het was prachtig weer die dag. Voor de zekerheid hadden we de fiets van Ron bij zijn ouders gezet de dag ervoor, zij wonen maar 1 km. van de visvijver vandaan, zodat Ron met de fiets naar huis kon komen zodra ik hem zou bellen dat de bevalling begonnen was.

Daarna ging alles gelukkig van een leien dakje. Nummer 2 kwam met ietwat moeite ter wereld om 12:33 uur, een blauwe baby dit keer! En daarna ging het heel erg makkelijk eigenlijk. Om 12: 52 uur kwam er weer een lilac baby, om 13:43  uur weer een blauw kitten en als laatste werd om 13:56  uur een laatste lilac baby geboren!

Lailah was niet meteen een volleerde moeder, maar dat kan ook niet anders. Ze moet nog alles leren. Maar vandaag, 27 mei 2013 was een hele goede dag! Ze ligt veel bij haar baby's en ze drinken allemaal goed. Lailah begrijpt nu ook dat ze de kontjes van haar baby's regelmatig moet wassen, want dat wist ze in het begin nog niet zo goed. De deur van onze slaapkamer staat gewoon open en toch is ze heel relaxed. Lailah heeft vandaag de hele middag in de mand bij haar kleintjes gelegen zoals je haar hieronder in de blauwe mand ziet liggen. En wie telt en niet aan 5 komt: n lilacje ligt onder haar voorpootje...

We zullen vanavond proberen de kittencam te installeren, maar of het meteen lukt en of er goed beeld kan komen weten we nu nog niet. De deksel van de bevallingskist heeft Lailah nu nog het liefste dicht en dan krijg je niet of maar amper goed beeld. Het welzijn van Lailah staat uiteraard voorop want mamma bepaald in dit geval hoe en wat. Als zij tevreden is, zijn haar baby's dat ook. Daarom ook nog geen echt supergoede foto's kunnen maken, maar dat mag de pret neem ik aan niet drukken.

Maria, die ik hierboven genoemd heb, is al sinds ons eerste nestje een soort van mentor van ons. Aangezien Ron volgende week meedoet aan de Alpe D'HuZes en ikzelf deze berg graag voor het goede doel te voet wil gaan bedwingen hebben we natuurlijk een supergoede oppas nodig. Want eigenlijk ga ik NOOIT van huis en

Binnenkort beginnen we een hier een nieuw dagboek.

Groeigrafiek U-nestje

                              

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te lezen en te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

 

>> HOME <<