DAGBOEK van 21 juli 2014 t/m 22 februari 2016

Onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes

Direct naar: recentste dag

                                                                                       14 juli 2014

Ze zijn geboren! En hoe! Maandagmiddag, dag 65 van haar zwangerschap, bracht onze dappere Lily in een ijltempo 4 baby's ter wereld!

Ze begon rond 13:00 uur al wat onrustig te worden en wat bij andere poezen gebruikelijk is dat ze dan langzaam weeën en persweeën krijgt leek er bij Lily van dit alles geen sprake te zijn, althans niet zichtbaar.

Om 14:06 kreeg ze vrij makkelijk al haar eerste kindje, nog geheel in het vlies: een prachtig katertje van 92 gram. En toen was de weg vrij voor de volgende 2 die elkaar in snel tempo opvolgden want om 14:40 uur kwam er een katertje van 104 gram ter wereld al om 14:53 uur gevolgd door zijn zusje van 94 gram. Toen nam Lily een uurtje en een kwartiertje pauze om samen met haar 3 kindjes wat te soezebollen maar om 16:14 uur vond ze die pauze wel lang genoeg en kwam het laatste witte bolletje al ter wereld, een poezenkind van 94 gram.

Omdat Lily een ervaren poezenmoeder is, het is immers haar derde bevalling, was zij gelukkig ook meteen een perfecte kloek!! We zijn heel erg trots op ons witte prinsesje!

                                                                            15 juli 2014

Een snelle bevalling geeft altijd een lange tijd naweeën voor de poes. Dus de dag na de bevalling was best zwaar voor Lily. Op het moment dat kittens dan melk drinken, worden die weeën namelijk alleen maar sterker. De eerste dag waren ze hierdoor niet zo heel erg hard gegroeid. Veel mensen beweren dat katten geen uitdrukking op hun gezicht kunnen tonen, iets waar wij het overigens totaal niet mee eens zijn. Hieronder zie je gewoon aan Lily dat ze zich niet zo lekker voelt.

                                                                                            19 juli 2014

Inmiddels zijn die vervelende naweeën al lang verdwenen.

Vijf dagen zijn de X-baby's alweer op deze wereld. De navelstrengetjes zijn los gekomen. De extreme hitte buiten geeft natuurlijk ook binnen hogere temperaturen alhoewel dit gelukkig bij ons oude huis met enorm dikke muren nog enigszins meevalt (27 graden boven en 22 beneden). We proberen wanneer het nodig is wel de temperatuur in de bevallingskist wat omlaag te brengen middels koelelementen aan de buitenzijde van de mand waarin ze liggen. Een kitten kan zichzelf niet warm houden maar kan zichzelf ook niet afkoelen. 's Avonds laat kunnen alle ramen en deuren op de slaapkamer open en koelt het altijd wel weer af tot zo'n aangename 22-23 graden. Hoe dan ook, de warmte is gelukkig voor onze Lily niet zo'n probleem, ze drinkt voldoende en ook eten is geen probleem. Het is zo'n goed moedertje dat ze amper weg is uit de mand. Zo nu en dan strekt ze even de benen, loopt ze een rondje op de bovenverdieping maar gaat dan al snel weer terug naar haar kroost. Het voornaamste waaraan we kunnen zien dat alles goed gaat is het feit dat de kleintjes juist tijdens deze hete dagen keihard groeien! Sommigen wel 16 gram per dag!

De kittencamera staat ook weer naast de bevallingkist dus jullie kunnen live meekijken in onze kraamkamer!

                                                                                                        27-28-juli 2014

Vandaag is de verjaardag van ons áller-állereerste nestje, toen we nog geen catterynaam hadden. Vier katertjes van Anouk werden in de nacht van 27 op 28 juli 2004 geboren en wat was dát een feest zeg!! Tien jaar geleden alweer!!! Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko: 4 kleine wondertjes!! Ron en ik waren meteen verkocht! Dát wilden we vaker meemaken en zo ontstond uit liefde en enthousiasme onze cattery. Je zou dus kunnen zeggen dat Cattery "van Liesbrit" deze maand  10 jaar bestaat! De tien mooiste jaren van ons leven, want wat geven onze poezen, onze katers en onze lieve kittens ons toch een rijk leven met één en al onvoorwaardelijke liefde. Het zo goed mogelijke opvoeden van al die lieve kittens is elke keer weer een groot feest. 101 kittens zijn er inmiddels in huize Liesbrit ter wereld gekomen en met al die schatten hebben we talrijke pleegouders net zo gelukkig kunnen maken als Ron en ik dat zijn met die 9 van ons! Wat een práchtige hobby hebben wij toch.

Je kunt de toppen van geluk echter alleen maar goed en bewust ervaren wanneer er ook af en toe een diep dal op je pad komt en ook dat hebben we helaas vaker mee moeten maken. Het overlijden van een kitten een paar dagen en enkele weken na de geboorte, het overlijden van Emily, de dood van onze eigen schat Promiss, de dood van Poppetje, Ingo, Oona, Aagje, Geronimo, Tessa en Otis... Aagje was bijna 8 jaar en Tessa was nog maar amper 4 maanden oud. Het liefste zouden we vanzelfsprekend zien dat iedereen minimaal 18 jaar zou mogen worden, maar statistisch gezien helaas logisch dat niet alle uitgevlogen van Liesbritjes deze hoge leeftijd mogen bereiken... Hoe dan ook télkens weer erg veel verdriet en pijn, met name bij de pleegouders maar ook elke keer verdriet bij ons want ieder van Liesbritje blijft als het ware ook een beetje ons kindje...

Maar goed, gelukkig overheersen de fijne en gelukzalige momenten. Of we nog eens 10 jaar doorgaan durven we nu eerlijk gezegd niet te zeggen, maar hoe dan ook kunnen wij ons een leven zonder onze katten absoluut niet meer voorstellen, dus kattengek zullen wij altijd blijven!

PROFICIAT Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko, hopelijk mogen jullie nog 10 jaar kattenkwaad uithalen!

Hieronder wat foto's van de beide jongens Chakotay en Cisko die al die 10 heerlijke jaren bij ons wonen. Chakotay (golden) was als kitten al een enorm pappa's kindje, maar dat is hij nu nog steeds! Hieronder een foto samen met pappa Snoopy toen hij nog klein was en een waarop hij een volwassen grote kater is.

Cisko was altijd de grote vriend van onze helaas overleden Promiss, waarvan hieronder een leuke foto van hen samen.

 

                                                                                                    31 juli 2014

De maand is alweer bijna om en de kleine baby's van onze Lily doen het hartstikke goed. Mamma Lily heeft er haar poezenpootjes vol aan. Héél veel wassen en constant laten drinken, ze groeien dan ook lekker door.

Twee weken oud zijn de mini's inmiddels, dus de navelstrengetjes zijn verdwenen en de oogjes en de oortje zijn open. Langzaam maar zeker worden het steeds meer katjes en gisteren zag ik er al eentje stevig op zijn kontje zitten. Nu gaat dat proces heel erg rap, dus het duurt nu niet meer zo lang eer ze echt door de kist heen gaan wandelen/waggelen. Zodoende dat we gisteren het scheidingswandje wat de bevallingskist uit 2 gedeeltes laat bestaan hebben weg gehaald zodat ze wat meer de ruimte hebben. Gevolg hiervan is wel dat ze dan soms wat minder in beeld van de kittencamera zullen verschijnen.

                                                                                                        12 augustus 2014

4 weken oud zijn de 4 mini de Witjes alweer! Het gaat lekker, zeker nu de kleintjes iedere dag een paar keer een verse vleesmaaltijd eten. Het groeien ging een tijdje maar mondjesmaat zodat ik met flesjes moedervervangende melk een handje mee heb geholpen. Een lékker dat ze die flesjes vonden, ging erin als niks! nu ze vers vlees te eten krijgen, geef ik wat minder flesjes maar lekker vinden ze het nog steeds.

 

De bench staat al een hele week gekoppeld aan de bevallingskist, dus wanneer ze willen kunnen de baby's van de kist naar de bench gaan. Mamma Lily vond dat in het begin maar niks en dan lokte zij haar kindjes weer snel de kist in met haar moedergeluidjes en melkbar en ging ze zelf pontificaal voor de doorgang naar de bench liggen. Héél efficiënt en slim van Lily.

Nu is Lily inmiddels grotendeels aan de bench gewend en gaat ze er zelf regelmatig bij liggen. Het is dan ook een hele gezellige ruimte met 2 kittenmandjes, speelgoed, babykattenbrokjes, water en natuurlijk een kittenkattenbakje. Dat laatste vinden alle kittens altijd heel erg interessant en sommigen beginnen al snel zindelijk te worden. In de kist heb ik ook nog een kattenbakje gezet, dus het kwartje zal wel snel vallen. Ik vind het altijd superknap van zulke jonge kittens dat ze altijd zo vroeg zindelijk willen zijn. Een kat heeft een hekel aan een vuile omgeving en instinctief begrijpen ze al heel snel wat de bedoeling is. En dit zonder dat mamma hen het voorbeeld heeft gegeven.

Kraamvisite is er nog niet echt geweest, daar wachten we dit keer nog een week of 2 mee zodat Lily helemaal op haar gemak is. Want tot nu toe gaat ze toch nog regelmatig met haar kittens aan de haal en legt zij ze elders in de slaapkamer neer. Eerst achter een kussen op een bankje wat op onze slaapkamer staat en gisteren had ze er 3 naast de bank op de grond neer gezet. Gelukkig laat Lily zich altijd makkelijk corrigeren en houdt ze er na een poging of 2-3 weer mee op. We kijken altijd hoe het gaat met de moederpoes en bepalen dan pas of we al urenlang pleegouders op bezoek kunnen hebben. Moederpoes moet totaal op haar gemak zijn wanneer er vreemden naar haar baby's komen kijken want haar en het belang van haar kittens staat vanzelfsprekend voorop.

                                                                                        25 augustus 2014

6 weken precies zijn de X-kittens vandaag alweer geworden. Ze lopen inmiddels vrij rond op onze grote slaapkamer. En dat is natuurlijk superspannend voor de kleintjes want er valt zóveel te ontdekken! En ze kunnen nu ook keihard achter elkaar aanrennen, want daar hebben ze nu volop de ruimte voor. Dit is wel weer een fase waar een moederpoes dan weer even een tijdje aan moet wennen, maar inmiddels vindt Lily het wel oké en speelt ze volop mee met haar baby's. Hartstikke leuk om naar te kijken hoe Lily dan zelf weer even transformeert in een kitten.

Ook buiten de bench zijn de fleece kittenmandjes nog steeds zeer in trek! Ze liggen vaak in koppeltjes in de mandjes, maar samen in één mandje kan ook best nog wel...alhoewel... kittenlasagne noemen wij dit dan altijd!

En dan nog een foto van ieder kitten afzonderlijk. Wat krijgen Lily en Cromwell toch altijd knappe en lieve kindjes!

 

                                                                                                    17 september 2014

Onze vakantie zit er weer op en tijd voor weer een update!

9 weken zijn onze witte schatjes alweer. Zachtaardig en absurd lief zijn ze alle vier en ietwat bescheiden, maar dat hoort bij de familie de Wit. Daar waar de streepjespyjama-kittens meteen haantje de voorste zijn, duurt het bij de familie de Wit altijd even.

Zo ook bij het ontdekken van onze bijkeuken. Daar staat de eerste weken een trespa plaat in het deurkozijn zodat ze daar nog niet naar toe kunnen. De 'streepjes' ontdekken dit meestal al vrij snel en proberen er ook al snel overheen te springen/kruipen. De familie de Wit niet, die zijn tevreden met de keuken en zijn wel nieuwsgierig wat er achter die plaat te beleven valt hoor, maar zullen niet snel actie hierin ondernemen. Zodoende dat ik afgelopen maandag de doorgang zelf vrij heb gemaakt en ze nu dus ook lekker in de bijkeuken kunnen ravotten. Daar staat namelijk een gigantisch groot krabmeubel met legio speelmogelijkheden, daar ligt de (bij iedere kat zéér favoriete) knispertunnel en daar staat een 2 zits bankje waarop de lekker naar buiten kunnen kijken. Bovendien is daar ook het kattenluik wat doorgang verschaft naar de kattenren buiten. Ze zijn wel al nieuwsgierig naar het luik maar gaan er nog niet doorheen. Een kwestie van tijd. Om nog maar eens het verschil met de kittens met patroon aan te geven: deze zitten binnen 24 uur nadat ze de bijkeuken erbij hebben gekregen óók buiten!

Wiep, onze jongste van Liesbrit, dochter van onze Micky (Miep) en kleindochter van onze Ysabeau, amuseert zich kostelijk met de 4 de Witjes. (hieronder een foto van oma Ysabeau en haar dochter en kleindochter)

Zij kan haar hart helemaal ophalen en speelt zich suf met die kleintjes. Soms een beetje te grof/lomp maar meestal vinden die mini's het wel leuk wanneer kleine Wiep van inmiddels 6 maanden mee komt spelen.

                                                                                            2 oktober 2014

11 weken zijn ze alweer geworden en afgelopen dinsdag heeft de familie de Wit voor het eerst een ritje in de auto gemaakt richting onze dierenartsen om daar van oortjes tot staartje vakkundig te worden nagekeken, hun eerste enting te krijgen en de indentificatiechip.

De namen en welk kitten naar welke pleegouders gaat is nu dus een feit! Want bij het plaatsen van de chip wordt deze ook meteen gekoppeld aan de gegevens van de betreffende pleegouders. Sinds een jaar of 3 hebben Ron en ik besloten dat we de toekomstige pleegouders niet meer uit een nestje laten 'kiezen'. Buiten dat dit voor hen een onmogelijk keuze is omdat eigenlijk ieder kitten gewoon om óp te vreten is, zien zij onze kindjes altijd alleen maar tijdens enkele uurtjes en blijft het een momentopname. Wij zien onze mini's echter 24-7 en kunnen zodoende, met de toekomstige situatie in hun nieuwe thuis in gedachten, deze keuze veel beter maken. Het gaat immers om het welzijn van onze kittens en dan is er voor willekeur geen plaats. Tot het moment van het plaatsen van de chip zou ik in principe kunnen switchen, maar eigenlijk waren we er vorige week al ver uit.

Zodoende willen we jullie vandaag heel graag het eerste kitten voorstellen: XAN-TOES van Liesbrit, roepnaam Toes !!

Toes is het als tweede geboren katertje van de 4 katjes. Het is een rustig ventje (in hoeverre je dit überhaupt kunt zeggen bij een kitten!) en is heel evenwichtig van karakter. Toes is het meeste aan het wilde speelgedrag van onze Wiep gewend, want soms is Wiep nogal al te enthousiast tijdens het spelen... Toes gaat straks bij Wibo van Liesbrit wonen, een van die heerlijke jongens van onze Miep die dit jaar in maart geboren zijn en dus een broertje van onze Wiep.

Wibo heeft het ontzettend naar zijn zin in het mooie Rothem (gelegen nabij Maastricht) en is het huisgenootje van Roger en Judith en hun zoontje Quint. Wibo heeft een prachtige kattenren in de tuin waar hij heel erg graag vertoeft. Xan-Toes gaat het liefste en het meeste van de familie de Wit naar onze kattenren hier in huize Liesbrit dus Toes past perfect in dit gezin en kan straks lekker samen met Wibo spelen. De foto hierboven van Toes is dan ook in de kattenren genomen. Het is een heerlijke nazomer en met de herfstblaadjes spelen is een zeer favoriete bezigheid van Toes!

Hieronder wijst Quint de kleine Toes aan terwijl hij lekker tussen zijn zusjes en broertje in een zacht mandje ligt te soezenbollen.

Quint heeft, wanneer hij bij ons op kraamvisite is, een warme band met onze Wiep. Wiep is immers het zusje van 'zijn' Wibo en Wiep vindt het geweldig om door ons door het huis gedragen te worden hetgeen Quint graag even voor jullie demonstreert op de foto hier beneden.

Het groeischema is weer helemaal up-to-date nu. Er was lange tijd iets mis met Excell.

O ja, deze 4 leden van de familie de Wit zullen de laatste zijn met Cromwell als pappa... Die lieverd is namelijk sinds een paar weekjes met pensioen. We bedanken Cromwell voor 11 geweldig lieve kittens en Davy en Wendy van cattery Uytvange voor hun vertrouwen en dat ons prinsesje Lily maar liefst 3 keer bij hen heeft mogen logeren.

                                                                                            29 oktober 2014

hieronder op de foto het als laatste geboren poezenmeisje van onze Lily. Zij heeft van haar toekomstige pleegouders de volgende namen gekregen: Xily Boefje van Liesbrit, roepnaam Boefje.

Xily is vanzelfsprekend een verwijzing naar haar allerliefste mamma Lily. Boefje echter is een naam die Linda al vele jaren als dé naam voor een kater of een poes in gedachten had. Ons meisje de Wit heeft deze eer van haar gekregen. Linda en Rob uit Sittard hebben nooit samen katten gehad en zij krijgen binnenkort meteen de vuurdoop want samen met ons kleine meisje komt er op dezelfde dag een 1 week jonger Ragdol katertje te wonen die de naam Max heeft gekregen. Dat zal dikke pret worden met 2 kittens in huis! Het hele huis is er echter klaar voor: allerlei voor katten giftige planten en gevaarlijke spullen hebben het huis reeds verlaten en de gezellige krabpalen, kattenbakken en de voerbakjes staan al paraat voor het vurig gewenste kittenduo! Ook Linda en Rob zijn er helemaal klaar voor en kunnen nauwelijks wachten tot de dag aanbreekt dat beiden hun leven voorgoed komen veranderen!

Boefje is het meest bescheiden poesje van dit X-nestje. Dit in hoeverre je dit uberhaupt van een kitten kunt zeggen natuurlijk, want ze zijn allemaal 'knetterdetetter' wanneer ze met z'n viertjes aan het spelen zijn. Maar Boefje trekt zich duidelijk op aan de rest, dus zodoende is het voornaam dat zij een lief vriendje krijgt waar zij steun aan heeft. Boefje is ontzettend lief en fungeert heeft graag als voetenwarmertje in bed.

                                                                                        1 november 2014

Het is alweer november en de kittens zijn inmiddels ruim 15 weken oud. Ondanks dat de maand november vandaag begonnen is, is het momenteel maar liefst 20 graden buiten! Echt tijd voor een dutje in onze kattenren en een mooi moment om een derde voorstelrondje te plaatsen. Want alle 4 de kittens zijn op dit moment samen met mamma buiten en genieten van het heerlijke weer! Ideale omstandigheden om de mooiste foto's te maken.

Het als derde geboren kitten van onze lieve Lily is een heel lief en klein poesje en ze is het witste van alle 4. Zij woog afgelopen week bij de tweede enting het minste van allemaal 1500 gram (haar beide broertjes wogen beiden rond de 1650 gram en haar zusje hierboven was het zwaarste met 1800 gram) dus ze lijkt op haar mamma want onze Lily weegt haar hele leven slechts 2,6 kilo en is dus echt heel erg mini voor een poes van 4,5 jaar oud.

Deze kleine meid gaat volgende week als állereerste verhuizen en ook nog eens het verste weg van ons van allemaal, namelijk naar de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. Haar toekomstige pleegouders Carlotte en Rogier hebben deze ukkepuk de volgende namen gegeven:

XOË LUMI VOS van Liesbrit

Welke haar roepnaam gaat worden, weten we nu nog niet, zoiets ontstaat meestal vanzelf in de praktijk . Lumi betekent: sneeuw/wit, zéér toepasselijk dus bij een poesje van de familie de Wit. De naam Vos is gekozen omdat Carlotte en Rogier beiden, net als Ron en ik, wielerfanaten zijn en deze naam verwijst naar Marianne Vos, Nederlands beste wielrenster op dit moment.

Xoë is een superlief meisje, heel braaf en volgzaam net als haar mamma. Wel verzint zij dingen hier in huis die alle anderen voor haar nog niet verzonnen hebben, dus ondanks haar brave karakter zit er vanzelfsprekend ook genoeg kattenkwaad in. Wij zeggen altijd: wanneer een kitten niet druk is en kattenkwaad uithaalt is het ziek. Ook Xoë slaapt graag op bed en het liefste tegen de borst of in je armen. Ze is al vanaf een week of 8 het meest zelfstandige poesje en gaat vaak alleen op pad door ons grote huis. Ze vindt het dus niet erg om zonder haar mamma, zusje en broertjes te zijn en gaat ook gerust zonder hen boven ergens spelen of slapen terwijl de rest beneden is. Zodoende is zij uitermate geschikt om als poesje ergens alleen te komen wonen zoals in Amsterdam het geval zal zijn. De anderen krijgen allemaal gezelschap van een soortgenootje.

Uiteraard zien we er weer héél erg tegenop om straks weer 4 keer afscheid te moeten van deze geweldige familie de Wit. Het went gewoon NOOIT om kittens weg te moeten brengen en rond deze tijd overweeg ik altijd (en tegenwoordig steeds serieuzer) om te stoppen met onze mooie hobby. Het verdriet is elke keer zó enorm groot en misschien stoppen we dus wel wanneer we aan het einde van het alfabet zijn...

Maar goed, voorlopig genieten we nog intens van de onvoorwaardelijke liefde en de onbevangenheid van onze lieve kittens...

                                                                                            18 november 2014

En dan nu, last but not least: XENO van Liesbrit! Als eerste geboren destijds en hij zal als allerlaatste gaan verhuizen. Zijn toekomstige pleegouders Cindy en Nicky uit Landgraaf zijn namelijk druk bezig hun huisje extra knus te maken voor ons lieve manneke. Zij zijn de huiskamer en de keuken aan het verbouwen, dus niet zo'n fijne situatie voor een kitten om dan te verhuizen. Zeker ook niet omdat Xeno er niet alleen zal gaan wonen maar samen met de hele lieve kater Tybo. Ideaal is het pas wanneer alles klaar is. Tybo en Xeno zullen volgend jaar in april wederom gezinsuitbreiding tegemoet mogen zien, want Cindy en Nicky mogen dan hun eerste kindje verwelkomen.

Xeno is het allerdrukste van het viertal, een beetje ADHD zullen we maar zeggen, in ieder geval prettig gestoord. Je ziet op de foto duidelijk het kattenkwaad in zijn ogen. Xeno is ontzettend op mensen gericht maar is tegelijkertijd ook constant in de weer met alle andere katten om hem heen en dus zeer duidelijk aanwezig. Op schoot liggen vindt hij heerlijk en hij doet er dan ook alles voor om dit voor elkaar te krijgen. De pluimpjes aan zijn oren vind ik persoonlijk héél erg mooi en schattig, al hoort het misschien niet bij een Brits Korthaar. De laatste keer dat we dit zagen was bij het allereerste nestje van de oma van Xeno, Inneke. Haar H-nestje had ook zulke mooie oortjes met van die sierlijke puntjes eraan.

Op dit moment amuseert Xeno zich goed in huize Liesbrit. Hij mag zo lang hier blijven als nodig is. Vanaf komende zaterdag gaat ook broer Xan Toes verhuizen en is Xeno enig kitten in huis, samen met onze inmiddels 8 maanden oude Wiep. Xan Toes zou eigenlijk afgelopen zaterdag al verhuizen maar kreeg vorige week een ontsteking aan zijn oogje omdat hij wat al te wild met tante Lailah had gespeeld. We willen nooit te snel met medicatie te beginnen zodat het immuunsysteem van een kitten het werk kan doen dus hebben we het een hele tijd aan gekeken maar het verbeterde niet echt. Het is dan niet verstandig om een kitten te verhuizen, dus hebben we het een weekje uitgesteld. Inmiddels gaat het prima met Xan Toes zijn oogje en zal hij zaterdag gaan kennismaken met zijn stiefbroer Wibo van Liesbrit, broer van onze Wiep, zoon van onze Micky en kleinzoon van onze Ysabeau. Dat zal wel even tijd nodig hebben, maar verwacht dat beiden dikke vriendjes gaan worden!

De beide zusjes van Xeno en Xan Toes, Xoë Lumi Vos en Xily Boefje zijn al helemaal gewend in hun nieuwe thuis, respectievelijk in Amsterdam en in Sittard. Vooral Boefje amuseert zich de hele dag met haar stiefbroer Max en laat zich de aandacht van Rob en Linda ook helemaal welgevallen. Lumi is een echte mensenpoes en ligt het liefste de hele dag op de schoot van haar pleegouders Carlotte en Rogier. Kortom: het gaat prima met de beide meisjes.

                                                                                        15 december 2014

Ook Xan Toes is inmiddels verhuisd en het gaat echt TOP tussen hem en Wibo van Liesbrit! Beiden zitten samen in de kattenren, stoeien samen, spelen samen, eten samen en halen samen kattenkwaad uit! Nu alleen nog hopen dat ook Xeno het goed zal kunnen gaan vinden met zijn toekomstige stiefbroer Tybo, want ook Xeno staat op het punt van uitvliegen al is het 6 weken later als gepland door de verbouwing van zijn toekomstige thuis. Het is nu toch echt zover en zijn pleegouders zijn er klaar voor om onze laatste telg van de familie de Wit in hun geheel vernieuwde huis te verwelkomen. Zal een hele verandering zijn voor ons en zijn mamma Lily, want Xeno hoort er als het ware gewoon helemaal bij hier in huize Liesbrit...

Morgen, de 16e is de alweer TWAALFDE verjaardag van onze opperpoes Anouk, de poes waarmee alles hier in huize Liesbrit is begonnen, moeder van maar liefst 23 van Liesbritjes !!! Haar oudste zonen Chakotay en Cisko (10,5) wonen gezellig bij haar. Nog altijd blakend van gezondheid en regelmatig zo actief als een kitten! Alweer bijna 5 jaar geleden ging onze schat met pensioen en ze is sindsdien lekker bol geworden en haar vacht ziet er beter uit dan ooit. Aanhankelijk was Anoukje altijd al, ze is dol op knuffelsessies met íedereen, ook wildvreemden. We hopen dat Anouk nog héél veel verjaardagen in goede gezondheid bij ons mag vieren!! PROFICIAT lieve Noekiepoekie van ons!!

24-25-26 december 2014

Wij wensen alle lezers van ons dagboek hele fijne Kerstdagen toe.

(foto's zijn van U-nestje Lily en Cromwell 18 december 2012

Kerstkaarten sturen wij niet meer omdat we dit bedrag aan de KWF Kankerstichting doneren. Dat doen we al verschillende jaren maar nu ook in verband met onze deelname aan Alpe D'HuZes. (Hierover in 2015 meer). Mijn persoonlijke actiepagina met blog en foto's is te zien op de volgende link:

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/anneliescoenen/annelies-coenen/actie.aspx

Ook Xeno van Liesbrit, de laatste telg van onze poes Lily en kater Cromwell van de in totaal 11 kindjes die ze gedurende de afgelopen 4 jaar hebben mogen krijgen, woont nu in zijn nieuwe thuis met kater Tybo...

Dat viel ons niet mee, want we hebben Xeno maar liefst 6 weken langer bij ons mogen hebben in verband met de verbouwing van zijn nieuwe thuis. Het was verschrikkelijk om afscheid van hem te moeten nemen. Op de volgende foto's zien jullie Xeno's laatste avond in huize Liesbrit in zijn favoriete pose en een foto van zijn eerste uurtjes na de kennismaking met kater Tybo. Beiden zijn nog volop aan elkaar aan het wennen, maar het ziet er allemaal al erg goed uit, ze sliepen gisteren al samen met amper een halve meter ertussen op de bank dus dat gaat niet lang duren eer die 2 vriendjes worden.

                                                                                            24 februari 2015

EINDELIJK weer eens een update... Via Facebook en mijn blog van de Alpe D'HuZes hebben jullie nog wel eens wat kunnen lezen maar hier nog niet.

Het was druk, heel erg druk. Het verwerken van het verlies van vele van Liesbritjes vergt altijd veel van me maar ik kan zeggen dat het met iedereen uitstekend gaat en dan gaat het ook automatisch beter met mij. Zo werkt dat nu eenmaal. Hieronder wat foto's  van de recent uitgevlogen kindjes van onze mamma O'Lily (die overigens afgelopen week op woensdag 18 februari 5 jaar oud werd) in hun nieuwe thuis. Lily heeft haar verjaardag gezellig met ons en de andere van Liesbritjes in huiselijke kring gevierd en ze kreeg zelfs verjaardagsvisite.

                                                                                      Xily Boefje van Liesbrit en haar grote stiefbroer Max                                                                             

                   

Xeno van Liesbrit (rechts) en stiefbroer Tybo in een wedstrijdje synchroon liggen

Wibo van Liesbrit met Xan Toes van Liesbrit als dikke vriendjes

Xoë Lumi Vos van Liesbrit

Maar we hadden ook grote zorgen, het leven van Ron zijn moeder stond op het spel door een chronische darmontsteking en zij lag maar liefst 7 weken in het ziekenhuis. De feestdagen in december stonden zodoende helemaal in het teken hiervan. God zij dank kunnen we zeggen dat de situatie nu stabiel lijkt rondom haar gezondheid. In januari konden we zodoende met een redelijk gerust hart aan de trainingen voor onze deelname aan de tiende editie van Alpe D'HuZes beginnen want cattery van Liesbrit gaat weer fietsen voor het goede doel: de KWF kankerstichting. Natuurlijk gaat het om donaties, dus zoveel mogelijk geld binnenhalen voor de kankerstichting. Dus lieve lezers, wanneer jullie de KWF kankerstichting een warm hart toe dragen, steun ons dan alsjeblieft. Iedere Euro is er een en telt mee!

Één op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Iedereen maakt van dichtbij mee hoe levens drastisch beïnvloed en verwoest worden en de onmacht voelen we allemaal! Alpe D'HuZes is opgericht met als doel deze onmacht die door kanker ontstaat, om te zetten in kracht. Dit door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het (on)mogelijke te verleggen. Ik heb de absolute overtuiging dat je de grootst mogelijke voldoening bereikt als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Ter nagedachtenis aan de mensen die te vroeg aan kanker overleden zijn en ter inspiratie van de mensen die aan het strijden zijn of hebben gestreden maar vooral in de hoop dat door geld binnen te halen voor onderzoek straks niemand meer aan kanker dood hoeft te gaan maar dat het zo snel mogelijk een chronische ziekte mag worden. Daar wil iedereen toch zijn steentje aan bijdragen??? Wij gaan ons te pletter fietsen op 4 juni 2015. Wij gaan die pijn lijden en onze grenzen verleggen door die berg zo vaak mogelijk op te fietsen voor dit fantastische doel. Maar dat kunnen we niet alleen, daar hebben we jullie steun bij nodig. Via onderstaande link komen jullie op mijn persoonlijke actiepagina met Blog en foto's.

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/anneliescoenen/annelies-coenen/actie.aspx

Vele van Liesbritjes en andere lieve fans hebben hun steun aan ons gegeven en we willen ze hier nog een keertje nadrukkelijk bedanken:

Laurey en Remco namens Uffizi Moef van Liesbrit, Etske en Ruud Willemse namens moeder en dochter van Liesbrit, Linda Kalsbeek en Rob namens Xily Boefje van Liesbrit, Roger en Judith namens Wibo en Xan Toes van Liesbrit, Carlotte en Rogier namens Xoë Lumi Vos van Liesbrit, Anne Marieke en Marcel namens Kruimel en Luna van Liesbrit (en Elvis natuurlijk), Martine en Rigo namens Ferdinand Froemel van Liesbrit (en ook Wally), Sasha en Ivar namens Raspoetin Gijsje van Liesbrit (en van Romeo), Marion en Rene namens Wicked JoJo van Liesbrit en de rest van hun grote kattenfamilie, Maria en Wim namens Tasha en Tobie van Liesbrit, Alois en Cathy namens Ashley, Delsin en Irsyn van Liesbrit, Aukje en Hans (pleegouders van verloofde Freddie van onze Ysabeau en Anouk), Hans en Isabell en Davy en Cherie namens Vigo Ravi van Liesbrit en Tresi en Martin namens Kira Nerys en Powercat Sammy van Liesbrit.

Ook familieleden steunen ons zoals Ron zijn ouders, mijn broers, mijn zus en mijn neefje.

Echt super dat jullie ons willen steunen, we zijn er heel erg blij mee en het motiveert enorm om iedere dag, ook wanneer we geen zin hebben, die training weer op te pakken. Dank jullie wel!

                                                                                    11 maart 2015

Vandaag is onze jongste jarig: Wiep van Liesbrit. Dochter van onze Micky (alias Miep) en kleindochter van onze Ysabeau. Ze wordt 1 jaar vandaag!!! Gisteren, precies één dag voor haar verjaardag werd onze kleine muis voor de eerste keer krols. Best laat, want de meeste poezen worden dat zo rond de 9-10 maanden. Oma Ysabeau was ook laat met krols worden destijds en Ron en ik zeggen vaker tegen elkaar dat zij heel erg op haar oma lijkt qua doen en laten. Hieronder een foto van de 3 generaties bij elkaar in onze kattenren.

Maar dat even terzijde. Want wanneer Wiep jarig is, wil dat natuurlijk zeggen dat ook haar beide broertjes Wibo en Wicked JoJo jarig zijn. PROFICIAT!! Hieronder een paar foto's toen het drietal nog piepklein was.

 

Ons R-nestje: Richman, Richie, Robbie Jr., Raspoetin Gijsje en Rocco Mojo, de eerste (klein)kinderen van Miep en Ysabeau, waren maandag 9 maart jarig en werden 4 jaar oud. Wij sturen de betreffende pleegouders altijd even een berichtje met een felicitatie op zo'n dag. Op onze facebookpagina hebben de pleegouders van Rocco Mojo uit Almere en het enige langhaar telg van dit nestje Raspoetin Gijsje uit Rijswijk nog een paar extra leuke verjaardagsfoto's van hen geplaatst. Hieronder een van de mooiste foto's die ik destijds van de 5 kereltjes kon maken.

                                                                                            29 april 2015

Vandaag is onze grijze bol Lailah jarig en wordt ze 4 jaar oud. We kregen bezoek en zo had Lailah meteen verjaardagsvisite. Hieronder wat foto's van haar als baby en als volwassen meisje.

Op 12 april werd ons B-nestje van Promiss en Athos alweer 9 jaar: B'Elanna, Bommel, Beertje Ollie e Bolleke Balou hebben een mooie dag gehad met hun pleegouders.

Op 16 april was ons L-nestje jarig, Luna Llena, Little Prins en Lars werden 6 jaar. Van hen een heleboel babyfoto's want het was een ontzettend leuk nestje!

                                                                                        4 mei 2015

Alles gaat hartstikke GOED hier in huize Liesbrit. Onze 7 dwergen zitten ontzettend goed in hun velletje. De rust in huis, en daar bedoel ik mee dat we al sinds vorige zomer geen kittens meer gehad hebben, is een verademing voor de oudere Britten zoals Anouk en Snoopy en hun beide zonen Chakotay en Cisko. Ze zijn toch allemaal al of ruimschoots 10+. Kittens zijn voor Ron en mij en de betreffende moederpoes altijd één groot feest maar voor de andere volwassen katjes is het eigenlijk altijd heel erg aanpassen en wennen. Er verandert hoe dan ook een hoop in huis wanneer er baby's geboren worden. Dus voorlopig een tijdje rust is goed voor iedereen.

Onze Lily is nog altijd lekker aan het bijkomen van dit laatste nestje, het X-nestje. Hieronder nog wat actuele foto's van dit heerlijke viertal! We missen hen nog steeds...

Boefje van Liesbrit alias Meiske

Lumi Xoë Vos van Liesbrit

 

Xeno van Liesbrit, rechts met de muis die hij nog altijd koestert afkomstig uit zijn geboortehuis.

Xan Toes van Liesbrit en Wibo van Liesbrit, dikke vriendjes!

Zijn ze niet stuk voor stuk om óp te vreten! Omdat we op 4 juni 2015 de Alpe D'Huez gaan fietsen voor het KWF kankerfonds hebben we wel weinig tijd voor updates en staan de plannen om weer kitten te krijgen even op een laag pitje. Onze grijze bol Lailah en onze jongste Wiep mogen ergens dit jaar een nestje krijgen, maar de gezondheidstesten moeten nog allemaal plaatsvinden en eerlijk gezegd weten we nog steeds niet wie de verloofdes gaan worden van onze meisjes. Voor Lailah zoeken we een lieve kerel want een volgend nestje met Baileys zit er niet in. Omdat het voor Wiep allemaal de eerste keer gaat worden, willen we haar zo lang mogelijk van een onbezorgde jeugd laten genieten. Het komt allemaal wel een keer. Het is niet de bedoeling dat ze moeder 'moeten' worden, het voornaamste is dat we er met z'n alleen helemaal klaar voor zijn.

In de tussentijd trainen Ron en ik keihard voor onze uitdaging op 4 juni. Gezonde mensen hebben honderd wensen maar iemand met kanker heeft er maar één en dat is GEZOND worden!!! Daar maken wij ons al een dik half jaar hard voor door te proberen zoveel mogelijk geld binnen te halen voor die geweldige doel! Al onze vrienden, bekenden, kennissen, zakenrelaties en familie vragen we of ze iets willen doneren. Dat kan één Euro zijn of meer, dat is totaal niet belangrijk. Het gaat ons erom dat mensen in onze omgeving ons het gevoel willen geven dat we het niet alleen doen en dat ze onze inspanning waarderen door iets te storten. Het is immers niet voor onszelf maar voor de KWF kankerstichting. Ikzelf zit al op 79 % van het streefbedrag. Nog 28 Euro en 25 cent en dan zit ik precies op 2000 Euro voor het KWF. Misschien wilt U mij helpen dit doel te bereiken?

Doneren kan heel eenvoudig via Ideal en onderstaande link. Zou echt super zijn wanneer U mij wilt helpen zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen! Ik lijd de pijn van het fietsen met alle plezier, maar ik kan het niet alleen.

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/anneliescoenen/annelies-coenen/donaties.aspx

Alvast hartstikke BEDANKT !!

Vele van Liesbritjes pleegouders en andere lieve fans hebben hun steun aan ons gegeven en we willen ze hier nog een keertje nadrukkelijk bedanken:

Annemieke Linssen en Marcel Walda, Daphne namens Quintijn van Liesbrit, Sjoerd en Marthe namens Beertje Ollie van Liesbrit, Etske en Ruud namens Ysabeau en Micky van Liesbrit, Cindy en Nicky namens Xeno van Liesbrit en Tybo, Ann namens Inneke van Liesbrit en Fientje Poezenpluis, Cindy en Davy namens Cromwell (pappa van S-U en X-nestje) en alle andere katten, Jo Martens, Hennie en Marlie, Saskia (klasgenootje van de lagere school), Rosi namens Hugging Gizmo van Liesbrit en de katten Bono en Milo, René en Jeanine namens poesje Quinty, 'mijn eigen schilder' Huub en zijn vrouw Lisbeth, Tim en Nancy (oud AD6 2013), Myriam Paping, Rob Coninx,  Hans die zelf op dit moment tegen kanker strijdt en momenteel bezig is met zijn vierde chemokuur, Tinka en Roel, onze lieve Riet, mijn neef Harry, Resi en Mart, Johnny en Barbara namens Jewel en Jake van Liesbrit, Carin Flos en Theo & Doris.

Echt super dat jullie ons wilden steunen, we zijn er heel erg blij mee en het motiveert enorm om iedere dag, ook wanneer we geen zin hebben, die training weer op te pakken. Dank jullie wel!

                                                                                                        27 mei 2015

Wat een pech had ik vorige week toen ik vlak voor de afdaling van de Petit Ballon in de Franse Vogezen met mijn gezicht op het asfalt ten val kwam. Ik ben over het stuur van mijn fiets gevlogen omdat ik een noodstop moest maken voor een vrouw die ineens het portier van haar auto opende... Ik was behoorlijk gewond en heb 2 dagen in een Frans ziekenhuis moeten doorbrengen... Zonde van mijn mooie tanden maar wát een geluk dat de gevolgen niet ernstiger waren!!! Mijn nek breken had met gemak gekund met zo'n ongelukkige val. Ik tel dus mijn zegeningen en omdat de slogan van Alpe D'HuZes immers "OPGEVEN IS GEEN OPTIE" is, ga ik ook zéker niet opgeven zo vlak voor dé dag!! Ik probeer ondanks alles (3 beschadigde tanden, 1 tand verdwenen, gekneusde linkerhand en borstbeen, scheurtje in bovenkaak en allerlei hechtingen en blauwe plekken her en der) volgende week donderdag toch die Alpenreus op te fietsen. Afdalen zal ik nog wel niet durven maar ik mag gelukkig met mijn fiets gebruik maken van de lift en het busje wat ook de hardlopers en de wandelaars van de top naar start beneden terug brengt. Afgelopen zaterdag eerst op de Tacx trainer in de garage gevoeld en getest hoe mijn lichaam op die inspanning reageerde. Dat ging best goed. Zondag voor het eerst weer de fiets op gegaan, weliswaar niet mijn racefiets maar op de stadsfiets. Dat ging redelijk moet ik zeggen want de schrik zit er natuurlijk behoorlijk in. Maar ik heb hier sinds vorig jaar voor getraind en heel erg veel fijne mensen zover gekregen dat ze me financieel met een donatie voor het KWF kankerfonds wilden steunen, dus ik MOET gewoon dóórgaan! De pijn en het ongemak wat ik nu ervaar is maar een peulenschilletje ten opzichte van de ellende die kanker patiënten ervaren. Ik weet dat alles uiteindelijk wel goed komt met dat borstbeen, die hand en die tanden, iemand met kanker niet!! Dus ik ben het hen, álle donateurs en mezelf verplicht er gewoon voor te gaan op 4 juni!!! En dat is meteen het beste nieuws: nog maar 68 Euro en 19 cent en ik heb mijn doelstelling van 2500 Euro voor het KWF kankerfonds binnen gehaald. Hoe dan ook kan ik mij met opgeheven hoofd vertonen, ongeacht wat ik wel of niet kan presteren daar in Frankrijk. Want dáár gaat het per slot van rekening om: zoveel mogelijk geld bij elkaar zien te krijgen voor dit geweldige doel!!! Dat vergeten sommigen deelnemers helaas weleens...

                                                                                                        30 mei 2015

Morgen vertrekken we naar Frankrijk voor onze deelname aan Alpe D'HuZes. Er zijn nog heel erg veel donaties bij gekomen, zeker na mijn crash.Toch ga ik proberen de Alpe D'Huez 1 keer op te fietsen en 1 keer op te wandelen. Mijn doelstelling was 2 keer fietsen, maar dat zit er met die hand en borstbeen niet in. Zodoende het alternatief om de 2e keer te gaan lopen. Ik wil aan mijn verplichtingen voldoen.

Ik wil bij deze nog bedanken voor hun donatie: Peter en Monique namens Quanjel en Stitch van Liesbrit, Maria en Werner, Saskia namens Bastienne en Perla, Ida en Rinus namens Huey van Liesbrit en Shiro, Anita namens Crespo en Chrisje van Liesbrit, Toine en Anja namens hun golden boys, Marcel en Hennie, Sonja Dolieslager, Lideke, Marcel en Anne Marieke namens Elvis, Kruimel en Luna van Liesbrit (de derde keer maar liefst dat ze doneren voor Alpe D'HuZes 2015!!!) Jack en Jolanda Meertens, Dave Penners namens Rousseau Chocolade Gulpen, Huub en Corrie, Hilda namens Jarno, James en Richman van Liesbrit, Marjo en Albert, Henk en Roos van eetcafé age Pannes in Schin op Geul, Angèle van Vliet, Willem Marcus Stacaravanverhuur Schin op Geul, Jos Roes, Monique van Duijn, Mart Geijselaars, Myriam van Myr4nails (plús geweldige Alpe D'HuZes-logo nagels!!!), Wil Fredriksz, Prins Petfoods en Bert en Nicole (voor de tweede keer!!) Ik heb de doelstelling van 2500 Euro voor het KWF kankerfonds gehaald en mag door alle extra donaties zelfs bijna 3000 Euro bijdragen!!!! BEDANKT allemaal!!

                                                                                                        10 juni 2015

We zijn weer thuis en we hebben onze doelstellingen waar kunnen maken!!!

Even wat cijfertjes: Als team Anteryon hebben wij 15.677,56 Euro mogen doneren voor de KWF kankerstichting waarvan Ron en ik er bijna 7 duizend van binnen gehaald hebben!!! Daar zijn we REUZE trots op!!! Maar liefst 2.912,81 Euro is er bij mij gedoneerd en bij Ron ook nog eens 2.137,10 Euro = samen 5.319,10 Euro!!!! Wanneer we onze eigen bijdrage als Cattery van Liesbrit, die van mijn jongste broer Theo zijn bedrijf GeJo en van de Geldrop Runners waar Ron een hele dag een fietsclinic voor heeft gegeven in ruil voor shirtsponsering meetellen zijn dat daarnaast ook nog eens 1.500 Euro wat de sponsor/donatie werving van Ron en mij op het fantástische bedrag van 6.819 Euro brengt!! Wát een bedrag !!! IEDEREEN die ons gesteund heeft met een donatie of shirtsponsering: HARTSTIKKE BEDANKT !!! Zonder jullie hadden we dit niet waar kunnen maken! Jullie zijn stuk voor stuk KANJERS !!! In totaal is er voor en door de deelnemers van Alpe D'HuZes 2015 al 11,5 miljoen Euro gedoneerd!!! Hiermee kan de KWF kankerstichting weer heel veel goeds doen!

Even terugkijken naar de afgelopen week: Zaterdagochtend heel vroeg zijn we afgereisd naar de Alpen. Heerlijk appartement hadden we en lekker de tijd om te acclimatiseren. Ik heb vóór de prestatiedatum 4 juni slechts één keer nog gefietst op mijn renfiets sinds mijn crash en ziekenhuisopname in de Franse Vogezen amper 2 weken daarvoor en dat was midden op de dag toen het bijna 40 graden was… Ik kwam toen slechts tot bocht 20 (het begint beneden met bocht 21 voor degene die niet weten hoe de telling is) Het was zoooo warm dat mijn zieke longen geen zuurstof kregen en al die auto’s die langs ons raasden lieten uitlaatgassen achter, bovendien rook je alleen maar remmen en het smeltende asfalt. Ik zat vol angst en zat huilend op mijn fiets… Uitgeput ben ik in bocht 20 gestopt, ik was gesloopt door de emoties en het gebrek aan zuurstof. Iedereen was met zichzelf bezig, terecht, want voor iedereen was het een generale repetitie die dag. Behalve Ron, die bleef bij mij en stelde me gerust. Zoooo lief !!! Maar goed voor mijn moraal was het allerminst, ik twijfelde er serieus aan of ik niet al die maanden van training en voorbereiding voor niets had gedaan… De dagen erna me weer bij elkaar geraapt en me vastgehouden aan het feit dat de échte start in alle vroegte zou plaatsvinden en dat het dan niet zo warm zou zijn en voldoende zuurstof in de lucht.

En die dag kwam snel… Het werd 4 juni 2015 en we stonden al om 2 uur ’s nachts op om zeker om 4 uur aan de start te staan. En wat ging het goed die dag! Ron is maar liefst 5 keer omhoog gefietst waarvan de eerste keer met mij samen, de schat! Dat was de keer in alle vroegte (5 uur) in het donker, zeer indrukwekkend allemaal die kaarsjes in al die bochten... Samen kwamen Ron en ik hand in hand over de finish wat een zeer emotioneel moment was. Geen superduidelijke foto omdat het er een is die gemaakt is vanaf een filmpje.

We hebben er een kleine 2 uur voor nodig gehad wanneer je de enige pauze niet meetelt. Ik ging als een speer! Hoefde pas in bocht 6 voor het eerst even te rusten en iets te eten. Dat kan ik onmogelijk op de fiets, drinken vind ik al moeilijk en nu zeker met al mijn blessures. Ron stopte wat vaker, omdat hij dacht dat ik wel zou moeten pauzeren. Maar ik fietste telkens gewoon langs hem af, ik wilde alleen maar dóór en dóórfietsen! Het ging zo goed en dan moet je in de cadans blijven zitten. In bocht 1, toen ik bijna boven was, heeft Ron nog een foto van me gemaakt. Ik moest toen nog een kleine 3 km.

Die hele vroege ochtend was het nog lekker koel maar de rest van de dag was het constant meer dan 40 graden !!! Zinderende hitte die ons nog te wachten stond… Ron is die dag nog 4 keer in de hitte naar boven gefietst, dus in totaal 5 keer en daarmee degene van ons team die wat dat betreft de beste prestatie heeft neer gezet. Omdat we later mochten starten en omdat Ron die eerste klim bij mij is gebleven en het op het laatst is gaan regenen en onweren heeft Ron net geen 6 keer kunnen gaan. Maar daar gaat het eigenlijk ook helemaal niet om. Het gaat om geld voor het KWF kankerfonds zodat we kanker zo snel mogelijk kunnen gaan genezen!!

Door mijn crash op 16 mei en mijn verwondingen durfde en kon ik door mijn dikke hand niet af te dalen omdat ik dan 15 km lang moet kunnen remmen dus ben ik vanaf de top van de Alpe D’Huez met de skilift naar een dorpje gegaan en heb daar de bus gepakt (net als de wandelaars, runners en de fietsers die jonger als 18 jaar waren) terug naar de start. Het duurde wel úren eer we beneden waren, maar dat mocht de pret niet drukken. Veel fijne mensen ontmoet en mooie verhalen gehoord. Jammer alleen dat ik zodoende de andere, iets koelere uren in de ochtend gemist heb om in te wandelen. Had ik wellicht later die dag nog een keer met de fiets omhoog kunnen gaan tijdens de saamhorigheidsklim, want rond die tijd koelde het door regen en onweer heerlijk af en hadden mijn COPD longen een nieuwe klim best aangedurfd en gekund. Maar goed, beneden gekomen: snel naar de parkeerplaats waar onze auto stond. Omkleden in wandelkleding en wandelschoenen aan en door de hitte nog een keertje te voet naar boven toe!! Het was inmiddels 11 uur geworden. Een grote ramp was dat ik de wandelschoenen van Ron had meegenomen van thuis in plaats van de mijne. Maat 43 ipv 39 dus!!! Even paniek, had wel mijn ANWB wandelsandalen ’s morgens nog in de auto gegooid, maar om daar nu 15 km mee bergop te gaan lopen???? Ik ben toen in het dorp gewoon andere wandelschoenen gaan kopen. Mijn ouder waren immers best wel aan vernieuwing toe na bijna 4 jaar veel wandelen. Bij de plaatselijke wandelschoenenshop heb ik andere uitgekozen na zorgvuldig uit proberen. De vrouw van de winkel zei dat het een goed merk was en dat deze schoenen zich meteen aan mijn voeten zouden aanpassen. Ik kende het merk echter niet maar heb ze uiteindelijk toch maar gekozen omdat ze zo lekker zaten. Inmiddels was het 12 uur geworden, het heetst van de dag... Ik kan jullie vertellen dat ik van veel dingen last heb gehad tijdens mijn wandelavontuur naar boven, van mijn gekneusde hand die door de fietstocht helemaal dik, pijnlijk en opgezwollen was, van mijn gekneusde borstbeen omdat ik 15 km aan het stuur had moeten trekken om bergop te geraken, van mijn benen die natuurlijk moe waren van die eerste klim, van mijn longen door de extreme hitte, van mijn hersenschudding hoofd, BEHÁLVE van mijn voeten!!! Het waren dus geweldige schoenen die ik op de valreep gekocht heb! Het was een lange tocht naar boven en ik heb er ruim de tijd voor genomen, dik 5 uur. Ik heb met wel honderd mensen gesproken en naar hun verhaal geluisterd, het was indrukwekkend en zeer emotioneel allemaal. Maar tevens was het een feest om die Alpenreus te voet nog eens te bedwingen, overal muziek en mensen die je aanmoedigen. Zooooo mooi en de saamhorigheid was in iedere meter die ik aflegde te voelen!

Heel graag zou ik dit avontuur nog eens beleven. Om voor een goed doel zoals de KWF kankerstichting zoiets te doen zou eigenlijk IEDEREEN eens mee moeten maken. Donaties krijgen is vaak het moeilijkste onderdeel. Want wanneer je weet dat je 2500 Euro wilt geven aan de kankerstichting voelen Ron en ik dat als een enorme verantwoordelijkheid die we zeer serieus nemen. We willen ons daar niet makkelijk vanaf maken en zijn pas tevreden wanneer we dit doel ook bereikt hebben. En dat is elke keer een hele klus natuurlijk. Maar wanneer jullie ons willen blijven steunen, dan gaan we er in 2016 gewoon weer voor hoor!! Ik heb met die berg natuurlijk nog een appeltje te schillen na die crash. Het is een eer om dit te mogen doen voor de medemens. Nogmaals dank jullie wel lieve mensen voor het volgen van ons Alpe D’HuZes avontuur!!

                                                                                            2 juli 2015

Vandaag, met onze meiden Lily, Lailah en Wiep van Liesbrit voor de jaarlijkse HCM echo, PKD-DNA test en de FeLV-FiV bloedtesten geweest. Alles was picobello in orde met onze poezen. Ze hebben zich alle 3 keurig gedragen en dan gaan die testen eigenlijk gewoon best snel. Lailah was als eerste aan de beurt. Ze heeft zich heel kalm gedragen en ook de bloedtest ging vlotjes.

Lily was ook snel klaar door haar rustige gedrag en ook het bloedtestje op PKD en FelV en Fiv gingen als een speer!

Als laatste onze jongste Wiep voor wie dit alles de allereerste keer is. Zij gedroeg zich wat pittiger en bij de bloedtesten heeft de dierenarts er 2 assistentes bij nodig gehad. Maar uiteindelijk ging ook bij haar alles prima.

 

Binnen 1,5 uur zaten we alweer in de auto op weg naar huis. Na alle papierwerk te hebben afgerond, weer alle mandjes in de gordels terug de koele auto in waarvan de airco al 10 minuten aan stond eer we weer richting thuis vertrokken. Wat ging alles goed en ontspannen die dag, ondanks de tropische hitte. Lang leve de AIRCO !!

Nu zijn onze poezenmeisjes er helemaal klaar voor! Zodra Lailah krols wordt, mag ze gaan logeren bij haar toekomstige verloofde. Haar 1e nestje werd in mei dit jaar alweer 2, dus Lailah heeft er wel weer zin in om mamma te worden na zo'n lange pauze. Maar ook Wiep mag dit jaar voor het eerst naar een mooie kater wanneer ze krols wordt en datzelfde geldt voor onze Lily eind dit jaar.

                                                                                            13-14 juli 2015

We zijn alweer een jaar bezig in dit huidige X-dagboek, want vandaag precies 1 jaar geleden werd ons X-nestje geboren van O'Lily. Haar derde maar helaas ook laatste nestje met die schat Cromwell die vorig met pensioen is gegaan.

PROFICIAT Xeno, Xan Toes, Xoë Lumi Vos en Xily Boefje (alias Meiske) !!! Op onderstaande foto zijn jullie nog kleine peutertjes.

Gisteren waren er ook al jarigen namelijk ons P-nestje uit 2010. Het eerste en enige nestje van Kira, dochter van onze oudste (opper)poes Anouk. Anouk's kleinkinderen Poeka, Poemel Promiss, Pepper en Powercat Sammy van Liesbrit werden dus 5 jaar gisteren. op de foto's zijn ze pas enkele weekjes oud. Wij sturen de pleegouders altijd een persoonlijke felicitatie maar ook hier en op onze Facebook pagina: HARTELIJK GEFELICITEERD !!!

                                                                                                            15 juli 2015

Moefje (Uffizi Moef van Liesbrit) dochter van 2,5 jaar van onze lieve O'Lily en die in Nuenen, Noord-Brabant woont, heeft een tijdje geleden voor de tweede keer een paar weken gezellig  bij ons gelogeerd! Het was héérlijk haar weer te hebben mogen verwennen!

Waarom Moefje bij ons gelogeerd heeft?

Soms hebben pleegouders van onze van Liesbritjes geen goede oppas wanneer ze op vakantie gaan of een weekendje weg. En natuurlijk wil je als pleegouders dat hun van Liesbritje het net zo leuk en fijn heeft tijdens de vakantie als zijzelf en dat er vooral voldoende knuffels en aandacht voor hen is.
Ook wanneer onze kittens 'uitgevlogen' zijn, zijn ze op volwassen leeftijd áltijd welkom in hun geboortehuis voor een gezellig logeerpartijtje. Een verblijf wat altijd garant staat voor heel erg veel aandacht en liefde van onze kant. Wij vinden het gewéldig om onze kindjes op latere leeftijd weer in hun geboortehuis terug welkom te mogen heten en langere tijd voor ze te kunnen zorgen. Onze gehele woonkamer is speciaal voor dit soort gevallen ingericht met veel afleiding en de meest verschillende en knusse slaapplekjes. Bovendien kunnen ze op maar liefst 3 verschillende kanten van ons huis naar buiten kijken tijdens hun verblijf. Vogeltjes, kalfjes, van alles en nog wat om in de gaten te kunnen houden. Door middel van een schuifdeur worden de logeerkatjes afgezonderd van onze eigen 7 kattenkopjes waardoor er absoluut geen stress kan ontstaan. 

 

De geringe onkostenvergoeding die wij hiervoor vragen is vergelijkbaar met die van in een kattenpension. Alleen in een pension zitten de katten in veel kleinere ruimtes, vaak met andere katten, moeten ze 's nachts vaak in kleine kooitjes slapen en kan er met zoveel logeetjes in zo'n pension vanzelfsprekend nauwelijks aandacht zijn voor een individuele kat. Onze onkostenvergoeding is bestemd voor onze deelname aan Alpe D'HuZes 2016 om geheel gedoneerd te worden aan de KWF kankerstichting.

                                                        21 juli, 22 juli, 24-25 juli, 27-28 juli, 2 augustus, 6 augustus, 14 augustus en 17 augustus 2015

Héél erg veel jarige van Liesbritjes de komende 4 weken. Drie nestje van onze opperpoes Anouk en maar liefst 5 nestjes van onze fraaie Brits Langhaar dame Ysabeau. Zowel Anouk als Ysabeau zijn al heel wat jaartjes met pensioen en blaken beiden gelukkig nog steeds van gezondheid. Ysabeau werd bijna altijd rond dezelfde datum krols en kreeg haar baby's vrijwel allemaal rond dezelfde datum.

Als eerste zijn de A-tjes jarig. Op 21 juli 2005 werd dit eerste officiële nestje mét catterynaam geboren. Dit was meteen het grootste nestje wat we in de afgelopen 11 jaar gehad hebben: maar liefst 7 baby's kreeg onze Anouk op die dag!! Gelukkig is dit daarna nooit meer voorgekomen want 7 baby's groot brengen is een zeer zware taak voor een moederpoes. Onze A-tjes worden vandaag 10 jaar oud! Armani, Archie zijn de enige katers en Annamieneke, Amber, Abigail, Ashley en Aagje de poezen. Helaas is Aagje als enige niet meer onder ons... zij overleed in juli 2013.

 

       Abigail                                                                        Aagje                                                Anouk en Amber

      Ashley                                                                            Armani                                            Archie

Annemieneke

Op 22 juli 2008 is het derde nestje van onze Ysabeau en haar vaste verloofde Freddie geboren, het J-nestje. Ze worden 7 jaar. Heel uniek was dat alle kittens langharig zijn en voor het eerst kregen Ysabeau en Freddie ook eens 2 dochters: Jewel en Jadzia Mimzy. Naast deze meiden ook nog 2 zonen: Jake en James Ayrton Beau. Bij het eerste en tweede nestje van Ysabeau en Freddie was de verdeling steeds 2 kortharig en 2 langharig en alléén maar katertjes.

Terwijl ons J-nestje hier opgroeide kwam onze eigen 'hoffotograaf' Hennie Boetier met haar mobiele studioset een hele dag naar ons om foto's te maken. Klik op haar naam om naar haar eigen website te gaan. Ik zal de mooiste foto's van deze serie hieronder nog eens plaatsen.

 

Op 24 juli 2007 en 24-25 juli 2009 kreeg onze Ysabeau respectievelijk het F-nestje en het M-nestje. Net als bij het J-nestje hierboven van 22 juli 2008 en het D-nestje hieronder van 14 augustus 2006 is kater Freddie de pappa. Het M-nestje van 24-25 juli 2009 zal het laatste nestje zijn wat onze Ysabeau samen met Freddie mag krijgen omdat hij dat jaar met pensioen is gegaan.

Frenkie Fievel, Ferdinand Froemel, Flebster Felix en Frederik Florijn. Frenkie en Froemel zijn ontplofte katerbolletjes met langhaar, Flebster en Freddie zijn kortharige kereltjes. Zij worden alweer 8 jaar.

 

 

                                    Freddie                                                            Flebster                                              

                                                                                            Froemel                                    Frenkie (bovenop Ysabeau, synchroon gapen)

Moon, Miles, Morris zijn dus óók op 24 juli jarig, alleen worden zij die dag 6 jaar oud. Uniek aan dit laatste nestje is dat de kittens dit keer állemaal kortharig zijn, 3 katertjes worden op 24 juli geboren en er zit één kortharig poesje bij en zij wordt als enige op 25 juli geboren. Héél erg bijzonder want we hadden dit eigenlijk niet meer verwacht!! We wisten niet wat we zagen toen we de dag erna gewoon nog een lief kittentje in de kist tussen haar 3 broertjes zagen liggen! We slapen altijd bij onze poezen en we hadden helemaal niets gehoord. Dat kleine meisje moet geruisloos ter wereld zijn gekomen. Dit zeer speciale poesje is na haar beide langharige zusjes Jewel en Jadzia in 2008 het állereerste kortharige dochtertje van onze Ysabeau en haar vaste partner Freddie. En het zou ook de laatste kortharige dochter zijn, want Freddie ging op 1 december 2009 met pensioen. Samen hebben Ysabeau en Freddie maar liefst 16 gezonde kinderen mogen krijgen waarvan 13 katers en maar 3 poezen. Hieronder nog een mooie foto van deze kanjer van een kater. (Freddie Mercury van de Beverkrul) Hij is met recht onze "Hofleverancier", want ook Anouk heeft haar laatste 3 nestjes (G-nestje, K-nestje en N-nestje) van Freddie gehad.

Het nagekomen poesje op 25 juli 2009 is fijn bij ons en haar moeder Ysabeau blijven wonen. Een naam voor haar kiezen vonden we wel best moeilijk met de letter M. We hebben haar dan uiteindelijk ook nooit Micky, haar officiële naam, genoemd maar Miep.

Miep en haar mammie zijn tot op de dag van vandaag nog steeds een onafscheidelijk en heerlijk klef stel! Het is een waar droomstel !!

Moeder en dochter                                                                             Morris                                                       

                                                                                                Miles was als kitten net een lappenpop

                   Micky                                                            Moon

Op 27-28 juli 2004  waren de dagen dat Ron en ik voor het eerst de geboorte van kittens mee mochten maken. Ons eerste nestje!! 'Toevallig' en beslist niet gepland want onze poes Anouk en onze kater Snoopy zijn in 2004 niet als kitten door ons geadopteerd maar het waren beiden zogenaamde 'herplaatskatjes' die om een of andere reden een nieuw thuis zochten. Zowel Snoopy als Anouk waren 'niet geholpen'. Dat zouden we in de maand die volgde zelf laten doen. Snoopy kwam op 1 april dat jaar ons leven verrijken en toen een paar weken later ook Anouk bij ons kwam wonen werd zij binnen enkele dagen krols... Het resultaat hiervan was dat er tijdens die mooie nacht in juli 4 heerlijke katertjes geboren werden: Shadow. Crespo. Chakotay en Cisko. De tijd die volgde was in één woord GEWELDIG en we wisten toen meteen dat we dit vaker zouden willen meemaken, tevens de 'geboorte'van Cattery 'van Liesbrit'dus !! Chakotay en Cisko wonen nog steeds bij ons en samen met hun broertjes Shadow en Crespo worden ze dus alweer 11 jaar.

Ook Cattery 'van Liesbrit' bestaat op 27 juli 2015 alweer 11 jaar en wij zijn dus met z'n allen ook een beetje jarig toch? Nog steeds is ons motto anderen net zo gelukkig kunnen maken met een (van Lies)britje als wij dat zijn met die 7 schatten van ons. Shows en dergelijke vinden we nog altijd onzin, is puur het ego van het baasje wat hiermee samengaat en heeft niks met liefde voor de katten en de Brits Korthaar te maken.

Pappa Snoopy en zoon Chakotay (hoezo Chako is een pappa's kindje?)                                     

      Cisko                   

                                                                                                                  de ouders  Snoopy en Anouk                           

Anouk hoogzwanger 1e nestje

                                                                                                Crespo                                   pas geboren Shadow

Op 2 augustus 2004 werd onze meest bijzondere poes, Brits Langhaar Silver Ysabeau, geboren in het Zeeuwse dorpje Driewegen bij Gerrie van cattery 'van Elsdieck'. We mochten haar zelf een naam geven. Ysabeau is overigens op dezelfde plek geboren als onze eerste kat, de herplaatskater Snoopy. Onze Ysabeau is in de jaren die volgden samen met onze poes Promiss en onze opperpoes Anouk de stabiele basis geweest van onze cattery. De dames zijn inmiddels al heel wat jaartjes met pensioen. Ysabeau siert sinds 2004 onze website met haar beeltenis (zie linksboven in de hoek). Ysabeau mag net als Chako en Cisko alweer haar 11e verjaardag vieren.

Op 6 augustus 2006 werd onze opperpoes Anouk voor de derde keer moeder! Het C-nestje met poes C'est moi Cita en de beide katertjes Chrisje (Christiano Ronatio) en Charlie Breezer zijn op die dag geboren, inmiddels 9 jaar geleden. Anouk is een hele makkelijke en ervaren moeder en zal een week later ook een paar dagen voor 2 baby's uit het D-nestje van de nog onervaren Ysabeau zorgen. Dit omdat Ysabeau nogal neurotisch op haar eerste moederschap reageert. Op de een of andere manier hadden we dit al een beetje aangevoeld en hebben daarom beiden samen zwanger gepland en gelukkig is dit destijds ook gelukt.

De kittens van beide moeders schelen zich dus maar een week. Hierdoor maakten zij nauwelijks onderscheid tussen de beide moeders (en andersom) wat leuke plaatjes opgeleverd heeft. Hieronder op de eerste foto ligt de 'verstekeling Charlie stiekem bij zijn surrogaat moeder Ysabeau mee te drinken. Zijn golden kleur knalt eruit op de foto.

            Charlie                                                    Cita                                                    Chrisje

Chrisje met zijn surrogaat moeder Ysabeau

Op 14 augustus 2006 werd Ysabeau op 2 jarige leeftijd voor het eerst moeder. Het D-nestje werd geboren met daarin de 2 langhaar katertjes Diablo en Delsin Charko en de 2 kortharige katertjes Dusty en Dries D. Dribble. Zoals ik hierboven als schreef zijn Delsin en Dries als pasgeborenen de eerste dagen van hun prille leventje door Anouk verzorgd. Deze jongens worden eveneens 9 jaar oud.

Anouk met haar eigen C-tjes en de 2 extra kittens van Ysabeau

                        Delsin                                                                        Dusty

                                Diablo                                                                            Driesje

En dan de datum 17 augustus 1010, de geboortedag van het Q-nestje. Dit is het vijfde moederschap van onze Ysabeau en de allereerste van kindjes van haar nieuwe partner Robbie (Robocop). Zo'n nieuwe verloofde brengt heel wat veranderingen met zich mee want voor het eerst krijgt Ysabeau geen 4 kittens en ook geen 5 kittens. Nee, ze krijgt maar liefst 6 baby's !!! En wel 1 poesje en 5 katertjes, 5 langhaartjes en 1 kortharig katertje. Ja, de katertjes zijn toch weer in de meerderheid bij Ysabeau en erg veel langhaartjes dit keer, wat leuk! Het zijn Quiero Beau, Quinto, Quarterback Diesel, Quanjel, Quintijn. Dat zijn de namen van de jongens en alleen Quanjel is kortharig. Het enige poesje is Quinty Beau Coco. Hun 5e verjaardag alweer!

                            enige poes Quinty                                                        allemaal samen in de krabpaal

                                                                                Quarterback Diesel                                        Quanjel

                     Quiero                                                                                                Quinto

Quintijn

WIJ WENSEN ALLE JARIGE VAN LIESBRITJES EEN HELE FIJNE VERJAARDAG TOE EN NOG EEN HELEBOEL FIJNE JAREN IN GOEDE GEZONDHEID !!!

6 oktober 2015

Het is alweer oktober en nog steeds geen krolse poezen hier in huize Liesbrit. Vol smacht zitten wij hierop te wachten en zoals ik zo vaak zeg en schrijf: de natuur is nu eenmaal ondoorgrondelijk en niet te voorspellen. Nadat wij onze 3 meisjes op 2 juli weer van top tot teen hebben laten nakijken zodat ze helemaal klaar waren voor het moederschap gebeurde er helemaal niets meer. Bijna lachwekkend. Maar goed, het is nu eenmaal zoals het is en geduld hebben is het enige wat erop zit. Het is gewoon zo dat vrijwel iedere poes in het najaar krols wordt zodra de dagen beginnen te korten. Afwachten dus maar...

Afgelopen zondag was het Dierendag. Wat zullen er weer veel huisdieren verwend zijn geworden! Niks mis mee natuurlijk, maar het hoort voor onze huisdieren eigenlijk gewoon iedere dag dierendag te zijn. Daarom is deze dag ook een goede gelegenheid om eens stil te staan bij iets geheel anders wat dieren betreft namelijk bij onze vleesconsumptie. Wij plannen hier in huize Liesbrit bewust minimaal 1 dag per week in waarop we geen vlees eten. Minder vlees eten kan de wereld een stuk mooier maken. Als er minder vlees geproduceerd hoeft te worden, is dat goed voor het milieu en voor het dierenwelzijn. Iets om over na te denken voor een ieder!

Nog wat verlaat nieuws uit september toen wij vakantie hadden:

Op 1 september werd Ron 53, Ron is jarig samen met onze oudste kater Snoopy die deze dag alweer 12 jaar werd. Beide mannen hebben een leuke dag gehad.

Mammie Inneke, moeder van onze Lily (en het H-L-en O nestje) en oma van het S-U-en X-nestje werd op 27 september 9 jaar oud. Geen onbelangrijke dame dus in de Liesbrit geschiedenis! Hieronder een foto hoe zij eruit zag toen wij haar voor állereerst in Goes (Zeeland) bij Gerrie van cattery van Elsdieck zagen. Wat een moppie!

Er is helaas ook erg triest nieuws te melden. Niet alle Britjes halen een hoge leeftijd en worden ziek, zelfs zo ziek dat zij komen te overlijden. Zo ook onze lieve Cita (C'est moi Cita van Liesbrit, dochter van onze Anouk) die samen met Freddie (Frederik Florijn van Liesbrit, zoon van onze Ysabeau) bij Ibolya in Zoetermeer woont. Cita vierde op 6 augustus nog haar 9e verjaardag, maar ze was toen al ernstig ziek. De Zuid-Hollandse reguliere dierenarts had begin dit jaar de diagnose chronisch nierfalen gegeven, iets wat erg veel katten krijgen naarmate ze ouder worden. Een nierdieet kan dan zorgen dat een kat toch een respectabele leeftijd kan bereiken en gewoon nog een fijn leven te leiden. Bij Cita trad er echter in de maanden die volgden totaal geen verbetering op en de reguliere dierenarts bood in juli dit jaar nog maar een optie: Cita laten inslapen... Daar nam Pleegmoeder Ibolya geen genoegen mee en ze is met die kleine schat naar één van de 2 beste plekken op het gebied van dierengeneeskunde gegaan. Cita heeft zelfs een hele tijd in Utrecht in het dierenhospitaal gelegen waar ze haar ontzettend goed verzorgd hebben maar waar ook bleek dat zij helemaal niets aan haar niertjes mankeerde maar dat zij allerlei snel groeiende tumoren had in haar borstkastje. Zo zie je maar weer dat een dierenarts vaak helemaal ernaast kan zitten en dat ook bij onze huisdieren een second opinion elders vragen zeer zeker heel erg zinvol is...

Helaas was het voor Cita toch te laat... Na haar opname in Utrecht heeft Cita gelukkig wel nog een paar mooie weken thuis gehad maar helaas werd ademhalen op een gegeven moment een hel en moest Ibolya het moeilijkste besluit van haar leven nemen en die kleine schat langer onnodig en zinloos lijden besparen... Op 29 augustus 2015 is Cita overleden... Rust zacht lieverd... Of met de woorden van haar pleegmoeder te spreken: "Sometimes the smallest things take up the most room in your heart." Dag lief propje ...

                                                                                            15 oktober 2015

Het is inmiddels echt herfst aan het worden... Het begint steeds kouder te worden buiten en 's avonds is het al best vroeg donker. Volgend weekend (24-25 okt.) gaat zelfs de Wintertijd alweer in en gaan we met z'n allen de klok om 03:00 uur een uurtje terug zetten! In de natuur zien we de bomen en struiken weer mooi kleuren en langzaam hun bladeren verliezen. Gisteren viel er in Vaals zelfs de eerste sneeuw!!

We kregen van Alois en Cathy, pleegouders van Ashley, Delsin en Irsyn van Liesbrit, een foto waarop de herfst mooi weergegeven is met Delsin als fotomodel. Zie hieronder!

Krols worden is er nog steeds niet iets waar onze meiden zin in hebben. We merken wel een duidelijk verandering in het gedrag van Lailah, ze is heel erg ontspannen en ontzettend speels. Maar krols? Nee hoor! Hieronder nog een mooie foto van haar.

Het liefste willen we Lailah en Wiep zo'n beetje samen plannen. Zodat de onervaren Wiep wat steun kan krijgen van de ervarene Lailah. Het meest ervaren is onze Lily natuurlijk. Zij is immers al 3 keer eerder mamma geweest. Lily is volgend jaar echter pas aan de beurt en is trouwens de enige poes die wél krols wil worden. Hilarisch!

We wachten rustig af en alle aanstaande pleegouders hopelijk ook. Het zal toch een keer moeten gebeuren? We hebben nog nooit zo lang en vol verlangen gewacht tot een van onze poezen krols willen worden. Ach ja, laten we maar zeggen dat wanneer het eenmaal zover is, het hierdoor des te spannender is!

                                                                                    22 februari 2016

Eindelijk weer eens een update. Er was lange tijd niet veel nieuws te melden, dus zodoende een wel heel erg lange pauze.  Maar om nu telkens maar weer te plaatsen dat er geen nieuws is, is toch geen nieuws? Gelukkig is daar nu toch verandering in gekomen!!

Alle van Liesbritjes zaten de afgelopen maanden erg goed in hun vel. Sinds juli 2014 zijn er al geen kittens meer geboren in huize Liesbrit en dat is dan wel voor Ron en mij en de toekomstige pleegouders niet zo leuk, maar brengt natuurlijk wel voor de oudere katten hier in huis een enorme rust en weldaad met zich mee. Onze opperpoes Anouk is al dik 13, Snoopy 12,5 en hun beide zonen Chakotay en Cisko hebben ook alweer de mooie leeftijd van 11,5 bereikt. Zij kunnen die rust heel erg waarderen. Maar ze zullen de drukte van een nestje ook vast wel weer een leuke afwisseling gaan vinden want zoals ik al zei is er nieuws!!!!

Eind januari werd onze jongste poes Wiep, dochter van Micky en kleindochter van Ysabeau, krols!!! Wiep is naar Zevenhuizen gaan logeren bij de fantastische kater Finn van Anneke Spekman van cattery Wakayama. Toen ging alles heel erg snel, Wiep en Finn werden al heel snel smoorverliefd en nu, 26 dagen later durven we, weliswaar met een slag om de arm, voorzichtig te zeggen dat ons meisje zeer waarschijnlijk zwanger is!! Dat zou toch geweldig zijn he? Micky die oma mag worden en onze Ysabeau al overgrootmoeder!!! Maar goed, niet te enthousiast en eerst maar eens afwachten of alles ook wel voorspoedig mag gaan verlopen de komende maanden. Het is immers de allereerste keer voor onze benjamin en we merken goed aan haar dat ze er helemaal niks van snapt wat zich allemaal in haar lijfje aan het afspelen is.

Hieronder een foto van Wiep en haar stoere vent nadat ze elkaar net 5 minuten van te voren ontmoet hadden (Wiep zit bovenin de krabpaal) en een aparte foto van Finn in vol ornaat.

Amper 2 dagen na Wiep, werd ook onze poes Lailah krols! Zo heb je 8 maanden niets en dan ineens 2 krolse poezen achter elkaar... Dus Lailah ben ik óók naar haar verloofde gaan brengen: naar Charly!! Charly woont bij Yvonne van cattery Claessy en hij is echt een kanjer en zelfs een heuse wereldkampioen! Maar helaas weet onze Lailah niet zo goed of zij dit wel kan waarderen en ze speelt dan ook behoorlijk 'hard to get'. Na enkele dagen ben ik Lailah weer gaan ophalen en nog geen week later werd ze alweer krols en ben ik haar wederom gaan brengen. Maar helaas was er ook toen van haar krolsheid niets meer te bekennen. Wat jammer... Nu kennen we dit ongebruikelijke gedrag van onze lilac Diva wel. Toen Lailah de eerste keer zwanger mocht zijn in 2013, heb ik haar ook maar liefst 3 keer heen en weer naar Arnhem moeten brengen. Gelukkig is Yvonne van cattery Claessy erg lief en begripvol en hebben we afgesproken dat onze Lailah bij Charly mag blijven logeren tot ze weer krols mag worden. Daar zijn we haar heel erg dankbaar voor! Op deze manier kan de overgang van thuis naar een vreemde omgeving Lailah niet hinderen en zal ze hopelijk snel weer krols worden en dan als een blok vallen voor de charmes van Charly. Want aan Charly ligt het beslist niet!!! Charly was vanaf seconde één dat die twee elkaar zagen op slag verliefd! Kijk maar eens naar die blik van hem richting onze mooie dame hieronder op de foto. Hij kan ook hele mooie liedjes voor Lailah zingen. We hopen hééééél erg dat ons eigenwijze meisje snel wil ontdooien...

Want we missen Lailah heel erg hier in huis... Zij is echt een poes met gewoontes, zo kruipt zij iedere ochtend tijdens mijn ontbijt en koffie op schoot om geknuffeld te worden. Hieronder een selfie van dit mooie ritueel. 's Avonds wanneer we gaan slapen kruipt Lailah steevast naast me en gaat ze op haar rug liggen zodat ik zeker een half uur haar buikje kan kriebelen. Samen vallen we dan zo in slaap. Er zit niets anders op, we zullen moeten afwachten... Om de zoveel dagen laat Yvonne weten hoe het met ons poezenkind is. Ze is ontspannen dus hopelijk keert haar krolsheid nu snel terug!

We hadden de afgelopen maanden natuurlijk ook weer jarigen: In december 2015 was ons U-nestje, ons K-nestje én ons S-nestje jarig, maar ook onze opperpoes Anouk, de oudste Brit in huize Liesbrit. Zij werd op 16 december 13 jaar oud en blaakt gelukkig nog steeds van gezondheid! Sterker nog: nooit eerder was onze Anouk zo speels en zat zij zo mooi en vol in haar vacht.

De U-tjes Uffizi Moef, Uxie, Uvidius en Ursula (alias Lola) van Liesbrit werden 3 jaar oud op 18 december.

De K-tjes Kira, Kruimel, Kliff en Kouros van Liesbrit werden 7 jaar op 28 december.

Op 29 december werd het S-nestje Shinto'Lily, Shiro en Stitch van Liesbrit 4 jaar oud

In de maand januari 2016 werd het laatste nestje van onze Anouk waarna ze met pensioen ging alweer 6 jaar oud, het N-nestje met Nino, Nanook, Nigel Bono en Noekies Marcel van Liesbrit.

Februari 2016: Ons eigen prinsesje O'Lily werd op 18 februari ook 6 jaar, samen met haar broertje Olaf van Liesbrit. Helaas zijn haar zusje Oona en broertje Otis enkele jaren geleden beiden bij afzonderlijke pleegouders aan verschillende noodlottige en besmettelijke virus-ziekte overleden... Oona kreeg kattenleukemie en Otis was besmet door een zwerfkat met het kattenaids virus.

En op 26 februari 2016 worden de T-tjes Teuntje en Tammy, Tobie en Tasha van Liesbrit alweer 4 jaar oud! Zusje Tessa is destijds op veel te jonge leeftijd aan de ziekte FIP overleden...

Ik ga alvast door naar maart 2016 want dan wordt onze hopelijk zwangere Wiep samen met haar broertjes Wibo en Wicked JoJo van Liesbrit 2 jaar op 11 maart. Hun oudere broertjes van het R-nestje Richie, Richman, Rocco Mojo, Robbie en Raspoetin Gijsje van Liesbrit worden op 9 maart 5 jaar oud.

En op 25 maart werd ons H-nestje geboren en dan worden Huey, Hummel en Hugging Gizmo van Liesbrit 8 jaar oud. Hun enige zusje Hermelyn (Poppetje) is helaas jaren geleden overleden aan FIP.

We kregen vorige week heel erg triest nieuws te horen namelijk dat ons állereerste kitten wat ooit hier in huize Liesbrit geboren is, Shadow van Liesbrit, overleden is aan maagkanker... Shadow is een zoon van onze eigen Anouk en Snoopy en bovendien het nestbroertje van onze eigen jongens Chakotay en Cisko die al hun hele leven bij ons wonen en natuurlijk ook een broertje van Crespo die bij onze vriendin Anita woont. Ieder kitten wat hier bij ons geboren wordt is heeeeeeel erg speciaal voor ons en zal dat altijd ook voorgoed speciaal voor ons blijven. Maar omdat Shadow het allereerste kitten was Ron en ik destijds op 27 juli 2014 geboren hebben zien worden maakt hem extra speciaal... Rust zacht lieverd... 

Helaas is de dood van Shadow een bruggetje naar mijn volgende nieuws. Buiten dat die verschrikkelijke ziekte kanker onze huisdieren kan treffen, treft het ook vrienden, bekenden en geliefden van ons om de haverklap... De lijst met mensen in onze omgeving die direct of indirect met kanker te maken heeft stijgt angstaanjagend... Zoals ook in 2013 en 2015 willen wij ons als cattery van Liesbrit inzetten om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker met als ultieme doel dat er ooit niemand meer dood aan hoeft te gaan! Zodoende dat wij ons ook in 2016 weer actief gaan inzetten voor het KWF kankerfonds door mee te doen aan Alpe D'HuZes! Op 2 juni 2016 gaat Ron de Alpe D'Huez 6 keer proberen te beklimmen en ik ga voor 2 keer die berg op fietsen! Wij vragen jullie ons hierin te steunen door een kleine bijdrage te storten op onze persoonlijk actiepagina's hieronder. Zonder jullie kunnen wij het niet. Iedere donatie gaat rechtstreeks naar het KWF kankerfonds. Wij fietsen ons als tegenprestatie suf die dag en het enige wat wij vragen is één Euro als aanmoediging. Want hoe dan ook is het zwaar die berg op te fietsen en te merken dat jullie ons op welke manier dan ook willen steunen is echt een enorme stimulans om iedere dag te trainen. Opgeven is geen optie! Veel mensen denken dat het zinloos is om ons hiervoor in te zetten. Maar niks doen is volgens ons juist zinloos. We doen dit niet voor onszelf maar voor iedereen die met deze ziekte te maken heeft: lieve pleegouders van onze uitgevlogen kittens die door kanker getroffen zijn, vrienden en vriendinnen, onze collega's, onze lieve buurman, mijn schoonheidsspecialiste maar ook iedereen die daarom heen want kanker treft nooit maar één persoon. Helpen jullie ons mee?

 http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/anneliescoenen

http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/ronvriezema

Via deze links kunt U heel eenvoudig een bijdrage overmaken via Ideal. Dit jaar hebben wij als Cattery 'van Liesbrit' net als afgelopen jaar weer een donatie gedaan waardoor we met ons logo op onze wielershirts mogen staan. Zodra de shirts gearriveerd zijn, zullen we hier een mooie foto van plaatsen.

We hebben al hele mooie donatie's mogen ontvangen van verschillende fans van onze cattery en die willen we hierbij nog eens extra zeggen: BEDANKT     Remco en Laurey (Uffizi Moef van Liesbrit) Maria en Wim Widdershoven (Tobie en Tasha van Liesbrit), Rosi Jansen (Hugging Gizmo van Liesbrit), Martine Arys (Froemel van Liesbrit), Linda Kalsbeek (Xilly Boefje van Liesbrit), Polly Simons en Nancy Mouthaan (Robbie Jr. van Liesbrit), Prins Petfoods uit Veenendaal, Anneke Spekman & Willem Walgers (verzorgers van Finn, de verloofde van onze Wiep), Tulay Kavas (toekomstige pleegouder), Karin en Theo Lambooij (toekomstige pleegouders), Marcel en Anne Marieke (Kruimel en Luna van Liesbrit), Marion Keulen (JoJo van Liesbrit), Hans en Aukje van der Hoeven (verzorgers van onze hofleverancier dekkater Freddie Mercury), Etske en Ruud Willemsen (Ysabeau en Miep van Liesbrit), Remy van den Bogaert (toekomstige pleegouder)

Groeigrafiek X-nestje

                              

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te lezen en te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

 

>> HOME <<