DAGBOEK van ons C en D nestje 2006

Omdat er maar 8 dagen tussen de geboorte van het C en het D nestje zaten, hebben we van beide nestjes een gezamenlijk dagboek gemaakt. De kittens groeiden zowat gelijk op en beide moeders deden qua opvoeding alles gezamenlijk.De kittens zagen qua moeder niet eens het verschil tussen Anouk en Ysabeau. Ron en ik vonden het een heel aparte situatie om mee te maken, want het was onze eerste keer dat we voor 2 nestjes tegelijk moesten zorgen.

 

                                       

Ons C-nestje zijn zogenaamde 'zondagskinderen' en zijn geboren in de vroege ochtend van zondag 6 augustus 2006.

Moeder: Anastasia van Lahrhof                Vader: Georgio Armani van Cryptanthus

Kittens: 1 poesje Cita. En 2 katertjes Chrisje en Charlie Breezer

_________________________________________________________________________

                                  

 Ons D-nestje werd geboren op maandagmiddag 14 augustus 2006

(dus nét 8,5 dag na de geboorte van het C-nestje)

Moeder: Silver Ysabeau van Elsdieck          Vader: Freddie Mercury van de Beverkrul

Kittens: 4 katertjes Dusty, Diablo, Delsin en Driesje

_____________________________________________________________________

                                                                15 juli 2006

              Onze poezen Anouk en Ysabeau zijn SAMEN zwanger!!

Anouk werd véél vroeger krols als wij verwacht hadden en is begin juni 2006 gaan logeren bij de schitterende kater Georgio Armani van Cryptanthus in Heerde, Overijssel. Onze Ysabeau daarentegen wilde maar niet krols worden. We waren hierop al vanaf oktober vorig jaar aan het wachten. Echter amper een week nadat we Anouk weer bij haar verloofde Georgio hadden opgehaald besloot Ysabeau dat het óók voor háár de tijd was om krols te worden... Dus zodoende hebben we toch maar besloten om Ysabeau naar haar lover in Spijkenisse te brengen. Want ook voor Ysabeau hadden we al net zo'n mooie man gevonden namelijk Freddie Mercury van de Beverkrul.

Na ruim 4-5 weken is het resultaat van deze beide amoureuze ontmoetingen bekend: maar liefst 2 zwangerschappen in huize van Liesbrit en een hele drukke augustus maand staat Ron en mij te wachten! Maar daar verheugen we ons alleen maar op, we kunnen haast niet wachten tot het zover is!!

Onze Noekiepoekie, zoals we Anouk kozend noemen, is vandaag al precies 44 dagen zwanger en Ysabeau 34 dagen. Een poes draagt 9 weken. Sommige mensen zeggen dat de negen weken traag voorbij gaan. Maar echt mensen, wij genieten! Het is zo fascinerend om te zien hoe zowel Anouk als Ysabeau veranderen qua gedrag en ook lichamelijk. Beiden hebben al een echt buikje en als ze op hun kontje zitten lijkt het net alsof de dames 'zadeltassen' dragen aan beide zijden van hun lichaam. Uit ervaring weten we dat we over ongeveer een week de kittens ook in Anouk haar buik kunnen voelen. Aan de hand van de foto's die we regelmatig in ons dagboek plaatsen van de foetus, leven we van de ene foto naar de volgende. Op die manier is het allemaal heel goed te volgen en het hoeft voor ons echt niet sneller te gaan.

De kittens zijn nu helemaal gevormd en hoeven nu alleen nog maar te groeien. Anouk en Ysabeau komen 's nachts steeds dichter bij ons slapen. Regelmatig leg ik dan mijn handen om hun buikjes…… spannend hoor want binnenkort hoop ik de kittens te kunnen voelen, dat is echt geweldig!

Het formaat van de foetussen is nu ca. 60-90 mm. De huid ligt glad aan, er zijn nog geen haren. De uitwendige genitaliën ontstaan. Aan de tenen ontstaan nageltjes. Het oog differentieert verder, er wordt (o.a.) een iris gevormd.

Een foetus ziet er rond deze dagen ongeveer uit zoals op onderstaande foto's te zien is.

  

            Anouk                              Ysabeau      

Hopelijk blijft alles zo goed gaan als het nu met beide dames gaat!! We hebben met het B-nestje van onze Promiss eerder dit jaar veel verdriet en akeligheden meegemaakt...dus laten we allemaal duimen dat het nu allemaal wat beter gaat... Voor Ysabeau is alles natuurlijk nóg spannender, want dit is de állereerste keer dat zij mamma wordt. Onze Anouk is wat ervarener, zij gaat al dit moois nu voor de derde keer meemaken. Fijn voor onze benjamin Ysabeau dat tante Anouk altijd in haar buurt zal zijn en wellicht een voorbeeld.                                                                    

                                        16 juli 2006

Vandaag is onze lilac poes Promiss jarig! Lang zal zij leven!! Zij wordt 2 jaar viert haar verjaardag samen met onze 5 andere Britjes en haar dochtertje B'Elanna die nog een weekje bij ons mag wonen. B'Elanna gaat namelijk as zaterdag verhuizen naar haar nieuwe baasjes. Promiss is de mamma van ons B-nestje wat op 12 april is geboren. Haar 3 zoontjes hebben Ron en ik vorige week naar hun nieuwe pleegouders gebracht. We missen hen heel erg maar het voornaamste is dat het met deze kleine kereltjes uitstekend gaat in hun nieuwe thuis, ze hebben het heel erg naar hun zin en zijn al hartstikke gewend!! Hun nieuwe baasjes zijn helemaal verliefd op hun nieuwe huisgenootje. En weet je, dáár doen Ron en ik het ook allemaal voor: andere mensen nét zo blij maken met een Britje als wij dat zijn met ons zestal!

                                                                      18 juli 2006

Alle tepeltjes van Anouk en Ysabeau zijn onvoorstelbaar mooi roze en ze priemen werkelijk als kleine raketjes door de vachtjes heen! De haartjes rondom de tepels beginnen ook al te verdwijnen en beide dames worden élke dag weer wat voller en vooral boller. Ondanks het warme liggen ze allebei graag in de schaduw buiten in de kattenren te slapen en ze zoeken steeds elkaars gezelschap op. Anouk wast Ysabeau en Ysabeau wast Anouk. We vonden de dames wel een beetje chagrijnig afgelopen weekend want als de rest ook maar in hun buurt kwamen, dan bliezen zij hen weg... Maar nu lijkt het leed geleden en de hormonen zijn weer aardig op orde want zo nu en dan spelen ze toch weer met speelgoedmuisjes en verdwaalde vliegjes. Ze voelen zich volgens mij prima, ze eten goed en vooral véél en ze zijn graag bij mij in de buurt.

                                                                      21 juli 2006

Vandaag is ons A-nestje jarig! Armani, Amber, Archie, Annamienneke, Abigail, Aagje en Ashley worden vandaag alweer 1 jaar oud. HARTELIJK GEFELICITEERD zeven lieve schatten van ons !! Hieronder zie je nog een foto van de allerlaatste keer dat ze met z'n allen bij mamma Anouk aan het drinken waren. Je ziet onze arme Anouk amper meer liggen...! Alleen haar kopje en een van haar pootjes is nog maar zichtbaar. We hopen voor Anouk dat het dit keer wat minder mondjes worden die zij moet voeden, want 7 is toch een behoorlijke opgave voor een poes.

                                                                                        22 juli 2006

Vandaag gaan we B'Elanna naar haar nieuwe baasjes brengen en dan is ook het enige dochtertje van onze Promiss uitgevlogen... Mamma Promiss geeft haar nog een laatste wasbeurtje... Daaaaag lieve meid, braaf zijn bij Jean, Marion en de kinderen hè? We hebben van je genoten, vooral van de laatste extra weekjes die je bij ons kon zijn! We zullen je heel erg missen, net als je 3 broertjes...

 

                                                                           25 juli 2006

Anouk is er hélemaal aan toe om mamma te worden en ze heeft een nieuw slaapplekje ontdekt: IN de bench (die we maar hebben laten staan) in onze woonkeuken. Ze ligt daar erg graag en vaak in, bovendien is het in onze keuken lekker koel wat wel fijn is met dit hete weer bovendien als je hoogzwanger bent! Ze gaat dan in de grote, zachte mand liggen die in de bench staat en kijkt me dan aan alsof ze wil zeggen: "Nou, waar blijven die baby's van mij nu? Ik ben er al hélemaal klaar voor!" Vandaag is onze Anouk precies 54 dagen zwanger, dus over zo'n 2 weken zullen de goldentjes wel geboren worden!! Sinds gisteren kan ik de kittens in haar buik zien bewegen, een gewéldig mooi gezicht!!

Ysabeau ligt liever op een harde ondergrond en vinden we vaak terug op de houten vloer van onze huiskamer of op de tegels van de badkamervloer. Op dit moment is Ysabeau 44 dagen in verwachting. Ze is behoorlijk bol en draagt helemaal rondom, terwijl Anouk echt zo'n puntbuik heeft alsof zij een voetbal heeft ingeslikt.

Buiten liggen de zwangere dames graag samen in de schaduw te dutten.

 

Onze zelf ontworpen en gezellige werpkist staat al klaar op onze slaapkamer zodat de andere Britjes er een tijdje uitgebreid aan kunnen snuffelen en in kunnen slapen. Hun nieuwsgierigheid naar de kist is dan bevredigd op het moment dat de kleintjes geboren zullen worden. Aangezien beide dames zo dicht op elkaar gaan bevallen straks, hebben we een tweede bevallingskist nodig voor onze Ysabeau. Maud en Merlijn van de cattery Doeroecoeli waren zo vriendelijk ons hun prachtige (en ook zelf gemaakte) kist te lenen. Hiervoor onze hartelijk dank Doeroecoeli's !! Hieronder zien jullie hun kittens Amber en Abeltje die ook alweer 12 weken oud zijn en komende week gaan verhuizen. Sterkte Maud en Merlijn!!

                                                                                                28 juli 2006

Vandaag worden de twee broertjes, onze je-weet-wel katers Chakotay en Cisko 2 jaar. Chako en Cisko zijn kindjes van onze Anouk en onze eigen Snoopy en komen uit ons állereerste nestje! Shadow en Crespo, de 2 andere broertjes uit dit nestje en die verhuisd zijn hebben natuurlijk ook verjaardag. Alhoewel Shadow kort voor middernacht op 27 juli geboren is. HARTELIJK GEFELICITEERD !! Wát een feest was dat toen zij geboren werden!! Dit nestje was de aanleiding voor Ron en mij om zoiets geweldigs als zwangerschap, geboorte en het opvoeden van die heerlijke bolletjes beslist vaker te willen meemaken. Zodoende is onze cattery ontstaan, uit pure liefde!

                                                                            29 juli 2006

De trouwe lezers onder ons kunnen zich de ellende van vorig jaar nog wel herinneren toen ons kitten katertje Archie ging verhuizen naar zijn nieuwe thuis en bij poes Sjeng ging wonen die al behoorlijk op leeftijd is. Sjeng was dusdanig onder de indruk van de komst van het kleine kereltje dat zij ernstig ziek werd en we zelfs bang waren dat zij ging sterven... Archie is zelfs een hele maand terug geweest in zijn ouderlijk nest hier bij ons om Sjeng wat te laten bijkomen! Op een gegeven moment was alles wel weer oke met de oude dame, Archie is herplaatst en Sjeng tolereerde Archie. Dit jaar ging er een opnieuw een van Liesbritje bij Sjeng wonen en deze keer ging alles heel erg goed en voorspoedig! Bommeltje werd snel geaccepteerd door Archie maar zeer zeker ook door de oude Sjeng. Het bewijs dat Sjeng een stuk toleranter is geworden door Archie kunnen jullie hieronder zien!!

Ook onze kleine B'Elanna heeft het erg naar de zin in haar nieuwe stulpje en is al de prinses van het huis! Ze speelt veel met de kinderen en haalt graag samen met hen kattenkwaad uit!

                                                                                        31 juli 2006

Zestig dagen in verwachting is onze Anouk nu...tijd voor mij om 's nachts om de 2 uur de wekker te gaan zetten en telkens te controleren hoe het met onze hoogzwangere schat is. We laten haar nu ook niet langer dan een uurtje meer alleen. Want vanaf vandaag kan het in principe elke dag gaan gebeuren! Een poes draagt tussen de 60 en de 70 dagen. Haar eerste nestje kreeg Anouk op de 64e dag en haar tweede nestje op dag 66. Niks van te zeggen dus, het worden gewoon héle spannende dagen...! Haar nieuwe slaapplekje is sinds kort IN het bidet op onze badkamer!

                                                                                    2 augustus 2006

Het is een hele drukte met al die verjaardagen de laatste tijd en vandaag is dan onze Ysabeau aan de beurt. Ysabeau is op haar 2e verjaardag precies 52 dagen zwanger. Ze is lekker loom en erg rustig voor haar doen. Ze is het liefste in de buurt van onze Anouk die vandaag al aan haar 62e dag van haar zwangerschap is begonnen. Anouk heeft regelmatig een harde buik wat de voorlopers zijn van de echte weeën. Het is zo'n spannende tijd!!!

                                                                    3 augustus 2006

Beide dames vertoeven nu veel op onze slaapkamer en ze blijven maar in elkaars buurt. De slaapkamer is ook de plek waar de 2 bevallingskisten al voor ze klaar staan. Heel erg leuk om te zien hoe de onervaren Ysabeau steeds weer de nabijheid van onze opperpoes Anouk opzoekt.

Vandaag zit Anouk alweer op 63 dagen. Een foetus ziet er dan ongeveer zo uit als hierboven. Helemaal klaar om geboren te worden! We hebben een rustige nacht achter de rug. We verwachten de baby's van Anouk op de een of andere manier vooral in de nachtelijke uren. Waarschijnlijk omdat zij haar eerste 2 nestjes ook in de nacht heeft gekregen. Anouk voelt zich topfit en is er nog steeds als de kippen bij als er snoepjes worden uitgedeeld. Ze slaapt nu veel op de krabpaal in onze slaapkamer (sámen met Ysabeau natuurlijk) en regelmatig onderwerpt Anouk onze beide bevallingskisten aan een grondig onderzoek. Ze is er nog niet uit voor welke kist ze zal gaan kiezen straks. Spánnend...!!!!

                                                                       4 augustus 2006

Dag 64 vandaag alweer en we hebben wederom een rustige nacht achter de rug. De gouden baby's van Anouk vinden het kennelijk nog te warm en te knus in haar buikje en er zijn nog steeds geen concrete tekenen dat de eerste bevalling hier in huize van Liesbrit snel zal beginnen. De baby's zijn erg druk aan het bewegen in Anouks buik en dat kun je heel erg goed zien en voelen! Ook de kindjes van onze Ysabeau worden met de dag sterker en ook bij haar kunnen we de kittens in haar buik al goed zien bewegen. Ysabeau is vandaag 54 dagen zwanger.

Sinds een enkele dagen hebben we de buitenren voor de katjes afgesloten. We hebben de beide zwangere dames liever binnen de laatste dagen van hun zwangerschap en de eerste tijd na de bevallingen. Maar er is nog een reden waardoor de kattenren even buiten gebruik is, we zijn namelijk ons huis aan de buitenkant opnieuw aan het wit verven. De schilders zijn al een hele tijd aan de gang maar door eerst het extreem warme, en nu het natte weer, loopt alles een beetje uit. Het duurt nu nog maar even en dan is alles klaar. Ook onze schoorsteen is nu wit en hierdoor komt onze schoorsteenkap, waarop het logo van onze cattery staat, veel mooier uit.

                                                                             5 augustus 2006

Een zeer onrustige nacht is voorbij. Tegen de ochtend is Anouk in de bevallingskist in slaap gevallen. Dag 65 is begonnen...

                                                             6 augustus 2006

Vanmorgen is onze Anouk mamma geworden van 3 gewéldig mooie baby's!! Gisterenavond dachten we al enkele keren dat de bevalling begonnen was, maar uiteindelijk heeft ze gewacht tot het ochtend was. Gefascineerd hebben we staan kijken, Anouk was meteen een supermoeder, beet de navelstreng door, at de placenta op en likte de kittens droog. Om 08:30 uur is het eerste golden spotted katertje ter wereld gekomen. Hij weegt 113 gram. Dan wordt er om 09:15 een golden blotched poesje geboren en zij weegt 115 gram. Pas om 11:00 uur bevalt Anouk van haar derde kindje, weer een katertje. Hij weegt 109 gram en is net als zijn zusje golden blotched van vachtkleur. Met moeder en kinderen gaat het uitstekend en ze drinken alle 3 goed. Anouk is hélemaal verliefd op haar kroost en is de bevallingskist nog niet uit geweest tot nu toe (18:45 uur).

 

Ook alle andere Britjes in huis reageren super relaxed op onze gezinsuitbreiding.

Bij het hoofdstuk kittens en de knop LIVE kunnen jullie rechtstreeks een kijkje in de werpkist kijken! Onderaan de pagina staat hoe de PC ingesteld moet zijn.

                                                             8 augustus 2006

Twee dagen is ons schattige drietal al op deze wereld en ze doen het heel erg goed! Ze groeien prima en mamma Anouk zorgt als een kloek voor hen, heerlijk om te zien wat een lief moedertje onze Anouk toch altijd is! De kittens zijn erg rustig en we horen ze amper piepen. Een teken dat hun maagjes goed gevuld zijn. Ze zijn dan ook maar met z'n drietjes en er is melk in overvloed. Promiss is degene die het meeste bij de kist komt kijken, geduldig afwachtend wanneer zij mag gaan mee-moederen over de kleine bolletjes!

Ysabeau is vandaag ook alweer 58 dagen zwanger, dus bij haar kunnen we straks langzaam aan aftellen gaan denken. Onze koningin van het huis voelt zich in ieder geval goed en heeft nog geen idee wat haar te wachten staat... Ze gaat gewoon rustig haar gangetje en is totaal niet onder de indruk van de geboorte van de baby's van Anouk. De kittens van Ysabeau hebben vaak speelkwartier in haar buik de laatste tijd. We dachten dat we de bewegingen van de kittens bij haar wat minder goed zouden zien, gezien haar halflangharige vacht. Maar niets blijkt minder waar te zijn. Juist door die lange haren zie je elke beweging van de ongeboren kindjes heel erg goed! Ze is ontzettend bol !!

                                                                9 augustus 2006

De drie bolletjes van onze Anouk groeien als kooltjes. Gisteren waren ze alle drie zo'n kleine 20 gram gegroeid en dat op één dag!! Dát is knap! Mamma Anouk geeft dus supermelk!! Zij is dan ook niet weg te slaan bij haar kindjes en ligt zowat de hele dag bij hen te tutten in de kist. Ze vind het zóóóóó leuk allemaal en geniet met volle teugen van het moederschap. Als aansterkertje krijgt zij iedere dag een bordje gekookte kipfilet en dat vind ze verrukkelijk om te eten, écht haar lievelingsmaaltje. En dat mag ook wel na zo'n bevalling.

Ysabeau is nu 59 dagen en het wordt nu langzaam wel heeeeel erg spannend...

                                                               11 augustus 2006

De navelstrengetjes van het drietal zijn er gisteren al af gevallen en het lijkt alsof het blotched kereltje zijn oogjes al open wil doen. Maar dat zou wel erg vroeg zijn, dit gebeurd meestal pas na 9-12 dagen. Ze groeien hard, heel erg hard, zo'n 20 gram per dag. Het poesje is de lichtste van het stel.

Inmiddels zit Ysabeau op 61 dagen en elke nacht om de 2 uur zetten we voor haar de wekker om te kijken hoe het met haar is. Ze slaapt de laatste dagen alleen nog maar beneden in de woonkamer en voorlopig hebben we daar ook maar de tweede bevallingskist gezet.

Elke avond rond een uur of 10 worden de kittens gewogen. Diezelfde dag passen we de gewichtjes aan in de grafiek onderaan deze pagina.

                                                              13 augustus 2006

Alweer één hele week op deze wereld en de drieling van Anouk gaat nog steeds super! Nog steeds laat Anouk haar baby's amper alleen en áls ze al even uit de kist gaat, bv om naar de kattenbak te gaan, dan rent ze daarna keihard weer terug. Heel aandoenlijk om te zien, alsof ze de trein moet halen of zoiets!! De laatstgeborene, het golden blotched katertje, had zijn geboortegewicht gisteren al verdubbeld. De andere twee zullen vanavond dit gewicht bereiken.

Met Ysabeau nog steeds alles rustig. Ze kan haar kontje al een tijdje niet meer wassen en dat gaat ze steeds vervelender vinden. De nachten gaan rustig voorbij, geen (voor)tekenen. Vandaag is Ysabeau 63 dagen zwanger.

                                                            15 augustus 2006

Gisterenmiddag, maandag 14 augustus was het dan eindelijk zover...Ysabeau is mamma geworden van 4 schitterende silver tabby baby's. Het was een zware bevalling en er zit zelfs een échte tweeling bij. Alles ging heel anders als gepland en dat begon al toen de bevalling zich aandiende. Ysabeau wilde NIET boven bevallen, maar beneden. Dus hebben we de werpkist in de woonkamer gezet.

Om 12:30 uur werd het eerste kitten geboren die 100 gram woog, binnen 20 minuten gevolgd door nr. 2. met 90 gram. Dit is ook de tweeling, want zij zaten samen vast aan één placenta. Dan even pauze en om 13:25 uur komt nummertje 3 ter wereld met 80 gram. Bijna een heel uur later, om 14:20 uur komt de laatste telg van Ysabeau met 82 gram ons verblijden.

Ysabeau moet wel nog álles leren en snapt er tot nu toe nog niet zo veel van... Vannacht heb ik zelfs beneden geslapen om er zeker van te zijn dat ze bij haar kindjes zou blijven, want om de haverklap verdwijnt madam en maakt dan ook geen aanstalten terug te gaan. Effe wennen natuurlijk, is ook niet niks als je zomaar ineens mamma moet zijn voor 4 van die kronkelende en piepende wurmpjes. Bij Anouk ging alles de eerste keer ook niet van een leien dakje en dat ging toen best rap behoorlijk goed. Oefening baart kunst.

De 3 mopjes van onze Anouk maken langzaam hun oogjes open, maar ze plakken soms nog een beetje dicht. Dan help ik ze met wat afgekookt water en mamma wast de boel vervolgens lekker schoon!! Binnenkort zullen we ze één voor één aan jullie voorstellen. Alle 3 hebben ze hun geboortegewichtjes verdubbeld !!

                                                              16 augustus 2006

Het gaat goed met Ysabeau en haar viertal. Mamma heeft nog lange tijd last gehad van buikpijn. Door de langharige vacht van Ysabeau en het vele schoonwassen na de bevalling had ze zóveel haren binnen gekregen dat ze daar goed misselijk van is geweest en enkele keren flink heeft moeten spugen. Vanmiddag leek het leed wel geleden. Ook het vinden van de tepels van Ysabeau leverde wat 'vertraging' op. Het is voor de kittens niet makkelijk om tussen al dat haar de tepels te vinden. Nadat de baby's na 24 uur wat waren afgevallen (wat overigens normaal is) waren ze vanavond lekker allemaal wat gegroeid! De melkproductie is dus gelukkig op gang en de kleintjes vinden nu ook steeds makkelijker de tepel en drinken goed.

Anouk is een paar keer bij Ysabeau en haar baby's komen kijken en wie weet wat die 2 besproken hebben? Ysabeau wordt in ieder geval met het uur een betere moeder. Ze ligt nu langer bij haar kindjes zodat ze veel kunnen drinken. Ze begint het best goed door te krijgen en wast de kleintjes nu ook goed.

Vandaag zal dan ook de kittencam op Ysabeau gericht staan. Dit zal enkele dagen zo blijven. Daarna zullen we om de dag wisselen van het nestje van Ysabeau naar het nestje van Anouk. Vanavond zullen we ook een grafiek maken met de gewichtjes van onze nieuwe kindjes.

                                                                        18 augustus 2006

Gisteren was de vierling van Ysabeau weer gegroeid. Wát een opluchting is dat telkens weer zeg... Ze worden vandaag 4 dagen. Het gaat steeds beter met Ysabeau en ze is veel bij haar kindjes te vinden. Van de dierenarts heeft Ysabeau geconcentreerde extra voeding gekregen in pastavorm. Dit om haar maag en darmen tot rust te brengen. Ze vind de pasta heerlijk!

Met de 3 kittens van Anouk gaat het nog steeds uitstekend!! Ze groeien en groeien maar en hebben alle 3 hun oogjes open. Als ik boven de kist tegen ze aan sta te kletsen, dan zie je hun oortjes draaien, ze kunnen me dus ook al echt horen! Alleen het kleine spotted kereltje moet ik nog met wat afgekookt water helpen, zijn oogjes willen steeds gaan plakken. Ze zijn vandaag 12 dagen geworden.

                                                                19 augustus 2006

'Kleine Heks', dát is onze bijnaam voor Ysabeau. Nou, die naam heeft zij gisteren de héle dag eer aan gedaan! Toen we 's morgens vroeg opstonden, lagen in de kist nog maar 2 kittens. Mamma Ysabeau en de 2 andere kittens waren spoorloos verdwenen... Zoeken geblazen. Promiss hielp ons hierbij en we vonden dank zijn Promiss onze Ysabeau mét de vermiste kittens terug ónder het televisiekastje in de huiskamer, zo'n 5 meter van de kist af. Nou zijn we echt wel wat gewend op het gebied van moederpoezen die met hun kittens gaan slepen. Maar meestal is het terugleggen en lief en geruststellend toespreken van de moeder dan voldoende om de kittens weer een hele tijd warm in de kist te houden. Onze ervaring is dat zoiets dan zo'n keer of 3-4 op zo'n dag gebeurd maar dat een poes zich hierin door ons mensen laat begeleiden en geruststellen. Kleine dingen doen dan de truc, een lievelingsdekentje erbij of het warmtekussentje wat lager, iets lekkers te eten. Een heel gedoe, maar uiteindelijk neemt een poes dan toch aan dat het zo beter is.

Nou, bij Ysabeau werkt dat dus niet zo. Ze werd des duivels toen we de kittens terug legden en wilde maar één ding en dat was de kittens NIET meer in de kist. Ze was super in de war en we hebben haar zelfs later die dag kalmerende, homeopathische middelen van de dierenarts moeten toedienen om haar wat minder nerveus te maken. NIETS werkte, helemaal niets en zo is het tot een uur of 10 s' avonds door gegaan !! In de loop van de dag hebben we 2 van de kittens van Ysabeau bij Anouk gelegd, in de hoop dat dit Ysabeau iets zou kalmeren. Ook hebben we Ysabeau vaak noodgedwongen een tijdje alleen ergens op een kamer moeten opsluiten. Dit hielp goed, ze ging wat minder slepen, alhoewel, ze ging steeds maar met eentje slepen. De truc die het 'm uiteindelijk deed was een zachte fleecemand die als de bak van een kinderwagen is gevormd, dus met een kap erop. Die had ik speciaal voor Ysabeau en haar kittens gekocht. Toen ik de kittens weer eens weghaalde achter het koude logeerbed, heb ik ze in dit warme mandje gelegd en het mandje ónder het bed geschoven. Toen was het GOED...Ysabeau ging erbij liggen en begon haar kittens te verzorgen zonder ze eerst van plaats te willen wisselen. Sindsdien is ze weer veel bij haar kittens en wil zij ze niet meer verplaatsen.

Gisterenavond, toen we de kittens aan het wegen waren, kwam Ysabeau even kijken. Kleine Chrisje lag op de weegschaal, het spotted zoontje van Anouk. Ysabeau probeerde hem zó van de weegschaal af te grissen en er mee aan de haal te gaan... Ze was toen dus nog niet rustig genoeg, maar de nacht en de stilte in huis hebben haar goed gedaan. Nu gedraagt zij zich weer 'normaal' en verzorgt haar 2 kindjes goed.

Anouk, die lieve schat, vind het prima om 2 mondjes meer te voeden. Na eerst even wat ruiken, kijken, ruiken en een spontaan wasbeurtje mochten de ukkies van Ysabeau metéén bij Anouk drinken. Zóóóóó lief!! Ondertussen zorgt ze net zo goed voor haar eigen kinderen, gewéldig gewoon! Ook de drieling van Anouk heeft er totaal geen probleem mee, ze zien al echt wat er aan de hand is want de oogjes zijn open. Geen probleem voor die gouden bolletjes, ze kruipen lekker tegen die kleintjes aan om samen warm te gaan slapen.

De kittens van Ysabeau zijn trouwens alle 4 katertjes. Nummer 2 off 4 en 3 off 4 zouden weleens halflanghaartjes kunnen zijn. Bij het unieke, blue silver tabby blotched kitten is dat wel haast zeker, bij het black silver tabby blotched kitten is er twijfel. De andere 2 zijn met zekerheid kortharige katers die ook black silver tabby blotched zijn, net als pappa en mamma.

Ondanks alles waren de 7 kittens in huis gisterenavond állemaal weer goed gegroeid!! Dat is een héél erg fijn gevoel, vooral na zo'n enerverende dag... We hopen dat alles nu zo rustig blijft.

                                                                22 augustus 2006

Gisteren werden de baby's van Ysabeau 1 week en ik heb de pleegkinderen van Anouk gisteren weer herenigd met hun rechtmatige moeder. Alles gaat goed, Ysabeau is relaxed en zorgt goed voor haar vierling. Ze groeien goed!!

De drieling van Anouk heeft wat meer ruimte in de kist gekregen en zij liggen nu op een lekker dekentje. Nu zij de oogjes goed open hebben, mogen ze wat meer ruimte en kan de ontdekkingsreis door de hele kist van start gaan. Hieronder zien jullie CITA. Cita is de enige poes in beide nestjes. Mamma Anouk is haar aan het wassen. Cita is hier nog maar nét wakker en heeft nog een slaap-oogje wat wel koddig uitziet.

Nu krijgen we veel vragen over het gedrag van Ysabeau en veel mensen denken dat het haar aan moedergevoel ontbreekt. Nou, niets is minder waar! Het feit dat ze met haar baby's ging slepen is juist een teken dat ze heel erg veel moedergevoel heeft. Er moet iets gebeurd zijn die ochtend waardoor Ysabeau persé een andere, in haar ogen veiligere, plek wilde zoeken voor haar kits. Zelf vermoeden wij dat Promiss (onbewust) de schuldige is. Zij heeft er nogal een handje aan om van de extra lekkere hapjes, die moederpoezen krijgen en die in de werpkisten staan, te gaan snoepen... Bij Anouk is dat geen punt, van haar mag Promiss wel mee smikkelen. Wij denken dat Ysabeau diep heeft liggen slapen en dat toen Promiss de kist in is gesprongen. Hiervan zal Ysabeau heel erg geschrokken zijn en toen is zij haar baby's gaan verstoppen. In de natuur is dit gedrag heel normaal en een moederpoes moet dan constant een ander plekje voor haar baby's gaan zoeken.

Verder moet het moedergevoel van een poes zich de eerste weken ontwikkelen. De bevalling, het opeten van de placenta, het laten drinken van de baby's, dit alles maakt hormonen los die haar leren hoe het allemaal moet. Zelfs onze Anouk, die nu door iedereen als opper-moederpoes wordt gezien (wat ze beslist ook is hoor!) heeft het állemaal moeten leren. Ook met haar hebben we tijdens haar eerste nestje heel wat van doen gehad.

                                                            26 augustus 2006

Ook de 4 bolletjes van Ysabeau hebben nu de oogjes open en dit keer geen 'plakoogjes' gelukkig. Is altijd zo vervelend voor zo'n kleintje als ik het met de oogjes moet helpen. Ze plakken dan een beetje en met een wattenschijfjes en wat afgekookt water maak ik het dan schoon. Ze schreeuwen dan moord en brand! Ze groeien lekker en Ysabeau is een fijn moedertje. Als ik de kleintjes een extra flesje met moedervervangende melk geef, dan komt Ysabeau kijken en wil ze ook wat melk proeven net zoals Anouk dat altijd doet. Na het flesje hebben de kittens altijd een beetje een 'melkbekkie' en dan worden ze meteen grondig door de moeders gewassen. Promiss staat al op de uitkijk wanneer zij mag gaan meewassen, zij is zó dol op kittens! Alle Britjes komen trouwens regelmatig kijken bij de kleintjes en ze vinden het allemaal práchtig!

Soms lijkt het alsof een poezenmoeder een van haar kleintjes even extra verwend. Anouk hierboven heeft kleine Chrisje zelfs in haar armen/pootjes genomen. Maar kijk zelf maar naar de foto's, die spreken voor zich...

Kittenoogjes zijn altijd blauw, net al bij mensen-baby's. De uiteindelijke oogkleur ontwikkeld zich later als ze een week of 8 zijn en is vachtkleur gebonden. Al deze bolletjes krijgen straks groene oogjes.

                                                              29 augustus 2006

Zondag zijn de baby's van Anouk alweer 3 weken geworden en op die leeftijd is het tijd dat ze wat meer van de wereld om zich heen te zien en te horen krijgen. De kittens gaan al echt aan de wandel, al kieperen ze ook nog veel om...die pootjes zijn om mee te lopen en dat is niet altijd eenvoudig. Ze kunnen zich ook al een beetje wassen en spelen. Zodoende dat wij ze altijd rond die leeftijd verhuizen van de bevallingskist op onze slaapkamer naar de bench in onze woonkeuken, midden in het dagelijkse leven. Anouk moet daar altijd even aan wennen en gaat op zo'n verhuisdag nog regelmatig boven kijken. Het duurt even voor het kwartje bij haar gevallen is. De kittens vinden dit nieuwe avontuur héél erg spannend en ze kijken hun ogen uit!

Nu Anouk de kist niet meer nodig heeft hebben we Ysabeau mét mand en alle 4 haar kittens in de bevallingskist van Anouk gezet, zodat het wat veiliger is en de kittens niet stiekem de mand uit kunnen kruipen.

                                                               31 augustus 2006

Zoals laatst al in ons dagboek stond, hebben we Ysabeau mét de mand met daarin haar kittens in de kist gezet. De dag erna hebben we de kittens uit de mand gehaald. De mand hebben we nog een dag in de kist laten staan. Gisteren heb ik de mand ook weg gehaald en Ysabeau ligt nu lekker ruim met haar 4 kleintjes in de kist. Ze vind het nu allemaal prima wat ik met haar kleintjes doe en ze vertrouwt me. We kunnen haar en de kleintjes zo veel beter zien en verzorgen.

Verder groeit alles lekker. De kleintjes van Anouk hebben nog geen zin om zelf te proberen om te eten, elke poging is tot nu toe mislukt... mamma's melk is kennelijk veel te lekker en is er vooral in overvloed! Soms groeien deze goldentjes wel 25 gram per dag!

Morgen is onze kater Snoopy jarig, samen met Ron. Snoopy wordt 3 en Ron wordt 44 jaar. PROFICIAT schatten! Helaas is onze Snoopy op zijn verjaardag wat ziekjes...hij kreeg ineens last van blaasgruis maar gelukkig gaat het inmiddels weer best goed met hem.

                                                        1 september 2006

Onze website heeft vandaag haar 30.000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! In totaal zijn er ruim 97.500 pagina's van onze website bekeken en is al 378 keer in ons gastenboek een bericht achter gelaten! Bedankt allemaal voor deze overweldigende belangstelling!!

                                                            4 september 2006

Anouk haar baby's zijn gisteren 4 weken geworden en de kindjes van Ysabeau worden vandaag alweer 3 weken. Ze groeien allemaal goed en de kleintjes van Ysabeau zijn er in de loop van deze week wel aan toe om naar de bench te verhuizen, ze ontwikkelen zich goed en kunnen al best veel. Of mamma Ysabeau ook aan die verhuizing toe is, is afwachten...

De 3 mopjes van Anouk gaan ook lekker en ze zijn dol op de kleine kittenmandjes die we in de bench hebben staan. Ze slapen er graag in en met z'n tweetjes is het natuurlijk nog veel knusser!

                                                                        7 september 2006

Hieronder zien jullie onze poes Promiss. Zij heeft geen baby's op dit moment, maar ze is er wel dol op! Zij zou áltijd wel moeder willen zijn!! Waar ze maar een kansje ziet om dichtbij de kleintjes te komen, zij maakt daar meteen gebruik van. Als die 7 ukkies van ons straks door de keuken mogen rondbanjeren, zullen ze héél veel wasbeurtjes krijgen van die lieve Tante Promiss!!

De nieuwe baasjes van de C-tjes zijn inmiddels allemaal op kraambezoek geweest. Twee van de kleintjes van Anouk zijn al zindelijk en dat terwijl niemand hen heeft voorgedaan wat de bedoeling nou is van dat kattenbakje. De afgelopen week lag er zelfs nog regelmatig een kitten in het kattenbakje te slapen! Charlie Breezer betrapte ik op heterdaad toen hij in een van de kleine kittenmandjes zat te plassen...hem razend snel op de bak gezet, dus die zal nu ook wel snappen waar dat bakje met die rare steentjes voor dient. Alhoewel...laatst zag ik hem een paar kattenbakkorreltjes opeten! Kan geen kwaad hoor. Daarom hebben wij een kattenbakvulling die niet klontert en dan is het veilig voor jonge kittens. De maag van een kitten is namelijk maar zo groot als een walnoot, dus je kunt je wel voorstellen hoe fout het zou kunnen gaan als een kitten klonterende korrels in zijn maagje zou krijgen!!

Cita eet al kipfilet met een sausje van moedervervangende melk! Zij heeft zich het buikje rond gegeten. Ze snapte het meteen, in tegenstelling tot haar 2 broertjes die nog niet eens wilden proeven. Ook Diablo van Ysabeau heeft zijn eerste hapjes gedaan van deze lekkernij! Hij is pas ruim 3 weken, stoer he? Ik denk dat de D-tjes snel zelfstandig zullen eten.

Ysabeau en haar baby's zijn verhuisd van de kist op de slaapkamer naar de bench in de keuken. Alles verloopt niet bepaald vlotjes met mamma Ysabeau en haar 'sleepbehoefte' is weer in alle hevigheid terug gekeerd. We hebben onze handen gewoon helemaal aan haar vol... Even de tijd geven. De kleintjes vinden het geweldig eindelijk eens de grote wereld te kunnen zien. Ze rennen al een beetje door de bench en liggen in groepjes van 2 in de kleine kittenmandjes te slapen.

                                            11 september 2006

Chrisje, Cita en Charlie Breezer zijn alweer 5 weken. Cita en Charlie eten en drinken nu beiden zelfstandig, Chrisje wil nog niet zo maar ze zijn wel alle 3 goed zindelijk. Nog even en dan mogen ze vrij door de keuken heen crossen. Een paar keer per dag krijgen ze al een speelkwartiertje in de keuken om de boel alvast te verkennen. Ze kunnen ook al behoorlijk goed rennen! Vanmorgen had Charlie zijn eerste drolletje! Afgelopen week zijn de C-tjes voor de eerste keer ontwormd en dat is nooit zo leuk voor de kleintjes.

Even over dat ontwormen, want wát is dat eigenlijk? Klinkt zo smerig is het niet...?

Álle honden en katten dragen eitjes van kleine spoelwormpjes in een zg. rustfase. Het dier heeft er dus geen last van als ze eenmaal volwassen zijn. Tijdens de dracht van een poes worden de eitjes echter weer actief. Via de moedermelk worden de kittens dus automatisch besmet met deze wormpjes. Als de kittens 6 weken oud zijn, kunnen de wormpjes voor problemen in de darmpjes gaan zorgen en via hun ontlasting kunnen ze dan eventuele andere katten in huis besmetten. Zodoende dat een kitten al in week 4, dan in week 6 en in week 8 ontwormd moet worden. Dit wil zeggen dat ze een speciale pasta op de tong gesmeerd krijgen die ze vervolgens opeten. Alle katten, dus ook mamma Anouk en de 5 andere volwassen katten hier in huis moeten dus bij de eerste ontworming van de kittens mee ontwormd worden. (De kleintjes van Ysabeau zijn deze week aan de beurt) Bij grotere dieren vermeng je de pasta gewoon door het voer en zo weet je dat hij/zij het spul binnen heeft gekregen. Er bestaan voor op latere leeftijd ook tabletjes waarmee het ontwormen kan gebeuren. Maar niet elke kat wil tabletjes eten en sinds kort is er iets heel moois op de markt: een pipetje wat je in de nek van de kat kunt uitdrukken en wat dan via de huid in het lichaam wordt opgenomen. Echt een uitvinding voor dit soort katten "een kind kan de was doen! "

Met Ysabeau is nog niet veel verbetering. Zij heeft zo haar eigen ideeën waar haar kittens moeten opgroeien en wel boven, ónder het logeerbed... Dat kan natuurlijk niet, want de kleintjes moeten lekker groot worden tussen ons en de andere katjes in zodat het fijne, sociale beestjes worden. Diablo en Delsin eten al kipfilet met het bekende sausje! Na het eten zit hun hele snoetje onder de pap! Die 2 ukkies zijn trouwens met zekerheid halflanghaartjes, daar is geen twijfel meer over mogelijk, het zijn nu al echte pluisbeertjes!

 

                                                                            15 september 2005

De 3-ling van Anouk heeft vannacht al de tweede nacht buiten de bench doorgebracht. Ze amuseren zich prima en verkennen op hun gemak de grote keuken en er is nog een hoop voor ze te ontdekken. Ze hebben ook het zonnetje ontdekt wat volop door de tuindeuren naar binnen schijnt.

Stofzuigen terwijl ze vrij rond lopen gaat al best goed. Mamma Anouk geeft dan ook het goede voorbeeld en blijft rustig bij haar kindjes zitten terwijl ik met dat grote witte ding door de keuken heen aan het stofzuigen ben. De andere Britjes vinden het leuk dat de kittens vrij rond mogen lopen en ze spelen al een beetje samen. Ook Ysabeau blijft er best rustig onder!! En onze Promiss is natuurlijk dólgelukkig, want nu kan ze eindelijk ongeneerd met die kleintjes gaan tutten en ze lekker vaak wassen.

Ysabeau is iets rustiger aan het worden. Ze begint eraan te wennen dat haar 4 kittens geen blinde hoopjes meer zijn maar al échte mini-katjes die steeds meer gaan rondlopen en een eigen willetje hebben. De D-tjes zijn inmiddels ook voor de eerste keer ontwormd. Gisteren hebben ze hun eerste speelkwartiertje gehad in de huiskamer en Ysabeau ging daar, tegen verwachting in, goed mee om!! Geen sleepneigingen maar wel veel miauwen, het maakt haar onrustig maar dat is eigenlijk wel normaal. De 2 halflangharige kindjes van Ysabeau, Diablo en Delsin, eten al goed als ik ze een bordje met lekkers voor zet. Vooral Diablo is niet te stuiten, hij staat het liefst met beide voorpootjes IN het eten en als hij eindelijk klaar is, dan zit hij hélemaal onder...

De D-baasjes zijn inmiddels allemaal op kraamvisite geweest. De naam van ons laatste kereltje wordt Driesje! Hieronder een foto van het ventje.

                                                                        19 september 2006

De gouden bolletjes eten al heel erg goed! Ze groeien dus prima door, ondanks dat ze de hele dag door de keuken heen rennen. Ze zitten al bovenop krabpaaltjes en vinden het heerlijk om tikkertje te doen met z'n drietjes. Soms doet mamma of Cisko ook even mee en dan is het helemaal dolle pret!

Met 6 weken is het ook weer tijd om voor de tweede keer te ontwormen.

De kleintjes van Ysabeau zijn gisteren de hele dag uit de bench geweest en dat ging wonderbaarlijk goed! Ysabeau is eindelijk tot rust gekomen en de kittens hebben buiten de bench mogen drinken en slapen. Natuurlijk hield Ysabeau alles nauwlettend in de gaten, maar dat hoort erbij als je moederpoes bent. De kleintjes vonden het fantastisch om eens langere tijd buiten de bench te zijn en hebben zich goed geamuseerd.

Dusty en Driesje willen nog niet zelf eten, dit in tegenstelling tot hun 2 halflangharige broertjes, Diablo en Delsin, die eten beiden al heel erg goed. Maar ze groeien alle 4 uitstekend, dus dat komt vanzelf wel dat eten.

                                                                            21 september 2006

Ook het viertal van Ysabeau loopt vrij door de keuken vanaf gisteren! Ysabeau voelt zich er goed bij en al het gesleep lijkt definitief tot een einde te zijn gekomen. De kleine mopjes zijn nog bezig de keuken te verkennen en ze vinden het heel erg leuk allemaal!

Charlie Breezer is het zoontje van Anouk wat al zo'n beetje vanaf het begin bóvenaan staat in het groeischema van de C-tjes en steeds meer uitloopt. Hij eet ontzéttend goed en als 'toetje' drinkt hij nog vaak bij zijn mamma. Met nog maar net 6 weken weegt Charlie Breezer al 815 gram! Maar het lijkt erop dat dit kereltje maar geen genoeg kan krijgen van eten en vooral van moedermelk. Enige kieskeurigheid van wélke moeder hij deze melk krijgt heeft ie niet eens... Dus toen Ysabeau gisteren bij haar kleintjes in de mand ging liggen om ze te voeden, zag ik ineens een verstekeling in de mand liggen....Juist ja, het was Charlie Breezer!!

                                                                25 september 2006

Dusty, Diablo, Delsin en Driesje eten nu allemaal goed, vooral als de gewelde brokjes nog lekker warm zijn. Mmmmm.... Driesje hebben we wel een paar daagjes moeten helpen om goed zelfstandig te leren eten. Het valt ook niet mee om dat koppie omlaag te brengen naar een bordje pap...Maar het kereltje snapt inmiddels wat de bedoeling is.

Het viertal vind het gewéldig in de keuken en ze leren veel van hun 'grote' stiefbroertjes en zusje de kindjes van onze Anouk, die precies 8,5 dag ouder zijn. Samen ravotten is hun favoriete bezigheid. Maar verder slapen ze samen en eten ze lekker samen, het liefste op de grote luie stoel die in de keuken staat. De beide moeders verdelen de taken onderling goed en regelmatig ligt een van de kittens bij een 'vreemde' moeder te drinken. Vandaag worden de D-tjes precies 6 weken en de C-tjes hebben gisteren de leeftijd van 7 weken bereikt.

                                                                28 september 2006

Het is de hoogste tijd de 3 kindjes van onze Anouk, onze C-tjes, eens goed voor te stellen:

Dit is CHRISJE, hij is als eerste geboren. Op zijn stamboom komt Chrisje officieel Cristiano Ronatio van Liesbrit te heten. Chrisje heeft een prachtig spotted patroon in zijn vacht. Chrisje gaat bij Anita en de kinderen Denise en Tom in Heerlen wonen en hij wordt het speelkameraadje van Aagje, zijn échte halfzusje. Chrisje is een lief kereltje, een echt knuffelbeertje!

Als tweede is onze énige meid van alle kittens van onze beide nestjes geboren: CITA. Op haar stamboom komt C'est moi Cita van Liesbrit te staan, sjiek he? Cita komt bij een heleboel andere katjes en hondjes te wonen in het huis van Cindy en Johan en hun dochtertje Luna in Maastricht. Straks als Cita groot is, mag ook zij baby's krijgen. Dit zal het eerste van Liesbritje zijn wat ook zelf kittens op deze wereld mag gaan zetten!!

Cindy en Johan hebben naast een cattery ook een boxerkennel met de naam "van Xetica". Afgelopen maandag zijn zij verblijd met de geboorte van maar liefst 8 puppy's! PROFICIAT !! Op hun website kunnen jullie daar meer over lezen.

Als derde heeft onze Anouk op 6 augustus 2006 Charlie Breezer van Liesbrit ter wereld gebracht! Zijn roepnaam wordt straks BREEZER. Het is een heerlijk ventje, héél aanhankelijk en hij kan eten voor 10 !! Breezer gaat straks bij Wendy en Marc wonen in Landgraaf, samen met hun dochtertje Evi én een ander lief Britje wat Didi heet. Zal Didi beslist erg leuk gaan vinden!

                                                                    2 oktober 2006

Even over Driesje. Ik schreef al eens eerder dat Driesje wat moeite heeft met eten maar dat hij op een gegeven moment wel snapte hoe je van een bordje pap kunt likken. Nou kan een kitten natuurlijk niet van alleen pap groot worden en moeten ze toch echt een keer overstappen naar de (gewelde) brokjes. Maar Driesje had er gewoon géén interesse in. Likken vond ie al moeilijk genoeg en hij begreep maar niet dat hij zijn tandjes kan gebruiken om eten te kauwen.

Elke keer opnieuw zette ik Driesje bij een bordje met warme brokjes die geweld waren in de hem zo bekende melk met pap...zonder resultaat. Afgelopen woensdagavond begreep hij inééns wat de bedoeling was en ik zag hem zijn eerste hapjes nemen van de gewelde kittenbrokken!! Nou...en toen was het hek van de dam... Driesje kon er geen genoeg van krijgen en at, at en at... Nog nooit heb ik een kitten in maar 2 dagen zóveel zien groeien in gewicht! Maar liefst 119 gram in 48 uur was kleine Driesje gegroeid! Ook Charlie Breezer heeft een record verbroken. Hij zit als snelste van alle kittens die we gehad hebben aan de één kilo in gewicht, op de hielen gevolgd door Archie van ons A-nestje die 2 dagen later dat gewicht bereikte.

Dusty, Diablo, Delsin en Driesje mogen nu ook de bijkeuken in. De houten plank die ik als afscheiding had staan tussen de keuken en de bijkeuken is weg. Chrisje, Cita en vooral Charlie Breezer hadden de bijkeuken al op eigen houtje ontdekt. Zij waren vorige week al sterk genoeg om over de plank heen te kruipen... In de bijkeuken staat een gigantisch groot krabmeubel waar de kittens graag op spelen en regelmatig een dutje doen. Zodoende dat we de kittencam daar zolang geplaatst hebben. Ze komen nu weer regelmatig in beeld!

In de bijkeuken zit ook het kattenluik wat naar het buitenverblijf van onze Britjes voert, de grote kattenren! We zijn razend benieuwd of deze kittens buiten een kijkje durven te gaan nemen. De 4 kittens van onze Promiss, die inmiddels bij hun pleegouders wonen, hebben deze stap naar buiten nooit gewaagd.

Gisteren hebben onze 7 kittens voor het eerst kennis gemaakt met de drukte die er is als je een verjaardag viert. De hele keuken zat vol met visite en de kittens vonden het allemaal prima. Ze klommen regelmatig op verschillende schoten, wat natuurlijk als erg leuk werd ervaren door het bezoek, dat snappen jullie wel. Er is ook heel wat afgespeeld door onze kittens met de grote kinderen die er waren. Kortom een geslaagde middag met kittens en veeeeeeel bezoek!

De C-tjes zijn gisteren precies 8 weken en de D-tjes zijn vandaag 7 weken geworden. Woensdag, op Werelddierendag, komt onze dierenarts de kittens hun eerste enting geven!

                                                                      4 oktober 2006

Vanmorgen was onze dierenarts hier thuis om de kleintjes hun eerste enting te geven. Ook heeft hij ze stuk voor stuk nagekeken. Het hartje en de longen, de oogjes, oortjes, tandjes etc. Sommige kittens vonden het maar niks zo'n koud ijzeren ding op je buik en die hebben wat gepiept. Spuitjes geven ging soepel en vlot. Ze hebben er amper wat van gemerkt. Het voornaamste is dat ze alle 7 super gezond zijn verklaard! Over een week of 3-4 krijgen ze hun tweede enting en dan zijn ze volledig beschermd tegen allerlei enge ziektes. 

Ook Chakotay, Cisko, Promiss en Ysabeau hebben hun jaarlijkse enting gehad, dat kon de dierenarts mooi in één moeite meenemen.

                                                                      6 oktober 2006

Vandaag is de dag dat we de D-tjes eens aan iedereen voor willen stellen.

Als eerste onze DUSTY van Liesbrit. DUSTY is als eerste geboren en een écht nieuwsgierig Aagje, hem zal niet veel ontgaan wat er in huis gebeurd. Hij is de ondeugendste van het viertal en is gék op aaien. Hij was de eerste van de 4-ling die kon spinnen. Zijn spierwitte vacht met mooie zwarte blotched strepen is nú al super scherp getekend. Dusty wordt straks het speelkameraadje van de poes Vets en hij wordt dan geadopteerd door Monique en Ralph die in Berg en Terblijt wonen en daar met z'n tweetjes Café-Zaal '"Dich & Ich" runnen.

Daarna is ons eerste halflangharig Britje geboren, onze DIABLO van Liesbrit. DIABLO is een écht 'lief duiveltje', hetgeen meteen ook de betekenis van zijn naam is. Hij is 2 druppels water met zijn mamma Ysabeau, de gelijkenis tot nu toe is werkelijk verbluffend. Diablo is de nieuwsgierigste van het nestje. Straks, als hij oud genoeg is, gaat Diablo logeren bij Kelly in Heerlen die héél erg goed voor hem gaat zorgen, haar hele huis is aangepast aan zijn komst en al zijn spulletjes staan al voor hem klaar !! Kelly is al verschrikkelijk lang op een kitten van Ysabeau aan het wachten en Diablo maakt dat dit wachten het dubbel en dwars waard is geweest!

Ze zijn natuurlijk állemaal even lief, dat even voorop gesteld. Maar als derde is er toch wel een héél uniek ventje geboren: namelijk onze DELSIN. Delsin heeft een zeer aparte vachtkleur, hij is blue silver tabby blotched. Daarbij komt dat Delsin óók nog eens halflang haar heeft. Bij Delsins ouders, Ysabeau en Freddie, zit in de vierde generatie maar één blauwe voorouder en tóch is Delsin voornamelijk blauw van kleur, een kleur die we totaal niet verwacht hadden.  Delsin is een echte lieverd met een rustig karakter, hij kijkt graag 'de kat uit de boom'. Delsin komt op zijn stamboom DELSIN CHARKO van Liesbrit te heten en hij gaat straks bij zijn nieuwe pleegouders Cathy en Alois in Brunssum wonen. Cathy en Alois hebben al 2 lieve Brittendames: namelijk de blauwe Britse poes Romy én het dochtertje van onze Anouk van vorig jaar, onze lieve Ashley van Liesbrit. Deze twee meiden zijn dikke vriendinnen geworden. We zijn rázend benieuwd hoe beide dames straks op ineens 'een man in huis' gaan reageren!

Als laatste is ons DRIESJE geboren, hij was heel erg donker van kleur bij zijn geboorte en hij is het meeste op zijn vader Freddie gaan lijken. Dries is een kalm kereltje wat erg ondernemend is en graag bij ons op schoot slaapt. Driesje's officiële naam op zijn stamboom wordt Dries D.Dribble van Liesbrit. Driesje gaat het verste weg wonen namelijk in Rhoon (regio Rotterdam) bij Bianca en Marco. Zij wensen zich al langere tijd een katertje van onze Ysabeau en deze wens gaat nu in vervulling. Driesje wordt straks het vriendje van een ander dochtertje van onze Anouk die nu alweer een heel jaar bij Bianca en Marco woont: namelijk Abigail van Liesbrit. Hopelijk worden Driesje en Abigail snel dikke maatjes en kunnen ze met z'n tweetjes het huis nóg meer vrolijkheid geven!

De foto's van dit voorstelrondje zijn dit keer gemaakt door Hennie en Marcel Boetier van de website Cats Groove. Een interactieve website met nieuws, advertenties, een forum, ingezonden verhalen en gedichten, leuke e-cards (leuk detail: verschillende e-cards zijn er met ónze kittens erop!!) kattennamen, foto's en een winkeltje. De moeite waard om eens een kijkje op te nemen.
 

                                                                  9 oktober 2006

Dit is onze Bas. Bas is een Senegal papegaai en heeft een grote kooi die op een hele hoge poot staat. Bas heeft een mooi plekje in onze keuken waar hij voor de tuindeur staat en lekker veel naar buiten kan kijken. Veel mensen vragen zich af hoe dat goed kan gaan: 1 vogel mét 13 katjes in één huis. Nou, dat gaat prima kunnen wij jullie vertellen. Bas kan zichzelf hartstikke goed verdedigen. Want mocht er eens een katje 'n pootje in de kooi steken? Nou, dan knipt Bas ze vakkundig de nageltjes met zijn vlijmscherpe snavel hoor !!! Dus dat doet een kat maar één keer en daarna nóóit meer, dat kunnen wij garanderen!

Natuurlijk vinden ook onze kittens Basje zeeeeeeeer interessant... Hun ontluikende instinct geeft héle leuke taferelen! Vooral Cita en Driesje kunnen minutenlang naar hem zitten staren en dat ziet er best geinig uit. Want de kittens zijn natuurlijk nog véél te klein om ook maar een beetje in de buurt van Bas te kunnen komen. Bas weet dat maar al te goed en gaat die 2 dan echt zitten uitdagen... Moet je die 2 koppies hieronder zien!

                                                    11 oktober 2006

Alles gaat uitstekend met de kleintjes. De C-tjes zijn alweer 9 weken geworden en de D-tjes 8 weken. Iedereen eet prima en ze groeien allemaal goed. We zullen vanaf nu ook veel minder gaan wegen. De eerste 7 weken deden we dit dagelijks, daarna om de dag en vanaf nu misschien nog maar 1 keer week.

Niemand heeft last gehad van de eerste enting. Ze gaan lekker gelijk op en amuseren zich maar al te best met z'n zevenen, vooral nu de kittenspeeltuin is uitgebreid met onze woonkamer. Tussen beide ruimtes in zitten 2 brede traptreden en vooral Delsin vind het prachtig om keihard over deze trapjes heen en weer te rennen! Ook is aan het assortiment speelgoed van de kittens iets nieuws toegevoegd: de knispertunnel !! Nu weten wij dat dit ALTIJD een succes is, zowel bij kleine als grote katjes. Er wordt dus heel wat afgespeeld, gesprongen en gerend in die tunnel, vaak samen met de mamma's en de andere volwassen Britjes. Hieronder zien jullie Cita in een van de knispertunnels.

Kleine spotted Chrisje is een verhaal apart. Chrisje is het meest bijdehante kittentje van allemaal. Chrisje verzint allemaal dingen die niet eerder een kitten hier verzonnen heeft... Chrisje gaat al een tijdje gewoon dóór het magnetische kattenluik mee naar de buitenren! Ysabeau heeft hem dat geleerd. Ysabeau ging buiten, vlak voor het luik, allerlei moedergeluiden maken en lokte Chrisje zo er doorheen. Chrisje draait er inmiddels zijn pootje al niet meer voor om, om door het zware luik te glippen om buiten met wat herfstblaadjes te gaan spelen. Inmiddels heeft Chrisje dit kunstje weer aan Diablo geleerd...dus nu zitten er regelmatig 2 kittens in de buitenren!! Onze kittenren is volkomen veilig en 'kittenproof'. De moeders laten hun kleintjes buiten niet veel uit het oog en zijn doorgaans in de buurt om de boel in de gaten te houden. Ze verdelen de taken mooi: dan past Ysabeau op en dan weer Anouk. De rest van de kleintjes zullen ook wel snel volgen, althans als het weer zo mooi blijft. Nu kunnen ze nog lekker van het prachtige nazomerweer genieten !

                                                            13 oktober 2006

Ook tante Promiss krijgt zo nu en dan van de moederpoezen toestemming om even op de kleintjes te passen. Zij neemt zoiets dan ook erg serieus.

Het aantal kittens in de kattenren buiten is met één toegenomen: Dusty !! Hij heeft vandaag kennis gemaakt met het buitenverblijf en heeft een hoop plezier gehad !!

                                                            16 oktober 2006

Vandaag worden de D-tjes alweer 9 weken en de C-tjes hebben gisteren de leeftijd van 10 weken bereikt. Iedereen zit over de kilo in lichaamsgewicht. Gelukkig is het weer hier in het zuiden nog steeds heerlijk en kunnen de kleintjes lekker naar buiten toe. Ook Delsin en Cita hebben inmiddels het zonnetje buiten ontdekt. Cita is echter een échte meid en vind het wel wat koud 's morgens en gaat dan weer vlug naar binnen toe. 's Middags als het wat warmer is, gaat ze wat langer naar buiten toe want die herfstblaadjes zijn toch wel érg leuk om mee te spelen! Delsin daarentegen is een echte kerel en hij rent zich gewoon warm, lekker samen met z'n broertjes tikkertje doen, dát vind hij erg leuk! Alleen Charlie Breezer en Driesje zijn nog niet buiten geweest. Wie weet komt dat nog wel. Gelukkig duurt het nog even eer de eerste telg mag gaan verhuizen...

   

Binnen is natuurlijk nog veel meer te beleven en daar zijn de kittens toch wel de meeste tijd te vinden. Slapen doen ze erg vaak met z'n zevenen samen mét beide moeders op het grote krabmeubel in de bijkeuken. Spelen op deze grote krabpaal is ook een favoriete bezigheid van de kleintjes. De kittencam, die bij het krabmeubel staat, is best weer vaak de moeite waard om te bekijken. Buiten de knispertunnels hebben de kittens ook nog een knisperzak om mee te spelen. Diablo heeft er een handje aan om helemaal ín deze zak te kruipen. Dat vind ie gewéldig...KIEKEBOE !!

Ysabeau is een fantastische moeder en ze is nu al een aantal weken écht super relaxed. Ze merkt dat iedereen het beste voorheeft met haar kindjes en dat ze in een veilige omgeving kunnen opgroeien zo. Ze vind het geweldig leuk dat veel van de bolletjes ook buiten komen en bewaakt ze dan als een kloek. Maar ook binnen houdt zij de boel graag in de gaten. Kijk hieronder maar.

                                                                17 oktober 2006

Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober is de FiFe World Winner Cat Show in het MECC in Maastricht. Deze wereldshow is een enorm evenement, wat maar eens in de 20 jaar in Nederland plaats vind. Er worden 1400 katten verwacht. Eromheen worden allerlei activiteiten georganiseerd voor de bezoekers. Het is echt de moeite waard om te komen kijken naar al die prachtige dieren. Zelfs Ron en ik, super anti-show-gangers, zijn van plan een kijkje te gaan nemen. We verwachten daar ook allerlei stands met leuke kattenspullen. Misschien een tip voor dat weekend?

                                                                22 oktober 2006

De kittens zijn oud genoeg en mogen nu ook naar boven toe! Onze open wenteltrap is een behoorlijke hindernis, dus zodoende wachten we tot ze rond de 10 weken zijn, dan kunnen ze het aan en is het niet meer gevaarlijk. Alle 7 nemen ze de trap zonder moeite. Als Ron en ik boven zijn, dan zijn de 7 kleintjes gegarandeerd ook boven te vinden. Charlie Breezer en Diablo hebben al een nachtje op bed geslapen en de rest ligt dan ergens op de beide grote krabpalen die we op de slaapkamer hebben staan. Ook overdag zijn de kittens steeds vaker boven te vinden. Heel erg gezellig!

Drinken bij de mamma's doen de kleintjes nog allemaal graag op z'n tijd, de ene keer bij Anouk, de andere keer bij Ysabeau. Zo'n 'toetje' vinden ze nog steeds heerlijk! De mamma in kwestie is dan amper meer terug te vinden, ze wordt dan haast helemaal bedolven onder de kittens... Hieronder Ysabeau met 6 stuks!!

De gewelde brokken behoren inmiddels tot het verleden. Alle kittens eten nu harde brokken en eens per week verwennen we ze met wat zacht voer. Zacht voer geven we maar zo nu en dan, want brokken zijn véél beter voor de darmpjes, het bevat álles wat een kitten nodig heeft, het bevordert het drinken van voldoende water en de tandjes blijven mooi schoon. Volgende week staat alweer de tweede enting op het programma.

Het weer is nog steeds lekker buiten, dus er wordt ook veel buiten geslapen in het zonnetje!

 

                                                                        24 oktober 2006

Onze C-tjes en D-tjes worden groot! Vandaag hebben we de kleintjes nog een keer gewogen. Onderin de grafiek zijn de actuele gewichtjes terug te vinden. Onze kittens stoeien en rennen door het huis. Zelfs de hoogste krabpaal in huis is géén probleem meer voor ze. Driesje hieronder zit trots op de op één na hoogste plank van de krabpaal op onze slaapkamer.

De stambomen zijn al een tijd geleden gearriveerd en het is altijd weer erg leuk om de namen, zelf verzonnen door de nieuwe pleegouders, zo officieel op hun papieren te zien staan!                                                                                                            Het weer is nat en winderig, dus naar buiten gaan de kleintjes bijna niet meer. Alleen Chrisje waagt zich nog zo nu en dan naar buiten, ondanks het onstuimige weer. Hij is wel zo slim dat hij dan onder het overdekte deel van de kattenren blijft!

Onderling zijn de kittens állemaal dikke vriendjes, maar sommigen trekken opvallend veel naar elkaar toe. Zo kunnen Cita en Dusty het bijvoorbeeld erg goed samen vinden en zoeken elkaar echt op als ze willen gaan slapen. Dusty slaat zelfs zijn pootje om Cita heen! Het lijkt wel een verliefd stelletje...

                                                                    27 oktober 2006

Het gaat goed met de kittens! Afgelopen woensdag hebben ze de tweede enting gehad en zijn ze grondig onderzocht door ons dierenartsen-echtpaar. Zij vonden ze geweldig gegroeid sinds zij hen de vorige keer hier thuis hun eerste enting hadden gegeven. Het was dus voor onze kittens de eerste keer dat ze een tripje met de auto maakten. Ze vonden het allemaal prima en hebben geen kick gegeven onderweg. We waren met 2 reismanden en dat ging maar nét! De kittens vonden het heel gewoon dat ze bij de dierenarts waren. Sommigen zaten op hun kontje de behandelkamer rond te kijken wat er allemaal gebeurde en Delsin lag gewoon te slapen in de mand. Alles was meer als oké met ze, blakend van gezondheid!! Deze dagen was het afwachten of ze nu net zo zouden reageren als op de eerste prik, maar het ziet er naar uit dat het goed gaat. Als het zo goed blijft gaan dan verhuizen volgende week de eerste 2 van onze 7 kittens: Charlie Breezer en Chrisje. Charlie ga ik maandagochtend brengen en Chrisje brengen we aan het einde van de week naar hun nieuwe logeeradressen...

Onze poes Promiss hadden we ook mee genomen naar de dierarts. Zij moest weer voor haar jaarlijkse FelV/Fiv test, dit is een bloedtest op kattenleukemie en kattenaids. De test was prima, Promiss is negatief op beide ziektes. In november is weer haar jaarlijkse HCM test (zie dagboek verderop 25 november) Zodra onze Promiss krols wordt, mag zij gaan logeren bij de prachtige katerman Bodhi !!!

                Promiss                                                                Bodhi

                                                            28 oktober 2006

Het weer was best goed vandaag, dus de kittens hebben weer lekker veel buiten kunnen spelen. Anouk is inmiddels het moederen wel beu. Haar kindjes zijn dan ook al 12 weken oud. Dat is doorgaans de periode waarin een moederpoes de kittens (op niet mis te verstane wijze) laat merken dat het tijd wordt op eigen pootjes te staan en dat 'de melkbar' bij mamma wordt gesloten.

Ysabeau niet, die blijft braaf zogen. Haar kittens zijn dan ook ruim 8 dagen jonger. Onderscheid tussen haar kinderen en die van Anouk maakt ze niet, dus Chrisje, Cita en Charlie Breezer hebben hierdoor mazzel! Krols is Ysabeau nog steeds niet geworden, maar wel een kilootje of 1,5 dikker! Vaak vallen moederpoezen veel af tijdens de zoogtijd, Ysabeau niet. Zij heeft een enórme eetlust en eet gigantische hoeveelheden op een dag !!

                                                            30 oktober 2006

12 weken en 1 dag is ie nou en al hélemaal klaar voor de grote wereld buiten het veilige nestje...Ons grootste, zwaarste maar zéker allerliefste schootkatertje gaat ons verlaten vandaag... Alsof hij het aanvoelde heeft hij vannacht bij mij ónder het dekbed geslapen, lekker warm tegen me aan. Daaaaag lieve schat van ons, heel veel plezier in je nieuwe thuis, je vind in poes Didi vast een vriendinnetje wat veel met je wil spelen. Wij gaan je gruwelijk missen, dát is zeker...

                                                                31 oktober 2006

Charlie Breezer is als eerste van onze 7 verhuisd. Gisterenmorgen heb ik hem naar zijn nieuwe thuis gebracht. In de auto was hij heel braaf en rustig, in het begin miauwde hij een beetje, maar al snel ging hij lekker liggen op het warme kussentje in de reismand. Dit kussentje had ik speciaal op de verwarming gelegd, ruim voor ons vertrek. Want ik vond het erg koud buiten en wilde niet dat Breezertje het koud zou krijgen onderweg.

De kennismaking met het nieuwe huis ging uitstekend hij vond ook zijn nieuwe vrouwtje héél erg lief. Al snel zat hij bij haar op schoot. Het eerste contact met opperpoes Didi ging wat minder. Zoals gewoonlijk is een volwassen poes, die plotseling geconfronteerd wordt met een kitten in huis, daar niet blij mee. Zo'n volwassen poes gaat dan ineens gedrag vertonen wat de baasjes niet van het katje gewend zijn. Zo ging het ook met Didi. Didi bleek ineens héél erg goed te kunnen blazen en grommen...dit tot grote schrik van haar baasjes. En Breezertje? Breezertje deed eerst niet zo veel maar op een gegeven moment blies hij maar stoer terug. Meestal legt zich zoiets na een paar dagen vanzelf. De rangorde in het nieuwe huis moet gewoon even opnieuw bepaald worden en in 95 % van alle gevallen komt het allemaal méér als goed tussen de volwassen poes en het kitten.

                                                                1 november 2006

Dat onze poes Promiss heel gek is op kittens, dat weet iedereen inmiddels wel. 'Tante' Promiss is gewoon dol op kittens en dat hoeven niet eens haar eigen kindjes te zijn. Zo kroop Driesje laatst lekker bij haar in het radiatorhangmatje en Promiss maakte meteen van deze gelegenheid gebruik om hem eens uitgebreid te gaan wassen. Op een gegeven moment dacht Driesje dat Promiss vast en zeker ook een mamma van hem was, net als Ysabeau en Anouk, en hij begon spontaan aan haar tepels te sabbelen en te 'melken'. 'Melken' = het ritmisch met de pootjes rondom de tepels van een moederpoes masseren zodat de melktoevoer op gang komt. Onze Promiss vond het allemaal prima en heeft Driesje zo wel een kwartier zijn gang laten gaan! Het was een lieflijk tafereeltje!

                                                                3 november 2006

Vaak wordt door mensen aangenomen dat alle katjes bang zijn voor water. Onterecht en zéker in het geval van Brits Korthaar katten. Al onze volwassen katten hebben absoluut geen watervrees en ook de kittens beginnen de lol van natte pootjes, waterdruppels en waterstralen in te zien. Als Ron of ik aan het douchen zijn, staan ze al te wachten tot de glazen deur weer open gaat en kruipen ze snel de douche in. Waterpret!

                                                                5 november 2006

En toen waren er nog maar 5...

Gisteren hebben we kleine Chrisje naar zijn nieuwe thuis gebracht... Chrisje is gaan wonen bij de 1 jaar oude Aagje, óók een rasechte van Liesbrit! Sterker nog: Aagje is een halfzusje van Chrisje, want ze hebben dezelfde moeder namelijk onze Anouk. Zoals gebruikelijk zijn de volwassen katjes waar een kitten bij komt te wonen nooit meteen blij met zo'n 'indringer' in 'hun' huis... Zo ook Aagje, ze blies en gromde van jewelste!!

Maar het komt vast wel goed tussen die 2 hoor, het heeft vaak een aantal dagen en soms wel een héle week nodig eer het ijs een beetje breekt en dan is alles weer helemaal oké! Het mooiste voorbeeld zien jullie hieronder: een foto van ons katertje Charlie Breezer die inmiddels al dikke vriendjes is geworden met poes Didi.

                                                                    8 november 2006

Ook de eerste telg van onze Ysabeau is vandaag verhuisd... Vanmorgen heb ik zijn kater-koffertje gepakt en zijn we rustig samen naar zijn nieuwe thuis gereden. De eerste kennismaking met de 2 jaar oude Britse poes Vets ging best relaxed! Ze blies wel zo nu en dan een beetje naar onze kleine Dusty, maar zij was voornamelijk heeeeeeeel erg nieuwsgierig naar hem. Ze liep hem constant óveral achterna en verloor hem geen seconde uit het oog.

 

 Dusty zelf voelde zich al heel snel thuis, hij heeft op zijn gemak het huis bekeken en dat beviel hem duidelijk wel. Al snel zat hij bij zijn nieuwe baasjes op schoot. Weinig stress dus en dat is altijd heel erg fijn!! Want het kost me elke keer weer heeeeeeeeel erg veel moeite om zo'n kleintje achter te laten. Van wennen is nog steeds geen sprake en dat is maar goed ook denk ik.

                                                                    9 november 2006

Met Dusty gaat alles súper!! Dusty speelde gisterenavond al gezellig met poes Vets bij zijn nieuwe baasjes op het bed. Tussen Aagje en Chrisje gaat het nog steeds niet echt goed, dat heeft nog wat tijd nodig. Aagje is een échte Opperpoes en dan duurt het allemaal wat langer eer het er vriendschappelijk aan toe gaat.

Onze Promiss blijft de overgebleven kleintjes maar wassen en zij geniet daar met volle teugen van! De kleintjes weten ook precies bij wie ze voor zo'n wasbeurtje moeten zijn omdat ze inmiddels wel merken dat hun eigen mamma's hier lang niet meer altijd voor te porren zijn... Want ook mamma Ysabeau gaat zich steeds minder met het kleine grut bemoeien, net als mamma Anouk zich al een paar weken aan het terug trekken is... De natuur maakt het de moederspoezen én de kleintjes op deze manier makkelijker om afstand te nemen. Maar de natuur heeft nog niets verzonnen om het ons mensen wat eenvoudiger te maken...

Met nog maar 4 kittens begint het hier een beetje stil te worden... Dusty en Chrisje waren de meest aanwezige kittens in huis, dus nu zij beiden verhuisd zijn, merk je dat best goed. Cita blijft wat langer hier wonen. Haar nieuwe personeel heeft een nestje met pups en zij gaat zodoende pas over een paar weken elders logeren. Ron en ik vinden dat maar ál te fijn, want ook als Diablo, Driesje en Delsin straks verhuisd zijn hebben we altijd kleine Cita nog een tijdje om ons heen.

                                                                10 november 2006

Het zijn gewoon 2 druppels water: onze Ysabeau en haar zoontje Diablo. Hij is het eerste halflangharig kitten wat in onze cattery geboren is! Vandaag is Diablo 12 weken en 4 dagen op deze wereld, helemaal klaar om te verhuizen naar Kelly die al langer als een jaar halsreikend naar hem aan het uitkijken is. Diablo voelt dat er iets vreemds met mij aan de hand is en laat me geen seconde alleen... Mamma is in een goede bui vandaag en geeft hem nog een laatste wasbeurtje, hij mag zelfs nog even bij haar drinken, maar dan, dan is het toch écht tijd... Daaaaag lief pluizenbolletje, we zullen je nóóit vergeten...

 

                                                        13 november 2006

Diablo, Driesje én Delsin hebben inmiddels ook het veilige van Liesbrit nestje verlaten. Goh, wat geeft dát een leeg gevoel zeg... Ron en ik hebben allerlei plannen om op korte termijn ook óns kattengezinnetje uit te breiden, maar hierover later meer...

Onze Cita is nog alleen over. Zij snapt er niets van waar al haar kleine speelkameraadjes gebleven zijn en ook Promiss mist de kleintjes erg en loopt klaaglijk door het huis te miauwen... Zodoende trekt Cita meer naar ons en naar de oudere katten toe. Onze Snoopy en Cisko spelen graag met het kleine mopje, Promiss zorgt voor de nodige wasbeurtjes en bij Ysabeau mag Cita zo nu en dan melk drinken. Het ontbreekt haar dus aan niets! Ze zal er snel aan gewend zijn dat zij de enige kleine kat in huis is.

Met Diablo gaat het prima! In zijn nieuwe thuis is geen andere kat die aan hem (en andersom) moet wennen dus hij is inmiddels de ware Koning van het huis geworden en dan gaat wennen natuurlijk heerlijk snel en voorspoedig! Driesje en Delsin zijn nog wat aan het wennen in hun nieuwe thuis en voornamelijk aan de oudere katten in huis. Allebei zijn ze bij een ander 'van Liesbrit' poesje terecht gekomen. Dries is samen gaan wonen met Abigail en Delsin is bij Ashley en Romy gaan wonen. Elk uurtje gaat het weer een beetje beter!!

   

        Dries en Abigail                                                                Delsin en Ashley

C- Grafiek van de gewichtjes

D- Grafiek van de gewichtjes

                                                                15 november 2006

Ik moet altijd een tijdje bijkomen na het stuk voor stuk emotioneel afscheid nemen van onze schatjes. Het is ook niet niks om kittens vanaf seconde 1 na hun geboorte tot het moment dat ze groot genoeg zijn te verzorgen, op te voeden, te vertroetelen en daarna afstand van ze te moeten doen... Je gaat natuurlijk gigántisch veel van die kleintjes houden. We missen de kittens héél erg, het is stil in huis met alleen nog maar kleine Cita... maar de vele en vooral goede berichten van alle nieuwe gezinnen maken ons dan weer heel erg blij!! Het is erg fijn om te weten dat iedereen zo gelukkig is met een van Liesbritje in huis. Met alle kittens gaat het gelukkig uitstekend, bij de een ging dat wat sneller als bij de ander, maar met iedereen gaat het inmiddels echt goed en ze zijn allemaal al prima gewend.

                                                                17 november 2006

Wat hadden we een mooi weertje gisteren! Het werd maar liefst 19 graden en dat half november! Dus onze Britjes hebben optimaal van hun buitenverblijf kunnen genieten.

 

                                                                19 november 2006

Lange tijd geleden hebben Ron en ik al besloten dat áls we er een kitten in ons kattengezin bij zouden willen, het een silver shaded poesje zou moeten zijn. Op 27 september 2006 is in Cattery van Elsdieck in Goes (Zeeland) een nestje geboren van 5 kittens met hierin één silver shaded poesje. Na een tijdje bleek het poesje ook nog eens halflangharig te zijn! Gisteren zijn we voor het eerst gaan kijken en we waren op slag verliefd op het kleine wichtje! Ze is zooooo mooi. Ze heeft dus dezelfde kleur als onze kater Snoopy en ze krijgt dezelfde weelderige vacht als onze poes Ysabeau. Ook onze Snoopy en Ysabeau komen bij cattery van Elsdieck vandaan. We hebben besloten om haar te adopteren en haar hier in huize van Liesbrit een gouden mandje te geven. Vlak voor de Kerst mogen we haar hier welkom heten!! We noemen haar:          

                                                                        INNEKE

Officieel op haar stamboom Silver Inneke van Elsdieck. Is het geen plaatje?

                                                                21 november 2006

Deze week nog gaat óók Cita verhuizen... Het vervelende van een kitten wat nog even blijft is dat het dan altijd een beetje 'van ons' wordt en dan moet het toch nog weg... Raar en dubbel allemaal hoor. We zullen je missen klein prulletje!

                                                                                    23 november 2006

Cita is weg en nu is in ons huis echt geen kitten meer... het is vreemd en onwennig. Gisterenmiddag heb ik onze laatste en enige dame naar haar nieuwe thuis gebracht. In eerste instantie vond Cita het prima allemaal, ze liep het huis rond en onderzocht de boel, toen schrok ze zo van vuurwerk in de buurt dat ze daarna voor een paar uurtjes onder de bank is verdwenen. Dit had ik nog nooit meegemaakt... We kregen haar daar met geen mogelijkheid vandaan. Met een zwaar gevoel ben ik naar huis gegaan.

Een paar uurtjes later hebben haar nieuwe baasjes Cita bij de andere 3 nog jonge Britjes in huis gezet en toen was het goed. Het leek alsof ze opgelucht was om soortgenootjes te zien. Inmiddels gaat het prima met Cita. Ze laat zich ook goed oppakken en aaien. Ze heeft de boel al grondig onderzocht en gespeeld met de andere Britjes. Later deze week zal ze nog kennis maken met de hond in huis en met nog 2 Perzische poezen.

                                                                25 november 2006

Gisteren stonden weer de jaarlijkse testen op het programma. Met alle 3 onze poezendames gaan we dan naar de Universiteit in Gent, faculteit dierengeneeskunde, om daar de jaarlijkse HCM test te laten doen. Dit is een radiografische test op erfelijke afwijkingen van de hartspier die een gewone dierenarts niet kan uitvoeren. Er is een speciale dierenarts/radioloog voor nodig. Hieronder zien jullie onze Promiss op de onderzoekstafel zitten, de apparatuur staat daar meteen achter.

Die HCM onderzoeken zijn best vervelend, een poes moet namelijk zo'n 10-15 minuten stil op haar zij op tafel liggen en met een scanner en gel zoekt de specialist dan het hartje van de poes op. Via een beeldscherm en de aangesloten apparatuur worden allerlei metingen verricht van de dikte van de hartwand en de aorta. Het is van groot belang om al deze testen ieder jaar te laten herhalen, zodat we er zeker van zijn dat de ouderdieren van onze toekomstige kittens gezond zijn en de kans op evt. afwijkingen bij de kleintjes zo minimaal mogelijk te houden. Anouk, Promiss én Ysabeau zijn alle 3 negatief getest op HCM !

Het is een hele onderneming om met 3 poezen af te reizen naar België. Ze gaan ieder in een reismand en passen met z'n drietjes perfect achterin onze auto. Natuurlijk worden ook zij tijdens deze reis in de autogordels gezet.

Niets staat een logeerpartij van onze Promiss meer in de weg! Zodra zij krols wordt, mag zij amoureuze avonturen gaan beleven bij de prachtige katerman Bodhi !!!

                                                            28 november 2006

Wij krijgen regelmatig leuke mailtjes van de nieuwe pleegouders van onze kittens. Sommige kittens beleven namelijk de meest wonderlijke avonturen. Zo blijkt Bolleke Balou (een zoon van onze Promiss) iets wel héél bijzonders te hebben meegemaakt!!

Bolleke Balou woont sinds deze zomer bij de 2 lieve meisjes Maryse en Bibi en hun ouders. Vorige week mochten Maryse en Bibi voor het eerst hun schoen zetten. De volgende ochtend lag er een brief bij hun schoenen, wortels, suikerklontjes en tekeningen waren uiteraard verdwenen?!?!?!?!? In de brief stond dat de zwarte pieten die nacht ontzettend waren geschrokken van een grijs harig beest dat in hun maillot had gegrepen, ze wisten niet wat het was.........????? Maryse las deze brief voor en Bibi lag in een deuk. "Balou heeft in de maillot van de zwarte pieten gehangen", riep ze. Bibi en Maryse vonden het geweldig dat Balou de zwarte pieten wél had gezien en zij niet. Moesten ze uiteraard op school ook nog in geuren en kleuren vertellen.

Afgelopen weekend mochten de meiden weer de schoen zetten. Bibi werd 's nachts rond een uur of 3 wakker en is bij haar ouders in bed gekropen. Even later kwam ook Balou van beneden naar boven gerend en hij sprong op het bed. Bibi dacht dat Balou geschrokken was van de zwarte pieten beneden en vroeg meteen aan Balou of hij er een had gezien! Vervolgens hebben Bibi en Balou de rest van de nacht toch maar in het bed van pappa en mamma gelogeerd, gezellig met z'n viertjes en zo te lezen wel zo veilig tijdens deze spannende Sinterklaastijd!

                                                             3 december 2006

Óók Beertje Ollie (een ander zoon van onze Promiss) heeft een bijzondere band met Sinterklaas en zijn Pieten! Zijn baasjes hadden een paar weken geleden 2 Sint en Piet wuppen gekregen. Het zijn echt de 2 vriendjes van Ollie geworden. Hij ligt er continu tegen te miauwen!!  

                                                                                    6 december 2006

Ons kittentje Inneke is vandaag alweer 10 weken geworden. Het gaat héél erg goed met ons kleintje, het is een lief en knuffelig meisje. Ze komt graag buiten in de veilige kattenren samen met haar broertjes en zusjes.

Over ruim 2 weken kunnen we haar ophalen en mag zij bij ons komen wonen !!

                                                                    7 december 2006

Een tijd geleden kwamen wij op het spoor van de Stichting FIV/FeLV. Deze fantastische stichting zet zich in voor katjes met Aids of Leucose (kattenleukemie). In plaats van een spuitje krijgen de katten die bij deze stichting worden opgevangen aandacht, goede voeding en medische verzorging in een huiselijke omgeving! Voor maar 7 euro per maand kun je een katje (financieel) adopteren.

Over een dikke week is onze opperpoes Anouk jarig én ikzelf. Bovendien staat de Kerst weer voor de deur. Dit jaar hebben we besloten dat we in plaats van (kerst)cadeautjes liever een ziek kattengezin helpen: poes Minneke en haar zoontje Manneke !! De filosofie van onze cattery is dat wij er álles aan doen om onze dieren in perfecte conditie te houden en de kans op supergezonde kittens zo optimaal mogelijk te maken. In de vrije natuur  spelen echter vele andere factoren een rol en lukt gezond blijven natuurlijk niet altijd...Minneke en Manneke zijn hier het trieste voorbeeld van...

                        Minneke                                                                Manneke

In november 2006 is dit lieve moedertje en haar kleine zoontje gearriveerd bij de Stichting FIV-FeLV. Beiden zijn aids positief... Minneke is een lief maar mager lapjespoesje, zelf nauwelijks groot genoeg om als moederpoes herkend te worden... Haar kleintje Manneke is bij binnenkomst pas vier maanden oud... De andere kittens waren gelukkig niet geïnfecteerd en zijn door het asiel herplaatst. Na alles wat het duo heeft meegemaakt - een leven op straat, opvang in het asiel, naalden, testen, isolatie – krijgen ze nu álle tijd om weer lekker in hun velletje te komen! Éindelijk een eigen stek voor Minneke en Manneke!! Moeder en zoon zoeken nog meer adoptanten. Steunt U dit jonge gezinnetje?

Katten die besmet zijn met het leucosevirus en/of kattenaids, zijn ontzettend vatbaar. In die kattenlijfjes zit immers een virus dat de weerstand van de kat aantast. Dit kan vele gevolgen hebben, maar algemeen gezegd hebben dit soort katten snel last van allerlei ontstekingen. Als ze daar niet aan geholpen worden, gaan ze niet direct dood. Wel hebben ze pijn en voelen zich ellendig, kortom: de kwaliteit van hun leven holt achteruit. U begrijpt het al; leucosekatten en katten met kattenaids hebben vaker dan gemiddeld de dierenarts nodig. Ook de dagelijkse zorg is extra intensief en daarom kostbaar.

Zulke schatjes verdienen toch net zo een goed leven als onze katjes dat hebben? Zij zullen de rest van hun leven worden vertroeteld door de vrijwilligers van de Stichting FIV/FeLV en natuurlijk kost dit meer dan 7 euro per maand, daarom is het mogelijk dat een katje meerdere adoptie-ouders heeft!
Wil je Minneke en/of Manneke ook adopteren, of één van hun lotgenootjes? Kijk dan op
www.fiv-felv.nl en meld je aan als donateur!

                                                                11 december 2006

De Kersttijd komt steeds dichterbij! Bij Happy Cats hebben we een leuk ligkussen voor onze katjes besteld in de vorm van een Kerstmuts. Vanmorgen kregen we het kussen per post binnen en onze poes Promiss ging er metéén lekker op liggen dutten! Er zitten hele spannende bolletjes in die als vulling dienen. De rest van de Britjes zaten jaloers naar haar te kijken en moesten geduldig afwachten tot het hun beurt zou zijn...

                                                                        17 december 2006

Het feest is weer voorbij. Bedankt voor alle felicitaties met betrekking tot de verjaardag van onze poes Anouk en mijzelf gisteren!

De foto's van de uitgevlogen kittens in en om de Kerstboom druppelen al binnen. Hieronder een paar leuke kiekjes! Charlie Breezer die IN de Kerstboom zit en Beertje Ollie lijkt luidkeels een kerstliedje te zingen !

                                                                                19 december 2006

Bolleke Balou (het kitten wat de Pieten van Sinterklaas zo moedig in de kousen heeft gehangen laatst) is nu hélemaal in de Kerstsfeer en speelt de bolle Kerstman in huize Poels in Venray !

                                                                              24 december 2006

Gisteren is Inneke bij ons komen wonen en het is zowaar een witte Kerst hier! Wat is ze wit van vacht! Gewéldig gewoon! Ons witte prinsesje moet natuurlijk nog wat wennen aan haar nieuwe thuis, maar ze voelt zich al behoorlijk thuis bij ons en de 6 andere Britjes. Ze heeft vannacht de hele nacht tussen Ron en mij in geslapen. Ze eet goed en weet ook de kattenbak feilloos te vinden.

De andere katjes vinden haar héél erg leuk, vooral onze Snoopy, Cisko en Promiss. Die zijn niet bij haar weg te slaan. Onze Anouk, Ysabeau en Chako moeten nog een beetje aan haar wennen en komen zo nu en dan eens kijken maar ze vinden haar nog erg eng, ze ruiken wat aan haar en lopen dan in slow motion weg. Heel erg lollig om te zien! Soms blazen en grommen deze 3 ook wat tegen haar, maar Inneke is bepaald niet bang en blaast dan heel stoer terug! 

Hieronder een foto van ons 'kerstkindje'... Er is een Inneke geboren op aard...

                                                                              2e Kerstdag 2006

Het gaat lekker met ons kleine (k)Inneke. Ze begint al aardig te wennen en is een erg zachtaardig poesje wat het liefste (veilig) bij ons op schoot zit. Maar ook naast Oom Snoopy (foto hieronder) voelt zij zich lekker! Ze kan echt uren op één plek zijn, daar waar wij haar neerzetten blijft ze braaf zitten. Het is een ontzéttend lief poppetje!

                                                                            Oudejaarsavond 2006

Het vuurwerk, wat al zo'n beetje de hele dag buiten wordt afgestoken door de ongeduldige jeugd kan onze Britjes gelukkig (nog) niet extreem storen. Het maakt hen niet zo heel erg veel uit, dat geknal zo nu en dan buiten. Ze durfden wel vandaag niet de kattenren in...dat vonden ze toch veel te eng... We weten uit ervaring dat alleen Promiss en Ysabeau écht bang worden als straks om middernacht het vuurwerk écht losbarst...

Inneke begint de boel al goed te ontdekken hier. Ze heeft favoriete slaapplekjes voor overdag ontdekt en ze is in de afgelopen week al flink gegroeid van 1140 gram naar 1245 gram.

                                                                4 januari 2007

Onze kleine witte muis Inneke is nog héél klein. Zó klein dat ze nog in de kleinste openingen past in ons huis, ze past zelfs in het nisje in de muur van onze huiskamer. Nog nooit heeft hier een kitten geprobeerd om in dit nisje te gaan zitten, maar er moet altijd ééntje de eerste zijn.

Hierboven zien jullie madam Inneke zitten, het past precies! Ze vond het wel leuk eigenlijk, zo leuk dat ze deze gekke actie de dag erna nog een keer herhaald heeft.

                                                                9 januari 2007

De komende weken gaan we allerlei foto's plaatsen van onze uitgevlogen kittens, hoe het nu met ze gaat en hoe zij er als volwassen poes/kater tegenwoordig uit zien. Sommige van onze kittens hebben de meest waanzinnige avonturen mee gemaakt, zo is één van onze poezen met haar baasjes op een heuse zeilvakantie geweest, maar hierover later deze week meer...

Eerst vandaag nog een mooie foto van ons kleine mopje Inneke. Ze leert het huis steeds beter kennen en zij slaapt het liefste dicht tegen Ron aan. Kammen van haar sneeuwwitte vachtje vind zij een waar feest, net als de 6 andere Britjes overigens.

                                                                                    11 januari 2007

EERSTE NESTJE:

We gaan terug naar het jaar 2004. Toen werd namelijk ons állereerste nestje geboren in de nacht van 27 op 28 juli. Ooooo wat was dat spannend...! De ouders van deze primeur: onze poes Anouk en onze kater Snoopy.

Kleine SHADOW kwam als eerste en enige, vlak voor middernacht om 23:08 uur op 27 juli ter wereld: hij werd onze eerstgeborene !! Voor mamma Anouk was dit haar eerste nestje en we weten nog heel erg goed dat zij zó schrok van de geboorte van Shadow dat ze metéén de benen wilde nemen! Sahadow is een silver tabby ticked katertje wat103 gram woog. Na wat opstartproblemen snapte Anouk gelukkig wat er van een moederpoes verwacht wordt en heeft zij haar 4 kotertjes perfect opgevoed.

In die tijd hadden wij nog geen officiële catterynaam. De 4 katertjes van ons eerste nestje hebben wel gewoon een stamboom van Felikat mee gekregen maar met daarop alleen hun roepnaam. Nog niet gevolgd door 'van Liesbrit' zoals alle andere kittens die hierna in huis geboren zijn.

 

Shadow woont sinds zijn dertiende levensweek bij Kerstin, haar 2 kinderen en de hond Queeny in Kerkrade. Dit gaat uitstekend samen ondanks de negatieve verhalen die je soms hoort over honden en katten samen. Shadow heeft het bij deze lieve mensen heel erg naar de zin! Sinds kort is er een Main Coon poesje bij Shadow komen wonen, zij heet Shawnee. Die 2 wassen elkaar graag. Shawnee vind dat dit wassen het beste lukt als ze bóvenop Shadow kan gaan liggen... Shadow is inmiddels een lieve, flínke katerman geworden !!

                                                                                    13 januari 2007

Als tweede katertje werd die nacht omstreeks 00:44 uur CRESPO geboren, hij woog 117 gram en is genoemd naar de Argentijnse topvoetballer Crespo. Hij groeide uit tot de rustigste van het hele stel, een hele fijne, kalme vent. Crespo is een hele mooie chocolate tabby ticked kater geworden. Hij is met zekerheid de grootste kater geworden van het viertal.

Crespo woont zonder andere katjes maar met 2 konijntjes bij mijn nichtje Esmée in Venlo. Het gaat heel erg goed met ons kereltje !!

                                                                    15 januari 2007

Shadow en Crespo waren al geboren en toen kwam om 01:20 uur CHAKOTAY eraan. Onze derde woog 130 gram. Over hem kunnen we iets uitgebreider zijn, omdat Chakotay bij ons is blijven wonen !!

Gossie, wat had hij toén al een dikke kop zeg! Chakotay was een super relaxt kitten waar we alles mee konden doen máár...hij wilde lange tijd niet zelf eten, hij wilde alléén maar bij zijn mamma drinken. De fles geven was een ramp bij Chako. Het zal ook beslist aan mijn onervarenheid gelegen hebben dat Chako pas met een week of 6 zelfstandig wilde eten... Gelukkig had ik toen (en nu ook nog vaak!) veel aan de uitstekende adviezen en goede raad van Maria van de cattery "Roma's Choice'.

Tegenwoordig is deze diep golden shaded kater dol óp eten, maar hij is ook nog steeds gek op melk. Zo nu en dan probeert hij zelfs nog bij zijn moeder Anouk te drinken. (??) Dat is natuurlijk een belachelijk gezicht... Zijn stem klinkt nog altijd als het stemmetje van een kitten wat ook weer lachwekkend is. De kattenren buiten vind hij het einde!! Onze Chako is dol op zijn broertje Cisko en zijn ouders Snoopy en Anouk. Het liefste zou Chako áltijd bij zijn pappa of mamma willen slapen (zie foto's) Chakotay is een vreselijk lieve maar zeer luie kater en moet nog heel veel slapen!!

                                                                                    17 januari 2007

En zo zijn alweer bij de laatste telg van ons eerste nestje aan gekomen.

Shadow, Crespo en Chakotay ware al lekker droog en warm gewassen door mamma Anouk. En toen, ruim 2 uur later verraste Anouk ons met nog een vierde katertje: CISKO. Hij lag in een stuit en dat was behoorlijk spannend zo'n eerste keer... Anouk had het na zijn geboorte echt hélemaal gehad en was zelfs te moe om Cisko nog te verzorgen, dat hebben wij gedaan. Cisko woog 115 gram. Omdat Cisko zoveel uren later geboren was, lieten de andere 3 kittens hem niet zo goed aansluiten in het rijtje om mee te kunnen drinken bij Anouk. We moesten Cisko dus al snel bijflessen en dat ging bij hem meer dan uitstekend. Black Silver shaded Cisko is samen met zijn golden shaded broertje Chako hier bij ons blijven wonen.

Cisko is echt 'het visitekaartje' van onze cattery, want vrijwel iedereen die hier op bezoek komt zal Cisko te zien en te aaien krijgen. Het is een nieuwsgierig kereltje, níets ontgaat hem en hij is erg op mensen en kinderen gesteld. Het is verder een praatkater: kan ellenlange verhalen lopen miauwen en is áltijd in de stemming voor een knuffel-of kambeurt !!

Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko zijn inmiddels 2,5 jaar oud en alle vier zogenaamde 'je-weet-wel' katers...

Ons eerste nestje was 3 maanden lang één groot feest! Buiten Anouk namen we nog 2 poezen op in ons kattengezin: Promiss en Ysabeau. Sinds kort is daar kleine Inneke bij gekomen. We hopen met deze dames nog regelmatig zulke feestjes te mogen vieren (samen met de katermannen natuurlijk) om uiteindelijk andere mensen net zo blij te maken met een Britje, als wij dat zijn met die 7 van ons!

                                                                    21 januari 2005

In de zomer van 2005 is ons A-nestje geboren. We hadden inmiddels een cattery-naam aangevraagd en onze website is dat jaar op 1 maart de lucht in gegaan. Ons A-nestje was ons eerste nestje als 'officiele cattery' (ahum).

Onze Anouk was gelukkig weer zwanger en zij zag eruit alsof ze een voetbal had ingeslikt, zó dik was ze... De vader van dit nestje: Silver Ramses van Elsdieck, een prachtige en vooral een superlieve katerman. De zwangerschap van Anouk verliep zeer voorspoedig, ondanks haar enorme formaat voelde zij zich uitstekend. Op 21 juli 2005 schonk onze Anouk het leven aan maar liefst 7 kittens!! Vijf poesjes en twee katertjes. Ook de bevalling verliep vlotjes, na 4 kittens nam Anouk een ruime pauze van zo'n 2 uur en daarna kwamen de laatste 3 kittens net zo makkelijk. Goh wat waren het er véél: 'n 7-ling !! En wat waren ze mooi alle 7...

Zeven kittens voeden valt niet mee voor een moederpoes, maar Anouk was een volleerde en zeer toegewijde moeder geworden na haar eerste nestje en deed het meer dan uitstekend!

                                                                    23 Januari 2007

Als eerste werd ARMANI van Liesbrit geboren, tijdstip 03:05 uur, gewicht 96 gram. Armani bleek een black golden tabby spotted katertje te zijn en groeide uit tot één van de grootste knuffels. Bij wildvreemden viel hij met het grootste gemak op schoot in slaap. Een heerlijk ventje! Armani woont bij Hans en Majel in Heerlen en het gaat super met hem. Hij is hun enige kat, dus de Koning van het huis! Toevallig ben ik Armani afgelopen week gaan opzoeken/knuffelen en heb ik een paar mooie foto's van hem kunnen maken.

                                                                          26 januari 2007

Het tweede kitten was een poesje. Ze werd geboren om 03:30 uur en woog 103 gram. Zij leek qua uiterlijk héél erg op haar mamma Anouk. Van Jeanette en Okke uit Vogelenzang (Noord-Holland) heeft zij de mooie naam AMBER RIVA van Liesbrit gekregen.

Amber is de enige poes in huis en woont in een heel landelijke omgeving. Ze wordt heerlijk verwend in haar nieuwe stulpje! Haar nieuwe baasjes zijn dol op zeilen en zodoende gebeurde het dat Ambertje, na een goede training vooraf uiteraard, afgelopen zomer maar liefst 3 weken mee is geweest op een avontuurlijke zeilvakantie langs de kust van Nederland en België ! Het weer was al die weken fantastisch en Amber vond het práchtig allemaal, zij ontpopte zich (vanzelfsprekend mét tuigje) als 'schipper Amber' onderweg!! Goed hè?? Kijk maar eens naar onderstaande foto's !

                                                            30 januari 2007

Het derde kitten was ARCHIE, door zijn nieuwe baasjes Hans en Tilly officieel Archibald Amadeus van Liesbrit genoemd. Archie woog 105 gram en het was 03:57 uur toen dit silver tabby spotted katertje geboren werd. Archie bleek een kampioen in eten en at al met amper 3 weken kipfilet!! Hij stond dan ook ál die maanden aan kop in ons groeischema.

   

Archie lag als kitten het liefste op zijn ruggetje en dit soort vreemde houdingen neemt hij nog steeds graag aan. Archie woont samen met de oudere poes Sjeng in het dorpje Weustenrade. Vorige zomer is daar Bommel van Liesbrit bij gekomen. Met z'n drietjes maken ze het huis tot een vrolijke boel!

                                                                            3 februari 2007

Om 04:28 uur werd die nacht weer een poesje geboren, nummertje 4 inmiddels. Zij woog 108 gram en was silver spotted. Dit meisje is inmiddels tot Belg genaturaliseerd en geadopteerd door Carina en Bjorn. Zij hebben haar de fraaie naam Anna Wilhelmina van Liesbrit gegeven, roepnaam: MIENNEKE.

Net als Armani was 'Ieniemienie', zoals we haar liefkozend noemden, een enórme knuffelkont! Ze woont samen met Nelleke, een blauwe Britse poes. Ze babbelt haar nieuwe baasjes Carina en Bjorn in Leuven (België) de oren van het hoofd en knuffelt nog steeds als de beste!

  

                                                            7 februari 2007

Na Armani, Amber, Archie en Annamienneke nam onze Anouk een ruime pauze van ongeveer 3 uur. De 4 kleine mopjes werden grondig door Anouk gewassen en ze mochten lekker bij haar drinken. Ron en ik dachten een tijdje dat de bevalling achter de rug was, maar niets bleek minder waar... We zagen opeens dat in haar buik nog volop beweging was. Anouk was nog láng niet klaar !!

Uiteindelijk werd om 06:48 uur een vijfde kitten geboren. Het was een black golden tabby blotched poesje. Zij was de lichtste met maar 75 gram. We hebben haar ABIGAIL genoemd. Abbetje is bij Marco en Bianca in Rhoon (bij Rotterdam) gaan wonen.

  

Dat lichte gewicht was trouwens maar van korte duur. Abigail is een heel rustig poesje en een échte dame! Een tijdje lang was zij de enige poes in huis. Afgelopen zomer is daar een tweede van Liesbritje bij komen wonen: onze Dries, zoon van onze poes Ysabeau. Die 2 zijn inmiddels onafscheidelijk: waar Abey is, is ook Dries!  

       

                             12 februari 2007

Heel rap hierna wordt een zesde kitten geboren. Het is inmiddels 07:05 uur en het is wéér een poesje, zij weegt 98 gram en is black silver tabby blotched dit keer.

Tja en wie een kitten AAGJE van Liesbrit noemt, kan erop wachten dat het een nieuwsgierig en pittig meisje wordt. Aagje was het drukste kitten van alle 7. Dus Anita en haar kinderen Denise en Tom uit Heerlen hebben hun handen vol aan madam Aagje. Aagje heeft deze zomer gezelschap gekregen van Chrisje van Liesbrit, een halfbroertje en al net zo'n druk baasje... Samen maken zij het huis gezellig onveilig!

                                                                       

  

                                17 februari 2007

Als hekkensluitertje kwam zelfs een zevende kitten ter wereld, een black golden tabby blotched poesje wat 99 gram woog. De klok wees inmiddels 07:40 uur. Mamma Anouk was na dit laatste kitten zó moe dat wij ons over dit poesje hebben ontfermd en haar lekker droog en warm gewreven hebben. Ik weet nog heel goed dat ik zelfs even de haarföhn heb gebruikt om haar snel lekker warm te krijgen. Haar nieuwe pleegouders noemen haar: ASHLEY. Ashley lijkt wel een tweeling met Abigail want de dames lijken ontzettend veel op elkaar.

Ashley woont heel erg fijn bij Cathy en Alois in Brunssum en is het kleine 'zusje' van de blauwe poes Romy. Deze zomer is katertje Delsin van Liesbrit erbij gekomen en zijn ze met z'n drietjes. De hele dag spelen/slapen/stoeien deze lieve Britjes met elkaar en zijn zij échte vrienden voor het leven!

     

25 februari 2007

Even terug naar het heden.

Met onze 7 Britjes gaat het heel erg goed. We zitten met smacht te wachten op de krolsheid van zowel onze Promiss als van Ysabeau. Tot nu toe echter géén krolse dames in huize Liesbrit...

Met regelmatig zachte temperaturen en een lekker zonnetje wordt de kattenren steeds drukker bezocht. Onze Promiss is een poes die echt alléén maar met goed weer naar buiten gaat.

Kleine Inneke voelt zich steeds meer thuis en ze hoort er inmiddels hélemaal bij. Iedereen heeft haar geaccepteerd maar Cisko, Snoopy en Promiss zijn haar állergrootste vrienden hier in huis. Met Cisko kan Inneke heel goed stoeien, Tante Promiss zorgt voor de wasbeurtjes en tegen die grote Ome Snoopy aan is het héérlijk slapen! Inneke heeft ook de PC ontdekt, ze is dol op de cursor en bekijkt ook zichzelf graag op onze website!            

 

                                                                            6 maart 2007

We hebben bijna 2 weken de winterschilder in huis gehad. Alles is nu weer lekker fris geverfd en zo vlak voordat het voorjaar begint is dat heel erg fijn! Minder fijn was het met onze Britjes, want probeer maar eens van 7 katjes de nieuwsgierigheid te bedwingen... Vooral onze Ysabeau en Cisko gedroegen zich alsof ze opzichters waren en zaten hierdoor regelmatig met hun pootjes in de latex of de verf...

Ook onze Promiss zat graag met haar neus erbij en zij maakte het op een gegeven moment wel heel erg bont!! Via een hoge trap en de kleerkast zat zij op een gegeven moment in de hoogste nok van onze slaapkamer om aldaar het gelukkig inmiddels droge (!!) verfwerk aan een grondige inspectie te onderwerpen...

Gelukkig waren de schilders héle grote dierenvrienden en hebben zij alleen maar plezier beleefd aan de onbegrensde nieuwsgierigheid van onze katten!

                                                            14 maart 2007

De lente zit duidelijk in de lucht!! Hopelijk worden onze dames nu snel krols want we beginnen die kleine mopjes in huis toch wel héél erg te missen.

Ook de toekomstige kittenbaasjes van onze wachtlijst worden een beetje ongeduldig. Iedereen hoopt met zulk lekker weer natuurlijk dat Promiss en Ysabeau snel kunnen gaan logeren bij hun kater-lovers!  Maar hoe mooi het weer buiten ook is, de natuur regelt zichzelf en het is gewoon níet te voorspellen wanneer een poes krols wil worden. Er zit niets anders op als afwachten en geduld hebben met z'n allen...

 

Ysabeau vind de voorjaarsbloemen die buiten bij de kattenren staan erg interessant. We hebben de afgelopen weken van verschillende toekomstige kittenbaasjes hele leuke bloemen gekregen. Deze bloemen komen met dit mooie weer wel erg mooi uit. Zodoende dat ik er wat foto's van wilde maken. Ysabeau was er meteen bij om zich ermee te bemoeien.

                                                                                        

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<