DAGBOEK van ons A-nestje 2005

Ons A-nestje werd geboren in de nacht van 21 juli 2005

Moeder: Anastasia van Lahrhof   Vader: Silver Ramses van Elsdieck

Kittens: 2 katers : Armani en Archie. En 5 poesjes: Amber, Annamienneke, Abigail, Aagje en Ashley

 

16 mei 2005

Eergisteren werd onze Anouk eindelijk krols! Dus snel naar Gerrie van Cattery van Elsdieck gebeld of Anouk kon komen logeren bij de dekkater Ramses. Zondagmorgen vroeg met de auto naar Driewegen vertrokken met Anoukje in de reismand. Ze was héél rustig onderweg maar dat veranderde snel toen we in Zeeland aankwamen en haar kennis lieten maken met Ramses... Blázen dat ze deed...én grommen... Maar goed, ze moeten natuurlijk eerst een tijdje aan elkaar wennen. Hopelijk worden het snel dikke maatjes. We gaan in ieder geval een súper spannende tijd tegemoet!!!! Duimen jullie mee met ons??

                                                                                    20 mei 2005

Ondertussen is Anouk weer lekker thuis! Na ruim 3 dagen amoureuze avonturen te hebben beleefd was het tijd haar weer op te halen. Ze heeft het heel erg naar haar zin gehad. Al mijn zorgen om Anouk waren onnodig want ze was binnen 24 uur súper verliefd op die stoere Ramses en het zag er allemaal heel relaxed uit: samen in het zonnetje en Anouk was nog steeds aan het flirten met hem.

Thuis met Anouk aangekomen leken alle katjes blij met haar terugkomst...tót ze haar roken.... Whooooooohhhh, maar dát is geen geur die wij kennen zag je ze letterlijk denken! De zoontjes van Anouk stóven metéén van haar weg, ze zetten hoge ruggen op en kregen dikke staarten. Snoopy was nog het meest onder de indruk...hij maakte geluiden die wij nog nooit van hem gehoord hadden! Het leek een beetje op het janken van een hond. Hij was vreselijk overstuur en het leek alsof hij Anouk verweet dat ze 'vreemd was gegaan...' De dag erna was alles weer goed en Snoopy vond het nodig om Anouk zelf ook nog maar een paar keer te dekken (uiteraard niet effectief want Snoopy is een 'je weet wel kater'). De rust in huis is nu weer helemaal terug gekeerd en nu maar afwachten of Anouk zwanger is!!! 

                                                                        30 mei 2005

Je leest vaker waarschuwingen dat je kittens in de gaten moet houden omdat ze de neiging hebben overal in te kruipen zoals b.v. in een wasmachine. Nu is Ysabeau met haar bijna 10 maanden niet echt een kitten meer maar wel degene hier in huis die nog steeds verzót is op ergens inkruipen, met name als dat iets met nat en water te maken heeft. Zo zag ik haar dus afgelopen week IN de wasmachine zitten!!

   

                                                                                            6 juni 2005

Of Anouk zwanger is weten we nog steeds niet zeker. De eerste tekenen kun je aan de tepeltjes zien: die worden dan dikker en roze. Dit gebeurt zo rond de derde week van de zwangerschap, dus deze komende week zou ik die veranderingen aan haar tepeltjes wellicht wel kunnen zien?

Geteld 24 uur ná de eerste dekking, zit Anouk vandaag precies op 21 dagen. Ze slaapt de laatste paar dagen erg veel, maar de weken en dagen ervoor is ze nog goed lang krols gebleven en dit was vorig jaar niet het geval. Ik kan ook nog niet zeggen dat Anouk meer aan het eten is. Kortom: afwachten maar... Er bestaan nu eenmaal géén zwangerschapstesten voor poezen.

                                                                              12 juni 2005

We dénken dat Anouk zwanger is, maar 100 % zeker zijn we daar (nog) niet van...(mijn Ron trouwens wel, maar ik durf me amper te verheugen eer ik wat meer zekerheid heb...) Haar tepels zijn wat meer gezwollen als anders en ze lijkt ook duidelijk wat voller te worden. Slapen doet ze ook nog steeds erg veel en steeds meer. Ik weet nog dat ik vorig jaar het ook pas echt geloofde dat ze zwanger was, toen onze dierenarts het zei. We zijn toen met 38 dagen naar de dierenarts gegaan om zekerheid te krijgen.

Afgelopen week hebben we voor onze Britjes een grote rieten kattentoren gekocht met maar liefst 3 ligplekjes met comfortabele, zachte kussens. Ze zijn er allemaal blij mee!

                                                                                            14 juni 2005

Jaaaaaaaaaaaaaaa, vanaf vandaag durven we het met 100 % zekerheid te zeggen:

ONZE ANOUK IS ZWANGER !!

Alle tepeltjes zijn onvoorstelbaar mooi roze en ze priemen werkelijk door haar vacht heen. Ze wordt ook met de dag voller. Vanochtend had ze zelfs last van ochtendmisselijkheid, ze trekt zich een beetje terug van de rest van de groep en ze slaapt héél erg veel. Rond 20 juli kunnen we dan kittenbolletjes verwachten in de kleuren silver of goldentabby!

                                                                        20 juni 2005

Onze zwangere Anouk ligt ondanks het warme weer graag in de schaduw buiten op het dakterras te slapen. We vonden haar wel een beetje chagrijnig de afgelopen week want als haar beide zoontjes ook maar in haar buurt kwamen, dan blies zij ze weg... Maar nu lijkt het leed geleden en de hormonen zijn weer aardig op orde want ze speelt weer met balletjes en propjes. Ze voelt zich volgens mij prima, ze eet goed en is graag bij mij in de buurt. Ze is nu ruim op de helft en heeft al een keurig net buikje.

De rest van het kattenspul doet het ook prima. Ik ben bezig met een soort van voorjaarsschoonmaak en dat is altijd heel erg interessant voor ze, ze willen mij dan allemaal heel erg graag 'helpen' hihihi...

                                                                            27 juni 2005

Gisteren hebben we de werpkist gekregen van mijn zwager Pieter en hij is héél erg knus geworden! Pieter heeft er dan ook wéken aan gewerkt en het resultaat is er dan ook naar. De kist staat op de slaapkamer klaar voor DE dag, zodat Anouk er alvast aan kan wennen. Alle katjes hebben er al in gelegen, óók Anouk !! dat was vorig jaar niet het geval, ze heeft toen tot de allerlaatste dag gewacht met "testen". Vorig jaar hadden we een stevige, kartonnen verhuisdoos omgetoverd tot werpdoos en pas toen het eenmaal zover was, is Anouk er gebruik van gaan maken. Deze nieuwe kist is makkelijk schoon te maken, erg veelzijdig met een aparte speelruimte en lekker ruim. De doos van vorig jaar voldeed eigenlijk maar een week en was toen al te klein. Een moederpoes wil de ruimte hebben en ontspannen languit kunnen liggen als die kleine wurmpjes worden gevoed.

                                                                                            04 juli 2005

Anouk is vandaag precies 49 dagen zwanger! Het gaat goed met onze zwangere schat! Als de natuur een handje meehelpt, dan verwachten wij de kittens rond 20 juli. Vanochtend was ze alvast plekjes aan het onderzoeken om haar baby's groot te brengen: het huisje van de krabpaal, helemaal onderin onze kledingkast achter de schoenen... Ze is nog lekker fit en nog rustig. Wij niet! Wij beginnen alvast een beetje zenuwachtig te worden... Nog maar een kleine 2 weken...!!

De rest van de katjes is er rustig onder. Zij wachten relaxed tot het zover is en wel het liefste in de buurt van de bevallingskist en erop of erin...!!

 

                                        10 juli 2005

Anouk is vandaag precies 55 dagen zwanger! We kunnen de baby's nu heel erg duidelijk ZIEN bewegen als Anouk ergens ligt te slapen. Dat ziet zó mooi uit dat Ron en ik er úren naar kunnen gaan zitten kijken !! Telkens weer zie je allerlei kitten-bolletjes in haar buik bewegen, alsof ze samen aan het dansen zijn! Zal best een feestje daar binnen zijn, want ze voelen hopelijk nu al dat ze straks worden geboren met een hele lieve moeder, gezellige halfbroertjes en zusjes en fijne mensen die heel goed voor hen zullen gaan zorgen...

Anouk slaapt sinds kort ook weer boven op onze slaapkamer. De laatste weken heeft ze i.v.m. de warmte zo'n beetje constant beneden geslapen, want daar blijft het ook met tropische temperaturen lekker koel. Dat ze nu boven slaapt is erg handig voor mij: ik zet namelijk vanaf de zestigste dag van de zwangerschap 's nachts om de 2 uur de wekker om te checken hoe het met Anouk gaat. Zo hoef ik niet telkens naar beneden te lopen midden in de nacht.

Weer eens een foto van "de dader" van de bolle buik van onze Anouk: vader Ramses! Knappe vent he? Hij is zich van geen kwaad bewust zoals je ziet!

      

Komende zaterdag 16 juli is onze lilac poes Promiss jarig! Zij wordt dan 1 jaar oud. De dag ervoor, vrijdag 15 juli, beginnen de laatste 10 dagen van de zwangerschap van Anouk. Vanaf dat moment kunnen de kittens ieder moment geboren worden! Ik laat Anouk dan overdag ook niet langer als een uurtje alleen. Vorig jaar is Anouk op de 63e en 64e dag bevallen.

Onze website heeft deze week haar 3000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! In totaal zijn er ca. 7.500 pagina's van onze website bekeken en is al 73 keer in ons gastenboek een bericht achter gelaten! Bedankt allemaal voor deze overweldigende belangstelling!!

                                                                    17 juli 2005

Vandaag is Anouk precies 62 dagen zwanger en alles wordt nu wel hééééél erg spannend... DE dag komt steeds dichterbij en je kunt er geen peil op trekken wanneer alles zal gaan beginnen. Ons bolle meisje ligt 's nachts meestal op de badkamervloer te slapen en overdag languit met haar dikke buik in de schaduw op ons dakterras. Ze is niet meer zo actief en buiten haar noodzakelijke bezigheden zoals eten, drinken en de kattenbak bezoeken, slaapt ze alleen maar. Zou ze alvast haar krachten aan het verzamelen zijn voor de aanstaande bevalling? Anouk kan ook nog maar kleine beetjes eten, want haar maag heeft zo op het laatst nog maar weinig plaats. De baby's in haar buik worden juist steeds actiever want juist als mamma slaapt, worden de kittens wakker. Als mamma wakker is dan worden ze door haar bewegingen als het ware in slaap gewiegd. Anouk heeft ook vaak last van een 'harde buik'. Dat zijn de voorlopers van de echte weeën.

                                                                                  18 juli 2005

We hebben hier een kalme nacht achter de rug. Anouk heeft de hele nacht alleen maar op de badkamervloer liggen slapen en is nog steeds erg rustig. Vandaag zou het weer in Nederland gaan afkoelen, 18-20 graden, lijkt me heerlijk weer om in te bevallen !!!

                                                                19 juli 2005

Weer een nacht voorbij. Vandaag is Anouk precies 64 dagen zwanger. Onze verwachting, dat Anouk net als vorig jaar op dag 63 zou beginnen met de bevalling, is ruimschoots voorbij. In theorie zou het zelfs kunnen dat ze wacht tot dag 68 of zelfs tot dag 70... Anouk voelt zich in ieder geval goed! Ze was 2 dagen niet naar beneden geweest, maar nu loopt ze weer heel fris de trap op en af.

                                                                                20 juli 2005

Een onrustige nacht is voorbij gegaan. Tegen de ochtend is Anouk vast in slaap gevallen in de bevallingskist. Op dit moment zit zij voor het raam naar vogeltjes te kijken... De kittens vinden het kennelijk nog véél te knus in de baarmoeder... Inmiddels is het dag 65 van de zwangerschap. We kunnen niets anders doen als afwachten...

                                                                 21 juli 2005 

Het zijn er 7  !!!!!!  Vannacht rond 02:00 uur zijn de weeën begonnen. Het ging allemaal best snel, het eerste kitten kwam om 03:05 uur ter wereld en hij weegt 96 gram. Toen volgde nummer twee om 03:30 uur met 103 gram, nummer drie om 03:57 uur met 105 gram en om 04:28 uur zag het vierde kitten het levenslicht met 108 gram.

Vervolgens nam Anouk een ruime pauze samen met deze vier wurmpjes. We zagen wel al aan haar buik, dat er nog meer kittens zouden komen... Anouk heeft lekker met deze verse baby's wat geslapen en getutteld, ook hebben deze kittens alle vier bij haar gedronken. Ruim twee uur later kwam nummertje vijf, het was inmiddels 06:48 uur geworden en dit kitten weegt 98 gram, vervolgens ging Anouk door met kitten nummer 6  wat erg licht is: 75 gram. Om 07:40 uur komt zelfs een zevende kitten op de wereld en dit hekkensluitertje weegt maar liefst 99 gram.

 

Er waren van alle zeven geboortes maar liefst vier stuitbevallingen waarbij Ron en ik actief hebben moeten mee helpen. Er zijn katertjes bij en poesjes, er zijn black golden tabby spotted en blotched kittens bij én black silver tabby blotched. Hoe en wat precies bekijken we morgen als we een nacht hebben kunnen slapen... want jullie begrijpen wel dat er van slapen vannacht en ook vandaag overdag niets meer gekomen is. Vanavond gewoon op tijd naar bed.

De bevallingskist staat naast ons bed, dus op vrijwel elke kick kunnen we reageren als dat nodig is. Alle 7 de kittens hebben al bij mamma Anouk gedronken en ze zijn allemaal zoooooooooooooo mooi!!!

Morgen meer, de poezenvroedvrouw en vroedman gaan nu zo snel mogelijk slapen...         

O, wacht...bijna één heel belangrijk ding vergeten... Vanmorgen vroeg kregen we van een van de toekomstige baasjes van een van onze kittens, Hans en Tilly en hun katje Sjeng uit Weustenrade, een práchtige taart kado! Die taart is zó mooi dat ook hiervan een foto op z'n plek is! De taart is speciaal ontworpen door hen en dit idee is door een banketbakker uitgevoerd. Bedankt Hans, Tilly en Sjeng namens alle Liesbritjes, héél erg attent van jullie!

                                                                    23 juli 2005

Met mamma Anouk en de 7 kittens gaat het uitstekend! Alle 7 waren ze gisterenavond bij het dagelijkse wegen tussen de 10 en 15 gram gegroeid! Anouk geeft dus voldoende melk voor haar kindjes. Anouk gaat amper weg bij haar kindjes, hoogstens om een knuffel bij ons te komen halen of om naar de kattenbak te gaan. Eten en drinken doet ze in de werpkist, dat vind ze fijner als elke keer haar kindjes alleen te moeten laten. Een super mamma is onze Anouk!

  

                                                                                    25 juli 2005

Alle 7 kittens van Anouk groeien gelukkig nog steeds goed!

Dat Anouk bij dit nestje een super mamma is, is beslist niet vanzelfsprekend...vorig jaar hebben Ron en ik haar werkelijk álles moeten leren en toen ging ze om de haverklap weg bij haar kittens. Het heeft toen zeker een week of 4 geduurd eer ze alles een beetje door had. Wij staan nu elke dag weer verstéld van haar gedrevenheid en toewijding !!

                                                                   27-28 juli 2005

Vandaag is het alweer een heel jaar geleden dat Anouk haar eerste nestje ter wereld kwam. Het waren toen 4 lieve katertjes,  Shadow is vandaag al jarig: hiep, hiep hoera en de rest van de mannen viert morgen hun allereerste verjaardag. Proficiat Crespo, Chakotay en Cisko!

Morgen zijn onze kittens alweer een hele week. Zes van de zeven kittens zijn hun navelstrengetje al kwijt. Vanmorgen zag ik dat één van de poesjes haar oogjes al open had! Dit is wel heel erg snel! De verwachting is dat dit weekend de oogjes (en de oortjes) van de rest langzaam open zullen gaan. Verder gaat alles uitstekend! Mamma Anouk zou eigenlijk wel wat meer moeten eten, maar ze vind zelf dat ze het te druk heeft met haar kleintjes...

                                                                  29 juli 2005

Gisteren hadden álle kittens de oogjes al open! Dat is ongelooflijk snel want normaliter gaan de oogjes pas zo rond de 9-12e dag open. Kittenoogjes zijn altijd hemelsblauw, net als bij mensenbaby's. De uiteindelijk oogkleur ontwikkeld zich pas later en is vachtkleur gebonden.

 

Alle 7 groeien ze als tiereliertjes en ze slapen lekker veel. Als ze echter alle 7 wakker zijn en zij het in hun kattenhoofdjes halen om tegelijk bij mamma te drinken kun je je haast niet voorstellen dat zúlk klein spul zóveel herrie kan maken...er komt heel wat geduw en ellebogenwerk aan te pas! Ik ben dan ook vanaf vandaag begonnen om de kleintjes met moedervervangende melk bij te voeren met het flesje. Een bijkomend voordeel hiervan is dat de kittens hierdoor alvast wennen om in handen te zijn.

                                                                                        31 juli 2005

Vandaag zijn onze kittens alweer 10 dagen! Ze beginnen steeds meer door de kist heen te kruipen en we hebben dan ook het tussenschot in de werpkist eruit gehaald zodat moeder en kinderen de hele kist tot hun beschikking hebben. De kittens kunnen ons nu ook horen, je ziet ze echt naar je op kijken als je boven de kist hangt. Ze slapen nog veel en dat is prima, dan groeien ze ook goed. Vandaag hebben we wat kittens bij ons op bed gehad en lekker met ze geknuffeld. Ze vallen dan ook zo weer op je schoot in slaap! Anouk is daar niet zo gecharmeerd van, zij wil ze het liefste allemaal bij elkaar hebben zodat ze overzicht behoud.

                                                                                                2 augustus 2005

Vandaag is onze Ysabeau jarig en zij wordt 1 jaar. Proficiat meisje!

                                                                            3 augustus 2005

Morgen worden de kittens alweer 2 weken. Hun geboortegewicht is bij álle 7 ruim verdubbeld! Het zijn heuse minikatjes aan het worden: ze zitten (wiebelend) op hun kontjes en ze kunnen hun hoofdje al best goed omhoog houden. Elke dag worden ze ondernemender! Onze lilac Promiss is een heel fijn hulpmoedertje en zij mag de baby's soms een wasbeurtje geven. Anouk vind dat prima. Anouk en Promiss kunnen het namelijk heel erg goed met elkaar vinden en die 2 hebben een bijzondere band samen. Promiss ligt vrijwel altijd in de buurt van de kist en zij kan haar ogen maar niet van de kittens afhouden... Promiss weet nu al wat zij wil worden later: moeder!

                 

                                                                                                5 augustus 2005

Dat onze lilac Promiss zo'n fijn hulpmoedertje is voor Anouk en haar 7 kittens wisten jullie al. Gisterenavond hebben we hier ook een paar leuke foto's van kunnen maken. Zodra wij de weegschaal om de kittens hun dagelijkse weegbeurt te geven klaar zetten, is Promiss er als de kippen bij! Zij wil eerste rang zitten en van de gelegenheid gebruik maken wat wasbeurtjes uit te delen. Kijk zelf maar naar de foto's.

Het poesje wat zoveel op haar moeder lijkt is koploopster in het groeischema. Zij woog gisteren 255 gram! Het lichtste kitten bij de geboorte is ook nu nog het lichtste kitten maar zij groeit nét zo hard mee als de rest. Het verschil tussen haar en haar broertjes en zusjes zal natuurlijk nog wel een hele tijd zichtbaar blijven, maar dat is alleen maar logisch. Zij woog gisteren 202 gram.

                                                                           7 augustus 2005

Vandaag hebben Ron en ik de nageltjes van al onze katjes geknipt. Om de zoveel tijd knippen we even de spitse topjes van de nagels af. Dat doen we omdat veel van onze katten nogal eens op onze benen komen 'melken'. Melken is een gewoonte die stamt uit de kittentijd. Als een kitten bij de moederpoes ligt te drinken, zetten ze hun nageltjes in de buik rondom de tepels, zo masseren ze als het ware de huid en stimuleren op die manier de melkafgifte. Jullie kunnen je wel voorstellen dat wanneer een volwassen kat dit bij je doet, dat behoorlijk zeer kan doen. Met deze methode kun je ook voorkomen dat de katten tijdens het spelen niet overal achter blijven haken. Onze katten mogen overal in huis komen, dus ook bij ons op bed en zo wil het nog wel eens gebeuren dat tijdens het spelen de nageltjes blijven haken in het stof van het dekbedovertrek. Onze katten zijn het knippen van de nagelpuntjes vanaf hun kittentijd bij gewend, dus het is een klusje wat zo gepiept is. Ook de kittens van Anouk worden straks, als ze oud genoeg zijn, gewend aan het fenomeen nagelpuntjes knippen.

9 augustus 2005

Vandaag de dag van de eerste grote verhuizing. Moeder en kittens zijn vanuit de werpkist naar de bench verhuist, want het werd tijd dat ze wat meer van de wereld kunnen zien. Anouk ging steeds vaker naast de werpkist liggen omdat het toch wel érg eng werd in de kist met 7 flink groeiende mini katjes. Zij kon eigenlijk nergens meer lekker liggen dichtbij haar baby's. Ze hebben nu allemaal veel meer ruimte. In onze bench staat alles wat een kitten nodig heeft: Lekkere zachte mandjes, een krabpaaltje, een klein kattenbakje en natuurlijk veel speeltjes! Verder staan er wat brokjes en drinken voor Anouk in en zo kunnen de kittens alvast aan de geur hiervan wennen Voor het deurtje zit een plexiglas plaatje, zodat Anouk er wel in en uit kan, maar de kleintjes nog even niet.

 

Volgende week mogen de kittens af en toe eens een kwartiertje eruit om de slaapkamer buiten de bench te verkennen. Maar de eerstkomende week is het eerst maar eens een beetje wennen aan de andere dingen bij ons in huis die je nu ineens van héél dichtbij meemaakt! Wat dacht je van een grote herrie makende stofzuiger op 5 cm van je neus...???

                                                              11 augustus 2005

Drie weken zijn onze kittens alweer. Ze hebben vandaag de eerste keer wat aan de pap mogen proeven, maar de meeste kittens vonden het niet echt een succes. Over enkele dagen nog eens proberen, voorlopig zijn ze wel allemaal blij als ik ze een extra flesje voer.

De kittens zitten steeds steviger op hun kontjes en miauwen/piepen al echt dat ze geaaid willen worden. Het liefst op hun buikjes, dan rollen ze op hun ruggetje van plezier! Omdat de 7-ling steeds groter groeit, wordt het lastig om allemaal tegelijk bij mamma Anouk te drinken. Sommigen zijn zo slim om dan over de rug van Anouk heen te kruipen om het vanaf die kant te proberen. Anouk laat alles gelaten over zich heen gaan.

        

                                                                                 14 augustus 2005

De ontwikkeling van onze kleintjes gaat ontzettend rap nu. Je ziet ze al in het krabpaaltje hangen, ze wassen zichzelf en elkaar, spelen en stoeien samen. Ook het zelfstandig leren eten gaat steeds een ietsiepietsie beter. Vandaag hadden we pap met melk en vleesbrokjes gemengd en dat vonden sommigen wel lekker. Maar de moedermelk is nog steeds hun favoriet!

                                                                    15 augustus 2005

Dat 7 kittens erg veel is voor zo'n kleine en slanke poes als Anouk wisten wel al...ze is broodmager aan het worden. Zodoende hebben we de frequentie van bijvoeren ook opgevoerd tot maar liefst 5 flesjes per dag. Anouk geven we zoveel als mogelijk extra eten met extra voedingswaarde.

Vanmorgen hebben we mamma Anouk wat gekookte kipfilet gegeven in de bench. Haast alle kittens vonden dit kennelijk zó lekker ruiken dat ze besloten om gezellig met mams mee te smikkelen! Ron en ik waren verbaasd en blij tegelijk... Nóg verbaasder en blijer werden we toen we even daarna een kitten het kattenbakje in zagen kruipen, een holletje zagen graven en vervolgens in de plashouding zagen zitten!!! En JAAAAA hoor, ze had een plasje gedaan! Even later volgden er nog 2 kittens die een plas op de kattenbak deden! Ongelooflijk, want ze hebben het nog geen andere kat zien (voor)doen! Knappe kinderen hebben wij hé?

                                                                   17 augustus 2005

Bijna vier weken. De kleintjes lusten tot nu toe alleen maar gekookte kipfilet met een lekker sausje van vertrouwde moedervervangende melk en babypap met een vleugje vanille er doorheen. Klinkt als een 5 sterren restaurant is het niet? Alle andere dingen die ik ze voorzet worden tot nu toe totaal genegeerd. Archie, Amber en Ashley  eten zelf en vinden het heerlijk. Annamienneke, Aagje en 5 of 7 wandelen er vrolijk telkens doorheen en 1 of 7 denkt weer eens dat kattengrind toch veel lekkerder is! Ik zag hem gisteren ook uit het bakje met brokjes eten, dus misschien slaat ons ventje wel een fase over.

                                                                            22 augustus 2005

Gisteren hebben we de bench van de slaapkamer naar de woonkeuken verplaatst. Anouk heeft daar toch zeker een halve dag aan moeten wennen en liep telkens weer naar boven om haar baby's te zoeken. Ondertussen is zij er helemaal aan gewend. Toen het moment van de verhuizing was aangebroken hebben we alle kittens tegelijk in het reismandje naar beneden mee genomen en dat vonden ze heel erg spannend zoals jullie hieronder kunnen zien.

Inmiddels eten alle kittens zelfstandig op Aagje na. Sommigen moet ik wel nog helpen en zij eten dan van mijn vinger. De kittens zelf vinden dat zij het veel te druk hebben om meteen te gaan eten, want er is zoveel te ontdekken, spelen en te stoeien in de bench. De keuken vinden ze heel erg leuk, weer allerlei andere geluiden die ze nieuwsgierig maakt. Een dezer dagen zullen de kittens voorgoed uit de bench mogen. Eerst moet ook Aagje zelf gaan eten en er is een kitten wat soms nog stiekem in een hoekje plast... De bench blijft wel staan als een soort van veilig nestje waarin zij zich terug kunnen trekken.

Vorige week zijn de kittens voor het eerst ontwormd en dat karweitje gaat (nog) makkelijk op die leeftijd. De tweede keer is als ze straks 6 weken zijn en dan hebben ze al veel meer een eigen willetje...

Als Anouk aan het voeden is, dan zie je haar amper meer liggen, hieronder zie je haar bedolven onder haar zeven kindjes...

                                                                                                    23 augustus 2005

Na het eten ging Archie even 'uitbuiken', hij had zoveel gegeten dat al die kip een plekje moest vinden in zijn maagje. Moet je hem hieronder eens zien liggen, net een fotomodel met dat voorpootje/armpje onder zijn hoofd! Een kittenmaagje is trouwens niet veel groter als een walnoot.

                                                                                                25 augustus 2005

De kittens zijn 5 weken vandaag! Gisteren zijn ze de hele dag uit de bench geweest, alleen 's nachts heb ik ze wel erin laten slapen. Iedereen plast en poept in de 4 kattenbakken die rondom in de keuken staan verspreid. Ook ons Aagje eet nu zelf en onze kleine Mienneke lust er inmiddels wel pap van! Ik moet beiden nog wel een beetje helpen want ze hebben het véél te druk met spelen en vergeten dan te eten. Deze twee meiden eten samen nog kipfilet met pap en melk apart op het aanrecht maar de andere 5 eten al geweekte kittenbrokjes. De kiesjes zullen elk moment doorkomen en dan kunnen de kittens gaan proberen te kauwen.

 

De ukkies vinden het gewéldig om de keuken te ontdekken en rennen en stoeien wat af! Van al dat geravot worden ze lekker moe dus er wordt heel veel geslapen in groepjes overal verspreid door de keuken. Anouk vind het wel gezellig zo in de keuken en kan nu veel beter haar aandacht verdelen over de 7-ling. Voor haar heeft het één groot voordeel en dat is dat ze nu zelden meer met z'n zevenen tegelijk bij haar willen drinken. Komt mams tenminste ook eens tot rust!

                                                                                27 augustus 2005

Aagje en Mienneke eten nu ook uit zichzelf aan de gewelde brokjes! Ik zat gewoon te juichen toen ik het zag. Natuurlijk houd ik ze in de gaten dat ze ook op tijd de rust nemen iets te eten. Op zich is het normaal dat kittens wat afvallen of in gewicht gelijk blijven nu ze zo veel bewegen en minder bij mamma Anouk kunnen drinken, maar Ron en ik voelen ons toch het beste als 's avonds blijkt dat het hele spul weer lekker gegroeid is. Ashley, 1 of 7 en 5 of 7 eten nu ook al aan de harde brokjes, maar dat valt nog niet mee dat kauwen...het levert hilarische taferelen op. Omdat 2 van onze kittens nog geen fijne baasjes gevonden hebben, noemen we ze nog even 1 of 7 (nummer 1 van de 7) en 5 of 7 (nummer 5 van de 7). We zijn eraan het denken om het katertje Armani te noemen en het poesje Abigail.

                                                                                29 augustus 2005

Vandaag zijn alle kittens meer dan een pondje in gewicht! Archie is nog steeds de zwaarste met 634 gram en Mienneke is aardig aan het inhalen sinds ze zelf eten heeft ontdekt, zij weegt al 510 gram! Ondanks de vele beweging die ze hebben groeien ze goed en dus eten ze goed. Anouk neemt opvallend vaker rust wat de eetlust van de kleintjes ten goede komt.

Één foto sprong er vandaag uit, dus vandaag wordt Mienneke in het zonnetje gezet!

                                                                                            31 augustus 2005

Zes weken morgen! En morgen zijn Ron en Snoopy jarig. Voor Ron zijn 43e en voor Snoopy zijn 2e verjaardag. Hiep hiep HOERA voor de beide mannen! Alles groeit en groeit maar door en ze ontdekken steeds meer: bijvoorbeeld hoe je op de keukenstoelen kunt klimmen en écht helemaal bovenin de klimpaal kunt komen. Naar beneden gaan is dan weer een heel ander verhaal, dat vereist weer iets meer lef...

Ondanks dat Anouk wéét dat ze niet op de keukentafel mág zitten, gaat ze er toch vaker op. Waarschijnlijk omdat dit ondertussen de enige plek is waar de kittens niet bij haar kunnen komen. Wanneer Anouk ergens lekker ligt te slapen rennen de kittens over haar rug heen, klauteren ze over haar hoofd, knabbelen ze aan haar oren of ze gaan uitgebreid met haar staart spelen. Mams heeft ook haar rust nodig maar zij is beslist niet streng, want anders zou ze wel een mep uitdelen. Toch wil ze haar kindjes in de gaten blijven houden dus kiest zijn een 'verboden plek'.

Morgen worden de kittens voor de tweede keer ontwormd en daarna gaan we ook wat minder vaak wegen. Probeer maar eens een kitten van die leeftijd op een weegschaal stil te laten zitten...bij poging 16 lukt het vaak pas om een precies gewicht te meten. Het dagelijks wegen is nu ook niet meer zo nodig, alles eet goed en dan kan het wel wat minder vaak.

                                                                    2 september 2005

We hebben het even druk gehad met allerlei zaken die niks met katjes te maken hebben. Maar we zijn er weer. De kittens zijn inmiddels voor de 2e keer ontwormd en dat ging super makkelijk! Armani kwam zelfs voor méér vragen...??!! Gisteren zag ik 5 kittens enthousiast van de harde brokjes snoepen, dat gaat goed! Ashley eet zelfs van de grootste kittenbrok qua afmeting. Hun melkgebitje is volledig (ze beginnen met wisselen rond hun 16e levensweek) en ze kunnen in principe zonder moedermelk. De moedervervangende melk en de babypap staat weer opgeborgen in de kast. Toch drinken ze zeker een keer of 6 per dag nog eventjes bij mamma, gewoon als toetje of als knuffelmoment.

                                                                    3 september 2005

Ook Ysabeau is ondertussen helemaal gewend aan de 7 nieuwe bewonertjes van ons huis. Zij is steeds vaker in de keuken te vinden bij het speelse stel. Hieronder zie je Ysabeau samen met Armani boven op de krabpaal.

                                                                            5 september 2005

Als we 's morgens beneden komen, worden we meteen begroet door 7 vrolijke kittens! Ze willen állemaal even geknuffeld worden en dan volgt een gespin van jewelste! Meestal ga ik maar gewoon op de grond bij hen zitten en ze kruipen dan, het liefst állemaal tegelijk, op mijn schoot. Héél erg gezellig om de dag op zo'n manier te beginnen! De gewelde brokken zijn 's morgens wel hun favoriete ontbijt. Hieronder een foto waarop ze alle 7 tegelijk aan de gewelde bokken zitten smullen.

De rest van de dag eten ze saampjes met mamma en helemaal zelfstandig uit een bakje met harde brokken. Vanavond wegen we de kleintjes weer.

                                                                7 september 2005

Morgen alweer 7 weken op deze wereld en het gaat uitstekend met de 2 jongens en 5 meiden van Anouk! Ze vinden alles leuk wat ze tegenkomen in de keuken en klimmen al flink hoog in de krabpalen.

ze spelen ook steeds vaker met de rest van de grote katten in huis. Zo heb ik een kartonnen doos op de grond gelegd met daarin een hoop gaten en dan gaat er een van de grote katten in de doos liggen en de kleintjes 'hengelen' door de gaten heen naar deze kat. Kunnen ze uren volhouden! Daarna vallen ze zowat allemaal tegelijk in een diepe droom!

                                                                                        8 september 2005

Natuurlijk genieten onze 7 kittens ook van het fantastische weer buiten. Ze liggen veel in het zonnetje te zonnebaden en klimmen graag op de stoel die voor de hordeur staat. Dan kunnen ze lekker naar buiten kijken en de frisse lucht opsnuiven. Ieder hoekje en plekje van de keuken wordt ontdekt en de kittens voelen zich lekker thuis. Volgende week wordt het eens tijd dat ze een stuk van de huiskamer als speeltuin erbij krijgen. Vanuit de woonkamer is een open kattenpoortje naar de gang en...de open wenteltrap! Maar eerst krijgen ze komende week hun eerste spuitje van de dierenarts. Onze dierenarts is zo vriendelijk om aan huis de entingen te komen geven. Vandaag wordt ons zevental 7 weken!

                                                                        11 september 2005

Ze worden groooot! Elke dag zie je ons spul groeien. Steeds als ik ze voorbij zie sjezen, zijn ze voller en boller: échte Britjes! Ze zijn ook alle 7 erg aanhankelijk en proberen alles om bij je op schoot te kunnen kruipen, desnoods via je broekspijp... Ook voor elkaar zijn ze erg lief en geven ze onderling wasbeurtjes weg. Iedereen was ook weer goed gegroeid bij de laatste weegbeurt!

                                                                        14 september 2005

De kittens groeien lekker en spelen graag. Nou ja spelen? Racen, scheuren en héél hard rennen! Als er 1 kitten langs mijn voeten vliegt kun je er standaard vanuit gaan dat er minimaal nog 3 achteraan komen rennen. En vooral ook veel: "Miauw, mag ik bij jou liggen, knuffelen, spelen?? Onze kindjes worden morgen 8 weken.

                                                                         15 september 2005

Gisterenochtend is het grut ingeënt. De dierenarts was zeer tevreden, ze zagen er alle 7 prima uit! Abigail vond het onderzoek verschrikkelijk en deed alsof ze vermoord werd, zij miauwde tijdens het hele onderzoek en liet zich goed horen: "Ik wil geen prik, laat me los ik moet rennen!" "Haal dat koude ding van mijn buik!". Aagje was het enige kitten wat geen kick gaf tijdens het spuitje geven, stoer wichtje hè? Alle 7 zijn ze wel een beetje hangerig na de enting en Abigail heeft zelfs even moeten spugen van alle stress. Als ze straks weer helemaal oké zijn, dan wordt de kitten-speeltuin uitgebreid tot de rest van het huis. Dat is bij ons een beetje de regel: als ze acht-negen weken zijn, gaan de deuren open en dan mogen ze het héle huis verkennen! Morgen eerst nog de derde keer ontwormen en opnieuw nauwkeurig wegen.

Voor onze puber katers Chakotay, Cisko en onze dames Promiss en Ysabeau was het ook weer tijd en zij zijn gisteren ook weer geënt. Dat ging in een moeite door.

                                                                   16 september 2005

Met de poezen waarmee we af en toe een nestje fokken zijn we vandaag naar de Universiteit in Gent geweest voor de HCM en PKD testen. Dit zijn echografische onderzoeken met betrekking tot erfelijke nierafwijkingen (PKD) en erfelijke hartafwijkingen (HCM)Dit onderzoek moet ieder jaar herhaald worden. Anouk, Promiss én Ysabeau zijn alle 3 gelukkig negatief op beide testen!!!

Het waren best rotonderzoeken voor de poesjes hoor... Ze moeten op hun zij en op hun rug liggen en de dierenarts onderzoekt dan uiterst nauwkeurig dmv een echo of er afwijkingen zijn te zien bij het hartje en de nieren. Door een computer worden dan allerlei moeilijke berekeningen en metingen verricht. Voor het PKD onderzoek moesten de poezen zelfs een stukje op de buik geschoren worden. Bovendien moesten alle 3 de poezen 6 uur van tevoren nuchter zijn.... Natuurlijk vonden ze deze onderzoeken alle 3 hélemaal niet leuk op de faculteit dierengeneeskunde... De testresultaten zijn overigens binnenkort na te lezen op HCMtest.com

Ron en ik vonden het ook erg zielig voor hen, maar het zijn twee zéér belangrijke onderzoeken! Er sterven toch nog steeds veel lieve Britjes en andere katten aan deze ziektes. Zo weet je als fokker tenminste dat je poes geen erfelijke ziektes draagt. Zo testen wij onze poezen ook elk jaar op Fel/Fiv, dit is kattenleukemie en kattenaids. Ook de vader-kater van de kittens moet op deze afwijkingen onderzocht zijn wat uiteraard bij onze kittens het geval is. Nu zijn we gelukkig weer thuis en alle 3 de poezen liggen op dit moment heerlijk te slapen.

                                                                   17 september 2005

Ik heb de namen van onze kittens voor de stamboom van Felikat opgestuurd. Straks krijgen onze kittens hun officiële namen op een heuse stamboom te staan:

Armani van Liesbrit. Armani gaat bij Majel en Hans in Heerlen wonen om daar heeeeerlijk verwend te worden. Amber Riva van Liesbrit (Amber). Ambertje gaat naar Bloemendaal (Noord-Holland) verhuizen naar Jeanette en Okke en gaat daar vast veel kattenkwaad uithalen. Archibald Amadeus van Liesbrit(Archie). Dit kereltje blijft heel dicht bij ons in de buurt wonen namelijk bij Tilly en Hans in Klimmen en wordt het nieuwe speelkameraadje van hun poes Sjeng. Anna Wilhemina van Liesbrit (Mienneke). Deze kleine meid gaat 'emigreren' naar onze zuiderburen (België) en is vast van plan om dikke vriendinnetjes te worden met Nelleke, de blauwe poes van Carina en Bjorn. Abigail van Liesbrit Onze Abigail gaat in Rhoon (Zuid-Holland) "op kamers" bij Bianca en Marco en zij gaat het vast erg naar de zin krijgen bij hen. Aagje Annalisa van Liesbrit (Aagje). Zij is de enige die 'in de familie' blijft. Aagje gaat gezellig bij onze vriendin Anita met de kinderen Denise en Tom in Heerlen wonen. Tenslotte hebben we nog onze Anastasia Alisa van Liesbrit (Ashley) Zij gaat in Brunssum logeren bij Cathy en Alois  en hun blauwe poes Romy. Romy verheugt zich heel erg op een poesje waar ze lekker mee kan stoeien en rennen.

                                                                20 september 2005

Dit weekend is de kitten speeltuin uitgebreid met de woonkamer. In eerste instantie wilden we hen ook de hal van onze woning ter beschikking stellen maar de kittens gingen al metéén de open wenteltrap op... Dit vonden we toch nét een beetje te vroeg, want ze zijn nog zó klein en kunnen makkelijk van en door de trap heen vallen. Eerst nog een beetje doorgroeien. De knispertunnel is als speeltje érg favoriet en ze buitelen over elkaar heen door de tunnel! De karaktertjes van de kittens worden ook steeds duidelijker: Armani is de knuffelkater die gek is op die aluminium hulsjes van theelichtjes, Amber is de actiefste en gaat graag op mijn schoenen/sloffen zitten, Archie is de snelste en ligt graag op zijn rug, Annamienneke doet alles voor een aai en klimt hiervoor zelfs langs mijn broekspijpen omhoog, Abigail is de braafste en geeft iedereen, inclusief ons en haar moeder, regelmatig een wasbeurtje, Aagje is de nieuwsgierigste (hoe anders met zo'n naam??) en erg bedreven in barricades omzeilen  en Ashley is de ondernemendste en gek op scooby doo touwtjes. 

                                                                                22 september 2005

De kittens mogen nu ons hele huis tot hun speelterrein rekenen. Anouk vind het fijn en is nu ook weer veel boven te vinden. De open wenteltrap gaat best goed. De kittens zijn voorzichtig en nemen de tredes één voor één en wel op het breedste deel van de trede. Heel slim van ze! Sommigen lopen al vastberaden en vrolijk heen en weer tussen de boven en benedenverdieping en anderen zijn nog wat voorzichtiger. Een paar kittens slapen ook al bij ons op bed of ergens anders in de slaapkamer, wat héél erg gezellig is. Onze katers vonden dat in het begin minder leuk, zij hadden even het gevoel dat al hun lekkere slaapplekjes gejat werden. Nu hebben ze ontdekt dat onze slaapkamer groot genoeg is en het bed breed genoeg voor nog een paar van die kleine bolletjes!

                                                                                    25 september 2005

 
 
Dik negen weken alweer, wat gaat dat groeien toch altijd hard! Voor we het weten, zoeken deze kleintjes alweer hun weg in hun nieuwe thuis en maken ze kennis met de nieuwe huisgenoten aldaar. Pffft... nog maar even niet aan denken..... Jullie hebben ons kroost al een tijdje niet gezien, dus het wordt echt tijd dat ze weer eens getoond worden. En aangezien ze héél soms even stil blijven zitten heb ik weer een paar leuke foto's kunnen maken.

Vandaag hebben de kittens hun eerste feestje (uitgesteld verjaardagsfeestje) meegemaakt: een  keuken en woonkamer met veel bezoek met kleine kinderen. De kittens vinden al dat bezoek prima en liggen lekker ontspannen te kijken wie er zijn. Natuurlijk vonden ze het lekker om door verschillende handen geknuffeld te worden en dat er veel met hen gespeeld werd.

                                                                            26 september 2005

Soms zoeken kittens de meest maffe plekjes uit om te gaan slapen... Kittens zijn nog zó klein dat ze makkelijk onder een ladeblok kunnen kruipen om vervolgens omhoog te klimmen langs de achterzijde van de lades en zo in de bovenste lade terecht komen. In die bovenste lade gaan ze dan lekker liggen slapen. Je weet niet wat je ziet hoor als je dan nietsvermoedend een lade open trekt...!!

                                                                                            28 september 2005

Vandaag zijn onze poezen Promiss en Ysabeau negatief getest op FelV/Fiv!! Dit is kattenleukemie en kattenaids. Bij de dierenarts wordt er dan wat bloed afgenomen uit een van de achterpootjes. De rest van het bloed wordt opgestuurd naar een laboratorium alwaar de bloedgroep van beide dames wordt bepaald.

 

                                                                                            3 oktober 2005

De uitslag van de bloedtest van vorige week is binnen en beide dames hebben bloedgroep A. Dit is een mooie uitslag want in de toekomst kunnen we nu elke gezonde en goed geteste kater kiezen die we willen als verloofde van Promiss en Ysabeau. Hadden ze bv. bloedgroep B gehad, dan zouden ze alleen maar naar een B kater kunnen gaan.

Vandaag zal ik onze 'kindjes' één voor één aan jullie voorstellen: Dit is onze eerstgeborene van ons A-nestje, ons kereltje Armani en naast hem zien jullie onze kleine meid Amber, zij lijkt sprekend op haar mamma.

                        Armani                                                            Amber

Dan krijgen we Archie, ons dikkerdje. Dit ventje eet ons de oren van de kop...hahaha. Dan komt kleine Anna Wilhelmina, zij heeft als bijnaam "Ienie Mienie" gekregen (het muisje van Sesamstraat) omdat zij duidelijk de kleinste is.

                            Archie                                                 Mienneke

Gaan we door met nummertje 5 van de 7-ling: ons kleine froemeltje Abigail. Abi lijkt qua vachtkleur exact op haar zusje Ashley maar ze hebben een andere uitdrukking op het snoetje. Gevolgd door de uniekste uit het nest qua vachtkleur Aagje. Aagje lijkt namelijk als enige van het nestje op haar pappa Ramses.

                Abigail                                                                Aagje

Als laatste maar zeker niet de minste kwam op 21 juli 2005 onze altijd vrolijke Ashley ter wereld. De kittens worden deze week 11 weken. Het afscheid nemen van onze schatjes komt voor Ron en mij met rasse schreden dichterbij... Gewoon nog niet teveel aan proberen te denken, want eerst gaan we morgen Werelddierendag met hen vieren en worden hier álle katjes én onze papegaai Bas extra verwend!

                            Ashley

                                                                     4 oktober 2005

Vandaag is het WERELDDIERENDAG !! Het motto in huize/cattery "van Liesbrit" is vandaag: extra verwennen.

Nog even een mededeling van huishoudelijke aard: We zijn er trots op te kunnen vertellen dat geen van de 7 kittens echt bang is voor de stofzuiger. Vanaf dat de kittens zijn geboren horen zij elke dag wel een heel uur de stofzuiger door het huis heen jagen. Vandaag ben ik de dag begonnen met stofzuigen en alle 7 zijn ze gefascineerd door dit witte monster. Abigail begint heel stoer vlak langs de stofzuiger af te rennen en Amber probeert steeds een beetje dichterbij de stofzuiger zelf te komen. Aagje vind het elektriciteitssnoer erg interessant en de rest gaat vaak rustig bij mamma Anouk zitten kijken naar wat ik allemaal aan het doen ben met die lange stang over de grond. Een andere keer gaan ze ergens op een krabmeubel zitten toekijken. Het voornaamste is in ieder geval dat geen van de kittens de neiging heeft naar boven toe te rennen of zich ergens te gaan verstoppen. Het scheelt natuurlijk ook een heel stuk dat de rest van onze volwassen katten nog niet op of omkijken bij horen van het geluid van een stofzuiger. Om Anouk, Chakotay en Ysabeau kan ik zelfs gewoon héén zuigen als zij bovenop het plateau van een krabpaal zitten! 

Tot zover Werelddierendag uit Schin op Geul. Wij gaan hier verder met verwennen...

                                                                       6 oktober 2005

Precies 11 weken geleden kwamen onze 7 kittens op deze wereld. Hun geboortegewicht was gemiddeld zo'n 100 gram. Nu wegen ze allemaal boven de 1 kilogram! Ook moeke Anouk is aardig aan het bijkomen, ze eet super en zit alweer bijna op 2,5 kilo wat héél netjes is met 7 opgroeiende kinderen!

Ondanks dat de kittens al heel zelfstandig zijn willen ze toch nog vaak vertrouwd bij mamma drinken en Anouk geeft daar zeker nog zo'n keer of 4 per dag aan toe. Maar voor één kitten gaat ze niet liggen hoor! Vooral Armani, Amber, Mienneke en Aagje proberen nog vaak bij haar te kruipen en zij zoeken ook bij hulpmoeder Promiss en bij onze kater Snoopy de tepels op!!! Archie is al echt een stoer mini-katertje en hij drinkt nog maar heel af en toe bij zijn moeder. Mag ook wel als je met 11 weken al 1360 gram weegt!!! De rest van de week krijgen veel kittens voor de laatste keer bezoek van hun nieuwe baasjes. Deze nieuwe baasjes kunnen langzaam gaan aftellen...

                                                                    10 oktober 2005

Nog 1 weekje maar... de afspraken om te verhuizen staan allemaal al vast...één ding is zeker: Ron en ik gaan deze 7 kitten-kanjers gruwelijk missen straks... Hieronder wat leuke foto's van de afgelopen dagen.

hier zit Ashley in het bidet van de badkamer en Archie ligt te relaxen in een kartonnen doos.

Hierboven zie je duidelijk dat ons Ambertje een haarscherpe kopie van haar mamma is. Daarnaast een puzzeltje: 'zoek Anouk..."

                                                                        11 oktober 2005

In verband met wat diarree bij onze kleine Aagje, heb ik gisterenmiddag gewoon álle 7 kittens in 2 verschillende reismandjes mee genomen naar de dierenarts. Onze dierenarts heeft ze alle 7 grondig nagekeken en ze zijn stuk voor stuk kérngezond verklaard! Aagje heeft een nieuw ontwormmiddel toegediend gekregen en vandaag was de diarree al over! Het was de eerste keer dat de kleintjes in een auto zaten en sommigen vonden dat hélemaal niet leuk en hebben zich onderweg flink laten horen! Omdat we toch met z'n allen bij de dierenarts waren, heeft hij ze meteen allemaal de tweede enting gegeven. Geen van de kittens heeft ook maar één kick gegeven en ze lieten het uitgebreide onderzoek gelaten over zich heen komen. Het is sowieso altijd typisch dat dieren over het algemeen in de praktijk van de dierenarts heel erg mak zijn. Zal de reis en de geur wel zijn.

                                                                    14 oktober 2005

12 weken en 1 dag en hélemaal klaar voor de grote wereld! Mamma Anouk geeft Ashley nog een grote wasbeurt, maar dan is het toch echt tijd... Daaaaag lieve Ashley, doe je best om maatjes te worden met poes Romy hè? 

Ons kereltje Armani gaat vandaag ook verhuizen maar hem brengen we vanavond naar zijn nieuwe pleegouders en ons nieuwsgierig Aagje gaan we morgen brengen om te gaan wennen aan haar nieuwe thuis. Veel plezier schatjes van ons! Dan duurt het gelukkig weer 2 dagen eer de volgende gaat...

Omdat we alle kittens zélf naar hun nieuwe gouden mandjes brengen is dat best emotioneel. Maar dan zie ik tenminste met eigen ogen, dat ze alles rustig verkennen en zonder stress de nieuwe wereld gaan ontdekken. Vaak zie ik dan dat ze al wat gegeten en gedronken hebben en naar de nieuwe kattenbak zijn geweest. Dat geeft een fijn gevoel en maakt hopelijk dat ik met een gerust hart weer in de auto stap op weg naar huis met de gedachte dat ook dit kleintje het prima zal gaan doen! 

                                                            18 oktober 2005

Ondertussen is ook onze Aagje verhuisd, hebben we de verre reis van het Zuidoosten naar het Noordwesten van Nederland met Ambertje al achter de rug en onze Archie is vanavond aan de beurt... Mienneke blijft nog even bij ons, maar dan gaat zij zondag ook naar haar Belgische vriendinnetje Nelleke: veel plezier moppie! Abigail blijft nog tot 27 oktober, dus van haar kunnen we nog even langer genieten...

Met alle reeds verhuisde kittens gaat het prima! We hebben zowat dagelijks contact met de nieuwe baasjes en dat is érg fijn! Neemt de pijn natuurlijk niet weg  van het missen en het wordt nu wel héél erg stil want er zijn nog maar 3 kittens hier in huize van Liesbrit... Gelukkig hebben we onze 'grote' katjes-schatjes nog lekker bij ons en die gaan NOOOOOOOIT weg, dus echt stil zal het niet worden!

                                                                                19 oktober 2005

 

Met de reeds uitgevlogen kittens Ashley, Armani, Aagje en Amber gaat het heel erg goed! Die eerste tijd is toch altijd heel erg wennen voor die kleintjes. In eerste instantie is alles alleen maar eng en spannend tegelijk, maar daarna daalt het pas in dat ineens álles anders is: "waar is mijn mamma nu en waar zijn al mijn broertjes en zusjes?"

Ashley heeft ondertussen vriendschap gesloten met de blauwe Brits Korthaar poes Romy. Maandag was het ijs helemaal gebroken tussen die twee en nu eten, slapen en spelen ze al samen! Kortom: vriendinnen voor het leven!

Armani doet het ook prima en is de ware Prins van het huis geworden! Aagje heeft het gezelschap van 2 lieve kinderen die lekker veel met haar spelen wat Aagje natuurlijk gewéldig vind! Ook Ambertje begint haar draai te vinden en slaapt al bij haar nieuwe personeel op bed.

                                                                    22 oktober 2005

Ook Archie doet het goed bij zijn nieuwe baasjes. Hij is nog niet echt heel close met Sjeng (de opperpoes) maar hij vermaakt zich verder goed.

We merken dat de eerste week het moeilijkste is als een kitten weg is. We laten bij de nieuwe baasjes miljoenen tips achter en op elk blaadje ons telefoonnummer, zodat de eerste start van elk kitten goed is en mensen weten dat het écht oké is om ons te bellen. Dan, na een dag of wat, dan hebben we van allemaal gehoord, dat ze lekker spelen, eten en de bak bezoeken. Dan kunnen we weer een beetje relaxen en is hopelijk het leed het grootste deel geleden...

                                                                    24 oktober 2005

Het wordt erg stil in huis...want ook Mienneke is verhuisd. Abigail, het kitten wat nog even hier woont, vind het allemaal maar vreemd en brengt nu erg veel tijd met onze Promiss door en ze zoekt Ron en mij veel vaker op. Op het moment dat ik dit aan het tikken ben, ligt ze lekker bij me op schoot te slapen. Anouk ligt zowat de hele dag te slapen en te genieten van haar welverdiende rust! Dat heeft onze Noekie toch maar mooi gefikst: een 7-ling zo gezond en groot, ook nog eens zo lief te krijgen! Hieronder liggen Mienneke en Abigail voor de laatste keer samen bij mamma Anouk te drinken. Ik verwacht niet dat Abigail nog alleen bij haar mag drinken, maar je weet maar nooit.

Met Archie en opperpoes Sjeng gaat het stapje voor stapje wat beter. Sjeng tolereert de aanwezigheid van Archie en blaast láng niet meer zo veel tegen hem. Echt warm contact is er echter (nog) niet. Hieronder zie je dat beide katjes wel al best dicht bij elkaar in de buurt kunnen zijn. Gewoon: zonder grommen. Komt vast goed! Is ook vreselijk wennen voor zo'n poes op leeftijd om ineens zo'n (in haar ogen) overdreven spelend kitten over de vloer te krijgen. Archie weegt nu al 1800 gram, dus met zijn eetlust is níks mis... Maar dat laatste wisten we natuurlijk al lang!

                                                                        26 oktober 2006

Met kleine Mienneke gaat het goed! Ze slaapt elke nacht bij haar nieuwe baasjes op bed, ze eet goed, gaat keurig naar de bak en de jonge blauwe poes Nelleke raakt steeds meer aan Mienneke gewend. Ze snuffelen veel aan elkaar en leren zich steeds beter kennen! Zouden ook Nelleke en Mienneke, net als Ashley en Romy, dikke maatjes worden?

Abigail huppelt nog steeds vrolijk door huize Liesbrit en gaat bij elke grote kat even smoezen of stoeien. Op z'n tijd klimt ze bij me op schoot voor een dutje! Abi is een hele mooie en flinke meid aan het worden en we kunnen ons amper meer voorstellen dat zij de eerste week ons 'zorgenkindje' was omdat haar geboortegewicht maar 75 gram bedroeg. Morgen is de grote verhuisdag van Abigail en dan hebben al onze kittens van Anouk het ouderlijk nest verlaten...

                                                                29 oktober 2005

Inmiddels zijn alle 7 kittens verhuisd naar de nieuwe pleeggezinnen en omdat zij met zo velen waren, laten ze ook een behoorlijke stilte achter. Abigail heeft zich keurig gedragen in de auto op weg naar haar nieuwe thuis. Ze lijkt zich tot nu toe aardig te wennen aan alle nieuwe indrukken en is de eerste nacht al meteen bij haar nieuwe baasjes op bed gaan slapen. De gordijnen in haar nieuwe huis vind ze een beetje té leuk, ze kan er maar niet vanaf blijven...Verder went ze zich goed en is blij met alle nieuwe speeltjes en de aandacht die ze krijgt.

 

Ambertje is de prinses van Noord-Holland geworden! Ze heeft het helemaal naar haar zin en is duidelijk de knuffelpoes van het huis. Op de laatste foto ligt ze lekker op haar 'troon'.

                                                                        4 november 2005

Het leven in huize Liesbrit gaat weer gewoon z'n gangetje. De grote katjes vinden het wel lekker zo zonder kittens en voorlopig lijkt het erop dat dit ook een tijd zo blijft. Promiss is namelijk nog steeds niet krols. Afwachten dan maar...Toen ik de was aan het doen was, zag ik dat er wel een heel bijzonder hoopje in de wasmand lag: onze Snoopy!!

                                                                    10 november 2005

Nu alle kittens zijn verhuisd moet ik ook vaak weer terug denken aan onze allereerste kittens hier in huis: Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko. Die laatste 2 zijn hier blijven wonen. Crespo woont in Venlo en Shadow woont in Kerkrade. Nog even mijmeren met wat foto's naar de tijd van toen.

                    Cisko                                                    Crespo

                         Chakotay                                            Shadow

                                                                15 november 2005

Vanmorgen zag ik onze kater Snoopy en zijn zoon Chakotay druk met iets bezig in de bijkeuken. Op de een of andere manier kreeg ik zo'n gevoel dat ik maar beter even kon gaan kijken waarmee zij zo fanatiek waren. Zag ik tot mijn grote verbazing dat ze een klein spitsmuisje hadden gevangen! Het kleine diertje was vakkundig gedood: geen spoortje bloed. Zo zie je maar weer dat ook het jachtinstinct van binnenkatjes uitstekend functioneert, en persoonlijk ben ik een huismuis liever kwijt dan rijk!

                                                    18 november 2005

Voor ons halflangharig Britje de poes Ysabeau die Black Silver Tabby Blotched is, zijn we al lange tijd een geschikte kater-partner aan het zoeken. De bedoeling was om een eveneens halflangharige man voor haar te zoeken met dezelfde vachtkleur en groene ogen maar deze katers bestaan gewoon niet... Zodoende hebben we besloten een Brits kortharige kater te zoeken die wél het langhaargen draagt. We hebben momenteel een geschikte kater/vader voor onze Ysabeau op het oog. Wanneer de verloving een feit is, zal ik hier wat meer over deze stoere man vertellen.

                                                    22 november 2005

We zijn eruit! De verloofde van onze poes Ysabeau is Ch. Freddie Mercury van de Beverkrul van Hans en Aukje van de cattery Mr. Mistoffelees in Spijkenisse geworden. Freddie is een mooie, lieve en stoere kater. Freddie is op 5 maart 2002 geboren en hij wordt dit jaar nog voor de derde keer HCM getest. Freddie draagt het langhaargen dus bij de gehoopte zwangerschap van Ysabeau is straks 50 % kans op zowel langharige als kortharige Britjes. Hieronder wat foto's van die knappe man voor Ysabeau, wat is hij mooi hé?

  

                                                                        29 november 2005

Ik had laatst wel een héle rare aardappel in m'n aardappelmandje zitten : CHAKOTAY lag erin te slapen!!

                                                                                6 december 2005

We hebben ons een tijdje afgevraagd of ons kitten Mienneke, die in België is gaan wonen, goede vriendinnen zou worden met de poes Nelleke. Het heeft even geduurd, maar het is gelukt hoor! De dames zijn dikke maatjes geworden, wassen elkaar en slapen ook lekker samen!

                Mienneke en Nelleke                                                              Abigail

Abigail, ons kitten wat in Rhoon is gaan wonen heeft het zo naar haar zin dat zij voor de spiegel danst!

Met alle 7 uitgevlogen kittens gaat het overigens héél erg goed!! We krijgen alleen maar positieve berichten van alle nieuwe baasjes. Alleen bij Archie waren wat opstartproblemen. Nadat Archie zo'n 3 weken bij zijn nieuwe personeel woonde, werd de bejaarde poes Sjeng bij wie hij woonde ernstig ziek. Zó ernstig zelfs dat de dierenarts adviseerde Archie even terug naar ons te brengen omdat het erop leek dat Sjeng zou overlijden... Gelukkig gaat alles nu weer redelijk goed. Archie is weer fijn in het gezelschap van Sjeng en terug bij zijn baasjes die hem natuurlijk erg gemist hebben! Wij daarentegen hebben genoten van de extra weekjes met Archie.

                            Archie en Sjeng                                           Amber wil carrière in tv spotje!

                                        Ashley

                                                                                12 december 2005

We hebben een nieuwe kleerkast voor op onze slaapkamer gekocht. Lekker ruim met zelfs plaats voor... Snoopy en Chakotay! Die nieuwe kast is kennelijk zó spannend dat zodra we de kast openen, er telkens een (of zelfs meerdere) van onze katjes in springt. Heeeeel spannend hoor zo'n kleerkast!!

De Kerst komt eraan en we zijn benieuwd hoe het dit jaar met de kerstboom zal gaan. Vorig jaar moest ik om de haverklap een kitten eruit plukken! Nu zijn onze Britjes allemaal ruim 1 jaar of ouder, zouden zij hun nieuwsgierigheid inmiddels kunnen bedwingen?

                                                                         19 december 2005

Verder alles rustig hier. Anouk weegt alweer ruim 3 kilo en zij ziet er weer fantastisch uit na het grootbrengen van 7 kittens. Ze heeft weer een bol koppie, haar vacht is weer lekker vol en glanst als een spiegeltje wanneer ik haar heb gekamd. Ze is heel rustig en braaf zoals vanouds.

De verhuisde kittens bezorgen de nieuwe baasjes soms wat kopzorgen... we krijgen verhalen te horen en foto's te zien waarop ze de kerstboom behoorlijk onveilig maken...

Wie een heel bijzonder verhaal wil lezen over twee poezen die zelfs helpen bij het optuigen van de kerstboom moet eens een kijkje nemen op de volgende site:  http://www.fluffytails.ca/christmas.asp Het verhaal is in de Engelse taal en héél erg lollig !

                                                                        28 december 2005

Het sneeuwt! Onze katjes hebben vandaag voor het eerst in de sneeuw mogen spelen op ons dakterras! En leuk dat ze het vonden! Vooral Ysabeau was helemaal in de ban van de sneeuwvlokken! Maar ook Cisko en Snoopy vonden het heerlijk even door die zachte maar O zo koude sneeuw te lopen. Anouk is tot aan de drempel geweest en vond het maar niks...

SNEEUWPRET:

                                                                                                        8 januari 2006

Het nieuwe jaar is begonnen en alle sneeuw is weer verdwenen. Alles is rustig hier en onze dames Promiss en Ysabeau maken helaas nog steeds geen aanstalten om krols te worden. Zo zie je maar weer dat plannen met dieren moeilijk is. Afwachten maar en de natuur zijn gang laten gaan. Promiss zoekt onze Snoopy vaak op om lekker warm tegenaan te gaan liggen. Onze Chakotay bekijkt zichzelf graag op het beeldscherm van de PC.

 

                                                                                  15 januari 2006

Meestal kopen we iets voor onze 6 katten en dat blijkt metéén een schot in de roos te zijn. Zo kochten wij vorig jaar een zogenaamde knispertunnel en deze tunnel is nog steeds (en wel dagelijks) in trek. Af en toe lukt ons dat niet en kijken onze katten gewoon NIET naar iets nieuws om. Toen de kittens van onze poes Anouk geboren werden, heb ik een hele leuke gatenkaas gekocht. Ik was er heilig van overtuigd dat dit een super speeltje voor de kittens zou zijn met ál die gaten en binnenin een lekker zacht kussentje. Nou...geen enkele kat en zelfs géén van de 7 kittens heeft ooit naar het ding omgekeken, ze liepen er in het begin zelfs met een grote boog omheen en het was haast hilarisch...Zet een simpele kartonnen doos op de grond en succes is verzekerd! Iedereen wil erin zitten en ruiken. En dit mega-kaasje werd gewoon genegeerd??!! Oké, 1 kitten heeft eens 5 minuten in het ding geslapen maar om dáár nu enthousiast over te worden... Laatst zette ik de gatenkaas op bed om de vloer te kunnen dweilen. Sindsdien slaapt er áltijd wel een van de katjes in...maf he...? Gespeeld wordt er nog steeds niet in de gatenkaas, maar hij is in ieder geval nu wél in gebruik. Leverde ook nog een leuke foto op van onze Snoopy.

                                                                                22 januari 2006

Soms loop je een kamer in huis binnen en dan wordt je aangenaam verrast door iets wat je gewoon MOET fotograferen. Pas geleden had ik zo'n moment: onze wasmand vol met slapende katjes... Pas gewassen wasgoed heeft kennelijk een enorme aantrekkingskat op onze Britjes. Kijk ze eens lekker liggen met z'n drieën. Lief he? Van links naar rechts: Ysabeau, Snoopy en Cisko.

                                                                                    29 januari 2006

Ons Brits Langhaartje Ysabeau slaapt ook graag in het bidet van onze badkamer. Ze kruipt dan helemaal onder een handdoek en gaat dan lekker dromen over muisjes en vogeltjes...

(onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes')

                                         

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<