DAGBOEK van ons H en I nestje 2008

 

Omdat er maar 16 dagen tussen de geboorte van ons H nestje en het I nestje zaten, hebben we van beide nestjes een gezamenlijk dagboek gemaakt. De kittens groeiden zowat gelijk op en beide moeders deden qua opvoeding veel gezamenlijk. De kittens zagen qua moeder vaak niet eens het verschil tussen mamma Inneke en mamma Promiss. Ron en ik vonden het een geweldige tijd om mee te maken, het was onze tweede keer dat we voor 2 nestjes tegelijk mochten zorgen.

  

          Onze Inneke                                                       Beer

                                                                                                               

Ons H-nestje is geboren in de zéér vroege ochtend van dinsdag 25 maart 2008 en er lag hier in Schin op Geul een dikke laag sneeuw en het was koud....heel erg koud buiten. Het was de állereerste keer dat onze Inneke mamma werd.

Moeder: Silver Inneke van Elsdieck        Vader: Westways' Littlebear (Beer)

                                                                    (lilac point)

Kittens: 1 poesje Hermelyn. En 3 katertjes Huey, Hummel en Hugging Gizmo

Hermelyn en Hummel zijn Brits Langhaartjes in black shaded silver en black shaded golden. Huey en Hugging Gizmo zijn Brits Korthaartjes in black shaded golden.

_________________________________________________________________________

  

       Onze Promiss                                                                   Bodhi

Ons I-nestje is geboren in de ochtenduren tot even na het middaguur van vrijdag 11 april 2008. Het was de derde keer dat onze Promiss mamma werd. Bodhi is ook de pappa van haar vorige nestje, ons E-nestje.

Moeder: Promiss from Roma's Choice        Vader: Bodhi Bira van Pourquoi Pas

Kittens: 2 poesjes Imke en Ikara. En 3 katertjes Indigo, Irsyn en Ingo

alle 5 zijn ze blauw van kleur

volgorde van geboorte: Indigo, Imke, Irsyn, Ikara en Ingo

Bijzonderheden: Ikara is geboren met een knikje in haar staartje

_____________________________________________________________________

                                                             25 maart 2008

Inneke's baby's zijn geboren!!! Moeder en kindjes maken het goed! We hebben bijna 2 nachten overgeslagen en komen zodoende morgen pas met een update. Buiten is het koud en er ligt een práchtige witte deken in de vorm van sneeuw over Schin op Geul.

                                                            26 maart 2008

Gisteren, op dag 67 van haar zwangerschap, dinsdag 25 maart 2008 is onze Inneke voor de állereerste keer mamma geworden! Ze heeft het leven geschonken aan 4 heerlijke baby's!

Het begon allemaal op 2e Paasdag 's avonds rond 21:00 uur. Inneke werd steeds onrustiger en kwam veel en luid spinnend bij me op de buik liggen. Ze had duidelijk pijn. Op een gegeven moment is ze zelfs in de bevallingskist gaan liggen die al langere tijd op het aparte kamertje voor haar klaar stond. De nacht die volgde verliep onrustig en ik heb bij Inneke op het kamertje geprobeerd wat te slapen. Inneke had op een gegeven moment zoveel pijn dat ze naast me, ónder het dekbed een paar uurtjes heeft gelegen. Zoooo lief en heel erg bijzonder! Door zachtjes haar buikje te aaien leek het alsof ze zich wat beter ging voelen.

Om 05:55 uur die ochtend was het dan eindelijk zover en kwam het eerste kitten ter wereld. Het is een black shaded silver poesje en ze is een stuk donkerder van kleur dan we verwacht hadden. Ze weegt 92 gram.

Even later, om 06:22 uur wordt een tweede kitten geboren. Het is een katertje en hij is black shaded golden!!! Golden??? Ja, hij is hartstikke golden en dat was nou net een kleur die wij totáál niet verwacht hadden aangezien het stamboomtechnisch helemaal niet zou moeten kunnen. Kater Beer heeft kennelijk 'toverballen' !?!? Dit kereltje weegt evenals zijn zusje 92 gram.

Inneke neemt een uurtje pauze om op adem te komen en de 2 baby's mogen alvast wat bij haar drinken. Om 07:25 uur komt nummertje 3 er aan! Het is een katertje en hij is eveneens golden, neigend naar chocolade bruin. Het is de zwaarste met 102 gram en Inneke heeft dan ook de meeste moeite met hem gehad.

Even later, om 07:45 uur komt nog een schattig katertje erbij om het gezelschap compleet te maken. Ook dit manneke is black shaded golden van kleur en hij weegt 96 gram.

Hieronder een foto van gisteren toen de baby's nét geboren waren.

De kleurtjes van de kittens lijken nu nog erg donker, vooral op de foto hierboven, maar we weten dat dit vanzelf lichter wordt. We zien Inneke's baby's nu al zowat iedere paar uur veranderen. Vanzelfsprekend waren ook de potentiële pleegouders zeer verbaasd over de uiteindelijke kleurtjes. Hoezo de natuur is vaak ondoorgrondelijk?? Hoe dan ook, wij zijn dolgelukkig met dit lieve stelletje en ze zijn om óp te vreten. Mamma Inneke moet best wel wennen aan het mamma zijn maar we zijn vréselijk trots op haar. De bevalling ging onbezorgd en ze vertrouwde ons helemaal. De verzorging van haar baby's doet ze ook goed en dát voor een moederpoes in opleiding! Sommige dingen moeten we haar wel echt (aan)leren en soms helpen we een handje mee.

Vanochtend heeft Inneke één baby gekidnapt en in een mandje elders op het kamertje gelegd. Het betreft een heel speciaal mandje kennelijk, want álle moederpoezen zijn gek op dit mandje en willen met hun verse baby's dáárin liggen. Typisch dat ook Inneke voor dit mandje kiest. Het mandje staat nu dus ín de kist en Inneke is hélemaal tevreden. Het kersverse viertal groeit prima.

De kittencam staat ook weer bij de kist. Door de mand is het viertal wel iets minder goed te zien, maar een tevreden moeder is natuurlijk véél en véél voornamer. Ieder avond rond 20:00 uur wegen we de kleine schatjes en vullen we de groeigrafiek aan.

                                                            28 maart 2008

Onze Inneke is enkele dagen best goed misselijk geweest. Een Brits Langhaar poes zoals Inneke krijgt erg veel haren en natuurlijk ook een hoop troep binnen van al dat wassen na een bevalling en kan daar kun je goede buikpijn van krijgen. Dat had onze Ysabeau destijds ook bij haar eerste nestje. Omdat Inneke een vlotte bevalling had, had zij ook wat meer last van naweeën. Als de baby's bij haar drinken, trekt de baarmoeder samen wat behoorlijk pijn doet. Inneke is dus regelmatig goed beroerd geweest...Vanaf gisterenmiddag gaat het gelukkig steeds beter met ons poppetje en ze zorgt nu vol overgave voor haar kindjes. Ze eet weer kleine beetjes en loopt ook al vrolijk rond. Zodra ze haar kindjes hoort piepen, is zij er als de kippen bij!

We denken nog steeds dat het 2 poesjes en 2 katertjes zijn. We zullen ze in volgorde van geboorte aan jullie voorstellen:

                                                            1 of 4                                                2 of 4

                                                    3 of 4                                                                            4 of 4

3 of 4 lijkt wel een Indiaantje met die duidelijke tekening rondom het wit van zijn ogen! Hij is heel anders getekend als de rest. Bij 4 of 4 zie je duidelijk dat hij aan de nageltjes van zijn linkervoorpootje gemerkt is met rode nagellak. Dat doen we meteen na de geboorte al om de beide goldentjes goed uit elkaar te kunnen houden, al is het bij dit viertal eigenlijk nu al amper nodig want ze zijn allemaal erg verschillend.

Zijn het geen schatjes alle 4? Het viertal groeit prima en ze zijn heel erg tevreden, we horen ze amper. Zelfs als ze tegelijkertijd willen drinken zijn ze er al snel uit wie welke tepel mag nemen. Natuurlijk wordt er ook wel eens met ellebogen en nageltjes gewerkt, maar in principe is de verdeling nu al erg duidelijk. Mamma Inneke geniet van haar mopjes en ligt zelf regelmatig te spinnen en met haar pootjes in de lucht te pompen/melken van tevredenheid.

Hieronder nog een foto van het viertal als ze lekker samen op een kluitje liggen te slapen.

Pappa Beer blijkt verder terug in zijn stamboom het golden gen te dragen, daar zijn we inmiddels wel achter en de kleurtjes van onze lieve 4-ling is dus verklaarbaar.

                                                               31 maart 2008

Het gaat uitstekend met ons verse moedertje en haar 4 baby's! Ze groeien prima en ze liggen meestal heel tevreden en voldaan met volle buikjes te slapen, we horen ze amper. De navelstrengetjes zijn er inmiddels af gevallen. Vandaag zijn ze alweer 6 dagen op deze wereld. Zo rond de 9e-12e dag zullen de oogjes en de oortjes open gaan. Soms kan het ook wat sneller of wat later gebeuren, dat is heel erg verschillend.

Met onze bolle Promiss gaat het ook heel erg goed. Vandaag is zij precíes 54 dagen zwanger dus we zullen nog een week of 2 moeten wachten tot zij zover is. Als Promiss op haar zij of rug ligt, dan kunnen we de ongeboren kindjes al goed zien bewegen. Promiss is heel erg nieuwsgierig naar de baby's van Inneke en is dan ook om de haverklap te vinden bij de bevallingskist. Inneke vind het prima als tante Promiss op kraamvisite komt want die 2 kunnen het prima met elkaar vinden. Promiss zou het liefste ín de kist springen om de kleintjes een wasbeurtje te geven maar haar respect voor Inneke is (nog) te groot. De moederpoes in huis is namelijk de baas!

Onze website heeft in de afgelopen week haar 90.000e bezoeker sinds 10 maart 2005 mogen begroeten! In totaal zijn er bijna 260.000 pagina's van onze website bekeken en is al 977 keer in ons gastenboek een bericht achter gelaten! Het is heel erg leuk om in de statistieken te kunnen zien dat we veel vaste bezoekers hebben en elke dag komen er nieuwe bezoekers bij.

                                                           3 april 2008

9 dagen zijn de baby's van onze Inneke nu en....de oogjes zijn open! Al sinds gisteren. Babyblauwe kijkers spieden nieuwsgierig de grote kist in! Eergisteren had het viertal ook hun geboortegewichtjes verdubbeld maar gisteren werd de groei even wat minder en dat komt wel vaker voor als de oogjes open gaan en de kittens wat actiever worden. Ze gaan dus als een speer en zijn alweer ruim een week op deze wereld. Foto's van deze 4 paar wondermooie ogen hebben we nog niet kunnen maken want het grootste deel van de dag slaapt het grut nog lekker. Die foto's houden jullie nog van ons tegoed.

Mamma Inneke doet het steeds beter allemaal en begint er nu echt handigheid in te krijgen. Het wassen van de kontjes hebben we haar echt moeten leren. Een kitten kan namelijk zelf niet plassen en de moederpoes moet zodoende de ontlasting stimuleren door te wassen.

Heel vaak gebruiken de kittens van Inneke haar lekkere pluizige en zachte vacht als kussentje en slapen ze bóvenop haar! Inneke vind het allemaal best!

                                                            7 april 2008

Gisteren zijn de laatste 10 dagen van de zwangerschap van onze Promiss in gegaan. Ze is vandaag op dag 61 aangekomen. Hopelijk mag haar derde bevalling goed verlopen! Elke keer heeft zij tot nu toe wat verdrietigs mee gemaakt. Promiss voelt zich in ieder geval prima en slaapt zoals vanouds iedere nacht bij ons op bed wat erg makkelijk is de komende dagen als we de wekker om de 2 uur gaan zetten. Promiss is al weken óveral een nestje aan het zoeken. Haar moederinstinct is bijzonder goed en sterk ontwikkeld.

De baby's van Inneke zijn alweer bijna 2 weken en ze groeien echt super. Vorige week begon Inneke ineens met een kitten te slepen, dus zodoende dat we weer een mandje in de kist hebben gezet. Het was hiermee meteen opgelost.  Inneke moedert prima over haar 4 baby's en verzorgt zichzelf ook heel goed na haar bevalling. Haar vachtje ziet er keurig netjes uit.

De ukkies liggen graag op hun ruggetje te slapen en je kunt echt úren naar ze kijken, ze zijn zoooooo mooi en schattig!

 

                                                                9 april 2008

Dag 63 voor onze Promiss vandaag! Op onze Hyves (http://liesbrit.hyves.nl/ fotoalbum "de jongste Liesbritjes") staat een videofilmpje van de dikke buik van onze hoogzwangere schat waarop je héél erg goed haar nog ongeboren baby's kunt zien bewegen. Kan het filmpje hier helaas niet plaatsen. Ik roep en schrijf zó vaak hoe mooi dat eruit ziet en nu heb ik het eens goed vast kunnen leggen.

Met Inneke en haar baby's gaat het zooooo goed, Inneke is een compleet andere poes geworden door haar moederschap en zorgt vol overgave voor haar 4-ling. Ze groeien allemaal héél erg goed en proberen al wat rond te lopen zo nu en dan. De mand is niet erg handig voor wankele kittens, maar om mamma Inneke tevreden te stellen staat de mand voorlopig weer even in de kist.

Over een dikke week zullen de kittens naar de bench in onze woonkeuken verhuizen en hopelijk blijft onze Inneke dan zo ontspannen. Maar ook voor de ervaren moeders hier in huis is dat altijd een moeilijke periode...afwachten nog maar want voorlopig is het nog lang niet zover.

We zijn altijd erg voorzichtig als we onze pas geboren kittens fotograferen met flitslicht. Zodoende zijn de foto's wellicht wat donker. Maar hieronder kun je heel erg goed zien dat ze alle 4 wakker zijn.

                                                        11 april 2008

Onze Promiss zit vandaag op dag 65 van haar zwangerschap. Alles is nog rustig met onze bolle schat en ze waggelt lekker door het huis.

De kittens van onze Inneke worden steeds leuker en het zijn al echte mini-katjes. Ze proberen al op hun kontjes te zitten en kunnen zich ook al een beetje wassen. Spelen met de eigen pootjes als ze op hun ruggetje liggen vinden ze ook erg leuk. En gewéldig om naar te kijken!! Groeien gaat uitstekend en mamma Inneke wordt iedere dag een betere mamma, ze krijgt er nu ook echt veel plezier in!

Het enige poesje van de 4-ling en wat black shaded silver is, is een halflanghaartje!! En héél misschien ook het donkerste katertje wat we de bijnaam 'Brilsmurf' hebben gegeven omdat het door de vachttekening in zijn snoetje net is alsof hij een brilletje op heeft. Maar bij hem twijfelen we nog een beetje voor we het met 100 % zekerheid durven zeggen. Binnen nu en een week zullen we zekerheid hebben. Echt super langharig zullen beiden niet worden, maar wel halflangharig.

                                                                12 april 2008

Vandaag zijn onze B-tjes JARIG !!! Proficiat B'Elanna, Bolleke Balou, Bommel en Beertje Ollie !!! Het viertal wordt alweer 2 jaar vandaag en zullen vandaag door hun pleegouders vast extra verwend worden.

Precíes 2 jaar geleden zagen zij er uit zoals hierboven, nu zijn het 3 lekkere bolle katers en een prachtige poes.

Vlak vóórdat zij 2 jaar werden, heeft hun mamma Promiss het leven geschonken aan 5 halfbroertjes en zusjes van hen. Ons I-nestje is namelijk gisteren geboren !!!!!! Moeder en kittens maken het goed. Update volgt later. Eerst bijkomen en bijslapen.

                                                              13 april 2008

Eergisteren  11 april 2008, op dag 65 van haar zwangerschap, is onze schat Promiss voor de derde keer mamma geworden!! Het was een snelle en voorspoedige bevalling.

De hele nacht was onze Promiss erg onrustig maar geen echte tekenen dat het snel zou gaan beginnen. Maar even voor tienen 's morgens kreeg ze serieuze weeën en om 10:26 uur werd het eerste kittentje geboren, een blauw katertje wat 108 gram weegt.

Nadat ze dit mopje helemaal verzorgd had kwamen er opnieuw weeën en om 11:06 werd nummertje 2 geboren in een stuitligging. Het is een blauw poesje met een gewicht van 106 gram.

Heel snel erna kondigt zich een derde kitten aan, de lichtste van het allemaal: een blauw katertje van 84 gram. Het is inmiddels 11:26 uur geworden.

Snel erna om 11:42, komt een vierde kitten ter wereld  uur en dit keer is het een blauw poesje van 88 gram.

Dan neemt onze Promiss even een pauze van 1,5 uur en om 13:08 uur komt de vijfde baby, weer in een stuitligging. Het is een blauw katertje wat 88 gram weegt.

Alle kittens groeien goed en zoals vanouds is onze Promiss een supermoedertje, dólgelukkig met haar baby's en ze wast en verzorgt ze dat het een lieve lust is! Ook bij Promiss staat een kittencam opgesteld en ook van onze I-tjes staat een groeigrafiek hieronder in het dagboek.

De baby's van onze Inneke lijken natuurlijk hartstikke groot nu ineens ten opzichte van de pasgeboren baby's van onze Promiss. Onze H-tjes zijn al echte dikke en tevreden bollen en kijken vrolijk de wereld in. Zij zijn er over enkele dagen aan toe om naar de bench in de keuken te verhuizen. Een nieuwe, spannende fase in het leven van een kitten want daar vind het echte leven plaats.

                                                                15 april 2008

De H-tjes van onze Inneke zitten al best graag in het draagzakje!! Hieronder een paar schattige foto's!! De foto's van de kleintjes zijn in volgorde van geboorte.

Ze vinden het reuze spannend als we zo door het huis lopen en ze kijken hun ogen uit! Mamma Inneke vind het allemaal best, als we maar één of 2 baby's bij haar in de mand laten. Eergisteren hebben we het hele stel eens los bij ons op bed laten hobbelen. Inneke vond het prima gelukkig.

Vandaag zijn de H-tjes alweer precíes 3 weken op deze wereld! Morgen of overmorgen verhuizen we hen naar de bench in onze woonkeuken. De kittencam van Inneke zal dan waarschijnlijk even niet functioneren maar zal weldra terugkeren.

Gisteren heb ik een aantal uurtjes de was staan strijken pál naast de kist van de H-tjes en dat vonden ze me toch een partij interessant!! Mamma Inneke zat ook mee te kijken zo nu en dan, gelukkig wilde ze me niet 'meehelpen' zoals onze katers wel eens doen... Onze kleine mopjes keken hun ogen uit en vroegen ook al echt mijn aandacht door heel liefjes te piepen (want miauwen kun je het nog niet noemen) en als ik ze dan even kriebelde over hun kleine kopjes, dan was het goed. Ze komen nog steeds niet UIT de mand, alhoewel het ze soms bíjna lijkt te lukken.

De baby's van onze Promiss groeien lekker door en eentje is de navelstreng al kwijt.

                                                                    18 april 2008

Onze vier H-tjes zijn afgelopen woensdag met hun mamma Inneke naar de grote bench in onze keuken verhuisd en alles gaat boven verwachting goed!!! We hadden minimaal verwacht dat onze Inneke met haar kinders zou gaan slepen, linea recta terúg naar boven. Gelukkig is dit niet gebeurt. Omdat onze Inneke zo op de grote blauwe mand gesteld is, hebben we die dus ook maar in de bench gezet, helaas wel met gevolg dat de bezoekers van de kittencam door de spijltjes heen zullen moeten kijken om iets te kunnen zien. Als we de kittencam aan de binnenkant hangen van de bench, zoals gebruikelijk is, dan zie je de kittens namelijk helemaal niet door de hoge rand van de mand.

De kittens verbruiken nu extra energie waardoor ze tijdelijk een terugval hebben in de groei en dit is normaal. Inneke is er nog niet helemaal gerust op en moet nog wat wennen aan haar steeds actiever wordende kinders, aan de bench en de drukte om haar heen. Inneke blijft minder lang in de mand waardoor sommige kittens dan nog slapen en mamma al weer weg is voor alle kittens gedronken hebben. Gisteren zijn we begonnen met wat pap te voeren en dat ging er al best aardig in bij sommige kleintjes. De mopjes lopen erg veel rond maar hangen ook regelmatig over de rand van de mand te koekeloeren!

Met de vijf baby's van onze Promiss gaat het uitstekend! Ze groeien enórm hard, maar met zo'n toegewijde moeder kan dat ook haast niet anders. Ze zijn allemaal hun navelstrengetje kwijt.

                                                               21 april 2008

De mand waarin onze H-tjes van Inneke lagen is weg! Vrijdag hebben we de mand weg gehaald. Inneke vind het prima allemaal en heeft gemerkt dat zij op die manier heel wat comfortabeler kan liggen als zij haar kindjes aan het voeden is.

De kleintjes verkennen nu de bench en ze vinden het reuze spannend allemaal. Ze liggen graag in de kittenmandjes te slapen en het liefst mét z'n viertjes! Het is een beetje proppen, passen en meten, maar kennelijk ligt dit het lekkerste!

De vele speeltjes in de bench hebben ze inmiddels ook al ontdekt. De eerste snijtandjes van de 4-ling zijn door gekomen wat erg schattig uitziet.

De kittencam hangt nu ín de bench waardoor de kleintjes soms zó in de armen van de kijker lijken te lopen!

Onze I-baby's van Promiss groeien heerlijk door! Álle kittens hebben de oogjes nu open en kruipen al driftig door de bevallingskist. Ze hebben allemaal al lang hun geboortegewicht verdubbeld en het zijn zeer tevreden mopjes!

Ook met mamma Promiss gaat alles uitstekend. Ze is weer duidelijk héél erg in haar nopjes met haar baby's en zoals gebruikelijk geniet ze daarbij ook bijzonder van alle extra hapjes!! Want buiten moeder zijn is eten Promiss' grootste hobby...

                                                            24 april 2008

Onze H-tjes zullen zaterdag en zondag de eerste pleegouders voor een kraamvisite mogen begroeten! De andere pleegouders komen volgende week voor het eerst knuffelen. Ze zijn nu alweer dik 4 weken oud en ze zijn deze week voor de eerste keer ontwormd. De hoektandjes en de kiesjes beginnen langzaam door te komen wat we ook goed kunnen voelen als we de kleintjes iets lekkers van onze vinger laten eten....AU...!! Bijten kunnen ze dus nu al hartstikke goed... 3 of 4 die we ook wel liefkozend Brilsmurf of Brillie noemen, eet al keurig van een bordje (zo nu en dan zelfs gewelde en harde kittenbrokjes!!) net als het enige poesje van het viertal. De beide golden boys vinden dat allemaal nog helemaal níks en halen hun neusje ervoor op. Ze zijn lekker druk en rennen wat af door de bench, en hangen ook regelmatig boven in het kittenkrabpaaltje!

 

Drie namen van het viertal zijn al bekend, maar we wachten met de officiële stamboom namen bekend maken tot de betreffende pleegouders geweest zijn. In het groeischema staat al een voorproefje van 2 namen.

Het kattenbakje is tot onze verbazing eergisteren voor het eerst gebruikt. Na een ontworming en de eerste papmaaltijden komen de  darmpjes altijd goed op gang. Tot nu toe denken de kindjes van Inneke (nog) niet dat een kattenbakje bestemd is om in te slapen wat we wel vaak bij andere kittens zien gebeuren, het lijken dus slimme kindjes die H-tjes!?

De I-tjes proberen heel af en toe al wat te rond te kruipen/lopen, maar meestal ligt het vijftal nog lekker bij mamma Promiss te drinken, te slapen en te groeien! Morgen worden ze precies 2 weken.

 

                                                                28 april 2008

Dit is onze HUMPHREY BOGEY van Liesbrit! De als vierde geboren baby van onze lieve Inneke. Het was een moeilijke keuze voor zijn toekomstige pleegouders, want de beide golden kortharige broertjes lijken erg veel op elkaar.

Hij gaat straks bij Anja en Jos en hun zoon Yorin in Landgraaf wonen bij nog 3 andere lieve katjes, dus dat wordt reuze gezellig voor hem!!

Ook de beide goldentjes eten nu lekker mee als we ze wat te eten aanbieden. De vierling eet nu dus geheel zelfstandig aan de gewelde én de harde babybrokjes en dat is héél erg snel en knap van ze! De drolletjes in het kittenkattenbakje worden nu veelvuldiger van al dat goed zelf eten. Volgens mij gaan onze H-tjes van Inneke dan ook het record zindelijk worden verbreken!!!! En ondanks dat ze allemaal al aan of over het pond in gewicht zitten, blijven ze zich met z'n viertjes in één kittenmandje proppen....zooooooo lief!

                                                                29 april 2008

En dit ontplofte bolletje, want hij is een halflanghaartje, is onze HUMMEL van Liesbrit! Hij is het als derde geboren zoontje van onze Inneke en hij is het kitten wat we wel eens 'Brillie of Brilsmurf' noemen omdat het toen hij pas geboren was leek alsof hij een brilletje op had.

Hummeltje gaat straks bij Dorine en Filip en hun kater Vivaldi in Lokeren (tussen Gent en Antwerpen in het mooie België) logeren en hij wordt dus genaturaliseerd tot Belg!

Vandaag zijn onze H-tjes alweer 5 weken op deze wereld!

                                                                30 april 2008

Onze I-baby's van die lieve Promiss worden iedere dag sterker en kunnen al een beetje op hun kontje zitten. Soms geven we een flesje moedervervangende melk om mamma Promiss wat te ontlasten. Om 5 gram te groeien moeten kittens 25 gram drinken, dus dit x 5 betekent dat onze Promiss aardig aan het afslanken is. Nou kan die bolle schat van onze wel wat hebben hoor... maar toch houden we dit vanzelfsprekend ook in de gaten. De kleintjes vinden een extra flesje alle 5 erg lekker en ze smullen er goed van.

Over een kleine week zullen ook onze kleine, blauwe beertjes met mamma naar beneden verhuizen, maar voorlopig zitten ze nog lekker in de kist op onze slaapkamer. Ze worden eind van deze week 3 weken.

                                                                    3 mei 2008

En dit witte bolletje, ook een halflanghaartje, is onze HOOGHEID HERMELYN van Liesbrit. Hermelyn is de enige poes van de vierling van onze Inneke en was de eerste die op die koude, sneeuwachtige dinsdagochtend op 25 maart 2008 is geboren.

Hermelyntje gaat straks emigreren naar Schilde bij Antwerpen in België en mag daar bij Ann en Frank, Lynn en hun poes Fientje de boel op stelten gaan zetten! 

Onze H-tjes mogen sinds vandaag los uit de bench, ze zijn allemaal hartstikke zindelijk en ze eten alle 4 prima zelfstandig. Nog maar nét 5 weken en dan al zo zelfstandig, knap hoor! En handig, want zo hoeven we de tweede bench niet uit de garage te halen en kunnen de I-tjes straks in dezelfde bench gaan wennen aan het dagelijkse leven. Het gevolg is wel dat ze hierdoor minder in beeld van de kittencam zullen verschijnen.

Omdat de H-tjes goed zelf eten, wegen we hen nu nog maar om de dag.

                                                                    5 mei 2008

Als laatste van de vierling van onze Inneke stellen we jullie onze HUEY HIAWATHA van Liesbrit voor. Huey werd als tweede geboren en staat al sinds een hele tijd helemaal bóvenaan in ons groeischema.

Huey wordt straks, samen met één van de blauwe bolletjes van onze Promiss, geadopteerd door Ida en Rinus die in het Noord-Hollandse Beverwijk wonen. Zij kunnen dan eindelijk weer het geluk van twee katjes in huis gaan voelen!!

De 5 blauwe baby's van onze Promiss zijn sinds gisteren naar de bench verhuisd. Ze dragen nu gekleurde bandjes om ze makkelijk te herkennen.

Katertje 1 of 5 heeft geen bandje, poesje 2 of 5 draagt een lila bandje, katertje 3 of 5 een blauw bandje, poesje 4 of 5 een rose en katertje 5 of 5 heeft een paars bandje om.

Mamma Promiss moet altijd even aan wennen aan zo'n verhuizing maar het is dan ook een enórme verandering. Gisteren ontvoerde zij enkele keren een van haar baby's terug naar boven. Inmiddels begint zij al heel erg goed aan de nieuwe situatie te wennen. De H-tjes vinden het héél erg spannend, die kleintjes in de bench maar hebben het over het algemeen veel te druk met lekker door de keuken heen te rennen en samen te ravotten! Maar als we de allerkleinsten gaan wegen, zit Humphrey op de eerste rang!

                                                                10 mei 2008

Onze I-tjes zijn gisteren voor de eerste keer ontwormd. Ze waren gisteren precies 4 weken op deze wereld. Ze worden iedere dag kwieker en krijgen al alle 5 een eigen uitdrukking op hun toetje en een eigen karaktertje. We beginnen ze langzaam uit elkaar te houden, al blijft dat op deze leeftijd nog wel erg moeilijk. Het poesje wat bovenaan in het groeischema staat, eet al stiekem aan de babybrokjes! Die is lekker snel! En het andere poesje is ook al zo snel: als ik de bench verschoon en ze eventjes allemaal in een grote mand zet naast de bench, is zij de eerste die eruit kruipt en de keuken wil gaan verkennen.

De peutertjes van onze Inneke amuseren zich opperbest! Zij zijn nu ruim 6 weken en klimmen al op de keukenstoelen om bij ons op schoot te komen en rennen de hele dag heel wat af. Uitrusten doen ze het liefste in de blauwe luie stoel en daar kun je ze ook regelmatig zien slapen op de kittencam.

                                                                14 mei 2008

Dit is INDIGO van Liesbrit!

Indigo is het eerst geboren katertje van onze Promiss. EINDELIJK gaat straks een blauw bolletje van onze schat Promiss bij Anke en Richard en hun beide kinderen Justin en Duncan in Amstenrade wonen! In huis woont ook Gizmo, een oude poes van 14 jaar. Hopelijk worden zij straks dikke vriendjes met elkaar. Vorig jaar stonden zij al op de wachtlijst van onze Promiss, maar toen overleed helaas een van haar kittens na 2 dagen...wat voor heel wat verdriet bij iedereen gezorgd heeft...

Ze hebben dus ál die tijd geduldig op een baby van Promiss gewacht en het allerliefste wensten zij zich een katertje. De keuze was simpel: "wij adopteren de eerst geboren zoon". Kiezen uit 3 van die heerlijke kereltjes is dan ook wel heel erg moeilijk. En nu is het dan eindelijk zover!! Onze stoere 1 of 5 gaat van nu af aan als Indigo door het leven.

 

De kleine druktemakers van onze Inneke zijn heerlijke schatjes. Ze kruipen spontaan op schoot en Huey klimt zelfs al op onze keukentafel om bij ons te kunnen zijn!!! Streng verboden in huize Liesbrit, maar dit slimme kereltje heeft door dat je via de achterkant van de keukenstoelen zó op de tafel kunt klimmen. Nog nooit heeft een kitten dit in de gaten gekregen, Huey is de állereerste en hij en zijn broertjes en zusje zijn gisteren pas 7 weken geworden...!! Dát beloofd wat...

Lekker bij mamma tuttelen doen ze ook nog altijd héél erg graag. Even een momentje tussen moeder en haar kinders...wasbeurtje, even drinken en samen slapen. Heerlijk!

                                                           19 mei 2008

Onze Ysabeau werd afgelopen donderdag krols!! Inmiddels is zij logeren bij haar vaste vriendje Freddie in Spijkenisse en alles gaat voorspoedig! Woensdag mag Ysabeau gelukkig weer naar huis toe komen want zonder haar hier in huis voelt toch erg vreemd...

Onze H-tjes zijn een hecht viertal maar ze zijn ook dolgelukkig als de I-tjes een speelkwartiertje krijgen en ze ook met hen kunnen ravotten! Huey wil soms zelfs proberen om via de tralies van de bench bij ze te kruipen! Promiss helpt hem op de foto hieronder zelfs een handje mee...

Hieronder zien jullie ons halflanghaartje Hummel en Hermelyn met de beide golden broertjes Hugging Gizmo (links) en Huey (rechts). Ja, jullie lezen het goed. Humphrey is omgedoopt tot Hugging Gizmo en wel door zijn nieuwe pleegouders. Zijn vorige pleegouders moesten tot hun grote verdriet helaas door onvoorziene gezondheidsproblemen bij hun 3 oudere katten afzien van adoptie...

 

Vanaf nu gaat die kleine golden man dus als HUGGING GIZMO van Liesbrit door het leven! Gizmo gaat straks bij Rosi en Peter in Maasmechelen wonen, samen met nog 2 Britjes die Milo en Bono heten en beiden nog geen jaar oud zijn. Dat wordt dus superleuk voor onze Gizmo straks! Hieronder een leuke foto van die ukkepuk.

De I-tjes van onze Promiss hebben het zelfstandig eten heel erg goed onder de knie en eten alle 5 super-goed! Echt kinderen van hun moeder dus want eten is toch wel een van haar favoriete bezigheden... Ze verbruiken echter ook veel energie nu ze veel los rond mogen lopen wat hun groeigrafiek wat grillig maakt. Nog even en dan mogen ze helemaal vrij en is de bench er alleen nog maar een vertrouwd plekje. We laten de bench altijd staan omdat veel kittens het toch nog prettig vinden om daar te slapen of te spelen.

                                                                20 mei 2008

Toen ik onze Ysabeau vorige week vrijdag naar haar verloofde Freddie bracht, ben ik op de terugweg even langs Geervliet gegaan, een dorpje wat pal naast Spijkenisse ligt en waar onze Ferdinand  Froemel van Liesbrit woont, samen met zijn pleegmoeder Martine en zijn stiefbroer Wally.

 

Het was een hartverwarmend weerzien en Ferdie was, afgezien van het feit dat hij inmiddels 5 kilo weegt, níets veranderd en nog steeds de enórme knuffelkont die hij was als baby!! Ferdie was het kitten van Ysabeau wat vorig jaar enkele dagen maar niet begreep hij hoe bij zijn mamma moest drinken... We hebben hem toen 5 dagen lang, dag én nacht, om de 2 uur een flesje moedervervangende melk en dergelijke gegeven. Daarna begreep meneertje het ineens prima en ging hij zelf drinken waarna het alleen maar bergopwaarts met hem is gegaan. Ik weet nog zóóó goed hoe blij wij destijds waren dat Ferdie eindelijk bij zijn moeder kon drinken....!!! Met ál onze kittens hebben wij een band voor het leven, maar met Ferdie hebben we gewoon iets héél speciaals door die eerste dagen en alle zorgen die we om hem gehad hebben.

Toen ik Ferdie na al die maanden weer terug zag, leek hij me zelfs te herkennen, alhoewel eerlijkheid me gebied te zeggen dat Ferdie ook al als baby bij iedere welwillende vreemde op schoot kroop. Maar soms is het de geur of de stem die een kitten op een onbewust niveau vertrouwder naar ons maakt als naar een wildvreemde. Maar hoe dan ook, het was gewoon gewéldig ons lieve kereltje weer te mogen zien, knuffelen en ruiken !!

 

Onze Ysabeau is trouwens inmiddels gedekt en beleeft vele amoureuze avonturen met haar loverboy Freddie! Nu maar allemaal héél hard duimen dat zij deze zomer voor de derde keer mamma mag worden van weer zulke fantastische baby's als de D-tjes en de F-jes!

                                                                22 mei 2008

Vandaag zijn Emily, Elderiekje, Enya en Eirinn JARIG en ze worden alweer 1 jaar oud!! Van harte gefeliciteerd gewenst dames van jullie mamma's en de 3 mini-broertjes en 2 mini-zusjes!!

Hierboven een foto van onze E-tjes toen ze net een weekje oud waren en eentje waarbij ze met z'n viertjes in één kittenmandje elke dag hele lieve 'kattenlasagne' maakten.

Een hele fijne verjaardag meiden en we hopen dat jullie extra verwend worden!

                                                                24 mei 2008

Onze kleine blauwe bolletjes lopen alweer een tijdje vrij door onze keuken en het is zó leuk om die hele kleintjes met de grotere kleintjes te zien stoeien. Het leeftijdverschil is niet gering met 2 weken en 3 dagen, maar het gaat prima samen. De allerkleinsten leren zo van alles en erg snel van de H-tjes. Gisteren zijn de I-tjes voor de tweede keer ontwormd en zijn ze precies 6 weken geworden.

Dit poppetje hieronder is IMKELINA van Liesbrit, haar roepnaam is Imke. Imke is een felle tante, als we haar oppakken kan ze gillen als een mager varkentje! Dat deed ze al vanaf de eerste dag dat ze op de wereld was, bij haar hoefden we nooit te kijken naar de nagellak aan de pootjes, want zij liet altijd heel erg duidelijk merken/horen wie ze was! Imke wil het liefste OP de grond of op schoot en dan kun je vervolgens álles met haar doen. Spinnen doet zij al wekenlang wat best vroeg is. Echt een lief en aanhankelijk mopje en bijzonder ondernemend!

Imke is als tweede kindje van onze Promiss geboren en na een week stond zij al bovenaan in ons groeischema, een positie die zij tot nu toe (nog) niet heeft afgegeven. Echt een kopietje van haar mamma!

Imke mag straks bij Jacky en Frank in Velden bij Venlo gaan wonen ter ere van hun 25 jarig huwelijk. Zij hebben al 2 katjes die Dropje en Gismo heten en zij wensen zich al al heel lang een blauw poesje.

Hieronder nog een foto van ons blauwe vijftal bij elkaar!! Zo leuk als het lukt dat ze állemaal in de camera kijken!! Van links naar rechts: achterste rij Irsyn, Imke en Indigo, voorste rij Ingo en Ikara.

                                                                28 mei 2008

Druk, héél erg druk is het met 2 moederpoezen, 9 kittens en 5 volwassen Britjes in huis en we hebben het superdruk met al het gezellige kraambezoek. Uiteraard nemen we daar alle tijd voor, dus zodoende was er even geen tijd over voor een update. Maar dat er een hoop gebeurt is, willen we jullie vandaag laten zien.

De H-tjes komen al lekker buiten in de kattenren!! 9 weken zijn ze nu precies! Hugging Gizmo was afgelopen zondag de állereerste al snel gevolgd door Hummel, al was dat nog maar een bescheiden bezoekje van beide mini-heren. Natuurlijk moest alles eerst grondig onderzocht worden. De dag erna hadden ze álle 4 de kattenren ontdekt en werd ook dat één grote speeltuin voor die lieve froemels. Huey probeert zelfs al wat te klimmen!!

Al dat spelen maakt heel erg moe en dan slapen ze toch (nog) het liefste even binnen in een vertrouwde omgeving. De kattenren is natuurlijk nog erg nieuw voor ze. Terwijl Huey zijn klimkunsten aan het trainen was, lagen Hermelyn, Hummel en Hugging Gizmo samen binnen in één mandje te slapen. Ziet dat er niet heeeeeeeeeeeeeeeel erg knus uit?

Maar drinken en lekker veilig slapen dichtbij mamma Inneke kan ook uitstekend als je buiten in de kattenren bent! Vooral met dit geweldig mooie weer. Ze durven steeds langer te blijven en keren keurig terug naar binnen toe om te eten, te drinken of even naar de kattenbak te gaan.

Afgelopen dinsdag hebben de H-tjes hun allereerste autoritje gehad naar ons dierenartsen-echtpaar. Hermelyn, Huey en Hummel vonden alles prima en gingen lekker slapen. Hugging Gizmo was het niet zo eens met ons uitje en heeft de hele tijd zitten jammeren. Het uitgebreide onderzoek van longetjes, hartje, gewrichten, oogjes, tandjes en oortjes vonden ze allemaal erg vervelend, het spuitje was wel te hebben maar de chip die ook met 9 weken geplaatst wordt, vonden de meeste niet zo heel erg leuk... Is ook een vervelende gebeurtenis elke keer... Maar voor mij is het plaatsen van die chip altijd pijnlijker als voor de kittens hoor, want die zijn het binnen een halve minuut alweer vergeten! Onze dierenartsen waren zeer gecharmeerd van onze vierling van Inneke en ze zijn kerngezond!

De I-tjes zijn nu 6 weken en zij zijn écht de baas in de keuken met z'n vijfjes!! Álles wat ze tegenkomen vinden ze práchtig en ze spelen heel wat af, ook samen met de H-tjes overigens. Samen is het een heerlijk ondeugende stelletje!

 

De lange knispertunnel is wel héél erg favoriet bij álle kittens en soms worden ze daar zó moe van dat ze daar zelfs pardoes in slaap vallen...

 

Kortom: alles gaat uitstekend in huize Liesbrit!!

                                                                2 juni 2008

Dit kleine ventje hieronder is IRSYN INDIGO van Liesbrit, de kleinste en lichtste van ons vijftal, maar hierdoor beslist niet een minder ondeugende baby van onze Promiss... Irsyn is als derde geboren.

Met zijn lollige snoetje gaat hij straks het van Liesbrit-team wat reeds bestaat uit Ashley en Delsin van Liesbrit en de lieve poes Romy in Brunssum versterken!! De pleegouders van dit scheetje worden Alois en Cathy. Met Irsyn is hun gezinnetje compleet: 2 jongens en 2 meisjes, mooie verdeling he?

We verwachten eind deze week onze 100.000e bezoeker!! Inmiddels zijn er al ruim 285.000 pagina's van onze website bekeken en zijn er 1052 berichtjes achter gelaten in ons gastenboek. Hartstikke leuk dat jullie ons allemaal zo massaal bezoeken! Bedankt!!

                                                                3 juni 2008

Onze H-tjes hebben inmiddels ons héle huis ter beschikking. Planken om ruimtes af te zetten hadden totaal geen zin meer maar moeten wel blijven staan voor de veel jongere en kleinere I-tjes. Huey sprong al een heel tijdje met gemak over de plank heen die de keuken van onze woonkamer scheidt. Hermelyn, Hummel en Hugging Gizmo volgden hem nog niet meteen waardoor het voor Huey niet zo interessant was en hij al snel terug keerde naar de keuken. Maar toen ook het zusje en de broertjes van Huey dit in de gaten kregen was het hek van de dam! Afgelopen weekend lagen Inneke en haar kroost ineens pontificaal in de huiskamer te slapen toen ik 's morgens beneden kwam. Aangezien onze H-tjes vandaag alweer 10 weken zijn geworden en dit zo'n beetje de grens is (ivm de open wenteltrap) om ook naar boven te mogen, hebben ze nu alle vrijheid in ons huis wat super gezellig is!

De kleine I-tjes van onze Promiss hebben ondertussen ook wat ruimte erbij gekregen en mogen onze bijkeuken onveilig maken. Ze liggen graag op het 2 zits-bankje te slapen en amuseren zich opperbest met het enorme grote krab-speel en klimmeubel wat daar staat. Ze drinken nog veel bij hun mamma en af en toe kun je onze Promiss amper meer zien liggen, bedolven onder allemaal lekker dikke blauwe bolletjes!

Zo nu en dan zien we ook een 'verstekeling' bij onze Promiss liggen! Hierboven is Hugging Gizmo een graantje aan het meepikken bij haar. De kittens en de beide lieve moederpoezen maken amper verschil tussen de kittens en zo kan het wel eens gebeuren dat we een tafereeltje zien zoals hierboven!

                                                            9 juni 2008

Dit is het jongste dochtertje van onze Promiss en zij heet IKARA YSABEAU van Liesbrit.

Ze is als als vierde geboren en heeft een klein knikje in haar staartje. Dat hoort natuurlijk niet maar het maakt haar juist onweerstaanbaar! We noemen haar zodoende ook wel eens liefkozend ons 'knikstaartje'. Ikara is een vreselijk aanhankelijk meisje en ze spint als de beste!

Ikara mag straks bij Kelly in Heerlen gaan wonen. Kelly heeft in 2006 al een van Liesbrit kater geadopteerd, Diablo. Diablo is een zoon van onze Ysabeau en een ware schat. Als een soort van eerbetoon aan Ysabeau, krijgt poesje Ikara de naam van Ysabeau als tweede op haar stamboom. Diablo wordt deze zomer 2 jaar oud en krijgt dus straks een stiefzusje om lekker mee te stoeien en te spelen.

                                                                14 juni 2008

Afgelopen week was het zover: onze I-tjes werden 9 weken en dan staat het eerste autoritje richting ons dierenartsen-echtpaar voor hen op het programma. In 2 reismandjes dit keer, want samen in één mandje werd toch iets te druk. Alleen Ikara vond het niet zo leuk in het mandje en eiste regelmatig mijn aandacht. Maar de andere 4 waren heel relaxed en toen we even moesten wachten in de wachtkamer, lagen zij al lekker in een diepe kittenslaap. We hadden heel wat bekijks in de wachtkamer en een mevrouw met een hele lieve oude poes was helemaal wég van onze blauwe vijfling!

De gezondheidscheck was gelukkig prima bij ons vijftal. Altijd toch spannend en een hele opluchting dat alles in orde is. Álles wordt grondig en vooral uitgebreid bekeken en beluisterd met de stethoscoop. Vorig jaar hebben we daar eens foto's van gemaakt en die zal ik nog eens plaatsen. Geeft een goede impressie van hoe het er aan toe gaat tijdens zo'n bezoek. Oogjes, oortjes, tandjes, gewrichtjes worden grondig bekeken, reflexen gecontroleerd, de buikjes worden afgetast op een evt. navelbreukje, longetjes en hartje wordt goed naar geluisterd maar ook worden de darmgeluiden gecheckt.

Het spuitje met de entstof als ook die enge, dikke chipspuit gaf geen centje pijn bij álle 5 de kittens!!!

Óngelooflijk!!! Vorig jaar schreeuwden de E-tjes van Promiss werkelijk álles bij elkaar en had ik de neiging na de eerste de rest niet meer te laten chippen. Maar vanaf 1 januari 2007 raden ze het aan door de raskattenverenigingen en het is natuurlijk voor de nieuwe pleegouders ook een veilig idee dat onze kittens altijd terug te herleiden zijn naar hun thuis. Je weet maar nooit hoe een katje ineens het huis kan ontglippen.

De gewichtjes in ons groeischema van de I-tjes zijn de actuele gewichten bij de dierenarts. Imke heeft haar broertje Indigo tóch weer ietsiepietsie ingehaald! De rest is zo'n beetje hetzelfde gewicht behalve kleine Irsyn die klein van stuk is en precies 1 kilo woog!

De H-tjes hebben tegenwoordig een duidelijke voorkeur voor de bovenverdieping van ons huis. Ze komen nog wel eens een uurtje beneden, maar boven is het toch spannender! Ze slapen gezellig bij ons op bed (het liefst in elkaars pootjes wat zooooo lief uitziet!) en ze liggen graag in de radiatorhangmatjes met z'n viertjes als ik achter de PC e-mail aan het beantwoorden ben of deze website zit bij te werken. Waar wij zijn, zijn onze H-tjes ook!

Onze beide golden, kortharige jongens lijken erg veel op elkaar qua uiterlijk en trekken zeer veel met elkaar op. We noemen hen wel eens gekscherend onze "Siameese tweeling". Hieronder nog 2 foto's hoe die 2 vaak lekker samen liggen slapen.

                                                            19 juni 2008

Als allerlaatste van ons heerlijke negental stellen we jullie aan INGO BALOO van Liesbrit voor! Ingo is het jongste kitten in huis, zoontje van onze Promiss en is als vijfde en tevens laatste geboren op die mooie vrijdag 11 april 2008.

Ingo mag straks, samen met een van de kindjes van onze Inneke, Huey, bij Rinus en Ida en hun Grijze Roodstaart Papagaai Vasco in Beverwijk gaan wonen. Samen spelen die 2 heel wat af, dus dat beloofd wat straks! Hieronder zie je ze samen op de foto.

 

 

Verder gaat alles uitstekend hier! Onze H-tjes zijn eerder deze week 12 weken oud geworden, ze zijn voor de tweede keer geënt en van tot tot teen nagekeken door onze dierenartsen. Ze zijn in een topconditie! Hugging Gizmo was de zwaarste op de weegschaal met maar liefst 1720 gram, op de hielen gezeten door Huey (wie ook anders, want Huey was tot nu toe steeds de zwaarste) met 1640 gram. Hummel woog 1590 en Hermelyn 1450 gram. Prima gewichtjes voor kittens van 12 weken.

Gisteren waren de H-tjes de héle dag buiten te vinden in onze kattenren. Het was dan ook fantastisch weer en samen met mamma Inneke hebben zij een heerlijke dag gehad. Lekker slapen in het zwoele weer. Hieronder zien jullie Huey in diepe rust, Hermelyn in het kleine krabpaaltje en Hummel met Hugging Gizmo onderaan de grote krabpaal.

Onze Inneke is een supermoedertje! Ze verzorgd haar kinderen heel erg goed en ze mogen iedere dag meerdere keren bij haar drinken. Inneke speelt ook met haar kindjes alsof ze zelf nog een kitten is, zo leuk om te zien! Onze andere poezen spelen ook wel met hun kittens hoor, maar lang niet zo enthousiast als onze Inneke dat kan doen. Inneke gaat helemaal op in het spel.

                                                                23 juni 2008

NIEUWS!! GOED Nieuws over onze Ysabeau!! Op 16 mei is zij weer bij haar vaste verloofde Freddie gaan logeren bij Aukje en Hans van cattery Mr. Mistoffelees in Spijkenisse en het resultaat is al een tijdje duidelijk zichtbaar: ons meisje is voor de derde keer zwanger van deze mooie katerman!

Vandaag is zij precies 37 dagen in verwachting en ze voelt zich prima. Alle potentiële pleegouders zijn al eerder van dit heugelijke feit in kennis gesteld, want we weten het al een hele tijd. Zo rond 24 juli verwacht zij hopelijk weer van die heerlijke silvertabby baby's!! Alhoewel, tot nu toe doen Ysabeau en Freddie er ook altijd nog een blue silver tabby kittentje bij. Er is bij deze combinatie altijd kans op 50 % halflangharige kindjes. Tot op heden hebben die 2 lovers alleen nog maar katertjes op de wereld gezet. We hopen dit keer ook op minimaal één (kortharig) poesje, want Ron en ik willen dolgraag een dochtertje van die 2 zelf in ons kattengezin opnemen. Om een indruk te krijgen van haar vorige nestjes kan altijd nog ons dagboek van onze vorige nestjes D en F worden nagelezen.

 

Verder alles uitstekend hier in huize Liesbrit. Alle I-tjes van onze Promiss komen inmiddels ook op de bovenverdieping, Indigo was de eerste en hij slaapt ook al lekker bij ons op bed. De anderen moesten een tijdje wennen aan de open wenteltrap die wij hier hebben en het duurde een paar dagen eer ook zij met regelmaat deze hindernis durfden te nemen. Het is nu soms een dolle boel met 9 kittens die achter elkaar aan rennen over ons bed. Slapen komt er soms niet van maar dat hebben wij er met alle liefde voor over want ze zijn allemaal zo lief en ondernemend. Eind van deze week gaan we onze Hummel als allereerste kitten van dat geweldige stelletje wegbrengen naar Lokeren in Belgie...dus het wordt weer zwaar met zo'n afscheid in het verschiet...nog maar even niet aan denken...

Hieronder nog een foto van het complete H-nestje bij elkaar. Ze zijn stuk voor stuk zó vreselijk lief en knuffelig... Volgende keer mag onze Inneke zéker weer bij kater Beer in Arnhem gaan knuffelen want deze combinatie is werkelijk super!

                                                                        25 juni 2008

Dat onze Inneke zo'n fantastisch moedertje is, dat hebben we al vaker gemeld. Maar dat zij soms zó enthousiast is dat ze bóvenop een van de kittens gaat liggen, dat hadden we nog niet verteld. Laatst kon ik er een foto van maken en Huey was de pineut....alhoewel, Huey heeft er geen last van hoor dat mamma hem zooooooo lief vind!

Onze Siameese tweeling Huey en Hugging Gizmo zijn samen erg fotogeniek. Hieronder liggen ze samen in het rieten mandje.

Dit mandje is van Hugging Gizmo. Dit mandje, een handdoekje, een dekentje en wat speelgoed is al een heel tijdje hier van hem. Wij vragen onze pleegouders namelijk altijd om iets mee te nemen van thuis. Dit zodat deze spulletjes gedurende die maanden dat een kitten hier opgroeit de geur kan aannemen van de kittens en van ons huis. Als een kleintje dan mag gaan verhuizen, nemen wij al deze spulletjes mee als we hem/haar naar zijn nieuwe logeeradres brengen. Die eerste tijd zonder mamma en nestgenootjes is natuurlijk niet niks voor zo'n hummeltje en op deze manier hebben ze dan altijd iets wat vertrouwd ruikt en uitziet om zich heen.

Lekker spelen is áltijd feest voor de kleintjes! Wij doen dat erg veel met ze, maar ook alle kraamvisite speelt veel met het minispul van ons! Hieronder nog een leuke foto van een heel stel ukkies bij elkaar.

 

                                                               26 juni 2008

13 weken en 2 dagen op deze wereld en vandaag mag Hummel de rest van de wereld gaan bekijken...we brengen hem namelijk naar zijn adoptieouders in het Belgische Lokeren. Ook Vivaldi woont daar, een lieve kater die nog nooit een speelkameraadje heeft gehad. Dus we zijn benieuwd hoe het zal gaan. Hummel is een stoer en zelfstandig katertje en hij is wel oud genoeg om zijn mamma, zus en beide broertjes te verlaten.

Daaaaaaaaaaag, lieve schat van ons! We hebben van je genoten en we stonden verbaasd hoe licht je vachtkleur gedurende de maanden is geworden want je leek wel zwart de eerste weken na je geboorte. Je black golden shaded kleur staat héél erg mooi bij je langharige vachtje. Je bent erg bijzonder Hummel! We zijn stiknieuwsgierig hoe jij je zult gaan ontwikkelen, want volgens ons wordt jij een héle grote katerman! Héél véél knuffelplezier bij Filip en Dorine en lief zijn voor Vivaldi he?

                                                            27 juni 2008

De reis naar Lokeren van ruim 2 uur met Hummel in zijn reismandje achterin in de autogordels is gisteren goed verlopen. Hummel heeft de hele weg rustig rond liggen kijken naar alles wat om hem heen gebeurde. De kennismaking met de grote kater des huizes, Vivaldi, verliep van de kant van Vivaldi heel relaxed. Maar onze Hummel blies en gromde van jewelste...hahaha Stoer he? Hummel zocht zich het hoogste hangmatje van de grote krabpaal uit om zo Vivaldi eens goed te kunnen bekijken.

Maar alles kwam gewoon goed hoor, want het is natuurlijk niet niks om ineens 2 uur van huis, van mamma en nestgenootjes te zijn in een wildvreemde omgeving. Na een paar uurtjes wennen werd het blazen al minder en mocht Vivaldi al dichterbij komen en aan Hummel ruiken. Samen spelen vinden ze ook al best leuk. Nu heeft Vivaldi eindelijk een speelkameraadje! En inmiddels gaat het al hartstikke goed met die 2!! Want kijk maar hieronder waar ze al samen 'gebroederlijk' bij elkaar liggen !!! En dan te bedenken dat we nog geen 24 uur verder zijn!!

Voor ons is het vreemd, ineens geen Hummeltje meer in huis. Want al lopen er hier nu nog steeds 15 Britjes rond, Hummel is er niet meer en dat voelt raar en onwennig. Wennen zal het NOOIT om afscheid te nemen van onze kittens. En daarbij is zo'n schatje wat als eerste het ouderlijk huis verlaat, meestal een van de moeilijkste... Maar hoe dan ook, we wéten dat Hummel een hemel op aarde krijgt daar in het verre België en dat Dorine en Filip dolgelukkig met hem zijn. En dáár doen we het voor!

                                                        30 juni 2008

Onze kattenren is geliefd bij jong en oud. Vooral met het prachtige weer van de afgelopen dagen vind je veel Britjes buiten. De kindjes van Inneke gaan erg graag met mamma mee naar buiten. Links van mamma zit Hugging Gizmo en rechts zit Hermelyn.

de I-tjes van Promiss snappen het nog niet zo dat ze hier in huis ook op een veilige manier naar buiten kunnen. Het typische is, dat bijna geen van de kinderen van Promiss naar buiten gaat in de tijd dat ze hier opgroeien. De effen Brit is toch (nog) rustiger als de shaded en de tabby kittens over het algemeen. Maar spelen kunnen zij net zo wild-enthousiast hoor! Het ronde speeltje met het balletje is hier bij álle kittens al enkele jaren een ware hit!

                                                                 2 juli 2008

Met onze zwangere Ysabeau gaat het súper! Vandaag alweer op dag 46 van haar zwangerschap. Ze is al héél erg bol en overduidelijk in blijde verwachting. Voor Ysabeau kan het buiten niet warm genoeg zijn en zij is heel graag in onze kattenren, vooral met dit soort tropisch warme dagen. Het liefst zou ze 's nachts nog buiten slapen...(áls ze dat van ons zou mogen)      

Van rustig aan doen als je zwanger bent, daar heeft Ysabeau nog nóóit van gehoord, althans ze trekt zich hier niks van aan. Ysabeau doet wij zíj wil...      

                

                                                           3 juli 2008

Ook onze kleine Hugging Gizmo is inmiddels verhuisd naar Maasmechelen. We hebben hem afgelopen maandag daar naar toe gebracht. De kennismaking met Milo en Bono, zelf nog kittens van 10 en 7 maanden, ging heel erg soepel en Gizmo is al goed gewend in zijn nieuwe omgeving. Natuurlijk heeft hij de eerste dag nog een beetje gegromd en geblazen naar de 2 vreemde katermannen maar verder alles gaat perfect bij Rosi en Peter. Hij slaapt al lekker tussen hen in op bed en alles ziet er prima uit!!

 

Vandaag zouden we eigenlijk ons witte prinsesje Hermelyn naar haar gouden mandje gaan brengen, maar de afgelopen dagen kreeg zij ineens erg dunne ontlasting en dat begint zich vanaf vandaag pas te herstellen. Op zich niks ernstigs, kan van het extreem warme weer komen, maar hoe dan ook op zo'n moment is het niet verstandig een kitten van woonomgeving te laten veranderen. De reis en de verhuizing op zich is al stressvol genoeg en het is dan beter een kitten even in de vertrouwde omgeving te laten herstellen. Onze kittens moeten in perfecte conditie zijn op het moment dat zij het ouderlijk huis verlaten. Dus Hermelyntje blijft nog eventjes hier bij haar mamma en zal snel naar jullie toe komen Ann, Frank en Lynn!

                                                                4 juli 2008

Het gaat elke dag beter met onze Hermelyn. Nu zij wat langer blijft tot ze helemaal is hersteld, kan de rest van de kittens nog even gebruik maken van haar zachte pluizige vachtje om tegenaan te slapen. Broertje Huey heeft zo gisteren de héle middag met zijn zusje op bed geslapen.

En hieronder zie je Irsyn samen met Hermelyn slapen op de krabpaal. En als laatste een foto van haar samen met Imke.

Héérlijk ziet dat eruit he? Zooooo ontspannen, die intense rust in zo'n katje. Als reïncarnatie bestaat, dan zou je toch metéén als kat terug willen komen in een volgend leven he? Maar dan wel bij mensen zoals wij, want helaas hebben lang niet alle katten in Nederland zo'n goed leven als onze Britjes.

                                                               8 juli 2008

En toen was er nog maar één kittentje van onze Inneke in huis....want ook onze Hermelyntje is gaan logeren bij haar nieuwe pleegouders en poes Fientje Poezenpluis! Zondag hebben we haar daar naar toe gebracht. De reis ging prima en ons meisje heeft rustig en geïnteresseerd om zich heen zitten kijken. Ook in haar nieuwe thuis verkende ze de boel met opgeheven staartje en de nodige nieuwsgierigheid. Ze lag al snel op een stoel om zich eens lekker te laten knuffelen door haar nieuwe pleegmoeder.

Maar toen kwam het moment dat ze kennis moest maken met Fientje, de grote opperpoes des huizes...Zoals vrijwel altijd het geval is, gaan katten dan gevaarlijk blazen en grommen naar elkaar en poezen hebben dat over het algemeen nu eenmaal meer als katers. Zo ook Hermelyn en Fientje. Het zal voor beiden een tijdje wennen zijn, dat is nu eenmaal kattentaal.

Wij missen ons kleine witte spookje erg... Gelukkig hebben we ons grote witte spookje hier bij ons, want Hermelyn is een kopie van haar mamma geworden. Hieronder nog een foto van de laatste nacht van Hermelyn hier in huis, mamma Inneke kijkt nog even naar haar kleine spruit alsof ze weet dat het afscheid nadert. Een laatste wasbeurtje...daaaaaag lieverd, veel plezier in je nieuwe thuis!!!!

 

Onze bolle, zwangere schat ysabeau is vandaag alweer 52 dagen zwanger! Ysabeau is héél erg dik, dikker als anders lijkt het. De foetussen in haar buik zien er nu ongeveer zo uit als hieronder goed te zien is. We hopen dat alles zo uitstekend blijft gaan als nu het geval is!!!

                                                                15 juli 2008

Met alle 3 de uitgevlogen kindjes van onze Inneke gaat het uitstekend! We krijgen alleen maar goede berichten over onze lieve Hummel, Hugging Gizmo en Hermelyntje en dat voelt heel erg goed!

Maar O God wat gaat het toch allemaal snel....want deze week nog gaan we de volgende alweer naar hun nieuwe pleegouders brengen en dit keer verhuizen er zelfs 2 Britjes tegelijk: Huey én Ingo... Want die 2 mogen lekker samen in Beverwijk gaan wonen. En wel bij hun nieuwe pleegouders Ida en Rinus die zich enórm verheugen op hun komst!!

Huey en Ingo horen ons natuurlijk regelmatig praten over hun naderende afscheid en soms lijkt het alsof die 2 alvast aan het oefenen zijn met de reismand. Kijk maar eens hieronder want op deze foto is het net alsof Ingo vraagt: "Heeee Huey weet jij wanneer we van onze mamma's en de rest afscheid moeten nemen ?"

Huey merkt het wel goed dat hij geen eigen nestgenootjes meer heeft. Maar we horen hem niet klagen hoor, want ondertussen laat  ons grootste, kleine kereltje zich lekker door al zijn mamma's vertroetelen!!

Drinken doet Huey tegenwoordig net zo vaak bij tante Promiss als bij zijn eigen mamma Inneke. En samen met zijn stiefbroertje Ingo lekker liggen slapen vind hij ook heerlijk!

                                                                    16 juli 2008

Vandaag is onze Promiss jarig! LANG ZAL ZIJ LEVEN !!!!!

Ze wordt 4 jaar vandaag. Samen met haar 5 kotertjes Indigo, Imke, Irsyn, Ikara en Ingo zal ze haar verjaardag vieren en vanzelfsprekend doen we onze bolle, jarige schat het grootste plezier met regelmatig wat lekkers te eten. Eten is immers haar grootse hobby! Uiteraard mogen Huey en de rest van de volwassen Britjes vandaag ook mee smullen. Want het is nu eenmaal feest hier in huize Liesbrit!

                                                                20 juli 2008

En toen waren er nog maar 4 kittens in huize Liesbrit... want onze kleine lieve Huey en blauwe Ingo zijn afgelopen week naar Beverwijk verhuisd. Het was één groot feest toen we ze brachten, want het is hartstikke leuk voor Ron en mij om te kunnen zien waar onze schatjes uiteindelijk mogen gaan wonen. Het hele huis straalde welkom uit en óveral stonden krabpalen, lagen speeltunnels en speeltjes. Ida en Rinus hebben dan ook lang uitgekeken naar hun 2 knuffels na een lange periode van intens verdriet door het overlijden van 2 van hun katjes...

Omdat die kleintjes met z'n tweetjes waren en er geen oudere kat(ten) wonen ging het wennen nog sneller als anders! Wél woont er een grote Grijze Roodstaart Vasco, een heel wat groter formaat dan onze Senegal papagaai Bas, dus er was al snel respect voor deze gróte, mooie vogel!

Al snel lagen die 2 relaxed in een van de stoelen te stoeien, te kijken en later te slapen. De berichten die we van hun nieuwe pleegouders krijgen zijn alléén maar positief! Maar míssen dat we die 2 doen, we hebben echt het gevoel onze grootste knuffels kwijt te zijn....pffft....

Na ons bezoek aan Beverwijk zijn we doorgereden naar Purmerend waar onze Frenkie woont, een zoon van onze Ysabeau van haar F-nestje. Frenkie wordt komende week 1 jaar oud. Het was een heerlijk weerzien, zowel met Frenk als met zijn pleegouders Joris en Petra en hun dochtertje Luna! Wat was hij GROOOOOOOOT geworden!!! Frenkie is de ware koning van de geheel afgezette tuin waardoor hij iedere dag lekker buiten kan spelen, sámen met kleine Luna.

Vandaag ga ik wéér een kindje van onze Promiss naar zijn nieuwe pleegouders brengen, namelijk onze Irsyn. Irsyn gaat dichtbij wonen in Brunssum bij Alois en Cathy en hun 3 Britjes Romy, Ashley én Delsin van Liesbrit. Ron kan niet mee bij dit afscheid, want hij blijft bij onze hoogzwangere Ysabeau die vandaag alweer op dag 64 van haar zwangerschap is aangekomen. Dan laten we onze poezen nooit meer langer als een uurtje alleen. Mocht er iets rondom Ysabeau zijn, dan kan ik binnen 20 minuten weer thuis zijn. Afhankelijk van de bevalling van Ysabeau gaan we dan volgende week nog onze Imke naar haar nieuwe thuis brengen. Indigo en Ikara blijven nog tot half augustus bij ons wonen.

                                                        21 juli 2008

Vandaag is ons A-nestje jarig. Zij kwamen destijds maar liefst met z'n zevenen ter wereld !!!! Het grootste nestje wat we ooit gehad hebben en mamma Anouk heeft ze alle 7 keurig verzorgd tot ze groot en sterk waren. Armani, Amber, Archie, Annamienneke, Abigail, Aagje én Ashley: PROFICIAT namens ons en mamma Anouk gewenst en nog vele jaren in goede gezondheid!!

Hierboven een foto van een 'kluitje' A-kittens toen ze enkele dagen oud waren.

                                                                23 juli 2008

Ook onze kleine Irsyn is afgelopen zondag verhuisd en deze verandering ging voor hem boven verwachting heel erg goed! Want om zomaar een kitten tussen 3 volwassen katjes te zetten die al jaren aan elkaar gewend zijn... Nou, dan mag je bést wat geblaas en gegrom verwachten, maar toch was hier nauwelijks sprake van! Dit was erg fijn voor Irsyn, voor zijn nieuwe pleegouders en natuurlijk ook voor ons. Kleine Irsyn werd razendsnel geaccepteerd en hij is inmiddels al heel erg gewend in zijn nieuwe thuis. Een thuis wat een zeer speciaal welkom-bord voor Irsyn in de voortuin had geplaatst en wat een speciale taart had laten maken ter ere van zijn komst! Kijk hieronder maar eens naar de foto's!

 

Het is niet mis te verstaan dat ons kleine kereltje hier méér dan welkom is toch?

Alleen opperpoes Romy liet even wat van zich horen en daarna ook poes Ashley heel effe. Maar na amper een uurtje viel er geen onvertogen geluid meer! Kater Delsin sloeg álles want die vond Irsyn metéén zooooooooo vreselijk leuk dat hij alleen maar achter hem aan liep.

We hebben trouwens méér goed nieuws, maar dan van een geheel andere orde!

Als eerste willen we vertellen dat morgen de F-jes jarig zijn!! Ons viertal bereikt dan de leeftijd van 1 jaar! Hieronder op de foto waren ze pas 5 dagen oud. Van links naar rechts: Frenkie, Flebster, Freddie en Ferdie. Alvast PROFICIAT lieve schatten van ons! Maak er maar een leuke eerste verjaardag van bij jullie pleegouder(s)!

Jullie vragen je vast af waarom we nú al vermelden in ons dagboek dat morgen de F-jes jarig zijn.

Nou...... ONZE YSABEAU IS NAMELIJK GISTEREN  BEVALLEN!!!! Met Ysabeau en haar piepkleine baby's gaat het uitstekend. Mamma voelt zich kiplekker, ze zorgt als een waanzinnige voor haar baby's waardoor ze al hartstikke goed gegroeid zijn! Morgen óf overmorgen plaatsen we een echte goede update over deze práchtige gebeurtenis in een nieuw dagboek!!

Groeigrafiek H nestje

Groeigrafiek I nestje

                                        

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<