DAGBOEK van ons eerste nestje 2004

  

Ons eerste nestje werd geboren in de nacht van 27-28 juli 2004

                                  Vader: Silver Snoopy van Elsdieck      Moeder: Anastasia van Lahrhof

                                     Kittens :  4 katertjes: Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko

 

25 juli 2004

Anouk is nu echt hoogzwanger! Ze is ontzettend bol en rond en ze kan haar eigen kontje niet eens meer wassen. Haar tepels zijn roze en opgezet en zijn duidelijk zichtbaar door haar vacht heen. Anouk voelt zich goed, ze slaapt en eet veel en gedraagt zich heel erg relaxed. Ze is vandaag precies 61 dagen zwanger dus het kan lk moment gebeuren!!! Ik laat haar niet meer langer als een uurtje alleen. Ron en ik vinden het vreselijk spannend allemaal... We hebben een tijd geleden al een verhuisdoos omgetoverd tot een heuse werpdoos en die staat op onze slaapkamer zodat Anouk er alvast aan kan wennen.Als Anouk ergens lekker ligt te slapen kun je de kittens in haar buik hl erg duidelijk zien bewegen! In de werpdoos heeft ze (nog) geen interesse maar de aanstaande vader Snoopy des te meer! Hij ligt regelmatig te slapen in de doos.

 

 

                            27 en 28 juli 2004

Vandaag is Anouk erg onrustig en ze zoekt me om de haverklap op. Vanmiddag ben ik naast de werpdoos op de grond gaan zitten en Anouk ging spontaan de doos is en heeft daar een paar uurtjes gelegen. Gelkkig vind ze de werpdoos wel comfortabel. Zo hebben we daar samen een hele tijd gezeten. Anouk kijkt me aan met zon blik van: je blijft toch bij me h?

Die avond rond kwart voor 9 beginnen de eerste ween. Anouk ligt nu constant in de werpdoos en ze merkt dat het een veilig plekje is. Ik zit ernaast en spreek haar geruststellend toe terwijl ik haar aai. Ze heeft best wel veel pijn...

Rond 23:00 uur begint ze te persen en als het eerste kitten naar buiten komt, springt Anouk ineens uit de doos. Je ziet haar letterlijk denken: wat heb ik nu aan mijn kontje hangen????? Anouk rent rechtstreeks naar ons bed en wil eronder duiken, ik kan haar nog nt tegenhouden en ik leg haar terug in de doos. Het kitten ligt met geboortevlies en al net vr het bed op de grond! Ron pakt het kitten op en legt het bij Anouk in de doos. Anouk weet niet wat ze ermee aan moet dus ik trek het vlies kapot bij het hoofdje van het kitten zodat het kan gaan ademen. Dn valt het kwartje! Anouk begint vol overgave het eerste kitten schoon te likken. Het is een Black Shaded Silver katertje en hij weegt 103 gram. Hieronder de allereerste foto van het eerste kitten.

Een uurtje later wordt nummer 2 geboren en nu snapt Anouk wat de bedoeling is en begint het kitten meteen schoon te likken. Het is weer een katertje, Black Shaded Golden van kleur en hij weegt 114 gram.

Nummer 3 wordt heel erg snel geboren, nog geen half uur later. Wederom een katertje, Black Shaded Golden van kleur en dit is meteen het zwaarste kitten: 122 gram.

Nummer 4 kondigt zich pas tegen 3 uur s nachts aan en ligt in een stuit. Ik moet haar dus helpen met deze bevalling. Het duurt een heel uur voor het kitten eruit wil komen en Anouk is daarna bkaf en laat dit kitten aan zijn lot over. Nks wassen of snuffelen. Ron en ik nemen de moedertaak over wrijven het laatste kitten voorzichtig schoon en droog en knippen de navelstreng door. Ook dit laatste kitten is een katertje en hij weegt 115 gram. Hij is Black Shaded Silver van kleur.        

Omdat hij veel later geboren is als de rest, moet hij de eerste dagen knokken voor een plekje aan de tepels en dat lukt hem lang niet altijd... Vaak verdwaalt hij in de werpdoos en ligt dan ergens eenzaam en alleen in een hoekje. Ik heb hem dus veel moeten helpen om ook een plaatsje te veroveren. De rest van de nacht slaap ik niet, ik kan mijn ogen niet afhouden van die prachtige baby's...! Goh wat zijn ze mooooooooooooi!

   

5 augustus 2004

Een week oud zijn onze kindjes nu. Anouk moet het moeder zijn nog leren en ik probeer haar zoveel als mogelijk te helpen. Gelukkig is Anouk een snelle leerling, ze vertrouwt me blind en vind het prima als ik met haar kindjes aan het frutselen ben. De navelstrengetjes zijn stuk voor stuk van de buikjes afgevallen. We wegen de baby's elke dag op een vast tijdstip met een digitale weegschaal en ze groeien goed, zo'n 10-15 gram per dag. De kittens zelf vinden het hlemaal niet leuk als ze gewogen moeten worden en moeder Anouk houdt alles nauwlettend in de gaten. Als Anouk een van haar kindjes hoort piepen is zij er als de kippen bij, ze begint het dus al cht te leren. Goed zo meisje!

                                    

                                                    7 augustus 2004

De oogjes van alle baby's zijn open en de kleur is betoverend blauw! Dit is normaal bij pasgeboren kittens, de echte oogkleur ontwikkelt zich pas later. Ook hun oortjes zijn open, Ik zie duidelijk dat ze op me reageren als ik tegen ze aan klets. Als we ze op ons bed laten kruipen zijn ze al best snel en moeten we goed uitkijken dat er niet een zo van het bed af loopt!

                                                                                30 augustus 2004

We weten nu hoe we de katertjes gaan noemen en de Felikat stambomen kunnen worden aangevraagd. Onze eerstgeborene krijgt de naam Shadow en gaat bij Kerstin, Suneeta, Raymond en het hondje Queeny wonen in Kerkrade. 2 off 4 gaat naar de naam Crespo luisteren en gaat bij Marcel en Esme wonen in Venlo. Nummertje 3 en 4, n gouden en n zilveren, houden we zelf en krijgen de namen Chakotay en Cisko. De werpdoos is ondertussen verhuist naar een ruime bench zodat Anouk meer ruimte heeft om haar baby's te verzorgen. Ook kunnen de kittens zo langzaam de wereld om hen heen gaan verkennen. De eerste keer ontwormen is achter de rug en het ging heel vlot.

   

   

 

Het zindelijk worden gaat goed, al snappen de kittens in eerste instantie niet waar dat gekke bakje met die witte steentjes voor dient. Dus...ze besluiten gezamenlijk dat zo'n kattenbakje vst bedoelt moet zijn om er samen in te gaan slapen...!

                                                    9 september 2004

De kittens zijn nu al 6 weken oud en ze zijn voor de tweede keer ontwormd. Dat ontwormen ging zker niet zo makkelijk als de eerste keer... Crespo spuugde alles metn uit en Cisko heeft alles een uurtje later weer uitgespuugd met zijn hele maaginhoud erbij... Morgen nog eens proberen bij die 2. Ondertussen heb ik de bench vanuit de slaapkamer naar de keuken verhuisd en de kittens mogen nu los rondlopen. Overal staan kattenbakjes om ongelukjes te voorkomen. Ze vinden het prchtig om overal te kunnen rondneuzen en ik vind ze letterlijk in elk hoekje van het huis terug. Elke week krijgen ze er een stukje huis bij om te verkennen zodat ze langzaam elke ruimte goed kunnen leren kennen. Ze durven ook al de trap op naar boven, best stoer hoor, want het is een open wenteltrap! Met elkaar stoeien vinden ze helemaal het einde!       

                                                                                  

                                                       16 september 2004

Vooral Chakotay en Cisko zijn moeilijke eters en om te zorgen dat ze niet afvallen en om mamma Anouk te ontlasten, voeren we deze 2 kereltjes regelmatig bij met de fles. In de flesjes zit vervangende moedermelk. Cisko drinkt zijn flesje heel erg makkelijk maar Chakotay gedraagt zich alsof er iets vreselijks gebeurt elke keer. Ik weet me geen raad met die twee...al 7 weken oud en nog willen ze maar niet zelfstandig eten....HOE krijg ik ze aan het eten? Ik krijg gelukkig advies van Maria van cattery van Roma's Choice en probeer gekookte kipfilet, koolvis e.d. te voeren. Die kipfilet slaat aan, smen met die vervangende moedermelk wel te verstaan, dus iets vertrouwds en iets nieuws samen op een bord is het toverwoord. Jaaaaaaaaaaaaaaaa ze eten eindelijk zelfstandig!!!!!

                                                    29 september 2004

Vandaag zijn de kittens alweer 9 weken oud en al een hele tijd helemaal zindelijk!  Ze eten allemaal goed zelfstandig, vooral Shadow en Crespo maar als toetje drinken ze nog heel vaak bij mamma Anouk. Soms proberen ze ook bij pappa Snoopy te drinken en snappen dan niet dat er bij hem niks te halen valt... De eerste enting is achter de rug en onze dierenarts was super tevreden over ons kroost! Alle 4 kerngezond en goed op gewicht. Dat prikje vonden ze natuurlijk niet zo leuk en zo'n reis naar de dierenarts toe lijkt voor een kitten een ware wereldreis... Ik had Anouk mee genomen zodat de baby's zich niet zo alleen voelden. Alle kittens groeien als kooltjes!!  Vorige week zijn de kittens voor de derde maal ontwormd en omdat ze nu allemaal zelfstandig vast voedsel eten, kon ik de ontwormingspasta door het voer mengen. Zo ging alles er snel en goed in en blf het er ook in.                             

Als de kittens bij mamma drinken is het een waar spinconcert...en hrd spinnen dat ze kunnen! 's Nachts als Anouk de kindjes naast ons bed aan het voeden is, word ik er gewoon wakker van. Maar dat is geen enkel probleem: voor zo'n concert word ik graag wakker! Na het drinken bij mamma vallen de kittens op diezelfde plek in n klap in slaap en kruipen lekker tegen elkaar aan.

                                                    7 oktober 2004

10 weken zijn de kittens vandaag! Ze wegen alle 4 ruim 1 kilogram. Vanaf hun geboorte heb ik de kittens al dagelijks kennis laten maken met de stofzuiger zodat ze er later niet bang voor zullen zijn. Ook muziek, tv, honden en kinderen, bezoek zijn zaken waar we ze vanaf het begin aan hebben laten wennen. Een kitten is in principe nergens bang voor en staat open voor alles in zijn omgeving. Hoe meer je een kitten met alles wat de wereld te bieden heeft laat kennis maken, hoe socialer het kitten wordt. Als ik sta te strijken komen ze allemaal nieuwsgierig kijken, leuk zo'n kabel die telkens beweegt! Later ontdekken ze ook dat je op zo'n strijkplank lekker een dutje kunt doen. Wrkelijk overal in huis kom je die kleine ukkies tegen, zelfs op de wc en in de douche proberen ze me na te lopen. Ze mogen overal komen, behalve op het aanrecht en op de keukentafel.

                                                                                      18 oktober 2004

Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko zijn nu bijna 12 weken en hebben vandaag hun tweede enting gehad. Als alles goed gaat en er geen ent-reactie komt (Sommige kittens worden weleens een beetje ziek van de prik van de dierenarts) breng ik Shadow 22 oktober naar zijn nieuwe baasjes en Crespo zal op 23 oktober weg brengen...zal niet meevallen om afscheid van ze te nemen.... Ik wil ze graag zelf wegbrengen want dan zijn ze niet meteen zo alleen en hebben ze in ieder geval mij de eerste uurtjes om zich heen. Als ik gezien heb dat ze weten waar de kattenbak staat en iets gegeten en gedronken hebben, kan ik met een gerust hart weer naar huis gaan.

De reis naar de dierenarts, dit keer zonder mamma, beviel de mannen niet zo heel erg bijster. In de wachtkamer zaten ze wel nieuwsgierig om zich heen te kijken. Bij de dierenarts zijn alle vier de jongens nog eens goed door de dierenarts nagekeken. Ze blaken stuk voor stuk van gezondheid zei de dierenarts! De mooiste van ons nest vond de dierenarts Chakotay omdat hij zo mooi shaded golden is. Die kleur zie je niet zo gek vaak bij katjes.

Alle vier de kittens drinken nog stds bij mamma Anouk en zij vind het allemaal prima! Je vind Anouk wel amper terug als zij met 4 grote kindjes aan de borst op de grond ligt te voeden! En Anouk is behoorlijk veel afgevallen, dat zogen vergt erg veel van een poes en het wordt tijd dat zij rust krijgt en weer lekker vol en bol kan worden. Als Shadow en Crespo straks bij hun nieuwe baasjes wonen, zal Anouk vanzelf wel aangeven dat het nu maar eens afgelopen moet zijn met dat drinken.                                                                 

                           

Omdat we helemaal besmet zijn met het Brits Korthaar virus hebben we besloten om nog 2 poezen erbij te nemen en met hen in de toekomst te gaan fokken. Onze keus is gevallen op een lilac poes genaamd Promiss en een halflanghaartje Black Silver Tabby Blotched (zogenaamde Whiskas-poes) genaamd Ysabeau. Het duurt echter nog even eer we de dames kunnen gaan ophalen.

                                                                                    28 oktober 2004

Het is best moeilijk zo zonder Crespo en Shadow...En het viel niet mee om laatst afscheid van ze te nemen... Ik heb menig traantje gelaten op weg naar huis. Dg lieve schatten van me, het gaat jullie goed...

Vandaag hebben we in Arnhem, bij cattery 'From Roma's Choice' onze nieuwste aanwinst, de poes PROMISS opgehaald! Promiss is maar 2 weken ouder als onze 2 kittens. Promiss wil meteen het hele huis inspecteren en pappa Snoopy geeft haar spontaan een rondleiding door het huis. Hij laat haar de kattenbakken zien en de lekker slaapplekjes. Promiss slaapt 's nachts bij ons op bed en blijkt een echte knuffelkont te zijn! Promiss besluit ook meteen dat Ron haar beste vriend zal zijn in haar leven! Onze jongens Chakotay en Cisko vinden het heerlijk om er een nieuw en even oud vriendinnetje bij te hebben gekregen. Ze spelen meteen veel met elkaar en het klikt goed!

 

                                                                                    6 november 2004

Vanmiddag zijn we naar Zeeland gereden naar cattery 'van Elsdieck' om ons halflanghaar poesje Ysabeau op te halen en nu is ons kattengezin voorlopig wel compleet! Ysabeau is heel erg vrij en loopt meteen naar iedereen toe om even te ruiken. De andere katjes zijn wel onder de indruk van onze nieuwe pluizenbol en lopen haar overal nieuwsgierig achterna. Opvallend is dat Ysabeau prcies dezelfde geluidjes maakt als onze Snoopy. Niet zo gek natuurlijk, het zijn beiden rasechte 'van Elsdieckjes'! Alleen onze Anouk is niet zo gecharmeerd van haar. Door het halflange haar van Ysabeau lijkt ze groter dan ze in werkelijkheid is en dat vind Anouk kennelijk nogal bedreigend. Maar ach, de tijd zal alles wel goed laten komen.

                                                                                 4 januari 2005                                

De Kerst is alweer voorbij en het nieuwe jaar is begonnen. Zoals je boven op de foto kunt zien, was de kerstboom niet kittenproof.... Alle 4 de kittens moest ik regelmatig uit de kerstboom plukken.

Vandaag zijn de 2 kitten jongens en 2 kitten dames voor de 4e keer ontwormd, samen met Snoopy en Anouk. Chakotay weegt nu 2900 gram, Cisko 2700 gram, Promiss ook 2700 gram en Ysabeau is de lichtste van het viertal, zij weegt 2200 gram. Ysabeau is wel 2-3 weken jonger als de rest, dus dat verklaart een hoop.

Anouk en Ysabeau gaat nu goed samen! Het is een hele tijd niks geweest tussen die 2... Anouk is al vanaf december aan de poezenpil en is nu een super relaxte poes en ze is gelukkig ook weer behoorlijk in gewicht toegenomen. Ze ziet er mooier uit dan ooit en heeft weer een glanzende vacht. 

                                                                                   30 januari 2005                                                                        

Ondertussen zijn de kittens aan het wisselen en ik heb al 3 babykiesjes en 1 babyhoektandje gevonden! Een lag op bed, een in de voerbak, een vond ik naast het bed en de laatste vond ik op ons kantoor waar de PC e.d. staat. Ik heb gelezen dat je maar zelden een melktandje vind, want meestal worden ze tijdens het eten mee doorgeslikt. Ik ben dan ook erg blij met deze bijzondere vondsten en ik ga ze dan ook zeker bewaren. Helaas zal ik nooit weten van welk kitten welk tandje is.

Alle katjes kunnen het sper met elkaar vinden! Anouk merkt nu ook dat haar zoontjes goed zelfstandig zijn en ze mogen nu weer allebei lekker met haar slapen en ze wassen elkaar om de haverklap! Onze Chakotay (hij is nu 8 maanden oud!!) zoekt echter nog stds aan de buik van Anouk of er niet ergens een tepel te vinden is waar van die lekkere, vertrouwde melk zoals vroeger uitkomt... Anouk laat hem maar zijn gang gaan en ondergaat het gelaten...

Promiss en Ysabeau vinden het lekker om samen te slapen op de verwarmde badkamervloer zoals je hieronder kunt zien. Knus h?

                                                                                    24 maart 2005

Vandaag zijn de 4 kittens voor het eerst het dakterras op geweest! Vooral Ysabeau is er niet weg te sln, ze zit constant op de rand van het balkon te balanceren... Anouk en Snoopy weten nog wel hoe het op het dakterras is: lekker veel vogeltjes, terrasstoelen waarop je heerlijk kunt dutten en vaak een heerlijk zonnetje op je bolletje! Ze vinden het alle 6 prachtig om buiten te zijn en amuseren zich goed. Ik zal binnenkort een paar foto's maken om op de site te zetten, vandaag was het weer niet zo goed.

                                                                    26 maart 2005

Het weer was vandaag heerlijk en zodoende heb ik mooie foto's kunnen maken van onze katjes!

                                   

                                 

Ik heb de katjes eerder deze week al laten wennen aan de hordeur die in de keuken zit en uitzicht geeft op de tuin. Hierboven zie je ze met z'n vijven voor de open hordeur in het zonnetje zitten. Alleen Snoopy staat niet op die foto, hij lag diep te slapen in het bidet... Daarna het chte werk: het dakterras!! Spnnend!!!! Zoals je boven kunt zien vonden ze het allemaal super om in de zon en de frisse lucht te zijn!

                                                                           31 maart 2005

Omdat Anouk elk moment krols kan worden, willen we voor het toekomstige nestje een chte werpkist/bevallingskist maken. Die omgetoverde verhuisdoos van vorig jaar was al snel te klein en zo'n kartonnen doos is ook niet echt stevig te noemen. Mijn zwager is super handig met hout en vind het leuk om tijdens de komende maanden deze kist voor ons te maken.

                                                                           3 april 2005                    

Gisteren, 2 april, is het alweer een heel jaar geleden dat we de 7 maanden oude Snoopy hebben opgehaald bij Gerrie van cattery van Elsdieckin Zeeland! Snoopy is een herplaatskatertje en ons eerste katje na de dood van onze 22 jarige Delilah. Snoopy was de bron van het 'Britten-virus' waarmee Ron en ik ernstig besmet zijn geraakt!

Het lijkt alsof ons manneke Snoopy vl langer dan dat ene jaar bij ons woont, hij is echt een onderdeel van ons gezin geworden en dat geldt uiteraard ook voor de rest van onze katjes. Geen van hen zouden we kunnen missen.

Vandaag hadden we eendenbezoek in onze vijver! En omdat het schitterend weer was, waren de katjes weer buiten.

           

                                                                                        8 april 2005

Anouk gaat lekker! Ze is heel speels en gooit de speelgoedmuizen uren lang achter elkaar van de wenteltrap naar beneden om er vervolgens als een bezetene achteraan te rennen. Dit soort gedrag vertoont zij steeds als ze krols aan het worden is! Ze is ook erg verzorgend naar haar zoontjes Chakotay en Cisko toe.

Cisko heeft zijn staart ontdekt en probeert de staart steeds te pakken te krijgen om ermee te spelen wat hilarische taferelen oplevert...Zoiets kun je met een camera niet vastleggen maar de animatie hieronder geeft een aardige indruk hoe zoiets eruit ziet:

                                                                                    15 april 2005

Nog steeds geen krolse poes Anouk... Ondertussen zouden Ron en ik haar wel krols willen kijijijijken...hahaha Maar goed, de natuur laat zich niet dwingen dus er zit niets anders op als 'geduldig' te wachten. Zal wel in dezelfde periode gebeuren als vorig jaar, half mei was het toen. Promiss daarentegen vertoont wel al behoorlijk krols gedrag, maar zij is nog net iets te jong om mamma te worden.

Volgens mij had zowat heel Nederland goed weer deze week behalve wij hier in het zuiden van Limburg... geen nieuwe foto's van de katjes buiten in het zonnetje dus. Volgende week???

Onze 9 maanden oude katertjes Golden Chakotay en Silver Cisko zijn dl op hun vader Snoopy. Snoopy daarentegen wordt soms een beetje moe van al die aandacht en zou best graag eens ergens alln willen slapen. Helaas voor Snoop is hem dat maar weinig gegund... Is het niet Chakotay die dicht tegen zijn vader aan wil liggen, dan is het wel Cisko die de onverdeelde aandacht van pappa wil hebben.

                                             

 

                                                                18 april 2005

We hebben een nieuw speeltje gekocht voor de katjes: een chte knispertunnel! Het is een tunnel met in het midden van de tunnel een gat. Het materiaal maakt een voor de katjes een heel erg spannend knisperend geluid als ze erin kruipen. Eigenlijk vinden ze het alle 6 een geslaagd cadeau. Ik had net de camera bij de hand toen Ysabeau met de nieuwe tunnel aan het spelen was.

                      

                                                                                    26 april 2005

Regen, regen en ng eens regen vandaag... Geen weer om de katjes buiten op het dakterras te laten. Onze kater Snoopy besloot om de administratie te gaan doen en ons poesje Promiss heeft de kasten opgeruimd zoals je hieronder ziet. Hahahah

                                   

Promiss is trouwens voor de eerste keer krols! Zitten wij hier ingespannen te wachten tot onze Anouk krols wordt, zodat zij eindelijk naar haar lover in Zeeland kan gaan, wordt Prmiss krols... 

5 mei 2005

We hebben een schoorsteenkap laten maken met daarop het logo van onze cattery. Gisteren was het eindelijk zover dat de kap, mt het moederpoes en kitten-logo, op de schoorsteen van ons huis kon worden geplaatst! Het ziet er hl mooi uit!

  

(onze andere dagboeken kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes')

                                                                                                                

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U ons dagboek leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<