ONZE KATERS

___________________________________________________________________________________________________________

Ron en ik zijn dól op katers, zodoende hebben in onze cattery 3 super-lieve "je-weet-wel" katers. Een vader met zijn beide zonen.

We stellen ze heel erg graag aan u voor:

___________________________________________________________________________________________________________

 

            SNOOPY

                    (Silver Snoopy van Elsdieck)

                    geboren op 1 september 2003 in Driewegen

                    Snoopy is een Black Shaded Silver kater

In de zomer van 2004 hebben we ons eerste nestje gekregen en omdat dit een gewéldige ervaring was is Snoopy samen met onze poes Anouk zo'n beetje verantwoordelijk voor het ontstaan van onze cattery! Snoopy is de pappa van Chakotay en Cisko die wij meteen hieronder aan jullie voorstellen.

Snoopy is (nog steeds) een voorbeeldige vader al wordt hij weleens moe van zijn zoontjes waarvan met name de golden Chakotay eigenlijk áltijd in zijn buurt wil zijn. Beiden krijgen anno 2015, nu zijn zonen alweer 11 jaar zijn, nog altijd regelmatig wasbeurtjes van hun vader.

Snoopy is een écht snoepje, we hebben hem nog nooit horen grommen of blazen en hij is tegen iedereen áltijd even vriendelijk.

Onze Snoopy is bovendien een echte knuffel. Ligt graag op elke schoot die beschikbaar is. Alleen kan hij dan de eerste tijd niet stil liggen. Hij draait constant en gaat dan lekker met zijn nagels in iemands benen haken... Dit wordt niet altijd gewaardeerd en daar snapt hij niets van. Pas als hij zijn favoriete houding gevonden heeft, blijft hij liggen en dat is op zijn rug, want hij bekijkt de wereld het liefste op de kop! Omdat deze houding zo typerend voor hem is, hieronder een foto.

 

Snoopy is ook de enige hier in huis die apporteert en uit 'dankbaarheid' brengt hij 's avonds zeer regelmatig allerlei speeltjes van boven naar beneden of andersom.

Onze Snoopy is dol op de kittens die hier in huize Liesbrit regelmatig geboren worden. Ook is hij dol hélemaal gek op touwtjes en lintjes en hij is idolaat van de laser-muis!! Zijn favoriete slaapplaatsen zijn alle mogelijke stoelen in huis, de hangmatjes van onze krabpalen, ergens hoog bovenop een kast en natuurlijk bij ons op bed. Snoopy is de beste 'springer' van het huis.

Snoopy gedraagt zich, wanneer hij wakker is net als een hondje. Hij loopt me óveral achterna, net een schaduw en zodoende ben ik al ontelbare keren over hem gestruikeld...

Zo gauw wij 's avonds het licht op de slaapkamer uit doen, ligt hij vrijwel meteen bij ons op bed om daar lekker te gaan slapen. Snoopy heeft nog steeds een echt kinderkopje, een egale volle shaded vacht en enórm grote en stralend groene ogen! Miauwen kan hij amper, het zijn meer piepjes die hij produceert. Zijn koppie doet ons vaker denken aan een sneeuwuiltje.

Snoopy was onze allereerst Brit in huis en hij heeft álle kwaliteiten die je als mens in een kat zoekt.

Bijnamen: Snoeperdepoep, Scooby Snoopy, Snoopy kater.

Op 27 juli 2004 werden Snoopy en Anouk de ouders van ons allereerste nestje maar in juni 2004 is Snoopy al een 'je weet wel kater' geworden.

In ons home-menu onder fotoalbum kun je verschillende foto's van onze Snoopy bewonderen!

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

CHAKOTAY

geboren op 28 juli 2004 hier in huize Liesbrit

Chakotay is een Golden Shaded kater

(zoon van Snoopy hierboven en poes Anouk en het broertje van Cisko hieronder)

Chakotay (én zijn broertje Cisko hieronder) zijn dus hier in huize Liesbrit geboren. Vader is Silver Snoopy van Elsdieck (Snoopy) en de moeder is Anastasia van Lahrhof (Anouk).

Chakotay noemen we vaak gemakshalve Chako. Het is een hele brave en aanhankelijke kater die, net als zijn vader, graag bij ons op bed slaapt. Ook ligt Chakotay graag bij ons op schoot. Chakotay is fraai en diep golden van kleur. Zijn koppie lijkt een beetje op een indiaantje met zijn gouden strepen en grote ogen.

Chakotay is de grootste kater hier in huis (al zijn ze alle 3 niet supergroot hoor). Chako is een stoere jongen, maar heeft de stem van klein poesje... Hij kan héél hoog miauwen. Zijn stemmetje lijkt nog steeds op die van een kitten, geen 'baard in de keel' bij Chako. Als hij geaaid wil worden, dan laat hij dit piepstemmetje duidelijk horen en gaat dan alvast liggen, zodat we hem ook zorgvuldig en overal kunnen kroelen! Ook is hij een beetje apart, want hij is verliefd op onze Ysabeau. Maar hij is ook dol op zijn ouders Anouk en Snoopy. Al zijn ze niet altijd gediend van zijn toespelingen... Chako is overduidelijk vergeten dat hij inmiddels al láng geen kitten meer is en daarom vind hij dat maar raar. Chako heeft een geweldig en geduldig karakter en wij kunnen hem gewoonweg niet weerstaan.

Zijn favoriete bezigheid is met zekerheid: ETEN en verder stoeien met zijn broertje Cisko! Chakotay is de meest relaxte kater die we hebben: onverstoorbaar als hij slaapt.

De zachte, gekleurde zogenaamde egelballen hebben op Chako een enorme aantrekkingskracht, dat moet hij wel van zijn moeder Anouk hebben geërfd want zij legt altijd eerst zo'n bal in haar eetbakje eer zij gaat eten. Dat is iedere dag zo! Ik bewaar deze ballen (we hebben er ca 30 in allerlei kleuren) in een gezellige doos met gaten erin in onze bijkeuken. Chako daarentegen vindt het een fijne sport om zoveel mogelijk van deze ballen, één voor één en onder luid gemiauw van beneden naar boven te brengen. Maar dat doet hij alléén maar 's nachts. 's Morgens zien wij dan een regen van die ballen in de gang voor onze slaapkamer en rondom ons bed liggen.

Chakotay én Cisko zijn inmiddels beiden 'je weet wel katers'.

Plekjes waar Chakotay graag een dutje doet: bij zijn pappa of mamma of bij ons op bed, maar dan wel tussen ergens tussen benen in. Chakotay is net als zijn vader een ware acrobaat waar het springactiviteiten betreft en met stip de beste jager van alle Britjes hier in huis, samen met poes Micky (Miep) en haar dochter Wiep. Wanneer er zich een muisje, kikker of vogel in de kattenren waagt te komen en hij is daar? Gegarandeerd dat Chako het diertje te pakken krijgt en hij brengt zijn prooi dan altijd levend naar binnen toe, liefst in een van de knispertunnels. En wij hebben dan even de handen vol aan het levensreddende werk wat dan onherroepelijk volgt.

Bijnamen: Chakofroemel, Wacko Chako, gouden gek en aardappel!

Ook van Chakotay staan foto's in ons fotoalbum.

___________________________________________________________________________________________________________

 

CISKO

geboren op 28 juli 2004 hier in huize Liesbrit

(zoon van Snoopy hier bovenaan en poes Anouk en het jongste broertje van Chakotay hierboven)

Cisko is een black silver ticked tabby kater

Cisko is een echte schootkater. Hij probeert alles om maar bij je op schoot te kunnen komen, dat heeft hij van zijn vader Snoopy. Cisko wil altijd geknuffeld worden en is súper nieuwsgierig. Ook als ik achter de PC zit gaat hij altijd op het bureau liggen. En als dat niet mag, dan gaat hij wel braaf achter mij op mijn bureaustoel liggen.

Cisko is zijn hele leven al een hele lieve 'praatkater' die soms hele verhalen kan miauwen. Ook 's nachts loopt hij vaak wat te 'mompelen' in zichzelf. Kartonnen dozen, papieren zakdoekjes, wattentips en papieren propjes zijn het favoriete speelgoed van Cisko. Het is nog een echt speelkatertje en het grootste 'oud wijf' wat wij hier hebben rondlopen! En hij is bovendien als het ware ons 'visitekaartje' want iedereen die hier binnen komt zal Cisko mogen verwelkomen.

Om de haverklap komt Cisko voor een knuffel, wanneer ik niet meteen reageer dan tikt hij héél voorzichtig met zijn voorpootje op mijn hand of arm. Zijn vacht is dicht en zacht en heeft een zilveren gloed. Favoriete slaapplaatsen: in een van de vele krabpalen, radiatorhangmatje of op een lekkere stoel. Maar ook het bed is sinds een paar jaar een favoriete plek voor hem wat hij voorgaande jaren niet snel deed.

Cisko is, samen met zijn vader, de kat in huis waarmee de kittens het snel goed kunnen vinden. Zijn broertje Chakotay heeft altijd iets meer tijd om aan dat kleine grut te wennen.

Bijnamen: Ciskofroemel, handtasje (omdat je hem zo makkelijk kunt oppakken) kleine froemel, ADHD-kater

In het fotoalbum staan verschillende foto's van Cisko om te bekijken. Link naar het fotoalbum staat hieronder.

                                                                        naar fotoalbum

___________________________________________________________________________________________________________

 

NOG WAT BIJZONDERHEDEN OVER ONZE 3 MANNEN:

Omdat we nog geen cattery-naam hadden aangevraagd toen onze jongens geboren werden, dragen zij geen 'achternaam' zoals de rest van onze katten, maar het zijn echte van Liesbritjes!

Catterytechnisch hebben onze 3 gecastreerde katers een zeer belangrijke taak: ze zijn er voor de broodnodige gezelligheid en natuurlijk helpen zij waar ze kunnen bij het mee opvoeden van de kittens die hier in de cattery worden geboren.

_____________________________________________________________________________________________________

Dit is Hendrick, ons financieel geadopteerd katertje wat bij de stichting FIV-FeLV in Aarle Rixtel woont.

HENDRICKJE

De filosofie van onze cattery is dat wij er álles aan doen om onze dieren in perfecte conditie te houden en de kans op supergezonde kittens zo optimaal mogelijk te maken. Hierdoor testen wij in onze cattery onze poezen jaarlijks op de erfelijk overdraagbare ziektes HCM en PKD en de besmettelijke ziektes kattenaids (FIV) en kattenleucose (FeLV). Ook de vader-katers die we uitzoeken voor onze poezen moeten ieder jaar getest zijn. Gezondheid staat bij ons voorop, daarna komt het karakter en dan pas de schoonheid. In de vrije natuur  spelen echter vele andere factoren een rol en lukt gezond blijven natuurlijk niet altijd...

Daarom hebben wij in 2006 de poes Minneke én haar kitten geadopteerd die samen bij de Stichting FIV-FeLV in Aarle Rixtel wonen. Dit kitten was een katertje en hij heette Manneke. Manneke was toen al ziek want hij had kattenaids, net als zijn moeder... Helaas zijn beiden al veel te vroeg overleden... Hieronder een lieve foto van deze schat van een kater. Hij blijft natuurlijk een plekje verdienen op onze website!

MANNEKE  (overleden in 2007)

Ondanks het droevige nieuws van de dood van ons eerder financieel geadopteerde zieke katertje Manneke en zijn mamma Minneke wilden we natuurlijk toch 2 katjes bij de stichting Fiv-FelV blijven adopteren. Minneke en Manneke lieten door hun vroege overlijden twee lege plekjes achter.... Dit keer hebben we besloten geen katjes 'uit te zoeken' maar bij de stichting na te vragen wie van ál die arme sloebers nog helemaal géén adoptanten heeft. Blijkt dat poes Lady en kater Roel nog door niemand geadopteerd waren en dat zijn wij dus gaan doen!

Helaas zijn beiden en helaas nog vele andere poezen en katers die we in de afgelopen 8 jaar financieel geadopteerd hebben inmiddels ook al overleden, het blijven natuurlijk zieke katjes bij de Stichting die vaak geen lang leven meer gegund is... Bij 'onze poezen' stellen wij de poes verder aan U voor die we nu geadopteerd hebben, namelijk poes Pinkje! Hieronder vertellen we wat meer over 'onze' kater Hendrick.

Hendrick was de enige van het nest die goed uit de testen kwam nadat hij geboren werd. Twee van zijn broers en zusjes stierven kort na de geboorte al. Broertje Henny werd drie. Zusje Janet leeft nog en heeft FIP (net als hun moeder) en Leucose onder de leden. Onlangs hebben we Hendrik uit de groep moeten halen omdat hij een oorontsteking had. Bij de her-test bleek dat hij toch FeLV onder de leden heeft. Hij is nu weer herenigd met Janet zijn zusje. Hendrik vindt zijn nieuwe woning helemaal geweldig. Deze nieuwe kans grijpt hij met alle vier zijn fluwelen pootjes aan. Hij stond in zijn vorige verblijf al veel bij de ingang maar blijkt nu echt het karakter van een huiskatje te hebben. Hij is maar wat graag onder de mensen. Ondanks hun slechte lichamelijke start (het hebben van een moeder met FIP) houden broer en zus het nu al bijna vier jaar vol!! Het blijven wel katjes waarbij het zo maar ineens afgelopen kan zijn, maar elke dag is er één. Allemaal wel goede dagen natuurlijk, want ze komen bij het Dierenthuis niets te kort.

De laatste jaren zijn er door diereninstanties al diverse uiterlijk gezond lijkende dieren gevangen, dieren waarbij níets wees op kattenaids maar die tóch aidspositief bleken. Een verraderlijk virus dus. Één van de tientallen redenen waarvoor wij de pleegouders van onze kittens altijd waarschuwen: NOOIT een kat zonder begeleiding vrij naar buiten laten gaan. Maak je tuin kattenproof, gebruik een tuigje of bouw een kattenren voor ze, allemaal goede alternatieven. Deze waarschuwing geld vanzelfsprekend niet alleen voor raskatten maar óók voor onze lieve huis-tuin-en keukenkatten. Mensen realiseren zich gewoon niet dat het kattenaids en kattenleucose virus heel eenvoudig van kat naar kat kan worden overgebracht omdat het uiterst besmettelijk is. Het virus maakt geen onderscheid en wij zijn van mening dat je je kat niet vrij naar buiten moet laten want dan stel je ze bloot aan ál die gevaren buiten en op die manier blijft het virus zich verspreiden!

Katten die besmet zijn met het leucosevirus en/of kattenaids, zijn ontzettend vatbaar. In die kattenlijfjes zit immers een virus dat de weerstand van de kat aantast. Dit kan vele gevolgen hebben, maar algemeen gezegd hebben dit soort katten snel last van allerlei ontstekingen. Als ze daar niet aan geholpen worden, gaan ze niet direct dood. Wel hebben ze pijn en voelen zich ellendig, kortom: de kwaliteit van hun leven holt achteruit. U begrijpt het al; leucosekatten en katten met kattenaids hebben vaker dan gemiddeld de dierenarts nodig. Ook de dagelijkse zorg is extra intensief en daarom kostbaar.

Zulke schatjes verdienen toch net zo een goed leven als onze katjes dat hebben? Zij zullen de rest van hun leven worden vertroeteld door de vrijwilligers van de Stichting FIV/FeLV en natuurlijk kost dit meer dan 7 euro per maand, daarom is het mogelijk dat een katje meerdere adoptie-ouders heeft!
Wil je Pinkje en/of Hendrick ook adopteren, of één van hun lotgenootjes? Kijk dan op
www.fiv-felv.nl en meld je aan als donateur!

Bij ieder kitten wat wij elders plaatsen, doneren wij 25 Euro aan deze stichting om hen nog eens extra te steunen!

 

De verzorgers en vrijwilligers van alle dieren die financieel geadopteerd worden en bij de stichting werken, sturen ons regelmatig een e-mail of een kaartje van de betreffende kat. Ze proberen ons zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het welzijn van de geadopteerde, zieke kat. Afgelopen maand (9 oktober 2012) nog kregen we een mailtje via de verzorgers van Hendrick!

Beste adoptant,

Hendrik is een stevige jongen geworden sinds zijn verhuizing naar de leucose afdeling.

Net als zijn zus Janet overigens.

Waarschijnlijk aanleg in de familie om lekker dik te worden.

Niet erg, deze jongen kan wel wat reserves gebruiken.

Gelukkig mankeert broer en zus nooit iets, nou ja Hendrik heeft dan een scheef koppie door een middenoorontsteking, maar verkouden zijn ze nooit. Hendrik vermaakt zich prima en ligt de hele nacht gezellig net al zus Janet bij Alice en Steven op bed.

Luie donders, gezellige donders en soms ook echte plaaggeesten.

Hendrik verhuisd mee naar Almere halen, dat kan niet anders.

Met vriendelijke groeten,

Namens Stichting Dierenthuis.

Janet van Doeselaar

Kattenadoptie.

Nog wat mijmeringen van Hendrick zelf:

Ik vind het erg fijn dat u mij geadopteerd hebt. En dat mijn naam achter
uw gegevens staat. Ik "hoor" nu ook echt bij iemand. Wat kan ik nog meer
wensen.
Ik stuur u dan ook een foto van mij mee.

Hartelijk dank voor uw steun aan mij.

Als u op bezoek komt kan dat de hele week - op afspraak -tussen 14.00 en
16.00 uur. Behalve op zondag, dan willen de beheerders het een dagje
rustig aan doen. Ik geef ze groot gelijk.

Liefs van Hendrick, uw adoptiekat.

                                           >> HOME <<