ONZE POEZEN

___________________________________________________________________________________________________________

We hebben in onze cattery superlieve poezen wonen en hieronder stellen we ze met véél trots aan u voor:

___________________________________________________________________________________________________________

 

WIEP

"Wiep van Liesbrit"

Wiep is onze jongste poes en is geboren op 11 maart 2014

Wiep is een Brits Korthaar poes en de dochter van onze eigen Micky van Liesbrit en kleindochter van onze eigen Brits Langhaar poes Ysabeau. Haar pappa is Robbie (Robocat Smooth Operator)

Hieronder een foto van het deze 3 generaties in onze kattenren.

Wiep is net als haar moeder en oma Black Silver Tabby Blotched en ze heeft kort haar.

Drie generaties!! En dat vinden wij héél erg speciaal! Daarom stellen we hieronder eerst Wiep's oma Ysabeau en moeder Micky (Miep) voor die beiden inmiddels met pensioen zijn vóór we doorgaan met het voorstellen van de andere 2 poezen die zo nu en dan een nestje mogen krijgen in onze cattery, O'Lily van Liesbrit en Lailah from Roma's Choice.

Wiep is op 2 juli 2015 voor het eerst negatief getest op HCM en op FeLV-FIV en heeft een negatieve PKD-DNA test gehad. Ze is dus klaar om de eerste keer moeder te worden, hopelijk ergens in de zomer/najaar van 2015! Wanneer zij wellicht de mamma zou kunnen worden van ons Y-nestje en er zou een poesje bij mogen zitten, dan zal die zeker Ysabeau gaan heten!

Wiep is een heerlijke, slimme, ongecompliceerde poes en zij kan het letterlijk met íedereen hier in huis supergoed vinden! Ze is hartstikke vrolijk en zeer aanwezig met al haar kattenkwaad. Zij verzint hier dingen die nog nooit een ander kitten in huis heeft verzonnen. Ze is net als haar mamma en oma héél erg graag buiten in de kattenren. Wiep slaapt graag tussen onze benen of op heuphoogte naast ons. Wanneer ze miauwt klinkt dat heel 'grappig'. Daar heeft ze haar bijnaam 'Kleine kraai' aan overgehouden.

___________________________________________________________________________________________________________

YSABEAU

" Silver Ysabeau van Elsdieck "

geboren op 2 augustus 2004

Ysabeau is een Brits Langhaar poes

(Ysabeau is de moeder van Micky (Miep) hieronder en oma van Wiep hierboven.)

Ysabeau heeft zonder problemen tijdens zwangerschap en bevallingen maar liefst 6 heerlijke nestjes met kittens mogen krijgen en is sinds de leeftijd van 7,5 jaar van haar welverdiende pensioen aan het genieten.

Onze Ysabeau heeft in 2006 en 2007 baby's gehad en het grappige is dat zij die keren alleen maar katertjes heeft gekregen. Ieder nestje bestond uit 4 kittens en telkens waren er dan 2 kortharige en 2 langharige bolletjes bij. In 2008 is onze Ysabeau voor de derde keer mamma geworden. Wéér 4 baby's maar dit keer waren er voor het eerst ook 2 meisjes bij!! Deze baby's waren allemaal langharig. Ysabeau heeft bij haar eerste 4 nestje één vaste partner gehad, dus de kittens waren altijd van dezelfde kater-vader: Freddie van de cattery Mr.Mistofelees!

Op 24 juli 2009 is Ysabeau bevallen van een gezonde, kortharige 3-ling katertjes, ons M-nestje: Miles, Morris en Moon. Het laatste nestje van Freddie, want hij is op 1 december 2009 gecastreerd. Daarom waren wij heel erg blij dat er op 25 juli 2009, ruim 18 uur na de 3 katertjes, nog een kortharig poesje geboren werd: Micky (Miep)!!! Miep is de enige poes van het stel en zij is bij haar mamma en ons blijven wonen. Miep heeft zelf in 2011 en in 2014 baby's mogen krijgen en Ysabeau werd toen dus oma. Miep is net als haar mamma Ysabeau inmiddels met pensioen.

Omdat Ysabeau's vaste partner met pensioen ging, is Ysabeau na 2009 gaan logeren bij een nieuwe verloofde: de Brits Korthaar kater Robbie (Int.Ch. + UK Ch. Robocat Smooth Operator) die in Ossenisse bij cattery Muru's woont. Ook Robbie is Black Silver Tabby Blotched, net als Ysabeau. Robbie draagt bovendien, net als Freddie, het langhaargen waardoor er net als bij Freddie 50 % kans is op langharige kittens! In 2010 en 2012 heeft Ysabeau nog een nestje van Robbie mogen krijgen en dat waren voor Ysabeau de laatste keren dat zij mamma is mogen worden. Zij geniet samen met haar dochter Micky (Miep), met wie zij een onafscheidelijk koppel vormt, van haar pensioen. Hieronder liggen ze samen op de krabpaal.

Ysabeau is een Brits Langhaar poesje en bijzonder fraai van uiterlijk met haar beeldschone pluizen. Ysabeau's  ouders zijn beiden kortharig. In het verleden werden Perzen ingekruist voor typeverbetering van de Brits Korthaar. Korthaar is dominant over langhaar en zo kan het dus gebeuren dat twee kortharen (die dan natuurlijk wel allebei het langhaargen moeten dragen) van die mooie lange haartjes krijgen. Qua karakter zijn beiden gelijk, wij menen zelfs te kunnen beweren dat de Brits Langhaar nóg zachter van karakter is.

Ysabeau is een flinke, compacte poes en heeft een vacht met een schitterend patroon van diep zwart met stralend zilver en zij heeft prachtige, diepgroene ogen. Ysabeau is een nichtje van onze kater Snoopy, want haar opa is de vader van Snoopy.

Onze Ysabeau is dol op haar kambeurt en gaat dan spontaan spinnend op haar rug liggen. Favoriete bezigheid is achter de rest van de katten aanrennen en het liefst zo hard als mogelijk! Beautje is bovendien een echte 'likpoes' en likt graag aan tenen en hoofden. Ook de kattenren is bij haar favoriet, wanneer wij 's morgens vroeg het kattenluik naar de ren openen is zij meestal het eerste buiten en komt zij als laatste binnen. Ysabeau slaapt graag op bed, in haar kartonnen mandjes en in dozen van allerlei formaten. Ysabeau is een eigenzinnige poes, is lichtelijk arrogant en zij weet precies weet wat zij wil, maar liefffffff!! Heel apart aan haar is dat ze heel erg graag het groen van een bloemkool eet.

Bijnamen: Queen B, Beautje, kleine heks.

Zij is echt de Koningin van het huis en is bijzonder fotogeniek.

Klik hieronder om een kijkje te nemen in de dagboeken van haar vorige nestjes.

D-nestje 2006

F-nestje 2007

J-nestje 2008

M-nestje 2009

Q-nestje 2010

T-nestje 2012

Voor méér foto's van ons "koninginnetje": kijk even in ons fotoalbum, er staan van elke kat de leukste foto's in! Link naar het fotoalbum hieronder.

naar fotoalbum

___________________________________________________________________________________________________________

 

MICKY (MIEP)

" Micky van Liesbrit "

geboren op 25 juli 2009 hier in huize Liesbrit

(Miep is de moeder van Wiep en de dochter van Ysabeau die beiden hierboven voorgesteld zijn)

Miep heeft 2 superleuke nestjes gehad en is op haar vijfde verjaardag met pensioen gegaan.

Micky 1,5 jaar

Miepje net 12 weken oud

Micky noemen we nooit bij haar officële naam want we zeggen vrijwel altijd Miep tegen haar.

Micky is een Black Silver Tabby Blotched Brits Korthaar poes.

Hierboven een foto van haar als kitten en als volwassen poes.

Miep is de moeder van onze jongste poes Wiep (helemaal bovenaan deze pagina) en is de dochter van onze Brits Langhaar poes Ysabeau (hierboven te zien) en de Brits Korthaar kater Freddie Mercury van de Beverkrul.

Inmiddels is Micky met pensioen en geniet van het gezelschap van haar moeder want dat is voor haar de állerbelangrijkste kat in haar leven! Een ware 2-eenheid! Zij drinkt nog steeds bij haar moeder, ook nu ze zelf alweer 6 jaar oud is geworden. Héél erg bijzonder!! Ysabeau moedert gewoon in al die jaren lustig door, ze zal haar dochter nooit afwijzen. Hieronder liggen ze samen te tuttelen in de bevallingskist die altijd ergens in huis staat en zeer geschikt is om je even privé in terug te trekken.

   Miepje is een mooie, grote en vooral een flinke poes geworden en heeft 2 hartstikke leuke nestjes met kittens mogen krijgen. Kleinkinderen van onze Ysabeau dus.

Dat moedergevoel zat er al snel in want op jonge leeftijd wist Miep al wat ze wilde worden later: mamma!! Kijk maar eens naar de foto's hieronder. Geen van de kittens waar ze bij ligt zijn van haar, want toen was zij zelf nog nooit mamma geweest !!

 

Bijnamen: Miep

Op 9 maart 2011 is Micky voor het eerst mamma mogen worden, ons R-nestje! De pappa van dit nestje is eveneens Robbie, eveneens de verloofde van haar moeder Ysabeau. De kans op Brits Langhaar is bij deze combinatie 25%. Micky kreeg 5 kittens, allemaal katertjes waarvan 1 langhaartje. Hieronder een schattige foto van deze kereltjes toen ze een week of 10 oud waren.

Miep kreeg in 2014 pas haar tweede en tevens laatste nestje, eveneens van Robbie. We hebben zo lang gewacht omdat Miep erg veel moeite heeft haar hormonen en de daarmee gepaarde agressie onder controle te houden wanneer ze mamma is en alle andere Britjes in huis dan het leven zuur maakt.

Dit 2e nestje is geboren op 11 maart 2014, het W-nestje! Ze kreeg die dag voor het eerst 1 dochter en daarna nog 2 heerlijke jongens. Haar agressieve gedrag kwam weer helemaal terug en dat heeft ze zich aangewend. Heel erg vervelend, maar ze kan er gewoon niets aan doen. Ze doet het puur uit bezorgdheid. We hebben zodoende besloten dat dit haar laatste nestje zou zijn en Miep is in datzelfde jaar vlak voor haar vijfde verjaardag al met pensioen gegaan. Het enige poesje van Miep hebben we Wiep genoemd en zal eveneens een diva mogen worden in huize Liesbrit. Aan Wiepje straks de mooie taak de lijnen van haar moeder Micky en haar oma Ysabeau voort te zetten en in ere te houden.

Ook van dit laatste nestje van Miep een leuke foto hieronder. Wiep zit in het midden.

Voor meer foto's van Micky kunt U ons M-dagboek, het R-en W-nestje van haar eigen nestjes bekijken en ze komt ook regelmatig voor in de andere dagboeken na 2009.

Klik hieronder om een kijkje te nemen in het dagboek van haar beide nestjes.

R-nestje 2011

W-nestje 2014

___________________________________________________________________________________________________________

 

LILY

" O'Lily van Liesbrit "

geboren op 18 februari 2010 hier in huize Liesbrit.

Lily mag eind 2015/begin 2016 voor de 4e keer mamma worden.

Lily is een black shaded silver poes.

We noemen haar nooit bij haar officiële naam maar zeggen altijd Lily tegen haar.

Lily is PKD-DNA negatief getest en heeft zelf op 2 juli 2015 haar laatste HCM test gehad en is die dag ook weer negatief op HCM/PKD en FelV/Fiv getest.

Lily is de dochter van onze Brits Langhaar poes Inneke en de Brits Korthaar kater Hobbes de Boucheron en het derde van Liesbrit poesje in onze cattery!! Lily is onvoorstelbaar lief en aanhankelijk. Ze is heel erg zachtaardig van karakter en ons witte prinsesje! Lily lijkt gelukkig in niets op haar moeder Inneke. Inneke is hier niet in huize Liesbrit geboren en was als kitten toen ze hier kwam wonen al een angstige en nerveuze poes die al die andere katten en dat grote huis met altijd visite maar niks vond. Lily is heel anders! Lily kruipt bij wildvreemden op schoot en is dol op aandacht. Op haar rug liggen en over haar buik gekroeld worden is haar lust en haar leven. Ze kan dat úren volhouden. Lily slaapt heel erg graag bij ons en het liefste tussen mijn benen. Bovendien is Lily erg graag buiten in de kattenren met mooi weer of wanneer het gesneeuwd heeft. Ze vindt het allemaal heerlijk.

Lily is inmiddels een fraaie, volwassen dame geworden. Ze is net zo klein van stuk als haar mammie Inneke. Sommige mensen die ons bezoeken denken dat het nog een kitten is want is weegt maar 2,8 kilo. Zij heel erg van het moederschap en is reeds 3 keer eerder mamma mogen worden.  Pappa van deze 3 nestjes is Cromwell (Caercath Cromwell) een lieve kater die bij cattery "van Uytvange" in het Belgische Kaulille woont. Cromwell is in 2014 met pensioen gegaan en we zijn er nog over aan het denken wie in 2015-2016 haar nieuwe verloofde zal worden.

Bijnamen: Kleine Muis, Prinsesje, Madammeke de Wit, Wit Konijn en Witte Raket

 Voor meer foto's van onze Lily kunt U ons N-O en O-P dagboek bekijken of de dagboeken van haar eigen 3 nestjes:

S-nestje 2011

U-nestje 2012

X-nestje 2014

 

___________________________________________________________________________________________________________

LAILAH

"Lailah from Roma's Choice"

geboren op 29 april 2011 in Arnhem.

Lailah mag in de zomer/najaar van 2015 voor de 2e keer mamma worden.

 Lailah is een lilac poesje.

Lailah is PKD-DNA negatief getest en is op 2 juli 2015 voor de 2e keer negatief op HCM en FeLV en FIV getest.

Toen onze lilac schat Promiss plotseling overleed op 2 mei 2010 wisten we al snel dat we ooit een ander effen poesje in ons huis terug zouden willen en dat zij dan ooit bij Maria en Roel van Dun van de cattery 'from Roma's Choice' geboren moest worden.

Zo kwam Lailah op 4 dagen na één jaar na het overlijden van Promiss ter wereld in Arnhem en groeide zij op als enige lilac poes tussen 5 blauwe broertjes. In de zomer van 2011 mocht dit brokje liefde bij ons komen wonen!!

Lailah is een prachtige poes geworden! Ze heeft in 2013 haar eerste nestje gekregen en we hopen dat ze in 2015 wederom moeder mag worden.

De band die Lailah met de andere Britjes in huis heeft is uitstekend. Alleen met Lily kan het nog wel eens botsen, Lailah heeft het niet zo op de toenaderingspogingen van deze dame de Wit maar Lily blijft het maar proberen. Lily kan gewoon niet begrijpen dat Lailah niet close met haar wil zijn. Lailah is net als Ysabeau en Lily een echte likpoes, ze wil ons altijd wassen! Ze ligt heel erg graag op haar ruggetje om geaaid te worden en kan dat heel erg lang volhouden. Lailah slaapt vrijwel altijd in een mandje achter ons bed, bizar genoeg was dit ook Promiss haar plekje toen zij nog leefde. Nooit is er iemand anders in dat bewuste mandje gaan liggen, tot kleine Lailah ons leven kwam verrijken. Verder heeft Lailah de voorkeur voor om in een poezententje op de was-en strijkkamer te slapen.

Beetje vreemd aan Lailah is dat zij nooit uit eigen initiatief via het daarvoor bestemde kattenluik de kattenren in gaat. De foto hierboven is daar echter wel gemaakt en dat is omdat ik haar daar op mooie zomerdagen gewoon zo nu en dan naar toe breng. Ze geniet er dan zichtbaar van, zo'n dag buiten. Ze begrijpt ook dat ze via het kattenluik weer naar binnen kan gaan maar ze heeft het (nog) nooit zelfstandig gedaan. Wanneer we de tuindeuren van onze slaapkamer open zetten in de zomer gaat ze wel heel erg graag buiten op het dakterras zitten net als het balkon aan de voorkant van ons huis. Een raadsel voor ons...

Bijnamen: Prutje, Dikkie Dik

Voor meer foto's van onze Lailah kunt U onze dagboeken vanaf 2011 bekijken toen ze bij ons kwam wonen of de dagboeken van haar eigen nestje:

V-nestje 2013

___________________________________________________________________________________________________________

 

ANOUK

" Anastasia van Lahrhof "

geboren op 16 december 2002

Haar officiële naam had ze al toen ze hier kwam wonen maar het mag voor zich spreken dat we haar nog nooit zo genoemd hebben. We noemen haar Anouk.

Anouk is onze OPPERPOES!

Anouk is vlak na haar 7e verjaardag gecastreerd en geniet in huize Liesbrit van haar welverdiende pensioen!

Anouk is een Brits Korthaar poes die Black Golden Tabby Spotted is.

 

Anouk is onze 'opperpoes'. Met Anouk hebben we in de zomer van 2004 ons eerste nestje gekregen (4 katertjes) en omdat dit een gewéldige ervaring was, is Anouk sámen met onze kater Snoopy zo'n beetje verantwoordelijk voor het ontstaan van onze cattery! (klik voor meer op: wie zijn wij)

Het jaar daarop in 2005 kreeg Anouk maar liefst 7 kindjes, ons A-nestje en in 2006 is zij bevallen van 3 baby's: ons C-nestje. Onze Anouk werd op haar eigen verjaardag in 2007 voor de vierde keer mamma en in 2008 kreeg zij rond de Kerst 4 heerlijke kinderen!! In 2009 werd ze voor het laatst mamma van wederom 4 heerlijke kereltjes. Dat werd meteen onze eerste keizesnede, 2 kittens werden op natuurlijk wijze geboren maar de 2 anderen waren er na 20 uur nog steeds niet. Onze dierenarts heeft toen een keizersnede toegepast en heeft op ons verzoek bij Anouk tijdens diezelfde operatie haar baarmoeder en eierstokken verwijderd (= dit heet óók bij poezen een castratie) zodat we haar deze ingreep op een later tijdstip konden besparen.

Klik hieronder om een kijkje te nemen in het dagboek van een van deze nestjes.

eerste nestje 2004

A-nestje 2005

C-nestje 2006

G-nestje 2007

K-nestje 2008

N-nestje 2010

Anouk was in december 2009 zeven jaar geworden en dat is een mooie leeftijd om met pensioen te gaan. Dit was dus Anouks laatste nestje zijn en dit is tevens het allerlaatste nestje van pappa Freddie. Deze prachtige kater is reeds op 1 december 2009 een zogenaamde "je-weet-wel-kater" geworden. Beiden genieten momenteel van hun luie leventje!

Anouk is een hele lieve en aanhankelijke poes die dol is op van die zachte, in allerlei felle kleuren 'egel'-speelballetjes. Met die balletjes kan ze spelen alsof ze nog een kitten is en wanneer ze brokjes eet, MOET er eerst een balletje in dat eetbakje liggen. Dat doet ze al sinds 2004 en anno 2015 doet ze dat nog steeds! Anouk is beslíst de braafste poes die wij hier hebben. Zij doet nooit iets wat niet mag. Ze luistert ook naar haar naam wat op zich best bijzonder is voor poezen. Anouk heeft een mooie korte crisp vacht met een hele warme golden gloed en een fraai spotted patroon. Anouk is een hele kleine poes met heldere groen-gele ogen. De plekjes waar ze graag slaapt wisselen om het half jaar ongeveer en daar is ze dan áltijd te vinden. Echt een gewoontepoes dus. Ook is onze schat een echte mandjes-poes dus alle mandjes in huis worden veelvuldig door haar beslapen. Anouk is een echte knuffelpoes en ze is vriendelijk tegen iedereen, ook wildvreemden. Wanneer ze ziet dat je haar gaat aaien, begint ze al te kraaien van plezier. Haar bijnaam is: Noukiepoukie of Noukie.

In ons fotoalbum op de homepage staat een link naar allerlei mooie foto's van Anouk.

naar fotoalbum

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________

Hieronder onze poezen die niet meer bij ons wonen maar wél een enorm groot deel van ons hart bezitten...

_______________________________________________________________________________________________________

 

PROMISS

" Promiss from Roma's Choice "

geboren op 16 juli 2004 in Arnhem en overleden op 2 mei 2010 in huize Liesbrit

Promiss was een lilac Brits Korthaar poes

Promiss is meerdere malen negatief op PKD en FelV/Fiv getest.

Op 20-03-09 is zij voor de vierde keer negatief op HCM getest.

Onze lieve Promiss is tot onze verbijstering en grote verdriet op zondagavond, 2 mei 2010, overleden ten gevolge van een operatie (castratie)... We missen haar nog élke dag....

Onze Promiss was de grootste knuffelkont van onze poezen. Kopjes geven was haar specialiteit en ze was dol op álle soorten propjes en balletjes om mee te spelen. Promiss was een lekkere bolle poes die dan ook met grote regelmaat in de buurt van de voerbakjes te vinden was, eten was gewoon haar grootste hobby! Haar formaat wordt ook weleens met een 'theemuts' vergeleken.. Maar dat 'dikke' hoort gewoon bij een effen Brit die zijn nu eenmaal allemaal wat fors in postuur, daar kon zij ook niets aan doen... De afgelopen jaren was zij constant in haar gewicht gebleven, maar door haar zwangerschappen was ze wel wat uit vorm geraakt....hahaha Haar vacht was zo zacht als fluweel en als ik haar geborsteld had was het net een teddybeertje! Promiss had stralend oranje ogen en zij was áltijd vrolijk.

In 2006 en 2007 is onze Promiss mamma geworden van heerlijke kittens in de kleur lilac en blauw.  In 2008 is onze Promiss voor de derde keer mamma geworden van 5 lieve blauwe baby's: 3 katertjes en 2 poesjes. Haar kindjes zijn altijd gewéldig lief en mooi geworden en zij maken hun pleegouders nog steeds stuk voor stuk zeer gelukkig.

Toen Promiss nog leefde, zou zij áltijd wel mamma hebben willen zijn want zij vond kittens, ook die van onze andere poezen in huis, fantástisch!! Zij was een geboren moeder en gewoon dol op kittens. Tot haar dood heeft zij voor alle hier in huis geboren kittens de rol van surrogaat moeder gespeeld.

Toen het in 2010 tijd werd dat onze Promiss met pensioen ging is zij geopereerd en 5 dagen overleden aan de gevolgen van trombose... (bloedpropje in hersenen met een acute dood ten gevolge) Promiss heeft dus een zogenaamde 'mooie dood gehad'. Ze heeft er niets van gemerkt en ze had die dag een topdag met zon en een lekker bordje zalmmousse, haar lievelingseten. Ron en ik zaten naar haar te kijken hoe ze zich zat te wassen na het krijgen van een paar snoepjes toen ze van de ene seconde op de andere ineens dood van de krabpaal afviel. Na haar dood hebben we in Utrecht sectie laten verrichten om de doodsoorzaak te weten te komen en om Promiss te laten nakijken op HCM, een erfelijk overdraagbare hartkwaal die alleen na de dood met 100 % zekerheid gecheckt kan worden. Haar zoon Beertje Ollie schijnt deze ziekte namelijk in milde vorm te hebben ontwikkeld. Promiss was negatief op deze ziekte. Promiss is na haar autopsie in Utrecht gecremeerd en is weer thuis...

Klik hieronder om een kijkje te nemen in de dagboeken van Promiss haar 3 lieve nestjes.

B-nestje 2006

E-nestje 2007

I-nestje 2008

Promiss maakte ons 's morgens vaak wakker door zachtjes met haar pootjes op onze handen te tikken, ze wilde dan echt héél erg graag geknuffeld worden om vervolgens naast ons in een fijne kattendroom weg te soezen. Omdat Promiss zo'n lekker dikkerdje was, waren haar bijnamen dan ook: Pom-Pom, Dikkie Dik, Dikke en Propje. Zij sliep vrijwel iedere nacht bij ons op bed, maar om echt rustig te kunnen slapen zocht zij altijd het mandje op wat achter ons bed stond, dat vond zij ook heerlijk om een dutje in te doen.

We missen onze bolle schat nog iedere dag, ze was uniek! Ze heeft bij ons een geweldig leven gehad en heeft haar 2 grootste hobby's: eten en kittens verzorgen (en wel in die volgorde...) van hartelust kunnen toepassen! Van Promiss staan schitterende foto's in ons fotoalbum.

naar fotoalbum

 

___________________________________________________________________________________________________________

 

INNEKE

" Silver Inneke van Elsdieck "

geboren op 27 september 2006 in Soest

Inneke is een Brits Langhaar poes

Zij kon helaas hier in huis niet zo goed aarden en zodoende hebben wij haar, voor haar eigen bestwil, herplaatst. Één van de moeilijkste beslissingen die we ooit hebben moeten nemen...

Inneke is op 12 juni 2010, samen met haar dochter Oona, verhuisd naar het België waar ze samenwoont met Vrouw Ann en de poes Fientje Poezenpluis.

Inmiddels is Inneke in haar nieuwe thuis al vele jaren supergelukkig en is zij daar wél de ontspannen poes die zij hier bij ons niet durfde te zijn.

Inneke is een hele lieve mamma geweest van 3 heerlijke nestjes van de familie de Wit in de tijd dat zij bij ons woonde.

Klik hieronder om een kijkje te nemen in de dagboeken van haar 3 lieve nestjes te lezen.

H-nestje 2008

L-nestje 2009

O-nestje 2010 (gecombineerd dagboek met het N-nestje van Anouk)

 

 Inneke is een Brits Langhaar poes. Zij is Black Shaded Silver van vachtkleur en heeft bloedgroep A. Zij heeft een prachtig egale shading en een paar grote groene ogen. Inneke draagt het golden gen. 

Inneke is voor het laatst op 21/12/09 negatief getest op HCM, op PKD-DNA (Genetic Counselling Services Hillegom) en FelV/Fiv.

 

Inneke is een heel lief poesje wat nauwelijks kan miauwen. Als Inneke krols is, dan is het net een keffend hondje! Haar stemgeluid is zelfs zo zacht dat zij eens een hele avond opgesloten heeft gezeten in de kattenren buiten. Inneke heeft ons hier wel even op gewezen en nu tellen we voortaan alle katten voordat het luik van de kattenren 's avonds op slot gaat...

Inneke is heel ingetogen en doet niemand kwaad. Alleen met Chakotay stoeit ze wel eens. Inneke heeft het niet zo op hem, maar ze doet wel altijd 'lady-like'. Dus geen plukken haar die door de kamer vliegen of elkaar krabben. Gewoon elkaar de stuipen op het lijf jagen en achter elkaar aan hollen!

Verder is onze Inneke is een enórm knuffelpoppetje maar is jammer genoeg wel erg bang aangelegd. Haar karakter is namelijk extreem zacht en vreemden/bezoek in huis vind zij heel erg eng... Daarom van haar ook geen (echte) 'glamourfoto' zoals we van de rest van onze Britjes hebben kunnen laten maken, dat vond zij veel te eng... Sinds Inneke in 2008 voor het eerst moeder is mogen worden, is zij veranderd en is zij niet meer zo bang! Vooral na haar tweede nestje, de L-kittens geboren in 2009, is zij voor haar doen een heel dappere poes geworden. Inneke is een heel fijn moedertje voor haar kindjes!

Van 13 december t/m 17 december 2009 heeft Inneke weer bij haar verloofde Hobbes gelogeerd. Net als de vorige keer vond Inneke het erg gezellig bij haar lover! Ze was meteen zwanger van hem en is op 18 februari 2010 mamma geworden van 4 Black Shaded Silver bolletjes!

Inneke speelt het liefste met onze katers Snoopy en Cisko, met onze jongste poes Kira en met Kira's moeder, onze opperpoes Anouk. Die 4 zijn echt haar grote vrienden! Sinds zij samen met onze Promiss zwanger in 2008 was en mamma is geweest, kunnen we ook Promiss aan dit rijtje toevoegen. Die 2 zijn hierdoor dikke vriendinnen geworden. Samen kunnen ze úren zoet zijn met een propje papier en ze is graag met hen buiten in onze kattenren. Inneke slaapt het liefste dicht bij ons op bed of in het hangmatje van een van de vele krabpalen in huis. Kittens van onze andere poezen gaat zij steeds interessanter vinden en als zij groot genoeg zijn, speelt zij veel en graag met hen.

bijnamen zijn: Ieniemienie en klein wit spookje.

 

Ook onze Inneke heeft een eigen hoofdstuk in het fotoalbum.

naar fotoalbum

___________________________________________________________________________________________________________

 

KIRA

" Kira Nerys van Liesbrit "

geboren op 28 december 2008 in huize Liesbrit

Dochter van onze opperpoes Anouk

Zij is een Black Silvertabby Spotted Brits Korthaar poes

Kira is de dochter van onze opperpoes Anouk en Freddie Mercury van de Beverkrul en het állereerste van Liesbrit poesje in onze cattery!! Kira is een halfzusje van de beide broertjes Chakotay en Cisko. (zelfde moeder)

Kira is een grote meid en zag er al op jonge leeftijd erg volwassen uit. Haar vacht is dicht en zij heeft een mooi spotted patroon. Ze is uitgegroeid tot een forse, volwassen dame maar met een behoorlijk dominant karakter.

Door het dominante karakter van Kira ontstonden er problemen tussen haar en de zachtaardige, kleine O'Lily, dochter van onze Inneke. Problemen die we met alle middelen hebben proberen op te lossen. Maar soms kunnen katten niet samen door één deur... Zodoende is onze lieve Kira najaar 2010 samen met haar zoon Sammy verhuisd naar een gezin waar zij beiden de enige Britjes zijn. Ook een moeilijke beslissing maar omdat Kira een superstoere poes is, was de verhuizing erg makkelijk voor haar. Kira en Sammy hebben het erg naar de zin samen! Hieronder een foto van Sammy.

Achteraf gezien hadden we destijds gewoon dochter Poeka moeten houden om de lijnen van oma Anouk niet kwijt te raken maar dat wilden we de pleegouders van Poeka niet aandoen en zij boden ons ook niet aan om te wachten op een volgende nestje. Aangezien Ron en ik mensen van ons woord zijn hebben we toentertijd helaas toch afscheid genomen van Poeka en is zij in Maastricht gaan wonen.

Onze Kira is een ondeugend, slim en ondernemend mopje, ze kan spinnen als de beste! Eind 2009 heeft zij al haar gezondheidstesten gehad: negatief op HCM en PKD, FeLV-FiV.

Op 8 mei is Kira voor het eerst gaan logeren bij haar verloofde Robbie!! Op dinsdag 13 juli 2010 is zij bevallen van haar eerste en enige nestje: de P-tjes. Het zijn 2 poesjes en 2 katertjes, allemaal getekend als mamma op één poesje na. Zij is getekend zoals haar pappa. Één katertje is langharig! En niet te vergeten: Anouk werd voor de eerste en helaas ook de laatste keer oma.

Klik hieronder om een kijkje te nemen in de beide (gecombineerde) dagboeken van Kira's enige nestje:

OP-nestje 2010

PQ-nestje 2010

 Bijnamen: Kaatje, Kira-Mira

 

 

 

 

___________________________________________________________________________________________________________

ONZE FINANCIEEL GEADOPTEERDE POEZEN van de Stichting Dierenthuis:

___________________________________________________________________________________________________________

 

MINNEKE  (overleden jan.2009)

De filosofie van onze cattery is dat wij er álles aan doen om onze dieren in perfecte conditie te houden en de kans op supergezonde kittens zo optimaal mogelijk te maken. Hierdoor testen wij in onze cattery onze poezen jaarlijks op de erfelijk overdraagbare hartziekte HCM en de besmettelijke ziektes kattenaids (FIV) en kattenleucose (FeLV). Bovendien worden onze poezen eenmalig op de erfelijk overdraagbare nierziekte PKD getest. Ook de vader-katers die we uitzoeken voor onze poezen moeten ieder jaar getest zijn. Gezondheid staat bij ons voorop, daarna komt het karakter en dan pas de schoonheid.

In de vrije natuur  spelen echter vele andere factoren een rol en lukt gezond blijven natuurlijk niet altijd... Daarom hebben wij in 2006 een poes én haar kitten geadopteerd die bij de Stichting FIV-FeLV in Wilbertoord woont. De poes heette Minneke. Minneke was ziek want zij had kattenaids.

In november 2006 was dit lieve moedertje en haar kleine zoontje gearriveerd bij de Stichting FIV-FeLV. Beiden waren zij aids positief... Minneke was een lief maar mager lapjespoesje, zelf nauwelijks groot genoeg om als moederpoes herkend te worden... Haar kleintje Manneke was bij binnenkomst pas vier maanden oud... De andere kittens waren gelukkig niet geïnfecteerd en zijn door het asiel herplaatst. Na alles wat Minneke had meegemaakt - een leven op straat, opvang in het asiel, naalden, testen, isolatie – kreeg zij bij de Stichting Dierenthuis álle tijd om weer lekker in haar velletje te komen! Éindelijk een eigen stek voor Minneke en haar zoontje Manneke!!

Helaas leefde Manneke maar kort (maar wel érg gelukkig) bij deze geweldige stichting. Hij overleed aan kattenaids op 10 maart 2008 op de leeftijd van nog geen 1,5 jaar oud...we hadden hem zó graag nog een langere en fijne tijd gegund bij de stichting Fiv-Felv. Hij werd echter te ziek en reageerde helaas niet meer op de medicijnen, wat zijn verzorgers ook probeerden. Ook zijn moeder Minneke was geen lang leven gegund en stierf helaas in januari 2009...

Ondanks het droevige nieuws van Manneke en ook later zijn mamma Minneke wilden we natuurlijk toch 2 katjes bij de stichting Fiv-FelV blijven adopteren. Manneke en Minneke lieten door hun vroege overlijden een leeg plekje achter. Dit keer hebben we besloten geen katjes 'uit te zoeken' maar bij de stichting na te vragen wie van ál die arme sloebers helemaal géén adoptanten heeft. Bleek dat poes Lady en Laurie en kater Roel en Picasso nog door niemand geadopteerd waren en dat hebben wij dus gedaan!  Helaas zijn allen inmiddels al overleden... Maar hun laatste jaren waren goed en daar doen we het voor!! Als adoptiekatertje hebben we nu kater Hendrick.

Het zijn hoe dan ook zieke katjes, maar het korte leven wat ze bij de Stichting mochten hebben was wel altijd van een goed en veilig leven. Inmiddels hebben wij poesje Pinkje geadopteerd en bij 'onze katers' stellen wij ook ons huidige geadopteerde katertje Hendrick aan U voor! Hieronder laten we U Pinkje zien en vertellen we wat meer over deze dame.

De Stichting Felv-Fiv zoekt altijd adoptanten. Steunt U Pinkje en Hendrick ook of een ander ziek katje?

Katten die besmet zijn met het leucosevirus en/of kattenaids, zijn ontzettend vatbaar. In die kattenlijfjes zit immers een virus dat de weerstand van de kat aantast. Dit kan vele gevolgen hebben, maar algemeen gezegd hebben dit soort katten snel last van allerlei ontstekingen. Als ze daar niet aan geholpen worden, gaan ze niet direct dood. Wel hebben ze pijn en voelen zich ellendig, kortom: de kwaliteit van hun leven holt achteruit. U begrijpt het al; leucosekatten en katten met kattenaids hebben vaker dan gemiddeld de dierenarts nodig. Ook de dagelijkse zorg is extra intensief en daarom kostbaar.

Zulke schatjes verdienen toch net zo een goed leven als onze katjes dat hebben? Zij zullen de rest van hun leven worden vertroeteld door de vrijwilligers van de Stichting FIV/FeLV en natuurlijk kost dit meer dan 7 euro per maand, daarom is het mogelijk dat een katje meerdere adoptie-ouders heeft!
Wilt U Pinkje en Hendrick of een ander ziek katje ook adopteren, of één van hun lotgenootjes? Kijk dan op
www.fiv-felv.nl en meld U aan als donateur!

Bij ieder kitten wat wij elders plaatsen, doneren wij 25 Euro aan deze stichting om hen nog extra te steunen!

Dit is Pinkje.

Van de verzorgers en vrijwilligers van de stichting waar al die lieve, zieke en financieel geadopteerde dieren wonen,  krijgen we regelmatig een e-mail of een kaartje van de betreffende kat. Ze proberen ons allemaal zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het welzijn van de geadopteerde, zieke kat. Hartstikke leuk!! Pinkje woont nog niet zo lang in het Dierenthuis en zodra we wat meer over haar weten of een mailtje van Pinkje ontvangen, zullen we dat hier plaatsen.

Wat we wel van haar weten is dat Klein Duimpje, Klein Pinkje, Ringvingertje, Wijsvingertje en Grote Teen samen in het Dierenthuis wonen. Klein Duimpje als eerste en de rest volgde recent. Vier welhaast identieke zwart witte katjes (en een cypertje) van een camping. Allemaal, op één na, besmet met het dodelijke kattenleucose virus (FeLV). De zwart-witjes hebben ook nog eens allemaal een bijna gelijk klinkende miauw over zich. Dat is dus heel zeker zeer naaste familie van elkaar. Vier van dit vijftal wonen in de FeLV ruimte en de gezonde (die we trouwens goed in de gaten zullen houden en binnenkort toch nog even opnieuw zullen testen) leeft zijn leventje nu bij de ex-verwilderde katten. Ze waren allemaal halfschuw toen ze binnengebracht werden. Dat is inmiddels een stuk beter en ze hoeven in elk geval geen pijn of honger meer te lijden. Hun buikjes zijn nu lekker rond van het goede voer en niet van de wormen en – bij de poesjes- van de ongeboren kittens. Want al waren ze nog maar net een half jaar, de poesjes waren al zwanger. Ook hun nakomelingen hadden een welhaast 100% kans op besmetting met het FeLV virus. De medewerkers van de Stichting hebben ze dan ook niet geboren laten worden. Sneu, maar wel de beste oplossing. Wanneer Dierenthuis straks in Almere zit (ze staan op het punt te verhuizen) en hun deuren open kunnen doen, gaat Stichting Kattekop, weer terug naar dezelfde locatie om nog meer van de “familie” die daar rondloopt te vangen. “Middelvingertje” zal daar zeker ook bij zijn en de wetenschap dat wij ze dan allemaal op kunnen vangen is een opsteker!

De foto's die door de verzorgers meegestuurd worden zijn gemaakt door Saskia Blok. Ze komt regelmatig langs bij de Stichting en legt alle katjes vast, zo kunnen de verzorgers de mooiste foto’s naar hun adoptanten sturen.

IEDEREEN is harte welkom om Pinkje en haar soortgenoten te komen bezoeken.

Mocht u niet met lege handen willen komen, kleine blikjes gourmet mousse vinden de meeste adoptiekatjes heerlijk!!

Wel kunt U het beste van te voren een afspraak maken.
Dit kan via de e-mail
info@dierenthuis.nl
of telefoon 06-30644767


 

                                           >> HOME <<