onze uitgevlogen kittens

Dit is een samenvatting van alle kittens die in onze cattery geboren zijn.

met vrijwel alle pleegouders hebben wij een bijzondere en warme band en zodoende worden wij zeer goed op de hoogte gehouden van het welzijn van onze uitgevlogen kindjes.

(onze dagboeken van deze nestjes kunnen gelezen worden onder 'vorige nestjes')

                                                                      

Ons EERSTE NESTJE, geboren op 28 juli 2004.

 

We gaan terug naar het jaar 2004. Toen werd namelijk ons állereerste nestje geboren in de nacht van 27 op 28 juli. Ooooo wat was dat spannend...! De ouders van deze primeur: onze poes Anouk en onze kater Snoopy.

Kleine SHADOW kwam als eerste en enige, vlak voor middernacht om 23:08 uur op 27 juli ter wereld: hij werd onze eerstgeborene !! Voor mamma Anouk was dit haar eerste nestje en we weten nog heel erg goed dat zij zó schrok van de geboorte van Shadow dat ze metéén de benen wilde nemen! Sahadow is een silver tabby ticked katertje wat103 gram woog. Na wat opstartproblemen snapte Anouk gelukkig wat er van een moederpoes verwacht wordt en heeft zij haar 4 kotertjes perfect opgevoed.

In die tijd hadden wij nog geen officiële catterynaam. De 4 katertjes van ons eerste nestje hebben wel gewoon een stamboom van Felikat mee gekregen maar met daarop alleen hun roepnaam. Nog niet gevolgd door 'van Liesbrit' zoals alle andere kittens die hierna in huis geboren zijn.

 

Shadow woont sinds zijn dertiende levensweek bij Kerstin, haar 2 kinderen en de hond Queeny in Kerkrade. Dit gaat uitstekend samen ondanks de negatieve verhalen die je soms hoort over honden en katten samen. Shadow heeft het bij deze lieve mensen heel erg naar de zin! Sinds kort is er een Main Coon poesje bij Shadow komen wonen, zij heet Shawnee. Die 2 wassen elkaar graag. Shawnee vind dat dit wassen het beste lukt als ze bóvenop Shadow kan gaan liggen... Shadow is inmiddels een lieve, flínke katerman geworden !!

 ____________________________________________________________________                                                                                  

Als tweede katertje werd die nacht omstreeks 00:44 uur CRESPO geboren, hij woog 117 gram en is genoemd naar de Argentijnse topvoetballer Crespo. Hij groeide uit tot de rustigste van het hele stel, een hele fijne, kalme vent. Crespo is een hele mooie chocolate tabby ticked kater geworden. Hij is met zekerheid de grootste kater geworden van het viertal.

Crespo heeft bijna 5 jaar bij mijn nichtje Esmée in Venlo gewoond. Maar toen Esmée verkering kreeg met iemand die zwaar allergisch was voor katten, moest zij helaas besluiten om afstand van hem te doen. Dat viel natuurlijk niet meer.... Crespo woont sinds het voorjaar 2009 bij zijn halfzusje Aagje en zijn halfbroertje Chrisje van Liesbrit in Heerlen. Zijn pleegmoeder is Anita en de beide kinderen Denise en Tom. Het gaat heel erg goed met ons kereltje !!

                                                                    ___________________________________________

Shadow en Crespo waren al geboren en toen kwam om 01:20 uur CHAKOTAY eraan. Onze derde woog 130 gram. Over hem kunnen we iets uitgebreider zijn, omdat Chakotay bij ons is blijven wonen !!

Gossie, wat had hij toén al een dikke kop zeg! Chakotay was een super relaxt kitten waar we alles mee konden doen máár...hij wilde lange tijd niet zelf eten, hij wilde alléén maar bij zijn mamma drinken. De fles geven was een ramp bij Chako. Het zal ook beslist aan mijn onervarenheid gelegen hebben dat Chako pas met een week of 6 zelfstandig wilde eten... Gelukkig had ik toen (en nu ook nog vaak!) veel aan de uitstekende adviezen en goede raad van Maria van de cattery "Roma's Choice'.

Tegenwoordig is deze diep golden shaded kater dol óp eten, maar hij is ook nog steeds gek op melk. Zo nu en dan probeert hij zelfs nog bij zijn moeder Anouk te drinken. (??) Dat is natuurlijk een belachelijk gezicht... Zijn stem klinkt nog altijd als het stemmetje van een kitten wat ook weer lachwekkend is. De kattenren buiten vind hij het einde!! Onze Chako is dol op zijn broertje Cisko en zijn ouders Snoopy en Anouk. Het liefste zou Chako áltijd bij zijn pappa of mamma willen slapen (zie foto's) Chakotay is een vreselijk lieve maar zeer luie kater en moet nog heel veel slapen!!

                                                                                    _________________________________________________________________

En zo zijn alweer bij de laatste telg van ons eerste nestje aan gekomen.

Shadow, Crespo en Chakotay ware al lekker droog en warm gewassen door mamma Anouk. En toen, ruim 2 uur later verraste Anouk ons met nog een vierde katertje: CISKO. Hij lag in een stuit en dat was behoorlijk spannend zo'n eerste keer... Anouk had het na zijn geboorte echt hélemaal gehad en was zelfs te moe om Cisko nog te verzorgen, dat hebben wij gedaan. Cisko woog 115 gram. Omdat Cisko zoveel uren later geboren was, lieten de andere 3 kittens hem niet zo goed aansluiten in het rijtje om mee te kunnen drinken bij Anouk. We moesten Cisko dus al snel bijflessen en dat ging bij hem meer dan uitstekend. Black Silver shaded Cisko is samen met zijn golden shaded broertje Chako hier bij ons blijven wonen.

Cisko is echt 'het visitekaartje' van onze cattery, want vrijwel iedereen die hier op bezoek komt zal Cisko te zien en te aaien krijgen. Het is een nieuwsgierig kereltje, níets ontgaat hem en hij is erg op mensen en kinderen gesteld. Het is verder een praatkater: kan ellenlange verhalen lopen miauwen en is áltijd in de stemming voor een knuffel-of kambeurt !!

Shadow, Crespo, Chakotay en Cisko zijn inmiddels 2,5 jaar oud en alle vier zogenaamde 'je-weet-wel' katers...

Ons eerste nestje was 3 maanden lang één groot feest! Buiten Anouk namen we nog 2 poezen op in ons kattengezin: Promiss en Ysabeau. Sinds kort is daar kleine Inneke bij gekomen. We hopen met deze dames nog regelmatig zulke feestjes te mogen vieren (samen met de katermannen natuurlijk) om uiteindelijk andere mensen net zo blij te maken met een Britje, als wij dat zijn met die 7 van ons!

_____________________________________________________________________________

                                                   Ons A-NESTJE, geboren op 21 juli 2005.

 

In de zomer van 2005 is ons A-nestje geboren. We hadden inmiddels een cattery-naam aangevraagd en onze website is dat jaar op 1 maart de lucht in gegaan. Ons A-nestje was ons eerste nestje als 'officiele cattery' (ahum).

Onze Anouk was gelukkig weer zwanger en zij zag eruit alsof ze een voetbal had ingeslikt, zó dik was ze... De vader van dit nestje: Silver Ramses van Elsdieck, een prachtige en vooral een superlieve katerman. De zwangerschap van Anouk verliep zeer voorspoedig, ondanks haar enorme formaat voelde zij zich uitstekend. Op 21 juli 2005 schonk onze Anouk het leven aan maar liefst 7 kittens!! Vijf poesjes en twee katertjes. Ook de bevalling verliep vlotjes, na 4 kittens nam Anouk een ruime pauze van zo'n 2 uur en daarna kwamen de laatste 3 kittens net zo makkelijk. Goh wat waren het er véél: 'n 7-ling !! En wat waren ze mooi alle 7...

Zeven kittens voeden valt niet mee voor een moederpoes, maar Anouk was een volleerde en zeer toegewijde moeder geworden na haar eerste nestje en deed het meer dan uitstekend!

                                                 _____________________________________________________                  

Als eerste werd ARMANI van Liesbrit geboren, tijdstip 03:05 uur, gewicht 96 gram. Armani bleek een black golden tabby spotted katertje te zijn en groeide uit tot één van de grootste knuffels. Bij wildvreemden viel hij met het grootste gemak op schoot in slaap. Een heerlijk ventje! Armani woont bij Hans en Majel in Heerlen en het gaat super met hem. Hij is hun enige kat, dus de Koning van het huis! Toevallig ben ik Armani afgelopen week gaan opzoeken/knuffelen en heb ik een paar mooie foto's van hem kunnen maken.

                                                                         ______________________________________________________________

Het tweede kitten was een poesje. Ze werd geboren om 03:30 uur en woog 103 gram. Zij leek qua uiterlijk héél erg op haar mamma Anouk. Van Jeanette en Okke uit Vogelenzang (Noord-Holland) heeft zij de mooie naam AMBER RIVA van Liesbrit gekregen.

Amber is de enige poes in huis en woont in een heel landelijke omgeving. Ze wordt heerlijk verwend in haar nieuwe stulpje! Haar nieuwe baasjes zijn dol op zeilen en zodoende gebeurde het dat Ambertje, na een goede training vooraf uiteraard, afgelopen zomer maar liefst 3 weken mee is geweest op een avontuurlijke zeilvakantie langs de kust van Nederland en België ! Het weer was al die weken fantastisch en Amber vond het práchtig allemaal, zij ontpopte zich (vanzelfsprekend mét tuigje) als 'schipper Amber' onderweg!! Goed hè?? Kijk maar eens naar onderstaande foto's !

                                                     ________________________________________________      

Het derde kitten was ARCHIE, door zijn nieuwe baasjes Hans en Tilly officieel Archibald Amadeus van Liesbrit genoemd. Archie woog 105 gram en het was 03:57 uur toen dit silver tabby spotted katertje geboren werd. Archie bleek een kampioen in eten en at al met amper 3 weken kipfilet!! Hij stond dan ook ál die maanden aan kop in ons groeischema.

   

Archie lag als kitten het liefste op zijn ruggetje en dit soort vreemde houdingen neemt hij nog steeds graag aan. Archie woont samen met de oudere poes Sjeng in het dorpje Weustenrade. Vorige zomer is daar Bommel van Liesbrit bij gekomen. Met z'n drietjes maken ze het huis tot een vrolijke boel!

                                                                      _____________________________________________________________________    

Om 04:28 uur werd die nacht weer een poesje geboren, nummertje 4 inmiddels. Zij woog 108 gram en was silver spotted. Dit meisje is inmiddels tot Belg genaturaliseerd en geadopteerd door Carina en Bjorn. Zij hebben haar de fraaie naam Anna Wilhelmina van Liesbrit gegeven, roepnaam: MIENNEKE.

Net als Armani was 'Ieniemienie', zoals we haar liefkozend noemden, een enórme knuffelkont! Ze woont samen met Nelleke, een blauwe Britse poes. Ze babbelt haar nieuwe baasjes Carina en Bjorn in Leuven (België) de oren van het hoofd en knuffelt nog steeds als de beste!

  

                                                            ______________________________________________

Na Armani, Amber, Archie en Annamienneke nam onze Anouk een ruime pauze van ongeveer 3 uur. De 4 kleine mopjes werden grondig door Anouk gewassen en ze mochten lekker bij haar drinken. Ron en ik dachten een tijdje dat de bevalling achter de rug was, maar niets bleek minder waar... We zagen opeens dat in haar buik nog volop beweging was. Anouk was nog láng niet klaar !!

Uiteindelijk werd om 06:48 uur een vijfde kitten geboren. Het was een black golden tabby blotched poesje. Zij was de lichtste met maar 75 gram. We hebben haar ABIGAIL genoemd. Abbetje is bij Marco en Bianca in Rhoon (bij Rotterdam) gaan wonen.

  

Dat lichte gewicht was trouwens maar van korte duur. Abigail is een heel rustig poesje en een échte dame! Een tijdje lang was zij de enige poes in huis. Afgelopen zomer is daar een tweede van Liesbritje bij komen wonen: onze Dries, zoon van onze poes Ysabeau. Die 2 zijn inmiddels onafscheidelijk: waar Abey is, is ook Dries!  

       ___________________________________________________________________

                            

Heel rap hierna wordt een zesde kitten geboren. Het is inmiddels 07:05 uur en het is wéér een poesje, zij weegt 98 gram en is black silver tabby blotched dit keer.

Tja en wie een kitten AAGJE van Liesbrit noemt, kan erop wachten dat het een nieuwsgierig en pittig meisje wordt. Aagje was het drukste kitten van alle 7. Dus Anita en haar kinderen Denise en Tom uit Heerlen hebben hun handen vol aan madam Aagje. Aagje heeft in 2006 gezelschap gekregen van Chrisje van Liesbrit, een halfbroertje uit ons C-nestje en al net zo'n druk baasje...In het voorjaar van 2009 is daar Crespo van Liesbrit bij gekomen, ook een halfbroertje maar dan uit ons allereerste nestje. Samen met z'n drietjes maken zij het huis gezellig onveilig!

                                                                       

  ________________________________________________________

                               

Als hekkensluitertje kwam zelfs een zevende kitten ter wereld, een black golden tabby blotched poesje wat 99 gram woog. De klok wees inmiddels 07:40 uur. Mamma Anouk was na dit laatste kitten zó moe dat wij ons over dit poesje hebben ontfermd en haar lekker droog en warm gewreven hebben. Ik weet nog heel goed dat ik zelfs even de haarföhn heb gebruikt om haar snel lekker warm te krijgen. Haar nieuwe pleegouders noemen haar: ASHLEY. Ashley lijkt wel een tweeling met Abigail want de dames lijken ontzettend veel op elkaar.

Ashley woont heel erg fijn bij Cathy en Alois in Brunssum en is het kleine 'zusje' van de blauwe poes Romy. Deze zomer is katertje Delsin van Liesbrit erbij gekomen en zijn ze met z'n drietjes. De hele dag spelen/slapen/stoeien deze lieve Britjes met elkaar en zijn zij échte vrienden voor het leven!

     

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

                                                 Ons B-nestje geboren op 12 april 2006         

Ons B-nestje was het állereerste nestje van onze poes Promiss. Promiss, een poes die geboren is om moeder te worden!     

          

Onze Promiss was gelukkig, metéén de eerste keer dat zij bij haar verloofde mocht gaan logeren, zwanger De vader van dit nestje: Siemagic's Athos , een prachtige blauwe en vooral een superstoere katerman. De zwangerschap van Promiss verliep prima. Op 12 april 2006, dag 67 van haar zwangerschap, schonk onze Promiss het leven aan 4 lieve kittens!! Één poesje en drie katertjes. Het poesje en één katertje waren blauw, de andere 2 katertjes lilac.

Promiss was vanaf seconde 1 een volleerde en zeer toegewijde moeder en deed alles meer dan uitstekend! Haar baby's zijn de schoonst gewassen kittens van Nederland, dat is een ding wat zeker is! Promiss had wel een hoop pech vlak na de geboorte... Haar vijfde kitten kwam dood ter wereld en een zesde kitten is er met een keizersnede uit gehaald. Na ongeveer 2 weken bleek zij een borstontsteking te hebben die uitgroeide uit tot een necrose en ze heeft erg veel pijn gehad. Ondanks dit mochten haar baby's áltijd bij haar drinken. We waren, en zijn nog steeds, ontzéttend trots op ons dapper moedertje!!

 _____________________________________________________

Hieronder B'ELANNA, de enige (blauwe) poes van het nestje. B'Elanna is een flinke meid geworden en is nu al haast zo zwaar als haar mamma. Ook zij heeft eten als grootste hobby! Verder vind zij het erg leuk om met het speelgoed van de kinderen te slepen.

_____________________________________________________________________________

Dit is BOLLEKE BALOU (lilac). Hij past al bijna niet meer in de muts van de krabpaal... Met zijn ruim 7 kilo (schoon aan de haak) is hij dan ook wel een héle flinke vent geworden! Als Balou weer eens door het kattenluik komt gekropen dan pas kun je zien hoe groot (dik) hij is geworden, hij komt er dan vierkant uit en na even schudden is hij weer de bolle!

_____________________________________________________________________________

BOMMEL (blauw) is eentje apart. Als kitten was hij al een heel gezellig praatkatertje en dat doet hij nu nog steeds erg graag. Hij kletst Hans en Tilly de oren van het hoofd! Hij kan het vooral goed vinden met zijn soortgenootje en 'grote broer' Archie van Liesbrit. De hoogbejaarde huis-tuin-en keuken kat Sjeng tolereert hem maar daar heb je dan ook wel alles mee gezegd.

_____________________________________________________________________________

BEERTJE OLLIE (lilac) is bij 2 lieve Voskonijnen gaan wonen. In de loop der tijd namen de konijnen gewoontes over van Ollie en Ollie nam gewoontes over van de konijntjes! Kijk hieronder maar, want soms weet Ollie niet meer zo goed wát hij nou is: een kater of toch een konijn??

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons C-nestje, geboren op 6 augustus 2006

Onze C-tjes zijn de zondagskindjes van onze Anouk en Georgio geboren tijdens de hittegolf van 2006!!

Katertje CHRISJE (Christiano Ronatio van Liesbrit) is inmddels een échte bolle Chris geworden en nog áltijd even ondeugend als hij was als kitten. Samen met zijn silvertabby blotched halfzusje Aagje maakt hij het huis tot een gezellige boel! Chrisje is dol op drinkrietjes en de plumeau en die wil hij dan het liefste ín de kattenbakken verstoppen! Met de kinderen in huis, met name met Tom, kan Chrisje het érg goed vinden.

 

_____________________________________________________________________________

Met onze enige poes CITA (C'est moi Cita van Liesbrit) uit het C-nestje gaat het ook heel erg goed. Helaas hebben haar eerste pleegouders afstand van haar moeten doen na 13 maanden. Ze woont nu lekker bij Ibolya en Thijmen in Zoetermeer samen met Freddie, een ander van Liesbritje uit ons F-nest van mamma Ysabeau en het gaat het uitstekend!! Het is een lieve en speelse meid.

 

_____________________________________________________________________________

Ook CHARLIE (Charlie Breezer van Liesbrit) is een flinke, stevige kater geworden en nog altijd de enórme knuffelkont van toen hij hier bij ons woonde! Hij was bijna 3 jaar heel close met zijn silvertabby spotted vriendinnetje Didi, ook een Britje én het dochtertje des huizes Evi. Hij haalde nauwelijks kattenkwaad uit, alleen eten was niet veilig voor hem... Het heeft een tijdje geduurd eer Breezer de boterham van de peuter Evi met rust wilde laten want hij dacht elke keer mee te mogen snoepen??! Verder was hij dol op álle mogelijke accessoires van de Barbie poppen van Evi!!

 

 

In het voorjaar van 2009 besluiten de pleegouders van Charlie plotseling dat door persoonlijke omstandigheden die lieve schat moest gaan verhuizen. Soms kun je je vergissen in mensen.... Zodoende hebben wij Charlie naar Alkmaar gebracht waar hij nu een zéér gelukkig leven leidt als enige kat in huis bij het lieve echtpaar Ans en Kees.                             

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

                                                        Ons D-nestje geboren op 14 augustus 2006

Dit zijn de állereerste baby's van onze Ysabeau, onze D-tjes!

Katertje Dusty (Dusty van Liesbrit) was destijds de eerste baby van onze Ysabeau. Hij is op een zéér ongebruikelijke manier geboren, namelijk op de tegelvloer van onze keuken, Dusty lag namelijk in een zeer gecompliceerde stuit en Ysabeau wist niet wat ze ermee aan moest en dacht letterlijk: 'wat heb ik nou aan mijn kontje hangen???'. Ysabeau keek totaal niet naar Dusty om toen hij eenmaal geboren was en was behoorlijk geshockeerd van alles...

Dusty lijkt als 2 druppels water op zijn vader Freddie en is het zonnetje in huis, samen met het Britje Vets. Ze spelen heel braaf samen en slapen graag samen bij Monique en Ralph op bed. Dusty is een lieverd maar haalt, zoals een waar kitten, een hoop kattenkwaad uit en probeert álles uit wat niet mag... Aan alles likken was zijn hobby als klein kitten en nu nog steeds!  Zijn nieuwe vrouwtje werd al snel zwanger en sinds kort woont er ook een baby in huis. PROFICIAT Ralph en Moninque met de geboorte van jullie baby Jargo!!

_____________________________________________________________________________

Diablo (Diablo van Liesbrit) was het katertje wat vlak ná Dusty ter wereld kwam. Het is een tweeling want zij deelden samen één placenta. Deze bevalling ging een stúk makkelijker, Ysabeau kreeg na Diablo de smaak goed te pakken en snapte wat de bedoeling was van die kleine wurmpjes en begon hem meteen hartstochtelijk te wassen.

Diablo groeide hier bij ons in de cattery uit tot een ware schat en dat is hij nu nog steeds! Hij is dé man in het leven van Kelly. Kelly neemt Diablo óveral mee naar toe en hij is ontzettend sociaal naar álle andere katten die hij tijdens deze uitjes ontmoet. Kwaad zit absoluut  niet in hem en bang is hij zeker ook niet. Het liefste wil hij met iedereen spelen. Kammen vind ook hij erg lekker, maar wel alleen als hij een snoepje als beloning mag hebben...! Als de deurbel gaat, dan staat Diablo als eerste aan de deur om de bezoekers te verwelkomen. Diablo is het eerste langharige kindje van onze Ysabeau en is inmiddels een práchtige langharige en vooral stoere kater geworden!

_____________________________________________________________________________

Delsin (Delsin Charko van Liesbrit) werd als derde katertje geboren en heeft een bijzondere kleur, namelijk blue silver tabby. En dan ook nog eens halflangharig, net als zijn broertje Diablo. Dit is heel erg bijzonder daar zowel onze Ysabeau als pappa-kater Freddie maar één blauwe voorouder in hun lijnen hebben zitten.

Delsin was als kitten een rustig kereltje en O zo lief. Dat is hij nog steeds trouwens, hij woont samen met 2 dames Britjes waaronder onze Ashley van Liesbrit en de rustige Romy. Delsin is buiten zijn pleegvader Alois, dus de enige man in huis! Zijn vrouwtje Cathy adoreert hem en ondanks zijn enórme formaat waar hij tot uitgegroeid is, is Delsin een schootkater gebleven. Hij wil bij iedereen wel op schoot zitten! Kammen van zijn lange haren vind hij een waar feest. Delsin heeft het geluk dat hij regelmatig kan genieten van een grote kattenren in de tuin. Delsin kan het super vinden met de 2 poezen en samen spelen zij heel wat uurtjes af. Zijn lievelingseten is verse vis!

            

Diablo en Delsin lijken het meeste op hun mamma Ysabeau, deels zal dit door hun lange haren komen, maar qua snoetje lijken ze toch echt het meeste op haar.

_____________________________________________________________________________

Driesje ( Driesje D. Dribble van Liesbrit) was het hekkensluitertje destijds en werd als laatste geboren, ruim een uur na zijn 3 broertjes. Dries was écht een scheetje als kitten!! Dries woont samen met Abigail, ook een van Liesbritje, in Rhoon bij Rotterdam. Hij is een echte man: zijn liefde gaat door zijn maag, hij is een lekker kroeldier, leest 's morgens graag de krant mee en zo nu en dan laat hij zelfs scheetjes... hahaha Hij is in ieder geval geheel het tegenovergestelde van Abigail, want dat is een keurig dametje! Dat verschil is heel erg leuk voor zijn nieuwe pleegouders. Iedere ochtend als de wekker gaat springt hij bovenop het bed en dan gaat hij op zijn rug liggen en wil hij een ochtendkroel, dat is een echt ritueel.

Dries is een van de weinige kittens die we na hun verhuizing nog niet live terug hebben gezien, maar daar zal dit najaar vast en zeker verandering in komen!!! Ron en ik willen ál onze kittens ook na hun verhuizing graag regelmatig bezoeken.
 

 

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons E-nestje, geboren op 22 mei 2007

Onze Promiss werd op die dag voor de tweede keer mamma! De vader was dit keer Bodhi Bira van Pourquoi pas. Promiss schonk midden in de nacht het leven aan 5 blauwe bolletjes. Één van deze baby's mocht helaas niet ouder worden als 2,5 dag en we hebben dit schatje naar de kattenhemel moeten laten gaan... Gelukkig waren de andere 4 kittens kerngezond en groeide dit echte meidennestje uit tot een stelletje heerlijke belhamels!

Emily van Liesbrit werd als eerste geboren om 03:11 uur en woog 102 gram.

EMILY zit volop in haar pubertijd en haalt vreselijk veel kattenkwaad uit bij haar pleegouders. Haar lilac halfbroertje Beertje Ollie is verschrikkelijk lief voor haar, al is Emily niet altijd even lief en zachtzinnig met hem...meiden...!! Zo zag Emily eruit toen ze klein was. Ook toen was het een kleine druktemaakster die meestal samen met haar zus Enya op verkenning ging.

En zo is Emily als volwassen poes, al best een grote dame, lekker op het dekbed waar ze ook heel graag onder ligt te slapen.

Haast iedere dag schrijven we in ons dagboek hoeveel liefde en plezier we allemaal met onze lieve schatten beleven. Op 8 maart 2009 werd echter de schaduwzijde van dit geluk akelig duidelijk. Emily van Liesbrit, dochter van onze Promiss en nog geen twee jaar oud, is die dag zomaar ineens gestorven. Het ene moment een lieve ondeugende speelse poes en minuten later was het leven al uit haar verdwenen. Haar pleegouders Sjoerd en Marthe waren er meteen bij toen ze onwel werd en ze was zelfs binnen een paar minuten bij de dierenarts die maar 100 meter verderop woont. Al die snelle en adequate hulp mocht echter niet baten.

Emily zal hoe dan ook altijd in onze gedachten blijven....

_____________________________________________________________________________

Elderiekje Dirkje van Liesbrit, roepnaam Dirkje, werd snel na Emily geboren, het was 03:24 uur en zij woog bij haar geboorte 109 gram.

DIRKJE was samen met haar zus Eirinn de rustigste van het viertal en ze is nog steeds een hele brave meid. Dirkje is gek op haar grote lilac  halfbroer Bolleke Balou en hij op haar. Hieronder een babyfoto van Dirkje.

Zij is inmiddels een flinke dame geworden! Kijk zelf maar:

_____________________________________________________________________________

Enya (Eithne van Liesbrit) kwam na een adempauze van een kleine uurtje ter wereld, het was inmiddels 04:20 uur en zij woog 84 gram.

En dit is dan ENYA, ons als derde geboren spruitje van Promiss. Enya was als kitten een echt praatpoesje. Enya is samen met haar zusje Eirinn verhuisd en die 2 zijn echt een onafscheidelijk stel geworden. Compleet anders van karakter, maar dat was als kitten al overduidelijk.

Enya is een echte klimpoes, ze zit op de gekste plekken en kruipt overal op en achter. Soms zijn haar pleegouders Enya echt even 'kwijt'. Enya was een schatje als kitten, hieronder was ze net 3 weken en ligt ze te showen in een van onze kittenmandjes.

Ondertussen is ook Enya een grote, bolle meid.

_____________________________________________________________________________

Eirinn van Liesbrit werd weer een uurtje later als vierde kindje van Promiss en Bodhi geboren om 05:15 uur en zij woog 87 gram.

EIRINN was als kitten al een serieus meisje en dat is ze nu nog steeds. Ze kijkt vol verbazing naar de capriolen van haar zus maar zal zich nooit laten verleiden met haar mee te gaan doen. Eirinn kijkt liever en weet precies wat zij wél wil: lekker veel eten,  snoepen en gekroeld worden! Want Eirinn is de bolste van het duo.

Eirinn toen en Eirinn nu. Ze was best wel wat verlegen toen ik haar ging opzoeken en dat zie je op deze foto heel erg goed.

En zo zagen de dames van Promiss eruit, netjes op een rijtje, toen ze amper 4 weken oud waren. Vond dat toen al zó'n leuke foto en kan het niet nalaten deze foto nog een keertje te laten zien. Van links naar rechts: Eirinn, Emily, Dirkje en Enya

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons F-nestje geboren op 24 juli 2007

Die ochtend werd onze Ysabeau op dag 67 van haar zwangerschap voor de tweede keer mamma en wel van 3 silvertabby katertjes en 1 blue tabby katertje. Freddie is weer de pappa van dit heerlijke kroost!

Als eerste kwam om 07:59 uur ter wereld in een heftige stuit: Ferdinand Froemel van Liesbrit. Hij woog bij zijn geboorte 109 gram. Hij is een Brits Langhaar kater.

FERDIE was voor ons een zéér bijzonder kereltje omdat hij de eerste 5 dagen niet begreep hoe hij bij zijn mamma kon drinken dus we hebben hem om de 2 uur een flesje gegeven. Na die eerste 5 dagen viel het kwartje ineens en snapte hij prima wat nu eigenlijk de bedoeling was. Hij ontwikkelde zich tot een enórme knuffelkont en wilde wel bij iedereen op schoot liggen! Hij was beslist mijn favoriet hierdoor en dat kan natuurlijk ook niet anders na zo'n start...

Ferdie woont samen met zijn stiefbroer Wally in Geervliet bij Rotterdam, samen met zijn lieve pleegmoeder Martine. Hij heeft daar een leven als een God in Zuid-Holland! Ferdie is graag buiten op het catproof balkon te vinden.

Hieronder een foto hoe Ferdie eruit zag toen hij nog een kleine baby was, samen met zijn pleegmoeder Martine.

En zo ziet Ferdie er nu uit. Het is duidelijk te zien dat we beiden blij zijn elkaar weer te ontmoeten!! Ik ben hem gaan opzoeken toen bij bijna een jaar oud was en toen hij bijna 2 jaar was. Het is een grote kerel geworden en aan niets is hem nog aan te zien dat hij een beetje een valse start heeft gehad na zijn geboorte.

 

_____________________________________________________________________________

Na Ferdie kwam Flebster Felix van Liesbrit ter wereld. Het was inmiddels 09:00 uur geworden en hij woog 113 gram. Hij is een Brits Korthaar kater.

FLEBSTER is in Antwerpen gaan wonen bij een lief gezin met 2 kinderen. Flebster was Ron zijn favoriet en hij zat graag bij Ron op de schouder. Verder was hij gek op schoenen en haren!

_____________________________________________________________________________

Hierna, om 09:25 uur werd Frenkie Fievel van Liesbrit geboren. Hij woog toen 99 gram. FRENKIE ontwikkelde zich al tijdens zijn kittentijd hier bij ons als een enórme grote kater, hij leek wel 2 weken ouder dan zijn 3 andere broertjes!! Ook Frenkie werd een grote favoriet van Ron! Heel vaak zei Ron tegen mij: 'bel ze maar op, het gaat niet door, we houden Frenkie hier bij ons'. Frenkie was supervriendelijk en knuffelig en bovendien een Brits Langhaartje, de grote wens van zijn pleegouders!

Frenkie woont nu in Purmerend bij Joris en Petra en hun lieve dochtertje Luna en het konijn Dropje. Vlak voor zijn 1e verjaardag zijn we hem gaan opzoeken en hij was gigantisch GROOOOOOOT geworden!!!! Maar ja, dan kon natuurlijk ook niet anders...

 

Frenkie en Luna groeien samen op en zij doen álles samen. Dat levert een hoop gezellige plaatjes op want regelmatig sturen de pleegouders van Frenkie ons de leukste foto's!

samen slapen en samen afwassen!!

_____________________________________________________________________________

Als vierde en laatste kwam die dag om 09:51 uur Frederik Florijn van Liesbrit ter wereld, een blue silver tabby katertje wat 96 gram woog.

 

FREDDIE was een heerlijke kater, je hoefde maar naar hem te kijken of hij begon al te spinnen. Kroelen kon hij als de beste en zo werd hij, samen met Ferdie, mijn favorietje uit dit tweede nestje van Ysabeau. Door zijn blue silveren vachtje had hij een supermooie en scherpe tekening. Freddie kon het bijzonder goed vinden met onze Cita van Liesbrit (zie C-nestje), die na een vervelende tijd bij haar eerste pleegouders door ons terug was gehaald naar hier. De pleegouders van Freddie besloten toen dat zij ook Cita een goed thuis wilden bieden en beiden zijn samen naar Zoetermeer verhuisd om daar Ibolya en Thijmen gelukkig te maken met 2 lieve huisgenootjes.

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons G-nestje werd geboren op 16 december 2007.

Op die dag werd onze opperpoes Anouk voor de vierde keer mamma. Pappa-kater was Freddie, de vaste partnerkater van onze Ysabeau en dus ook de vader van ons D en F nestje. Ons eerste winternestje en de geboortedatum 16 december was een zeer bijzonder datum, want het was de verjaardag van moederpoes Anouk en van mijzelf.

Anouk begon 's morgens al om 09:00 uur met de weeen maar het werd een trieste ochtend en middag.... Helaas waren maar liefst 3 kittens te vroeg gestopt met groeien in de buik van Anouk en kwamen levenloos ter wereld. Om 17:00 uur die late middag kwam kleine Graaf Harley van Liesbrit hartstikke gezond ter wereld. Een wonder!! Hij woog 116 gram. Het drama was nog niet compleet, want ruim 26 uur later beviel onze Anouk van nog een volgroeid katertje wat helaas in het geboortekanaal was blijven steken en dus geen kans heeft gehad te overleven...

Omdat die kleine uk alleen geboren werd, moest hij helemaal alleen opgroeien. Gelukkig realiseerde hij zichzelf totaal niet wat hij allemaal miste en ontpopte zich als een kleine ADHD-kater, heerlijk druk en Ooooo zo lief.

Omdat Harley als enige werd geboren, verdient hij extra veel foto's in dit hoofdstuk. Bovendien is het een vermelding waard dat Harley hier bij ons maar liefst 4 moeders had: zijn eigen mamma Anouk, ik natuurlijk, onze altijd reservemoeder Promiss en met name onze Ysabeau heeft zich de laatste maand dat hij bij ons woonde opgeworpen alsof zij zijn natuurlijke moeder was!!

                                                                                            Harley met zijn echte mamma Anouk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harley met onze standaard reservemoeder Promiss

 

                                        

Onze Ysabeau dacht écht dat zij zijn natuurlijk moeder was de laatste maand dat ons scheetje hier bij ons woonde, zij nam de gehele opvoeding die tijd op zich.

Zo ziet ons kereltje er tegenwoordig uit. Het is een prachtige kerel geworden, groot en met een geweldig mooie staart.

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons H-nestje werd geboren op 25 maart 2008

Die vroege ochtend van het voorjaar van 2008, de dag ná tweede Paasdag in 2008 lag er een dik pak sneeuw in Nederland. Op die dag werd onze Benjamin Inneke voor de allereerste keer moeder van 4 baby's. Beer is de vader van deze mopjes. Inneke heeft een draagtijd gehad van 67 dagen.

Ons H-nestje was het snelste met zelfstandig eten en zindelijk worden. Zij liepen al met amper 5 weken vrij rond door onze keuken. Normaliter zijn kittens minimaal 5,5 week en meestal een weekje of 6.

 

________________________________________________

Om 05:55 uur werd er een poesje geboren, Hoogheid Hermelyn van Liesbrit. Zij woog 92 gram en black silver shaded van vachtkleur en een Brits Langhaartje net als haar mamma. HERMELYN was de enige meid van dit nestje en kreeg van ons al snel de bijnaam 'poppetje'. Een naam waar zij naderhand heel erg goed naar bleek te luisteren.

Ons poppetje HERMELYN is naar België verhuisd naar Ann en Frank en hun dochter Lynn. Ze hebben al een poesje genaamd Fientje en beiden zijn na een gewenningsperiode, dikke vriendinnen geworden. Hermelyn wordt nog steeds graag rond gedragen in een zakje of tasje, echt een hoogheid he?

_____________________________________________________________________________

Even later, om 06:22 uur, kwam Huey Hiawatha van Liesbrit ter wereld. Hij woog net als zijn zusje 92 gram. Zijn vachtkleur was black golden shaded en een Brits Korthaar.

Huey was een geweldig katertje! Ik geloof niet dat er iemand is die zo bijzonder is geweest in onze cattery die qua karakter zo lief was als hij. Hij luisterde al snel naar zijn naam, je kon hem helemaal ronddragen als een baby en hij vond álles goed wat wij deden. Hij sliep iedere avond op ons bed en was niet bij ons weg te branden. Je kon hem toedekken, oppakken, gewoon alles kon je met hem.

De eerste weken na het zindelijk worden had hij wat last met poepen. Hij kon heel erg moeilijk zijn poepjes 'afknijpen' en heeft hiervoor een week of 2 vier maal daags medicijnen gekregen die hij allemaal gewillig liet toedienen. Daarna was alles oké en hij heeft nergens meer last van gehad.

Huey heeft ook best wel wat heimwee gehad nadat hij verhuisd is. Gelukkig is hij samen met zijn stiefbroertje Ingo gaan wonen bij Ida en Rinus in Beverwijk. Dat maakte dat hij wat sneller kon wennen. Inmiddels gaat het super met het ventje en is hij helemaal gewend. Ida en Rinus zijn dolgelukkig met onze 2 kereltjes en genieten erg van hun gezelschap!

_____________________________________________________________________________

Om 07:25 uur werd Hummel van Liesbrit geboren met een gewicht van 106 gram.

HUMMEL zijn bijnaam was al snel 'brilsmurf'....kijk maar eens naar zijn eerste portretfoto toen zijn oogjes nog potdicht zaten. Daar is het net alsof hij een brilletje draagt. Hummel was bijzonder fotogeniek en hij was een hele lieve kerel. Ook Hummel woont in België, bij Dorine en Filip en hun andere Brits Langhaar kater Vivaldi.

_____________________________________________________________________________

Hekkensluitertje was om 07:45 uur Hugging Gizmo van Liesbrit. Hij woog 96 gram

HUGGING GIZMO is eveneens genaturaliseerd tot Belg en woont in het mooie Maasmechelen bij Rosi en Peter en de beide katers Milo en Bono. Die 3 zijn dikke vrienden en een echte 3-eenheid. Kijk maar naar de foto hieronder!

Gizmo doet zijn extra naam 'Hugging' veel eer aan en is ook echt een knuffeltje gebleven in zijn nieuwe thuis.

Het is onze Inneke prima bevallen dat voor de eerste keer mamma zijn!! Ze is sindsdien een stuk stoerder en zelfverzekerder geworden en gaat zich steeds meer in onze kattengroep manifesteren. Voorheen was zij bijzonder bescheiden en wat schuchter. Was zij voorheen nog snel onder de indruk van de fratsen van onze kater Chakotay, tegenwoordig laat zij zich lang niet meer zo vaak 'gek' door hem maken...hahaha

 

________________________________________________

          _____________________________________________________________________________

Ons I-nestje werd geboren op 11 april 2008

Onze ervaren Promiss werd die dag voor de derde keer mamma. Elke eerder zwangerschap kreeg zij 5 baby's maar steeds ging er met één van de kindjes iets mis... Dit keer NIET! Hiep hiep Hoera! Hieronder een foto van het hele stel, kijkend in de camera toen ze een week of 7 waren.

vlnr achterste rij: Irsyn Imke Indigo/ voorste rij: Ingo en Ikara

________________________________________________

Om 10:26 uur werd Indigo van Liesbrit geboren. Hij woog 108 gram.

De pleegouders van Indigo hebben héél lang op een van Liesbritje moeten wachten... Bij Promiss' haar tweede nestje stonden zij al op onze wachtlijst, maar toen overleed helaas een van de baby's na 2,5 dag. Anke en Richard hebben geduldig gewacht op een volgende keer en in 2008 was het dan eindelijk zover!

_____________________________________________________________________________

Om 11:26 uur kwam Imkelina van Liesbrit ter wereld. Zij woog 106 gram.

Imke was een heerlijke poes, al was zij in het begin nogal een tuttebel! Ze wilde beslist niet opgepakt worden en liet dat dan ook zeer luid horen. Toen zij ouder werd, bleek het juist een heel makkelijke poes te zijn. Je hoefde maar naar haar te wijzen of te kijken of haar motortje begon al te ronken! Bovendien was Imke een echte wasmiep, net als haar mamma!

Imke is bij 2 je-weet-wel katers gaan wonen in Helden bij Jacky en Frank. Zij zijn erg blij met haar en zij maakt bij hen op een gezellige wijze het hele huis onveilig!

_____________________________________________________________________________

Snel daarna werd Irsyn Indigo van Liesbrit geboren met het laagste geboortegewicht van 84 gram.

Irsyn is het derde van Liesbritje wat bij Alois en Cathy in Brunssum is gaan wonen. Je zou hen 'grootgebruikers' kunnen noemen! Hahaha Zij hebben reeds onze Ashley bij zich wonen, een dochter van onze Anouk (zie A-nestje). Een jaar later hebben zij onze Delsin geadopteerd (zie D-nestje), een zoon van onze Ysabeau. Zij hadden reeds opperpoes Romy in huis, dus met Irsyn erbij maakt dit 4 Britjes, 2 jongens en 2 meisjes. Mooie verdeling hè?

_____________________________________________________________________________

Ikara Ysabeau van Liesbrit kwam snel daarna om 11:42 uur ter wereld en zij woog 88 gram. Ikara heeft een aangeboren 'afwijking' namelijk een heel grappig knikje in de basis van haar staartje. Juist dat maakte haar voor ons onweerstaanbaar!

Ook Ikara is niet het enige van Liesbritje wat bij Kelly in Heerlen woont. Zij heeft reeds onze Diablo van Liesbrit geadopteerd (zie D-nestje) één van de zoontjes van onze Ysabeau.

_____________________________________________________________________________

Ingo Baloo van Liesbrit was de vijfde baby en werd een hele tijd later, om 13:08 geboren en woog 88 gram. Volgens de 'deskundigen' is hij de knapste van het stel.

 

Aangezien Ingo samen opgegroeid is met Huey en die 2 als (stief)broertjes samen mochten verhuizen, ook nog wat foto's van die 2 samen hier in huize Liesbrit.

Ingo had één bepaalde eigenschap die erg lastig was maar tevens ook grappig en dat was dat hij pal vóór je voeten ging lopen als hij aandacht wilde. Als hij merkte dat je hem niet zag, dan rende hij keihard voor je uit om zich dan vóór je op de grond te werpen zodat je hem niet kón missen. Dat had (letterlijk) nogal wat voeten in aarde, want soms braken wij bijna onze nek over dit aanhankelijke kereltje! Ook bij Ida en Rinus in Beverwijk doet hij dit en hij is al eens via de voeten van Rinus per ongeluk door de huiskamer gelanceerd...hahaha Samen met Huey is het een heerlijk stel die in het verre Noord-Holland veel lol samen beleven!

_____________________________________________________________________________      

                                                                                           link naar gastenboek

Vond U onze website leuk om te bekijken?

Dan zouden wij het leuk vinden als U een berichtje achter zou willen laten in ons gastenboek!

 

>> HOME <<