HALLO, wat leuk dat u een kijkje op onze site neemt!

Wij zijn Ron en Annelies. Omdat wij verzot zijn op onze Brits Korthaar en Langhaar katjes zijn wij 2004 een cattery begonnen. Onze cattery draagt de naam

" VAN LIESBRIT "

(LIES van Annelies en BRIT van Brits Korthaar)

Wij wonen in een landelijk dorpje in het meestal zonnige zuiden van Nederland:

in het Schin op Geul.

Schin op Geul hoort bij de gemeente Valkenburg aan de Geul en ligt zo'n beetje tussen Heerlen en Maastricht in.

Af en toe mag een van onze poezen mamma worden van een lief nestje Brits Korthaar kittens en soms zit er dan een langhaartje bij, de zogenaamde Brits Langhaar!

Annelies en Ron

Wij houden met liefde een dagboek bij van wat wij en onze katjes zoal doen en meemaken. Natuurlijk van de zwangerschappen van onze lieve poezen, de bevallingen en het opgroeien van de kittens hier in huis. U kunt er in ons dagboek alles over lezen! Bij ieder nestje beginnen we aan een nieuw dagboek en onder het hoofdstuk 'vorige nestjes' kunnen alle dagboeken van voorgaande jaren terug gelezen worden.

Klik hier om naar ons huidige dagboek te gaan.

 

ONZE GESCHIEDENIS

In mei 2003 stierf onze poes Delilah na een gelukkig leven op 22 (!!!) jarige leeftijd. Meer dan de helft van mijn leven is ze bij me geweest en samen hebben we héél veel meegemaakt! Het was dan ook een drama toen ik mijn oude vriendinnetje moest laten inslapen. Delilah is begraven in onze tuin naast mijn hond Arlon, waarmee ik tijdens mijn politie carrière jarenlang heb gewerkt...

Met haar is mijn liefde voor katten als meisje van 18 begonnen.

       

Na zo'n lange tijd samen afscheid te moeten nemen van mijn lieve Lailah tijd wil je dan gewoon een tijdje even geen kat meer, het verdriet is te groot...

Toen wij echter merkten dat we een katje in huis héél erg misten gingen we op zoek naar een ander katje, onze keuze viel op de Brits Korthaar omdat we dat zo'n mooi en rustig ras vinden. Ze noemen de Brits Korthaar niet voor niets 'de teddyberen onder de katten'!

Zo kwamen we in maart 2004 helemaal in Zeeland terecht alwaar katertje Snoopy van 7 maanden ter herplaatsing werd aangeboden. Snoopy bleek te zijn geboren op de verjaardag van Ron. Toeval? Waarschijnlijk wel, dachten wij... Omdat mijn oude poes Lailah haar hele leven als kat alleen bij me gewoond had, gunden we onze kleine Snoopy een gezellig soortgenootje als kameraadje en nauwelijks een week later vonden we poes Anouk, 1,5 jaar oud, eveneens ter herplaatsing aangeboden in België en zij bleek te zijn geboren op mijn (Annelies) verjaardag. Zoiets kán gewoon geen toeval meer zijn toch???         

Zowel Snoopy als Anouk waren nog 'niet geholpen' zoals ze dat zo mooi zeggen. De afspraak was dat wij dat zouden regelen wanneer beiden een beetje gewend waren in hun nieuwe thuis. Anouk werd echter amper een week nadat ze bij ons kwam wonen al krols en Snoopy zag zijn kans waar... Tja... en wat doe je dan? Anouk laten castreren was natuurlijk een optie. We hebben vervolgens onze Snoopy laten castreren en we wilden wat onze Anouk betrof "het lot" voor ons laten bepalen. Dus áls Anouk zwanger zou zijn, dan zou het zo hebben moeten zijn! En Anoukje wás zwanger! Een spannende tijd brak aan: we kregen contact met Maria uit Arnhem van de cattery 'From Roma's Choice' die anno 2015 nog steeds onze vraagbaak is wanneer we vragen hebben of iets niet weten. Met haar advies troffen we alle voorbereidingen voor de aanstaande bevalling, werden we lid van een raskattenvereniging, lieten we allerlei gezondheidstesten uitvoeren, hebben we stambomen aanvraagt en gingen we op zoek naar de fijnste baasjes en nog véél meer.

In de nacht van 27 op 28 juli 2004 werd ons állereerste nestje geboren in een zelf gefabriceerde verhuisdoos c.q. werpdoos op onze slaapkamer. Anouk schonk het leven aan 4 ontzéttend mooie katertjes.

De tijd die volgde was in één woord: GEWELDIG!!

Na 18 jaar in de harde politiepraktijk te hebben gewerkt, was ik daar het jaar van tevoren goed ziek van geworden en zat ik met een gigantische Post Traumatische Stress Stoornis met chronisch beloop thuis... Vanaf mijn 18e had ik alleen maar bij de politie gewerkt en ik was te ziek om ook maar iets uit mijn handen te laten komen. Wat mijn psychiater en medicatie niet lukte, lukte de Britjes stukje voor beetje wel!! Het idee dit vaker te willen meemaken nam steeds serieuzere vormen aan.

We zijn er dan ook héél erg trots op dat vanaf dinsdag 1 maart 2005, onze eigen site de lucht in ging!!

Zoals ik al eerder vertelde houden wij met liefde een dagboek bij van wat wij en onze katjes zoal doen en meemaken. Natuurlijk ook van de zwangerschappen van onze lieve poezen, de bevallingen en het opgroeien van de kittens hier in huis. U kunt er in ons dagboek alles over lezen!

naar dagboek

Wij hebben momenteel 8 Britjes: 5 lieve poezen en 3 gecastreerde, schatten van katers. Van twee katers uit ons eerste nest konden we géén afstand doen, dus we hebben een heuse Brittenfamilie hier in huis wonen: kater Snoopy en poes Anouk en hun beide zonen Chakotay en Cisko. Buiten onze in 2010 gecastreerde opperpoes Anouk hebben we nog 4 poezen. Onze Brits Langhaar Ysabeau, haar kortharige dochter Micky en haar kortharige kleindochter Wiep. Ysabeau en Micky zijn inmiddels beiden met pensioen. Verder hebben we onze O'Lily die eruit ziet als een sneeuwprinsesje (dochter van Inneke die hier inmiddels niet meer woont) en als laatste onze enige effenkleurige Brit, Lailah die eruit ziet als een grijze teddybeer! In onze dagboeken kunt u ze allemaal bewonderen.

Verder hebben wij ook nog 2 aids katjes die we financieel geadopteerd hebben en die bij de Stichting FIV/FeLV wonen. Bij deze stichting kunnen beiden, ondanks hun ziekte, hopelijk nog vele jaren op een katwaardige manier leven. Deze stichting redt katten met deze besmettelijke en uiteindelijk dodelijke virussen en geeft die arme sloebers in plaats van een spuitje een fijn leven in hun geweldige opvangtehuis. Van ieder kitten wat wij elders plaatsen, doneren we 25 Euro aan deze Stichting.

Bij veel cattery's lees je verhalen over resultaten behaald in diverse kattenshows. Ron en ik hebben simpelweg niets met shows. Respect voor degenen die dit wel willen, maar wij zien dit niet zitten. Wij zijn van mening dat onze dieren veel liever lekker thuis blijven en daar ook beter af zijn. Bovendien hebben wij al de liefste en mooiste Britten van de hele wereld, daar hebben wij geen bevestiging op een kattenshow voor nodig, wij hebben immers al de mooiste en liefste Britjes van de héle wereld!

Omdat onze katjes niet los buiten komen, hebben we een mooi buitenverblijf voor ze gemaakt. Via een kattentunneltje met een kattenluik in onze bijkeuken, kunnen onze katjes zelf in of uit onze gezellige kattenren lopen. Onze Britjes vinden het heerlijk buiten met al die vogeltjes en vlinders en spannende vliegjes! Soms loopt er ook een (domme) muis de kattenren in, soms ook weleens een kikker of vliegt er een jong vogeltje tussen het 5x5 cm gaaspaneel naar binnen... Katten zijn jagers, dus je kunt je wel voorstellen wat er dan allemaal gebeurt. Kortom vertier genoeg voor onze boefjes groot en klein! Een ideale oplossing en alternatief.

naar fotoalbum

We zouden het erg leuk vinden als u een bericht zou willen achterlaten in ons gastenboek.

(U maakt ons er blij mee! En reageren doen we altijd!)

 

naar gastenboek

Veel plezier op onze website!!

Als er vragen zijn en wij kunnen U wellicht helpen, stuur dan gerust een kattenbelletje via e-mail of bel ons even.

Ron en Annelies en onze 8 Britjes.

 

>> HOME >>